מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרונה יש לי שאלה אליךמאור16/07/2016
אמרת שהבת שלך סבלה גם מניתוקים שאלה ראשונה שלי אליך אם היום הניתוקים עברו לה שאלה שניה איזה כדורים היא קבלה אצל איזה רופא היא במעקב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרונה יש לי שאלה אליך - תגובה
שרונה נמר25/07/2016שלום מאור
הבת שלי מטופלת בלמיקטל ואין לה יותר ניתוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבית לחולת אפילפסיה תודהאיתן12/07/2016
אישתי חולת אפילפסיה לאחר כמעט שנתיים בלי התקף . בזמן הזה נולד לנו תינוק שכבר בן 10 חודשים השבוע לצערי חזרו ההתקפים האם מישהו יודע האם מגיע עזרה מביטוח לאומי למטפלת בבית כי אישתי עם התינוק בבית.
בברכה איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבית לחולת אפילפסיה תודה - תגובה
שרונה נמר13/07/2016איתן שלום
במידה וההתקפים ימשיכו יש אפשרות להגיש בקשה לביטוח הסיעודי מהקופה לעזרה.
אופציה נוספת: להגיש בקשה לביטוח לאומי לנכות ולשר"ם.
במידה וההתקפים מתועדים ע"י גורם רפואי ומדובר על התקפים חלקיים מורכבים או כלליים יש סיכוי לקבל גמלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוקים קצרים של במוח עם דיבור איטי למשך כמעט 15 שניותנגר שמחה שרה26/04/2016
בס"ד
הנני בת 55 מזה חודש ימים יש לי ניתוקים עם דיבור איטי במשך 15 שניות בערך. כעת הגעתי לטיפול של 100 מ"ג למיטל ועדיין אין שיפור. ערכו לי EMG פעמיים וגם EMG וידאו באיכלוב. ולהיפך ההתקפים לעיתים יותר ולעיתים פחות. אני בהכרה מלאה שזה קורה. אבקש עצה להמשך הבדיקות והטיפולים זה שיבש את כל אורך חיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוקים קצרים של במוח עם דיבור איטי למשך כמעט 15 שניות - תגובה
שרונה נמר07/05/2016שלום רב
לעיתים לוקח זמן עד שההתקפים מפסיקים.
חשוב לחזור לנוירולוג המטפל, יש עדיין אפשרות להעלאת מינון.
תקפידי לישון טוב ולא להגיע למצב של חסך שינה.
גם מתחים עלולים לעיתים להחמיר התקפים.
הבדיקה שעשית נקראת eeg...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשרונה - תגובה
שרונה נמר29/06/2016מאור שלום
לבת שלי היו ניתוקים.
במידה ותהיה מאוזן לגמרי לפחות שנתיים ינסו להוריד לך תרופות ולהישאר במעקב.
הסיכוי לריפוי מלא מאפילפסיה כתוצאה מחבלת ראש הוא נמוך יותר...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל לתשובתך שרונה
מאור30/06/2016מה הכוונה יציב ? אני לא מפרכס שאת אומרת יציב את מתכוונת עד שהניתוקים שיעלמו לחלוטין ? אולי אני לא מקבל את הכדור המתאים אני רק עם דפלפט פעמיים ביום איזה כדורים קבלה הבת שלך ומה המצב שלה כרגע אם את יכולה להגיד לי הניתוקים נעלמו לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיניין הניתוקים שרה
מאור25/06/2016חפרתי שעות באינטרנט אני גם סובל מניתוקים אבל יותר קצרים של גג 5 שניות אני גם נתקע כמו לא יכול לפתוח תפה כשזה קורה לי הסביבה לא תרגיש שזה קורה לי אני לא רואה צבעים או דמיות אני מתנהג ממש רגיל אבל זה מעצבן אני מבין אותך זה ממש הורס תשיגרה חפרתי שעות באינטרנט מצאתי שאתוסוקסימיד מאוד מתאים לניתוקים יש לי עוד מעט ביקורת מקווה שהרופא יתן לי תתרופה הזאת הבנתי שהיא לא בסל התרופות תרגישי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה כתוצאה מחבלת ראש אצל מבוגריםאלינה08/02/2016
שלום, אני בת 22 ועברתי תאונת דרכים עם חבלת ראש.
אובחנתי כחולת אפילפסיה כללית עם פטיט מל. רציתי לדעת האם זה אפשרי שכתוצאה מתאונת דרכים תהיה לי אפילפסיה כללית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה כתוצאה מחבלת ראש אצל מבוגרים - תגובה
אוהד פוזיילוב13/02/2016האם היה לך אפילפסיה לפי התאונה או שקיבלת אותה לאחר התאונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי התאונה
אלינה14/02/2016היה לי התקף נפילה שלפניו היה לי כאב ראש ממש חזק ובנוסף 3 התקפי ניתוקים... וביוםיום ישנם ניתוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה כתוצאה מחבלת ראש אצל מבוגרים - תגובה
שרונה נמר09/03/2016אם לא היתה לך אפילפסיה לפני כן, הסיכוי גבוה מאוד שזה בעקבות חבלת הראש.
האים עשית EEG והתגלה מוקד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשמו לי אפילפסיה כללית
אלינה10/03/2016ונמצא זיז גל 3 שניות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אלינה
מאור31/08/2016אלינה שלום אשמח לדעת איך את מתקדמת בעיניין הניתוקים גם לי יש את אותו דבר גם ניתוק לכמה שניות שבא והולך כמה פעמים ביום אם חל אצלך שיפור בעיניין הזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- JEMענבל31/01/2016
היי
לביתי התגלתה אפילפסיה מסוג JEM לפני כשנתיים והיא קיבלה טיפול למוג'יל שאיזן אותה לחלוטין. מעולם לא חוותה התקפים קלוניים. האפילפסיה שלה באה לידי ביטוי לאחר שינה על ידי קפיצות של הידיים וגם, לא תמיד. היא כיום מגוייסת לצבא בפרופיל 45.
בספטמבר הפסיקה את התרופות ללא התראה וללא ידיעתנו בטענה שאין לה קפיצות יותר. היום היא הודיעה לי שהקפיצות חזרו אך אין בכוונתה לחזור לכדורים.
אני שואלת- האם אפילפסיה הסוג שיש לה יכולה להחמיר ללא תרופות? האם היא יכולה לקבל התקפים קלוניים? האם משרד הרישוי יכול לקחת רישיון למישהי שלא עברה התקפים קלוניים?
מיותר לציין שמכיוון שיש לילדה מידי פעם קפיצות בגפיים העליונות היא לא מתייחסת לנושא ברצינות.
עכשיו כשהיא בצבא, קשה יותר להגיע לרופאים מומחים ולעשות ברורים :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JEM - תגובה
אוהד פוזיילוב13/02/2016שלום,
דבר ראשון, אסור להפסיק לקחת תרופות ללא ידיעת הרופא אלה עם התרופות עושות ממש לא טוב. אז קובעים במהירות האפשרית תור לרופא.
כל סוג של אפילפסיה יכולה להחמיר ללא תרופות
משרד הרישוי משהה את רשיון הנהיגה לאנשים עם אפילפסיה במידה והם לא מאוזנים . במידה והם כן מאוזנים , אז המשרד הרישוי מאשר לך לנהוג וצריך לחדש את האישור כל שנתיים [ הוא שולח טפסים לחידוש]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהJEM - תגובה
שרונה נמר09/03/2016ענבל שלום
באפילפסיה מהסוג שיש לה עלולים להיות גם התקפים טונים קלוניים (פרכוס כללי).
אני ממליצה להגיע בהקדם לנוירולוג.
תסבירו לבת שלכם, שכדאי לה, למען בטחונה, לקבל טיפול.
אפילפסיה עלולה להחמיר.
אם היא רוצה, תשאירו פרטים ואוכל לתת לביתי לשוחח עימה.
ביתי באותו גיל של ביתך, מאוזנת ומטופלת באותה תרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
איילת12/07/2016אולי בתך תוכל לעזור לבתי. אני מחפשת משהי שעברה אתזה ביתי בת 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
שרונה נמר13/07/2016תשאירי כתובת מייל והבת שלי תיצור קשר עם הבת שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בשם ZONISAMIDEשמואל25/01/2016
שלום רב
במסגרת עבודתי אחד המטופלים שלי מטופל בתרופה בשם ZONISAMIDE המטופל כיום חבר בקופת חולים מאוחדת ואני מעונין להעבירו לקופת חולים כללית בגלל הרבה סיבות נוחות
לפני ביצוע המעבר פניתי לבתי המרקחת של כללית לבדוק אם יש להם את התרופה הנ"ל וכן בדקתי באתר שלהם ומתברר שהם לא מספקים את התרופה הזאת, כל קופות החולים האחרות מספקים אותו ללא בעיות ורק בכללית לא ניתן להשיג את זה.
מישהו התנסה בבעיה הזאת בכללית ויודע על פתרון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה בשם ZONISAMIDE - תגובה
שרונה נמר09/03/2016שמואל שלום
בכדי לקבל תרופה זו, צריך לפנות בכללית לועדת תרופות עם טופס 29ג ומכתב מנוירולוג.
תרופה זו מאושרת לאחר שנוסו מספר תרופות.
לאחר מכן הקופה חייבת לספק את התרופה או שתקנו ותקבלו החזר.
אני מכירה מטופלים בכללית שקיבלו אישור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות ואפילפסיהאמא21/01/2016
היי, בני שסובל מאפילפסיה (ללא פרכוסים) מקבל דפלפט והיה מאוזן משך חודשיים ועכשיו שוב חלה החמרה. לפעמים יש לו הזיות והוא רואה דמות הולכת או עומדת. אתמול זה קרה לו שוב ולא היה לו התקף אחרי, האם תמיד אחרי הזיה יש התקף וזה מקרי שלא היה לו או שזה לא קשור?
אשמח לתשובה, אמא שלומדת אפילפסיה מהי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות ואפילפסיה - תגובה
אוהד פוזיילוב26/01/2016שלום,
אולי זאת הדרך שלו לדעת מתי מגיע התקף , דבר שנקרא אאורה - תחושה מוקדמת לפני התקף .
זה יכול להתבטא בהרבה סוגים של תחושה מוקדמת, התחושות שונות מאדם לאדם.
תתייעצי בנושא עם הנוירולוג המטפל, אולי צריך להחליף תרופה אם התרופה הזו לא מתאימה .
תתעדי את ההתקפים שלו, תאריכים , תחושות שלו אחרי ולפני אם יש, שעות.
בן כמה בניך?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות ואפילפסיה - תגובה
שרונה נמר31/01/2016שלום לך
גם לבני היו הזיות.
יש לזה מספר סיבות:
יכול להיות שזאת אאורה(תחושה מקדימה).
אאורה היא בעצם פרכוס חלקי פשוט, שלעיתים זה מגיע לפני פרכוס גדול יותר או שזה התקף חלקי שנגמר ואין המשך...
לעיתים הזיות יכולות להיות גם כתופעת לוואי...
חשוב לדווח לרופא הנוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יכול לפנח לי את זהאיציק02/01/2016
קיבלתי תשובה מהEEG
ממצאי הבדיקה
רקע מעט לא סדיר , סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 9-10 מ/ש , הנחסמת בפקיחת עיניים .
אין שינוי בנישום יתר ולא בגירוי אור.
לסיכום : תרשים בגדר הנורמה .
מה אומר התשובה ??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי יכול לפנח לי את זה - תגובה
שרונה נמר07/01/2016למיטב ידיעתי הבדיקה תקינה.
ממליצה בכל מקרה לחזור לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נהיגהעמית סיאדה20/12/2015
אני חולה אפלפסיה 14 שנה היה לי התקף אחרי 12 שנה ויש לי התקף ההתקף ההאחרון היה לפני שנה ועשר ואני שותה דפלפט האם זה יכול להוציא רשיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה - תגובה
אוהד פוזיילוב28/12/2015כן, אתה יכול.
תבדוק עם משרד הרישוי מהו התהליך. *5678
אם אני זוכר טוב . צריך לשלוח את הסיכום שהרופא הנוירולוג שלך למכון הרפואי בחיפה ולקבל מהם אישור. כי צריך ליידע את המכון שיש לך אפילפסיה ושאתה מאוזן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגהגל08/11/2015
שלום רב,
בהמשך להודעתי הקודמת לגבי רישיון נהיגה . ציינתי שאני בגיל 33 , כבר 18 שנה מאוזנת עם טיפול (טימוניל כדור ביום) וללא התקפים אי אי גי תקין, אולם נויורולוג אינו יכול לומר בוודאות שעברה המחלה אלא המליץ להפסיק טיפול בהדרגה .
עד עכשיו לא הוצאתי רישיון בגלל הפחד שיקרה לי משהו בשעת נהיגה , וגם עכשיו שהחלטתי להוציא ואני כבר לומדת לתאוריה , יש לי כל מיני מחשבות שאני נוהגת ומקבלת התקף (אפילו דמיינתי חלילה שאני מאבדת איבר בגוף).
האם הפחד נורמלי ומוצדק? ומה לעשות עם זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישיון נהיגה - תגובה
אוהד פוזיילוב07/12/2015היי גל
פחד זה משהו טבעי. אך לא צריך לתת לו לשתק אותנו.
יכול להגיד לך שכאשר התחלתי לנהוג אחרי שנה שלא נהגתי עקב התקפים, היה לי חשש של מה יקרה אם ...
צריך למצוא את האומץ להשאיר את החששות מאחור ולהתקדם הלאה, אני לא אומר שצריך לבטל את החשש , צריך שהוא יהיה אך ברקע...
שיהיה בהצלחה בהוצאת הרשיון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני גיוס עם אפילפסיה-לפני פונים?איריס04/11/2015
שלום
אני לפני גיוס
האפילפסיה הופיעה לי אחרי צו ראשון ושני
אני לפני גיוס-למי להודיע בצבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני גיוס עם אפילפסיה-לפני פונים? - תגובה
שרונה נמר05/11/2015איריס שלום
עלייך לפנות למוקד מיטב במספר 3529*
הם יזדריכו אותך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וצבאולריה03/11/2015
שלום,
אני בעלת פרופיל 45 על סעיף רפואי - אפילפסיה.
האפילפסיה שלי מתבטאת במיצמוצי עיניים, עיוותים, בלבולי מוח ודיבור לא תקין בזמן התקף. ההתקף אינו עובר מעצמן כמו במקרה אפילפסיה רגיל אלא יעבור אך ורק עם זריקת תרופה לוריד.
ההתקפים שלי נובעים ממחסור בשינה כמו כן סבלתי מנשמת כתוצאה מתופעות לוואי של תרופות שאני לוקחת באופן יומיומי(אוספולוט). הייתה הפסקה בהתקפים אך מחודש יוני ההתקפים חזרו גם עם קוקטייל תרופות (kepra + ospolot).
והפרופיל הרפואי שמתאים לאדם אפילפטי עם התקפים חוזרים עם תרופות הוא 21 ושלי עדיין נשאר 45.
אני במעקב באיכילוב מכבר 6 שנים.
הרופא אפילו המליץ על שירות לאומי.
כשהייתי ביום הפתוח בעיר שלי ואמרו לי שלא מגיעות לי הקלות בתור אפילפטית.
מה אפשר לעשות כדי לערער על פרופיל?
תודה,
ולריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה וצבא - תגובה
אוהד פוזיילוב10/01/2016האם כבר התגייסת או שאת לפני צבא?
את רוצה שיורידו לך את הפרופיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ולריה10/01/2016אני כרגע נמצאת לפני גיוס (אמורה להתגייס ב17/7).
אני רוצה להוריד פרופיל - כשפניתי לבקש וועדה רפואית אמרו לי לשלוח מסמכים רפואיים שאותם כבר שלחתי ואמרו לי שאין שינוי בפרופיל.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
אוהד פוזיילוב10/01/2016מה הרופא/ה המטפל/ת שלך אומר/ת?
תוכלי להתייעץ בנושא עם האגודה בירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ואלכהולנירית02/11/2015
שלום,
בתי בת 17 שאובחנה באפילפסיה מסוג מיקולוני. מטופל למוג'יל 100 מג פעמיים ביום.
לאחרונה היא מאד מבקשת לשתות כוס של בירה עם החברות מדי פעם. הרוקח אמר לי שאסור לשתות אלכהול בשום אופן. היא מאד מתוסכלת מכך שאף פעם לא תוכל לשתות. השאלה שלי היא אם מדי פעם היא כן יכולה לשתות בירה, והאם זה יכול להזיק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה ואלכהול - תגובה
שרונה נמר02/11/2015אסור בשום אופן לשתות אלכוהול יחד עם הטיפול בלמיקטל. זה פוגע ביעילות הטיפול ועלול לגרום להתקף ולנזק גופני לכבד.
אימרי לביתך שאלכוהול זאת לא מציאה כזאת גדולה...
גם בתי הגדולה בת 20, מטופלת בלמיקטל ואינה שותה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה ואלכהול - תגובה
אוהד פוזיילוב07/11/2015תגידי לה שמתרגלים מאוד מהר לא לשתות אלכוהול , שנהנים עם החברים גם כאשר אתה צלול ויודע מה עושה .
אצלי החברים אפילו מרוצים מזה שאני לא שותה, הם יודעים שתמיד יש להם נהג תורן ושתמיד יהיה מי שיעזור וינקה אחריהם [ את מה שהם הוציאו... ] כשהם גמורים ...
אפשר להיות שטוטניק בלי לשתות
הצד הכי טוב מכל זה.
שלא קמים עם כאב ראש נוראי אחרי לילה רווי אלכוהול.
כפי ששרונה אמרה , זאת לא מציאה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הוריםספיר28/10/2015
לילדים עם אפילפסיה עקשנית מינקות (תינוקות)?
אשמח לשמוע דרכי התמודדות. האם יש קבוצת תמיכה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש הורים - תגובה
שרונה נמר02/11/2015אשמח לשוחח איתך ולסייע.
בני חולה מגיל 7, אומנם לא מינקות אבל האפילפסיה עקשנית. איני מכירה קבוצת תמיכה, אבל אשמח לקשר אותך להורים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא26/10/2015
הבן שלי התחיל לקחת דפלפט כרונו לפני שבוע, התחלנו עם חצי כדור של 500 מ"ג פעם ביום לאחר שהובחן כי יש לו אפילפסיה המתבטאת בכאבי ראש ונפילות (ללא פרכוסים).
האם הגיוני ששימוש של שבוע בחצי כדור יגרום לשינויים במצב הרוח? דכדוך..
את האפילפסיה הבחנו אצלו לפני כשבועיים אחרי שנה וחצי של כאבי ראש עזים והתעלפויות או ערפולי הכרה תקופים שהיו לו...
לפהי שהתחלנו עם הדפלפט היו לו התקפים כאלה בערך 3 פעמים בשבוע לעיתים אפילו יותר (קרה גם 2 ביום) ומאז שהתחלנו (1/2 כדור בינתיים ולאחר מכן יעלה המינון) אין בכלל התקפים-כבר שבועיים שקטים:))
אשמח לשמוע דעתכם ובכלל אם יש דברים שאני צריכה לדעת, הוא ילד בן 14 ולמרות שהוא שמח לחזור לחיים הוא מצטער על כך שיצטרך תרופה לכל חייו, מפחד לשכוח, ובכלל מדי פעם מרגיש את הדכדוך שכתבתי...
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שרונה נמר26/10/2015שלום רב
שימוש של שבוע וחצי בתרופה אנטיאפילפטית יכול לגרום לשינויים במצב הרוח.
בנוסף הקביעה שזאת אפילפסיה, העובדה שצריך לקחת טיפול תרופתי, יכול לגרום למשבר. ממליצה על התיעצות עם פסיכולוג רפואי בנושא שלהסתגלות למחלה כרונית והתמודדות משפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה-המשך..
א26/10/2015תודה על תשובתך, האם תופעת הלוואי עוברת עם הזמן, אם יש דרכי טיפול למעט פסיכולוג ( כי קיים כבר טיפול כזה)? האם תופעת הלוואי הולכת כמו שהיא באה או שעשויה להישאר לאורך כל חיי התרופה ואז צריך לתת לה מענה אחר מעבר לטיפול הפסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה-המשך.. - תגובה
שרונה נמר02/11/2015צריכה לעבור תקופת הסתגלות של לפחות חודש. אם עדיין ישנם תופעות לוואי שפוגמות באיכות החיים אפשר לבקש להחליף תרופה. לסבול בטח שלא חייבים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)