מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכל הפרקים ו CRP גבוהרחל08/02/2009
אני בת 71, לפני 13 שנה עברתי ניתוח להחלפת פרק הירך. עברתי מיפוי עצמות כ- 7 פעמים. מצאו שאולי יש זיהום ספטי או אספטי ברקמות הרכות באזור הטרוקנטר ליד השטל. אני חושבת שכל הבעיות שאני מתארת לא נובעות מהשטל. מזה שנים בודקים אצלי את ה- CRP והוא גבוה. נא בין 2-4 . לעיתים גם שקיעת הדם גבוהה. כל הפרקים כואבים, יש לי חולשה בשרירי הרגליים במיוחד. אני קמה מהכיסא כמו אדם בן 90 .אני עייפה כל הזמן. מצבי רוח מתחלפים וקשיי שינה. גם עם כדור שינה קשה לי להירדם. לקראת ערב עצבנות מתגברת. עשו לי בדיקות דם נרחבות לכל המחלות האוטואימוניות והכל שלילי. אני נעזרת באקמול. אין יום שאני לא בולעת את הכדור. האם זה פיברומיאלגיה? ומה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד''ר יעקב אבלין10/02/2009רחל שלום,
כמובן שצריך לבדוק אותך כדי לקבוע בודאות אם מדובר בפיברומיאלגיה אך אפשרות כזו באה בחשבון לפי התיאור שהצגת. פיברומיאלגיה גורמת לכאבי שרירים מפושטים, להפרעות שינה, עייפות ומלווה לעיתים בעצבנות או דיכאון (לא תמיד!). פיברומיאלגיה אינה גורמת לעלייה בשקיעת הדם או ב - CRP ולכך צריך לחפש סיבות אחרות. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל או עם ראומטולוג לגבי האפשרות של פיברומיאלגיה וסך הכל לא קשה לאבחן בעייה זו אם כבר עולה השאלה. בכל מקרה מומלצת פעילות גופנית מתונה. לגבי טיפול תרופתי, צריך לשקול את העיניין לאחר קביעת אבחנה ברורה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך למיכתבייהודית08/02/2009
7.להמנע מספורט עד להודעה חדשה. תולדות המשפחה: אב ואם בריאים (אב ממוצא מרוקאי ואם ממוצא הודי). סבתא מצד האב נפטרה באבחנה של עמילואידוזיס אך לא ניתנה אבחנה של FMF. הייתה מאושפזת מספר פעמים בקפלן עברה בירור שכלל ASM, AMA, בירור לצליאק שהיו שליליים. IG G נמצא ירוד. ANTIPARIETAL, רמת B12 נמוכה בדם, CEA תקין, CA גבוה. תרבית לפרזיטים הייתה שלילית. בביופסה שנילקחה מאילאום וצקום להערכתם מדובר או ב-MICROSCOPIC COLITIS או ב-IBD. היה הרושם כי מדובר במחלה רסטריקטיבית המערבת שקיעת עמילואיד. מתוך הביופסה הממצאים מתאימים למעורבות מ"ע במיאלומה. פראפרוטאין חיובי בדם. לאחר בירור נוצר רושם כי מדובר בעמילואידוזיס ראשונית. ככל הנראה על רקע מיאלומה נפוצה על סמך צביעות חוזרות של הדגימות שנלקחו בקפלן נוחכות פראפרוטאין בדם. עפ"י תוצאות אלה החולה מציגה מקרה של מיאלומה עם אמילואידוזיז משני לכך. כיום הילדה עדיין מוגבלת מבחינה תנועתית ברגל ועדיין עם חולשה מידי פעם ושלשולים וכאבי בטן וראש (מעין איבוד שיווי משקל). השאלה שלי היא מה יש לילדה? למי אני אמורה לפנות? איזה בדיקות לעשות? האם זה תורשתי? האם אפשרי לעשות ישר ביופסה? שמעתי עלייך רבות והייתי שמחה אם הייתה מוכן לטפל במקרה של ביתי. בתודה אמא נואשת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
ד''ר יעקב אבלין10/02/2009יהודית שלום,
קודם כל לא להתייאש. קיים סכוי מצויין שניתן יהיה לטפל בילדה בהצלחה ולמנוע ממנה מגבלות או סיבוכים.
בשלב זה נראה כי מדובר בסוג כלשהוא של דלקת מפרקים עם מעורבות של מפרקים בודדים. כמו כן יש לציין שמדובר במחלה חדשה יחסית אשר יתכן שעדיין לא התאפיינה בצורה קלינית ברורה. הקשר עם שלשולים וכאבי בטן מרמז שכדאי לחשוב על האפשרות של מחלת מעי דלקתית כזו או אחרת (לרבות מחלת כרון ואף מחלת צליאק) אשר יכולים גם לפגוע במפרקים. אם השלשולים נמשכים כדאי להתייעץ בנושא עם גסטרואנטרולוג. אפשרות אחרת היא של דלקת מפרקים תגובתית לזיהום כלשהוא, ובמקרה כזה יתכן שהדלקת עוד תרגע מעצמה (אם כי יתכן שיהיה צורך להמשיך לטפל בה).
FMF היא אפשרות מעניינת כיוון שזוהי מחלה תורשתית העלולה לגרום לעמילואידוזיס. יחד עם זאת על פי התיאור של המקרה אצל הסבתא, לא מדובר היה על עמילואידוזיס מהסוג אשר יכול להיות קשור ל - FMF אלא על עמילואידוזיס משנית למיאלומה נפוצה שהיא מחלה ממארת של מוח העצם. לכן לא נראה לי שיש קשר בין תופעה זו לבין מחלתה של ביתך. מה שכן ראוי לציון הוא שבביופסיה של המעי אצל הסבתא היה חשד ל - IBD (כלומר למחלת מעי דלקתית) וזה שוב מכוון לאפשרות של מחלה מסוג זה גם אצל ביתך.
הייתי ממליץ לבצע הערכה על ידי גסטרואנטרולוג במקביל להמשך המעקב הראומטולוגי. ניתן לקבל מידע עקיף מבדיקת הדם הנקראת ASCA אשר נוכחותה עשוייה להצביע על מחלת מעי דלקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהנוני08/02/2009
הי אני חולת בכצט כבר 4 שנים אשר מטופלת בקולחיצין 1 מג ו10 מג פרדניזון וכמובן קרטיה בשנתיים האחרונות אני מתלוננת על כאבים בגוף וחוסר שנה יש לי בחצי שנה אחרונה עיגולים שחורים סביב העיניים ואמרו לי שזה פיברומיאלגיה . למדתי לחיות עם זה גם נעזרתי בנטורופטית דרך הקופה שינוי הרגלי אכילה הליכה ורקיחת צמחים בכמה חודשים אחרונים אני מרגישה שזה חזק ממני כאבי הגוף חזקים קשה מאוד מאוד לקום בבוקר לתפקד אפילו חצי יום בין השעות שתיים שלוש אני כבר לא מסוגלת לתפקד יותר אני מרגישה שאין לי כוח אני חייבת לשים את הראש ולישון ממש כך . אני כבר לא מסוגלת להיות יום שלם בעבודה זה ממש מתסכל אותי בנוסף אני מרגישה מאוד עצבנית לא מרוכזת העבודה שלי היא עם המון לחץ ומתח אנשים קשה לי כבר לזכור בילבול הקיבה שלי גם עצבנית עברתי בעקבות זה קולונוסקופיה . אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני נמצאת באמצע טיפולי פוריות שממש לא מצליחה לעמוד בהם לקחתי כמה חודשים הפסקה מה עלי לעשות הפעם ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוני
ד''ר יעקב אבלין09/02/2009נוני שלום
לפי התיאור את סובלת ממצב המכונה פיברומיאלגיה משנית כלומר פיברומיאלגיה המתלבשת על מחלה אחרת - במקרה הזה מחלת בכצ'ט. כך, פיברומיאלגיה יכולה להתלוות למחלות דלקתיות שונות כולל דלקות מפרקים ואפילו מחלות דלקתיות של מערכת העיכול. במקרים כאלו יש צורך לברר היטב מה מהתלונות קשות לפיברומיאילגיה ומה קשור למחלה היסודית מכיוון שהטיפול שונה בכל מקרה. יתכן מאד שהתלונות שאת מתארת אכן נגרמות על ידי פיברומיאלגיה ובמקרה זה הדגש צריך להיות על פעילות גופנית סדירה והדרגתית ונסיון לטיפול בתרופות המשפרות את איכות השינה ומסייעות נגד כאב כמו אלטרולט, ליריקה וסימבלטה. מצד שני אם קיימת פעילות של מחלת הבכצ'ט יתכן שצריך להגביר את הטיפול האנטי דלקתי למחלה זו. כמובן רצוי להיות במעקב סדיר על ידי ראומטולוג הבקי בבירור ובטיפול של שתי הבעיות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידייםלימור08/02/2009
אני לוקחת פרדניזון 9 מ"ג. הרופאה שלי רוצה להוריד לי במינון כי אני כבר לוקחת פרדניזון כמה חודשים. מאז שהורדתי את המינון כפות הידיים שלי מאוד כואבות והכאב בלתי נסבל. האם זה יעבור באיזשהו שלב או שיש מה לעשות בנדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר יעקב אבלין09/02/2009לימור שלום
התשובה לשאלתך תלוייה בסיבה שבגללה את מקבלת את הסטרואידים כלומר באבחנה. לפי מה שאת מתארת יתכן שאת סובלת מדלקת מפרקים שעדיין אינה מאוזנת ולכן הירידה במינון הפרדניזון גורמת להחמרה בכאבים. במקרה כזה יש צורך בתוספת של תרופות אנטי דלקתיות חלופיות כדי לאפשר את הגמילה מסטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזינג ספונדיליטיסאפי08/02/2009
שלום רב אובחנתי עם המחלה הרשומה מעלה ומאז האבחנה אני סקפטית לגבי העובדה הזו (קראתי על זה הרבה). למשל אין לי רקע משפחתי, אין לי הגן המדובר בבדיקות הדם, לא קישיון בוקר וכו. שאלתי היא 1. האם העובדה שמנוחה רבה מקלה אצלי את הכאבים מצביעה על זה שזו אינה המחלה הזו? או שאין קשר?? 2. זה לא שבפעילות גופנית כואב לי אלא לרוב במנוחה שאחריה אבל אם אני נחה ולא עושה פעילות אז גם לא כואב או כמעט לא כואב. שאלה נוספת - מה משך התפרצות/הדלקה? האם ייתכן שיומיים כואב לי ושבוע לא ? אם זה לא א.ס. מה זה יכול להיות בכלל? יש לציין שאבחנה אותי פרופ ידועה בעלת שם וניסיון שאני מאד מעריכה. האבחנה על בסיס MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד''ר יעקב אבלין10/02/2009דורית שלום
ankylosing spondylitis היא מחלת מפרקים דלקתית המערבת את עמוד השדרה והאגן וכן את המפרקים ההיקפיים הגדולים (ירכיים, כתפיים). התלונה האופיינית למחלה זו היא נוכחות של כאבי גב "דלקתיים". הכוונה לכאבים אשר אינם מוקלים במנוחה אלא דווקא מחמירים. כאבים אלו מירביים בשעות הלילה ולפנות בוקר ודווקא מוקלים בפעילות גופנית. כל זאת בניגוד לכאבים "מכאניים" כלומר כאבי הקשורים לשחיקה ולא לדלקת - אשר שם המאפיינים הם הפוכים. ממה שאת מתארת הכאב אצלך אינו דלקתי באופיו. לאור זאת צריך לבחון את האבחנה. יתכן שכדאי לבקש הערכה חוזרת של ממצאי ה - MRI , אולי על ידי רופא רנטגן המתמחה בצילומי עצמות ושלד כדי להחליט אם הממצאים הם אכן חד משמעיים תחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ודלקת פרקיםחסוי08/02/2009
שלום רב. יש לי דלקת פרקים אריטריסריאומטיזם. אני נוטלת פלאקווניל 200 כל יום. סך הכל המצב מצוין. השבוע היתה לפתע הידרדרות במצב, כפות הידיים שוב נוקשות, נרדמות בלילה, ואפילו דלקת לאורך הכתף, כמו בימים הרעים שמלפני נטילת הכדור. "ירד לי אסימון" שהשבוע אכלתי כל יום סלט חצילים .והתופעות החלו במקביל ובצמוד. התיישבתי על המחשב לראות אם יש אפשרות לזיה בין הדברים, מריפרוף במאמרים באינטרנט ראיתי שיש קשר ושעדיף להימנע מחצילים. א. האם יכול להיות שסלט חצילים ישפיע כלכך על המצב? ושתהיה כזו הידרדרות? ב. מאילו עוד מאכלים כדאי להימנע , ומה מומלץ כן לאכול? ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ד''ר יעקב אבלין10/02/2009למרות שיש על כך הרבה שמועות והיפוטיזות, אין מידע מוצק הקושר בין דלקת מפרקים לבין תזונה כזו או אחרת. יחד עם זאת אם את באופן אישי מרגישה שסוגי מזון מסויימים משפיעים עלייך לרעה בהחלט סביר להמנע ממאכלים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וחולשת שריריםמור08/02/2009
1. יש לי כאבים בכל הפרקים בגוף כולל האצבעות הידיים.בת 58 ומרגישה כמו 100. מאד ספורטיבית בעברי מרגישה היום סמרטוט. השרירים כאילו היתרוקנו ואין בהם כח לפעולות פשוטות. הערה: היפסקתי הורמונים אחרי 4 שנים. מה כיוון הבדיקות? 2. כף יד רדומה - במיוחד האצבע האמצעית ובזמן פעילות היד זה כואב ומטפס עד המרפק לפעמים כאב במרכז כף היד. דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
ד''ר יעקב אבלין09/02/2009ציפי שלום
התלונות שאת מתארת מחייבות בירור כדי לשלול או לאבחן מחלת מפרקים דלקתית. לצורך זה יש לבצע בדיקות דם סרולוגיות כולל בדיקת CRP, RF, ANA וכו'. כדאי לבדוק גם רמת CPK, אנזים אשר יכול להעיד על מחלות שריר. אפשרות נוספת היא שאת סובלת מבעייה עצבית כמו תסמונת המנהרה הקרפאלית עם לחץ על עצבים בשורש כף היד הגורם לנימול, כאב וירידה בתחושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנואסי07/02/2009
מה זה רנו בגדול? {חשש סיכון תרופות השלכות} emg ו cpk תקינים שולל רנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאסי
ד''ר יעקב אבלין07/02/2009תופעת רינו היא תופעה בה קיימת התכווצות של כלי דם קטנים בקצות האצבעות הגורמת לשינויים בצבע האצבעות. באופן טיפוסי לאחר חשיפה לקור (או בזמן התרגשות חזקה) חלק מהאצבעות מלבינות, אחר כך מכחילות ולבסוף נעשות אדמדמות. התופעה מלווה כאבים. לעיתים קרובות התופעה מופיעה אצל נשים צעירות ללא כל מחלה אחרת. מצד שני יש מקרים בהם התופעה מהווה ביטוי של מחלה אוטואימונית הפוגעת במקרה זה בכלי הדם. זה יכול לקרות במחלות כמו סקלרודרמה, דרמטומיוזיטיס ועוד. במקרים כאלו התופעה יכולה להוביל להתפתחות כיבים מסוכנים ואף נמק באצבעות. ניתן לטפל בתופעת רינו על ידי חימום אצבעות הידיים ומניעת חשיפה לקור. בנוסף ניתן להשתמש בתרופות שונות המרחיבות כלי דם, הן במתן דרך הפה והן כטיפול מקומי באמצעות מדבקות.
EMG ו - CPK הם בדיקות המכוונות לאבחון של מחלות הפוגעות בשרירים ולכן אינן שוללות את קיומה של תופעת רינו (אמנם כאמור אחת המחלות בהן מופיעה תופעת רינו היא דרמטומיוזיטיס, מלה אוטואימונית די נדירה המתאפיינת בדלקת הפוגעת בשרירים ובעור, ובמקרה כזה בדיקת EMG ורמת האנזים CPK מסייעות לאבחנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידייםאבי06/02/2009
יש לי כאבים בכף היד ובחיבור היד לזרוע.. כנראה עקב הקלדה על מחשב כבר מעל 20 שנה. מה ניתן לעשות? שיניתי את סביבת העבודה שלי והמקלדת על הברכיים, אבל עדיין קצת כואב. אם הדבר יחמיר לא אוכל להמשיך לעבוד. מה אפשר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר יעקב אבלין07/02/2009אבי שלום
כדאי לבדוק שאין סיבות נוספות לכאב בשורש כף כף היד כמו דלקת מקומית של גידים, לחץ על עצב (Carpal tunnel syndrome) או סיבה אחרת. אם הבעיה נובעת רק משימוש יתר יתכן שסד מקומי, המייצב את מפרק שורש כף היד יוכל להקל (סד כזה יכול להית גמיש וניתן להסרה). כמובן מנוחה למשך תקופה מסויימת יכולה גם כן להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGא.ד.04/02/2009
אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה. לפני כחודש נערכה לי בדיקת EMG כאשר בבדיקה התקבלה התשובה הבאה: NCS בטווח הנורמה, בבדיקת מחט אין פעילות ספונטנית יחידות מוטוריות חלקן גבוהות במספר שרירים. אין סימנים של מיאופטיה. הנוירולוג שערך את הבדיקה אמר כי אין צורך בהמשך בירור כי לא ממש ברור מה מקור התוצאות וחבל לדקור אותי בכל הגוף. האם יכול להיות קשר לפיברומיאלגיה? יש לי גם גמישות יתר ועוד המון סימפטומים נוספים. בנוסף, האם יש משהו שניתן לקחת לרגישות הגבוהה לאור (משקפי שמש טובים רק ליום- לא לנהיגה בלילה) האם פיברומיאלגיה מוגדרת כמחלה אוטואימונית? מה הקשר שלה לבלוטת התריס? כי כאשר מסתכלים מבחוץ זה נראה כמו סוג של הפרעה בבלוטת התריס שלא ניתן לעלות עליה בבדיקות. מה הקשר של סוכר פשוט (גלוקוז) למחלה? אני ממש נרתעת ממנו (ולמדתי לסמוך על הגוף שלי לגבי מה טוב לו לאכול) ושוב, האם יכול להיות מצב של "כמו היפוגליקמיה" ללא תמיכה מעבדתית? מה ניתן לעשות למנוע את הפרעות הקשב והפיברו פוג? אשמח לקבל הפניה לאתרים רלוונטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל א.ד.
ד''ר יעקב אבלין07/02/2009שלום רב,
לשאלותיך:
ככל הנראה השנויים הקלים בבדיקת ה - EMG אינם קשורים לפיברומיאלגיה, אשר אינה מאפיינת בפגיעה בעצבים ההיקפיים (אלא בהגברה של עיבוד כאב במערכת העצבים המרכזית).
אין טיפול ספציפי לרגישות היתר לאור - זהו אחד הסימפטומים של פיברומיאלגיה ובדרך כלל אמור.
להגיב לטיפול הכללי שניתן לפיברומיאלגיה.
פיברומיאלגיה אינה נחשבת למחלה אוטואימונית. לא ידוע קשר לבלוטת התריס אם כי הועלתה תיאוריה כזו אב ל לא הוכחה. כמו כן אין הוכחה לקיומה של הפרעה באיזון הסוכר.
לגבי הפרעות הקשב - שוב הן עשויות להשתפר עם הטיפול הכללי במחלה. לעיתים ניתן לנסות שימוש בתרופות "מעוררות" כמו פרוביג'יל, אבל צריך לדעת שתרופות אלו אינן רשומות כטיפול לפיברומיאלגיה וגם יעילותן לא הוכחה מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMS ודלקת פרקיםליאורה04/02/2009
שלום רציתי לדעת בבקשה מה דעתך על המוצר S.M.S לבעיות של דלקות פרקים ? האם המוצר בטוח לשימוש? ומה לגבי גלוקוזמין? מה דעתך. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליארה
ד''ר יעקב אבלין07/02/2009ליאורה שלום,
את כנראה מתכוונת למוצר שנקרא MSM - ראשי תיבות של Methyl-sulfonyl-methane. מדובר בתוסף מזון אשר מייחסים לו תכונות כמקור טבעי לגופרית (SULFOR) וכן תכונות נוגדות חימצון. יש הממליצים על שימוש בתוסף זה באוטאוארטריטיס, מחלה המאופיינת בשחיקת סחוסים. יש לציין שקיים רק מעט מאד מידע מדעי מבוסס התומך בשימוש בתוסף זה ולכן לא ניתן להמליץ עליו בצורה חד משמעית.
המצב די דומה בנוגע לגלוקוזאמין. גם כאן מדובר בתוסף מזון אשר אמור להקל על הכאב באוסטאוארטריטיס. התוצאות של מחקרים שבוצעו עם חומר זה לא היו חד משמעיות. לאור זאת לא ניתן להמליץ על תוספים אלו באופן ברור. למרות זאת אנשים רבים משלמים במיטב כספם עבור תוספים אלו וחלקם משוכנעים שהם זוכים להקלה בכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות רגלייםרפאלה02/02/2009
בעקבות קושי לדרוך על כף רגל וכאבים בשתי כפות הרגליים, באזור הסמוך למפרקי כף הרגל+אודם נרחב באזור שנראה כמו כלי דם מפוצצים, נשלחתי לבדיקות דם. נמצא גורם ראמטי אך בתוך הנורמה. האם יש משמעות לעצם המצתאותו או שלכל אדם יש גורם ראומטי? נשללו בעיות אורטופדיות או בעיית כלי דם על ידי המומחים בתחום. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרפאלה
ד''ר יעקב אבלין03/02/2009רפאלה שלום,
למעשה מדובר בתופעה טכנית שאין לה משמעות אמיתית. אם הבדיקה נופלת בטווח התקין מתייחסים לתוצאה כשלילית, כלומר תוצאה תקינה. צריך לחפש הסבר אחר לכאבים מהם את סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 17לי02/02/2009
שלום רב לבתי יש בעיה באצבעות בידים בקור חלקן מהאצבעות יש נפיחות וחלקן אין והידים שלה ממש קרות קרח כל הזמן ניגשתי לרופא אורטופד נתן לי לעשות בדיקות דם קיבלתי תשובות ויצא ALKP-Alkaline Phosphatase -137.5 Lymphocytes % -46.2 AlkP. Liver-9.4 AlkP. Bone-60.9 AlkP. Liver (Fast)-3.1 AlkP. Intestine-26.6 AlkP. Liver-12.9 AlkP. Bone-83.7 AlkP. Liver (Fast)-4.3 GGT-11 הודעות לבדיקת AlkP. Placental מתאריך 25/01/2009 AlkP Placental בנוסף רופא נתן לבתי לעשות מיפוי עצמות שאלתי מה אתה חושב על הבדיקות דם? מה ניראה לך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין02/02/2009התופעה שאת מתארת מזכירה את תופעת רינו - תופעה די שכיחה אצל בחורות בגיל של ביתך המתאפיינת בכיווץ פתאומי של כלי דם בחלק מאצבעות הידיים הגורמת לאותן אצבעות להראות לבנות ובהמשך סגולות ואדומות. התופעה מופיעה לרוב בזמן חשיפה לקור אך יכולה להופיע גם במצבים אחרים (התרגשות למשל). אצל חלק גדול מהבנות הללו אין שום מחלה ברקע. לעומת זאת אצל מיעוטן התופעה מהווה בטוי של מחלה אוטואימונית בה מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו. הבדיקות אותן ניתן לבצע כדי לזהות מקרים אלו הן בדיקות אחרות מאלו שציינת. מדובר בבדיקות כמו ANA ונוגדנים עצמיים אחרים המרמזים על נטייה אוטואימונית. כדאי להתייעץ בנושא עם ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
לי02/02/2009תודה על התשובה המהירה לגבי הבדיקות דם מה ניראה לך איך הבדיקות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין03/02/2009לא ברור לי מה בדיוק חיפשו בבדיקות אלו. מדובר באנזים הפוספטאזה האלקאלית, המופרש מאיברים שונים בגוף ובמקרה זה בדקו איזה אחוז מהאנזים מקורו באיברים השונים. לא נראה שיש משהו חריג ומשמעותי בתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנברל + MTXנתי02/02/2009
שלום. שתי שאלות בבקשה. ברקע RA ואני מטופל באנברל בלבד. התרופה פועלת מצוין. אני מרגיש כמעט מצוין וללא ת"ל. זה מתבטא גם ברמת ה-CRP ו-ESR שמזה זמן הם בתחום התקין. 1. האם כדאי בכל זאת לשלב MTX במקביל? שכן אינני יודע מה תהיה התועלת של התוספת. אולי זה ידכא את הדלקת עוד קצת?? יתרונות מול חסרונות... 2. האם ניתן לשתות אלכוהול, נגיד כוס יין או 2 בשבוע במקביל לטיפול באנברל בלבד? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
ד''ר יעקב אבלין02/02/2009נתי שלום,
השילוב של אנברל עם מטוטרקסאט עשוי להגביר את יעילות הטיפול. השילוב חשוב עוד יותר כשמשתמשים ברמיקייד, תרופה אשר הגוף עלול לפתח נוגדנים כנגדה והמטוטרקסאט ככל הנראה מפחית את הנטייה לפתח נוגדנים כאלו. בעייה זו פחות משמעותית עם אנברל. למטוטרקסאט יש תופעות לוואי לא מעטות והמפורסמות בהן הן האפשרות לפגיעה בכבד או בריאות. הטיפול בתרופה זו מחייב מעקב מסודר אחר תפקודי הכבד וספירות הדם. מומלץ להמנע משתיית אלכוהול בזמן טיפול במטוטרקסאט אבל בזמן טיפול באנברל בלבד לא צריכה להיות בעייה עם שתייה מתונה של אלכוהול.
במקרה שלך אם הדלקת אכן מאוזנת כל כך יפה תחת טיפול באנברל, הנטייה שלי היא לא להוסיף טיפול במטוטרקסאט, אבל בהסתייגות שאינני מכיר את המקרה שלך באופן יסודי ולא בדקתי אותך - לכן לגבי החלטות ספציפיות כדאי לדון עם הראומטולוג המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת והנקהאפרת01/02/2009
שלום רב. אני מאובחנת כחולה בזאבת עם APLA מזה 11 שנים. הנני בסוף חודש תשיעי להריוני. יש לי כמה שאלות לגבי הנקה. 1. תרופות: ראיתי באתר שאלה לגבי פלקוניל שאפשר להניק איתו. מבחינת קלקסן/קומדין קיבלתי אישור מההמטולוג להניק.האם באמת אין סכנה לתינוק/ת שיונק את התרופות הללו? האם יש תופעות לוואי אצל התינוק/ת שצריך לשים לב אליהם? 2. האם נוגדני המחלה לא יעברו לתינוק/ת דרך הנקה ועלולים לגרום בעתיד להתלקחות המחלה אצלו/ה? 3. מכיוון שבתקופה הראשונה של הנקה ייתכן ויהיו פצעים מדממים, מכיוון שאני נוטלת תכשירים נוגדי קרישה, האםעלולה להיות בעיה בנושא זה? תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/02/2009ברצוני להדגיש שאני מעודדת הנקה כשהדבר אפשרי.
לפי הספרות הרפואית האחרונה ניתן ליטול פלקווניל בזמן הנקה.
אין דיווחים על התפתחות לופוס בתינוק לאחר הנקה.
הסיכוי לפתח לופוס של היילוד תלוי בנוכחות רמה גבוהה של נוגדנים כנגד-RO באם.
אם תפתחי פצעים מדממים בהנקה אז כדאי לשקול הפסקת הנקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)