פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנטואין
    יונתן
    12/03/2015

שלום לכולם.אני מטופל קרוב לעשרים שנה בפנטואין 300 מל ביום .לאורך כל השנים הייתי מאוזן וכמעט ללא תופעות לוואי.תופעות הלוואי היחידות שהיו לי היו מידי פעם בבקרים ,קצת מעוך והייתי צריך קצת יותר זמן להתעורר. לאחרונה חלו שינויים בתופעות הלוואי.כמו הרבה אחרים שכותבים פה אני מרגיש עייף כל היום ,מידי פעם סחרחות וכאילו לא מצליח להתעורר ,פשוט גמור.התחושות האלו מלוות אותי כבר חודש וחצי שבמהלכם עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל mri וכולם יצאו תקינות.יש לציין שהופעת התופעות הללו הופיעו לאחר שבוע שבו לא כל כך הקפדתי על נטילת התרופה ,ולאחר מכן חזרתי לקחת את התרופה כסדרה .האם מישהו חווה מקרה דומה ?המלצות ? האם יכול להיות מצב שלאחר 20 שנים ללא תופעות לוואי, הם יופיעו ככה בכל הכח?
    תור לנורולוג נקבע לי רק לעוד חודש , ובנתיים אשמח לשמוע ממכם
    תודה יונתן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנטואין

הוספת תגובה

• פנטואין

דני
    10/04/2015

התרופה הרסה לי את החניכיים. ברר על התרופה החדשה למיקטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל - תגובה

אוהד פוזיילוב
    03/08/2015

כפי ששימי אמר

למיקטל היא לא תרופה חדשה.

רק שתזכרו לכל תרופה יש את תופעות הלוואי שלה.

בשביל לקבל את המרשם של למיקטל צריך אישור מהקופה .

כדי לקבל למוגין או למודקס שהם התרופה הגינרית של למיקטל.

אין צורך באישור הקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליונתן, בקשר לפניטואין

שרונה נמר
    03/08/2015

אני מציעה לך לבקש לעשות בדיקת דם של רמת תרופה. בקש מרופא המשפחה הפניה. חשוב לזכור לא לקחת תרופה בבוקר הבדיקה.
    כמו כן, כדאי לבקש לעשות ספירת דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האים יש קבוצת תמיכה של אנשים
    רפי
    12/02/2015

שלום
    שמי רפי ..
    אני מעוניין לברר בשביל אחי האים ישנה קבוצת תמיכה של אנשים
    שנפגשים אחת לכמה זמן ומשוחחים על מהות המחלה

התופעה של אפילפסיה היא חדשה עבור אחי ... המתח , חוסר ההבנה ממה זה מגיע , אי הודאות , פחדים שזה יקרה בזמן נהיגה , עם הילדים וכו ....
    בתקופה האחרונה גדל קצב התקפי האפילפסיה
    הוא לא מכיר אנשים , או את החוויה ונראה לי שכאשר הוא ישב עם קבוצה
    של אנשים שמתמודדים עם אותה בעיה הוא ירגע וילמד להתמודד עם זה נכון

בבקשה צרו איתי קשר
    רפי

הוספת תגובה

• גדנה

חנה
    25/02/2015

שלום בתי בת 16וחצי יש טיול גדנה(צבא) ובבית ספר נאמר שהיא לא יכולה להצטרף מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את זה דחוף התמודדות קשה תודה מראש חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אוהד
    שמואל
    03/02/2015

הי, האם יש קבוצה בפייסבוק( או משהו כזה) לחולי אפילפסיה יותר מבוגרים...

לקביעת תור
    סגירה
    הי אוהד

הוספת תגובה

• הי אוהד - תגובה

אוהד פוזיילוב
    17/02/2015

כן יש, אך היא קבוצה סודית

מהו שם המשתמש לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמואל קובוס
    19/02/2015

הי אוהד שמי שמואל קובוס ורצ"ב המייל שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

אוהד פוזיילוב
    21/02/2015

אנגלית או עברית ?
    כתוב את השם שלך כאן כפי שהוא מופיע בפייסבוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמואל
    22/02/2015

שמי בפייסבוק: shmuel kovos
    בחיפוש יש כמה שמות כאלו בחר את הראשון מלמעלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה אפלפסיה של ניתוקים קלים
    אנונימי
    28/01/2015

היי אני חולה אפלפסיה קלה מאוד הייתי במעקב עד לתקופה של הצבא אני משוחרר כבר חצי שנה ורוצה להוציא רישון קיבלתי כל מיני בדיקות להביא למשרד הבריאות אבל כבר מעל שנה אני לא לוקח כדורים על דעת עצמי כולם יודעים איך זה רפואה צבאית מעל 8 שנים ללא התקפים בכלל!(חולם בהקיץ חוויתי פרקוס יחיד ואחד בגיל 13 וחצי ואז החליפו לי טיפול תרופתי והכל היה בסדר עד היום) השאלה שלי היא כזאת EEG יצא בסדר גמור האם הבדיקה של הרמת כדורים בדם יכולה לפגוע בי ואני מפחד להגיד את זה לנורולוג שלא ידחה לי תרשיון בעוד שנה כי אני עוד שניה בן 22 בלי רשיון ואני ממש מרגיש שזהמכביד עליי כבר

הוספת תגובה

• מישהו יכול לעזור

אנונימי
    28/01/2015

??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה אפלפסיה של ניתוקים קלים - תגובה

אוהד פוזיילוב
    17/02/2015

שלום

לגבי רשיון, אם באמת אין לך התקפים, אין מניעה מכך שתוציא רשיון.

האם כבר פנית למשרד הרישוי לבקשה להוציא רשיון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפרה אוגבפנטין
    יפית
    29/12/2014

תודה על תשובתכם ניסו להחליף לי את הטגרטול לגבפנטין אלא שהייתי עיפה כל היום עכשיו אני התחלתי לנסות קפרה מה דעתכם על שתי התרופותושוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קפרה אוגבפנטין

הוספת תגובה

• טגרטול וקפרה

שמואל
    01/01/2015

ניסיתי פעם טגרטול וראיתי שלתרופה יש יותר תכונות שליליות מחיוביות
    א. התרופה מאפסת את המינון של תרופת אפי' אחרת שלוקחים(אפנוטין,למיקטל וכו')
    ב. טגרטול מגביר את סוג ההתקף(התקפים חלקיים למלאים GM)- מאז שהפסקתי לא היו התקפים מלאים
    ג. התרופה מורידה את מינון המלח בדם מה שמוביל להתקפים מלאים בלי קשר למחלה

מסקנה במקרה של לקיחת כמה תרופות יש להוריד את התרופה הנ"ל (לא להחליף אלא להוריד לגמרי כמובן בהדרגה..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ ועזרה נפשית לאחר התקף ראשון
    יעל
    26/12/2014

שלום,
    לפני כחודש חוויתי את ההתקף הראשון של בן זוגי. מאז יש לי קושי להירדם לידו בלילה, אני כל פעם מתעוררת מכל רעש קטן בחרדה שזה התקף. זה השפיע עליי מאוד ומאוד קשה לי. רציתי לדעת אם יש עדיין מפגשי תמיכה, ייעוץ פסיכולוגי לבני זוג של חולי אפילפסיה.
    אני מאזור הצפון ואשמח למצוא אוזן קשבת, קבוצת תמיכה של אנשים שחיים עם בני זוג עם המחלה.
    תודה ויום נעים.
    יעל

הוספת תגובה

• ייעוץ ועזרה נפשית לאחר התקף ראשון - תגובה

מיכל רוקר
    29/12/2014

שלום יעל,
    אינני מכירה קבוצות תמיכה מהסוג שהזכרת.
    את מוזמנת ליצור עמי קשר לשיחה.
    יום נעים,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אחרי פרכוס
    יפית
    24/12/2014

אני אשה מבוגרת היה לי התקף לפני כשבוע ולפני כו כארבעה פעמים בסך הכך מאז ההתקף יש לי כאבי ראאש ובחילות. ואני פוחדת מאד שיקרה משהו נוסף ולא יוצאת מהבית האם הבחילות וכאבי הראש שייכים להתקף לא יודעת מה לעשותובמי להעזראני מקבלת טגרטול ומינון הועלה. יכול להיות שזה בגלל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד אחרי פרכוס

הוספת תגובה

• פחד אחרי פרכוס - תגובה

מיכל רוקר
    25/12/2014

שלום יפית,
    בהחלט יתכן שמדובר בתופעות לוואי של התרופות ואת יכולה גם לבדוק זאת בעזרת הוראות השימוש של התרופות.
    אלה תופעות שעוברות עם הזמן, רק חשוב מאוד לודא שהן עושות את תפקידן.
    שפע של בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. ושאלה

יפית
    25/12/2014

תודה מיכל. התרופות לא חדשות אלא שהמינון הועלה אני לוקחת טגרטול ייתכו שהבחילות וטעם לא טוב בפה זה מהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול

שמואל
    29/12/2014

לפי שיחה עם הנורולוגית שלי במחלקת אפילפסיה בתל השומר היא אמרה שטגרטול מעלה את האפשרות להתקף(אם יש סיכוי קטן להתקף מסוג מסויים(לדוגמה חלקי אז הוא הופך אותו לGM)) לכן כדי להוריד את התרופה לגמרי ( או להחליף)

טגרטול לדעתי היא התרופה הכי גרועה לאפילפסיה
    נ.ב תעשי בדיקת מלחים בדם בפעם הבאהשאת עוברת התקף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה
    בעילום שם
    23/12/2014

שלום,
    רציתי לשאול אם חולי אפילפסיה מסוג פטיט מאל, מאוזנים יחסית ומטופלים תרופתית ששירתו בצה"ל עם פרופיל 45 יכולים להתגייס למשטרה או לשב"ס או שבשום פנים ואופן לא? האם חולי אפילפסיה לא יכולים לעבוד במשרות ממשלתיות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה

הוספת תגובה

• עבודה - תגובה

מיכל רוקר
    23/12/2014

האם ניסית להתקבל למשטרה או לשב"ס? באיזה תפקיד היית רוצה לעבוד במסגרות אלה?
    אותן שאלות נכונות גם לגבי משרות ממשלתיות, זאת משום שקיימים כל כך הרבה תפקידים במסגרות אלה שנראה לי שההתייחסות צריכה להיות יותר ממוקדת.
    באופן כללי אם אתה מאוזן, אני לא רואה סיבה שתהיה בעיה בעניין ושוב חשוב לבחון את הדברים לגופו של תפקיד ומסגרת.
    בהצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה

בעילום שם
    24/12/2014

האם יש לך אפשרות לעזור בעניין או להפנות אותי לאנשים שיש להם נגיעה לתחום ויוכלו לעזור? למיטב ידיעתי יש הליך יחיד לקבלה למסגרות הללו והוא על ידי שליחת קורות חיים ואחריהם אם יימצא לנכון, תוזמן למבחני מיון. התפקיד מבחינתי פחות משנה (כמובן בהתחשב במגבלות- לחץ, שעות וכו). לדעתי יש אטימות במוסדות האלה ואין התייחסות לכל מקרה לגופו. גם אין כל כך עם מי לדבר בעניין. למדתי תואר ראשון ושני בקרימינולוגיה ואני מחפשת עבודה בתחום ולכן חשוב לי לדעת אם האופציה של עבודה דווקא שם פתוחה בפניי. ובמידה ולא, איזה אפשרויות תעסוקה אחרות קיימות בנישה זו שיש בהן יציבות ושכר הוגן? תודה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה - תגובה

מיכל רוקר
    25/12/2014

שלום רב,
    האם ניסית לשלוח קורות חיים לתפקיד אליו את מייעדת?
    לצערי אין לי קשרים בעולם התעסוקה הבטחוני.
    בהצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השדת עבודה

שמואל
    29/12/2014

אם אתה מאוזן ולא חוטף
    אז למה צריך להזכיר בכלל את המחלה
    ואם חובה להזכיר את המחלה אפשר לומר שכרגע אין בכלל וזה היה מקרה חד פעמי
    (ההתקף הראשון שלי היה בגיל 18 ואחריו עברו 6 שנים עד ההתף השני...)
    לא להזכיר את מילה "מאוזן" בראיון עבודה זה נשמע שכל רגע אתה עלול להיות לא מאוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת אישית ושאלה
    מיתר
    18/12/2014

שלום שמי מיתר, אני אהיה בן 18 עוד חודש ואני חולה באפילפסיה מסוג אבסנס.
    גילו לי אותה מלפני שנה וזה היה כרעם ביום בהיר מה שנקרא ומאותו יום באותה שנה פשוט קרסתי נפשית אם זה בלימודים, אם זה במבחנים בצבא, ובחיים האישיים בכללי.
    לקחתי כדורים שפשוט פגעו לי בזיכרון וזה חלק מהגורם שהביא אותי לכישלון בלימודים ובצבא.
    הצבא כמובן לא מוכן לקבל את העובדה שהייתי תחת השפעה של כדורים(טופמקס) אני בטוח שמכירים פה את התופעות לוואי של התרופה שזה איבוד זיכרון ופגיעה ביכולת הקוגנטיבית.
    מה שהשאיר אותי על הקרקע זאת משפחתי והדבר שהכי אהוב עליי ספורט.
    אני מתאמן במכון כושר כבר 4 שנים, האפילפסיה לא מפריעה לי לעשות את מה שאני אוהב, הגעתי לתחרויות ריצה מטעם בית ספר וסיימתי במקום 41 מתוך 150 בריצת 5 ק"מ. אני גם מתנדב במשטרה והייתי 3 שנים סגן יו"ר מועצת התלמידים בבית ספרי.
    המחנך שלי השנה הראה לכיתה סרט שכל אחד צריך לראות הוא נקרא "בחזית הכיתה" מספר על ילד עם תסמונת טוראט איך הוא לא נתן למחלה לנצח ובסוף קיבל את תואר המורה המצטיין של המדינה.
    אני חושב שהצבא והמדינה לא נותנים חלון הזדמנויות פתוח לאלה עם המוטיבציה והרצון לתת ולהשפיע והשאלה שלי היא מה אפשר לעשות במצב שלי? הצבא לא נותן לי מבחנים חוזרים, מישהו יכול לעזור לי במציאת פתרון לתקשר עם הצבא?
    * מצורף הקישור לסרט ביוטיוב לכל המעוניין...

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת אישית ושאלה

הוספת תגובה

• חוות דעת אישית ושאלה - תגובה

מיכל רוקר
    23/12/2014

שלום מיתר,
    האם ניסית לשרת בצבא במסגרת של שירות לאומי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה והתמודדות
    גל
    01/12/2014

יש לי ילד בן 10 לפני חודש ביצענו בדיקת eeg יש לו ניתוקים לשנייה בעיניים כמה פעמים ביום
    ההמלצה של הרופאה לטיפול בתרופת דיפלפט עד היום לא נתתי את התרופה אני חוששת מתופעות לוואי
    ומצד שני מפחדת שאני עושה לילד נזק
    מאחר וזו נקראת מחלת ילדות שאמורה לעבוד עד שנתיים
    האם יש לתרופה הזו תופעות לוואי נתנו לו מינון נמוך פעמיים ביום
    הניתוקים של הילד נראים לשנייה בעיניים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה והתמודדות

הוספת תגובה

• שאלה והתמודדות - תגובה

מיכל רוקר
    23/12/2014

שלום גל,
    זו שאלה אותה עדיף להפנות לרופא מומחה. מפנה אותך לפורום המקביל לנו שנקרה "אפילפסיה" אותו מנהלים רופאים מומחים לאפילפסיה, הם יוכלו לתת לך תשובות מדויקות לשאלתך.
    בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברקה
    ניר
    29/11/2014

שלום,

שמי ניר אני בן 24 ומאובחן באפילפסיה מגיל 17.
    כיום אני כבר יציב ללא התקפים כמעט 3 שנים, עם תרופות.
    יחד עם זאת, פעם בכמה שבועות אני מרגיש לשנייה-שתיים כאב חד ברקה השמאלית.
    הרופא שלי התייחס לזה בביטול, אמר משהו בסגנון "בסדר לכולם יש כאבי ראש".. אבל זהו לא כאב ראש רגיל, ואני מתאר לעצמי שיש לזה קשר הדוק לאפילפסיה.

אשמח לדעת האם זה קרה לאנשים נוספים, ומה נאמר להם בנושא?

תודה רבה והמשך סוף שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברקה

הוספת תגובה

• כאבים ברקה - תגובה

מיכל רוקר
    23/12/2014

שלום ניר,
    האם ניסית לגשת לקבל חוות דעת אצל אפילפטולוג אחר?
    האם יש לך תופעות נוספות מלבד הכאב החד?
    האם הוא מגיע בעקבות משהו ? עייפות, מתח, לחץ וכו'

לילה טוב,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברקה

שמואל
    29/12/2014

באמת כדי לנסות כמה נורולוגים(ביחוד כאלה המומחים לאפילפסיה)
    זה יכול להיות קשור לתרופות..
    הנורולוגים אינם מומחים למחלה והם עובדים בצורה של ניסוי וטעייה
    קרה לי מקרה דומה עם נורולוגית והחלפתי כמה נורולוגים עד שהם אחד מהם די עזר(לא פתר את הבעיה אבל די עזר...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה
    חסוי
    22/11/2014

שלום.
    יש לי שאלה.
    בגיל 13 היה לי התקף של איבוד הכרה איבחנו אותי כחולה אפליפסיה
    כיום אני בן 27 ומאז אני נוטל כדורים ולא מרגיש כלום ברוך השם הכל רגיל אצלי.
    השבוע יש לי בדיקות רפואיות באחד מבתי החולים בארץ לקבלה לעבודה, כיום וכלל השנים אני עובד במשמרות של 4 ימים בוקר 4 צהריים, 4 לילה ו4 חופש.
    אין לי שום בעיה בעבודה הנוכחית.
    הבדיקות הם לאותה עבודה, אותו סגנון משמרות רק במקום אחר.
    הייתי רוצה לדעת אם יכול להיות שלא אתקבל בגלל העבר הרפואי ושאני מאובחן כחולה אפילפסיה??

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה

הוספת תגובה

• אפליה

סמדר
    23/11/2014

שלום לך,

קראתי את ההודעה שלך ולא ציינת האם בעבודה שלך יש צורך בתצהיר על מצב הבריאותי שלך או לא.

ואם כן, השאלה שנשאלת האם העובדה שאתה חולה אפילפסיה בכלל רלוונטית לאותה עבודה?

לצורך העניין - במידה ומדובר בעניין של בטחון - אבטחה הרי שלעובדת היותך חולה אפילפסיה ישנה משמעות בריאותית ואף סכנה גם לך - לבריאותך וגם לאופן תפקודך במצב חרום.

במצב כגון זה שציינתי לעיל עלינו חלה החובה לדווח ולעדכן על דבר היותנו חולים ולהשאיר את ההחלטה למעסיק לחליפין לפנות לרופא המטפל ולקבל את אישורו לעבודה מעין זו.

לצערי, אנחנו מוגבלים ועלינו להשלים עם זה שעבודה בסביבה לחוצה, מחסור בשינה גורמים להתדרדרות של המצב שלנו ואיננו יכולים לדעת מתי המחלה תחליט שוב לפרוץ במלוא העוצמה אם בכלל.

באשר לשאלתך, במקרים בהם מדובר למשל בעבודה פקידותית, מכירות, מלצרות או כל עבודה אחרת שאיננה מהווה סכנה לך ולסובבים אותך אינך חייב לספר על דבר היותך חולה במחלת האפילפסיה.

ההיפך הוא הנכון, במקרים כאלו אתה זכאי להעדפה מתקנת (אך בוא לא נסמוך על המעסיק) ופשוט אל תספר - כי אנחנו אנשים רגילים שחולים בעוד מחלה מיני רבות, חלקם חולי לב, חלקם בעלי רמת סוכר גבוה, כולסטרול ועוד ועוד....

אם אתה תתייחס למחלה כדבר של כך גם המעסיק יתייחס אליך .

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה במשמרות

דני
    25/01/2015

אני לא יודע על איזו עבודה אתה כותב. שים לב שבעבודה פקידותית,אצלי הרוטינה בעבודה משמעית. גם משמרות הלילה לא מומלצים, לדעתי, אלא אם כן אתה ישן מספיק ביום. הלילה הופך ליום וצריך לתאם את נטילת התרופות. במיוחד לא לעבוד בעבודה מלחיצה ומעצבנת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה

שמואל
    03/02/2015

האם בבדיקות שמבצעים לך ניתן לראות אפילפסיה?
    האם אתה מדווח על שרות צבעי(בדיקת פרופיל)?
    אם התשובה היא לא אז אל תזכיר את המחלה.
    גם אני כרגע מרגיש טוב ועובד בחברה ואיני מזכיר את המחלה
    מניסיון אני יודע שברגע שמזכירים רוב הסיכויים שהיחס ישתנה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה

דני
    12/02/2015

כנראה שאתם לא לוקחים בחשבון מה יהיה אם וכאשר יהיה התקף בעבודה, ואז יתנערו מאחריות. אז עדיף למסור את הפרטים, בבחינת Take it or keave it. , כלומר: אם ירצו אותך יקבלו אותך, אבל חייבים להודיע, גם על מנת שיידעו מה לעשות אם ח"ו יקרה משהו ולא ישייכו את זה למשהו אחר. בהצלחה. (אני עבדתי במשמרות 31 שנה במשטרה!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסור לפחד : במה יקרה אם יגלו

שמואל
    13/02/2015

אסור להודיע למעביד שאתה חולה אפילפסיה - כבר קרה לי מקרה שבעבודה בה הודעתי למנהל על המחלה לפני , המנהל פיטר אותי ואמר שזה בגלל ההתקפים(מלאים) והוא לא מוכן לקחת אחריות
    מאז הורדתי את מינון התרופות מ-3 סוגים ל-1 וההתקפים הפכו ממלאים לחלקיים

מניסיון במקרה שחטפת בעבודה האנשים שם חושבים את המקרה הגרוע ביותר(התקף לב או כל דבר אחר) וישר מזמינים אמבולנס וכמובן אתה נאלץ לדווח על המחלה, ובמקרה זה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות זה פיטורין(שמבחינה זו אין לך מה להפסיד כי אם היית מדווח על המחלה לא היו מקבלים אותך)

וגם התחלתי לקחת את התרופות בתזמון שונה, חלק בבוקר חלק בערב וחלק כשעתיים לפני הדבר המלחיץ(כל אחד יודע מה מביא לעצמו לחץ) וכך הצלחתי להוריד את ההתקפים ברמה מאוד גבוהה(וגם ההתקפים שאני חוטף כרגע הם רק סחרחורות הדומות לניתוקים - סוג של חוסר התמצאות בסביבה כשאתה עירני לגמרי)

אם תחלק את זמן לקיחת התרופה ל-4 לדוגמא תיקח בבוקר אחד ועוד פעמיים בזמן העבודה סביר להניח שבזמן העבודה לא תחטוף(אם העבודה מצריכה חוסר שינה ולחץ אז רוב הסיכויים שבשיטה זו תחטוף כמה שיותר מאוחר בזמן היום אם בכלל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה

אנונימי
    16/02/2015

שלום דני,
    אני מנסה להתקבל לעבודה במשטרה כי למדתי קרימינולוגיה וזה מעניין אותי וכל פעם מחדש מקבלת דחייה (כבר בין שלוש לארבע פעמים). הם יודעים שאני אפילפטית (ניתוקים למספר שניות). רק אם אתה מעוניין לשתף, הייתי שמחה לדעת איך התקבלת לעבודה שם כי בפעם האחרונה הם החזירו תשובה אחרי חודשיים ולדעתי הסתכלו על התיק הרפואי וראו פרופיל 45 וזו הסיבה לדחייה. אני עומדת בכל הפרמטרים האחרים שלהם ולא רואה סיבה אחרת לכך שהם לא מזמנים אותי לפחות למבחני מיון. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה במשטרה

דני
    05/03/2015

מצטער על האיחור בתשובה. כשהתקבלתי לא סבלתי, או לא ידעתי, כי לא היו לי התקפים. בגלל עבודה מאומצת ביום מסויים, קבלתי התקף (שלא נדע מצרות: באוטובוס בדרך הביתה, וגם פרקתי כתף). הרופא המשטרתי (לפני כ-25 שנה), לא מנע ממני להמשיך, ואמנם המשכתי בכל התפקידים עד ליציאה לגימלאות (לא מוקדמת!). לא שמעתי על מקרה נוסף כזה במשטרה, וקשה להתפלא על תשובתם. אני עבדתי על אחריות הרופא המשטרתי, אבל טוב (לדעתי) שבמקום העבודה ידעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון לפתרון בתחום הבריאות
    shirush
    20/11/2014

שלום לקוראי הפורום

אני לומדת מערכות מידע ואשמח לשמוע מכם על קושי או רצון לפתור בעיה מסוימת שלדעתכם ניתן יהיה לפתור אותה באמצעות אפליקציה או מערכת כלשהי.

אודה לעזרתכם ושיתוף הפעולה מצידכם :)

הוספת תגובה

• אפליפסיה - אפליקציה

סמדר
    23/11/2014

אני חולת אפילפסיה אשר עמידה לטיפול תרופתי.

במסגרת הטיפולים שאני מקבלת אני נדרשת לבצע מעקב אחר כמות ההתקפים שלי בכל יום ולעדכן את הרופאה המטפלת אחת לחודשיים אלא אם חלה החמרה משמעותית.

ההתקפים שלי הם התקפים קלים עד כדי כך שאני אפילו נוהגת (בבדיקה הוידאו אי.אי.ג'י האחרונה שעשו לי ביום מסוים היו לי 20 התקפים).

בכל מקרה, ישנו דף מעקב (קרטון) שבו אני נדרשת לכתוב איזה סוג התקף היה לי ומה היתה התחושה שלי (במידה ולא הייתה זהה להתקפים הרגילים שלי).

הקרטון הזה לא ממש אפקטיבי לבחורה כמוני (וחולים נוספים כמוני שעמידי לטיפול תרופתי ונדרשים לבצע מעקב יום יומי) שבכל פעם מחדש נאלצת לרוץ אל התיק / הארנק המגירה או כל מקום אחר שזה נמצא.

האפליקציה שניתן לעשות לחולים כמוני (גם במחלות אחרות) - שבלחיצה על כפתור בנייד יהיה עדכון כי היה התקף (או רמת הסוכר למשל לא הייתה תקינה) וגרף יומי, שבועי, חודשי אשר מציין את כמות ההתקפים שהיו לי.

כמו כן, עושה חתכים באילו שעות יש לי יותר התקפים , מה יכולים להיות הטריגרים (למשל - הערה באפליקציה, התקף לאחר מחסור בשינה, לאחר מעבר מחום לקור, לאחר אכילת מלוח, בקולנוע, אורות מהבהבים ועוד...)

את הגרף / הדיווחים ניתן להעביר באמצעות מייל לכל גורם רלוונטי.

(למה בנייד? כי בעידן של היום הנייד הוא "החיים" שלנו והוא הכי זמין לנו)

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפאלפט אחלה מהמלאי? החלפה לכרונו
    רובי
    16/11/2014

שלום,
    אני מטופל כבר יותר מעשרים שנה בדפאלפט 500 מ''ג *3. אני לוקח אחד בבוקר ושניים בערב.
    בשלושת החודשים האחרונים קשה יותר ויותר להשיג את הדפאלפט, והיום כאשר נגמרו לי כל הכדורים רופאת המשפחה החליפה לי ב 'דפאלפט כרונו'. היא לא היתה סגורה על עצמה האם הן זהות, ובבית המרקחת אמרו לי שבגלל שזה שיחרור מושהה השימוש אולי אחר.
    האם משהו מכיר דבר כזה?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• דפאלפט אחלה מהמלאי? החלפה לכרונו - תגובה

מיכל רוקר
    16/11/2014

גם אני השתמשתי לפני שנים רבות בטפלפט הרגיל ואז החלפתי לכרונו.
    ההשפעה זהה רק שהכרונו מתפרק בגוף בהדרגה, מה שהופך אותו ליעיל יותר.
    אבל כמובן כמו תמיד צריך להתייעץ עם הרופא ואם הוא לא יודע אז להחליף רופא.
    בהצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שלרופאה "נראה שהן זהות"

רובי
    16/11/2014

הבעיה שהרופאת המשפחה (המחליפה יש לציין) לא נראתה כמבינה יותר מדי בעניין. הדפאלפט הרגיל אזל לי, ומכייון שאני יציב כל כך הרבה שנים, אין לי אפילו נוירולוג שאוכל להתייעץ עימו.
    הרופאה שלחה אותי לשאול את כצט למה לא מיצרים אותו?!?!
    אח"כ הם משקיעים מיליונים בלפרסם שלא נחפש בעצמינו באינטרנט!!
    בקיצור - האם משהוא יודע, ללא לקיחת אחריות וכו וכו וכו, האם התרופות הן ברות החלפה במינון ובדרך וזמני הלקיחה? רק עד שאגיע לנוירולוג שיודע משהוא. החוסר אונים פה משגע אותי!
    על הכרונו כתוב שהיא שוות ערך ל 500 מ"ג סודיום וולפרט (ההרכב של דפלאפט)

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט רגיל לעומת כרונו

רובי
    16/11/2014

טוב,
    התייעצתי עם נוירולוג, שאת מספרו מצאתי באינטרנט, שהיה אדיב ומקצועי (עד כמה שניתן לברר את מצבי בטלפון :)) שהסביר לי שהתרופות דומות, כן הפנו אותי במרפאה לרופא שהבין קצת יותר מהרופאה הקודמת ושינה לי את המינון במעט.
    בכל מקרה, כנראה שהגיע הזמן לחזור למעקב נוירולוגי מסודר :)
    תודה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה נהיגה הפסקת טיפול תרופות
    יוסי
    27/10/2014

שלום.התקף אחרון היה לפני יותר משנתיים.כשנה וחצי הייתי מטופל בלמוגין 100mg.לאחר תקופה מסויימת החלטתי על דעת עצמי להפסיק ליטול התרופות.לא היו התקפים בתקופה זו. האם מרב"ד יכול לשלול לי את הרישיון? אם כן - האם ניתן לשנות החלטה זו בליווי מכתב מניורולוגית?

הוספת תגובה

• אפילפסיה נהיגה הפסקת טיפול תרופות - תגובה

מיכל רוקר
    01/11/2014

שלום יוסי,
    במידה ואין לך התקף מעל שנה וחצי על פי חוק אתה יכול לקבל את רשיונך בחזרה.
    האם הרופא המטפל שלך יודע שאתה לא נוטל תרופות? האם אתה תחת מעקב של נוירולוג?
    שפע של בריאות והצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה