מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על הגיינהאריאלה08/11/2012
אני מאוד מעוניינת להצטרף לשיעורי ספינינג בחדר הכושר אבל מאוד נגעלת להשתמש באופניים האלה... אני כל השמן חושבת על זה שהם שפוגים בזיעה של כל כל הרבה אנשים וזה פשוט מגעיל אותי. האם תוכלו לספר לי על הרגלי ההגינה בשיעורי ספינינג? האם מנקים את האופניים אחרי כל שיעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הגיינה - תגובה
שרית גרומן14/11/2012עקרונית בכל חדר ספינינג מסודר ,כמו בחדר כושר, יש את הנוזל שמשמש לחיטויי האופנים או מכשירי האימון. וישנם אנשים שאמונים על נקיון החדר והמכשירים אבל..
להגיד לך שזה סטרילי... לא. אפשר רצוי וצריך להשתמש במגבת שלך וגם בכפפות לרכיבה וכך את נמנעת ככל הניתן ממגע ישיר.
ואכן יש אנשים שמזיעים מאוד ולכן יש לבקש מהם יפה, אך בתקיפות, לנגב אחריהם את האופניים והאזור שבו הם עבדו. בדכ יש בחדר נייר סופג לשם כך.
שזה לא ימנע מימך את ההנאה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי ספינינגקארין30/10/2012
מה עדיף..
נעלי רכיבה הרים או כביש לצורך ספינינג..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי ספינינג - תגובה
שרית גרומן30/10/2012שטח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנבתמי28/10/2012
שלום,
קניתי אופני כושר להתאמן בבית
אבל אחרי כל אימון יש לי כאבים נוראים בעצם הזנב עד כדי כך שקשה לי לקום מהאופניים ולהתיישר
למה זה קורה לדעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב - תגובה
שרית גרומן29/10/2012לא מבינה כל כך באופניי כושר אבל ייתכן שהן לא מכוונות כמו שצריך. נסי לבדוק את גובה המושב והכידון שוב.(אם יש אופציה כזו)
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג במשל 4 שעותגיא18/10/2012
בחדר כושר שלי עומד להתקיים מרתון של ספינינג שימשך 4 שעות. הייתי רוצה להשתתף הטם זה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינינג במשל 4 שעות - תגובה
שרית גרומן21/10/2012אם אתה מתאמן באופן קבוע בספינינג וערוך למאמץ ממושך אז אין שם בעיה.
יש לדאוג מראש למים, מזון אנרגטי ותוספים איזוטונים אם אתה מזיע מאוד בדכ.
יכול להיות כיף אמיתי אם האימון ערוך כדי שכולם יהנו מימנו לאורך כל הדרך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר..יעל11/10/2012
אני אישה בריאה בת 49 שמיזה 4מ חודשים סובלת מכאבי גב תחתון כאשר האבחנה של האורטופד היא סקרואילאיטיס.
מיזה כחודשיים התחלתי באימוני ספינינג ואני מרגישה ממש טוב עם זה. אני לא מרגישה שזה מחמיר את המצב ולא הקלה.
אני חיה עם הכאבים ונוטלת תרופות נגד כאבים.
אני נהנת מאוד בספינינג וזה משפר את הרגשתי הכללית. הרופא טוען שספינינג גורם לסקרואילאיטיס ושעלי להפסיק פעילות זו.
אני מרגישה להפך מה עוד שהכאבים היו קיימים הרבה לפני כן.
מניסיונכם הייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנידון.
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר.. - תגובה
שרית גרומן21/10/2012היי יעל.
מיכוון שאני אינני רופאה אין אני יכולה לתת לך אישור רפואי לביצוע מאמץ זה.
ניסיתי לבדוק את הנושא וממה שלמדתי הענין הוא מאוד אישי ויש צורך בפעילות.
לכן כדאי מאוד להתייעץ עם מישהו מוסמך שאת גם סומכת עליו...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללמוד בגיל מבוגרדנה24/09/2012
איך אפשר? שמעתי שיש כאלה שמעבירים שיעורים כשהם על רולר תומכים ברוכב המתלמד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד בגיל מבוגר - תגובה
שרית גרומן02/10/2012אין קשר לספינינג.. אבל תמיד אפשר ללמוד לרכב.
לא ממש מכירה את שיטת הרולר.. אבל אפשר. לא לוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות של רוכב כביש .יהודה01/09/2012
אני רוכב כביש לשעבר שמעונין להתחיל באימוני ספינינג בבית. שואל: 1. מהי חשיבות משקל גלגל התנופה באופני ספינינג? 2. האם נעלי הקליטים שאתם רכבתי מתאימים לאופני ספינינג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות של רוכב כביש . - תגובה
שרית גרומן02/09/2012למה בבית??? ספינינג הוא ספורט קבוצתי. המתאמנים מקבלים אנרגיה מחבריהם בחדר.. הכי כיף יחד..
חשיבות גלגל התנופה היא ביכולת השימוש הנרחב באופניים ככול שכבד יותר , יותר טווח עבודה.
הקליטים שלך יכולים להתאים אם תחליף את הפדל.. בדיוק כמו שעושים באופניים הרגילים.
ממליצה קבוצה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםכרמלה21/08/2012
באם ספינינג מזיק לברכיים אם שומרים על מנח גוף נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים - תגובה
שרית גרומן21/08/2012הכי חשוב זה לכוון נכון ונוח את האופניים!!
כמו כן יש לעבוד עם עומס נכון לקצב ולסוג העבודה.
ספינינג מומלץ לחיזוק בירכיים..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ממוצע לספינינגמיכל13/08/2012
הי,
התחלתי שיעורי ספינינג לפני כחודש וממש התאהבתי...
השאלה שלי היא מהו הדופק הממוצע שאמור להיות לי ע"פ הנתונים: אני בת 35, שוקלת 55 גובה 173 ס"מ
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק ממוצע לספינינג - תגובה
שרית גרומן13/08/2012226-הגיל שלך=דופק מקסימאלי.
מהדופק המקסימאלי תעשי את הנגזרת ל75% 80% ו85%
דןפק מקסימאלי כפול 75 לחלק ל100 = 75% מאמץ
וכן הלאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי רכיבה לאופני ספניניגויקי13/08/2012
היי
אני שוקלת לקנות נעליי רכיבה שכן אני משתתפת לא מעט בשיעורי ספינינג (3-5 פעמים בשבוע), ונשאלות בעניין זה כמה שאלות:
* עד כמה זה באמת חשוב ואפקטיבי יותר?
* מה ההבדל בין נעלי שטח ונעלי רכיבה רגילות?
* מה חשוב לדעת בבחירת הנעליים?
* מה הכי מומלץ (לא רוצה להשקיע המון כסף...)
תודה
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי רכיבה לאופני ספניניג - תגובה
שרית גרומן13/08/2012מאוד חשוב ומאוד אפקטיבי!!
נעלי רכיבה , כמו נעלים לכל ספורט שהו.., מותאמות להחזקת הרגל כדי לבצע פעולת משיכה ודחיפה עם כל כף הרגל . לכן חשובות ביותר. ההבדל מורגש מהרכיבה הראשונה.
ההבדל טמון בהגדרה של הנעל.. נעל שטח.. לשטח.. נעל כביש ..לכביש..
ונעלי ספינינג לחדר הספינינג ממליצה על חברת ספשלייז היבואנים הם חברת מצמן אפשר להשיג את הנעליים בסניפים שלהם.
ההשקעה היא חד פעמית להמון זמן.. בספינינג הבלאי קטן יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלי רכיבה לאופני ספניניג - תגובה
ערן שטרן22/08/2012ויקי שלום
מבחינתי רק לאחר שיהיו לך נעלי ספין
תוכלי לחוות את חווית הספין.
בשוק יש נעלי כביש ונעלי שטח .
אגב השם נקבי לפי אופן החיבור.
תרכשי נעליים עם קליטים לשטח.
אני לא אוהב לקדם חברה זו או אחרת.
יכול להעיד שהמלצת שרית טובה מאד.
מה שחשוב הוא לרעוש את הנעליים בחנות אופניים
ולא בחנות ספורט , שהמוכר לא מבין בחיבור הקליט.
אגב הקליט- מה שמחבר נעל לפדל , נמכר בנפרד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרתון -מתי?ספינרית08/08/2012
קודם כל כל הכבוד על פורום נכבד. מקווה לראות שוב את שרון המדריך בהולמס רחובות וכמובן בהנחייתו המרתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרתון -מתי? - תגובה
שרית גרומן08/08/2012אני בעד!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקלת להצטרף לשיעורי ספינינגבינה07/08/2012
רציתי להתייעץ איתכם לפני שאצטרף, האם אתם ממליצים על שיעורי ספינינג בהם משתתפים הרבה אנשים? האם יותר קל לעשות זאת כך מאשר לבד מבחינת מוטיבציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקלת להצטרף לשיעורי ספינינג - תגובה
שרית גרומן08/08/2012ברוכה הבאה לעולם נפלא של ספורט עם אנרגיות של אנשים...
אכן כן ספינינג הכי כיף לעשות עם אנשים אחרים..
האנרגיות נהדרות והכיף מושלם.
רק נסי בבקשה כמה אימוני מתחילים ואז.. אל האינסוף ומעבר לו...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ספינינג בחדר כושר שווה ערךשירה30/07/2012
לרכיבת אופנים על הכביש? מבחינת שריפת קלוריות בעיקר ועבודה על השרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ספינינג בחדר כושר שווה ערך - תגובה
שרית גרומן30/07/2012זה תלוי בך. אתה יודע מה אתה צריך ואפשר בהחלט להגיע לאותו מקום מבחינת האימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ספינינג בחדר כושר שווה ערך - תגובה
ערן שטרן31/07/2012מבחינה ביומכנית העבודה היא
אכן אותה עבודה.
אבל כשרוכבים על אופניים בחוץ המייצבים
נכנסים לפעילות.
הערה...שעובדים עם עומס גבוה זה ממש לא כמו לטפס עליה בחוץ :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ספינינגמור19/07/2012
האם ספיניג זה ספורט שטוב לעסוק בו כדי להוריד שומן מאזור הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ספינינג - תגובה
שרית גרומן21/07/2012השומן בגופנו יורד באופן שווה מכל הגוף. לצערי אין יכולת "לכוון" לאזור מסויים.
אבל מבטיחה רגליים חזקות יותר ויכולת אירובית מצויית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניתי אופני כושרציפי10/07/2012
רציתי לשאול כמה פעמים בשבוע מומלץ לעשות אימון?
ועוד שאלה האם המרחק שהאופנים מראים על הצג זה בקילומטרים או ביחידת מדידה אחרת?
איזה מרחק מומלץ לעשות על האפניים ותוך כמה זמן?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניתי אופני כושר - תגובה
שרית גרומן21/07/2012אופני הכושר הביתי שונות מאופני הספינינג לכן לא אוכל לעזור לך עם המרחק ויחידות המדידה.
בכל מקרה אימון אירובי רצוי לעשות כ- 4 פעמים בשבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)