מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישבןאלה10/04/2013
האם ספינינג עוזר לחטב את הישבן? סובלת מצלוליטיס..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישבן - תגובה
שרית גרומן11/04/2013עוזר... קצת. לצלוליט...
אבל עוזר בהרבה דברים אחרים שיעזרו עם אורך חיים בריא ותזונה נכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?מירה03/04/2013
ספינינג או רכיבה בחוץ על אופניים (מאומצת כמובן)? יש הבדל מבחינה ספורטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? - תגובה
שרית גרומן11/04/2013ההבדל הספורטבי מתבטא בכך שבחדר הספינינג את יכולה לשלוט טוב יותר בסוג האימון, כגון סבולת, כוח או אינטרוולים.
בשטח יש להגיב לתוואי ויותר קשה לנהל אימון מדויק (בעיקר ברכיבת שטח..)
לכן..
הכי כיף שניהם... גם וגם. להתאמן בפנים ולהשתמש היכולת הנרכשת בחוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בירכיים וספינינגמאוהבת18/03/2013
שלום,
לפני עשר שנים השתתפתי בשלושה או ארבעה שיעורי ספנינג מתחילים ומייד אחר כך החלו לי כאבי בירכיים נוראיים. זה מונע ממני לרוץ מזה עשור. לא נמצאה לי בעייה פיזית בבירכיים, זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בירכיים וספינינג - תגובה
שרית גרומן19/03/2013לא!
לא ברורה לי הבעיה אבל ייתכן שהכיוון של האופניים לא היה נכון או רצועות הברך שלך חלשות או... מיגוון אפשרויות.
ממליצה לך לנסות שוב.
הפעם עם מדריך מנוסה ומומלץ..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיון24/04/2013יש המלצות על מקום טוב באזור כ"ס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותטניה26/02/2013
כמה קלוריות שורפים בשיעור מומצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות - תגובה
שרית גרומן27/02/2013השריפה הקלורית תלויה במספר גורמים כגון: מין, משקל, גובה וגיל.וכמובן עצימות האימון..ז"א הדופק.
בד"כ גברים "שורפים " יותר..
ממוצע לאימון: נשים 400-600 גברים 650-900* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתחיל ספינינג באיזור השרוןשגב18/02/2013
אני מעוניין להצטרף לחוג ספינינג בהוד השרון, כפר סבא או רעננה. האם יש המלצות? לא מעוניין להירשם לחדר כושר רק בשביל חוג בודד.
תודה רבה,
שגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להתחיל ספינינג באיזור השרון - תגובה
ערן שטרן18/02/2013היי
ראשית מברך על היוזמה
אך טני ,באיזר השרון לא מכיר מקומות עם ספין
ללא מנוי לחד"כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתחיל ספינינגטליה12/02/2013
אני עושה הליכות באופן קבוע, כל פעם 45 דקות בערך, וחשבתי להתחיל עם ספינינג לחיטוב הישבן. יש לי עקמת קלה בגב התחתון, שלפעמים מתבטא בכאבים כאשר אני מתכופפת הרבה או מעמיסה על הגוף בפעילות מאומצת. האם ספינינג בכלל מומלץ עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להתחיל ספינינג - תגובה
שרית גרומן13/02/2013היי טליה.
אין בעיה להתחיל... אבל מאוד חשוב שתתיעצי עם המדריך בעניין כיוון האופנים כדי למנוע עומס מהגב..
הרבה בישיבה בהתחלה לחיזוק השרירים והטכניקה.. ואז אין בעיה.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להתחיל ספינינג - תגובה
ערן שטרן13/02/2013היי
מומלץ בחום
זה כל היופי ...מתאים לכל גיל
ספין ישיבה מחטב ישבן וירכיים
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספינינג
אהבה ונשיקות20/06/2015היי שרית,
ערן כל כך צודק :)
בתור ספינרית וותיקה, אני יכולה לומר לך שזה ממכר ומחטב ..
הספורט האהוב עליי!!
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה27/01/2013
היי,אני בת 25, כבר קרוב ל3 חודשים אני עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע(מתוכם יומיים שיעורים כפולים)ופעמיים בשבוע קיקבוקס.התחלתי במשקל 75 (גובה 1.73) כרגע אני במשקל 72 וחצי מה שאומר שבקושי ירדתי במשקל!ציפיתי לראות תוצאות משמעותיות יותר לא אמורים לשרוף המון קלוריות בספינינג?האם בגלל שהגוף כבר התרגל לסוג ספורט הזה הוא לא שורף קלוריות?כדאי לשלב אימוני ספורט נוספים?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שרית גרומן28/01/2013היי היי היי
לאט לאט... מלא שאלות...
שמחה שהתחלת... וככה במלא הקצב..רק שימי לב לא להגזים.. אין צורך בשיעורים כפולים אם אימון אחד הוא עצים מספיק... ואולי את החלק הכי חשוב שכחת...
תזונה.
לא מכירה אותך עדיין אבל מאמינה שגם התאבון שלך עלה בעקבות האימונים המוגברים ולא יודעת מה את עושה בנידון...
כמו כן בהחלט רצוי לעשות אימונים מגוונים ולהוסיף גם אימוני כוח והתנגדות החדר הכושר.
ולבסוף.. יכול להיות שאת מאבדת משקל אבל מעלה מסת שריר... וזה מאזן. שימי לב למידת המכנס ולא למשקל... ואז נראה אם אין הבדל.
תמשיכי להנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינגרומי15/01/2013
עושה ספינינג בערך 4 פעמים בשבוע 13 ק"מ כל פעם, שומרת על דיאטה אבל בכל זאת לא יורדת במשקל בכלל למה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינינג - תגובה
שרית גרומן15/01/2013היי רומי.
יש מד מרחק על אופני הספינינג שלך..?
אם כן אז את רוכבת לאט וקשה מידיי.. לדעתי.
בכל מקרה..
כדי להיות בבקרה על האימון שלך יש צורך בפרמטרים אחרים מעבר למרחק כדי להבין את עצימות האימון וההשפעה שלו על ההליכים בגוף.
מאוד חשוב הזמן הדופק וסוג האימון.
ממליצה מאוד על אימוני סבולת ארוכים לפחות בהתחלה. ושילוב אימוני כוח בחדר כושר.
וכמובן יעוץ תזונתי אצל אדם מוסמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספינינג - תגובה
ערן שטרן13/02/2013היי
13 קמ נמוך מאד ....
יכול לשאר שאת עובדת בעומסים גבוהים
וכמובן דפקים גבוהים.
מומלץ לעבוד עם שעון דופק על מנת שתהיה לך בקרה על הדפקים.
להשתדל 75% מהיכולת לאורך שיעור שלם.
כמו כן לבדוק תזונה \
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותיוליה27/12/2012
כמה קלוריות שורפים בשיעור ספינינג אינטנסיבי (50 דקות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות - תגובה
שרית גרומן27/12/2012תלוי במשקל בגובה בגיל ובדופק.... וכמובן במין המתאמן... גברים שורפים יותר.. שילוב של כל אלה יוצר את השריפה הקלורית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוף כמו סרדיניםלני17/12/2012
האם יש תקנים כלשהם לגבי כמה אופני ספיניג צריכות להיות מרוחקות. במכון של מצופפים את האופניים אחת ליד השניה עד שקשה לבצע מתיחות שלא נדבר על לראות את המדריך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוף כמו סרדינים - תגובה
שרית גרומן17/12/2012שאלה מעניינת.. בודקת ואחזור אליך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד מרחקנטע03/12/2012
האם מישהו יכול להמליץ על מכשיר שמחברים לאופני ספינינג בכדי למדוד את מרחק הרכיבה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד מרחק - תגובה
ערן שטרן03/12/2012מד סלד יכולה לרכוש בחנות אופניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר קצת יותר פירוט
נטע03/12/2012מה הכוונה מד סל"ד,
מד של אופניים רגילות אפשר לחבר לאופני ספינינג ? זה יתאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר קצת יותר פירוט - תגובה
שרית גרומן03/12/2012היי נטע.
יש מחשבון ספינינג מיוחד לאופני ספינינג שאותו אפשר לרכוש בחברת טכנוספורט
ממליצה בחום. ייתן לך את כל מה שאת צריכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
נטע03/12/2012זה מסובך להתקנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, - תגובה
שרית גרומן03/12/2012חושבת שלא.. אבל.. מאמינה שיסבירו לך כשתרכוש אחד כזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים לספינינגמאיה25/11/2012
האם צריך נעליים מיוחדות או שמספיק נעלי ריצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לספינינג - תגובה
שרית גרומן26/11/2012היי מאיה
כמו לריצה.. כך גם לספינינג/אופניים צריך נעליים מיוחדות...
פשוט הרבה יותר מתאים.
נעלי הספינינג עם הסוליה הקשה והחיבור לפדל משפרים לאין שיעור, את יכול המשיכה
והאפקט ברכיבה ניכר.
אז..
מקוה שעזרתי
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת אופני ספינינגנטע14/11/2012
שלום, אני שוקל לרכוש אופני ספינינג, אשמח לקבל תגובה לגבי סוג האופניים של VO2 דגם S-CARDIO 120 ?
תודה לעונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת אופני ספינינג - תגובה
שרית גרומן14/11/2012תיתחדש..
לא מכירה את המוצר הנל אבל...
נראה שיש לו את כל מה שצריך.. גלגל תנופה פדלים וכידון..
מה שהכי חשוב שלך יהיה נוח עליהן..
נשמח אם תישתתף בשיעורים שלנו גם..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע14/11/2012האמת שציפיתי קצת לתגובה בסיגנון של "עשה אל תעשה",
או הכוונה כללית לקראת רכישה מעברת לנוחות, כמה טיפים,
ואולי מישהו כן מכיר את הדגם הספציפי ויכול להביע דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מחפשת אופני ספינינג
נטע15/11/2012האם ישנם דגמים פשוטים יחסית מומלצים, או גובה מחיר שמתחתיו לא שווה להשקיע כי המוצר לא יהיה שווה את הקנייה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינניגלורן13/11/2012
היי אני בת 26.אני כבר קרוב לחודש עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע (ויומיים בשבוע קיקבוקס) אין לי תפריט מסודר אבל מה שכן הורדתי לגמרי מיצים,וסוכרים.ואני ממש משתדלת לאכול בריא.אני לא ממש רואה תוצאות וירדתי בקושי 2 קילו.מה אני עושה לא בסדר? מה מומלץ לאכול לפני ואחרי?ומה עוד אפשר לעשות כדי לרדת מהר יותר?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינניג - תגובה
שרית גרומן14/11/2012יקירתי..
כל השאלות הללו ליועץ/ת תזונה..
הם הכתובת שלך לתהליך ירידה במשקל בדרך הטובה ביותר.
ספורט וספינינג רק מגבירים את התיאבון... לכן חשוב ביותר להתייעץ עם אנשים שמומחים בתזונת ספורטאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג או ריצה?אדוה13/11/2012
מאחר ואני עובדת שעות רבות עלי לבחור תחום אחד
השאלה איזה תחום אפקטיבי יותר? נראה לי שריצה יותר אפקטיבית כי בריצה מופעלים יותר שרירים מאשר בספינינג האם אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינינג או ריצה? - תגובה
ערן שטרן18/11/2012היי
ממש לא , אם כי ביומכניקה שונה
יתרון לספין הוא שאין לו אמפאקט על מערכת השלד
בנוסף אפשר גם וגם:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)