מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ גנטי פרטי בצפוןנתי09/07/2010
שלום.
רציתי לדעת היכן אוכל לעשות בצפון ייעוץ גנטי פרטי עם רופא מומחה ולא דרך קופת חולים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
פרופ' אנטוני לודר09/07/2010בפורום אני נמנע מלפרסם שמות של רופאים ספציפים.
אני מציע להיעזר על ידי ספר שרותים של הקופה שלך או של שר"ן שלך, או לחלופין להתקשר לאחד המכונים או מרפאות הגנטיות של בתי החולים בצפון ולהתעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, זה מה שאעשה
נתי09/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר באנזים o.t.cדב09/07/2010
אני מעוניין כי תבוצע לנערה בת 15 נכה קשה בדיקה גנטית המקיפה ביותר לברור חד משמעי אם יש אצלה פגם גנטי הגורם לחוסר באנזים o.t.c
היכן ניתן לבצע בדיקה כזו ומה מחירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OTC
פרופ' אנטוני לודר09/07/2010אני מציע לברר אצל פרופ אורלי אל פלג, הדסה עין כרם.
רשימת מעבדות בינלאומויות שמציעות בדיקת OTC נמצאת ב-
http://www.genetests org
לחצי על laboratory directory ואז תעשי חיפוש עם מילה ornithine* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיצות בדיקה של ריצוף גנטי לCFנועה07/07/2010
שלום רב
אני כרגע בשבוע ה22 להריוני.
בסקירת המערכות המוקדמת שנערכה בשבוע 16 היה ממצא של מעי אקוגני.
בעבר עשיתי בדיקות סקר גנטיות ובהן נבדקו 14 מוטציות של CF (זאת בעקבות
מידע שקיבלנו על נשאות של CF אצל שתיים מאחיותיו של בעלי).
אציין כי אני ובעלי ממוצא אשכנזי.
בעקבות הגילוי של המעי האקוגני עברתי דיקור מי שפיר ובעלי עשה בדיקה גנטית
לנשאות של CF.
בדיקת מי השפיר יצאה תקינה מבחינת תסמונת דאון.
כעת בשבוע 22 להריוני גילינו שבעלי נשא של CF. במרפאה הגנטית בבי"ח העמק
הומלצו לנו 2 בדיקות שנאמר לנו כי חשוב לעשות במקביל האחד בדיקה של ה DNA של
העובר (אשר נשמר מהדיקור של מי השפיר שעשיתי) והשני ריצוף גנטי של הDNA שלי, על מנת לוודא שאינני נשאית של CF.
ברצוני לברר את נחיצות בדיקת הריצוף הגנטי עבורי, וכמו כן לברר (מכיוון שבייעוץ הגנטי לא הצלחנו להבין זאת במאה אחוז) האם ניתן לקבל מידע חד משמעי מהבדיקה שנערכת לDNA של העובר, בנוגע לאפשרות שהוא לוקה בCF, או לא או שהוא רק נשא.
לתשובתך בקרוב אודה מאוד
בברכה ותודה
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CF
פרופ' אנטוני לודר08/07/2010המוטציה של בעלך ידועה, והוא בריא. אם ב- DNA של העובר אין המוטציה של בעלך, אזי לכל היותר העובר נשא ולא חולה.
אם העובר כן נגוע במוטציה של בעלך, והיות שיש לו סימן בUS שמחשיד לכיוון CF, חשוב לשלול (ככל שניתן) המחלה. הבדיקות שעשית עד כה לא 100% מדויקות (אמנם רמת הדיוק גבוה מאד). אבל זה העניין - מה שעשית הינן בדיקות סקר לקביעת סיכון, לא בדיקה אבחנתית. במצב הזה (מצב מיוחד ולא דומה לאוכלוסיה בריאה שעושה בדיקות סקר בד"כ) את זקוקה לאבחנה ברמת הדיוק הגבוה ביותר. נכון להיום, זה דורש קביעת רצף לכל הגן. רק כך מוטציות נדירות תסקרנה, ויהיה אפשרי לבדוק העובר ברמה אבחנתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונקסין - העברת הגן לעוברעמית05/07/2010
שלום,
אשתי חולה בגן הקונקסין (בעלת מכשיר שמיעה) וכמובן שבבדיקות הגנטיות זה עלה כחריג.
בבדיקות הגנטיות שערכתי לאותו הגן נמצאתי תקין.
מה זה אומר על סיכויי נשאות של העובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונקסין
עמית05/07/2010אגב הגן הספציפי שאשתי חולה הוא CX 167DELT
אך בבדיקות שערכתי גם CX 35DELG ו CX 30DELGJD6 נבדקו ויצאו תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין
עמית05/07/2010אגב הגן הספציפי שאשתי חולה הוא CX 167DELT
אך בבדיקות שערכתי גם CX 35DELG ו CX 30DELGJD6 נבדקו ויצאו תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין וחרשות
פרופ' אוהד בירק06/07/2010אם הבנתי נכון אישתך הומוזיגוטית למוטציה בגן קונקסין 26, כלומר שני העותים של הגן פגומים אצלה. אם אצלך אכן שני העותקים תקינים, כל ילדיכם יהיו נשאים של מוטציה בגן (נשא הוא אדם בריא) אך לא צפויים להיות עם ליקוי שמיעה משמעותי. הבדיקה שעשית מראה בודאות ניכרת שאכן שני העותקים תקינים אצלך. אם אתה מעוניין בודאות עוד יותר גבוהה ניתן במכון הגנטי בשיבא לבצע בתשלום בדיקת דם שלך לקביעה יותר מדויקת (קביעת רצף של הגן בשלמותו ולא רק של המוטציות השכיחות).
כשילדיכם יגדלו ויינשאו יהיה צריך לזכור שהם נשאים ולהפנות אותם ואת בני הזוג שלהם לבדיקות נשאות לחרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין
עמית06/07/2010תודה על התשובה,
הסתכלתי בבדיקה של אשתי וראיתי שדווקא היא הטרוזיגוט להלן התוצאות המדוייקות:
:הנבדק נמצא נשא למוטציה
CONNEXIN 167 del T
(CX 35DELG NORMAL (WT
CX 167DELT HETEROZYG
(CX 30DELGJD6 NORMAL (WT
מה זה אומר לגבי הילדים שלנו ? ואיך גן 167 קשור לגן 26 ?
אגב היא מרכיבה את מכשיר השמיעה בערך מגיל ה', מדובר בירידה בשמיעה ולא חרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין
פרופ' אוהד בירק09/07/2010הגן connexin 26 מכיל רצף של דנ"א. פגם בו ייתכן בגלל מוטציות שונות. המוטציה שנמצאה אצל אישתך, 167delT, היא המהמוטציות השכיחות בגן זה. על פי התשובה שבידיכים, נבדקו המוטציות השכיחות בגן connexin 26 ונמצא שאישתך נשאית של מוטציה בגן זה (כלומר יש לה עותק אחד תקין ואחד לא תקין). למרות שהעותק השני של הגן אצלה לכאורה תקין, היא כבדת שמיעה. אצלך לא נמצאה אף אחת מהמוטציות השכיחות.
מסקנות:
1. ייתכן שלאישתך רק עותק אחד פגום והיא מהמקרים הנדירים יחסית (אך קיימים) בהם גם לנשא של עותק אחד פגום יש ליקוי שמיעה.
2. ייתכן שיש לה מוטציה לא שכיחה בעותק השני. ניתן לבדוק זאת בבדיקה בתשלום של קביעת הרצף המלא של הגן.במכון הגנטי בשיבא או במעבדות פרטיות כגון פרונטו.
3. אתה ככל הנראה לא נשא של מוטציה בגן זה. נבדקו רק המוטציות השכיחות ולכן אמינות הבדיקה ניכרת אךלא מקסימלית. אם מעוניין לוודא יותר - ניתן לבדוק זאת בבדיקה בתשלום של קביעת הרצף המלא של הגן. במכון הגנטי בשיבא או במעבדות פרטיות כגון פרונטו.
4. לגבי ילדיכם: בהנחה שרק אשתך נשאית, הרי ש-50% סיכון לכל ילד שלכם להיות נשא. בד"כ לנשא אין ליקוי שמיעה, אך במקרה שלכם - היות ולאישתך יש ליקוי שמיעה - אין לשלול אפשרות שגם לילד נשא יהיה ליקוי חלקי.
5. כל מה שכתבתי והסברתי איננו תחליף יעוץ גנטי. אנא פנו ליעוץ גנטי מסודר באיזור מגוריכם.
6. אם תבחרו לבצע בדיקות של קביעת כל הרצף ויימצאו מוטציות נוספות - יש לפנות ליעוץ נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטליגופנינה05/07/2010
שלום רב, בהריון בשבוע 23+5 עובר זכר. אחי סובל מויטליגו תורשתי מצד משפחתה של אימי.
אמא של בעלי (חמתי) סובלת גם היא מויטליגו אך לא ידוע על תורשה במשפחה.
אשמח לדעת מה הסיכויים של העובר שלנו לסבול בעתיד ממחלה זו. אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו
פרופ' אנטוני לודר05/07/2010הגורם של ויטיליגו (חוסר צבע בעור) אינו ידוע. יש סברה שגורמים גנטים, סביבתיים וחיסוניים כולם תורמים. התופעה קורית בכ- 1:200 איש אבל בקרובי משפחה של אדם עם ויטיליגו השיעור גבוה יותר, אולי עד 5%. לא ניתן להעריך סיכון מדויק במשפחה שלך אבל הוא כנראה לא פחות ממספר זה. עדיף לפנות ליעוץ גנטי מקצועי. אין גן אחד שגורם אמנם לאחרונה פורסמו מחקרים אשר מדווחים על גן מסוים אשר יתכן שינוים בו תורמים לתופעה (NALP1) ולתופעות אחרות קשורות לפעילות חיסונית עצמית בגוף. בדיקה לגן זה לא זמינה כבדיקה שגרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית לכרוהןחני04/07/2010
שלום
אני בשבוע 18, הריון ראשון.
יש לי אח אחד ושתי אחיות.
אחי חולה בכרוהן חמור כבר עשרים שנה.
זהו נכד ראשון במשפחה ומכוון שהעובר זכר יש לי חששות מוגברים מהמחלה.
ובכלל אני מאוד מפחדת שהמחלה תעבור הלאה.
האם יש בדיקה גנטית לכרוהן שאני יכולה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Crohn's disease
פרופ' אוהד בירק04/07/2010אם הבנתי אחיך הוא המקרה היחיד במשפחה.
ידוע מעט על הגנטיקה של המחלה ומעורבים מספר גנים שרק חלקם ידועים ולכל אחד מהם השפעה חלקית - כמו גם לגורמים סביבתיים. אין כיום איבחון טרום לידתי אמין למחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירה מוקדמתטלי03/07/2010
שלום. בת 28 הריון ראשון. שקיפות עורפית תקינה, נצפו בסקירה בשבוע 15 מוקד אקוגני בלב ו-CPC, טרם בוצע חלבון עוברי. במשפחה של בעלי יש מקרה יחיד של דאון סנדרום (בת דודה) האים הממצאים בסקירה והסיפור המשפחתי מעלים סיכון להפרעות כרומוזומליות ומהווים אינדיקציה לבדיקת מי שפיר? האים אפשר להסתפק ו"לסמוך" על תוצאות של חלבון עוברי במידה ויהיה תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בסקירה מוקדמת
פרופ' אוהד בירק04/07/2010המקרה של תסמונת דאון במשפחה ככל הנראה לא מגביר את הסיכון. אבל שילוב שני המימצאים באולטרסאונד מהווה בפני עצמו אינדיקציה לבדיקת מי שפיר במימון משרד הבריאות - בכל מקרה - גם אם החלבון העוברי יהיה תקין. תפני ליעוץ גנטי להסבר מפורט ולקביעת תור לבדיקת מי שפיר במימון משרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיי זקסרויטל01/07/2010
שלום רב
אני בשבוע 27 הריון IVF לאחר מי שפיר וסקירות תקינות
ביעוץ גנטי טרם הכניסה להריון לא הומלץ לנו לבצע טיי זקס
מאחר ואני ממוצא סורי ובן זוגי אשכנזי
ביצעתי מספר בדיקות מצומצם שיצאו תקינות
הרופא שלי טוען שעל בעלי לבצע את הבדיקה כעת וזו טעות שזה לא נעשה עד היום
האם לדעתך כדאי שגם אני אבצע את הבדיקה במקביל כדי למנוע את ההמתנה לתוצאות הבדיקה שלי במידה ובעלי יתגלה כנשא?
אודה לתשובתך,
רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיי זקס
פרופ' אוהד בירק01/07/2010בעבר בדיקת נשאות לטיי זקס הומלצה ליהודים בני כל העדות. עם השנים הסתבר למשרד הבריאות שנשאים למחלה זו נמצאו רק ביהדות צפון אפריקה ובאשכניזם, ולכן במהלך השנה האחרונה השתנו ההמלצות - ומומלץ לבצע את הבדיקה רק אם שני בני הזוג ממוצא אשכנזי, צפון אפריקה או שילוב שתי העדות. הסיכון שאת נשאית אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רויטל01/07/2010פרופ' אוהד בירק תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת
אני מעריכה זאת מאוד!!!
לילה טוב וסופ"ש נעים,
רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן הכליותויקי01/07/2010
שלום,אני בת 24,השקיפות עורפית היתה טובה 0.8 מ"מ,אך בסריקה מוקדמת נאמר לי שלתינוק יש הרחבה של אגן הכליה,ימנית 4 מ"מ ושמאלית 5 מ"מ,השבוע קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי ואינהיבין איי והן תקינות.הסיכון לתסמונת דאון לפי חלבון עוברי ואינהיבין איי 1:2800
במקרה שלי מה יכולה להיות הסיבה להרחבה של אגני הכליות ?האם עליי לעשות בדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליות
פרופ' אוהד בירק01/07/2010הרחבת אגני כליות הינה מימצא שכיח. כמימצא בודד הוא מעלה רק במעט את הסיכון לתסמונת דאון. סה"כ בהתחשב בכל הבדיקות אין המלצה לבדיקת מי שפיר במקרה שלך על פי הקריטריונים של משרד הבריאות. מובן שאת יכולה להחליט לעשות את הבדיקה בכל זאת. תשובה זו איננה תחליף ליעוץ גנטי. נא לפנות ליעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CVSאושרת01/07/2010
שלום רב. אני נשאית של X שביר (75 חזרות), לפני שבועיים ויומיים עברתי בדיקת סיסי שיליה.
אמש קיבלתי את תוצאות הבדיקה:
"נצפה דגם של אלל מוגדל באזור רצף החזרות של הגן FMR1 כ-90 חזרות (-/+ 10 חזרות)."
האם רצף זה יכול לגדול?
כיצד זה יכול להשפיע על חיי התינוק/ילד/נער/מבוגר?
האם במקרה שכזה מומלצת הפסקת היריון?
האם מומלץ לעבור בדיקות נוספות מוקדמות יותר ממי-שפיר?
תודה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר
פרופ' אוהד בירק01/07/2010בקצרה - הגדלה עד 200 חזרות איננה גורמת לפיגור שיכלי. במקרה זה ההגדלה בשיליה היא ל-90 חזרות, אך אין ודאות שההגדלה במוח העובר איננה מעבר לכך (ואף 200 מעלה). יחד עם זאת, יש בדרך כלל התאמה כלשהי (אך לא מוחלטת) בין רמת ההגדלה ברקמות השונות.
יש לציין שבכ-20% מהזכרים אצלם הגדלה בטווח של 60-200 חזרות CGG בגן זה מופיעה בסביבות גיל 50-70 הסתמנות של רעד עדין ודמנציה (ירידה בתפקוד מוחי) הדרגתית.
סיכום: סיכוי ניכר שהעובר תקין אך אין ודאות.
זה מקרה ברור בו אין להסתפק בכמה משפטים כאן ועלייך לפנות ליעוץ גנטי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטקסיה
אושרת02/07/2010ראשית, תודה על תגובתך.
שנית, רציתי לשאול מה הקשר בין X שביר לאטקסיה?
האם כל נשא X שביר, כמוני למשל (75 חזרות), יש לו סיכוי של 20% ללקות באטקסיה?
האם אטקסיה יכולה להופיע גם בילודים? מהמידע שיש בידי, אטקסיה יכולה להופיע בילודים עד גיל שנתיים ו/או בנערים בעשור השני לחייהם. כמו כן, מצאתי כי עד כה לא נמצא טיפול יעיל באטקסיה.
שלישית, האם אפשר לקבוע איתך פגישת ייעוץ גנטי? האם יש מרפאה או בית חולים שבו אתה מייעץ באזור המרכז או הצפון?
שוב, תודה על התייחסותך.
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטקסיה בנשאים (זכרים ) של X שביר
פרופ' אוהד בירק02/07/2010המידע בנושא הצטבר רק בשנים האחרונות והידע עדיין מעט מוגבל. השכיחות של אטקסיה ושאר התופעות הנוירולוגיות בנשאיות X שביר ככל הנראה נמוכה מאוד. בזכרים - בין 20-40% ועל פי רוב הביטוי בגיל 50 ואף מאוחר יותר. ישנם דיווחים בודדים ועדיין לא מבוססים על שכיחות נמוכה אפשרית של בעיות בגילאים צעירים.
בנשאיות ישנה שכיחות מוגברת של הפסקת המחזור בגיל מוקדם מהרגיל.
אני גר במרכז, אך לצערה של משפחתי בחרתי שלא להרוויח משמעותית מעיסוקי ואין לי קליניקה פרטית. אני עושה יעוצים רבים מאוד - אך רק במסגרת הציבורית - במכון הגנטי בסורוקה. שאר זמני מוקדש למחקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאביטל30/06/2010
אימצתי את בתי בהיותה בת חצי שנה (אימוץ חו"ל )
לשמחתי הרבה, למעט הפרעת קשב וריכוז (מטופלת ומתוחזקת) וניתוח בקע מפשעתי לפני שנה, מדובר בילדה בריאה, ויטאלית וחזקה ויפיפיה (משקל ירוד במקצת, גובה סביר)
נכון להיום בת 11, לאחרונה, זיהיתי מן גידול עורי (כמו פיסת עור) היוצאת מהפות (לא מהנרתיק כי אם מתוך השפתיים החיצוניות) ובולטת במצב של עמידה. היינו אצל רופאת הילדים שלה (שכמובן מכירה אותה מאז היותה תינוקת). היא הפנתה אותנו לרופאת נשים. רופאת נשים הפנתה אותנו לייעוץ גנטי (קרואטיפ ובדיקת גנוטיפ ופנוטיפ) הבנתי שיכול להיות פגם גנטי המתייחס למגדר... (מיותר לציין שהמידע הקיים ברשותי אודות מולידיה- הוא דל ביותר) האמת היא שמאוד נלחצתי, האם תוכל לסדר את אוזניי בקצת יותר מידע ? באיזה סוג של פגם יכול להיות שמדובר? מה המשמעות? וכדומה... אני יודעת שאני קצת מקדימה את המאוחר ואולי כל הלחץ הוא מיותר, אבל מרגישה שחייבת לדעת קצת יותר לפני שנגיע לייעוץ הגנטי.
אשמח באם תוכל להפנות אותי למקורות מידע זמינים (ובעברית)
ממתינה לתגובתך.
והמון תודה, אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
פרופ' אוהד בירק01/07/2010הייתי ממתין לתוצאות הבירור. על פי מה שאת מתארת יש סיכוי ניכר שהכל טוב וכי יהיה די בכירורגיה פלסטית מינימלית בגיל יותר מאוחר. אם תהיינה תוצאות חריגות בבירור אשמח להיות לעזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת דושןליאת30/06/2010
האם יש המלצה לבצע בדיקה לנשאות למחלת דושן במהלך ההריון אם אין סיפור משפחתי ? האם לא צריכים ליידע את הנשים בדבר האפשרות לבצע בדיקות אלה במהלך ההריון ?
אני שואלת את השאלות הללו בגלל שבמשפחתי התגלה עכשיו ילד הסובל מהמחלה (בן 3) ורציתי לדעת האם לא ניתן היה למנוע את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דושן
פרופ' אוהד בירק30/06/2010ישנן אלפי מחלות גנטיות. בדיקות סקר מוצעות רק למחלות קשות ושכיחות. מחלת דושן אומנם קשה אך איננה שכיחה במידה המצדיקה בדיקת סקר לכלל האוכלוסיה. מובן שבמשפחות שבהן יש מקרה של דושן הסיפור שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית לדושן
רותם15/07/2010שלום,
לצערי בן דודתי חלה במחלה הקשה דושן והלך לעולמו לפני כחודש וחצי בגיל 22 ,
הסיכוי שאני נשאית הוא גבוה מאד והסיכוי אצלי הוא 1:250
היום אני מנסה להרות וברצוני לברר היכן ניתן לבצע בדיקה גנטית למחלה בטרם נקלטתי להריון .
לעזרתך אודה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית לדושן - תגובה
פרופ' אוהד בירק13/11/2010המכון הגנטי באיכילוב מרכז את מרבית הבדיקות לדושן בארץ. הפשוט יותר הוא לעבור שם גם את היעוץ וגם את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגור שכלי במשפחהטלי29/06/2010
שלום,
יש לי שני דודים (אחים של אמא שלי) הסובלים מפיגור שכלי מלידה, אחד בינוני (גיל-40) והשני קשה (גיל-46).
יש לציין, ההורים של שני הדודים שלי (סבא וסבתא שלי) הינם בני דודים. עוד נתון שראוי לציין, שאר הבנות שנולדו הינן בריאות.
אני תוהה מה עלי לשעות בכדי לבדוק אם אני נשאית.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור שיכלי במשפחה
פרופ' אוהד בירק30/06/2010ישנן מאות סיבות גנטיות לפיגור שיכלי. רק חלקן ניתן לבדיקה. חלק מהסיבות נובעות מתורשה רצסיבית (מצב בו כדי להיות חולה צריך ששני ההורים יהיו נשאים) וחלקם בתורשה בתאחיזה ל-X ( שם מספיק שהאישה נשאית ולא משנה מה המטען הגנטי שמגיע מצד הבעל). במקרה זה שתי האפשרויות אפשריות.
עלייך:
1. לעשות בדיקת נשאות לתסמונת X שביר.
2. לפנות ליעוץ גנטי ולהביא את כל המידע הרפואי - כולל תוצאות בדיקות גנטיות אם בוצעו - של הקרובים עם הפיגור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע בדיקות גנטיות ללוקים בפיגור
טלי02/07/2010שלום,
ראשית תודה על המענה.
לעניין ההצעה השניה , מעולם הם לא ביצעו בדיקות גנטיות. מהי הפרוצדורה לביצוע בדיקות אלו.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות ללוקים בפיגור
פרופ' אוהד בירק02/07/2010צריך לקבוע להם תור אצל רופא גנטיקאי במכון גנטי - על מנת שיבדוק אותם ויתרשם אם יש עדות לתסמונת ידועה ספציפית כלשהי. רצוי באותה הזדמנות כבר לקחת להם דם ל-X שביר ולבדיקת קריוטיפ (כרומוזומים). בשלב ראשון אולי מספיק לאחד מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברילילך29/06/2010
קיבלתי תשובות קצת חריגות לחלבון עוברי,האים לדעתך צריך מי שפיר(אני בפחדים מהבדיקה)
apf 3.11
ריכוז ng/ml 108.00
hcg 3.04
ריכוז iu/ml 56.80
ue3 0.93
ריכוז
nmol/l 4.25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ' אוהד בירק30/06/2010הערכים מעט חריגים בהקשר שנמריך בדיקות אולטרסאונד מכוונת. פני ליעוץ גנטי ויכוונו אותך לבדיקות האולטרסאונד הרלוונטיות.
לגבי בדיקת מי שפיר: מהו הערך המחושב של סיכון לתסמונת דאון שהופיע בתשובה? האם הופיע גם ערך של סיכון מחושב לטריזומיה 18?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון מחושב
לילך30/06/2010לגבי תיסמונת דאון הסיכון הוא 1 ל 200
לגבי טריזומיה לא הופיע חישוב סיכון
האים יש לך המלצה לאולטראסאונד ממוקד למערכת העיצבית?
רציתי לציין שזה הריון ivf והחשש למי שפיר הוא הרבה יותר גדול.
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון מחושב
פרופ' אוהד בירק01/07/2010בדיקת מי שפיר מומלצת כבר מסיכון 1:200 לתסמונת דאון ובודאי שבסיכון 1:200. הסיכון להפלה עקב הבדיקה כיום הוא משמעותית מתחת ל-1:200 ויש טוענים 1:300 או אף 1:400. מובן שההמלצות הן המלצות וההחלטות בידייך.
בגלל שאר המימצאים בבדיקץ החלבון העוברי מומלץ סקירה מכוונת למומים פתוחים בתעלת השידרה וכן לשיליה וזרימת דם בשיליה. בכל מקרה - מסר זה איננו תחליף ליעוץ גנטי מסודר שמומלץ במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואי בני דודיםחגית29/06/2010
היי,
האם העובדה שסבי וסבתי מצד אימי הם בני-דודים מעלה את הסיכוי לעובר עם תסמונת דאון?
האם זה נתון רלוונטי בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואי בני דודים
פרופ' אוהד בירק30/06/2010נישואי בני דוד מעלים את הסיכון למחלות גנטיות בילדים שלהם אך לא בנכדים שלהם (בהנחה שהנכדים לא התחתנו בתוך המשפחה). נישואי בני דוד לא מעלים בכלל את הסיכון לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)