מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול מוחלט לאפילפסיה !!ד"ר מג'די28/02/2014
שלום חברים
כמה שזה נשמע מוזר ומוגזם שיש טיפול מוחלט לאפילפסיה, האמת יש אפשרות לנטרל את המחלה באופן סופי ובטוח !! בשיטה בלעדית וייחודית !
אחוזי הצלחה מ-90% עד 100%
לא מדובר על אנשים עם פגיעה או חבלה מוחית ואו חס ושלום גידול מוחי ! אלה יעברו טיפול ייחודי אחר!
בברכה ורפואה שלימה
ד"ר מג'די
נטורופת מומחה לרפואה משלימה ואלטרנטיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה של מג'די
דפנה28/02/2014אפשר קצת פרטים על השיטה? על מה זה מבוסס?
תזונה? ואם כן, אז איזה.
נוירופידבק? משהו אחר?
עלות?
משך טיפול ממוצע ומה הוא כולל?
כמה נסיון יש עם זה?
קצת פרטים רציניים בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא נוירולוגאסתי28/02/2014
מבקשת מידע על רופא נוירולוג טוב בנושא אפילפסיה טוב באזור חדרה או המרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא נוירולוג - תגובה
מיכל רוקר03/03/2014בוקר טוב אסתי,
קיימת רשימה של נוירולוגים באתר של אי"ל, שם יש מספר נוירולוגים מובילים באזור המרכז (בחדרה לא ידוע לי על נוירולוג מומחה אפילפסיה טוב)
אני מכירה מספר נוירולוגים טובים מאוד אך לא מניסיון אישי שכן אני חיפאית והרופא המדהים שלי כרגע לא נמצא בארץ.
משמועות מצד חולי אפילפסיה אחרים הבנתי שפרופ' מירי נויפלד היא מעולה וגם ד"ר אילן בלט.
מקווה שיהיו עוד חבר'ה שירימו את הכפפה וימליצו על רופאים טובים.
יום מקסים ובהצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רופא מדהים אני ממליצה בחום
אירית11/03/2014דר אילן בלט התחום שלו זה אפילפסיה.
הוא תותח על, הרופא הכי מדהים שיש!!!
רופא נדיר!!! הוא יושב ברעננה והוא גם סגן מנהל מחלקה נוירולוגית
בתל השומר.
הלוואי וכל הרופאים היו כמוהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רופא מדהים אני ממליצה בחום - תגובה
מיכל רוקר12/03/2014תודה רבה לך אירית על השיתוף!
כן ירבו המשתפים.
יום נפלא לכולם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא באזור המרכז
אייל17/03/2014שלום לך,
כמי שסובל מאפילפסיה מזה 13שנים, לאחר שעברתי כמה וכמה רופאים.
הגעתי באחרונה לתל השומר לד"ר בלאט שעובד בשת"פ מלא עם ד"ר אפל מברזילי שבאשקלון.
ממליץ על שניהם בחום,חשוב שתביני לא כל נוירולוג הינו מומחה לאפליפסיה...
לעומת זאת ד"ר בלאט וד"ר אפל הינם אפילפטולוגים מומחים.
אני כותב לך כעת,בזמן שאני מאושפז לבדיקת וידאו eeg זאת בהמלצת שני הרופאים המדהימים האלו שאותם פגשתי לראשונה לפני כחצי שנה...
בהצלחה ובריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא באזור המרכז - תגובה
מיכל רוקר18/03/2014תודה רבה לך אייל ושפע של בריאות ובהצלחה בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- active brainדפנה27/02/2014
שלום,
אני בת 45. אני מבקשת לדעת אם ידועה השפעה שלילית כלשהי על המחלה הזו בשימוש באקטיב בריין, שאותו אני שוקלת לקחת בשביל בעיות זיכרון קשות שהתרופות יוצרות אצלי כבר הרבה שנים.
אני כיום מאוזנת.
טיפ קטן למי שנמצא איתי באותה סירה: כמטופלת בולפורל ולמיקטל, נוירולוג המליץ לי על ויטמין E להפחתת הפגיעה בזיכרון. אני לוקחת את זה כבר שנים, ויש השפעה חיובית די משמעותית - אם כי לא מספיקה. אם אני לא לוקחת את הויטמין, חד משמעית יש עוד ירידה בזיכרון די מהר. שימו לב - ויטמין E מטבעו קצת מדלל דם (למי שזה רלוונטי בשבילו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר active brain - תגובה
מיכל רוקר02/03/2014בוקר טוב דפנה,
תחילה תודה על הטיפ הנוגע לויטמין E.
באשר לתוסף אקטיב בריין, ממליצה תמיד להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע ללקיחת התוסף ממש כפי שכתוב בעלון לצרכן.
המון הצלחה ובריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיב בריין - המשך
דפנה03/03/2014אז זהו, שאין לי כ"כ רופא מטפל. אני במצב מאוזן, ועושה טיפולי ביופידבק (שמאוד עזרו לי, אגב, אם כי לא פטרו אותי לגמרי מתרופות).
במקום לגשת לנוירולוג ולשלם הרבה רק כדי לשאול אם ידועה השפעה כלשהי של אקטיב
בריין לאפילפסיה. אני מבקרת אצל הנוירולוג פעם ב4-5 שנים רק כשצריך משהו רציני.
אז חשבתי שאולי אצלכם יש קצת ידע בנושא אקטיב בריין ואפילפסיה. את יודעת משהו על תגובות לוואי? אני מטופלת בולפורל ולמיקטל.
זו רק התעניינות כללית, הרי אין כאן שום דבר מחייב מצידך. רק אם את יודעת אם נרשמו תגובות חריגות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיב בריין - המשך - תגובה
מיכל רוקר03/03/2014בוקר טוב דפנה,
בעיקרון לא קראתי על תגובות חריגות בפורום הזה ובכלל שנגרמו מאקטיב בריין, אך אין זה אומר דבר.
ההמלצה שאני יכולה לתת לך היא :
1. לכתוב את אותה שאלה בפורום אפילפסיה אותו מנהלים רופאים.
2. לשאול את רופא המשפחה שלך, שלבטח יש לך אחד ואולי הוא ידע להמליץ לך על פעולה כלשהי בין אם להימנע, לקחת או לפנות לנוירולוג מוסמך להתייעצות.
בהצלחה יקירה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיב בריין, שאלה אחרונה
דפנה03/03/2014אני לא ממש מתמצאת באינטרנט וכל ענין הפורומים די חדש לי. לאיזה כתובת לגשת בשביל להגיע לפורום רופאים שהמלצת עליו? אני ממש לא מכירה כלום חוץ מכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחהטלי25/02/2014
אינני יודעת אם תוכלו לעזור לי .השארתי הודעה למומחה בנוגע לתוסף תזונה שאני מעוניינת לקחת ורציתי שיעדכן אותי אם זה לא יפריע לאיזון בו אני נמצאת . כבר3 ימים שאינו עונה להודעות באתר וזה מאוד דחוף לי . יש לכם מושג מדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחה - תגובה
מיכל רוקר25/02/2014היי טלי,
מהו תוסף התזונה המדובר?
אינני יודעת היכן פנית למומחה ואינני מכירה אותו לכן מציעה לך, אם הדבר דחוף לפנות אל מומחים בפלטפורמות אחרות- פורומים, צ'טים ואפילו הרופא הפרטי שלך.
בהצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף תזונה
טלי25/02/2014פניתי למומחה באתר שלכם אי"ל . מי שענה עד כה לאנשים הוא ד"ר אילן בלט . יש לכם לשונית באתר של פנה למומחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף תזונה - תגובה
מיכל רוקר25/02/2014ממליצה לך לפנות בנוסף לפורום אפילפסיה כאן באתר BEOK. או לפורומים נוספים של אפילפסיה אותם מנהלים רופאים נוירולוגים.
יום מקסים ובהצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהתקפיםאסתי18/02/2014
אני בת 63 ולפני כתש שנים היו לי שני התקפי אפילפסיה פעם ראשונה בחיים, טופלתי בטגרטול עד לפני כחצי שנה, הנוירולוג אמר לי כששאלתי אם להפסיק תעשי מה שאת רוצה ורופא המשפחה אמר אפשר להפסיק אז הפסקתי, ולפני כשבועיים אחרי תקופה שלא ישנתי, ולפני אזכרה של בעלי היו לי שוב שני התקפים קשים בזה אחרי זה, ואושפזתי אני שוב מטופלת בטגרטול, אני מטפלת בנכדתי התינוקת ואני מפחדת מאד לטפל בה שמה יהיו שוב התקפים ואף אחד לא יהיה בבית, מה אתם אומרים אם אקח תרופות ייתכן ולא יהיו התקפים או שקשה לדעת ולא לקחת אחריות.
בE.EG נאמר איטיות ואי סדירות כללית קלה מאד, חשד למוקד איריטטבי טמפורלי שמאלי מה פירוש האיבחון.
האם אתם מכירים נוירולוג טוב באזור חדרה אני שייכת לכללית, נראה לי שאחרי שהנוירולוג שלי אמר לי תעשי מה שאת רוצה כדאי להחליפו מה דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
אסתי20/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מהתקפים - תגובה
מיכל רוקר20/02/2014בוקר טוב אסתי,
תחילה מתנצלת על שלא עניתי קודם לשאלתך, משום מה לא ראיתי אותה.
לגבי החלפת הנוירולוג, התשובה היא ברור שחובה להחליפו! זהו חוסר אחריות משווע מצידו לתת לך עצה שכזו.
המסקנה שאני יכולה להסיק מהטיפול הקלוקל שלו היא שכנראה שאינו מבין בכל הקשור לאפילפסיה ועל כן חשוב להבא להקפיד לפנות לטיפול אצל נוירולוג המתמחה באפילפסיה ויתכן מאוד שתאלצי לנסוע אל מחוץ לתחומי חדרה לשם כך.
קיימת רשימה של נוירולוגים המתמחים באפילפסיה באתר של אי"ל, ממליצה לך לפנות לרופא שכזה בהקדם על מנת שתוכלי להשיב לעצמך את הביטחון בטיפול בנכדתך.
לגבי הפרשנות של בדיקת ה-EEG זהו תפקידו של הרופא המטפל לפרש את תוצאות הבדיקה, וכך גם לגבי נטילת התרופות.
שפע של בריאות ובהצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
אסתי20/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - תגובה
מיכל רוקר21/02/2014בשמחה! תמיד (כל עוד אני רואה את ההודעות ;-) )
סוף שבוע מקסים ורגוע ,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אסתי
אבחנה20/02/2014גם אני בדעה של מיכל.מצאי לך נוירולוג חדש!!! ורצוי המתמחה באפילפסיה.המקרה שלך בעצם מעיד על טיפול לקוי ביותר של הרופא- למעשה חוסר טיפול. והוא די דומה למקרה שלי. רק לאחר האישפוז השני הבנתי עד כמה ההתאמה התרופתית של הרופא הנוירולוג בקהילה הייתה לקוייה. והאמת גם הרופאים באשפוז אמרו זאת. לכן עברתי לטיפול של נוירולוג במרפאה בביה"ח. נכון שיש לי קצת קושי עם המרחק והזמינות, אבל השיקול החשוב שלי היה לקבל טיפול כמו שצריך וגם לדרוש.
מאחלת לך הרבה בריאות והצלחה בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת וידאו eegאבחנה12/02/2014
שלום לכולם
חייבת להגיד שוב שאני שמחה שמצאתי פורום זה.
מאז שמצאתיו לומדת הרבה משאלות ותשובות החברים.
ניקבע לי תור לוידאו eeg . נאמר לי שבדיקה זו מאשרת סופית נוכחות של מחלת אפילפסיה או שוללת אותו......... העניין הוא שכל בדיקות eeg שלי בערנות ובהתקף היו תקינות ....אז במה תועיל לי הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG
אפרת14/02/2014בעלי סובל מאפילפסיה כבר 13 שנים ולאורך כל התקופה בדיקות ה-EEG בעירנות ובשינה היו תקינות לחלוטין. הבדיקה שאישרה לגמרי את המוקדים להתקפים הייתה MRI אך גם שם נאמר לנו שלא לכל חולה באפילפסיה ניתן לראות את המוקדים ב-MRI וישנן עוד בדיקות נוספות שנצטרך לעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה . ובעלך נוטל תרופות?
אבחנה15/02/2014אז אם הבנתי את שכתבת- בעלך מאובחן כחולה אפילפסייה ונוטל 13 שנים תרופות למחלה על אף שכל בדיקות eeg תקינות? אז איך אובחן? על סמך ההתקפים בלבד? שאתם סיפרתם מה אתם רואים וגם הוא סיפר [אם היה בהכרה חלקית =התקף חלקי] ?
MRI צריכה לעשות אבל ב- CT ראו ממצאים שיכולים להסביר ההתקפים שלי.
בעלך עשה CT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת EEG
אפרת16/02/2014במקרה של בעלי בדיקת CT גם הייתה תקינה, בעלי אובחן לאחר שהיה מאושפז מס' פעמים בבי"ח ורופאים היו נוכחים בזמן ההתקפים, בהתחלה ההתקפים היו רק בזמן שינה ובמשך הזמן זה החמיר וכיום ההתקפים הם בעירנות מוחלטת (בהתקף האחרון הוא אף הספיק לומר לי 2 שניות קודם לכן שהוא עומד לקבל התקף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התרופות
אפרת16/02/2014בעלי מקבל תרופות
טיגרטול CR וקפרה (במינונים גבוהים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בדיקות נוספות לאיתור המוקדים אך
בר20/03/2014אך הן יקרות מאד ונעשות רק לראות התאמה לניתוח כרוגי להסרת מוקד אפילפטי
בדיקת PET C.T היא בדיקה שנעשת בבי"ח הדסה עין כרם וכן בבי"ח שערי צדק
מזריקים חומר ניגוד וכן "מעין" גלוקוז ואז בודקים את תפקוד המוח כתגובה לגלוקוז .
בדיקת MEG נעשת באוניברסיטת בר-אילן במכון לחקר המוח ,מעין בדיקת MRI (דומה מאד)
בדיקת ספקטור -לא ידוע לי בדיוק את משמעותה
בדיקת MRI תפקודית ששונה מ-MRI רגילה מבחינת הנתונים שהיא מספקת .
וידאו אי.אי.ג'י -בדיקה שמאשפזים את החולה למשך מספר ימים ,כאשר לראשו מוצמדות אלקטרודות של אי.אי.ג'י והוא מצולם במקביל כל העת במצלמת וידאו .
בקיצור תצצי באינטרנט ותקבלי יותר מידע על בדיקות אלה .
והתייעצי עם נוירולג מומחה לאפילפסיה טוב .
המון בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת וידאו eeg - תגובה
מיכל רוקר18/02/2014צהרים טובים חברות,
חשוב מאוד לציין ולזכור כי אצל כל אדם האפילפסיה באה לידי ביטוי בצורות שונות, ולשם כך גם עושים שימוש בבדיקות שונות לגילוי ואבחון האפילפסיה שכפי שניתן לראות גם הן מוגבלות.
המלצתי לכם להפנות שאלות הקשורות לרפואה לרופאים המומחים בתחום כדי שתוכלו לקבל את התשובות מקצועיות ביותר ולהשתדל לקחת את הידע שצוברים אחרים לשם הרחבת הידע הכללי בהקשר למחלה שיאפשר לכם גם לאתגר את הרופאים בשאלות. אך להשתדל שלא להשליך מניסיונם של אחרים על המקרה האינדיווידואלי.
שפע של בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול לדעת להבין
אבחנה19/02/2014שלום מיכל
השאלה שלי לגבי נטילת תרופות לא באה מתוך כוונה לדעת איזה תרופות ,אלא מתוך כוונה לדעת האם המשתתף בפורום זה נוטל תרופות אפילפטיות על אף שמזה13 שנים בדיקות שביצע היו תקינות....כלומר: רוצה אני לדעת מנסיונם של אחרים את מהלך המחלה שלהם עד לקבלת "החותמת" הסופית של אפילפסייה.
אני חושבת שרצון זה הוא מאוד לגיטימי ושבפורום זה יש ידע רב שאצור אצל חבריי הפורום וטוב אם "נשתמש" בו להשכיל.
לרופאים יש מבחינתי ידע רב אך לא רק להם. ואת ידע זה מכנה אני כידע "יבש".בעוד שבפורום יש אמפתייה,הבנה,שיתוף, תחושה שאת לא לבד אלא ביחד ועוד.
נכון באומרך כי אין להשליך מנסיון האחר על המקרה האישי שלך, אך זה לא אומר שאסור לשאול ולדעת ולהבין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול לדעת להבין - תגובה
מיכל רוקר20/02/2014בוקר נפלא,
אני מאוד מסכימה איתך, שיתוף של ידע וניסיון מאוד חשובים ואני ממליצה על כך מאוד.
פורום התמיכה נועד לשיתוף ולתמיכה ולכן ברור שכן לשאול ולהתייעץ, אך יחד עם זאת לקחת בחשבון שמלבד הידע שרוכש כל אדם על המחלה הוא גם משתף בחוויה, בדעה ובסוג האפילפסיה האישי שלו שיתכן מאוד שהינה שונה מזו של אחרים גם אם לעיתים על פני השטח הדברים נראים דומים.
לכן מציינת זאת תמיד לבל נשכח את מורכבות העניין.
בוקר של כיף ושיתוף,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת פריזיום בשליש השלישי להריוןציפי07/02/2014
שבוע 28 מטופלת ב2000 טגרטול cr ליום,לאחרונה רבוי התקפים,רוצים להוסיף פריזיום,מה הנזק שיכול להיגרם לעובר??? דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת פריזיום בשליש השלישי להריון - תגובה
מיכל רוקר09/02/2014בוקר טוב ציפי,
לצערי הרב אינני יכולה לענות לך על השאלה הזו כי אני לא רופאה נוירולוגית.
ממליצה לך לפנות לפורום אפילפסיה באתר זה, שם המענה ניתן ע"י רופאים נוירולוגים.
המון בהצלחה ורק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מוח לחולי אפילפסיהאפרת04/02/2014
שלום,
לבעלי יש אפילפסיה כבר למעלה מ-13 שנים, לפני מס' חודשים ביצענו בדיקת MRI שבה ראו מייד שני מוקדים וגידולים קטנטנים שהם כנראה הגורם להתקפים, בעלי מטופל בטיגרטול וקפרה וההתקפים הינם בתדירות דיי גבוהה ומסתבר שהטיפול התרופתי לא לגמרי מספיק.
בחודש הבא בעלי יאושפז למשך 5 ימים לבדיקת וידאו EEG ולאחר מכן מתוכנן לעבור ניתוח מוח, אשמח לשוחח עם חולים שעברו את הניתוח כדי להבין מהם הסיכונים? מהם סיכויי ההצלחה וההחלמה מהניתוח? וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מוח
טל11/02/2014שלום, גם אני אשמח לדבר עם אנשים שעברו ניתוח להוצאת מוקד אפילפטי. וגם איתך אפרת בהקשר לבקשתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי ניתוח לפני כמעט שנה...
יעלוש20/03/2014שלום!
עברתי ניתוח לפני כמעט שנה פה בארץ אצל הכי מומחה, יש לי המלצות, אך לא לכתיבה...
אני דיברתי טלפונית לפני...חשוב!!!
מוזמנות להשאיר פרטים ואצור קשר...טלפון/מייל....
בהצלחה :) ותמיד לחייך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל ויעלוש
אפרת23/03/2014אשמח מאוד לשוחח עם שתיכן, בימים אלו אנו מבצעים בדיקת וידאו eeg לגילוי המוקד, בתקווה שהוא ימצא.
אבל ברור לי שכל התהליך עד הניתוח הוא ממושך ועם הרבה בדיקות להכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אפרת
טל24/03/2014במה מדובר? השאירי מייל ומספר טלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת בשנית אודה לתגובהאבחנה02/02/2014
שלום רב.
רציתי לדעת האם פירכוס אפילפטי יכול להיות כזה , שהאדם המפרכס יכול לשמוע את הסובבים, באופן חלקי, ויכול להרגיש את הקורה לגופו [רוק מהפה/מצמוציי עיינים/ידים מאוגרפות ועוד ] , באופן חלקי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת בשנית אודה לתגובה - תגובה
מיכל רוקר03/02/2014שלום רב,
תחילה מתנצלת על שלא ראיתי את השאלה בפעם הראשונה.
והתשובה היא שבהחלט יכול לקרות מצב מסוג זה בו לא מתקיים שינוי במצב ההכרה בעת התקף אפילפטי.
דוגמאות להתקפים שכאלה הם התקפי המיוקלונוס והתקפים מוקדיים פשוטים.
רק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורה גם קורה!
דני03/02/2014אמנם אני לפעמים שומע את הסובבים, אבל בבלבול, וכשהגוף כולו עסוק בפרכוסים לא מתייחסים אלא עד שמתייצבים ובד"כ לא זוכרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EEG ילד בן 7"פעילות אפילפטיתאפי28/01/2014
"פעילות אפילפטית דו מוקדית מימין ומשמאל עם נטייה לעיתים להכללה במהלך השינה"
מה המשמעות?מה לעשות הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות EEG ילד בן 7"פעילות אפילפטית - תגובה
מיכל רוקר30/01/2014בוקר טוב אפי,
מכיוון שמדובר בשאלה רפואית ממליצה לפנות לפורום המקביל שנקרא אפילפסיה, שם ניתן לקבל תשובה מרופא. וכן להתייעץ עם הרופא המטפל.
רק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת נכות בביטוח הלאומיאיילת26/01/2014
לעתים מבקשים למלא טופס על מחלות כשאתה מגיע לראיון עבודה.
האם העובדה שפוסלים אותך בראיון על סמך האפילפסיה יכולה להיחשב כ"אבדן כושר השתכרות" מבחינת הביטוח הלאומי? או לעלות את הקצבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת נכות בביטוח הלאומי - תגובה
מיכל רוקר30/01/2014בוקר טוב איילת,
האם יש לך אחוזי נכות בביטוח לאומי? כמה?
"נכה" על פי ביטוח לאומי הוא- תושב/ תושבת ישראל שאינה עקרת בית נכה, שמלאו לו/ה 18 שנים, ועדיין לא הגיע/ה לגיל פרישה, שעקב ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, מתאונה או מלידה, מתקיים בו אחד מאלה: אין לו/ה כושר להשתכר מעבודה או ממשלח יד או שכושרו/ה להשתכר צומצם עקב הליקוי (בין בבת אחת ובין בהדרגה) ב–50% או יותר. אין לו/ה הכנסה בפועל מעבודה או ממשלח יד הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 60% מהשכר הממוצע 4,984 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) - למי שזכאי לקצבה לתקופה ממושכת או שיש לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה א*) הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 45% מהשכר הממוצע 3,738 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) - למי שזכאי לקצבה לתקופה שאינה ממושכת ואין לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה ב**).
לגבי פסילה בראיונות עבודה על סמך היותך חולת אפילפסיה צריך לבחון לאיזה משרות את פונה ואולי לנסות לחפש משרות שאינן מסכנות אותך כחולת אפילפסיה או את הסובבים ו/או שלא מבררים בהן מצב רפואי. קיימות שפע של משרות מסוג זה.
מאחלת לך המון בהצלחה ורק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגשי חברה לבני 20+רונן26/01/2014
שלום רב האם ידוע לכם על חוגים חברתיים לאנשים הסובלים מאפילפסיה בגילים של 20+?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגשי חברה לבני 20+ - תגובה
מיכל רוקר26/01/2014שלום רונן,
לצערי הרב אינני מכירה מפגשים מסוג זה. בעבר ערכתי סדנאות שכאלה אך לא עוד.
במידה ותתארגן קבוצה אשמח להעביר שוב מפגשים שכאלה.
יום נעים,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל ובעיות עיכולמודאג25/01/2014
שלום, אני בן 22 ואובחנתי לפני שנה, מאז אני מטופל בלמיקטל (200 מ"ג ביום). מצטער על השיתוף מאז אני מרגיש שהגוף שלי מעכל פחות טוב (עלייה בכמות היציאות). בגלל שאין שלשולים או כאבי בטן נוראיים לא חשבתי לפנות לרופא אבל רק עכשיו עשיתי את הקישור...תופעה ידועה? קרה פה למישהו? אם כן, לאיזה רופא לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל ובעיות עיכול - תגובה
מיכל רוקר26/01/2014בוקר טוב,
חלק מתופעות הלוואי של המחלה הן הפרעות בעיכול ובחילה.
ממליצה לך לבחון את העלון למשתמש המצורף לתרופה וכן לעיין באינטרנט אודות התרופה.
מלבד זאת, ממליצה לך לפנות לרופא המטפל בך ובמידה ואתה מעוניין במענה רפואי זריז יותר או שונה, אתה מוזמן לפנות לפורום המקביל באתר שנקרא - אפילפסיה - ואותו מנהלים נוירולוגים מומחים.
המון הצלחה ורק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקח 250 מ"ג ולא נתקלתי בבעייה.
דני01/02/2014אולי זה ממשהו אחר או מריאקציה בין התרופות שלך. זו תרופה חדשה ובטוחה. בכ"ז לשאול רופא או רוקח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב- TRILEPTINריקי יפה25/01/2014
שלום רב,
נכדי, בן ה- 16, מטופל ב - TRILEPTIN.
הוא טוען כי חש פגיעה בזיכרון.
האם הדבר אפשרי ? מה ניתן לעשות ?
בתודה,
ריקי יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב- TRILEPTIN - תגובה
מיכל רוקר26/01/2014בוקר טוב ריקי,
אכן עלולה להיות פגיעה בזיכרון משימוש בתרופה זו (מוזמנת לעיין בעלון לצרכן המצורף לתרופה וכן באינטרנט).
לצערי הרב תרופות אנטי אפילפטיות רבות גורמות לתופעה של פגיעה בזיכרון, בריכוז, ביכולת הלמידה.
מלבד התייעצות עם הרופא המטפל בנוגע לתופעה אותה ציינת, מניסיוני רב השנים כחולת אפילפסיה, אני מאמינה גדולה בעזרה עצמית על כן ממליצה להרבות בפעילות המגרה חשיבה, זיכרון ומיקוד, להתחיל במכוון להשים לב לפרטים ובקיצור להתחיל לגרות את הקודקוד ;-)
מאחלת רק בריאות והצלחה,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילסיה הריון ולידהאתי19/01/2014
שלום, אני בשבוע 23 ואני חולת אפילפסיה מגיל 16 אני מאוזנת על ידי למיקטל במינון נמוך, כול הבדיקות של העובר יצאו עד כה בסדר כולל הבדיקות שלי
אני מתחילה לחשוש לקראת הלידה
יש לי מספר שאלות:
1. האם אני נמצאת בהריון בסיכון גבוה?
2. האם אני יכלה לעבור לידה רגילה? או אני יצטרך ניתוח קיסרי?
3. האם לידה יכלה לגרום להתקף?
4. האם אני צריכה ללכת לייעוץ נירולוגי בבית החולים בו אני רוצה ללדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)