פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאלופטיה צווארית ולופוס
    רינת
    15/02/2009

שלום רב, הנני חולת לופוס מעורבות מפרקית עם הפוגות ארוכות. מטופלת בmtx,אימורן ופלקווניל למניעה בלבד. רציתי לדעת האם לופוס יכול לגרום למיאלופטיה צווארית? במידה וכן האם מדובר בתופעה חולפת או כרונית ואיזה טיפול אפשרי? אודה לעזרה רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיאלופטיה צווארית ולופוס

הוספת תגובה

• רינת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/02/2009

מעורבות של הצוואר אינו שכיח בזאבת אך קיים.
    אם מדובר במעורבת של ע"ש צווארי עם כאבים בצוואר יתכן שמדובר על שינויים אוסיאוארתריטים (לא ידוע מה גילך ויותר שכיח בגיל מבוגר יותר).
    היו דווחים נדירים של חולשה ברצועת המחברת חוליה 1 ו-2 של הצוואר.
    חולשת שרירים- מיאלופתיה יכולה לנבוע מסיבות נוספות אך בדרך כלל איננה מערבת את הצוואר אלה שרירים של הכתפיים וירכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רינת
    17/02/2009

דר' תודה על תשובתך, לשאלתך הנני בת 32 חולה מזה כ 10 שנים . ישנם כאבים בצוואר בשנה האחרונה ,לא בוצעו בדיקות הדמייה.בנוסף ישנם כאבים כרוניים מזה 5 שנים בירכיים ובאגן - כאבים צורבים עם התקשות של העור ותחושה של תנגודת מתחתיו של השרירים,כאב למגע ולפעמים אף כאב ממים או לבישת מכנסיים,קושי ללכת למרחק או לעלות במדרגות - התנועה כאילו נעצרת הכאב מחריף וכאילו השרירים תפוסים. הכאבם החלו להופיע כחודש וחצי לאחר תאונת דרכים בתור הולכת רגל כאשר נפגעתי בכל צד ימין של הגוף עם חבלת ראש -זעזוע מוח ואובדן הכרה למס' דקות. תחילה הכאב הופיע בצד ימין ועם השנים עבר לרגל השנייה . בשנה האחרונה הכאב עבר גם לידיים. האם לא אופייני יותר התופעות לפיבורומיאלגיה? \סובלת גם מלחץ על שלפוחית השתן עם התקפים של תכיפות במתן השתן. הפרעות בשינה. קושי בריכוז קצב לב מהיר - בירור קרדיולוגי לא העלה דבר שינויים במצב הרוח תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/02/2009

לדעתי מכיוון שיש מספר בעיות יחד, כדאי להיבדק ע"י ראומטולוג גם לשאלה של פיברומיאלגיה, זאבת, או נזק כרוני כתוצאה מתאונת דרכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוזיה קורקיקלית זעירה מוקפת סקלרוזיס מינימלית בפנים האילאקליים של המפרק הסקרואיליאקלי הימני
    רוני
    15/02/2009

שלום רב,

מזה מספר חודשים סובלת מכאבים עזים באגן ובגב תחתון המקשים על התכופפות וישיבה לאורך זמן.
    עברתי MRI שמיד יובאו ממצאיו. הבנתי מרופאי כי הממצאים אינם חמורים אך כאבי עזים ביותר.
    האם אכן ממצאים אלו אינם "מצדיקים" את כאבי ?

תודה על ההתייחסות

דו"ח ה-MRI :
    "הבדיקה נעשתה בטכניקת SE, FSE, FAT SAT במישור קוריניאלי ואקסיאלי.
    בבדיקת CT נראית ארוזיה קורקיקלית זעירה מוקפת סקלרוזיס מינימלית בפנים האילאקליים של המפרק הסקרואיליאקלי הימני. נראית סקלרוזיס מעט יותר בולטת בפנים האילאקלים של המפרק הסקרואליקלי השמאלי ובפינה של הסקרום מולו. לציין שבבדיקה זו הדגמת המפרקים הסקרואילקליים חלקית.
    בבדיקת ה- MRI נראה פס של אות גבוה סמוך לארוזיה המתוארת במפרק הימני. משמאל נראית סקלרוזיס כפי שנצפתה בבדיקת ה- CT יתכן עם בצקת קלה לידה אם כי זה אינו חד משמעי.
    נעשתה בדיקה חוזרת במישור קורנלי ואקסיאלי לאחר הזרקת גדוליניום. קיים פס זעיר של צביעה בגדוליניום סמוך לצד האילקאלי של המפרק הימני (אשר נראה גם ללא גדוליניום).
    משמאל נראית צביעה פסית קלושה בצד האילאקלי של המפרק.
    הממצאים תומכים באבחנה של סקרואילאיטיס דו צדדית"

תודה

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

רוני שלום
    אם הממצאים של ה - MRI אמנם תומכים באבחנה של סקרואילאיטיס דו צדדית, כפי כתוב בסוף הפענוח הרי שהממצא משמעותי ביותר ועשוי להעיד על קיומה של מחלת מפרקים דלקתית הפוגעת במפרקים אלו. המחלה הקלאסית הפוגעת באופן זה היא Ankylosing spondylitis אבל גם דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס וזו שמלווה מחלת מעי דלקתית (ועוד) עלולים להתבטא בצורה דומה. דלקת כו עשוייה להסביר את כאבי הגב ודורשת טיפול אנטי דלקתי "נמרץ" כולל טיפול בתרופות ביולוגיות חדישות' שהן יעילות מאד במצב זה. יש להתייעץ עם ראומטולוג לגבי האבחנה המדוייקת והטיפול במקרים של סקרואילאיטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים
    יובל
    14/02/2009

שלום אני בן 16 יש לי קליקים בכתפיים, במפרקי הידים,בשורש כף היד וברגלים. מה זה אומר הקליקים? ואיך אפשר להפסיק תקליקים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קליקים

הוספת תגובה

• ליובל

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

יובל שלום
    קליקים במפרקים אינם נחשבים תופעה פתולוגית ואינם מעידים על נוכחות מחלה כלשהיא. לא לדאוג. אין צורך בטיפול להפסקת הקליקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות בחלל הפה תמידי..עזרה דחוף!!!!
    הודיה
    14/02/2009

אני סובלת מאפטות בחלל הפה תמידי ובדקתי הרבה תרופות שמוכרים בבית המרקחת הם רק מקלים על הכאב אך לא מונעים אותם ..שמעתי שיש תרופה בשם קוליסידין אשר מונעת אותם שלא יהיו בכלל ..האם זה נכון?? האם אתם יודעים על משהו???? אני מודה על כל צעד שתוכלו לעזור לי .....

הוספת תגובה

• להודיה

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

הודיה שלום. מדובר בתרופה כולכיצין. תרופה זו ניתנת כטיפול במחלת בכצ'ט. זוהי מחלה דלקתית רב מערכתית אשר נפוצה בעדות מסוימות (טורקים למשל) וגורמת לאפטות חוזרות, פריחות בעור, כיבים באיבר המין, דלקות עיניים קשות, פגיעות נוירולוגיות שונות ועוד. חשוב להדגיש שרוב האנשים הסובלים מאפטות ואפילו אפטות חוזרות אינם סובלים ממחלת בכצ'ט ולכן אינם זקוקים לטיפול תרופתי בכולכיצין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן+ויטמין D
    סופי
    13/02/2009

שלום בת 60 חולה ב-RA ולוקחת 3 -כדורי סידן קלצ'יצ'ו המכילים 1500מ"ג סידן ו+1200 ויטמין D השאלה אם הכמות 1200 ויטמין D לא מוגזמת ויכולה להזיק מלהועיל?? בתודה רבה סופי

לקביעת תור
    סגירה
    סידן+ויטמין D

הוספת תגובה

• לסופי

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

סופי שלום
    בדרך כלל שני כדורים אמורים להספיק - צריך לבדוק מה רמת הסידן ומה מצב העצמות בבדיקת צפיפות עצם ולמה נרשמה לך כמות זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי פיברומיאלגיה?
    דנה
    13/02/2009

שלום אני בת 39. ב-10 שנים האחרונות אני סובלת מכאבים מופשטים בל הגוף וכאבי שרירים בצוואר, בשכמות,בגב ובמפרקי הכתף. רמת הכאב עולה ועולה במהלך השנים. בשנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים במפרקי הכתף בשתי הידיים וטופלתי מס' פעמים בתרופה אנטי דלקתית. בנוסף הכאבים בצוואר ובשכמות החמירו. התחושה היא של כאב עמוק חד...דלקתי. זו לא תחושה של סתם שריר תפוס. אני מתביישת לכתוב אבל לא עשיתי מעולם פעילות גופנית וכשניסיתי במהלך ה-10 שנים לעשות כי הבנתי שהשרירים שלי מאוד רפויים וחלשים לא עמדתי בזה בגלל שהכאבים החמירו לרמה כזאת שלא הייתי מסוגלת להמשיך. אני לא מרגישה עייפות כרונית כפי שמתארים חולי פיברומיאלגיה אבל יש לי הפרעות שינה רבות. אין לי בעה להרדם בלילה אולם אני יכולה להתעורר ללא סיבה נראית לעין פעמים רבות בלילה. אני לא יודעת אם יש קשר אבל אני סובלת מתכיפות שתן גבוהה ומדלקות בשתן. אני לא זוכרת אילו בדיקות עברתי אבל במהלך השנים עברתי בדיקות שונות כולל בדיקות דם ותמיד נאמר לי שאין שום ממצא פתולוגי לכאבים ושהסיבה לכאבים היא כנראה חוסר יציבה נכונה בנוסף לשרירי גוף חלשים ושעלי פשוט להתחיל להתעמל...רק רופא המשפחה אמר לי לפני כמה שנים שאולי אני חולת פיברומיאלגיה. מה דעתך על כל מה שכתבתי? בתודה מראש, דנה

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי פיברומיאלגיה?

הוספת תגובה

• עובדה נוספת ששכחתי לציין

דנה
    13/02/2009

אינני יודעת אם קשור אבל לפני 10 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

דנה שלום
    הסימפטומים שאת מתארת עשויים להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה, הגורמת לכאבי שרירים מפושטים והפרעות שינה. תכיפות במתן שתן (שלפוחית רגיזה) היא תופעה נילווית שכיחה. כדאי להייעץ עם ראומטולוג לגבי אפשרות זו. לא ברור אם קיים קשר להגדלת חזה למרות שהיו השערות כי הזרקת סיליקון עלולה לגרום בין היתר לסיבוך כזה. הדבר לא הוכח באופן חד משמעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון של מחלקת פרקים או רמאוטולוגיה
    נועה
    13/02/2009

באיזה בית חולים, נמצא? חוץ מבוופלסון.. אני גרה בת"א.. אפשר גם להגיעה.. לשרום או לאזור הדרום יותר.. תודה

הוספת תגובה

• לנועה

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

מכון ראומטולוגי מסודר קיים באיכילוב וברמב"ם. אך גם בבתי חולים גדולים אחרים ישנם ראומטולוגים המקבלים חולים דרך מרפאות החוץ כולל בתל השומר ובבילינסון. כמובן יש עוד בתי חולים במקומות נוספים בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטופרוזיס חולפת
    אנה רון
    13/02/2009

שלום רב , אני בת 32 בהריון ראשון לאחר IVF , היום בשבוע 34+5 , לפני כחודשיים החלו כאבים עזים ברגליים שהובילו עם הזמן למצב של חוסר יכולת לעמוד על הרגליים , זה התחיל בצליה אח"כ כביים ונכון להיום כסא גלגלים . לפני כ - שבועיים אובחנתי באמעות בדיקת MRI כסובלת מאוסטופרוזיס חולפת של הריון . הממצאים בתשובות הינם כדלקמן : הודגם שינוי סיגנל מח עצם בראשי היריכיים עם סיגנל גבוה ב - T2 וסיגנל נמוך ב - T1 . אין לראות שינויים אנטומיים כמו : קריסה קורטיקלית וקו כפול . אין נוזל יתר תוך מפרקי. בהתאם לכך ברצוני לשאול את השאלות כמפורט: 1. האם אכן אני יכולה להיות בטוחה שהאבחנה היא אוסטופרוזיס חולפת של הריון? ומתי זה חולף? 2. האם יש משהו שיכול לקדם את ההחלמה ? לשפר את תהליך השיקום ? הכאבים ? 3. האם יש צורך שמומחה נוסף יקבל לידיו את הדיסק של ה - MRI ויאבחן גם הוא . 4 האם אוכל ללדת לידה רגילה ? 5. מה טווח הזמן של המחלה ? 6 השרירים שלי ממש מנוונים עד כדי חוסר יכולת לעמוד , כמה זמן עד שזה יחזור לעצמו ? 7. התחלתי טיפול הידרוטרפיה באופן פרטי ורק בתוך המים אני מצליחה לבצע פעולות כמו הליכה עמידה וכו ' , האם זה נורמלי ? 8. קיבלתי טיפול תרופתי של פעל ביום דרך האף של קלציטונין , האם זה מותר בהריון ? אשמח על תגובתכם המהירה ככול שניתן תודה רבה רבה רבה אנה רון יעקוב .

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטופרוזיס חולפת

הוספת תגובה

• לאנה רון

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

אנה רון שלום
    אוסטאופורוזיס חולפת של הריון היא אבחנה (נדירה) אשר נשמעות סבירה במקרה שלך. יחד עם זאת הרבה תלוי באינטרפרטציה של בדיקת ה - MRI ואין זה רעיון גרוע לבקש חוות דעת נוספת של רנטגנולוג המומחה להדמיית עצמות בשאלה קריטית זו, על מנת לוודא שהאבחנה נכונה וכי לא מדובר בתהליך אחר ( לדוגמא: - AVN - חוסר אספקת דם לאיזור מסויים בעצם). התופעה חולפת לרוב תוך מספר חודשים ופעילות גופנית מתונה רצוייה. הידרותרפיה היא דרך טובה לבצע פעילות כאשר קשה לבצע אותה בתנאים רגילים. לגבי השימוש בקלציטונין בזמן הריון התרופה מוגדרת ברמת סיכון C - כזו שבבע"ח עלולה לגרום נזק בזמן הריון אך אין מידע ברור לגבי המצב בבני אדם. המשמעות היא שאם יש צרוך ברור למתן התרופה ניתן ליטול אותה גם בזמן הריון בהתאם לשיקול הדעת של הרופא והחולה. האבחנה של אוסטאופורוזיס חולפת אינה אמורה למנוע לידה רגילה. הסיכון העיקרי הוא שברים ומזה חשוב מאד להמנע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוביטיס
    עינת
    13/02/2009

שלום רב. מזה שנה וחצי טני סובלת כאבים במפרקי כפות הידיים משני צדדים. בוצע מיפוי עצמות בו נרשמה קליטה מוגברת בשתי הידיים וקליטה דיפוזית קלה בברכיים. m.r.i.נמצאה ציסטה תת קורטיקלית בשתי כפות הידיים.בדיקות דם תקינות. עברתי ניתוח ארטרוסקופי לכריתת הציסטה ושם נאמר שיש סינוביטיס מאד קיצוני ברקמות ורפיון שירים מאד.בוצעה הטריה. הכאבים ממשיכים באותה עוצמה ואף מתגברים..ראוי לציין אני בת 30. לפני 6 שנים בערך היו סימנים ראומטיים בבדיקות דם פקטור גבוה שחלפו במשך 8 חודשים ללא כל טיפול.האם יש קשר? מה ההשלכות של הסינוביטיס החמור הזה כפי שאמרה המנתחת? אודה לכם לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    סינוביטיס

הוספת תגובה

• לעינת

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

המושג סינוביטיס מתייחס לדלקת של רקמת הסינוביום, רקמת החיבור הפנימית של המפרקים. למעשה המשמעות היא דלקת של המפרק. לאור זאת יש לבצע בירור מלא, כולל בדיקות דם נרחבות ולחפש שוב סימפנים של דלקת מפרקים סיסטמית העשוייה להסביר את תופעת הסינוביטיס. כדאי להבדק על ידי ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוביטיס- שאלה נוספת

עינת
    16/02/2009

תודה על התייחסותך. השבוע קבלתי זריקת סטרואידים לשורש כף היד. אני מבינה שזה בגלל הדלקת ברקמות. נאמר שיש רצועות גמישות בצורה ניכרת ודי קיצונית. מה המשמעות לכך? האם הן נפגעו מהסינוביטיס? האם ניתנות תרופות לכך? כיצד זה ישפיע על מהלך החיים? בקרוב יגיע מועד התור שלי לראומטולוג, אך הייתי מעוניינת במעט רקע על הבעיה שלי. אודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

קשה לדעת למה הכוונה. מחד גיסא סינוביטיס עלולה לגרום להתרופפות מקומית של גידים בסביבתה. מאידך גיסא קיימת בעייה של גמישות יתר כללית שאינה קשורה לסינוביטיס והיא לרוב עייה מולדת העלולה לגרום לכאבים שונים או לבעיות מכניות שאינן על רקע דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטואיד ארטריטיס

עינת
    25/03/2009

שלום רב.
    בהמשך לתכתובות קודמות. לאחר בירור אצל ראומטולוג, אובחנתי כחולה ב ra באופן פלינדרומי. עם חשש לכיוון סקרואילאיטיס. כחודש אני מקבלת תרופות כגון מתוטרקסאט , נקסין ופרדניזון. ולצערי אינני חשה בשנוי בכאבים. נהפוכו כואב לי ביותר מקומות בגוף מעבר לשורשי כפות הידיים.
    האם חודש זהו זמן מספיק כדי לחוש באיזשהו שיפור? למרות שהביקות הבאה תהיה בעוד 3 חודשים.
    בנוסף, קיבלתי את שיקופי הm/r/i/ של יד שמאל השבוע ושם הציסטה אף גדולה יותר מימין שאותה ניתחו בארטרוסקופיה.(בעצם הלונטום ).
    מומחה כף יד טוען שלא משם הכאבים , אלא מהדלקת.זומנתי לדיון מחלקתי.
    אינני יודעת מה עליי לעשות , לשאול, לדרוש שכן הסבל הינו גדול וזמן רב למדי.(שנה וחצי).
    מודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים/דלקת פרקים

סופיה
    25/03/2009

תנסי מורינגה. יש הרבה משתמשים מרוצים שהכאבים בפרקים חלפו כלא היו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת

ד''ר יעקב אבלין
    26/03/2009

דלקת מפרקים פלינדרומית היא דלקת המופיעה לסירוגין, נעלמת וחוזרת חלילה. לרוב דלקת כזו מתפתחת בהדרגה לדלקת מפרקים יותר טיפסוית וקבועה או הולכת ונעלמת עם הזמן. (יש גם מקרים שממשיכים להתנהג בצורה "פלינדרומית" כלומר לתקוף לסירוגין). בעיקרון אם אובחנת כסובלת מ - RA , זה כבר מעבר לשלב הפלינדרומי ואז מדובר על דלקת מפרקים קבועה וכרונית. הטיפול במטוטרקסאט משפיע תוך כ - 6 שבועות כך שיתכן שעדיין לא בא לידי ביטוי לאחר 4 שבועות. לעומת זאת הטיפול בפרדניזון משפיע מהר כך שאם אין עדיין שיפור יתכן שהמינון נמוך מידי. אגב הן דלקת פלינדרומית והן RA אינן תוקפות לרוב את מפרק הסקרואילאוס כלומר אינן גורמות לסקרואילאיטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    אבי
    12/02/2009

שלום לפני כ- 6 חודשים , באופן פתאומי (למיטב זכרוני) ,בבוקר, החלו לי כאבים בשתי הברכיים. לאחר כחודש התחלתי טיפול תרופתי ב- אותופן. בסה"כ קיבלתי כ- 100 כדורים. עשיתי צילום רנטגן, אולטרסאונד ומיפוי עצם. מהבדיקות עלה שיש שחיקה מסויימת בברך ימין וכמובן נצפו נוזלים באיזור. ברך שמאל נרפאה כליל לאחר כחודש מפרוץ הדלקת. ברך ימין נרפאה בחלקה. אני הולך נורמלי אך קשה לכרוע על הברך ומאמצים אחרים. האם כדאי לחדש את הכדורים . האם אותופן הינו האופטימלי (אנשים הזהירו מכדור זה) . מבקש עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

אבי שלום
    אתופן הינה תרופה אנטי דלקתית עם טווח פעולה קצר ועם לא מעט תופעות לוואי בשימוש ממושך. צריך לבצע בירור מסודר כדי לראות אם הכאבים בברכיים מהווים חלק ממחלת מפרקים דלקתית הדורשת טיפול ארוך טווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לאותופן

אבי
    19/02/2009

תודה אינני סובל ממחלת פרקים האם יכול להמליץ על תרופה עם פחות תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר יעקב אבלין
    22/02/2009

אבי שלום
    אם לא מדובר במחלת מפרקים דלקתית הרים שתרופות משככות כאב, שאינן נוגדות דלקת, עשויות לספק הקלה עם פחות תופעות לוואי, החל באקמול הוותיק והטוב וכלה בתרופות כמו אלגוליזין, אופטלגין ודומיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    נלי
    12/02/2009

האם דלקת פרקים זה לעבור תקופה קשה ואז זה נרגע לגמרי

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• לנלי

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

נלי שלום
    דלקת מפרקים עשויה להיות תופעה חולפת כמו למשל כאשר היא מופיעה בעקבות מחלה זיהומית ובתגובה אליה. יחד עם זאת במקרים רבים דלקת מפרקים עלולה להפוך למחלה כרונית הדורשת טיפול ומעקב קבועים כדי למנוע כאבים ונזק מצטבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים והריון
    אסתר
    11/02/2009

אני בת 37 וסובלת מדלקת פרקים שיגרונית כבר מעבר ל3 שנים. אני מטופלת בהומירה כבר למעלה משנה ומצבי בסה"כ יציב ואני מתפקדת טוב בזמן טיפול. יש לי שני ילדים 6 ו7 והמחלה התפרצה אצלי לאחר הלידה השניה. אני מאד רוצה להיכנס להריון שוב אבל חוששת. האם יש סיכון להריון עם מחלה אוטואימונית? האם יש סיכון לעובר? האם אני מסתכנת בהחמרה של מצבי לאחר ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים והריון

הוספת תגובה

• לאסתר

ד''ר יעקב אבלין
    11/02/2009

אסתר שלום,
    התשובה היא שלא כל המחלות האוטואימוניות זהות זו לזו. במחלה שלך, דלקת מפרקים שדגרונתית אין סיכון יתר בכניסה להריון ובדרך כלל המחלה אף משתפרת במשך ההריון. אחרי הלידה אמנם עלולה להיות החמרה אך לא מדובר בהחמרה שלא ניתן להשתלט עליה או אף למנוע אותה בעזרת טיפול מתאים. כל זאת בניגוד למחלות אוטואימוניות אחרות כמו זאבת אשר נוטות להחמיר בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב
    הילה
    11/02/2009

האם חלב ומוצריו אינם בריאים לחולי דלקות פרקים?

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר יעקב אבלין
    11/02/2009

אין כל הוכחה לכך שחלב ומוצריו אינם בריאים עבור הסובלים מדלקות מפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לא ברורים
    איה כהן
    10/02/2009

שלום רב אני בחורה בריאה בת 37, בעבר סבלתי מעודף פעילות של בלוטת התריס אך לפני שלוש שנים מההריון של בני הגוף איזן את עצמו ולא נזקקתי מאז לטיפול תרופתי ותופעה זו נעלמה. לפני כחצי שנה אובחנה אצלי מחלת הנשיקה מ ebv שלוותה בכאבי ראש סחרחורות, עייפות , נימול בידיים ,כאבי שרירים והופעת נקודות שחורות -רפלקטורים בראייה. הבנתי שאני צריכה סבלנות ועם הוירוס הזה לוקח זמן עד שחוזרים לשגרה. אני מחכה בסבלנות אבל כבר עבר זמן רב ואני נתקפת לעיתים בכאבי ראש שמגיעים מאחורי הראש, כאבי צוואר, הרגשה של התנפחות בלוטת הלמפה בצד אחד, עייפות, חולשה כללית, הרגשה כמו של שפעת,כאבים בפרקי הידיים. ובשבועיים האחרונים החלה לי הופעה של חולשה וכאבים בזרועות אפילו עם מאמץ קל ,סחרחורות, כאבים ברגל שמאל כאילו אני גוררת אותה וולעיתים אחרי התעמלות גם כאבים בחזה.אני רוצה לחזור להיות בריאה ואנרגתית והגוף לא מוכן. אולי אתם יכולים לנתב אותי מה יש לי? מה עליי לעשות? למי עליי לפנות ? בברכה איה כהן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לא ברורים

הוספת תגובה

• לאיה

ד''ר יעקב אבלין
    11/02/2009

איה שלום,
    התלונות שאת מתארת נשמעות מתאימות לתסמונת העייפות הכרונית ו/או לפיברומיאלגיה (שני מצבים שדי דומים זה לזה). בהנחה שלא נמצאה סיבה אחרת לתלונות, כדאי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי אפשרות זו. בינתיים היייתי שם דגש רב על פעילות גופנית הדרגתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לקרישיות ודלקת פרקים
    חסוי
    09/02/2009

שלום רב. סובלת מדלקת פרקים (אריטריטיס ריאומטיזם). מרכיב הריאומטיד פקטור גבוה מאוד אצלי כמעט על בסיס קבוע. נוטלת כדור פלאקווניל כל יום אחד (מזה כשנה) . הריאומטולוג שלח אותי לבדיקות דם נתקבל : - anti ccp,ANA - שליליים בדיקה מס' 2 נתקבלה היום: PT, sec-blood = 9.8 (בסקאלה 10.03 עג 12.43) PT,INR= 0.92 בסקאלה 0.97 עד 1.19 PTT=27.5 בסקאלה 25 עד 34 RVVT ratio = 1.38 (בסקאלה צ"ל קטן מ-1.4) RUSSELL VV SCREEN MIX RATIO-BLOOD CIRCULATING ANTICOAGULANT SUM = לא נמצא בהערות ציינו: נא לחזור על בדיקת DRVVT + CIRC בעוד 12 שבועות. לחדד שהייתי בשבוע 31 להריון . האם הבדיקות תקינות? מה זה אומר שיש שתי תוצאות מחוץ לסקאלה. תודה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    10/02/2009

חסויה יקרה,
    הבדיקות תקינות. בדיקות אלו מטרתן לזהות נוכחות נוגדנים מסוג אנטי קרדיוליפין. מדובר בקבוצה של נוגדנים עצמיים אשר עלולים לגרום נטייה מוגברת לקרישת דם ונטייה להפלות וסיבוכי הריון נוספים. נוגדנים אלו מופיעים אצל חלק מהסובלים ממחלת הזאבת (לופוס) וכמו כן קיימים אצל אנשים אחרים שאינם חולים בזאבת. החריגות מהסקאלה במקרה שלך הן בלתי משמעותיות (ובכלל לא בכיוון אשר עשוי היה להצביע על בעייה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה