מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה - כאבים לאחר שיעור ספינינגניקול06/04/2011
שלום, אתמול הייתי פעם ראשונה בספינינג בחדר כושר שלי,
בקושי שיכולתי לעשות כי מאוד כאב לי הישבן והשרירים למטה במפשעה ובישבן,
ממש הרגשתי שהעצמות שם כואבות לי ולא רציתי לוותר כי אמרתי שבטח בגלל שזאת הפעם הראשונה אז זה קשה לי.
אבל עכשיו כשקמתי בבוקר ממש כואב לי גם כשאני יושבת.
מה אפשר לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - כאבים לאחר שיעור ספינינג - תגובה
שרית גרומן26/04/2011היי ניקול..
כן כן הכאבים מוכרים אבל... עוברים!! הגוף לא רגיל לכיסא ולתנוחת הישיבה אבל תוך כ-...5 אימונים זה עובר.
רק לוודא שאכן הכיסא מכוון כמו שצריך שזה לא יוסיף לאי הנוחות.
בקיצור.. עובר. לא להתייאש שווה את ההמתנה.
אביב שמח
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג בהריוןאיריס31/03/2011
הי,
אני בהריון שבוע 13+. לפני ההריון עשיתי המון ספינינג ועכישו אני קצת חוששת לעשות. האם זה מותר? ובאיזה מינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינינג בהריון - תגובה
שרית גרומן31/03/2011היי איריס
מזל טוב.
אין שום בעיה לעשות ספינינג בהריון כאשר הכל תקין וכמובן אם גם עשית את זה לפני.
הכל במינון נכון ועדיף גם עם ניטור של דופק לפחות בשלבים המוקדמים לא רצוי לעבוד בדפקים גבוהים.
כמו כן רצוי ונכון לשבת הרבה יותר כדי לא ליצור לחץ על רצפת האגן.
שיהיה הריון טוב ספורטיביי ונעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי חימוםסיון23/03/2011
האם כדאי להתחמם לפני שהם עושים ספנינג? ואם כן איזה תרגילי חימום מומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי חימום - תגובה
ערן שטרן14/04/2011שאלה שיש תשובה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ספינינגרחל מוטי21/03/2011
שלום רב,
אני בת 45 ועושה בממוצע 3-4 פעמים בשבוע ספינינג בחדר כושר עם מדריך ונהנית מאוד
אבל החברים והמשפחה טוענים כי קצב זה אינו בריא ושאני "אדפוק" את הברכיים.
עד כמה יש נכון באמירה זו? האם אני באמת עלולה לשחוק את הברכיים?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ספינינג - תגובה
שרית גרומן31/03/2011שלום רחל.
אין סיבה ממשית שהספינינג "ידפוק" את הברכיים אלה אם תעבדי ללא עומס על הגלגל וללא כיוון נכון של האופניים.
ספינינג ממולץ ע"י אורטופדים ופיזיוטרפיסטים כדי לשמור על הבירכיים.
הכל טמון באיכות הרכיבה.
תהני. ואם את עושה את זה.. אין סיבה אחרת להפסיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופנייםעלמה14/03/2011
אני רוכבת על אופניים בדרך כלל כ-20 דקות כל יום לעבודה ובחזרה, לפעמים בדיוושים הראשונים אני חשה כאבים בברכיים. האם לדעתכם אני צריכה לעשות מתיחות ואם כן אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים - תגובה
שרית גרומן14/03/2011היי עלמה.
לפני כל פעילות רצוי ועדיף לעשות קצת מתיחות ולחמם את השרירים והגוף.
פעילות זו תפחית את הכאב בבירכיים וגם צ\תעשה את המשך הרכיבה ליותר מהנה.
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מתיחות כדאי לעשות?
עלמה15/03/2011תודה על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?מאירה07/03/2011
מה עדיף לעשות - ספינינג או לרכב על אופניים רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? - תגובה
שרית גרומן07/03/2011הכל תלוי במה שאת רוצה להפיק. מומלץ מאוד לצאת לרכיבה בחיק הטבע אך כדי לשפר יכולת, כושר וסבלת לב ריאה הכי עדיף בספינינג כאשר שם עובדים בבקרה עם מד דופק והדרכה של מדריך.
מומלץ לשלב בהנאה את שתי האופציות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההההדפנה02/03/2011
שלום. אני עושה ספינינג כבר שלושה חודשים ואני בקושי רואה תוצאות. עדיין הירכיים שלי רחבות. אני מתאמנת שלושה ימים בשבוע שעה כל פעם. למה אני לא מצליחה לרזות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהההה - תגובה
ערן שטרן14/03/2011דפנה היי
קשה לענות על שאלה עם המון פרטים חסרים
תקשרי אלי ואעזור לך
כמו כן
ספין הינו אימון מעולה ,אם מבצעים אותו 3 פעמים לערך בשבוע
מקפידים על דפקים נכונים
ואוכלים בצורה מבוקרת
מגיים לתוצאות
האמינילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג וכפות רגלייםזהבי23/02/2011
אני עושה ספינינג בין 3-4 פעמיים בשבוע אימון של שעה. לאחר 20 דקות מתחילת השיעור מתחילה הרגשה של נימול בכפות הרגליים עד מצב בו נרדמות לי כפות הרגליים לגמרי (מאצבעות כף הרגל עד הכריות של כף הרגל). אני כמובן ממשיכה את השיעור אבל המצב המתואר גורם לי להתעסקות הן פיזית והן מנטלית בהרגשת הנימול/הרדמות של כפות הרגליים במקום לדווש ולמצות כל יכולתיי. אבקש לציין כי אני רוכבת עם נעליי רכיבה.
האם זו תופעה מוכרת? אם כן מה אפשר לעשות כדי למנוע את המצב הזה? ממה ולמה נרדמות הרגליים והאם לדעתך צריך ללכת לבדיקה רפואית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינינג וכפות רגליים - תגובה
שרית גרומן28/02/2011היי.
תופעה זו יכולה לקרות כאשר הנעל לוחצת ולא "יושבת" נכון על הרגל, או כאשר חיבורי ה- s.p.d אינם מורכבים כראוי ובהתאם לכף הרגל שלך.
אם שללנו את כל הדברים הללו אני ממליצה בהחלט להיועץ ברופא, ייתכן וישנה בעיה רפואית של חוסר זרימת דם, אבל זה רק רופא יכול לאבחן .
אין סיבה שזה יקרה ולא תהני מהאימון.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת הכסא באופנייםנועה22/02/2011
שלום, אני נוסעת כל יום באופניים כחצי שעה לעבודה ובחזרה,
לפעמים במהלך הרכיבה אני סובלת מכאב בידיים ובגב התחתון.
הבנתי שזה יכול להיות קשור לגובה הכסא,
איך כדאי לכוון אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת הכסא באופניים - תגוב
ערן שטרן22/02/2011היי נועה,
ראשית את לא נוסעת אלא רוכבת:-)
אכן קיים קשר ישיר בין הכאבים שציינת לבין כיוון האופנים
חייב לציין שלגאומטריה של האופניים שלך יש חשיבות
האם מדובר באופני הרים או אופניים עירוניות?
בגדול שכף הרגל מקבילה לקרקע,וכף הרגל נמצאת קרוב לקרקע צריך להיות במפרק הברך 175 מעלות לערך
כאשר במפרק הברך יש 90 מעלות ,הברך צריכה להיות מעל השרוכים (מרכז הכובד)
מומלץ שהכידון יהיה גבוה במקצת מעל המושב
זהו ,סעי בזהירות
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג בביתחנה15/02/2011
שלום, אני מעוניינת לקנות מכשיר ספינינג...
האם זה מומלץ לביצוע בבית ואם כן כמה פעמים בשבוע כדאי להתאמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינינג בבית - תגובה
שרית גרומן15/02/2011אופני ספינינג אפשר בהחלט לרכוש לשימוש בייתי, אמנם תופס מקום, אבל הופך את האימון לזמין מתי שנוח למשתמש... החסרון היחיד הוא שספינינג הוא בד"כ ספורט קבוצתי והאנרגיות מאוד סוחפות, כמו כן הדרכה של מדריך וגיוון באימונים בהחלט עוזרת.
רצוי להתאמן בין 3 ל 4 פעמים בשבוע.
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםשירה08/02/2011
שלום לכם,
שמעתי שספינינג יכול לגרום לבעיות רציניות בברכיים, זה נכון?
בצבא היו לי כאבים בברכיים שטופלו בפיזיותרפיה. האם מותר לי לעשות ספינינג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים - תגובה
שרית גרומן08/02/2011כן כן דעה קדומה שכבר שנים אומרים על ספינינג...
אז זהו שלא!!! ספינינג מומלץ אפילו ע"י אורטופדים לשיקום בירכיים...
עבודה נכונה על עומסים ומהירויות עם כיוון מדוייק של האופניים יכולים רק לחזק ולשפר.
פני למדריך לכיוון נכון של האופן וקבלי טיפים נכונים לשמירה על רכיבה מודעת ונכונה.
כך תפיקי הרבה הנאה והנעה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי חימום לפלג גו עליון על אופנישרית31/01/2011
יש למישהו רעיונות לתרגילי חימום על אופניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי חימום לפלג גו עליון על אופני - תגובה
שרית גרומן01/02/2011לא עושים תרגילי חימום על אופניים, חוץ מכמובן מתיחות קלות של הידיים והכתפיים.
האופניים הן לא מכשיר מתיחות כמו שהן אינן מכשיר לאימוני כוח(כמו שכמה אנשים חושבים...) לכן את תרגילי המתיחה והגמישות יש לעשות על יד האופניים(בד"כ בסוף אימון) וחימום הרגליים נעשה תוך כדי תחילת האימון ע"י פידול העלאת עומס בהדרגה וכניסה למצב עבודה לאחר כ- 7עד 10 דקות חימום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה במהלך יום אימוןדפנה29/01/2011
אהלן,
אני בת 25 עושה כ4 אימוני ספינינג בשבוע (בהולמס פלייס רחובות עם המדריכים המעולים והמשובחים שיש שם !!), רציתי לדעת מהי צריכת המים היומית שמומלצת ביום של אימון, אשמח אם תפרטו כמה מומלץ במהלך היום כולו וכמה בעת האימון ולאחריו..
שבת שלום
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה במהלך יום אימון - תגובה
ערן שטרן30/01/2011דפנה היי,
באימןם ספין עצים ,מאבדיםבין 2-3 ליטר מים
מומלץ לסיים לפחות בקבוק של 750 מ"ל מים
בשיעור
שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי16/01/2011
אני עושה ספינינג זה למעלה משנה, 3 פעמים בשבוע מינימום (ומאוד נהנית:)) וכמו כן גם שיעורי עיצוב. אני יכולה להעיד שאני מגיעה לעצימות די גבוה באימונים למרות שאף פעם לא מדדתי דופק. אני תוהה כבר די הרבה זמן למה אני לא רואה שום שינוי במשקל. כמובן שהגוף שרירי ומחוטב יותר אבל נראה לי די תמוה ש3 שיעורים בשבוע במשך שנה וללא שום שינוי לרעה בתזונה לא גורמים להפחתה במשקל. זה די מייאש.
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שרית גרומן17/01/2011היי שירי
יכולות להיות סיבות רבות ושונות אבל הכי חשוב זה שפעם אחת באמת תימדדי מה זה "עצימות די גבוהה" כי ללא מד דופק אי אפשר לדעת באמת מה קורה. כדי לבדוק בפרוטרוט וללכת עם הנתונים לדיאטנית וגם לפיזיולוג לקבלת תשובה מדוייקת באמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאני אומרת עצימות גבוהה
שירי19/01/2011אני מתכוונת שאני מגיעה לקצה גבול היכולת. עוד נגיעה בעומס ואני עוצרת. אני מגיעה לרמת עומס שאי אפשר לדבר בה. אני רוצה להמנע מלקנות שעון דופק מהסיבה הפשוטה שהוא יקר.
תודה על הנכונות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאני אומרת עצימות גבוהה - תגובה
שרית גרומן19/01/2011אני מבינה... אז אל תהי שם!! רמת עומס כל כך גדולה לא נחשבת לעצימות.. אלה לעומס גדול על הרגליים. עצימות נמדדת ביכולת גם לפדל וגם לעבוד עם עומס מתאים ( מה שנקרא "ווטים") לעבוד עד קצה היכולת להניע את גלגל התנופה לא מומלץ אלה למי שמעוניין בשרירי רגלים גדולים ונפוחים מה שאני בטוחה שאת לא ממש רוצה... לכן שוב.. ההשקעה במד דופק היא מיזערית לעומת התועלת האמיתית שתפיקי מימנו. כמו כן אני לא יודעת מהיכן את, אבל כדי שתשאלי את המדריך שלך ואני מאמינה שהוא יוכל לעזור לך בהדרכה מתאימה. אם לא את יכולה לפנות אלי במייל ואנסה יותר לעזור באופן ספציפי.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי במשקל
איתי הר-ניר22/01/2011שינוי במשקל
בכדי לשנות את המשקל שלך עלייך להיות במאזן קלורי שלילי או חיובי, (תלוי איזה שינוי את מעוניינת).
יתרה מכך את מציינת שיש שינוי גופני אך לא שינוי במשקל.
משקל הגוף הוא תוצאה של מסת הגוף כפול כוח הכובד, כלומר עלייך לחשוב או לבחון האם יש שינויים בהרכב המסה. יחס בין שומן למס גוף רזה.
לכן עלייך לשאול את עצמך 2 שאלות:
1. אם הכיוון של השינוי מצא חן בעינייך מדוע המשקל מטריד אותך?
2. האם מדדת שינויים בהרכב הגוף? למשל יחס בין מסת גוף רזה למסת גוף שמן?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....שירה(שם בדוי)14/01/2011
רציתי לדעת אם ספינינג יעזור לי להשיג בטן שטוחה?ואם כן כמה פעמים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.... - תגובה
שרית גרומן14/01/2011ספינינג יעזור בתהליך להשגת בטן שטוחה... זה צריך להתחיל בתזונה בספינינג ובאימוני כח. רצוי לפחות 3 פעמים בשבוע .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.... - תגובה
ערן שטרן16/01/2011היי שירי ,
באמת תמוה................
בהנחה שהתזונה שלך נכונה
האימונים .לפי עניות דעתי ,משהו לא נראה לי
ממליץ בחום על עבודה עם שעון דופק,בניית בסיס אירובי.............
והתוצאות בדרך
מוזמנת ליצור איתי קשר,
מידה וזקוקה לסיוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)