מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהריון ראשון ----מום לבבי קשהשירה12/09/2010
שלום אחותי בהריון ראשון גילו בסקירה מוקדמת מום לבבי קשה מאוד בתחילת ההריון עשתה כמה בדיקות גנטיות שיצאו תקינות כלומר לא נשאית הפנו אותה לאקו לב עובר ויעוץ גנטי אזה בדיקות גנטיות עושים במצב כזה היא עשתה איקס שביר סיסיטיק פיברוזיס SMA שיצאו תקינות יכול להיות שיש גן פגום ומה עושים במצב כזה זה בר תיקון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום לב
פרופ' אנטוני לודר12/09/2010הגנטיקה של מומי לב מאד מסובכת. עשרות גנים זוהו עד כה כקשורים במצבים שונים להתפתחות מומי לב. מומי לב גם קשורים לתסמונות מסוימות ולאברציות כרומוזומליות.
בכדי להתקדם אחותך זקוקה ליעוץ גנטי על מנת להחליט על בירור נוסף כעת וגם בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון עם מום לבבי קשה
שירה13/09/2010המשך - האם זה תהליך ארוך כלומר יפנו אותה להרבה בדיקות אפשר להיות אופטימים ? ואם מגלים גן פגום זה בר תיקון? היה לה גם וירוס בעור פריחה במפסעה ובישבן כמו פצע שבפנים רואים את העור וירוסים יכולים לגרום למומים קשים בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מום לבבי
שירה19/09/2010בבקשה אודה לתשובה האם וירוס בעור יכול לגרום למום לבבי קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמום לב בעובר
פרופ' אוהד בירק20/09/2010מום לב בעובר יכול לנבוע מסיבות רבות - חלקן גנטיות וחלקן זיהומיות - כולל מוירוסים. יש להפנות אותה ליעוץ גנטי מסודר וכן לרופא הנשים, שם ישלימו את הבירור ויתנו לה יעוץ והסבר לגבי ההריון הנוכחי, ידונו איתה בהחלטות לגבי ההריון, וכן לגבי מעקב בהריונות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר ב5 אלפא רדוקטאזקים11/09/2010
בני בן שנה נולד עם פין קטן והיפוספדיאס קשה ובבדיקת שתן נמצא על 5 אלפא רדוקטאז.הבנתי שזה יכול לקרות בגלל נישואים קרובים אבל אני ובעלי לא קרובי משפחה אלא ההורים של בעלי הם בני דודים האם המקרה קרה בגלל זה והאם הגנים עוברים מהסבא לנכד ?למרות שאין אף אחד עם מקרה כזה משני הצדדים במשפחה וזה המקרה הראשון?בתודה אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 alpha
פרופ' אנטוני לודר12/09/2010מחלה זו עוברת בתורשה אוטוזמלית רצסיבית. 2 הורים נשאים (בהנחה שאת לא חולה, את ובעלך). כ- 25% מההיריונות שלכם יובילו לילד חולה, 50% נשאים ו-25% בריאים (לא נשאים).
כדאי שאת תיבדק על ידי אנדוקרינולוג כדי לשלול מצב נדיר שאת חולה גם כן (אין ביטוי בבנות כך שלא תוכלי לדעת בלי בדיקה.)
כנראה בעלך לא חולה אבל אם הוריו בני דודים, יש סיכון מוגבר לאחיו ולאחיותיו להיות חולה או נשא. כדי שכל המשפחה ייבדקו על ידי אנדוקרינולוג וגנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיהנטע10/09/2010
האם מאניה דיפרסיה היא מחלה תורשתית?
אביו של בן זוגי חולה במחלה, מה הסיכוי לכך שבן זוגי גם חולה בזה או יחלה בזה בעתיד?
אלו בדיקות כדאי לבצע כדי לגלות זאת?
האם יתכן שזה קופץ דור?
האם יש סיכון לילדים שלנו לחלות בזה?
אני צריכה אינפורמציה כדי להחליט החלטות חשובות...
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה
פרופ' אנטוני לודר12/09/20101. הגורם למאניה דפרסיה (מחלה דו-קוטבית) אינו ידוע. כן ידוע שיש מרכיב גנטי וגם מרכיב סביבתי שגורם למחלה.
2. ילד של חולה מחלה דו-קוטבית עלול לפתח את המחלה בשיעור פי 7 מהשיעור של האוכלוסייה כללית, אבל רוב הילדים של חולים לא יפתחו את המחלה.
3. כעת, בדיקות גנטיות למחלה אינן זמינות באופן קליני.
4. אין מידע מדיוק לגבי נכדים של חולים. אם נשליך ממצבים דומים, כנראה יהיה סיכון מסוים נמוך לנכד אבל גודלו המדויק אינו ידוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביונית09/09/2010
בכוונתי להרות מתרומת זרע.
עשיתי את הבדיקות הגטיות ונמצאתי נשאית לשתי מחלות CF ואנמיה פנקוני C .
1. מעניין לדעת עד כמה שכיח להיות נשא של 2 מחלות?
2. אחותי ביצעה בדיקות גנטיות לפני ההריון הראשון שלה והכל יצא תקין, אז איך אצלי לא?...
3. שאלה חשובה יותר היא האם גם במקרה של תרומה יש צורך ביעוץ גנטי או מספיק לבקש מבנק הזרע לערוך בדיקות לתורם לגבי המחלות שציינתי?
4. אם צריך ייעוץ- איזה מידע צריך להיות ברשותי כשאני מגיעה לפגישה? האם לבצע סקר לגבי מחלות אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה ושניה גם כן?
תודה מראש!
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאית CF ו-Fanconi
פרופ' אוהד בירק09/09/2010להלן התשובות:
נמצאתי נשאית לשתי מחלות CF ואנמיה פנקוני C .
1. עד כמה שכיח להיות נשא של 2 מחלות?
- אין סטטיסטיקות בדוקות על כך, אך לא כל כך נדיר.
2. אחותי ביצעה בדיקות גנטיות לפני ההריון הראשון שלה והכל יצא תקין, אז איך אצלי לא?
- היה לכל אחת מכן 50% סיכוי לרשת כל אחת מהמוטציות. אחותך קיבלה את ה-50% האחרים....
3. שאלה חשובה יותר היא האם גם במקרה של תרומה יש צורך ביעוץ גנטי או מספיק לבקש מבנק הזרע לערוך בדיקות לתורם לגבי המחלות שציינתי?
- רצוי לעשות גם יעוץ גנטי. חשוב למשל בין השאר על מנת שתדעי שבדיקת התורם למוטציות השכיחות ל-CF לא פוסלת את כל האפשרויות לנשאות של מחלה זו (אם כי במרבית המוצאים, הבדיקה פוסלת את רוב האפשרויות לנשאות).
4. אם צריך ייעוץ- איזה מידע צריך להיות ברשותי כשאני מגיעה לפגישה? האם לבצע סקר לגבי מחלות אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה ושניה גם כן?
-ליעוץ תביאי את תוצאות הבדיקות שעשית וכן את כל המידע לגבי מחלות מולדות או מומים מולדים בקרובים שלך - מדרגה ראשונה ובמידה ויש מידע -גם דרגה שניה. כמו כן רצוי לדעת מוצא עדתי של התורם ואלו בדיקות מבוצעות לגביו.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-רבה על התשובות!
יונית09/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאוןחוי07/09/2010
לבעלי יש אח הסובל מתסמונת דאון, נולד לאמו כשהייתה מעל גיל 40.
האם יש סיכוי כלשהו שהתסמונת תעבור בתורשה לילדינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאון
פרופ' אנטוני לודר07/09/2010בהנחה שמדובר בסוג הרגיל של תסמונת דאון (טריזומיה 21) הסיכון שלכם כמעט זהה לזה של האוכלוסיה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק מוחיןחוי07/09/2010
ידוע ששיתוק מוחין הוא לא תורשתי, רציתי לשאול האם זה נכון לגבי כל המקרים?
יש מישהו שנתקל במשפחות בהן חזר המקרה על עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CP
פרופ' אנטוני לודר07/09/2010שיתוק מוחין אינו מחלה אלה תסמונת עם הרבה גורמים. חלק מהם לא גנטיים אבל לפעמים מחלה גנטית מאובחנת כשיתוק מוחין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ fmfיצחק06/09/2010
אני גר בלונדון מלפני שנה , לפני שעזבתי הובחנתי כחולה fmf בבדיקות גנטיות לא הספקתי ללכת לרופא בישראל ,בלונדון הלכתי לרופא והוא יעץ לי לתקופת נסיון שבכל פעם שמתחיל הכאב להתחיל לקחת קולכיצין בתחילה כל שעה ואחרי ארבע שעות כל שעתיים ואחרי זה כל ארבע שעות עד שזה עובר ,רציתי לשאול כמה דברים אם מישהו יוכל לומר לי
האם זה נכון מה ששמעתי שרק בישראל יש את הרופאים הכי טובים בשביל זה (זה מטריד אותי לחשוב שאני מטופל ע'י רופא שלא יודע טוב על המחלה ) ואולי מישהו יודע על רופא מומחה
בלונדון, או שאולי אין צורך ברופא מומחה רק צריך לקחת כדורים כל יום וזהו
וכ ן האם העצה שנתן לי נכונה או שבינתיים אני מפסיד זמן ויכול לקרוא לי נזק בלתי הפיך בכליות
ועוד שאלה חשובה לאחרונה אני מרגיש רעשים מהבטן אני לא יודע איך להסביר זאת כאילו קולות של גזים או משהו מתעכל האם זה קשור למחלה וזה מצביע על משהו שצריך התיחסות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF
פרופ' אנטוני לודר07/09/2010לגבי היעוץ שקיבלת אם הבנתי נכון, נשמעה גישה טיפולית מאד לק מקובלת בישראל. קולציסין הינה תרופה מניעתית אשר נותנים על בסיס קבוע לאורך כל החיים. אין להשתמש בה כטיפול לכאב.
אני מציע לגשת למומחה ב- FMF בלונדון - בטח יש כאלה כי יש אולכוסיה זרה בלונדון גדולה.
לגבי הבטן אין לאפשרות להתייחס דרך אינטרנט. אני מציע להיבדק על ידי רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMAמודי05/09/2010
שלום רב!
רציתי בבקשה לדעת מה זה אומר:
נבדק מספר העותקים של הגן SMN1
נמצאו 2 או יותר עותקים.
אין עדות לנשאות למחלת ניוון שרירים מסוג SMA
האם זה בוודאות אומר שהבדיקה תקינה למרות שכתוב שנמצאו 2 עותקים או יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
פרופ' אנטוני לודר06/09/2010ישנם 3 שרשורים פעילים כעת לגבי SMA בפורום (ראה מטה)
אני מציע קודם לעניין בהם. אם לא תמצא את מה שאתה צריך לשלח הודעה חדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמדותאפי05/09/2010
האם למשפחה בה נולד ילד אחד גמד, (איני זוכרת את המונח המדויק)
יש סיכוי לעוד ילדים כאלו במשפחה? האם קיים סיכון שלאחיו יולד ילד כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמדות
פרופ' אנטוני לודר06/09/2010תלוי. ישנם סוגים של גמדות שעוברים בתורשה דומיננטית ואחרים בדרכי תורשה אחרות. כדי לענות את השאלה חייבים לקבל אבחנה רפואי מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקת SMAריילי02/09/2010
שלום,
בבדיקת SMA היה כתוב :
"נמצא שאינך נשאית של המוטציה שנבדקה.
בבדיקה נמצאו לפחות 2 עותקים של אקסון 7 בגן SMNI.
הסיכון ללידת ילד חולה SMA עפ"י תוצאת הבדיקה הינו פחות מ - 1:100,00 "
אשמח לקבל הסבר נוסף לגבי שני המשפטים האחרונים.
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
פרופ' אנטוני לודר02/09/2010היות שזו שאלה שחוזרת על עצמה, אני מציע לעיין בשאלות של דוד ושל אילן. אם לא תמצאי את מה שאת צריכה, שלחי שאלה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת יתר פנאלין- PKUקארין02/09/2010
בוקר טוב,
בני בן השנתיים נושא גן פגום - הוא משתייך לחולי PKU אולם ברמה נמוכה ביותר -בהפרעת יתר.
אוכל כרגיל ללא דיאטה ,במעקב לבדיקות דם אחת לחודשיים.
כעת אני נמצאת בהריון בשבוע 9 .הייתי ביעוץ גנטי ושם הסבירו לי כי הסיכוי להוליד ילד שנושא גן פגום הינו באותה רמה של בני ולא יותר ,לא המליצו לי על בדיקות נוספות וכו'.
כעת אני מתלבטת האם לבצע בדיקת סיסי שליה /מי שפיר ?
אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PKU
פרופ' אנטוני לודר02/09/2010אם הבנתי נכון, לפי דבריך בנך סובל מסוג קל של PKU אשר לא דורש טיפול ולא גורם לנזק.
בדיקה לאבחון טרום לידתי אפשרית אם המוטציות של בנך נבדקות וידועות. אם כן, ניתן לבצע בדיקה מולקולרית מ CVS או מי שפיר.
יש לקחת בחשבון שבדיקות אלו הינן בעלי סיכון ויש להשוות את הסיכון של הבדיקה מול הסיכון של המחלה, אם היא קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,
קארין02/09/2010היי ד"ר תודה רבה על תשובתך.
אכן כן.
כל העניין פה באחוזים הקטנים שהעובר יהיה נשא של המחלה PKU ברמות גדולות יותר - ואז אין צורך להסביר כבר את איכות החיים של החולים.
לכן ההתלבטות שלי.
מה הסיכויים במקרה שלי לכל הריון להולדת עובר נשא?
אם כבר ידוע שאנו ההורים נשאים של המחלה - הרי זוהי מחלה שעוברת לעובר משני ההורים ולא מאחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPKU
פרופ' אנטוני לודר05/09/2010כמו בכל מחלה רצסיבית אוטוזומלית, הסיכון להוריש את המחלה לצאצא משני נשאים הינו 25% בכל היריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתכתובת
קארין03/11/2010היי,
אני בהריון שבוע 18 לפני שבוע ביצעתי בדיקת מי שפיר עקב 2 מוקדים אקוגנים בלב העובר
ביקשתי לשמור תאים על מנת שנוכל לבדוק גם את נושא הPKU.
אך הרופא ביקש ממני לבדוק באופן ספציפי מה נדרש לבדוק .
שוחחתי עם מרפאת PKU בתל השומר שם נמסר -היות ובנך(בן שנתיים )סובל מהפרעת יצר אין משהו ספציפי שנבדק אשר יכול להעיד על אותו הפגם בעובר.
האם אין בדיקה ספציפית/כללית שבודקת את קיום המחלה בעובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתכתובת - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/11/2010אם יש מקרים של PKU במשפחה ניתן לעשות ניתוח גנטי של הגן האחראי ולחפש אותה המוטציה בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לsmaאילן31/08/2010
בבדיקות שערכנו אני ואשתי, אשתי נמצאה נשאית לsma. ואי לכך נשלחתי אני לבצע בדיקה. בתשובות שהגיעו לגבי התבשרתי שאין לי חסר באקסון 8 ולגבי אקסון 7 בחלק מהמקרים זיהו 2 אקסון 7 ובחלק חסר באקסון 7 ולכן זימנו את ההורים שלי לבצע גם הם בדיקה.
אם בחלק מהמקרים זיהו אצלי חסר באקסון 7 זה לא אומר בוודאות שירשתי את זה מההורים שלי ואני גם כן נשא? הרי למה מזמנים את ההורים שלי אם בחלק נמצא חסר ב7? לא ברור שירשתי את זה מהם?
(חשוב לציין שהיועצת הגנטית אמרה לנו שברוב המקרים הנ"ל כאשר מתקבלות תוצאות כאלה מודיעים לבן הזוג השני שהוא לא נשא, אך מכיוון שאשתי נשאית ויש רקע במשפחה שלי לחשד לניוון שרירים ע"ש דושן רוצים לבדוק אתזה יותר לעומק. זה עדין לא מסביר לי את תוצאות הבדיקה שלי.)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
פרופ' אנטוני לודר02/09/2010אם הבנתי נכון אתה נבדקת בבדיקת נשאות ל SMA והבדיקה הייתה תקינה. בדיקה תקינה כזו לא שוללת באופן מוחלט שאתה נשא כי קיימות אפשריות נדירות שהבדיקה הרגילה אינה מסוגלת לגלות. בדיקת ההורים שלך אולי יעזור לחדד את התשובה בצורה מדויקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קונקסיןעידית31/08/2010
שלום.
אנחנו זוג חירשים.
יש לנו ב"ה ילד שומע ובריא מהריון ספוטני.
אני חירשת מדלקת קרום מוח בגיל שנה.
ובעלי חירש מלידה.
אני עשיתי בדיקת קונקסין ואני לא נשאית את גן חירשות.(ברקע משפחתי אין זכר לחירשות)
בעלי לא עשה את הבדיקה קונקסין,שכחתי לציין שיש לו אחות חירשת וזהו.
אני רגע בטיפול פוריות עקב שחלות פולציסטיות.
ביקשו שנילך ליעוץ גנטי.
שמעתי שאם אחד מבני זוג לא נשא את המחלה אז הסיכוי נמוך?
אם כדאי לנו ללכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרשות
פרופ' אנטוני לודר02/09/2010כן כדאי. בפועל לא מעט אנשים שמעריכים סיבה לחרשות, בפועל הסיבה היא אחרת. לכן כדאי שבעלך ייבדק לדעתי על אף שאת לא נמצאת נשאית. הסיבה היא שהבדיקה הינה לסקר ולא לאבחנה. בדיקת סקר מעלה או מוריד סיכון אבל לא שולל באופן מוחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכורויד פלקסיסמירי30/08/2010
שלום רב,
מאד אודה על קבלת תשובה דחופה ומפורטת:
אני בהריון עם שלישיה(IVF), שבוע 16, בת 42. בסקירה מוקדמת התגלה באחד העוברים: " בכוריוד פלקסוס הימני הודגמו שני ממצאים ציסטיים בגודל 6 מ"מ".
עד כה בצעתי עם בעלי את הבדיקות הגנטיות הבאות (לפני הלידה הראשונה, לפני כשנתיים: טי-זקס, סיסטיק פיברוזיס, תסמונת X' ו-SMA. הבדיקות תקינות. אני ממוצא פרסי ובעלי טוניסאי.
האם עלינו לבצע בדיקות גנטיות נוספות?
תודה רבה ובשורות טובות!
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר
פרופ' אנטוני לודר30/08/2010רופא הנשים שלך ימליץ להמשיך ולעקוב אחרי הסיסטה (בפני עצמה ממצא שכיח). לגבי בדיקות סקר עשית בדיקות מתאימות. ישנן עוד בדיקות סקר שאפשר לעשות, רובן לא ממש חשובות לכם לפי רקע האדתי. אני ממליץ לגשת ליעוץ גנטי פרטני על מנת לקבל הסבר מפורט על אזה בדיקות נוספות קיימות ומידת הכדאיות לעשות (או לא לעשות) אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפיגמנטציהענת30/08/2010
שלום,
רקע: הריון תקין, בדיקת מי שפיר תקינה.
בני בן 9 חודשים אובחן ב- PIGMENTARY MOSACIZIM.
על העור בלבד. (לא כתמי קפה).
1. האם הביטוי של היפרפיגמנטציה בעור מבטא את מחלת ה- NF?
2. האם מחלת NF נחשבת לחלקית כשמדובר רק בכתמים על העור?
3. האם ניתן לדעת באמצעות בדיקות מולקולריות כאן בארץ האם זה לא NF?
( נא רשום את סוג הבדיקה ...גם אם זה כרוך בתשלום.)
4. האם יש איזה שהן מוטציות בגן הנ"ל ואיך ניתן לדעת אותן (אלו בדיקות.....?)
4. איזה בדיקות עוד עליי לבקש מהיועץ הגנטי כדי לוודא סופית שזה לא NF?
5. אני מתכננת עוד הריון על אלו בדיקות גנטיות/ כרומוזומליות היית ממליץ?
6. איך יכול להיות שבדיקת מי שפיר יצאה תקינה ויש היפרפגימנטציה?
אודה לך על תשובות מפורטות.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה לדר' לודר ---תודה
ענת30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי...
ענת30/08/2010שלום,
1. מה לגבי בדיקת שבבי DNA?
2. לגבי צ'יפ גנטי?
אנא תשובותיך המפורטות.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרפיגמנטציה
פרופ' אנטוני לודר30/08/2010NF מאופין על ידי כתמי עור cafe-au-lait וגידולים שפירים סביב עצבים. אין לבן שלך כתמים כאלה לכן התיאור שלך אינו תואם NF. פרופ' אפרת לוי-להד בבי"ח שערי צדק רשומה כמבצעת בדיקת זיקה לNF אבל לא ידוע לי העלות.
Pigmentary mosaicism הינו דבר אחר. יש מספר מצבים שנכללים בתסמונת הזאת כולל incontinentia pigmenti, hypomelanosis of Ito, xeroderma pigmentosum ויתכן עוד. עשרות גנים ידועים ועוד גנים לא ידועים גורמים למחלות אלו וכולן נדירות.
ברור שלא ניתן לאבחן מחלה באינטרנט. את צריכה לבקש בדיקה למומחה במחלות עור ויעוץ גנטי מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
ענת30/08/2010שלום,
רציתי להוסיף עוד, שהאבחנה התבצעה אצל רופאת עור ולא גנטיקאי . ובכל פעם מתווסף עוד
כתם.
1. האם על סמך התווספות עוד כתם , כן ניתן לאבחן את NF?
2. דבר נוסף הוא שיש שינוי גם בצבע העין על הצבע הבהיר יש גם צבע אדמדם
האם זה שייך למחלת NF?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
פרופ' אנטוני לודר02/09/2010שוב, קשה לאבחן דרך אינטרנט באיחוד מצבי עור.
אני מציע לגשת ליעוץ גנטי פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)