פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ גנטי פרטי בצפון
    נתי
    09/07/2010

שלום.
    רציתי לדעת היכן אוכל לעשות בצפון ייעוץ גנטי פרטי עם רופא מומחה ולא דרך קופת חולים..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ גנטי פרטי בצפון

הוספת תגובה

• יעוץ

פרופ' אנטוני לודר
    09/07/2010

בפורום אני נמנע מלפרסם שמות של רופאים ספציפים.
    אני מציע להיעזר על ידי ספר שרותים של הקופה שלך או של שר"ן שלך, או לחלופין להתקשר לאחד המכונים או מרפאות הגנטיות של בתי החולים בצפון ולהתעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה, זה מה שאעשה

נתי
    09/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר באנזים o.t.c
    דב
    09/07/2010

אני מעוניין כי תבוצע לנערה בת 15 נכה קשה בדיקה גנטית המקיפה ביותר לברור חד משמעי אם יש אצלה פגם גנטי הגורם לחוסר באנזים o.t.c

היכן ניתן לבצע בדיקה כזו ומה מחירה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר באנזים o.t.c

הוספת תגובה

• OTC

פרופ' אנטוני לודר
    09/07/2010

אני מציע לברר אצל פרופ אורלי אל פלג, הדסה עין כרם.
    רשימת מעבדות בינלאומויות שמציעות בדיקת OTC נמצאת ב-
    http://www.genetests org
    לחצי על laboratory directory ואז תעשי חיפוש עם מילה ornithine

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחיצות בדיקה של ריצוף גנטי לCF
    נועה
    07/07/2010

שלום רב
    אני כרגע בשבוע ה22 להריוני.
    בסקירת המערכות המוקדמת שנערכה בשבוע 16 היה ממצא של מעי אקוגני.
    בעבר עשיתי בדיקות סקר גנטיות ובהן נבדקו 14 מוטציות של CF (זאת בעקבות
    מידע שקיבלנו על נשאות של CF אצל שתיים מאחיותיו של בעלי).
    אציין כי אני ובעלי ממוצא אשכנזי.
    בעקבות הגילוי של המעי האקוגני עברתי דיקור מי שפיר ובעלי עשה בדיקה גנטית
    לנשאות של CF.
    בדיקת מי השפיר יצאה תקינה מבחינת תסמונת דאון.

כעת בשבוע 22 להריוני גילינו שבעלי נשא של CF. במרפאה הגנטית בבי"ח העמק
    הומלצו לנו 2 בדיקות שנאמר לנו כי חשוב לעשות במקביל האחד בדיקה של ה DNA של
    העובר (אשר נשמר מהדיקור של מי השפיר שעשיתי) והשני ריצוף גנטי של הDNA שלי, על מנת לוודא שאינני נשאית של CF.
    ברצוני לברר את נחיצות בדיקת הריצוף הגנטי עבורי, וכמו כן לברר (מכיוון שבייעוץ הגנטי לא הצלחנו להבין זאת במאה אחוז) האם ניתן לקבל מידע חד משמעי מהבדיקה שנערכת לDNA של העובר, בנוגע לאפשרות שהוא לוקה בCF, או לא או שהוא רק נשא.

לתשובתך בקרוב אודה מאוד
    בברכה ותודה
    נועה

הוספת תגובה

• CF

פרופ' אנטוני לודר
    08/07/2010

המוטציה של בעלך ידועה, והוא בריא. אם ב- DNA של העובר אין המוטציה של בעלך, אזי לכל היותר העובר נשא ולא חולה.
    אם העובר כן נגוע במוטציה של בעלך, והיות שיש לו סימן בUS שמחשיד לכיוון CF, חשוב לשלול (ככל שניתן) המחלה. הבדיקות שעשית עד כה לא 100% מדויקות (אמנם רמת הדיוק גבוה מאד). אבל זה העניין - מה שעשית הינן בדיקות סקר לקביעת סיכון, לא בדיקה אבחנתית. במצב הזה (מצב מיוחד ולא דומה לאוכלוסיה בריאה שעושה בדיקות סקר בד"כ) את זקוקה לאבחנה ברמת הדיוק הגבוה ביותר. נכון להיום, זה דורש קביעת רצף לכל הגן. רק כך מוטציות נדירות תסקרנה, ויהיה אפשרי לבדוק העובר ברמה אבחנתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונקסין - העברת הגן לעובר
    עמית
    05/07/2010

שלום,

אשתי חולה בגן הקונקסין (בעלת מכשיר שמיעה) וכמובן שבבדיקות הגנטיות זה עלה כחריג.
    בבדיקות הגנטיות שערכתי לאותו הגן נמצאתי תקין.

מה זה אומר על סיכויי נשאות של העובר ?

לקביעת תור
    סגירה
    קונקסין - העברת הגן לעובר

הוספת תגובה

• קונקסין

עמית
    05/07/2010

אגב הגן הספציפי שאשתי חולה הוא CX 167DELT
    אך בבדיקות שערכתי גם CX 35DELG ו CX 30DELGJD6 נבדקו ויצאו תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונקסין

עמית
    05/07/2010

אגב הגן הספציפי שאשתי חולה הוא CX 167DELT
    אך בבדיקות שערכתי גם CX 35DELG ו CX 30DELGJD6 נבדקו ויצאו תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונקסין וחרשות

פרופ' אוהד בירק
    06/07/2010

אם הבנתי נכון אישתך הומוזיגוטית למוטציה בגן קונקסין 26, כלומר שני העותים של הגן פגומים אצלה. אם אצלך אכן שני העותקים תקינים, כל ילדיכם יהיו נשאים של מוטציה בגן (נשא הוא אדם בריא) אך לא צפויים להיות עם ליקוי שמיעה משמעותי. הבדיקה שעשית מראה בודאות ניכרת שאכן שני העותקים תקינים אצלך. אם אתה מעוניין בודאות עוד יותר גבוהה ניתן במכון הגנטי בשיבא לבצע בתשלום בדיקת דם שלך לקביעה יותר מדויקת (קביעת רצף של הגן בשלמותו ולא רק של המוטציות השכיחות).
    כשילדיכם יגדלו ויינשאו יהיה צריך לזכור שהם נשאים ולהפנות אותם ואת בני הזוג שלהם לבדיקות נשאות לחרשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונקסין

עמית
    06/07/2010

תודה על התשובה,

הסתכלתי בבדיקה של אשתי וראיתי שדווקא היא הטרוזיגוט להלן התוצאות המדוייקות:

:הנבדק נמצא נשא למוטציה
    CONNEXIN 167 del T

(CX 35DELG NORMAL (WT
    CX 167DELT HETEROZYG
    (CX 30DELGJD6 NORMAL (WT

מה זה אומר לגבי הילדים שלנו ? ואיך גן 167 קשור לגן 26 ?

אגב היא מרכיבה את מכשיר השמיעה בערך מגיל ה', מדובר בירידה בשמיעה ולא חרשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונקסין

פרופ' אוהד בירק
    09/07/2010

הגן connexin 26 מכיל רצף של דנ"א. פגם בו ייתכן בגלל מוטציות שונות. המוטציה שנמצאה אצל אישתך, 167delT, היא המהמוטציות השכיחות בגן זה. על פי התשובה שבידיכים, נבדקו המוטציות השכיחות בגן connexin 26 ונמצא שאישתך נשאית של מוטציה בגן זה (כלומר יש לה עותק אחד תקין ואחד לא תקין). למרות שהעותק השני של הגן אצלה לכאורה תקין, היא כבדת שמיעה. אצלך לא נמצאה אף אחת מהמוטציות השכיחות.
    מסקנות:
    1. ייתכן שלאישתך רק עותק אחד פגום והיא מהמקרים הנדירים יחסית (אך קיימים) בהם גם לנשא של עותק אחד פגום יש ליקוי שמיעה.
    2. ייתכן שיש לה מוטציה לא שכיחה בעותק השני. ניתן לבדוק זאת בבדיקה בתשלום של קביעת הרצף המלא של הגן.במכון הגנטי בשיבא או במעבדות פרטיות כגון פרונטו.
    3. אתה ככל הנראה לא נשא של מוטציה בגן זה. נבדקו רק המוטציות השכיחות ולכן אמינות הבדיקה ניכרת אךלא מקסימלית. אם מעוניין לוודא יותר - ניתן לבדוק זאת בבדיקה בתשלום של קביעת הרצף המלא של הגן. במכון הגנטי בשיבא או במעבדות פרטיות כגון פרונטו.
    4. לגבי ילדיכם: בהנחה שרק אשתך נשאית, הרי ש-50% סיכון לכל ילד שלכם להיות נשא. בד"כ לנשא אין ליקוי שמיעה, אך במקרה שלכם - היות ולאישתך יש ליקוי שמיעה - אין לשלול אפשרות שגם לילד נשא יהיה ליקוי חלקי.
    5. כל מה שכתבתי והסברתי איננו תחליף יעוץ גנטי. אנא פנו ליעוץ גנטי מסודר באיזור מגוריכם.
    6. אם תבחרו לבצע בדיקות של קביעת כל הרצף ויימצאו מוטציות נוספות - יש לפנות ליעוץ נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטליגו
    פנינה
    05/07/2010

שלום רב, בהריון בשבוע 23+5 עובר זכר. אחי סובל מויטליגו תורשתי מצד משפחתה של אימי.
    אמא של בעלי (חמתי) סובלת גם היא מויטליגו אך לא ידוע על תורשה במשפחה.
    אשמח לדעת מה הסיכויים של העובר שלנו לסבול בעתיד ממחלה זו. אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ויטליגו

הוספת תגובה

• ויטיליגו

פרופ' אנטוני לודר
    05/07/2010

הגורם של ויטיליגו (חוסר צבע בעור) אינו ידוע. יש סברה שגורמים גנטים, סביבתיים וחיסוניים כולם תורמים. התופעה קורית בכ- 1:200 איש אבל בקרובי משפחה של אדם עם ויטיליגו השיעור גבוה יותר, אולי עד 5%. לא ניתן להעריך סיכון מדויק במשפחה שלך אבל הוא כנראה לא פחות ממספר זה. עדיף לפנות ליעוץ גנטי מקצועי. אין גן אחד שגורם אמנם לאחרונה פורסמו מחקרים אשר מדווחים על גן מסוים אשר יתכן שינוים בו תורמים לתופעה (NALP1) ולתופעות אחרות קשורות לפעילות חיסונית עצמית בגוף. בדיקה לגן זה לא זמינה כבדיקה שגרתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית לכרוהן
    חני
    04/07/2010

שלום

אני בשבוע 18, הריון ראשון.
    יש לי אח אחד ושתי אחיות.
    אחי חולה בכרוהן חמור כבר עשרים שנה.
    זהו נכד ראשון במשפחה ומכוון שהעובר זכר יש לי חששות מוגברים מהמחלה.
    ובכלל אני מאוד מפחדת שהמחלה תעבור הלאה.
    האם יש בדיקה גנטית לכרוהן שאני יכולה לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה גנטית לכרוהן

הוספת תגובה

• Crohn's disease

פרופ' אוהד בירק
    04/07/2010

אם הבנתי אחיך הוא המקרה היחיד במשפחה.
    ידוע מעט על הגנטיקה של המחלה ומעורבים מספר גנים שרק חלקם ידועים ולכל אחד מהם השפעה חלקית - כמו גם לגורמים סביבתיים. אין כיום איבחון טרום לידתי אמין למחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים בסקירה מוקדמת
    טלי
    03/07/2010

שלום. בת 28 הריון ראשון. שקיפות עורפית תקינה, נצפו בסקירה בשבוע 15 מוקד אקוגני בלב ו-CPC, טרם בוצע חלבון עוברי. במשפחה של בעלי יש מקרה יחיד של דאון סנדרום (בת דודה) האים הממצאים בסקירה והסיפור המשפחתי מעלים סיכון להפרעות כרומוזומליות ומהווים אינדיקציה לבדיקת מי שפיר? האים אפשר להסתפק ו"לסמוך" על תוצאות של חלבון עוברי במידה ויהיה תקין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים בסקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• ממצאים בסקירה מוקדמת

פרופ' אוהד בירק
    04/07/2010

המקרה של תסמונת דאון במשפחה ככל הנראה לא מגביר את הסיכון. אבל שילוב שני המימצאים באולטרסאונד מהווה בפני עצמו אינדיקציה לבדיקת מי שפיר במימון משרד הבריאות - בכל מקרה - גם אם החלבון העוברי יהיה תקין. תפני ליעוץ גנטי להסבר מפורט ולקביעת תור לבדיקת מי שפיר במימון משרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיי זקס
    רויטל
    01/07/2010

שלום רב
    אני בשבוע 27 הריון IVF לאחר מי שפיר וסקירות תקינות
    ביעוץ גנטי טרם הכניסה להריון לא הומלץ לנו לבצע טיי זקס
    מאחר ואני ממוצא סורי ובן זוגי אשכנזי
    ביצעתי מספר בדיקות מצומצם שיצאו תקינות
    הרופא שלי טוען שעל בעלי לבצע את הבדיקה כעת וזו טעות שזה לא נעשה עד היום
    האם לדעתך כדאי שגם אני אבצע את הבדיקה במקביל כדי למנוע את ההמתנה לתוצאות הבדיקה שלי במידה ובעלי יתגלה כנשא?
    אודה לתשובתך,
    רויטל.

לקביעת תור
    סגירה
    טיי זקס

הוספת תגובה

• טיי זקס

פרופ' אוהד בירק
    01/07/2010

בעבר בדיקת נשאות לטיי זקס הומלצה ליהודים בני כל העדות. עם השנים הסתבר למשרד הבריאות שנשאים למחלה זו נמצאו רק ביהדות צפון אפריקה ובאשכניזם, ולכן במהלך השנה האחרונה השתנו ההמלצות - ומומלץ לבצע את הבדיקה רק אם שני בני הזוג ממוצא אשכנזי, צפון אפריקה או שילוב שתי העדות. הסיכון שאת נשאית אפסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רויטל
    01/07/2010

פרופ' אוהד בירק תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת
    אני מעריכה זאת מאוד!!!
    לילה טוב וסופ"ש נעים,
    רויטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגן הכליות
    ויקי
    01/07/2010

שלום,אני בת 24,השקיפות עורפית היתה טובה 0.8 מ"מ,אך בסריקה מוקדמת נאמר לי שלתינוק יש הרחבה של אגן הכליה,ימנית 4 מ"מ ושמאלית 5 מ"מ,השבוע קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי ואינהיבין איי והן תקינות.הסיכון לתסמונת דאון לפי חלבון עוברי ואינהיבין איי 1:2800
    במקרה שלי מה יכולה להיות הסיבה להרחבה של אגני הכליות ?האם עליי לעשות בדיקת מי שפיר?

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגן הכליות

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליות

פרופ' אוהד בירק
    01/07/2010

הרחבת אגני כליות הינה מימצא שכיח. כמימצא בודד הוא מעלה רק במעט את הסיכון לתסמונת דאון. סה"כ בהתחשב בכל הבדיקות אין המלצה לבדיקת מי שפיר במקרה שלך על פי הקריטריונים של משרד הבריאות. מובן שאת יכולה להחליט לעשות את הבדיקה בכל זאת. תשובה זו איננה תחליף ליעוץ גנטי. נא לפנות ליעוץ גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת CVS
    אושרת
    01/07/2010

שלום רב. אני נשאית של X שביר (75 חזרות), לפני שבועיים ויומיים עברתי בדיקת סיסי שיליה.
    אמש קיבלתי את תוצאות הבדיקה:
    "נצפה דגם של אלל מוגדל באזור רצף החזרות של הגן FMR1 כ-90 חזרות (-/+ 10 חזרות)."
    האם רצף זה יכול לגדול?
    כיצד זה יכול להשפיע על חיי התינוק/ילד/נער/מבוגר?
    האם במקרה שכזה מומלצת הפסקת היריון?
    האם מומלץ לעבור בדיקות נוספות מוקדמות יותר ממי-שפיר?

תודה,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CVS

הוספת תגובה

• X שביר

פרופ' אוהד בירק
    01/07/2010

בקצרה - הגדלה עד 200 חזרות איננה גורמת לפיגור שיכלי. במקרה זה ההגדלה בשיליה היא ל-90 חזרות, אך אין ודאות שההגדלה במוח העובר איננה מעבר לכך (ואף 200 מעלה). יחד עם זאת, יש בדרך כלל התאמה כלשהי (אך לא מוחלטת) בין רמת ההגדלה ברקמות השונות.
    יש לציין שבכ-20% מהזכרים אצלם הגדלה בטווח של 60-200 חזרות CGG בגן זה מופיעה בסביבות גיל 50-70 הסתמנות של רעד עדין ודמנציה (ירידה בתפקוד מוחי) הדרגתית.
    סיכום: סיכוי ניכר שהעובר תקין אך אין ודאות.
    זה מקרה ברור בו אין להסתפק בכמה משפטים כאן ועלייך לפנות ליעוץ גנטי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטקסיה

אושרת
    02/07/2010

ראשית, תודה על תגובתך.
    שנית, רציתי לשאול מה הקשר בין X שביר לאטקסיה?
    האם כל נשא X שביר, כמוני למשל (75 חזרות), יש לו סיכוי של 20% ללקות באטקסיה?
    האם אטקסיה יכולה להופיע גם בילודים? מהמידע שיש בידי, אטקסיה יכולה להופיע בילודים עד גיל שנתיים ו/או בנערים בעשור השני לחייהם. כמו כן, מצאתי כי עד כה לא נמצא טיפול יעיל באטקסיה.
    שלישית, האם אפשר לקבוע איתך פגישת ייעוץ גנטי? האם יש מרפאה או בית חולים שבו אתה מייעץ באזור המרכז או הצפון?

שוב, תודה על התייחסותך.
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטקסיה בנשאים (זכרים ) של X שביר

פרופ' אוהד בירק
    02/07/2010

המידע בנושא הצטבר רק בשנים האחרונות והידע עדיין מעט מוגבל. השכיחות של אטקסיה ושאר התופעות הנוירולוגיות בנשאיות X שביר ככל הנראה נמוכה מאוד. בזכרים - בין 20-40% ועל פי רוב הביטוי בגיל 50 ואף מאוחר יותר. ישנם דיווחים בודדים ועדיין לא מבוססים על שכיחות נמוכה אפשרית של בעיות בגילאים צעירים.
    בנשאיות ישנה שכיחות מוגברת של הפסקת המחזור בגיל מוקדם מהרגיל.

אני גר במרכז, אך לצערה של משפחתי בחרתי שלא להרוויח משמעותית מעיסוקי ואין לי קליניקה פרטית. אני עושה יעוצים רבים מאוד - אך רק במסגרת הציבורית - במכון הגנטי בסורוקה. שאר זמני מוקדש למחקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    אביטל
    30/06/2010

אימצתי את בתי בהיותה בת חצי שנה (אימוץ חו"ל )
    לשמחתי הרבה, למעט הפרעת קשב וריכוז (מטופלת ומתוחזקת) וניתוח בקע מפשעתי לפני שנה, מדובר בילדה בריאה, ויטאלית וחזקה ויפיפיה (משקל ירוד במקצת, גובה סביר)
    נכון להיום בת 11, לאחרונה, זיהיתי מן גידול עורי (כמו פיסת עור) היוצאת מהפות (לא מהנרתיק כי אם מתוך השפתיים החיצוניות) ובולטת במצב של עמידה. היינו אצל רופאת הילדים שלה (שכמובן מכירה אותה מאז היותה תינוקת). היא הפנתה אותנו לרופאת נשים. רופאת נשים הפנתה אותנו לייעוץ גנטי (קרואטיפ ובדיקת גנוטיפ ופנוטיפ) הבנתי שיכול להיות פגם גנטי המתייחס למגדר... (מיותר לציין שהמידע הקיים ברשותי אודות מולידיה- הוא דל ביותר) האמת היא שמאוד נלחצתי, האם תוכל לסדר את אוזניי בקצת יותר מידע ? באיזה סוג של פגם יכול להיות שמדובר? מה המשמעות? וכדומה... אני יודעת שאני קצת מקדימה את המאוחר ואולי כל הלחץ הוא מיותר, אבל מרגישה שחייבת לדעת קצת יותר לפני שנגיע לייעוץ הגנטי.
    אשמח באם תוכל להפנות אותי למקורות מידע זמינים (ובעברית)
    ממתינה לתגובתך.
    והמון תודה, אביטל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

פרופ' אוהד בירק
    01/07/2010

הייתי ממתין לתוצאות הבירור. על פי מה שאת מתארת יש סיכוי ניכר שהכל טוב וכי יהיה די בכירורגיה פלסטית מינימלית בגיל יותר מאוחר. אם תהיינה תוצאות חריגות בבירור אשמח להיות לעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת דושן
    ליאת
    30/06/2010

האם יש המלצה לבצע בדיקה לנשאות למחלת דושן במהלך ההריון אם אין סיפור משפחתי ? האם לא צריכים ליידע את הנשים בדבר האפשרות לבצע בדיקות אלה במהלך ההריון ?
    אני שואלת את השאלות הללו בגלל שבמשפחתי התגלה עכשיו ילד הסובל מהמחלה (בן 3) ורציתי לדעת האם לא ניתן היה למנוע את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת דושן

הוספת תגובה

• דושן

פרופ' אוהד בירק
    30/06/2010

ישנן אלפי מחלות גנטיות. בדיקות סקר מוצעות רק למחלות קשות ושכיחות. מחלת דושן אומנם קשה אך איננה שכיחה במידה המצדיקה בדיקת סקר לכלל האוכלוסיה. מובן שבמשפחות שבהן יש מקרה של דושן הסיפור שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית לדושן

רותם
    15/07/2010

שלום,
    לצערי בן דודתי חלה במחלה הקשה דושן והלך לעולמו לפני כחודש וחצי בגיל 22 ,
    הסיכוי שאני נשאית הוא גבוה מאד והסיכוי אצלי הוא 1:250
    היום אני מנסה להרות וברצוני לברר היכן ניתן לבצע בדיקה גנטית למחלה בטרם נקלטתי להריון .

לעזרתך אודה,
    רותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית לדושן - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    13/11/2010

המכון הגנטי באיכילוב מרכז את מרבית הבדיקות לדושן בארץ. הפשוט יותר הוא לעבור שם גם את היעוץ וגם את הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגור שכלי במשפחה
    טלי
    29/06/2010

שלום,
    יש לי שני דודים (אחים של אמא שלי) הסובלים מפיגור שכלי מלידה, אחד בינוני (גיל-40) והשני קשה (גיל-46).
    יש לציין, ההורים של שני הדודים שלי (סבא וסבתא שלי) הינם בני דודים. עוד נתון שראוי לציין, שאר הבנות שנולדו הינן בריאות.
    אני תוהה מה עלי לשעות בכדי לבדוק אם אני נשאית.
    בתודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    פיגור שכלי במשפחה

הוספת תגובה

• פיגור שיכלי במשפחה

פרופ' אוהד בירק
    30/06/2010

ישנן מאות סיבות גנטיות לפיגור שיכלי. רק חלקן ניתן לבדיקה. חלק מהסיבות נובעות מתורשה רצסיבית (מצב בו כדי להיות חולה צריך ששני ההורים יהיו נשאים) וחלקם בתורשה בתאחיזה ל-X ( שם מספיק שהאישה נשאית ולא משנה מה המטען הגנטי שמגיע מצד הבעל). במקרה זה שתי האפשרויות אפשריות.
    עלייך:
    1. לעשות בדיקת נשאות לתסמונת X שביר.
    2. לפנות ליעוץ גנטי ולהביא את כל המידע הרפואי - כולל תוצאות בדיקות גנטיות אם בוצעו - של הקרובים עם הפיגור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע בדיקות גנטיות ללוקים בפיגור

טלי
    02/07/2010

שלום,
    ראשית תודה על המענה.
    לעניין ההצעה השניה , מעולם הם לא ביצעו בדיקות גנטיות. מהי הפרוצדורה לביצוע בדיקות אלו.
    בתודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות ללוקים בפיגור

פרופ' אוהד בירק
    02/07/2010

צריך לקבוע להם תור אצל רופא גנטיקאי במכון גנטי - על מנת שיבדוק אותם ויתרשם אם יש עדות לתסמונת ידועה ספציפית כלשהי. רצוי באותה הזדמנות כבר לקחת להם דם ל-X שביר ולבדיקת קריוטיפ (כרומוזומים). בשלב ראשון אולי מספיק לאחד מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי
    לילך
    29/06/2010

קיבלתי תשובות קצת חריגות לחלבון עוברי,האים לדעתך צריך מי שפיר(אני בפחדים מהבדיקה)
    apf 3.11
    ריכוז ng/ml 108.00
    hcg 3.04
    ריכוז iu/ml 56.80
    ue3 0.93
    ריכוז
    nmol/l 4.25

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• חלבון עוברי

פרופ' אוהד בירק
    30/06/2010

הערכים מעט חריגים בהקשר שנמריך בדיקות אולטרסאונד מכוונת. פני ליעוץ גנטי ויכוונו אותך לבדיקות האולטרסאונד הרלוונטיות.
    לגבי בדיקת מי שפיר: מהו הערך המחושב של סיכון לתסמונת דאון שהופיע בתשובה? האם הופיע גם ערך של סיכון מחושב לטריזומיה 18?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון מחושב

לילך
    30/06/2010

לגבי תיסמונת דאון הסיכון הוא 1 ל 200
    לגבי טריזומיה לא הופיע חישוב סיכון
    האים יש לך המלצה לאולטראסאונד ממוקד למערכת העיצבית?
    רציתי לציין שזה הריון ivf והחשש למי שפיר הוא הרבה יותר גדול.
    תודה
    לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון מחושב

פרופ' אוהד בירק
    01/07/2010

בדיקת מי שפיר מומלצת כבר מסיכון 1:200 לתסמונת דאון ובודאי שבסיכון 1:200. הסיכון להפלה עקב הבדיקה כיום הוא משמעותית מתחת ל-1:200 ויש טוענים 1:300 או אף 1:400. מובן שההמלצות הן המלצות וההחלטות בידייך.
    בגלל שאר המימצאים בבדיקץ החלבון העוברי מומלץ סקירה מכוונת למומים פתוחים בתעלת השידרה וכן לשיליה וזרימת דם בשיליה. בכל מקרה - מסר זה איננו תחליף ליעוץ גנטי מסודר שמומלץ במקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואי בני דודים
    חגית
    29/06/2010

היי,
    האם העובדה שסבי וסבתי מצד אימי הם בני-דודים מעלה את הסיכוי לעובר עם תסמונת דאון?
    האם זה נתון רלוונטי בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    נישואי בני דודים

הוספת תגובה

• נישואי בני דודים

פרופ' אוהד בירק
    30/06/2010

נישואי בני דוד מעלים את הסיכון למחלות גנטיות בילדים שלהם אך לא בנכדים שלהם (בהנחה שהנכדים לא התחתנו בתוך המשפחה). נישואי בני דוד לא מעלים בכלל את הסיכון לתסמונת דאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה