מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיסי שיליה לבעיה גנטית בחול-לחוצהניר09/08/2010
שלום לרופאים היקרים,אנחנו גרים בסין ויש לנו נשאות גנטית.אני צריכה לעשות בדיקת סיסי שיליה ולא מעוניינת להגיע ארצה. האם ניתן לעשות בדיקת לנשאות גנטית במזרח הרחוק? היכן? אשמח לקבל הכוונה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CVS בסין
פרופ' אנטוני לודר09/08/2010בדיקת סיסי שיליה דווחה לראשונה מסין. הדווח הראשון פורסם בשנות ה- 70 כך שיש יסוד להניח שיש ניסיון רב בסין בנושא הזה, אם כי אני מודה שאיני מומחה במערכת הבריאות בסין. יש לזכור שלא מספיק לבצע את הבדיקה אלה גם לערוך בדיקה גנטית מתאימה.
מהכרותי הלא רחבה, St Mary's Hospital בהונג קונג הינו מצוין וצוות בית החולים דובר אנגלית ראותה, כך שניתן לברר שם. גם מהכורתי אישית, הרבה תושבי הונג קונג טסים לבנגקוק ולסינגפור לצורך בדיקות רפואיות, כי זול שם יחסית.
אני מקווה שזה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר עוד שאלה בעניין
ניר09/08/2010מבחינה כלכלית אין לנו כל בעיה ,אני פשוט מעדיפה לא לספר על ההריון עד אחרי הבדיקה. הבנתי שיש בסאול בי"ח שעורך את הבדיקות הגנטיות.היכן אוכל לברר?תודה רבה על הכל.
כמו כן האם ניתן לשלוח אולי לארץ דגימה לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוריה
פרופ' אנטוני לודר09/08/2010לדעתי אפשר לשלוח לארץ דגימה במשלוח מהיר ובתנאים נאותים. השאלה לאן לשלוח. תלוי בבדיקה הנדרשת.
לגבי סאול, אני מתנצל אבל אין לי כל ידע או קשרים בקוריה. אם הייתי במקומך הייתי מחפש פרטים בגוגל או להתיעץ עם רופאם מקומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי לא תקינות - דחוףהילה09/08/2010
בבדיקת חלבון עוברי שעשיתי התקבלו התוצאות הבאות:
AFP = 0.71 MOM
HCG = 1.85 MOM
UE-3 = 0.65 MOM
Inhibin-A = 1.96 MOM
הסיכון לדאון : 1:12
יש לציין שבבדיקת סקר ראשון - הסיכון לדאון היה 1:1700 וכמו כן סקירת מערכות מורחבת ראשונה הייתה תקינה לחלוטין, אבל במדידות לפני בדיקת מי שפיר התקבל : FL/AC = 19.84 , כשהתחום התקין הוא 20-24.
בהיסטוריה המשפחתית יש דודה עם תסמונת דאון מצד אמי , אוטיזם בבן-דוד מדרגה שלישית מצד אימי (אך זה כנראה לא בא מצד המשפחה שלנו) ושיתוק מוחין בדוד מדרגה 3 מצד אמי. כמו- כן לי היה רשרוש בלב בלידתי שנסתם לבד לאחר שנה.
אני עברתי בדיקה של קריוטיפ לשלילת טרנסלוקציה כרומוזומלית מאוזנת שיצאה תקינה.
רציתי לדעת :
1) אם פרט לבדיקת מי שפיר (שעשיתי לפני כמה ימים) - האם יש עוד בדיקות שעליי לערוך?
2) והיה ויש לעובר חו"ח תסמונת דאון - האם ייתכן שזה לא יאותר בבדיקת מי השפיר הרגילה וכן יאותר בבדיקת CGH ARRAY ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר גנטי
פרופ' אנטוני לודר09/08/2010התוצאות מגדירות הסיכון לתסמונת כרומוזומלית כגבוה.
במקרה כזה רק בדיקת מי שפיר (לאחר 11-12 שבועות הריון) יכולה לשלול או לא לשלול קיום אברציה כרומוזומלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
הילה09/08/2010תודה על התשובה המהירה.
האם יש סיכון מוגבר לעוד תסמונות פרט לתסמונת דאון?
האם בדיקת מי שפיר רגילה מספיקה כדי לשלול את כל התסמונות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
פרופ' אנטוני לודר09/08/2010בדיקת מי שפיר הינה למטרת קביעת הרכב הכרומוזומלי של העובר. היא עשויה לאבחן כל בעיה כרומוזומלית אשר ניתנת לאבחן במגבלת הרזולוציה של השיטה. הבדיקה לא יכולה לאבחן כל דבר לרבות מחלות מנדליאניות (ללא ידיעה מראש על קיומן) או שינויים מזעריים בכרומוזומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי להעברת חלת נפש לצאצאתורשה05/08/2010
שלום רב,
אודה מאוד לעזרתכם.
בן זוגי ואני מעוניינים להתחתןהקשר מדהים, אבל דבר אחד עוצר אותי.
אני חוששת מאוד שמחלת הסכיזופרניה שיש לדודו (אח של אמא שלו) תעבור לילדינו,
מה הסיכוי שלצאצא שלנו יחלה במחלה זו (אציין שגם אמו של בעלי לעתיד לא שופיה ב 100%, היא חברה בכת דתית ורוחנית בצורה לא כ"כ נורמלית).
אצלי במשפחה כולם שפויים לחלוטין ומאוד מוצלחים ואני נחרדת מהמחשבה שלילדיי תועבר מחלת נפש כלשהי.
אודה לתשובתכם.
הלחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת נפש
פרופ' אנטוני לודר08/08/2010מאחל לך עושר ואושר בנישויך.
מחלות נפש הם שונות מאד. manic depression למשל עוברת בתורשה אוטוזומלית דומיננטית והסיכוי גדול להעביר אותה. לעומת זאת סכיצופרניה לא תלויה בגן אחד אלה היא מחלה מורכבת.
בפועל הסיכוי לקרוב משפחה דרגה שלישית (ילד של בעלך לעתיד) קטן מאד עם כי הוא קצת מעל הסיכוי הכללי לאוכלוסייה הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע העינייםאהובה05/08/2010
לי ולבעלי עיניים בהירות (כחולות וירוקות). לבני בן השנה ושבעת החודשים עיניים חומות.האם הדבר אפשרי? עד כמה שידעתי לזוג בעל עיניים בהירות חייבים להיוולד ילדים בעלי עיניים בהירות. תודה על התשובה. אהובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
פרופ' אנטוני לודר08/08/2010אם זה אפשרי? עובדה שזה קרה לכן זה אפשרי!!
צבע עיניים הינו תכונה מורכבת עם הרבה גורמים גנטיים וסביבתיים שתורמים. לכן לא ניתן לקבוע בוודאות מה יהיה צבע עיניים של ילד על פי מצבם ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח לבדיקת SAA serum amiylid aגבריאלה05/08/2010
שלום
קיבלתי תוצאות לבדיקת serum amiylid a תוצאה :46.3 MG גבולות 6.4
יש לי תור לעוד חצי שנה לתל השומר, האם עלי להקדים את הביקור לרופא, מצבי הכללי בסדר.
תודה, גבריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SAA
פרופ' אנטוני לודר08/08/2010תלוי מדוע עשית הבדיקה. פענוח של בדיקה מעבדתית הינה תלוי תמיד בתמונה הקלינית שבגינה נעשתה הבדיקה.
אני ממליץ להתייעץ עם רופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קולמן וסיכוניי העברה לעובריתרונית1234505/08/2010
אני בת 40. שבוע 23, הריון ראשון, מתורם זרע. כל הבדיקות עד כה יצאו תקינות (שקיפות עורפית, מי שפיר והסקירות). מדובר בעוברית. לתורם כבר נולדו כמה ילדים תקינים.
נודע לי באקראי כי לאחי יש תסמונת קלמן, עליה לא סיפר לי. הוא בן 43 ומרבית מאפייניו הגופניים תואמים למאפייני התסמונת. עד כמה שהבנתי, מרבית הסובלים הם זכרים. ידוע לי שהוריי יודעים על התסמונת, אך התרשמתי שהם אינם מודעים לסכנות לעוברית. ידוע לי שהוא פנה למעבדה כלשהי באירופה להגדרה מדויקת של סוג התסמונת, אבל אין לי מושג לאיזו.
הבנתי שאי אפשר לעשות בדיקה חוזרת של מי שפיר, אלא אם כן היא תתבצע בבית חולים ציבורי. כמו כן, שאי אפשר לבצע כבר הפלה, כיוון שלא מדובר בתסמונת מסכנת חיים. כרגע אני גם לא מעוניינת בכך.
שאלותיי:
1. מה הסיכוי שאני והעוברית נשאיות? אם אני לא נשאית – האם יש סיכוי שהעוברית נשאית?
2. האם ניתן עדיין לאבחן בבדיקת דם את התסמונת אצלי?
3. כמה זמן לוקח לקבל תשובות?
4. האם יש דרך לטפל בתסמונת? עד כמה ההורמונים יכולים לעזור, אם בכלל? באיזה גיל מתחילים לתת אותם? האם הם נכללים בסל התרופות?
5. האם ידוע לך כתובות מעבדות בארץ או בחו"ל אליהן ניתן לשלוח דגימות דם?
6. באם ארצה להרות בפעם הבאה – ויסתבר שאני נשאית – האם עדיף להיעזר בתרומת ביצית? במקרה של עובר זכר – האם עדיף להפיל אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Kallmann
פרופ' אנטוני לודר08/08/20101. התסמונת יכולה להיגרם בגנים שונים ועובר בתורשה תאחיזה ל- X או אוטוזומלית דומיננטית או רצסיבית. היות שאין לנו מידע על איזו סוג יש לאחיך קשה להעריך הסיכוי שאת נשאית אם זה קשור ל-X והוריך הם הוריו של אחיך, ואביך היה איש בריא, הסיכוי שאת נשאית 50%. אם זה דומיננטי וזה הייתה מוטציה חדשה הסיכוי כמעט 0% אבל אם עברה בתורשה - 50% (בהנחה שאת בריאה לגמרי).
אם זה רצסיבי הסיכוי לנשאות הוא 66% (בהנחה שאת בריאה). לעוברית הסיכוי לנשאות הינו חצי משלך באופן כללי (בהנחה שהתורם בריא ולא קרוב אליך).
2. אם את בריאה, מריחה תקין ואין בעיה הורמונאלית, כנראה אין לך את זה.
3. לא ידוע לי שעושים בדיקה גנטית בארץ. כנראה זה ייקח לא מעט זמן ובכלל הנושא קשה ויקר כי אין מידע כלל על האח. בלי זה אני בספק אם ניתן לערוך בירור גנטי.
4. ניתן לטפל בבעיה הורמונלית ובבעיות עצם ואחרות עם טיפול לפי הצורך. על פי רוב הטיפול ניתן מהתבגרות ואילך.
5. תגלשי לאתר בשם .genetests. ותחפשי במעבדות Kallmann לרשימת מעבדות
6. Kallmann אינו תסמונת קטלנית או גורמת פיגור. על פי רוב מבצעים הפלות בתסמונות שגורמות לסבל ולפיגור. האם לדעתך זה המצב? עם אחיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המפורטת
רונית1234508/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ' אנטוני לודר09/08/2010בכיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר ו..יפעת05/08/2010
אני בשבוע 35 (בת 29) בהערכת משקל בשבוע 32 נמצא ריבוי מי שפיר של 25 והרחבת אגן כליה של 10 מ"מ שבסקירה מורחבת היא עמדה על 3 מ"מ חוץ מזה כל ההריון הבדיקות יצאו תקינות (שקיפות עורפית, חלבון עוברי וסקירות) הרופא הפנה אותי להעמסת סוכר 100 שיצאה תקינה ולסקירה מכוונת לכליות, יש לי בבית 2 ילדים בריאים. הרופא אמר כי יש אפשרות שאני יצטרך לעשות בשבוע הבא דיקור מי שפיר, האם זה לא מסוכן בשלה זה? והאם יש קשר בין 2 הממצאים? הרופא אמר שאפשר לעשות הפלה גם בחודש כזה, אכן? אני מפחדת שזה מה שימליצו לי, מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
פרופ' אנטוני לודר05/08/2010דיקור מי שפיר הינו פעולה פולשנית. כמו כל פעולה כזו יתכן סיבוכים שכולל לידה מוקדמת, דימום, זיהום טראומה תסחיף ועוד. בעבודה שפורסמה ב- 2008 שיעור הסיבוכים דווח כ- 3.8% בטרימסטר השלישי, רובם סיבוכים קלים וחולפים.
הגורמים לריבוי מי שפיר הם רבים ומגוונים וכוללים בעיות גנטיות, זיהומיות ובעיות שליה ועוד. כאשר ריבוי ישפיר הינו ממצא בודד, לא מוצאים סיבה בכ- 50% מהמקרים. ב- 50% השני קיימת בעיה כלשהי. רפלוקס בכליות הינו ממצא שכיח מאד בילדים אשר אחרת ה בריאים אבל הוא יותר שכיח אצל ילדים עם בעיות אחרות, למשל בעיה גנטית. לכן, לא ניתן שלול את האפשרות שיש קשר בין 2 הממצאים.
בישראל (לעומת רוב המדינות המתועשות האחרות) החוק לא מגביל את גיל היהריון לגבי הפלות. יחד עם זאת, הפלה בשלב מאוחר של ההיריון (גיל החיות) הינו עסק מאד מורכב, גם מבחינה רפואית, פיזית ונפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכםחסוי01/08/2010
שלום רב,
אני ילדה מאומצת בת 25, ולא מכירה את ההורים הביולוגים .
אני לא רוצה לפתוח את התיק אימוץ שלי, אבל בכל זאת אני רוצה לדעת האם יש לי עבר של מחלות מסויימות שחשוב שאני אדע אותן.
האם יש בדיקות מסוימות שבעזרתן אני יכולה לקבל את המידע הזה?
מה הפרוצדורה לעשות אותן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' אנטוני לודר01/08/2010יש לך 2 אופציות. הראשונה היא לגשת למשרד הרווחה (באמצעי עובד סוציאלי) ולבקש להיכנס לתהליך גילוי פרטים על ההורים הביולוגים. במקרה הזה אם זה יצליח תהיה לך אפשרות לגלות מידע עליהם ואולי על המשפחה הרחבה (אם קיים ידע שכזה). אם את לא רוצה להיות בקשר עמם, יתכן שעובדי הסוציאלים יכולים להיות עמם בקשר (אם הם בחיים) ולברר בשמך ובצורה סודית מידע אודות בעיות תורשתיות ומוצא האתני שלהם, ולמסור את זה אליך.
אופציה שניה הינה לעשות בדיקות סקר אוכלוסיה אשר דרכם תוכלי לסווג את הסיכון להיות נשאית של פאנל של מחלות תורשתיות (חלק בסל חלק בתשלום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שמן לוקח?גליה01/08/2010
שלום
ביקשתי שייקחו מתורם הזרע שלי, בדיקת MLD, כמה זמן לוקח עד שתהיה תוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MLD
פרופ' אנטוני לודר01/08/2010בדיקה סקירתית לרוב דורשת בין 2-4 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- JAK2דליה30/07/2010
היכן עושים בדיקת ז'אק 2 חוץ מאיכילוב? האם יתכנו הבדלים בין המעבדות השונות בביצוע הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JAK2
פרופ' אוהד בירק31/07/2010הבדיקה מבוצעת למיטב ידיעתי בכל המרכזים הרפואיים הגדולים בארץ. ניתן לברר טלפונית דרך המכונים הגנטיים או מחלקות ההמטו-אונקולוגיה. הבדיקה למוטציות אמורה להיות זהה בכולם. לגבי בדיקות מעקב חוזרות אצל אותו חולה - אז מדובר בבדיקה כמותית - יכולה להיות עדיפות לביצוע הבדיקה באותה מעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריאתי29/07/2010
שלום רב,
בבדיקת שקיפות עורפית במכון הבדיקה יצאה תקינה התוצאה היתה 1 מ"מ
בבדיקת הדם של החלבון העוברי התוצאות להלן:
AFP 2.34 MOM 89.40KLU/L
HCG 2.09 MOM 37.60 KLU/L
E3 1.20 MOM 7.18 MOL/L
התקשרו אליי מהמרפאה שהתוצאה יצאה מעט גבוהה
אני בת 33 בהריון השני
אודה לתשובה מהירה האם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אתי29/07/2010סיכון לפי נוסחאות: 1:2842
לפי גיל בלבד: 1:574* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
פרופ' אנטוני לודר29/07/2010סיכון זה לא נחשב סיכון גבוה.
אם את צריכה יעוץ נוסף יש לפנות ליעות גנטי מוסמך עם גנטקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
פרופ' אנטוני לודר29/07/2010תשובות מעט חריות.
יש להתייעץ עם גנטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני הריוןשלי27/07/2010
בבדיקות לפני הריון איבחנו שאני נשאית לניוון שרירים. בעלי עדיין לא עשה בדיקות. אם יתברר שבעלי אינו נשא של גן זה האם בטוח שהילד לא יחלה? והאם במהלך ההריון אפשר לבדוק אם הילד חולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני היריון
פרופ' אנטוני לודר29/07/2010אם בעלך שלילי לאותו בדיקה (SMA?) אזי הסיכון מאד נמוך שילדיכם יסבלו ממחלה זו.
בדיקה בהריון למחלה זו אפשרית אם יש מקרה במשפחה הקרובה שסובל מהמחלה ועברה זיהוי גן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטציה ז'אק 2דליה27/07/2010
נדרשתי לעבור את הבדיקה עקב איבחון של טרומבוציטוזיס האם הבדיקה שווה ללא בדיקת מח עצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JAK 2
פרופ' אנטוני לודר27/07/2010פגמים בגן זה נמצאים במגוון של מחלות דם אשר חלקן דורשים בדיקת מח עצם. כל מקרה בגופו. אני ממליץ להתייעץ עם מומחה הימטולוג לגבי בדיקת מח עצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפתיגליה26/07/2010
אני מנסה להרות מתרומת זרע, מוצאי חצי תימניה חצי עירקית כל הבדיקות הגינטיות שביצעתי יצאו תקינות חוץ מה-MLD, התורם הקודם שהיה היה חצי תימני, כעת החלפתי תורם למצרי וצבר, האם אצטרך לחכות עד שהוא יבצע את בדיקת MLD, או שהבדיקה הנ"ל לא נחוצה? אשמח למידע בדחיפות, בתודה גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת
פרופ' אנטוני לודר27/07/2010אני מתאר לי שאת מכוונת למטקרומטיק לוקודיסטרופי ולא ל מוקוליפידוזיס.
היותך נשאית ל MLD אני ממליץ שהתורם ייבדק. אמנם הסיכוי שהוא נשא נמוך, פחות מ- 1% קרוב לוודאי, ביחד הסיכון משמעותי סטיסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווילסון...גליה24/07/2010
שלום
האם מחלת ווילסון היא גם מחלה גנטית? מה ההשלכות של המחלה הזו? ומה תופעות הלוואי שלה? גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווילסון
פרופ' אנטוני לודר24/07/2010בהחלט מחלה גנטית. קשר טוב עם מידע על ווילסון http://en.wikipedia.org/wiki/Wilson's_disease
המחלה פוגעת בעיקר בכבד אבל גם בעיניים, דם ומוח.
הבעיה המטבולית הינה כתוצאה מהצטברות של נחושת בתאי הגוף.
יש טיפולים תרופתיים יעילים. אם קיים חשד לקיום המחלה יש להתייעץ דחוף עם גנטיקאי. חובה לטפל וקמה שיותר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור גנטי לוולסון
מודגת מאוד03/02/2012שלום רב
אני מודגת מאוד, יכמה בדיקות יצוא מוזרות, היה לי ביקור במרפאת כבד, אבל תור לקח זמן.
רצה לדעת איפה עשים בדיקה גנטי לוילסון? היא מספיק אמינה - קראתי שיש כמות גדולה של מוטציות.
ניתן להגיע לבד ולהיבדק - כל ההפניאות לקחות זמן.. כמה זמן לקחת תוצעה?
הבנתי שבדיקה בתשלום - איפה ניתן לבדוק, אני רוצה לעשות אותה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)