פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לא יודעת מה אם לבטוח בנוירולוג
    ציפי
    22/06/2014

שלום ,
    אני כבר מאובחנת שנה באפילפסיה.. עכשיו חזרתי מפגישה עם הנוירולוג ואני לא כ"כ מרגישה בנוח לבטוח בו.. הוא מציף אותי בכדורים( לפחות ככה אני מרגישה - בתור אחת שלא לא לוקחת אקמול) בבוקר אני לוקחת טופיתרים 100 גרם (אז גילינו שזה מרזה אותי בטירוף - אני שוקלת 46 קילו) אז הוא ניסה לאזן אותי אם תרופה שמשמינה דפלפט שאותה אני לוקחת בערב יחד עם עוד כדור של טופיפתרים.. הוא אמר לי שהמטרה שלו זה להוריד את הטופתרים.. בנתיים קופצות לי העניים עקיר עיין שמאל הוא אמר שהוא לא יודע אם זה התקפים אפליפתים או עייפות... יכול להיות כל זה????

או שרק אני מרגישה שאני חיה בלללנד??

אני אמא לשניים הכדורים האלה הורגים אותי... אני שונאת אותם... אם הם לא היו יכול להיות שהייתי היום בהריון שלישי נמאס לי!!

רוץ מרצידות בעניים אין לי כלום אז פעם בה יש לי התקף גדול ... אז אם הוא לא יעבור תוך השנתיים האלה ואני יהיה תקועה אם כדורים לכל החיים אני אהיה מאוד מתוסכלת.... ולא נדבר על זה שהרופא הזה עוד לא איזן אותי...

זהו הוצאתי הכל החוצה...
    שנה של תיסכול עמוק...
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני לא יודעת מה אם לבטוח בנוירולוג - תגובה

מיכל רוקר
    22/06/2014

שלום ציפי,
    עצה רפואית אין ביכולתי לתת לך, רק עצה ממטופלת למטופלת. במידה והאבחון והטיפול של הנוירולוג שלך לא מספקים אותך ואף גורמים לך ליותר נזק מתועלת ממליצה לך לפנות לרופא אחר לחוות דעת נוספת.
    המון בריאות ובהצלחה,
    מיכל רוקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה לי מקרה דומה

שק
    25/06/2014

אם זה בעיה של תרופה אז יכול להיות שאת לוקחת יותר מדי - בדקת כמות בדם?
    היה לי מקרה דומה עם טגרטול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הרמות בדם צריכות להיות על 750 מג
    ליטל
    19/06/2014

אני חולה באפילפסיה כבר המון שנים וכרגע מנסה להיכנס להיריון.הכדורים היחידים שמאזנים אותי הם דפלפט מה שידוע כלא בריא לעובר.
    הנוירולוגית הורידה לי מינונים ל750 מג אבל בבדיקות דם הרמות היו נמוכות מאוד (41). כשהנורמה הוא בין 50-100.
    האם זה בסדר או שצריך להעלות מינונים חזרה?
    בתודה מראש ליטל

הוספת תגובה

• מה הרמות בדם צריכות להיות על 750 מג - תגובה

מיכל רוקר
    19/06/2014

היי ליטל,
    ממליצה לך להתייעץ עם הרופאה המטפלת.
    מניסיוני חשוב שהרמה בדם תהיה הרמה הנכונה אך נסיוני אינו מהווה חוות דעת רפואית.
    בהצלחה והרבה בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה מאיזון תרופתי עי כוס יין ?
    מיכאל
    14/06/2014

בן 50 סבלתי בצעיר מפטימל. מאוזן שנים בטגר דפל וקלונ.מאז לא ניבדקתי.בEeg .הגשתי בקשה לרכב אשכול,וביקשו בדיקת eeg כמה ימים שאני חש עייפות יובש בפה ונימול בראש.וופוחד לעשות את eeg עכשיו. לפני 4 ימים שתיתי כוס ייןצמדי פעם שותה יין הפעם חשתי בטוב האם זו הסיבה? ואם יש דרך חזרה לאיזון ? .

הוספת תגובה

• יציאה מאיזון תרופתי עי כוס יין ? - תגובה

מיכל רוקר
    14/06/2014

שלום מיכאל,
    שאלתך היא שאלה שיש להפנות לרופא נוירולוג המתמחה באפילפסיה.
    עם זאת חשוב לי לציין שרישיון נהיגה עם כל הנוחות שבדבר טומן בחובו אחריות כבדה מאוד. בין אם על עצמך כנהג הרכב, על היושבים עמך ברכב, הרכבים האחרים הנוסעים סביבך ועל הולכי הרגל.
    מפצירה בך ובכל מי שמעוניין ברישיון נהיגה לבדוק את עצמו טוב טוב, בנוסף לטופס שיש למלא למשרד התחבורה, ולשאול האם אני מוכן לקחת אחריות על חייהם של אחרים?
    רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה לראש לחולי אפילפסיה
    שולה
    12/06/2014

אחי סובל מאפילפסיה, ובזמן ההתקף הוא נופל , ונחבל באופן קשה, מה אפשר לעשות עם זה, הוא כבר ילד גדול(בן 10) אי אפשר כל היום להשגיח עליו, ואי אפשר לדעת באיזה מצב ההתקף יקרה. איך להגן על הראש שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    הגנה לראש לחולי אפילפסיה

הוספת תגובה

• הגנה לראש לחולי אפילפסיה - תגובה

מיכל רוקר
    13/06/2014

שולה שלום,
    האם יש לאחיך סימנים מקדימים להתקף שהוא או אתם יכולים לזהות?
    במידה ויש ניתן להגיב בצורה מושכלת יותר להתקף טרם התרחשותו.
    במידה ולא לצערי אני לא מכירה דרך למנוע מכה בראש.
    רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שולה

נני
    23/09/2014

ישנן קסדות מיוחדות עבור ילדים עם אפילפסיה לא מאוזנת.
    ניתן לנסות להשאיל מ'יד שרה' אולי, או לפנות לאחת מחברות לממכר ציוד רפואי ולרכוש אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לספר לה על המחלה
    משה
    03/06/2014

שלום,

אני חולה אפילפסיה מאוזן תרופתית.
    מקבל תרופות באופן יומי, ללא התקפים בשנתיים האחרונות.

לאחרונה הכרתי בחורה ואני רואה שהקשר מתקדם ומתחיל להיבנות.
    אני מבין שאני חייב לספר לה על המחלה אך לא יודע באיזה עיתוי לעשות את זה ומה ואיך להגיד.

אודה להמלצתכם בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    לספר לה על המחלה

הוספת תגובה

• לספר לה על המחלה - תגובה

מיכל רוקר
    04/06/2014

שלום משה,
    אני יכולה לומר לך מניסיוני האישי, שכאשר אני מספרת לכל אדם אני מתקשרת את המחלה שלי ממקום של שלמות והשלמה, יש לי את ידע לענות על כל שאלה ואת הביטחון. מעבר לכך קצת הומור תמיד מרגיע.

ברגע שאתה תהיה רגוע ושלם עם עצמך גם הסביבה שאתה מספר לה על האפילפסיה תרגיש אותו הדבר (זה נכון לכל דבר).

חג שמח והמון הצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

משה
    04/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע בהתמודדות נפשית
    יעקב
    01/06/2014

שלום

אשמח להמלצות על פסיכולוג\ית (מאזור המרכז)עם התמחות בטיפול בהתמודדות עם אפילפסיה.
    אנחנו הורים לילדה בת 6 העומדת לפני עליה לכיתה א.לפני כשנה החלו ההתקפים (חלקים ומלווים בנפילות) טרם יש שליטה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיוע בהתמודדות נפשית

הוספת תגובה

• אנחנו הולכים לגל סלע נוירופסיכולוגי

מיטל גל
    25/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה וחסכים תפקודיים מצפה לעדות
    meir
    30/05/2014

אפילפסיה וחסכים תפקודיים מצפה לתגובות מחולים

חולים שצברו זמן מספיק בלי טיפול מונע עדותם בעלי חשיבות עוד יותר גדולה
    אבל כל מי שיכול לתת עדות ותיאורים בעניין כחולה מתבקש

כאמור אפילפסיה מאופיינת בהתקפים שכוללים אזורים מוחיים מגוונים

כל איזור מוחי והתפקוד שלו
    האיזור המוחי של המוטוריקה (התנועתיות) הוא איזור אחד
    ותמוה שכל הרחש מתמקד דווקא בו על תיאורי הפרפורים המופיעים בהתקף כסימן
    לכך שיש פעילות אפילפטית מוטורית

כתוצאה מאפילפסיה מופיעים מצבי אי תפקוד בתפקודים מוחיים שונים
    אם כדבר זמני שאחר ההתקפים וחולף אחרי שהות מסוימת
    ואם כנזק מצטבר הדרגתי שאינו משהו זמני
    אני מחפש תיאורים לכאלה אי תפקודים מפי חולים
    לגבי מגוון תפקודים מוחיים שנמצאים בבעיה:כמו בעיות ב:תפקודי מחשבה תפקודי זכרון
    תפקוד רגשי תפקוד ויזואלי באיך נקלטת הסביבה והנראה חיצונית וגכ תפקוד מוטורי

מבקש תיאור מפי האדם בלשונו את הבעיה וגכ התיחסות לחומרתה

מחפש במיוחד חולים שבעלי אבחנה של
    אפילפסיה של האונה הפרונטלית או אפילפסיה של האונה האוקסיפיטלית

בתודה

הוספת תגובה

• לעדות מחולים הכוונה

meir
    30/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף אפילפסיה
    יואל
    27/05/2014

שלום
    אבקש את עזרתכם בקבלת מידע אודות התקף אפילפסיה שחווינו עם הבן הגדול בפעם הראשונה למרות שבהסתכלות לאחור מסתבר שהיו סימנים רבים מוקדמים. יש לי הרבה שאלות בעניין.
    נאמר לנו ללכת למעקב נוירולוגי. רוצה לברר על נוירולוג טוב. אני בכללית. מצד שני לנוירולוג טוב צריך לחכות חודשים עד לקביעת תור, נכון?
    קראתי באינטרנט מה עושים במקרה של התקף. אבל כל מה שקראתי עדיין לא עונה על כל סימני השאלה שיש לנו בעקבות ההתקף שאנחנו עברנו עם הבן.
    מה לגבי התרופה? הוא קיבל דפלפט כרונו 750 מ"ג. פעם ביום. הוא בן 21. משקל 65 ק"ג. האם המינון גדול? מה לגבי תופעות לוואי? עשינו בדיקת דם. CPK יצא 476 וקריאטינין יצא 1.22 . האם זה לא גבוה מדיי? האירוע קרה ביום שישי. והבדיקה היתה ביום ראשון. ביום שישי בביח CPK היה 300 לפני לקיחת התרופה. וביום ראשון אחרי פעמיים שלקח את התרופה CPK היה 476.
    אבקש את עזרתכם בקבלת מידע.
    האם תוכלו ליצור איתי קשר לטלפון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקף אפילפסיה

הוספת תגובה

• התקף אפילפסיה - תגובה

מיכל רוקר
    27/05/2014

שלום יואל,
    בהחלט ממליצה לך על מעקב נוירולוגי אצל נוירולוג המתמחה באפילפסיה. אמנם יתכן שדרך הקופה ייקח לך מספר חודשים להגיע לרופא אך למיטב ידיעתי, במידה ובנך חבר בקופת חולים מגיעים לו מספר ביקורים פרטיים אצל רופא מומחה בשנה עם החזר כספי מהקופה.
    לגבי תוצאות בדיקות הדם, זה כבר תחום התמחותו של רופא, ממליצה לך להפנות את השאלה הזו לרופאים בפורום המקביל לנו שנקרא "אפילפסיה".
    רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטיפת התקף 1

שק
    08/07/2014

לא הייתי ממליץ על הליכה לנורולוג אחרי התקף 1.
    ישנם אנשים(שאני מכיר אישית) שחוטפים התקף 1 בכל החיים.עדיף לחכות לשני
    התרופות שמקבלים למחלה גורמים להרבה תופעות לוואי.
    דפלפט כרונו מכיל שומן.
    ישנם תרופות שתופעות הלוואי שלהם עלולה לגרום להתקף גם כן(כמו לדוגמא שינוי רמת המלחים בגוף)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה תוך כדי שינה
    אנונימי
    26/05/2014

יכולים להיות התקפים אפילפטיים תוך כדי שינה?

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה תוך כדי שינה

הוספת תגובה

• אפילפסיה תוך כדי שינה - תגובה

מיכל רוקר
    27/05/2014

ודאי שיכולים להיות גם התקפים תוך כדי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8שנמצא בשלב 24 שעות השגחה צמודה

אלונה
    08/09/2014

שלום לכולם.אני אמא לילד בן כמעט 8 שעבר התקף אפילפסיה קשה מאוד מתוך שינה עד להתקף הזה לא ידענו בכלל שהילד סובל מאפילפסיה .הילד ישן איתי והתעוררתי לרעש של חירחורים חזקים כשהפכתי את הילד הוא היה על הבטן ראיתי ילד כחלחל שמשניה לשניה נהיה יותר כחול ושפתיים סגולות חירחר עד שהפסיק לא היה דופק ולא נשימה .התחלתי לעשות החייאה והנשמות ‏{מה שזכרתי מקורס שעברתי לפני 8שנים}והזמנתי אמבולנס.בבית החולים הוא עבר עוד התקף שונה לחלוטין רעידות חזקות בגפיים ונוקשות בידיים ללא הכחלה ועצירת נשימה.בכול מצב זה מזעזע : - ( עשינו באישפוז EEG שהראה שיש מוקד ואכן אפילפסיה.התחיל לקבל טיגרטול 3 פעמים ביום 200 -100 -200 מ"ל .ברצוני להעזר בהורים שעברו אפילפסיה מתוך שינה .לקבל עצות וחיזוקים .איך חיים בצל הפחד מוות הזה .כרגע אני 24 שעות צמודה אליו הנחיה רפואית עד שהתרופה תספג בדם.איך משחררים אח"כ מטריד אותי יותר.עברתי טראומה קשה מאוד .ממש לראות את מלאך המוות בעיניים.בעיכבות זה הפסקתי לעבוד.והפכתי לתלמידה בכיתה ב : - )) בנתיים בעלי חזר מחו"ל וגם המום מכול המצב החדש.אולי יש קבוצות תמיכה להורים וייעוץ. תודה מראש אמא של יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8שנמצא בשלב 24 שעות השגחה צמודה - תגובה

מיכל רוקר
    08/09/2014

שלום אלונה,
    בתור אם חשוב שאת תהיי החזקה בעניין. הורים רבים נשאבים למקום בו הם הופכים למגוננים יתר על המידה על הילדים ובטווח הארוך זה לא משרת את הילדים.
    מכיוון שעברת טראומה ממליצה לך ללכת לשוחח על כך ולא בהכרח רק עם מטפל המתמחה באפילפסיה.
    חשוב לי לציין שמכיוון שהאפילפסיה היא רק חלק קטן מאוד מזהותו של בנך, זה לא פייר ולא נכון להפוך אותה לחלק המרכזי בחייו גם בכל הקשור ליחסכם אליו, כל זאת למרות שזה קורה באוטומט מתוך מקום אוהב וטוב של הגנה עליו. זכרי יאיר הוא אותו הילד שהיה לפני ההתקפים הלא נעימים אותם חווית אתו התרחשו.
    ממליצה לך בנוסף לא לשנות את אורח חייך בעקבות האפילפסיה של יאיר אלא להתאים את אורח החיים הנורמלי שלכם ולהוסיף את האלמנט החדש של האפילפסיה אך שוב לא כגורם מרכזי.
    במידה ותצליחו לאפשר ליאיר להתחזק מתוך מציאות חייו החדשה, להפוך אותה לעוצמה ולא לחולשה זו תהיה הצלחה כבירה.
    מאחלת לכם המון המון הצלחה ושפע של בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 24שעות השגחה זה בקשה מהבית חולים

אלונה
    08/09/2014

למיכל היקרה תודה על תשובתך הארוכה והמפורטת .אך כרגע אני לא יכולה לפעול על פיה מכיוון שזה הוראה מפורשת של הנאורולוגית הראשית של בית חולים שניידר ביום השיחרור שלנו.24שעות.בחצר.בבית הספר.בשינה.זו לא החלטה שלי.(למרות שאני חושבת שלפי הטראומה שעברתי .הייתי עושה את אותו הדבר בלי הנחיה רפואית.וגם ברור לי שאני צריכה יעוץ ושיחות עם פסיכולוג שיעזור לע להשתחרר מהסיוט שחוויתי.אז כרגע אנחנו בהתחלה שבועיים מההתקף הראשון הקשה .והתגלה לנו מידע מזעזע .שהבן הגדול שלי 20שהוא PDD אספרגר מצא אותו בוקר אחד על הריצפה(נפל מהמיטה מהתקף)עם עיניים פתוחות .קצף מהפה.לא הגיב לשמו.וכמו שק תפוחי אדמה .ככה תיאר אותו בני.היום בשיחה עם אחותו.זה מחזק את הידיעה שיש לו התקפים לא פשוטים בשינה.הוא ראה אותו ככה לפני כשנה.ואני מתחילה לשחזר תופעות של בילבול הקאה וכאב ראש .שחשבתי כווירוס.מידי פעם אצל יאיר.קיבלנו גם BUCCOLAM מזרקים לבית הספר ולכול מצב של התקף של יותר מ5דקות.לפי ההנחיות האלה אני מבינה שזה לא פשוט.וזה מלחיץ מאוד.וכן יש לי פחד גדול מהתקף כזה חס ושלום .שמלווה באיבוד הכרה קשה 50סטורציה אחרי שכבר לא היה כחול.זה מלווה אותי כול לילה מחדש . : - (((

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 24שעות השגחה זה בקשה מהבית חולים - תגובה

מיכל רוקר
    08/09/2014

כמובן שכרגע לא לעזוב אותו אם אלה ההנחיות מהרופאה, כוונתי היתה בטווח הרחוק.

מלבד זאת רציתי לשתף אותך במידע על טיפול חדש בארץ לאפילפסיה.
    מדובר בקוצב חדש המיועד לחולי אפילפסיה שבשונה מקוצב ה-VNS הרגיל המושתל בגוף החולה בהליך כירורגי. קוצב זה שנקרא T-VNS‏, הוא קוצב שאינו מצריך השתלה אלא עושה את פעולת הקוצב ללא הליך כירורגי.
    אולי שווה לבדוק עם הרופאה המטפלת אפשרות שימוש בו עבור יאיר.

מחזקת את ידייך ומאחלת לכם הרבה הצלחה ובריאות ואמן שיצליחו לאזן את יאיר במהירות.

מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה בשינה

דני
    25/01/2015

האפילפסיה שלי בעיקר בשינה. אז אני קם בבקר עם כאבים בלשון וכיווצים בעיקר ברגלים. אבל יש אאורות לפעמים ביום בעייפות יתר. אני משתדל לא להיות עייף מדי ולישון מספיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נני תודה לך מכול הלב

אלונה
    23/09/2014

אתמול השתחררנו משניידר אחרי 9ימים.ליאיר היתה תגובה אלרגית קשה מאוד לתרופה(לטיגרטול)אחרי שהגוף נרגע מהאלרגיה.5ימים .ניסו שוב והיתה תגובה ממש קשה.אפילו הבדיקות כבד.והכליות יצאו מאיזון.(באמת הרגשנו שפנים)בסוף הבינו שאין סיכוי לטיגרטול.החליפו . לאספלוט.בנתיים אנחנו בחצי מינון לאט לאט עולים.אתמול היה לו התקף מוזר וחדש מבחינתי 9פעמים אמרתי לו לפתוח את התריס ולסגור את הרשת .והוא התמקד רק בתריס אחד ועשה הכול הפוך.כאילו אני מדברת שפה זרה והוא לא מבין אותה .זה היה מפחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזקת

נני
    23/09/2014

זה אמנם לא מנחם אבל בעצם כולנו שפני נסיונות, בכל מה שקשור באפילפסיה ותרופות זה אכן ניסוי וטעיה.
    אף פעם אי אפשר לדעת מראש איזו תרופה תתאים, הן עובדות שונה על אנשים שונים. יש תרופות הידועות כמתאימות לסוגים מסוימים של אפי' אבל מה שיהיה טוב לי לא בהכרח יהיה טוב לאחר.
    יש פעמים שקולעים 'בול' אבל לא תמיד. יש גם סוגים קלים יותר לאיזון וכאלה שפחות.
    אני הייתי שומרת על אופטמיות זהירה.
    יאיר צעיר וכדאי שתדעי שהנתונים לטובתנו- כ-80% מהאפילפטים מאוזנים ע"י תרופות ומנהלים אורח חיים תקין. נשמע מעודד לא? :)
    בכל מקרה תמיד יש אלטרנטיבות כמו דיאטה קטוגנית, איני רופאה ולכן לא ממליצה אך מדגישה כי יש עוד מגוון תרופות יעילות, שיטות, טיפולים וטכנולוגיות הפתוחים בפניכם. תחזיקו מעמד.
    מי יתן והחג יעבור עליכם ברוגע וללא התקפים ושהאיזון המיוחל יגיע במהרה.
    שולחת חיבוק גדול מחזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף תוך כדי שינה בגיל הנ"ל

סם
    30/09/2014

גם לי היה התקף ראשון בגיל הזה אבל לא אפילפסית נעורים כי לאחר 17 שנה היה ההתקף השני
    אני לגמרי מבין איך זה לחיות בצל מישהו שחולה במחלה וחוטף בלילה - אני יודע טוב מאוד מזה לקום בלילה לקול החירחורים האלו

אני הייתי ממליץ על רופאה נורולוגית שההתמחות שלה היא אפילפסיה בתל השומר

נ.ב התרופה טגרטול היא תרופה חזקה מדי שמשפיעה על המלח בדם(מוריד אותו)
    תארי לך מקרה שבו הבן חוטף חס וחלילה ורמת המלחים בדם נמוך וכך לא יכולה לדעת אם בגלל האפילפסיה או הטגרטול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזקו ואמצו

אריאל
    05/10/2014

שלום לך,

אני לא יכולה לדמיין את החוויה שחווית כי אני נמצאת בצד השני של המתרס. התקפים קורים לי ולא לאחד מיקרי. בעלי שהייה לצידי לפני שנתיים כאשר חוויתי את התקף הראשון עדיין לא התאושש :-) למרות שטיפול פסיכולוגי עזר לרכך את הטרוומה שהוא חווה ועזר לו לחזור לשגרת החיים פחוט או יותר.

רציתי רק להוסיף מהצד שלי שחוויה של התקף עצמו יכולה להיות מאוד מפחידה למי שחווה את זה בעצמו, יותר מפחידה מסרטי אימה הכי קשים.

המקרה הקל זה כאשר אדם פשוט מאבד הכרה ,חווה פרכוסים, חוזר להכרה ושלבים ראשון ושלישי עוברים בלי שהוא מודע עליהם.
    המקרה הקשה זה כאשר בן אדם עוד לאו איבד הכרה אבל הוא כבר לא יכול לשלוט על גופו, לא יכול לשנות תנוחה, לא יכול לקרוא לעזרה, אבל הוא לגמרי מודע למתרחש סביבו. זה נמשך שניות אבל מבחינת אותו בן אדם זה שווה לנצח. וכאשר הכרה חוזרת עליו יכול לקחת לו שעות להזכר מי הוא, איפה הוא נמצא, מה כל האנשים האלו עושים סביבו, ויכול לקחת לו ימים להתחבר חזרה לסביבה. במהלך הימים האלו אדם מרגיש כמו חייזר בגוף של עצמו.

כאשר אני חווה זאת זה מפחיד אותי עד מוות , למרות שאני בחורה גדולה בת 39.
    אני לא יכולה לדמיין אפילו איך כל זה יכול להפחיד את הילד הקטן שהוא רק בן - 8, ואיזו חותם זה יכול להשאיר עליו לכל החיים.

לכן אני מאוד ממליצה , אם עדיין ךא עשיתם זאת, לברר אצל הבן שלכם מה הוא זוכר מהלפני התקף , אם זה היה במהלך השינה האם הוא זוכר איזה חלום הוא חלם, ולשאול אותו איך הוא מרגיש לאחר התקף. ואם הוא חווה לפחוט חלק מהסרט אימה שאני חווה , לחפש דרכים איך לעודד אותו ולחזק את הבטחון העצמי שלו ולא לתת לסיוטים אלו להשפיע על החיים שלו.

בהצלחה, אריאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוחה כול תרופה אלרגיה ל: 3תרופות

אלונה
    10/10/2014

תודה לכול המחזקים .נני.סם.אריאל.וכמובן מיכל .אנחנו עוברים תהליך מטורף שכול תרופה שהילד מקבל תוך 4-ימים עד שבועיים.מפתח אלרגיה קשה בכול הגוף .כבר היה טיגרטול.אספלוט.ודפלפט כרונו 750mgפעם אחת ביום .כי זו תרופה עם שיחרור מושהה למשך כול היום.וגם זה לא מתאים פיתח תגובה אלרגית.הרופאים מנסים לדחוף לו אנטי היסטמינים ופנסטיל לטענתם ככה זה יעזור לגוף להתגבר .קישקוש .סתם לדחוף את האלרגיה פנימה.ועובדה שזה לא עוזר.אני עובדת עצות : - ( אישפוז 5 ב חודש וחצי .אין לנו חיים שכחנו מה זה בית.מה זה בית ספר.ברוך השם לא היו עוד התקפים קשים ואיבוד הכרה .חוץ מנתק שנמשך 4דקות.אשמח לקבל עצות.ומידע על רופאים מומחים תרופות שפחות עושות אלרגיות או כול פיסת מידע אחראית ויעילה.הנאורולוגית של שניידר שמטפלת בנו נחשבת לטובה מאוד הדס גולדברג.ידוע על עוד מקרים של אי התאמה לתרופה אפילפטית ? כבר ויתרו על התרופה שמתאימה ל : מוקד מצד שמאל.ונותנים את הדפלפט שיותר כללית . וגם לא הולך. ממש עצוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת תרופות כטיפול בתופאות לוואי

סם
    12/10/2014

איני יודע מה מצב בנך(אינני רופא) אבל נשמע שהרופאים יודעים רק להוסיף תרופה על תרופה ז"א אומרת כאשר יש בעיה ואח"כ כאשר נוצר תופעת לוואי חדשה אז הם מוסיפים עוד תרופה.

אני גם חולה באפילפסיה ולקחתי בעבר 3 תרופות וכאשר באתי לנורולוג עם תופעות לוואי חמורות הוא אמר להוסיף עוד 1 ולעלות ל-4 תרופות ואז הלכתי לנורולוגית שתחום ההתמחות שלה זה אפילפסיה בתל השומר והיא הורידה את התרופות לתרופה 1 (התרופה העיקרית שהורידה היה טגרטול)ותופאות הלוואי ירדו(כולל ההתקפים בכמותם)

אני מאוד ממליץ על הרופא הנ"ל בתור חולה במחלה 20 שנה היא היחידה שהורידה התקפי GM (מלאים עם פרכוס) להתקפים חלקיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סם בבקשה שם הרופא

אלונה
    12/10/2014

סם תודה רבה אני ממש אשמח לקבל את השם של הנאורולוגית שעזרה לך כול כך .אנחנו ממש בבעיה.כרגע מקבל רבע מינון וגם יש פריחה וגירודים.לא על כול הגוף אבל ככה זה מתחיל.וכשהעלנו לחצי ממש סבל .מחכה לתשובה בקוצר רוח.אנחנו נלך גם באופן פרטי.רק שיהיה תור פנוי :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלונה ולמיכל רוקח

גלית
    26/10/2014

לאלונה היקרה והטובה,
    שמי גלית ואני אם לתינוק הסובל מאפילפסיה.
    גם אני, כמוך ולצערי חוויתי אשפוז ארוך, מכאיב, מדאיג, מייגע וכואב. העלו תרופות, הורידו ומה לא.
    אני מבינה ללבך וכואבת את כאבך.
    חשוב לי להגיד לך כי באפילפסיה, כנראה כפי שהדברים יכולים להדרדר במהרה כך גם הם יכולים להסתדר.
    חשוב לשמור על האופטימיות, לשמור על תקווה, לעבור עוד דקה ועוד דקה ועוד יום ועוד יום ולסמן "וי" על כל שיפור קטן.
    מאחלת לך, מכל הלב שהדברים יסתדרו ושתראי את השיפור כבר היום. רפואה שלמה ומלאה ושתחזרי להתעסק במהרה ביום יום ובפשטות שבהם. אמן.

לרופאה שכולם מדברים עליה בתל השומר קוראים פרופסור ברוריה בן זאב.

למיכל רוקח,
    אני חושבת שעצתך לאלונה ובמקרה הזה היא לא מקצועית, ואף מהווה טיפול לקוי ומזיק. כיצד אם שנמצאת בלב הסערה צריכה לזכור כי בעתיד היא צריכה להתייחס לבנה כרגיל שהעתיד, בכלל זה לוט בערפל?
    אם שעברה ועוברת חוויה טראומטית צריכה תמיכה, הכוונה מיידית ומלאה ולא ביקורת שאינה רלוונטית.
    אם ברצונך לסייע אנא הציפי את הצורך שלנו ההורים בקבוצת תמיכה, אנחנו כה צריכים אחד את השני!

בברכה,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלונה ולמיכל רוקר - תגובה

מיכל רוקר
    26/10/2014

גלית שלום,
    תחילה שמי הוא מיכל רוקר לא רוקח.
    צר לי שאת קוראת את תגובתי המקצועית כאשת מקצוע וכחולת אפילפסיה כביקורת, מאמינה כי הדבר נובע ממקום כואב אותו את חווה או חווית בחייך.
    אינני מארגנת פעילות קבוצתיות לתמיכה לשם כך יש לפנות לאגודת אי"ל.
    מאחלת לך שפע של בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול תרופה גרועה מאוד

שמואל
    03/02/2015

טגרטול היא תרופה מאוד גרועה יש דחוף להחליפה(כל תרופה אחרת עדיפה)
    (לילד בדר"כ נותנים רק דפלפט)
    לפי הנורולוגית במחלקת אפילפסיה בתל השומר,
    1. היא אומרת שהתרופה מורידה את המינון של כל תרופה אחרת כמעט לאפס(את יכולה לראות בבדיקות דם)
    2. התרופה מורידה גם את מינון המלח בדם וזה יגרום להתקפים מלאים נוספים יותר חמורים ממה שאת מכירה
    3. התרופה מגדילה את הסיכוי לקבל התקפים מכל סוג שהוא(נלדוגמא עבור ילד שחוטף התקפים קלים יופיעו לו התקפי GM וכמובן לחולי GM עלולים להכניס לסטטוס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה תוך כדי שינה - תגובה

מיכל רוקר
    01/11/2014

שלום רב,
    כן, יכולים להיות התקפים בשינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה
    שרון
    25/05/2014

מה עליי לעשות אם אני רוצה לקבל רישיון נהיגה וכמה זמן כל התהליך הזה לוקח...
    אני כבר חמש שנים ללא התקפים וללא תרופות ואני בן 16 וחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    רישיון נהיגה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה - תגובה

מיכל רוקר
    27/05/2014

שלום שרון,
    עליך להתקשר למשרד התחבורה *5678.
    לא נראה לי שאמורה להיות לך בעיה, מקסימום יבקשו ממך למלא טפסים המאשרים את אשר כתבת. כמובן שיבקשו שהרופא המטפל בך (נוירולוג) ידווח אודות מצבך, וכן תצטרך להעיד על כך בפני עו"ד כדי לתת לזה קבילות משפטית-חוקית.
    בהצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרון
    27/05/2014

תודה.
    האם את יודעת כמה זמן כל זה לוקח ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

מיכל רוקר
    27/05/2014

מספר חודשים, אבל לא יודעת בדיוק.
    בכל אופן, לא נראה לי שצריכה להיות לך בעיה.
    בהצלחה ושמור על עצמך :)
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אתן סיפרתן לבעל או בן הזוג?
    א
    13/05/2014

בנות נשואות/ עם בן זוג, הגיע זמני לספר לבחור ואני קצת בחששות. איך אתן סיפרתן לו? האם הוא נבהל או קיבל את זה באהבה ישר? אשמח לטיפים..
    ובנות שכבר ילדו- אמנם זה עדיין לא רלוונטי אבל בכל זאת, מפחיד קצת ..
    האם זה מורכב כל העניין? ועד כמה ילדים בערך אפשר להביא? האם זה נכון שהכדורים יכולים לפגוע בעובר אבל יש כדורים מיוחדים שלא?
    בקיצור, אשמח להסברים על הנושא, עידוד והרגעה ;-)
    (אם זה חשוב-אני חולה 7 שנים אבל ברוך ה' מאז השנה הראשונה למחלה לא היה לי התקף אבל עד שהתאזנתי היו כמה ניתוקים וב"ה היום לא. נוטלת למיקטל אבל זמנית בגלל בעיונת אני נוטלת למוג'ין)
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• איך אתן סיפרתן לבעל או בן הזוג? - תגובה

מיכל רוקר
    14/05/2014

בוקר טוב,
    אני מספרת על האפילפסיה שלי מיד בהתחלה, ולא עושה מזה סיפור, כי אני מרגישה וחווה שזה לא סיפור.
    מעולם לא נתקלתי בבעיה בנושא.
    באשר להריונות כחולת אפילפסיה, מכיוון שקצרה הריעה מלהכיל, מפנה אותך לחומר נרחב בנושא הקיים בגוגל. כתבי בגוגל- הריון ואפילפסיה.
    לצערי אין לי ניסיון ממקור ראשון לשתף אותך.
    רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לספר

sk
    26/06/2014

איך לספר ?
    קודם כל חשוב לומר שישנה מחלה
    ויש חשיבות להצגה
    כמו לומר שלא היה מזמן,ואתה מספר רק לידע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לספר

דני
    09/08/2014

לכל בת זוג סיפרתי מיד בבחינת Take it or keave it! כמו כן להסביר על המחלה ומה לעשות בעת ארוע, כדי להימנע מאי נעימות, וכדי שיידע מה לעשות ובמה מדובר. למי שיש בעייה עם זה, שימשיך בדרכו, ולא לחכות לאכזבות. אני נשוי (אמנם בפעם שנייה) אבל יש לי בן מעל גיל 30 ובן מנישואין אלו בן 24, בלי בעיות. רק טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לספר לבעל או לבן הזוג

סמדר
    29/08/2014

למענך ולמען אחרות:

לדעתי הדרך לספר ל:

בחור שאת מעוניינת לצאת איתו ואיננו יודע את המחלה:

אם זו עתידה להיות פגישה "עיוורת" ו/או הייתי משוחחת כמה פעמים (אולי שבועיים כמעט על בסיס יום יומי) בטלפון לפני שנפגשים. להכיר האחד את השנייה ולשמוע כיצד השיחה "זורמת" בניכם.

כשתגיעו לפגישה פחות או יותר תכירו מעט האחד את השנייה והמראה החיצוני יתחיל לשחק תפקיד - אם מתאים מצויין.

לקחת לעצמך עוד שבוע של שיחות על מנת שיכיר אותך וגם את אותו קצת יותר ובפגישה השנייה לספר באופן טבעי, "דרך אגב, לא זכור לי אם סיפרתי לך יש לי אפילפסיה" או להשחיל את זה בדרך בצורה מאוד טבעית ולשאול אתה מכיר חולות אפילפסיה? אתה יודע מה זה? ככה לנהל שיחה נעימה אבל לא לגרור את זה.

אם זה בן זוג שאת מכירה / בעל שלא ידע על המחלה ואת ידעת כשנכנסת איתו לקשר, זה קצת בעייתי, כי כאן עלול להיות משבר אמון מאוד משמעותי שרק הוא בפני עצמו יכול להוביל לפרידה ולא המחלה.

לדעתי בצדק, זה א',ב' במערכת יחסים אמון וברגע שלא סיפרת למעשה שיקרת ולא נתת לבן הזוג את יכולת הבחירה אם להיות במקום הזה או לא.

הייתי ממליצה בחום לא להיכנס לפינה הזו כי זה יסב המון נזק נפשי גם לך וגם לבן הזוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דברים:

נני
    23/09/2014

אני מאמינה שהגישה שלנו משפיעה המון על האופן בו מקבלים אותנו.
    מעולם לא הסתרתי את העובדה שאני אפילפטית, אני תמיד מספרת, אבל תמיד משדרת 'עסקים כרגיל'.
    מבחינתי האפילפסיה אינה מגדירה אותי וכך אני מתייחסת לזה וזה מה שאני משדרת.
    אני נשואה, אמא לילדה ואחד בדרך...
    בעלי ידע מאז ומתמיד כי אני אפילפטית כמו כן, כל חבריי, מכריי ויוצא לי לדבר על זה גם עם אנשים זרים בשיחות חולין (כמו נהגי מוניות למשל :)).
    לגבי הריון- אפילפסיה משפיעה שונה מאחת לאחת בהריון.
    אכן יש תרופות עם סיכון גבוה יותר למומים בעובר, אך גם אז האחוזים הם נמוכים.
    במקרה את נוטלת למיקטל (או תרופה בעלת אותו חומר פעיל, למוטריג'ין- אין זה משנה)
    שזו במקרה, התרופה שנחשבת היום לתרופה הכי ידידותית בהריון.
    לפי המכון הטרטולוגי אין כל עדות לסיכון מוגבר משל נשים בריאות לחלוטין.
    את ההריון הראשון עברתי עם תרופה אחרת, פחות ידיתותית ונולדה לי ילדה בירהא ושמחה. כעת אני עם למודקס- אותו חומר פעיל כמו של למיקטל.
    אם תרצי לדעת עוד,
    את מוזמנת לשאול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה של פענוח בדיקת ct pet
    אייל
    08/05/2014

בבדיקת pet שנערכה לי לפני ימם אחדים במטרה לאתר את המוקד האפילפטי לבדיקה לפני ניתוח מוח,קיבלתי את התשובה הבאה:"מודגמת ירידה מטבולית ביטמפורלית.משמעותית יותר משמאל,לא הודגמו אזורים של ירידה מטבולית באונות הטמפורליות ובשאר חלקי המוח.
    ירידה מטבולית ביטמפורלית,עם מעט יותר לטרליזציה לשמאל"
    אשמח לעזרה בנידון או הפניה לאתר מתאים תודה מראש.

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה של פענוח בדיקת ct pet - תגובה

מיכל רוקר
    09/05/2014

שלום אייל,
    ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום המקביל שלנו שנקרה "אפילפסיה" אותו מנהלים רופאים.
    המון הצלחה ובריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בלמידה כתוצאה מטרגטול?
    אפרת
    07/05/2014

שלום רב,
    אורי ילד בן שבע בריא בדרך כלל.. בשבועיים האחרונים לאחר זיהוי של אפילפסיה מסוג התקף חלקי מורכב, החל ליטול בהמלצת רופא טרגטול 200 מ''ג ליום.
    לפני כשבוע החל ליטול את המינון המלא(200) בתחילת השבוע היה ניכר כי הוא עייף מעבר לרגיל וקצת חולמני.. אך לאחר מס' ימים נראה כי החל לחזור לעצמו, אם כי נראה לנו פתאום כי מתקשה יותר בהכנת שעורי הבית אטי יותר בקריאה ובפתרון תרגילים שעד כה היו אלו עבורו משימות קלות. האם יכול להיות כי מדובר על השפעת התרופה? והאם לאחר איזון של רמת התרופה בדם הדבר עשוי להסתדר? מודאגת.. רק התחלנו את הטיפול:(

הוספת תגובה

• קושי בלמידה כתוצאה מטרגטול? - תגובה

מיכל רוקר
    08/05/2014

שלום אפרת,
    בעלון למשתמש כתוב- "רדימות וחולשה – מופיעות יותר בתחילת הטיפול מאשר בהמשכו."
    מכיוון שהגוף טרם הסתגל למינון החדש של התרופה סביר להניח כי אורי יחוש את התחושות אותן תיארת.
    אל לנו לשכוח כי אפילפסיה הינה מחלה נוירולוגית (מוח) וכי התרופות אותן אנו, חולי האפילפסיה נוטלים, מלבד איזון האפילפסיה גם משפיעות על המוח שלנו ועל תפקודו, כמובן אצל כל אדם האופן בו הדבר יתבטא שונה.
    במידה ומצב זה מתמיד ממליצה לך לפנות אל הרופא המטפל.
    המון בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים אחרי שנים של שקט
    אור
    04/05/2014

הי.חייבת קצת לפרוק.
    אני בת 31 . מגיל 26 אני בתוך הסיוט הזה...כבר לא יכולה לספור כמה התקפים היו...
    יש לי ילד בן 4 שבמשך ההריון שלו תודה לאל הייתי ללא התקפים.הרופא אף רצה להוריד מינון אך סירבתי מחשש לחזור אחורה ולחטוף התקפים.כשלושה חודשים לאחר הלידה שוב קיבלתי התקף אחרי שנתיים של שקט.מאז היה לי שקט של שנתיים עד שבינואר האחרון קיבלתי התקף מאוד קשה(גרנד מל אגב) שבמהלכו נפלתי במדרגות ופרקתי את כתפי.מה שאומר שבנוסף להכל כל התקף שלי מאז אני פורקת את אותה הכתף.אני גם מרגישה יותר ויותר מבולבלת מהלמיקטל -כל הזמן מתבלבלות לי מילים ומי שלא מכיר אותי חושב שאני לא יודעת מה אני אומרת הזכרון שלי ממש לא מה שהיה פעם ואני מיואשת.ההתקף האחרון היה לפני חודש וגם אז פרקתי כתף.אני לא מועמדת טובה לניתוח כתף כיוון שההתקפים יכולים לגבור על הפתרון הניתוחי ...שלא נדבר על כך שאני בסכנה עוד יותר גדולה כעת כי אינני מצליחה להיכנס שוב להריון טבעי וההורמונים הכלולים בטיפולי פוריות לא משתלבים בלשון המעטה עם הלמיקטל.התחושה שאני לא יכולה להעניק לילד שלי בטחון כשאני איתו...אני שכבתי בפעם האחרונה שעה שלמה על הרצפה ולא יודעת כמה זמן הייתי מחוסרת הכרה כשהילד שלי שיחק מסביבי ולא הבין למה אמא לא קמה ואפילו ניסה לעזור לי לקום...לשחות אני מפחדת לבד.ללכת להליכה לבד אני חוששת...בלונה פארק אני חוששת לעלות על המתקנים הגבוהים עם הילד...ואין לזה סוף....כל הזמן הפחד הזה שזה יקרה כשאני לבד עם הילד....כשאף אחד לא בסביבה...לנהוג כמובן אני לא מעיזה כבר שנה ...אף מקום עבודה לא מוכן לקבל עם הבעיה הזו....ואני לא רוצה לשקר.איך יוצאים מהמעגל רחמים עצמיים הזה....ולא...לא עוזר להעלות לי מינון...זה לא הוכיח את עצמו בעבר...

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים אחרי שנים של שקט

הוספת תגובה

• התקפים אחרי שנים של שקט - תגובה

מיכל רוקר
    04/05/2014

שלום רב,
    האם שאלת את הרופא המטפל שלך האם הלמיקטל היא עדיין תרופה יעילה עבורך (לא מדברת על העלאת מינון אלא על בדיקת החלפת התרופה לחלוטין)?
    האם התייעצת עם הרופא המטפל שלך לגבי מצב האפילפסיה שלך?
    האם הרופא אצלו את מטופלת הוא מומחה לאפילפסיה?

יום נעים ורק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכל

אור
    04/05/2014

תודה על המענה המהיר
    הרופא שלי לא אפילפטולוג אני גרה בצפון אני מסתפקת בנוירולוג רגיל-על אף שלאור המצב שהחמיר לאחרונה אני שוקלת מפגש עם רופא מומחה מהמרכז מה שלא התאפשר עד כה בשל תקופת החגים שבה הייתי מוגבלת עם ההחלמה של הכתף וההתאוששות מריבוי ההתקפים.
    הנוירולוג שלי לא חושב שזה זמן טוב לעבור תרופה כיוון שאני מתחילה טיפולי פוריות והוא חושש שההורמונים שממילא בעייתיים לי יפחיתו מיעילות תרופה אחרת שיקח לי זמן להסתגל אליה.יש לזכור גם שהורדת המינון ההדרגתית מהלמיקטל תקרה בו זמנית עם לקיחת ההורמונים מה שמוביל לחשש שלי שהוא צודק....זה די מסוכן כרגע...הרופא גם לא מוצא עדויות בבדיקות ה eeg ...ניסיתי לדחות את טיפולי הפוריות כמה שניתן על מנת להתייצב אך זה לא קורה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכל - תגובה

מיכל רוקר
    17/05/2014

היי אור,
    גם אני ניסיתי ללכת בעבר לנוירולוג שאינו מתמחה באפילפסיה ולא רק שההתקפים לא הפסיקו, בסופו של דבר התברר שהוא נתן לי תרופה שאינה מתאימה לי אותה נטלתי במשך מספר שנים.
    ממליצה לך לפנות לנוירולוג מומחה לאפילפסיה וזאת אני אומרת מניסיון אישי ועל אחת כמה וכמה לאור ההחמרה במצבך.
    רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבת ההתקף ותדירות?

שק
    08/07/2014

הי אור, התקפים שלך די דומים להתקפים אצלי. אותם סוגים(גרנד מל) וגם אצלי ההתקפים חלו מגיל 18(ז"א לא אפילפסיה של הילדות) התקף אחד שלאחריו לא היו התקפים למשך 7 שנים(יש אנשים שחווים רק למשך כל חייהם).ובגיל 25 חזרו ההתקפים עד עכשיו. כרגע אני לוקח 3 סוגי תרופות(למיקטל,טגרטול ואפנוטין) וקצת מאוזן (חוטף פעם בחודש).
    מהם התרופות,תדירות שאת חוטפת?
    את יכולה להגיד אולי מהי סיבת ההתקף(ממה זה התחיל)?
    אצלי הסיבה היא לחץ ולימודים(יש לי כמובן תאוריות אחרות)

אם אתם שואלים מה עשיתי ב 7 שנים שלא חטפתי התקפים
    הייתי בתקופה זו בצבא(לאחר שנה שמחכים בעקבות ההתקף) ובצבא אין טלויזיה ומחשב.
    וכידוע טלויזיה ומחשב יכולים להיות גורמים להתקף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

אור
    08/07/2014

ראשית ההתקפים אצלי אמנם התחילו בגיל 26 אך הרופא שלי טוען שהבעיה ככל הנראה מולדת ויש לי מזל שזה דילג עליי לאורך כל הילדות...אני כמובן הייתי מעדיפה לסבול כילדה ולצאת מזה ולא להיתקע עם זה כל החיים.הטריגר היה חסך מתמשך של שעות שינה ...שילוב של בילויים רוויים באלכוהול וגם לחץ של לימודים וההתקפים אפילו קרו לי במכללה וזה היה נוראי.דבר אחד למדתי...עדיף לחיות חיים שלווים ולנהל אורח חיים בריא .כולל שינה מסודרת תזונה נכונה ובשום אופן לא להגיע למצבי רעב קיצוניים .הכי מבאס הוא שאני עבדתי בשנה האחרונה מול מחשב ובתקופה הזו היו שני התקפים בהפרש של חודש וזה כנראה התווסף לרדימת הטריגרים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות הרגעה ואפילפסיה
    לויט
    29/04/2014

שלום רב.

ברצוני לשאול האם כל תרופות ההרגעה (כמו רסקיו וכד') בטוחות במצב של אפילפסיה? לרגע זה אני לוקחת למיקטל, אבל אולי אחליף את התרופה, מפה עוד שאלה: האם זה חשוב איזו תרופה לוקחים בבחירת חומר הרגעה?
    תרופת ההרגעה דרושה בעקבות מתחים רבים עם ילדים קטנים בבית.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות הרגעה ואפילפסיה

הוספת תגובה

• תרופות הרגעה ואפילפסיה - תגובה

מיכל רוקר
    29/04/2014

בוקר טוב,
    למיטב ידיעתי רסקיו הינה תרופה טבעית ועל כן אינה בעייתית, אך מכיוון שאינני רופאה ואינני מכירה את מצבך הרפואי קשה לי להמליץ או לפסול אותה כתרופת הרגעה.
    אני יודעת שפעמים רבות חולי אפילפסיה ואני ביניהם מקבלים מהרופא המטפל מרשם לתרופות הרגעה כגון קלונקס.
    אני באופן אישי מעדיפה את התרופות הטבעיות.
    המון הצלחה ובריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה