מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה לזיהוי מוטציה בגן CY21Pענת23/07/2010
בעלי ואני בתחילת תהליך של הפרייה חוץ גופית. לאחר פגישה עם רופא בבית החולים בעקבות רמות של פרוגרסטון מעט גבוהות נשלחתי לעשות בהדסה עין כרם בדיקה להימצאות מוטציה בגן CY21P ואלה תוצאות הבדיקה- נושאת את המוטציה V281L באלל אחד ואני הטרוזיגוטית למוטציה זו . לא זוהו מוטציות נוספות מבין המוטציות הנבדקות. ( בוצעו בדיקה ל-6 מוטציות ונמצא כי אני נשאית של מוטציה אחת). בהערה לבדיקה נכתב כי חשוב לציין כי למוטציה V281L ביטוי קליני בחלק מן הנשאיות.
מהן השלכות של תוצאות הבדיקה בתהליך של הפרייה חוץ גופית במקרה של הטרוזיגותית?
האם בעקבות תוצאה זו על בעלי לעבור את אותה הבדיקה או שנוכל להתחיל בתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CYP21
פרופ' אוהד בירק23/07/2010מומלץ שבעלך ייבדק לוודא שאיננו נשא למוטציה בגן זה לפני תחילת ה-IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לאבחן תסמונת סוטוס במהלך ההריון?לאה22/07/2010
שלום רב,
האם ניתן לאבחן תסמונת סוטוס במהלך ההריון ?
באיזה מידה צריך לדאוג אם העובר מאוד ארוך יחסית לאחוזונים ואילו בדיקות ניתן לעשות בכדי לשלול סיכון לבעיות עתידיות ובפרט לתסמונת סוטוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר םוטוס
פרופ' אנטוני לודר23/07/2010תסמונת סוטוס נגרמת על ידי מוטציות או חסר של גן NSD1 שנמצא בכרומוזום 5. רוב המקרים ספורדים (לא עוברים בתורשה) ומהוות קרוב לוודאי מוטציה שולטת חדשה אמנם מקרים בודדים של תורשה דווחו. ישנם סימנים רבים כולל אורך ארוך, ראש גדול, ריבוי מי שפיר ירידה בתנועות העובר ולפעמים מום לבבי. לא ידוע מה אחוז ההריונות עם סוטוס שכל אחד מהסימנים הללו מופיעים.
אם קיים חשש לקיום התסמונת ניתן לעשות בדיקת כרומוזומים עם רזולוציה גבוה לכרומוזום 5 ובדיקת FISH.
הגורמים לעובר ערוך רבים וכולל בעיות שכיחות לא גנטיות כמו סכרת אמהית. תסתמונות שגורמות לגדילה יתר כוללות Pallister-Killian, Beckwith-Wiedemann, Sotos, Perlman, and ו-Simpson-Golabi-Behmel.
בדיקות לתסמונות נדירות הללו אפשרי אם התסמונת והמוטציה כבר מאובחנת במשפחה ממקרה אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות צריך לעשות?גאיה21/07/2010
שלום
אני בהריון שני ,בהריון הראשון לא ביצעתי בדיקות גנטיות בכלל- בעלי עשה בדיקת טיסקס
בהריון הזה ממצאו באולטרסאונד - מוקד אקוגני בלב
( עדין לא ברור לי ממש מה זה )הרופא נתן לי הפניות לרופא גנטיקה ,אך במכון איתו קבעתי לעשות את הבדיקות נאמר לי שהם יגידו לי איזה בדיקות אני צריכה לעשות עפ"י המוצא שלי ובמידה ויועץ הגנטיקה ידרוש עוד נעשה בהמשך
בשיחת הטלפון עם המכון שעורך את הבדיקות נאמר לי שיש עוד 3 בדיקות שהם לא בתוך הסל ושאני צריכה לעשות בגלל מוצא שלי
אני קצת בתחושה שמנסים לעקוץ אותי ואני מעוניינת בדיקות בסיסיות אשר יתנו לי מענה לבעיה שגילתי באולטרסאונד
אשמח אם תוכל לומר לי איזה בדיקות אני צריכה לעשות עפ"י המוצא שלי על מנת שלא אפול ברשת של המכון
-הורי מתוניס( אבא נולד בטוניס ואמא - הוריה נולדו בתוניס )
- הורי בעלי חצי מפולין וחצי ממרוקולפני 200 שנה( וקיימם עבר רחוק מעירק)
- אני בת 28
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
פרופ' אוהד בירק21/07/2010ההמלצות לבדיקות הגנטיות הן זהות כל המכונים בארץ ואכן יש עוד בדיקות שלמומלץ שתעשי. לא לדאוג - לא "עוקצים" אותך. לפי לפי ההנחיות שלהם.
לגבי מוקד אקוגני בלב: זוהי נקודה בלב שרואים באולטרסאונד. ושעוברת אח"כ. לא מדובר במום לב. כשרואים את הנקודה הזו זה מעלה פי עד 2.7 את הסיכון לתסמונת דאון. אבל בפרוש ייתכן שעדיין הסיכון אצלך מאוד נמוך - תלוי בשאר הבדיקות שעשית - בייחוד בשקיפות עורפית אם עשית ובבדיקת החלבון העוברי והסיכון המחושב לתסמונת דאון שרשום שם.
בקיצור: לכי ליעוץ גנטי ותתני בהם אמון. הם יסבירו לך בפירוט את הכל ויכוונו אותך לבדיקות הנכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sma מה זה?גליה21/07/2010
שלום
הייתי רוצה להבין יותר מה אומרת הבדיקה של SMA?
זה מה שרשום בטבלה:
מספר עותקים של Exon7 בגן SMN1
והתוצאה היא 2.
מה זה אומר?
בתודה גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
פרופ' אוהד בירק21/07/2010מכל גן אנחנו יורשים באופן רגיל עותק מאבא ועותק מאמא. התשובה מורה שיש לך שני עותקים של הגן הרלוונטי. זהו המצב הנורמלי. אין אצלך חסר של אחד העותקים ולכן אין חשש למחלה זו בצאצאייך . כמו כל בדיקת מעבדה, ישנן מגבלות של אמינות הבדיקה (מידת אמינות הבדיקה מצוינת בתשובה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גליה21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירשפרונג + RETאמא20/07/2010
לתינוק שלי יש הירשפרונג
רציתי לדעת באיזה אקסונים של RET ידוע שיש מוטציה שקשורה להירשפרונג? (רק 10 או גם 11 או אחרים ? )
כלומר איזה אקסונים, איזה מוטציות צריך לבדוק בגן RET בחולה הירשפרונג?
האם עושים זאת בארץ ואם כן איפה? או שעדיף לשלוח לבדיקה בחו"ל ?
( החשיבות כמובן לשלול תסמונת MEN )
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירשפרונג + RET
פרופ' אוהד בירק21/07/2010למיטב ידיעתי לא נבדק בארץ. האקסונים ששכיח יותר למצוא בהם מוטציה הם 8, 10, 11, 13, 14, 15 16, אך ייתכן גם באחרים.
יש לנו ניסיון מצוין לאחרונה עם מעבדה באנגליה שעתה עבור משפחה בטיפולנו את הבדיקה של הגן בשלמותו ב-840 לירות סטרלינג ואיתרו את המוטציה במשפחה זו. קשר (דרך גנקטיאי):
Owens Martina (Royal Devon and Exeter Foundation Trust)" <[email protected]>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי RET
אמא21/07/2010תודה רבה
מה שבעצם רציתי לשאול ( בגלל העלות הגבוה של בדיקת הגן ) זה לא למצוא את המוטציה של הירשפרונג אלא איך אפשר לשלול MEN שיכול ללכת עם הירשפרונג ? כלומר בשביל לשלול MEN אני הבנתי שלא צריך לבדוק את כל הגן ? ואז העלות אולי יותר נמוכה.. האם את זה ניתן לעשות באנגליה? או מקום אחר? ודרך איזה גנטיקאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRET
פרופ' אוהד בירק22/07/2010מוטציות ב-אקסונים 10 ו-11 של הגן RET מצויות באופן שכיח ב-MEN2A וב MTC (Meullary thyroid carcoinoma משפחתיים. המוטציה הספציפית M918T באקסון 16 של גן זה הינה גורם שכיח ל-MEN2B. למיטב ידיעתי בדיקות אלו מבוצעות במכון הגנטי באיכילוב וייתכן שגם בהדסה. מומלץ לפנות ליעוץ גנטי באזור מגוריכם שם תקבלו הסבר מפורט, ואם תהיו מעוניינים - יתאמו לכם את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
אמא22/07/2010תודה רבה !
לא הבנתי בדיוק מה הקשר בין הירשפרונג לMEN. אני מבינה שאלה 2 מחלות שונות עם מוטציות על אותו גן RET . אבל האם בהכרח אם יש מוטציה בגן הזה להירשפרונג אז בהכרח יש גם MEN? האם יש שכיחות מוגברת של MEN בחולי הירשפרונג? ואם אכן אנחנו עושים את הבדיקה ונמצאת מוטציה בRET איך אפשר להבדיל האם מדובר במוטציה שקשורה להירשפרונג או במוטציה שקשורה ל MEN ? (כי כמובן יש לזה השלכות לגבי ההתיחסות לתירואיד)
סליחה על השאלה הארוכה אבל האם אתה יכול להבהיר לי זאת?
ומה אתה היית ממליץ האם לעשות את הבדיקה לכל הגן כמו שעושים באנגליה ? (בלי קשר לעלות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRET, MEN2A, MEN2B
פרופ' אוהד בירק23/07/2010הספרות העכשוית מורה על כך שבגן RET ישנם שני סוגי מוטציות: 1. מוטציות הגורמות לפעילות מופחתת של תוצר הגן . מוטציות אלו גורמות למחלת הירשפרונג. 2. מוטציות שגורמות לפעילות יתר של תוצר הגן. מוטציות אלו גורמות לתסמונות MEN2A ו-MEN2B. מכאן שככל הנראה הסיכון ל-MEN2A ולMEN2B בחולי הירשפרונג איננו משמעותי.
השאלה היא מה מטרת הבדיקה בבנך. אם המטרה היא לבדורק אם יש לו MEN2Aאו MEN2B - הרי שמלכתחילה הסיכון לכך נמוך. מעבר לכך, אם רוצים בכל זאת, ניתן לבדוק אותו בארץ (ככל הנראה במסגרת סל הבריאות) ל-2 המוטציות הספציפיות הרלוונטיות: The C634 and M918T mutations (associated with MEN2A and MEN2B, respectively.
אם המטרה היא לתכנן הריון עתידי שלכם, ולבדוק בו אם יש מוטציה הגורמת להירשפרונג, הרי שמומלץ לבצע לבינכם את הבדיקה של קביעת רצף כל הגן על מנת לראות אם הוא בכלל נושא מוטציה בגן זה ואם כן מהי. אם תימצא מוטציה כזו, ניתן יהיה לבדוק רק לה (ובמימון משרד הבריאות) דגימת סיסי שיליה או מי שפיר של הריונות עתידיים שלכם, וכן בהריונות של צאצאים של בינכם כשיגדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטי לפני חתונהסיגל20/07/2010
שלום!
אני ובן זוגי רוצים לעשות בדיקות יעוץ גנטי בקופות חולים לפני חתונה (במידה וישנם מחלות גנטיות קשות כגון: ניוון שרירים אשקול בכובד ראש את המשך הקשר).
בן הזוג סובל מליקוי שמיעה מולד, לאביו יש סכרת נעורים וניוון שרירים. אצלי לא ידוע על מחלות תורשתיות.
ברצוני לדעת מהם השלבים לעשיית בדיקות אלו? כיצד נוהגים אם כל אחד מאיתנו שייך לקופת חולים אחרת? עושים אותן ביחד/בנפרד/די בכך שאחד מבני הזוג עושה אותן? תוך כמה זמן לערך יש תשובות? מהם הסיכויים להעברת מחלות אלו לילדינו (במידה ורק הוא נשא שלהן)?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי לפני חתונה
פרופ' אוהד בירק21/07/2010לאור העובדה שיש במשפחה ליקוי שמיעה מולד וניוון שרירים, מומלץ שתקבעו תור ליעוץ גנטי במכון גנטי באזור מגוריכם. ליעוץ עליכם להביא סיכום (מרופא) של הידוע מבחינה רפואית (אבחנה ברורה ככל שיש) לגבי ליקוי השמיעה של בן הזוג ולגבי מחלת ניוון השרירים של אביו. שם לאור המידע שתביאו - יומלץ על הבדיקות לשניכם. אתם יכולים לבצע זאת בקופה של אחד מבני הזוג - אולי עדיף בזו של בן הזוג שם יש את המחלות האמורות ואולי תהיה להם גישה יותר טובה למידע לגבי האבחנות המדויקות. ליעוץ עצמו כדאי שתבואו שניכם. משך הזמן לתשובות מהבדיקות נע בין שבועות בודדים ועד כ-3 חודשים, תלוי בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ועוד..
סיגל21/07/2010תודה על התשובה המהירה!
הוא בירר וכל הנראה אין מדובר בניוון שרירים אלא בבעיות נוריולוגיות של אביו כתוצאה מהסכרת.
לפיכך, נותר להתמקד בליקוי שמיעה (שיש גם לאחד מהוריו).
מה הסיכוי כי מדובר בליקוי גנטי? מה הסיכוי כי יוולד ילד בעל ליקוי שמיעה באם אצלי הגנים האמורים תקינים? האם ניתן לאבחן ליקוי שמיעה או חירשות בזמן ההיריון או למנוע זאת בטרם הריון? האם רואה צורך באבחון בטרם חתונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה
פרופ' אוהד בירק21/07/2010מרבית המקרים של ליקוי שמיעה על בסיס גנטי הם רצסיביים - כלומר שקיים חשש לליקוי בצאצאים רק אם שני בני הזוג נושאים פגם באותו גן. רק מיעוט המקרים נובע מתורשה דומיננטית. נראה לי שחתונה זה דבר טוב. בייחוד אם אוהבים. ובמקביל - כדאי שייבדק למוטציות השכיחות - תפנו ליעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה במחלות מסוג תאחיזה ל-Xשאלה20/07/2010
שלום רב,
ברצוני לשאול האם במחלות בהן התורשה היא מסוג תאחיזה לאיקס והאב חולה בהן- האם בהכרח בנותיו יהיו נשאיות של המחלה?
בתודה מראש ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X תאחיזה
פרופ' אנטוני לודר20/07/2010אם האב חולה במחלה שעוברת בתורשה של תאחיזה ל- X, והאם בריאה (לא חולה, לא נשאית), אזי כל בנותיו תהינה נשאיות למחלה וכל בניו יהיו בריאים (בהקשר לאותה מחלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטי בהריון- טי זקסדשה20/07/2010
שלום רב,
בעלי ואני היינו ביעוץ גנטי בתחילת ההריון.
אני פולנייה משני הצדדים-אם יהודיה ואב נוצרי.
בעלי הודי משני הצדדים.אם ואב יהודים.
אחרי היעוץ נאמר לנו כי בעלי לא צריך לעשות את בדיקת הטי זקס מכיוון שהוא הודי.
אבל בהריון כמו בהריון, האמא, דודה שכנה והחברות-אומרות כי כולם עושים את בדיקת הטי זקס, ללא קשר לעדה.
האם זה נכון?? אני מאוד לחוצה שלא עשינו בדיקה זו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיי זקס
פרופ' אוהד בירק21/07/2010חשש למחלת טיי זקס בצאצאים קיים רק אם שני בני הזוג נשאים למחלה. בעבר בדייקת נשאות לטיי זקס נעשתה ליהודים בני כל העדות. בסקר שביצע משרד הבריאות לאורך שנים הסתבר שנשאות למחלה זו מצויה רק ביהודים ממוצא אשכנזי או ממווצא צפון אפריקה (מרוקו, לוב, טוניס, אלג'יר). מכאן שבעלך (בהנחה שאין במשפחתו רקע גנטי אשכנזי או צפון אפריקה) בסיכון אפסי לנשאות מחלה זו ועל פי הנחיות משרד הבריאות אין המלצה לביצוע הבדיקה אצלכם - לא במימון משרד הבריאות ולא במימון עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הכוונה?גליה20/07/2010
ביצעו לי בנוסף בדיקת דנ"א למחלת ניוון שרירים מסוג SMA, ציינו עבורי בטבלה שמספר עותקים של EXON7 בגן SMN1 ובתוצאה כתבו 2, מה זה אומר בדיוק?בתודה ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
פרופ' אוהד בירק21/07/2010תשובה כבר ניתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קנבאן- דחוףאנונימי20/07/2010
שלום,
אני בשבוע 17 להריון ראשון ובעלי הוא זה שעשה את הבדיקות הגנטיות (מלבד x שביר- בדיקה זו אני עשיתי כמובן.) אתמול קיבלנו תשובה שהוא נשא של גן הקנוואן.
מה אוכל לעשות על מנת לבדוק את עצמי במהירות האפשרית (התוצאות שלו הגיעו אחרי כחודש), אם אחיי לא נשאים האם אוכל להסיק מכך משהו על עצמי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קנבאן
פרופ' אוהד בירק20/07/2010לכי להבדק בהקדם. בעת הבדיקה תדגישי שבעלך נמצא נשא ואז ינסו לקדם את ביצוע הבדיקה וקבלת התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה.
אנונימי20/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות- גבר או אישהבוני19/07/2010
שלום,
ברצוני להיכנס להריון, רציתי לדעת האם זה משנה מי עובר את הבדיקות הגנטיות הגבר או האישה?
הבנתי -ש X שביר עדיף שהאישה תעשה ובדיקות אחרות יש עדיפות לגבר- או אולי עדיף שש-2 בני הזוג יעברו.
בנוסף- דרך קופת החולים שלי- מכבי יש "גנומטר"- כלומר האחות (לא מישהו מוסמך בגנטיקה) שואלת את המוצא של בני הזוג(הורי מתורכיה, מרוקו ומצרים והוריו מהודו) ולפי התוכנה יוצאות הבדיקות הגנטיות המומלצות לביצוע.
יצא לי 3 בדיקות: X שביר, טלסמיה, וניוון שרירים מסוג sma.
האם זה מספיק להסתמך על התוכנה ולא עדיף לגשת למומחה גנטיקה או למכון גנטי על מנת לעבור בדיקות נוספות.
אציין כי במשפחה שלי ושלו ככל הידוע לנו אין נשאות של מחלות גנטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
פרופ' אוהד בירק19/07/2010במקרה שלך אכן אלו הבדיקות המומלצות. X שביר רק נשים יכולות לבצע. בהנחה שאת עוד לא בהריון, שאר הבדיקות - לא משנה מי מבני הזוג. מכאן שהיות ותידקרי ממילא, הנוח ביותר הוא שכל הבדיקות תבוצענה על הדגימה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות סקר
פרופ' אנטוני לודר19/07/2010ככלל עדיף ראשית כל שהאישה תיבדק היות שנשאות לתסמונת X-שביר קיימת בנקבות. אם אחת או יותר מהבדיקות לא תקינה אז מומלץ לבדוק את בן הזוג.
גנומטר הינה תוכנת מחשב אשר מטרתה הינה לספק מידע אודות המחלות אשר ניתן לבדוקן בתוכניות סקר אוכלוסיה, ולסווג את הבדיקות שקשורות למחלות אלו לפי מספר קטגוריות - מומלץ בסל, מומלץ לא בסל (בתשלום), ניתן לשקול בחיוב כי המחלה קשה, מחלה קשה ונדירה (ניתן לשקול), מחלות קלות יחסית ושכיחות (לא מומלץ), ולא מתאימות לפי ריקע של הזוג.
אם קיימת בעיה גנטית ספציפית במשפחה, או שהחומר לא מובן דיו, עדיף להתיעץ עם גנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנומטר
בוני19/07/2010ראשית, תודה רבה על התשובות המהירות.
ד"ר אנטוני לא הבנתי את החלק השני של התשובה לגבי המחלות הקשות.
במשפחה לא ידוע לי על איזה שהיא נשאות של מחלות גנטיות. האם אתה ממליץ בכל זאת ללכת ליועץ גנטי או להסתפק בגנומטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנומטר
פרופ' אנטוני לודר19/07/2010נדמה לי שאת זקוקה ליעוץ בכל זאת. אמנם הגנומטר אמורה לתת מידע כללי והרבה אנשים מסתפקים עם זה, אין מחליף מיעוץ פרטני לכל מי שמרגיש את הצורך לקבל הסבר מפורט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמת כתוצאה מדיקור מי שפיריפית19/07/2010
שלום רב ,
ביצעתי דיקור בשבוע 33 . שאלתי היא מתי חולפת הסכנה הקיימת מהבדיקה והאם בחלוף ימי המונחה המומלצים הרי שחלפה סכנת הלידה המוקדמת בכללותה או שהיא עדיין מרחפת גם בחלוף ימי המנוחה ( אני מתכוונת בקשר ישיר לשפיר ולא לידה מוקדמת מסיבות אחרות )
כמה זמן אחרי הדיקור מייחסים לידה מוקדמת לדיקור
לגבי בדיקת פיש - האם תוצאות תקינות לגבי חמשת הכרומוזומים יכולים להרגיע אותי לגבי שאר התוצאות או שכדי להירגע סופית עלי להמתין לתוצאות הכלליות של הדיקור .
מהי המשמעות של בדיקה כמותית ולא איכותית . האם יכול להיות מצב שתהייה בעייה והיא תתבטא רק באיכות הכרומוזום ולא בכמותו או אולי שיהיה מצב תקין כמותית אן איכותו תעיד על בעייתיות (ואיכות הרי לא נבדקת )
מתנצלת על בליל השאלות אך הנושא נרחב ומורכב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ' אוהד בירק19/07/20101. ההנחה היא שכמעט כל החשש מסיבוכי דיקור מי שפיר חולף אחרי 72 שעות. ישנם סיבוכים נדירים יותר - כגון זיהום - שיכולים להיות לאחר מכן.
2. בדיקת FISH: נותנת תשובה כמעט ודאית לגבי תסמונת דאון, טריזומיה 13, טריזומיה 18 ובעיות בכרומוזומי המין. ישנן בעיות אחרות שנבדקות רק בבדיקה המלאה.
הבדיקה ה"כמותית" נותנת למעשה תשובה ודאית לגבי תסמונת דאון. ישנן בעיות אחרות שנבדקות רק בבדיקה המלאה. וכמובן - צריך לזכור שיש בעיות גנטיות רבות שלא נבדקות גם בבדיקה המלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרותם17/07/2010
שלום,
לצערי בן דודתי חלה במחלה הקשה דושן והלך לעולמו לפני כחודש וחצי בגיל 22 ,
הסיכוי שאני נשאית הוא גבוה מאד והסיכוי אצלי הוא 1:250
היום אני מנסה להרות וברצוני לברר היכן ניתן לבצע בדיקה גנטית למחלה בטרם נקלטתי להריון .
לעזרתך אודה,
רותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דושן
פרופ' אנטוני לודר18/07/2010איני מבין כיצד הגעת למסקנה של סיכוי נשאות הוא כפי שאת מצטטת. זה בא מיעוץ גנטי? אם כן אותו יועץ היה יכול להדריך אותך. אם לא קיבלת יעוץ גנטי מקצועי, אני מציע לעשות כן בהזדמנות הראשונה על מנת לאמוד את הסיכון המדויק ולקבל את כל האופציות של בדיקה טרום לידתית. האם בן דודך אובחן גנטי? אם כן אפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדושן המשך
פרופ' אוהד בירק19/07/2010את הבדיקות הגניות לדושן - כולל בדיקות נשאות - מרכז המכון הגנטי באיכילוב. אם את לא מאזור זה, פני למכון הגנטי באזור מגורייך ליעוץ גנטי והם יחליטו על ביצוע הבדיקה ויתאמו מול איכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עצבי וולוודיניהדנית16/07/2010
שלום מיכל,
אני סובלת כבר חצי שנה מכאב עיצבי בנרתיק , זה גם מקרין לי לפנים ולכפות רגליים (אני בת 34 ) היתי אצל פרופסור והוא איבחן תסמונת וולוודיניה . אני מרגישה שריפה לא כאב באופן קבוע , זה לא מפריע לקיום יחסי מין . הוא הימליץ על כדורים אלטרולט 10 מ"ג שאני מאוד מפחדת מתופעות לווי של הכדור ופיזיאוטרפיה של ריצפת האגן . בנתיים ניסיתי רק פיזיאוטרפיה שזה כיווצים של האיזור וניסיתי את הכדור שהוא המליץ וזה עשה לי תופעות לווי קשות.
רציתי לשאול האם טיפול אחר יכול לעזור ? ועוד שאלה התסמונת הזאת זה לכל החיים או שזה נחלש אם הזמן ואפשר לרפות את זה ? אני מאוד סובלת אני אמא ל2 ילדים ואני לא מתפקדת מתחושת שריפה הזאת .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עצבי
פרופ' אוהד בירק16/07/2010זה הפורום הלא נכון לשאלה זו. יש להפנות את השאלה לפורום רופאי נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לורנץ מון בידלמיכל16/07/2010
ביתי סובלת מתסמונת לואנץ מון בידל
יש הדרדרות קשה לכליות
אי ספיקה ולחץ דם גבוה
מה הסיכויים וכמה היא יכולה לחיות ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורנץ מון בידל
פרופ' אוהד בירק16/07/2010יש שונות גדולה בחומרת המחלה בין חולים שונים. יש כאלו שחיים שנים רבות - ויש שלא, בתלות בחומרת הופעת התסמינים השונים. יש מקרים בהם הבעייה בכליות קלה ויש בהם חמורה. תשובה אמינה תוכלי לקבל עם רופא הכליות שמטפל בילדה ומכיר את פרטי המקרה ומידת החומרה של הבעייה הכליתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)