מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יצירת קשראני21/10/2014
שלום וברכה
בני בן 1.3 אובחן כחולה באפילפסיה בנוסף לעיכוב התפתחותי
כרגע מטופל בACTH קרניטין ודפלפט
אשמח ליצור קשר עם הורים שילדיהם מטופלים בתרופות אלו
ובכלל לדעת מה הזכויות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת קשר - תגובה
מיכל רוקר22/10/2014שלום רב,
ממליצה לך להכנס לאתר של ביטוח לאומי ולאתר של "כל זכות" כדי לבדוק זכויותיך.
בריאות והצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש משרהאנונימי15/10/2014
שלום,
יש לי אפילפסיה (פטיט מאל) ואני בעלת תואר שני בקרימינולוגיה ומחפשת עבודה בתחום. האם ידוע למישהו אם אפשר לעבוד במשטרה? בחקירות? בשב"ס? או שחולי אפילפסיה לא עומדים בתנאי הסף לקבלה לעבודות מסוג זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש משרה - תגובה
מיכל רוקר22/10/2014שלום רב,
תחילה לפני נושא האפילפסיה, למיטב ידיעתי פקטור הגיל הוא מכריע בכניסה למשטרה. למיטב ידיעתי הם מקבלים אנשים עד גיל 30.
בנוגע לאפילפסיה, אינני יודעת אם את מאוזנת ואם כן שווה פשוט להגיש מועמדות ולראות כיצד הדברים מתפתחים.
המון הצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת אפילפסיה ומשמעויות לזוגיותאורן15/10/2014
שלום רב
הכרתי אשה בגיל 36 ,
נודע לי ממנה שהיא חולת אפילפסיה,ברמה קלה שאינה ורגשת ביום יום,יש לה רשיון נהיגה ,מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום והיא מאוזנת
שאלה ראשונה :האם המחלה יכולה להחמיר עם השנים או אחרי היריון?
שאלה שניה האם יש פן תורשתי בהולדת ילדים? :
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן הזוג חולה
דני29/10/2014סובל מאפילפסיה שנים רבות. בן מנישואים קודמים ובן מנישואים נוכחיים בריאים ב"ה. לדעתי אין מה לדאוג אם מטפלים היטב, ולפני הריון להיבדק. יכולים להיות נישואים טובים כמו לכולם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולת אפילפסיה ומשמעויות לזוגיות - תגובה
מיכל רוקר01/11/2014שלום אורן,
להריון ולשינויים ההורמונליים המתלווים אליו יש הרבה השלכות, וקשה לדעת מה יהיו ההשלכות טרם נכנסים להריון. השפעת ההורמונים מתגלה אצל כל אשה בזמן הריון וגם בתקופה זו ההשפעה יכולה להשתנות בתקופות שונות של הריון.
לגבי גנטיקה גם כאן התשובה רחוקה מלהיות חד משמעית שכן אפילו החוקרים של האפילפסיה אינם תמימי דעים בנושא וטוענים לאחוז מסוים בלבד בו נראה שהאפילפסיה עוברת בגנים.
מאחלת לכם שפע של בריאות ואהבה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות והיריוןהריונית15/10/2014
בס"ד
בשעה טובה אני בהיריון שבוע 7 אני נוטלת למודקס בבוקר ובערב.
היום בבוקר לראשונה הקאתי כנראה בגלל ההיריון שניות אחרי נטילת הכדור.
ההקאה הייתה מיימית ולא ראיתי את הכדור , אך יכול להיות כי נמס.
מה עושים , לוקחים שוב אחרי ההקאה כדור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות והיריון - תגובה
מיכל רוקר01/11/2014שלום רב,
במידה וההקאה היתה שניות אחרי נטילת התרופה סביר להניח שגם התרופה יצאה. קשה לי לתת תשובה נחרצת אך אם הייתי במקומך הייתי נוטלת שוב את התרופה.
בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מתאיםמירב06/10/2014
שלום, אני חדשה בפורום ומקווה שזה המקום הנכון לשאול את שאלתי. אני חולת אפילפסיה מגיל 23 ומטופלת אצל אותה רופאה מאז (עליי לציין שהיא מאד מקצועית וידועה בתחום). בשנתיים האחרונות לא נפגשתי איתה בצורה סדירה ומאד קשה לקבוע איתה תור (לאחרונה היא החלה היא לעבוד עם מטופלי קופ"ח כללית רק באופן פרטי ובטווח שעות מצומצם מאד). חשבתי לנסות להכיר רופאים נוספים ולקבל חוות דעת שנייה נוספת. מה דעתכם? יש רופאים שההיתם יכולים להמליץ לי עליהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת בטן
סמדר23/11/2014שלום לך,
ראשית מאוד הזדהיתי עם העובדה שדבר גילוי האפילפסיה הוא בגיל יחסית מאוחר בחייך (לפחות כך אני רואה זאת).
מכיוון שהגילוי אצלי היה מאוחר והיו נסיבות קצת שונות מחולים אחרים תמיד אבל תמיד דאגתי לקבל חוו"ד שניה ואפילו שלישית מרופאים הכי בכירים בתחום והנוירולוגיה ובתחום האפילפסיה בכלל.
אינני רוצה לנקוב בשמות אך בהחלט שלא חסכתי כספים כדי לקבל עוד ועוד חוו"ד.
לכל הרופאים - הפרופ' שהלכתי אליהם בעלי היה מתלווה אליי לשמוע את דעתם.
הייתה רופאה בקופ"ח ששמעתי שהיא טובה והחלטתי לנסוע (מרחק שעת נסיעה ממקום מגוריי) אליה שהיא תהיה הרופאה המטפלת בי מטעם קופ"ח והרופאים - הפרופ' האחרים יהיו ברקע.
אל הרופאה הזו בעלי לא היה מתלווה אליי, אך משהו בה, משהו בה הרגיש לי כל כך נכון ותמיד המשכתי ופעלתי בעצתה על אף שלפעמים דעתה הייתה מנוגדת למה שרופאים אחרים אמרו - היה לי בטחון מלא בה.
תחושת הבטן לא אכזבה אותי ובאחד המקרים שהלכתי לקבל חוו"ד שניה מפרופ' בכיר לאחר שהיא עלתה על ממצאים מסוימים אותו פרופ' התקשר לרופאה לנייד ואמר לה כל הכבוד לך!!! מדהים!!! איך עלית על זה.... וגירש אותי מחדרו ואמר לי את לא צריכה את החוו"ד שלי.
אז המלצתי - לכי עם תחושת הבטן שלך, מי מקשיב לך מי רואה את מה שמתחולל בך פנימה ואל תלכי על הטייטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירב24/11/2014סמדר תודה על דבריך :) . בסוף בחרתי להישאר עם הרופאה שלי, שמכירה אותי הרבה שנים. מירב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות תלמיד חולה אפילפסיהמיכל צימרמן04/10/2014
שלום רב,
אני אמא לילד בן 9 ו-5 חודשים שאובחן השבוע כחולה אפילפסיה בבדיקת וידאו EEG שעשינו באסף הרופא. האפילפסיה מאופיינת בניתוקים. עד היום ללא התקף.
מחר בבוקר יש לי ועדת שילוב בבית הספר בו לומד בני ורציתי לדעת אילו זכויות מגיעות לילדי כתלמיד במסגרת בית הספר.
בנוסף רציתי לדעת אילו זכויות מגיעות לנו בביטוח לאומי, אם בכלל ובמס הכנסה?
תודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות תלמיד חולה אפילפסיה - תגובה
מיכל רוקר06/10/2014שלום מיכל,
האם ישנן תופעות לוואי לאפילפסיה של בנך? משמע האם הוא סובל מהפרעות קשב וריכוז או אבדן זיכרון? מה התדירות של ההתקפים?
לגבי זכויות בביטוח לאומי הדבר תלוי בעוצמת האפילפסיה של בנך ובמידה בה היא מפריעה לו לתפקוד נורמלי.
את יכולה להכנס לאתר ביטוח לאומי ולאתר כל זכות ושם תוכלי לקבל מידע יותר מפורט על זכויותיו של בנך במידה ויש כאלה.
בריאות מלאה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות תלמיד חולה אפילפסיה - תגובה
מיכל רוקר06/10/2014שלום מיכל,
האם ישנן תופעות לוואי לאפילפסיה של בנך? משמע האם הוא סובל מהפרעות קשב וריכוז או אבדן זיכרון? מה התדירות של ההתקפים?
לגבי זכויות בביטוח לאומי הדבר תלוי בעוצמת האפילפסיה של בנך ובמידה בה היא מפריעה לו לתפקוד נורמלי.
את יכולה להכנס לאתר ביטוח לאומי ולאתר כל זכות ושם תוכלי לקבל מידע יותר מפורט על זכויותיו של בנך במידה ויש כאלה.
בריאות מלאה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נשק,רכב ואפליה בקבלה לעבודה.יניב02/10/2014
שלום
אני מטופל בטגרטול, ולא סובל מהתקפים כבר במשך שנים, האם על פי החוק:
אני רשאי להוציא רשיון לנשק ורכב?
מעסיק יכול להפלות אותי לרעה בקבלה לעבודה בטענה שבתיק הרפואי אני מופיע כחולה אפילפסיה, על אף שלא סובל מהתקפים כאמור במשך שנים?
(אם אפשר בנוסף גם לצרף קישור ללשון החוק\פסיקה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נשק,רכב ואפליה בקבלה לעבודה. - תגובה
מיכל רוקר06/10/2014שלום יניב,
במידה לא קיבלת התקף במשך שנה וחצי אתה יכול להוציא רשיון נהיגה.
אינני יודעת מה באשר לרשיון נשק.
בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומיברק30/09/2014
שלום. אני חולה אפילפסיה מגיל 12.לפני חצי שנה היו לי כמה התקפים כשהייתי בטירונות בצבא וישר שחררו אותי(לפני זה היה לי שנה שקטה לגמרי וחצי שנה עם שני התקפים) .
עכשיו אני מחכה שתעבור שנה בלי התקפים בשביל לעשות רשיון. השאלה היא אם אני יכול להוציא כסף מביטוח לאומי והאם זה יהיה קשה ואם זה יפגע ברשיון שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי - תגובה
מיכל רוקר30/09/2014שלום ברק,
ממליצה לך לפנות לאתר "כל זכות" כתוב שם מידע על הנושא עליו שאלת.
ניתן לבצע את הפנייה לבד אבל ישנן חברות שמסייעות בנושא אך קח בחשבון שהם לוקחים אחוזים מהרווח במידה והם מצליחים להוציא עבורך את הכסף.
בהצלחה ושפע של בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיתגחנה18/09/2014
שלום,
לפני מס ימים אובחנתי באפילפסיה. הוצע לי ללכת עם צמיד/שעון וכיו"ב. באתר של מדיתג ראיתי שעון שיש לו אפשרויות שונות למקרה שיקרה משהו ומישהו ימצא אותי. מכיוון שהוא מאד יקר רציתי לדעת אם מישהו מכיר ויודע משהו על שעון זה.
כל עזרה בנושא יתקבל בברכה.
תודה והמשך יום מקסים לכולם!!
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיתג - תגובה
מיכל רוקר18/09/2014שלום חנה,
אני באופן אישי לא הייתי ממליצה לך לרכוש תג כזה כי אף אחד לא יודע מה המשמעות שלו, אלא אם הצמיד/ שעון מוצא חן בעינייך באופן אישי למטרות יופי.
במידה ואת רוצה משהו שישמור עליך כולל קשר עם אנשים קרובים אליך אשמח לקשר אותך עם חברה המוכרת לחצני מצוקה שהם גם טלפון נייד מזערי. בתור בעלים גאה של מכשיר כזה, אני מוצאת שהם הרבה יותר יעילים מצמיד אנונימי.
הרבה הצלחה ובריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד מצוקה
חנה19/09/2014שלום.
אשמח לקבל אינפורמציה לגבי הטלפון/מוקד מצוקה.
תודה וסופשבוע נעים.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד מצוקה - תגובה
מיכל רוקר21/09/2014היי חנה,
את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל ואפנה אותך לחברה.
שבוע מקסים ושנה טובה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חנה
נני23/09/2014אני דווקא כן הייתי ממליצה ללכת עם צמיד רפואי.
על אף שלא רבים מכירים את הצמיד, יש את אלו שכן ושמעתי ממקור ראשון על מקרים בהם זה עזר.
כמו כן, ככל שנלך יותר עם הצמיד, כך המודעות לשימוש שלו תגדל.
אני הולכת עם צמיד של מדיתג - צמיד ספורט בצבע אדום.
כתוב עליו 'אפילפסיה' 'להשכיב לצד' ושם ומספר נייד של בעלי כך שאם קורה לי משהו יכולים להתקשר אליו.
יותר ויותר אנשים עונדים צמידים אלו, ממש לפני מספר חודשים 'מרכז החינוך לאפילפסיה' בסורוקה יצא במבצע וחילק כמות נכבדה של צמידים אלו בחינם.
לצערי המלאי תם.
צמידים אלו באתר של מדיתג עולים 164 ש"ח.
חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי אפילפסיה המוכנים להתראיןפולינה16/09/2014
שמי פולינה, תלמידת תיכון בת 18, במסגרת לימודי התיכון שלי אני לומדת רפואה כאחד ממקצועות ההרחבה ופרויקט הגמר שבחרתי לעשות הוא בנושא מחלת האפילפסיה. הפרויקט כולל חקר על המחלה, ההשפעה שלה על הגוף, על התפקוד היומיומי, הטיפולים בה ועוד.. כחלק מהעבודה עלי אני מחפשת חולים שיסכימו להתראיין לספר לי איך הם מתמודדים עם המחלה, הראיון הוא בעילום שם ומתקיים מולי ומול שותפתי בלבד ! העבודה היא אינה למטרות רווח, הבחירה במחלה זאת נובעת מסקרנות נטו, אשמח מאוד אם מי שמוכן לעזור יגיב ונתאם פרטים.
יום נעים, ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולי אפילפסיה המוכנים להתראין - תגובה
מיכל רוקר17/09/2014שלום פולינה,
אשמח להתראיין לעבודה שלך.
את מוזמנת ליצור עמי קשר.
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בזמן התקףריקי16/09/2014
שלום רב!
ביתי סובלת מאפילפסיה. תודה לאל כעת מאוזנת. למרות הכל אני אמא שלה תמיד בחרדות.
היום לחרדתי קראתי כתבה בדיעות אחרונות על חייל שנפטר (לא עלינו) מהתקף אפילפסיה.(הכבתבה היא שיכירו בו כחלל היות וזה נגרם מחוסר שינה).
אני נבהלתי מאוד כמובן היות ונאמר לי במפורש ע"י הפרופסורית שמטפלת בבתי שלא "מתים מזה" כדבריה.מה נכון?????
תודה ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בזמן התקף - תגובה
מיכל רוקר16/09/2014שלום ריקי,
מה שנכון זה מה שהפרופסורית אמרה, ברוב המכריע של המקרים.
לצערי הרב התקשורת אוהבת לעשות פרובוקציות והמלצתי אליך היא לקחת בעירבון מוגבל את הכתוב שם.
בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ריקי
נני23/09/2014תשובתה של מיכל אמנם מרגיעה אך אינה מדויקת.
מקרים של מוות כתוצאה מהתקף הינם נדירים אך קיימים.
ישנם סוגים רבים של אפילפסיה ומעל 40 סוגים של התקפים, בינהם התקפים קשים יותר ופחות.
בעוד שרוב ההתקפים הכוללים איבוד הכרה (וכאמור- לא כל ההתקפים הם כאלו)
אורכים מספר שניות עד דקה וחצי,
ישנם אנשים עם אפילפסיה הסובלים מהתקפים קשים יותר- ארוכים משמעותית וכוללים הפסקת נשימה. כמו כן נמצא כי בחלק מהמקרים בהם נפטר חולה כתוצאה מהתקף, זה כי אותו חולה לקה בכשל גנטיבין המוח ללב.
רוב הסיכויים שלבתך אין התקפים כאלו ואינה סובלת מכשל גנטי. כאמור- זה מאד מאטד נדיר.
יכולות להיות סיבות נוספות שהביאו לפטירתו של החייל, מאחר ואין לנו פרטים על המקרה לא נוכל להתייחס לכך באופן ספציפי.
כך או כך להציג את זה כאילו התקשורת מנפחת דברים סתם, כאשר העובדות לא נגד עינינו, זה לא נכון בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגהחנה15/09/2014
שלום.
באמצע חודש יוני עברתי התקף פרכוסים ראשון. מאז עברתי עוד כמה ואובחנתי כחולת אפילפסיה. (אני בת 39).
נאמר לי שאסור לי לנהוג ולשחות במשך שנה. אני מנסה למצוא פיתרון חוץ מנסיעות באוטובוסים וחשבתי על אופניים חשמליים ו/או קלנועית וזאת מכיוון שמהבית שלי לעבודה לוקח מינימום של שעה וארבעים וחמש דק נסיעה באוטובוס (כאשר ברכב לקח לי כעשרים דקות).
האם מותר לאדם שרק אובחן באפילפסיה לרכב על אופניים חשמליים או לנהוג בקלנועית?. התחלתי תרופה חדשה בשם טרילפטין שבתקווה תפתור את בעיית הפרכוסים.
כל עזרה תתקבל בברכה.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה - תגובה
מיכל רוקר17/09/2014שלום חנה,
ממליצה לך לחשוב על כלי רכב שיהווה את הכי מעט סיכון כלפיך וכלפי אחרים במידה ואת מקבלת התקף.
באופן אישי לא הייתי ממליצה על האופניים החשמליים או הקלנועית כי הנהיגה עליהם נעשית על הכביש ואז אין כל שוני בינם לבין רכב.
במידה ומדובר בשנה בלבד ואת כרגע מאוזנת עם הטרילפטין ממליצה להמשיך לנסוע באוטובוסים.
בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהארז15/09/2014
בן 45 חולה בגרנד מאל 25 שנה 15 על טגרטול 10 על דפלפט ועוד תרופות בין לבין מאוזן 80% פעם בשנה התקף ישנם תופעות לוואי מהתרופות השאלה שלי לגבי שמן קנביס כתחליף לדפלפט?אשמח לתשובה מפורטת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
מיכל רוקר17/09/2014שלום ארז,
אני, באופן אישי, לא הייתי מחליפה את הדפלפט שלי בשמן המפ, כי כל עוד הנוירולוג שלי לא מציין זאת כאפשרות טיפולית חלופית אני לא רוצה לסכן את האיזון התרופתי שלי.
בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה מיוקלונית בגיל ההתבגרותענבל14/09/2014
הילדה שלי בת 17.5, סובלת מזה כשנה מקפיצות בלתי נשלטות בידיים לאחר שינה. הקפיצות מהירות ומפתיעות ולא פעם חפצים פשוט עפים לה מהידיים. בהתחלה לא ייחסנו לכך חשיבות וחשבנו שזה כתוצאה משינה עמוקה עד ש... היא ממש התלוננה על אי שליטה שמחמיר.
כמובן שהלכנו לנוירולוג שקבע שב- 90% מדובר באפילספיה מיוקלונית של גיל ההתבגרות ושלח אותנו לבדיקת EEG.
השאלות שלי הן..
האם אפילפסיה מהסוג הזה היא תמידית- לכל החיים?
האם יש החמרה בסימפטומים עם הזמן?
האם אפילפסי המיוקלונית כוללת גם פירכוסים?
הרופא ציין שמדובר במחלה תורשתית. אבל אין לנו במשפחה את המחלה...
מיותר לציין שאני מאוד מודאגת
אשמח לתשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה מיוקלונית בגיל ההתבגרות - תגובה
מיכל רוקר14/09/2014שלום ענבל,
קשה לענות על שאלות כאלה ולתת תשובות מושכלות ללא ידע רפואי, על כן ממליצה לך להפנות את אותן שאלות לפורום אפילפסיה המקביל לנו באתר בו נותנים מענה ומנהלים רופאים מומחים לאפילפסיה.
שפע של בריאות ושנה טובה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל שום דבר את לא נותת תשובה !!!!
nbh10/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרות צבאינעמה14/09/2014
שלום
הבן שלי אמור להתגייס בעוד כחודש, ההתקף הראשון שלו היה לפני פחות משנה והשני לפני חצי שנה ומאז הוא לוקח דפלפט .
כך שהוא כבר עבר את כל המיונים של הצו הראשון וההמשך (טיס, סיירות וכו) ואז הורידו לו פרופיל ל- 45.
הוא בטוח שהוא לא יעשה שום דבר חשוב או מעניין בצבא. ואני מחפשת מישהו שיכול לתת לו תקווה לפני הגיוס, שלא יוותר לעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרות צבאי - תגובה
מיכל רוקר14/09/2014שלום נעמה,
האם הוא בדק איזה תפקידים בעלי משמעות קיימים גם עבור בעלי פרופיל 45?
יום נעים,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה לפני צבא
סם30/09/2014פרט לפרופיל הרפואי יש מדד שבודק את מנת המשכל של החייל לפני גיוס.
בקביעת תפקיד צבאי לא תמיד מתחשבים בפרופיל(ישנם תפקידים שלא יוכל להיות כמו נהג,קרבי). גם אני חטפתי אפילפסיה לפני צבא ולי התחשבו ברצון שלי לשרת ונתנו לי תפקיד של פרופיל 64.
במידה וההתקף היה מס' חודשים לפני גיוס הטעות היחידה היה לדווח על המחלה לצבא לפני הגיוס. היה צורך לדווח אחרי הגיוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)