פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא זקוקה לתמיכה
    דניאל
    27/04/2014

היי יקרים
    אז אני חדשה כאן נעים להכיר
    טוב שיש כזה מקום חם תומך ומכיל
    אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי עם אפילפסיה
    התחילו לה רעידות בגיל שנה ואחרי המון בדיקות רק ביום הולדת שנתיים
    אובחנו באפילפסיה
    אנחנו עדיין בחיפוש עם הרופא אחר תרופה שתאזן אותה
    בינתיים ההתמודדות לא פשוטה לי כאמא
    ולה כילדה שעדיין לא יכולה להבין את משמעות הרעידות אבל בהחלט מרגישה שמשהו לא בסדר ומבוהלת
    כמה שאני מחבקת ומנסה להרגיע זה קשה

רציתי לשמוע מנסיונכם כמה זמן לקח עד שמצאתם את התרופה והמינון הנכון?
    האם אחרי כל נסיון תרופה תקופה מסויימת עשיתם את הבדיקה EEG וידאו ובכלל כמה פעמים עשיתם אותה?
    מכירים קבוצת תמיכה להורים לילדים חולי אפילפסיה? זה מאוד חסר לי

בנוסף הייתי רוצה שנהיה מטופלים אצל מומחה לאפילפסית ילדים אחד ולא רק אצל רופא בית החולים
    ואשמח להמלצה לרופא במרכז שעובד עם הכללית

המון תודה לכם וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא זקוקה לתמיכה

הוספת תגובה

• אמא זקוקה לתמיכה - תגובה

מיכל רוקר
    27/04/2014

שלום דניאל,
    אפילפסיה היא מחלה שאופני הביטוי שלה ותרופות המאזנות אותה כולל המינונים, שונים אצל כל אדם.
    השונות גם מתבטאת בתדירות הבדיקות המושפעות מתדירות ההתקפים והקלות בה ניתן או לא ניתן לאזנם.
    אני לא מכירה קבוצת תמיכה להורים לילדים עם אפילפסיה אך יכולה להפנות אותך לאתר של אי"ל- אגודה ישראלית לאפילפסיה, יש שם מידע אודות המחלה.
    בנוגע לרופא המתמחה בילדים ישנו ד"ר אלי היימן המנהל פורום לאפילפסיה בילדים, ופרופ' אלי שחר. אלה השמות שאני מכירה אולי גולשים נוספים יתרמו שמות נוספים.

המון הצלחה ורק בריאות,
    מיכל רוקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לנהיגה לאחר שנה ללא התקפים
    נמרוד
    14/04/2014

שלום. אני בן 34 עם רשיון נהיגה בתוקף. עם זאת, בארבע השנים האחרונות עברתי מספר התקפי אפילפסיה (לרוב פרכוס מלא). מאז תחילת ההתקפים הפסקתי לנהוג, אך לא דיווחתי על מצבי. בשנה האחרונה לא היו לי התקפים, והרופאה שלי אישרה שאני יכול לחזור ולנהוג (ומוכנה לחתום על הטפסים הרלוונטיים). עם זאת, אני חושש לחזור ולנהוג ללא אישור ממשרד הרישוי (בעיקר בשל בעיות ביטוח). מה הדרך המהירה ביותר לקבל אישור ממשרד הרישוי לנהיגה (למי עלי לפנות? למכון הרפואי לבטיחות בדרכים?). האם יש סיכוי שרשיוני לא ישלל בזמן שהפניה נבדקת? כמה זמן לדעתכם אני אאלץ לחכות לאישור?

תודה רבה מראש!

נמרוד

הוספת תגובה

• חזרה לנהיגה לאחר שנה ללא התקפים - תגובה

מיכל רוקר
    15/04/2014

שלום נמרוד,
    אם הרופאה שלך עומדת מאחוריך לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. הם פשוט שולחים לך תצהיר למלא שהרופאה צריכה למלא וגם עורך דין צריך לחתום.
    אתה יכול ליצור איתם קשר בטלפון *5678

חג שמח והמון בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירולוג ונפרולוג
    ליאת
    08/04/2014

שלום רב, הנני לאחר התקף אפילפסיה בנוסף להיותי מושתלת כליה. אודה לעזרה במציאת רופא עבורי מבחינת מכלול התרופות הרב שאני לוקחת ותופעות הלוואי שמתנגשות בין הכדורים. בתודה מראש ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    נוירולוג ונפרולוג

הוספת תגובה

• נוירולוג ונפרולוג - תגובה

מיכל רוקר
    15/04/2014

בוקר טוב ליאת,
    האם כיום יש לך אפילפטולוג אצלו את מטופלת?
    היכן בארץ את מתגוררת? האם את מחפשת אפילפטולוג במקום מגורייך או מוכנה לנסוע לשם טיפול אצל רופא טוב?

מנסיוני רופאים אמורים להביט על התיק הרפואי שלך ולהתאים לך את התרופות כך שלא יהיו התנגשויות.
    אבל, ממליצה לך להדגיש ולהזכיר לרופאים המטפלים בך את מכלול התרופות אותם את נוטלת.
    בנוסף ולצערי הרב, אי אפשר להימנע מתופעות לוואי של תרופות אפילפסיה (לגבי התרופות הקשורות לנפרולוגיה אין לי מושג).

מאחלת לך חג שמח והמון בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

ליאת
    15/04/2014

היי מיכל תודה על התגובה והאכפתיות, יש לי רופא כיום שאיננו עוזר לי, לא אכפת לי לנסוע לכל אזור בארץ, הנני מתגוררת בת"א, בתודה מראש, ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

מיכל רוקר
    17/04/2014

היי ליאת,
    בשמחה ובכיף!
    אני יודעת שיש מספר רופאים מעולים באזור המרכז, אמנם לא התנסתי בטיפול אצלם אך הם נחשבים בעיניי רבים כמעולים. אחת מהן היא פרופ' מירי נויפלד ורופא נוסף הוא ד"ר אילן בלאט.
    ממליצה לך לעיין בתשובות של אנשים בפורום, אנשים שחיפשו ממש כמוך רופא מעולה והם ממליצים על שני רופאים אלה שציינתי ועוד.
    חג שמח ומלא בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

ליאת
    06/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי למדתי ואפילו הופתעתי-בדיקת דם
    סמדר
    06/04/2014

חברים,

בהמשך להודעתי בפורום ולהסברים הקודמים.

רציתי לעדכן אתכם, כי הבדיקה לגילוי האם האפילפסיה היא אוטואימונית או לא, היא בדיקה פשוטה!

בסה"כ בדיקת דם!!! בדיקה של הימצאותם של נוגדנים ANTI GAD - או GAD AB

כל מה שאתם צריכים זה בסה"כ לבקש מהרופא!

(אצלי עשו פעמיים את בדיקת הדם. זאת על מנת לוודא שבפעם הראשונה זו לא טעות הייתה טעות של המעבדה).\

לאחר שפעמיים בבדיקות הדם נמצאו הנוגדנים עשו לי בדיקה של ניקור מותני שוב כדי לוודא / לבדוק את כמות הנוגדנים.

מקווה ששפכתי עוד קצת אור על הנושא.

הוספת תגובה

• הייתי למדתי ואפילו הופתעתי-בדיקת דם - תגובה

מיכל רוקר
    15/04/2014

תודה רבה לך סמדר ושיהיה לך חג שמח ומלא בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על הבורות אך מה המשמעות של זה

אור
    04/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי, למדתי, הכרתי ואפילו הופתעתי
    סמדר
    30/03/2014

טוב,

בד"כ אני לא נוטה להשתמש בפורומים אבל כאן אני יחרוג ממנהגי לטובת ולמען הכלל שגם אחרים יוכלו ללמוד מניסיוני בטרם יעשו כל פעולה משמעותית (כולל ניתוח)אני יכולה לספר לכם/ן שעברתי המון רופאים בתחום שטיפלו בי במסירות רבה, גם הבכירים שבניהם וגם הזוטרים שבניהם.
    המלצתי בראש ובראשונה, ללכת עם הלב ועם הרגש והאינטואיציה שלכם מי הוא הרופא הטוב ביותר עבורכם. בכל מקרה ולא משנה כמה אתם סומכים על הרופא, חוו"ד שניה!

אספר לכם קצת על הניסיון שלי (יש מידע שאתם לא יודעים עליו בוודאות וגם חלק נכבד מהרופאים בארץ או שלא יודעים עליו או שלא יודעים לתת מענה עליו גם הבכירים ביותר בארץ).

מאוד בקצרה, בגיל 30 בעקבות התקף גדול הבחינו שיש לי אפילפסיה, אפילפסיה קשה מאוד ושאני נמצאת במצב מאוד קשה, ואני עמידה לטיפול תרופתי כלום לא עזר, הייתי כמו מתה ולאחר כחודש וחצי יצאתי מביה"ח במצב סביר כשאני לא זוכרת כלום!

הסתבר לי שאני חולת אפילפסיה שעמידה לטיפול תרופתי ושהמוקד האפילפטי אצלי הוא האונה הטמפורלית הימנית. ההמלצה לחלק מהטיפול בחולים כמוני - ניתוח, קוצב...

לאחר התייעצות עם הרופאים הבכירים ביותר בארץ ולאחר שלפני ביצוע ניתוח ועשיתי והשלמתי את כל הבדיקות לשם ביצוע ההליך.

למזלי!!! ההליך היה ארוך עד להשלמת כל הבדיקות (בהחלט מזל משמיים)

במשך כל התקופה הייתה רופאה שמאוד התחברתי אליה ושהרגיש לי מאוד נכון להמשיך ולהיות מטופלת אצלה במסגרת קופת החולים ולא לפנות לרופאים אחרים (להיות כמובן ברקע עם רופאים אחרים ולקבל את המלצתם חוו"ד שניה ).
    ואכן האינטואיציה שלי לא אכזבה אותי וגם הפתיעה מאוד את בעלי ואותי ואת קהילת הרופאים בארץ לאור הממצאים שהיא "עלתה" עליהם שרופאים - פרופ' אחרים לא עלו עליהם.

כפי שכתבתי אני חולת אפילפסיה שעמידה לטיפול תרופתי ואני חוטפת על בסיס יום יומי התקפים (במינימום כ-3 התקפים ליום!) ההתקפים נחשבים בין ההתקפים הקלים ביותר אך בהחלט פוגעים באיכות חיי.

הרופאה עלתה על זה שיש לי אפילפסיה אוטואימונית ?! מה זה אתם שואלים.... כיצד מטפלים בזה?, כיצד עולים על זה? גם רופאים אחרים לא ממש יודעים לתת את התשובות המלאות. הכול נמצא במחקרים, אני היחידה בארץ "שעלו עליה" שיש לה את זה וכמוני ישנם עוד. בנס ניצלתי מניתוח שבוודאי לא היה מועיל לי לאור הממצאים.

גם אתם, תשאלו על זה! תבדקו! מרבית הרופאים לא יודעים על זה, או קראו על זה במחקרים אך לא בודקים את זה כהליך שבשגרה.

אשמח לסייע לכם ולפרט יותר, אך המקום פה מוגבל.

סמדר.

הוספת תגובה

• בקשה לסמדר

טל
    31/03/2014

האם תוכלי להשאיר מייל או מס טלפון
    מאד אשמח לדבר איתך
    תודה טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאחרים וחוו"ד שניה

סמדר
    31/03/2014

כמו שכתבתי, המטרה שלי אך ורק לעזור לאחרים!

לידיעתכם, הלכתי היום לקבל חוו"ד שניה (כמנהגי) ופרופ' שפניתי אליו/ה השיב/ה לי וחזר/ה ממש על אותם הדברים שהרופא/ה / הפרופ' השני/ה השיבה לי.

לא יודע/ת, במחקר, לא ברור כלום, אי אפשר לדעת כיצד ומה בנוגע לכל השאלות לרבות היריון והמשך הטיפול.

הבינותי ממנה/ו שכיום בעקבות הממצאים שלי הם התחילו לעשות את הבדיק/ות גם לחולים נוספים....

ובאשר למחלה, אכן מדובר במחלה אוטואימונית (אפילפסיה אוטואימונית ליתר דיוק) שבה הגוף מייצר נוגדנים אשר תוקפים הגוף עצמו ובעצם "נלחמים" בו.

אתם מוזמנים לפנות אליי לקבלת מידע נוסף (אינני יודעת אם בפורום מפרסמים את המייל האישי שלי והייתי מעדיפה שלא)

ההעדפה שלי שתעבירו אתם אליי את כתובת המייל שלכם ואוכל להשיב אליכם מוקדם ככל האפשר.

לידיעתכם, בחרתי באופציה של קבלת מייל כאשר מתפרסמת הודעה אז אני מעריכה שאוכל להשיב לפניותיכם.

המקרה שלי די ידוע בקהילת הרופאים וגם הם מתעניינים בו וחלקם אף מתעדכנים מול הרופא/ה הפרופ' שמטפל/ת בי.

אני משתדלת לשמור על עמימות בנוגע לרופא/ה הפרופ' שטיפלו/מטפלים בי, כי כולם כולל כולם רופאים מוכשרים ואינני רוצה לתת המלצות למי כן ולמי לא.

רק למסור את המידע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר במיוקלוניק אסטטיק?

אורלי
    03/07/2014

אשמח לשמוע פרטים. מה מצבך כעת? הצליחו לאזן אותך? כיצד? (סטרואידים?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי, למדתי, הכרתי ואפילו הופתעתי - תגובה

מיכל רוקר
    31/03/2014

היי סמדר,
    קראתי בשקיקה את סיפורך!
    אשמח לדעת מה מצבך כיום וכיצד את מטפלת באפילפסיה שלך?
    איך קורה שאפילפסיה הופכת לאוטואימיונית, (משמע שהגוף תוקף את עצמו דרך האפילפסיה)?
    יום נפלא ושפע של בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלת מיכל וגם תשובות לאחרים

סמדר
    31/03/2014

שלום מיכל,

מצבי בעצם לא השתנה, כפי שכתבתי אני חוטפת התקפים על בסיס יום יומי כ-3 התקפים ליום בממוצע, אני עמידה לטיפול תרופתי.

הטיפול בתרופות לאפילפסיה שבהם אני משתמשת הן למוג'ין ופירזיום.

התרופות לא נותנות מענה מלא למחלה. השאיפה במתן התרופות היא שלא יקרה מצב שאני יגיע להתקף גדול.

באשר לשאלתך, איך קורה שאפילפסיה הופכת לאוטואימונית?

לא כתבתי ולא אמרתי שהאפילפסיה הופכת להיות אוטואימונית - על השאלה זו אין מענה. מה קדם למה, הביצה לתרנגולות או ההיפך.

הסברה היא, שהמחלה האוטואימונית היא שגרמה לאפילפסיה ולא ההיפך.

לשאלתך, אכן מחלה אוטואימונית זוהי מחלה שבה הגוף תוקף את עצמו.

כיום ההמלצה לטיפול בי, זה טיפול של פלסמהפרזיס (הליך של סינון הדם מהנוגדנים), כפי שנהוג במחלות אוטואימונית אחרות (בדומה לחולי דיאליזה או מושתלי כליות / גידולים ועוד אחרים), בנוסף תוספת של סטירואידים או סוג של כדורים (כימותרפיה קלה) לחיזוק המערכת החיסונית אשר נדרש במסגרת הליך הפלסמהפרזיס.

שוב, לא ידוע כלום! מה תיהיה ההשפעה של הטיפול על האפילפסיה שכיום אני סובלת ממנה.

פורום רופאים נכבד מהשורה הראשונה בארץ דנו במקרה שלי ואמרו לי, "אין לך מה להפסיד, במקסימום זה לא יצליח"

כפי שאמרתי המקרה שלי "עורר הדים" ופתאום קו המחשבה (לפחות בשני בתי חולים שבחרתי להתייעץ עמם) השתנה והם בודקים גם נקודה זו אצל חולים נוספים אחרים.

הסיבה שטרם התחלתי את הטיפול הניסיוני הוא, שהחלטתי שאני רוצה הריון נוסף , אך שוב לא יודעים מהם ההשפעות עליי / על העובר ולכן אני בסבב של התייעצויות נוסף עם רופאים שמתמחים גם במחלות אוטואימוניות ביחד עם מומחים לאפילפסיה. אני ממתינה לקבל תשובות (אם בכלל יש כאלו).

דרך אגב, לקח לי המון זמן להשיג אישור מקופה"ח לביצוע ההליך של הפלסמהפרזיס, שכן זה איננו הליך שבשגרה לבצע את זה לחולים כמוני.

הרופא/ה הפרופ' המטפל/ת נאלצה לשוחח עם רבים מקופה"ח שבה אני מטופלת שיאשרו לי את הטיפול ואכן בסיכומו של יום הם אישרו.

אני יודעת שהמידע שאני כותבת בשורות הללו מעורר המון שאלות ותהיות והלוואי והיו לי / לרופאים תשובות ברורות יותר אך לצערי אין כאלו.

אני אופטימית שהרופאים בארץ חוקרים את הנושא לעומק ובתקווה שייתן איזשהו מענה לחולים נוספים כמוני לכשיתגלו כאלו והלוואי ולא יצטרכו להגיע לניתוח בטרם יבדקו את כל הכיוונים וגם את הכיוון הזה.

אני לא רוצה לעורר פחד בקרב ציבור חולי האפילפסיה, ממש לא, אך כדאי גם לשאול / להתייחס לנושא זה ולשאול / לבדוק את הנושא.

כפי שכתבתי, זה עדין במחקר!!!

עצם העובדה שהתחילו ליישם ולבדוק גם חולים נוספים להמצאות הנוגדנים מראה שהם אינם מקלים ראש בעניין ובעצם ממשיכים לבדוק ולברר ולחקור בדומה למדינות אחרות....

שיהיה לכולנו בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשר

סמדר
    02/04/2014

טל,

לידיעתך, שלחתי אליך מייל.

המשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל שלחתי בשנית

סמדר
    02/04/2014

קיבלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלת מיכל וגם תשובות לאחרים - תגובה

מיכל רוקר
    02/04/2014

תודה לך סמדר על השיתוף הכן והמפורט.
    מאחלת לך שפע של בריאות והצלחה.
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסמדר

ענבל
    25/11/2015

סמדר שלום ותודה רבה על כל המידע המפורט.
    ידוע לך האם אפילפסיה אוטואימיונית היא מהסוגים שבהן רואים ממצאים ב - mri?
    או שזה סוג שרק רואים מוקד ב eeg, וה mri תקין
    לא מצאתי תשובה לכך, אין כמעט חומר ברשת על זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי חוו"ד שני מנורולוג

שק
    06/04/2014

לא תמיד מומלץ לשמוע חוו"ד מרופא אחר מהסיבה :
    הרופא הנוכחי נימצא איתך כבר הרבה זמן ומכיר אותך יותר טוב
    וגם הרופא השני יתחיל בטיפול - ואי אפשר להפסיק את הטיפול של הרופא הראשון כך שיוצא שלוקחים הרבה תרופות וזה מזיק
    לדוגמא קרה לי מקרה שהלכתי לקבל חוו"ד שני והוא הוסיף תרופה שנייה שלא עזרה ועכשיו אני די תקוע איתה(והיא ממש לא בריאה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדיקה היא ANTI GAD או GAD AB

סמדר
    28/04/2015

לא כל הרופאים מכירים, תבקשי שייבדקו.

ד"א את הבדיקה (לפחות בקופת החולים שלי) את בדיקת הדם שלי לקחו במרכז שבו לוקחים דמים ולא בסניף של קופה"ח.

ושוב אם הרופא לא מכיר, שייבדוק. כך גם האחיות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נשק
    גרגורי
    25/03/2014

שלום,
    האם יש מניעה לקבלת רישיון נשק לחולי אפילפסיה?
    אני אובחנתי בצבא בשנה האחרונה של השירות באפילפסיה קלה, ההתקף האחרון היה לפני 3 שנים מאז אני מאוזן בתרופת depalept chrono ולא היו התקפים.
    אני עובד באבטחה כבר כ-5 שנים ולא מזמן משרד הבריאות הקפיאו לי את הרישיון כדי לקבל חוות דעת של רופא נוירולוג ( הוא לא מוכן לתת חוות דעת כזאת בטענה שהוא לא מומחה לנשק) .
    האם באמת יש בעיה במצב קל כזה של המחלה?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    רשיון נשק

הוספת תגובה

• רשיון נשק - תגובה

מיכל רוקר
    15/04/2014

שלום גרגורי,
    האם יש באפשרותך לקבל חוות דעת נוספת מאפילפטולוג אחר?
    במידה והדבר חשוב לך הייתי ממליצה לך לעשות זאת.
    אני יכולה להבין את משרד הבריאות כי מבחינתם נשק הוא שווה ערך לנהיגה ברכב, אך במידה ותמצא רופא שיוכל להעיד על האפשרות לשימוש בנשק גם עם אפילפסיה קלה וכי הדבר אינו מפריעה לנסיעת נשק אולי משרד הבריאות ישיב לך את הנשק.
    חג שמח והמון הצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע לגבי ניתוח
    אחלה חמודה
    25/03/2014

היי חבר'ה, איפה ניתן לקבל מידע אודות ניתוחי אפילפסיה?
    במידע אני מתכוונת ל:
    שמות של מומחים בארץ,
    סוגי הניתוחים,
    ובעיקר בעיקר: המלצות וחוות דעת אישיות של אנשים שנותחו.
    אשמח לתשובות!!
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מידע לגבי ניתוח

הוספת תגובה

• בית החולים הדסה עין כרם ד"ר דנה אקש

אור
    25/03/2014

היי,
    גם אני התעניינתי בנושא,
    את צריכה לפני זה לעבור בדיקת eeg כשאת מאושפזת ומחוברת לאלקטרודות.
    מה קורה בבדיקה ( מחכים להתקף והוא לא בא לרוב)
    פתרונות הרופאים - הורדת כדורים (לא מומלץ לדעתי היום מניסיוני כיוון שאני קיבלתי התקף מאוד גדול שהנזק שהוא גרם לא היה שווה את הסיכון, מה גם שיש דרכים אחרות ליצור התקף: חוסר שינה אלכוהול פליקרים ועוד)
    ישנו את ד"ר פריד שהוא מנתח גדול ומנושא בעל שם עולמי בבית חולים איכילוב ואת ד"ר דנה אקשטיין בבית החולים הדסה עין כרם.
    אל תפלי בפח של הורדת כדורים כיוון שזה מאוד מסוכן. לי אישית לקח 15 יום עד קבלת ההתקף ויום לאחר מכן שיחררו אותי מהסיבה הבאה:
    חוסר התאמה לניתוח שאגף בחו|"ל התנאים כן עומדים בקריטריונים.
    את צריכה להיות ב75% סיכוי להצלחה 20% לשיפור ו5% לסיכון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעריכה את התשובה אבל...

אחלה חמודה
    30/03/2014

היי אור, אני ממש מעריכה את התשובה אבל היא לא עונה לשאלתי כלל.
    אני מתעניינת לגבי ניתוח בגלל שכבר נערכו כל הבדיקות והפגישות עם מומחים (בדיוק כמו שציינת) והומלץ ניתוח.
    מכאן מגיע הצורך לשמוע מידע מאנשים שכבר עברו את הניתוח או שמכירים אתרים טובים שמרוכז בהם מידע מועיל...
    אז.. מישהו יכול לעזור? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עברתי...ו...

יעלוש
    30/03/2014

שלום!
    עברתי ניתוח ומרוצה אך ישנם כמובן השלכות... לכתוב קצת קשה...
    מוזמנת בכיף להשאיר מייל/טלפון ואצור קשר...יש לא מעט שכבר שוחחו איתי.
    גם אני לפני הניתוח שוחחתי! חשוב מאוד!!!
    כמובן שהלכתי להכי טובים.. למרות שהייתי אצל פר' בצפון הוא הפנה אותי למומחים אחרים הכי טובים!!

בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדרך אגב עברתי לפני שנה בערך...

יעלוש
    31/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל וקונצרטה
    שואלת שאלה
    23/03/2014

שלום רב,
    יש לי אפילפסיה מסוג JME (מאוזנת) והפרעת קשב וריכוז.
    אני לוקחת למיקטל במינון 250 מ"ג ביום (במשך 10 שנים) וקונצרטה במינון 54 מ"ג (במשך כמה שנים, כמעט כל יום).
    יש לי נשירה ממש רצינית מהשיער. אני ממש מאבדת המון שיער...
    עשו לי בדיקות דם ורמות הברזל, ה-B12 והאבץ תקינות. הדבר היחיד שהיה חריג זה ויטמין D, שהיה רק 16.
    האם יש ללמיקטל או לקונצרטה תופעת לוואי של נשירה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל וקונצרטה

הוספת תגובה

• למיקטל וקונצרטה - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

שלום רב,
    לכל תרופה קיים עלון למשתמש שמגיע עם התרופה בתוך הקופסה. ממליצה לך תמיד לעיין בעלון לצרכן כדי לקבל מושג בנוגע לתופעות הלוואי הקיימות כדי להיות מודעת אליהן.
    מבדיקה שערכתי בנוגע לתופעות הלוואי של הלמיקטל והקונצרטה אין באף אחת מהן תופעה של נשירת שיער.
    לעומת זאת מחסור בויטמין D עלול לגרום לנשירת שיער.
    ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שלך.

רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם
    הדר
    21/03/2014

אני בן 23 ואני כותב את ההודעה הזאת בפורום הזה כיוון שאני לא יודע לאיזה גורם לפנות על מנת לאבחן את הבעיה, והחלטתי לנסות כאן.
    מגיל קטן אני כבר זוכר שפעם בכמה זמן, באופן אקראי למדיי, אני מרגיש שאני מאבד את השליטה על הגוף שלי - זה בא לידי ביטוי ברגעים שנמשכים משהו כמו 20 שניות שבהם אני חש חוסר שליטה על יד ימין המתכווצת לכדי אגרוף, חוסר שליטה על הפנים כך שהפה מתעוות וקושי ללכת באופן רגיל. כמו כן, התחושה הכללית היא מאוד מוזרה כשזה קורה ואני מרגיש כאילו אני לא מודע לסביבה, כמו במין חלום.
    אחרי שזה עובר לוקח לי קצת זמן לחזור לעצמי ואני ממשיך כרגיל בחיי..
    מעולם לא הלכתי להתייעצות אצל רופא בנושא, כיוון שבסך הכל אני מצליח לנהל חיים רגילים אך לאחרונה המקרים האלו חוזרים בתדירות גבוהה יותר מבעבר.
    היו לי גם הפסקות של כמה שנים בלי המקרה שתארתי והיו תקופות עם ריבוי מקרים כאלו.
    הנושא די מדאיג אותי ואני לא יודע אם יש לכך השלכות והאם אני זקוק לטיפול.
    אודה לכם אם תתנו לי יעוץ בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם

הוספת תגובה

• שלום לכולם - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

שלום הדר,
    מהתיאורים שלך אני בהחלט ממליצה לך לפנות לטיפול רפואי אצל רופא נוירולוג המתמחה האפילפסיה.
    מכיוון שאינני רופאה אני מעדיפה שלא לקבוע בצורה נחרצת בנוגע למהות המקרים הללו ועל כן מפנה אותך לרופא מקצועי.
    אתה מוזמן לכתוב את הפניה שלך גם בפורום של אפילפסיה אותו מנהלים רופאים נוירולוגים המתמחים באפילפסיה והם ידעו לומר לך בדיוק במה מדובר.

מאחלת לך שפע של בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח בדיקת EEG
    מיכל
    20/03/2014

שלום לכולם, אני מאוד מודאגת ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי
    לפני כחודש וחצי עברתי אירוע ראשון בחיי של מה שהסובבים מתארים כפרכוסים.
    בבדיקת EEG קיבלתי את הפענוח הבא:
    תרשים עירנות בעת שיתוף פעולה מלא
    פעילות הרקע מכילה אלפא אחורית בתדר 9-10 הרץ
    במהלך הבדיקה נמנמה הנבדקת ללא הפרעה ב EEG
    בנוסף נצפו התפרצויות של גלי תטא ע"פ האזור הטמפורלי השמאלי
    ללא הפרעה נוספת בעת גירוי אור או נישום יתר

התור הקרוב ביותר הוא רק בעוד חודש,
    אשמח אם למישהו יש אפשרות לעזור
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח בדיקת EEG

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח בדיקת EEG - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

שלום מיכל,
    ממליצה לך לשאול אפילפטולוג. את יכולה לכתוב את שאלתך בפורום אותו מנהלים רופאים נוירולוגים המתמחים באפילפסיה.
    רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזר אמבולנס- סירוב פינוי
    אני
    20/03/2014

מהו נוהל החזר השתתפות בקופת חולים מאוחדת אם הוזמן אמבולנס בשל התקף אפילפטי אך סירבתי להתפנות לבית החולים? בדרך כלל אני לא מספיקה להתעורר לפני, אז האמבולנס מספיק להתחיל להסיע אותי למיון. במקרה הזה הספקתי לסרב להתפנות למיון. האם אני חייבת לבלות 6 שעות עקרות במיון בשביל להיות זכאית להחזר אמבולנס? זה אשמתי שמישהו נבהל מההתקף שלי והזמין אמבולנס?
    ולמה כל פעם אני צריכה להיאבק במאוחדת עד שאני מקבל את ההחזר המלא עבור אמבולנס( וזה בלי קשר למקרה הזה). יש כאן עוד אנשים עם הבעיה הזאת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    החזר אמבולנס- סירוב פינוי

הוספת תגובה

• החזר אמבולנס- סירוב פינוי - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

שלום רב,
    למען האמת אני לא מאשימה אנשים על שהם נבהלים מהתקף טוני קלוני.

אדם שאיבד את הכרתו במקום צבורי והוזמן עבורו אמבולנס ע"י עובר אורח, והוא פונה לבי"ח, זכאי להחזר מלא בגין ההוצאה עבור האמבולנס, ללא קשר האם אושפז בעקבות הפינוי. להנחיית משרד הבריאות בנוגע להחזר הוצאות על פינוי באמבולנס ממקום ציבורי לחץ כאן . כללים אלה חלים גם על פינוי אפילפטי.

מקווה שעניתי לשאלתך,
    רק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.אבל מה אם לא פונה לבית החולים?

אני
    24/03/2014

זאת השאלה. מה אם הגיע האמבולנס, וסירבתי להתפנות למיון? מי צריך לשלם על האמבולנס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.אבל מה אם לא פונה לבית החולים? - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

האם הם דרשו ממך תשלום? מי דרש?
    האם חייבו אותך להתפנות איתם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמבולנס דרש אגרה

אני
    24/03/2014

על טיפול במקום, ולאחר שהתעוררתי הפראמדיק נתן לי את האפשרות לא להתפנות לבי החולים והחתים אותי על סירוב פינוי. ( למען האמת, כשחתמתי הייתי קצת מטושטשת, אז אפילו לא זכרתי שחתמתי). האגרה היא אגרה מופחתת (179 ש״ח). אני לא מבינה את קופת החולים- הם מעדיפים לשלם גם על מיון ואגרה מוגדלת ורק אז יחזירו לי החזר מלא? קצת לא הגיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמבולנס דרש אגרה - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

ממליצה לך להיכנס לאתר של אי"ל, הם מתייחסים לזה שם. תכתבי בגוגל החזר אמבולנס אי"ל.
    את לא אמורה לפי חוק לשלם את האמבולנס ולא משנה אם התאשפזת או לא.
    המון הצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

אני
    24/03/2014

כבר בדקתי באתר של אי״ל ובגוגל ולא מצאתי התייחסות לסירוב פינוי במקרה של אפילפסיה, אז אין לי עם מה לערער למאוחדת( אם כי הבקשה הופנתה לוועדת חריגים ונראה מה יהיה). אני פשוט מחפשת איזהו מקור אמין ומדויק שמתייחס למקרה כזה, ומה לעשות במקרה הבא?
    אני גם תוהה האם מאוחדת תמיד עושה בעיות עם ההחזרים לאמבולנס, כי בינתיים זה תמיד מאבק ואף פעם לא משלמים אוטומטית. (מה עושים עם הבאה?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזר אמבולנס- סירוב פינוי - תגובה - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

כפי שכתוב- "...ללא קשר האם אושפז בעקבות הפינוי."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזר אמבולנס- סירוב פינוי - תגובה - תגובה

מיכל רוקר
    24/03/2014

כפי שכתוב- "...ללא קשר האם אושפז בעקבו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• eeg ורשיון
    מיכל
    18/03/2014

שלום לכולם,
    אני כבר מעל לשנה ללא התקפים ובתהליך החזרת הרשיון.
    בדיקת eeg שלי לא יצאה תקינה לגמרי וראו כל מיני התקפונים קטנים, שכמובן שלא הרגשתי.
    האם קבלת רשיון חזרה מותנית בבדיקת eeg תקינה לחלוטין, למרות שאני לא מרגישה התקפים כלל?

תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    eeg ורשיון

הוספת תגובה

• eeg ורשיון - תגובה

מיכל רוקר
    18/03/2014

שלום מיכל,
    לצערי התשובה היא כן.
    אך אני אינני עובדת במשרד התחבורה, לכן עלייך למלא את הפרטים המופיעים בטופס כראוי וכמובן להצהיר אמת כולל צירוף תוצאות ה-EEG, ולקוות לטוב...
    המון הצלחה ורק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה
    עידו
    05/03/2014

שלום רב.
    אני מנסה לא מעט זמן לגדול מבחינה גופנית עקב כך שאני תת משקל, לא מזמן קיבלתי שני התקפים אפלפתים לאחר פגישה אצל נורולוג הוחלט שאני אקח כדורים בשם "למוג'ין" במינון של 50 מיליגרם בוקר וערב נאסר עליי כמובן אלכוהול ועוד מבחר ענק של דברים אך לא קיבלתי תשובה ישירה לגבי תוספי חלבון(שספורטאים משתמשים בהם) וגיינר אשמח לדעת האם מותר לי או אסור לי או איזה רכיב עלי לשמור מרחק מימנו בתוספי תזונה האלו.

בתודה עידו.

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי תזונה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה - תגובה

מיכל רוקר
    06/03/2014

היי עידו,
    למיטב ידיעתי לתוספי חלבון אין השפעה שלילית על האפילפסיה אך ממליצה לך ליתר בטחון להתייעץ עם הרופא שלך שכן אינני מכירה את האפילפסיה שלך.
    בהצלחה,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אסתי
    04/03/2014

האם מישהו יודע כיצד להגיע למרפאתה הפרטית של פרופ' מירי נויפלד? המס שמופיע אין תשובה אולי יש אחר אשמח אם מישהו יודע באיכלוב זה לא בטוח שיכונו אליה ובכל מקרה זה יקח זמן רב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

אסתי
    09/03/2014

תודה, אבל בטלפון הזה לא עונים האם יש עוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת פנוברביטל מקופ"ח כללית
    נעמי
    01/03/2014

שלום, אני אמא לתינוקת בת 10 חודשים עם אפילפסיה מזה כחצי שנה. היא מטופלת עם פנוברביטל וכעת קופ"ח כללית החליפו את מפעל ההכנות הרוקחיות ממדי פלוס לסופר פארם והטעם של התרופה החדשה בלתי נסבל לילדה ולא אפשרי לתת לה בשום אופן. היא דילגה כבר יום על התרופה, האם יש עוד מישהו שניתקל בכך? יש למשהו מידע שיכול לעזור?
    תודה. נעמי

הוספת תגובה

• תרופת פנוברביטל מקופ"ח כללית - תגובה

מיכל רוקר
    02/03/2014

היי נעמי,
    אולי שווה לשאול את הרופא המטפל אם אפשר למהול את התרופה עם מיץ או משהו טעים אחר, כדי לוודא שהדבר לא יפגע ביעילות התרופה.
    מלבד זאת יכולה להפנות אותך גם לפורום אפילפסיה ילדים והתייעץ שם עם הרופאים.
    המון הצלחה ורק בריאות,
    מיכל רוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה