מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת דאוןדיתי24/12/2009
שלום,
אני בהריון, שבוע 16.
בבדיקות של שקיפות עורפית יצאו המספרים הבאים:
לפי הגיל (32) 1/730
לפי השקלול עם הגיל, השקיפות והביוכימי 1/570
לפי השקיפות 1:1465
האם אכן יש סיכון לתינוק עם תסמונת דאון?
הרופא שלי דואג מכיוון שהסדיקה הביוכימית העלתה את הסיכון.
יש להוסיף כי בן דוד של אמי מצד אמא לוקה בתסמונת דאון.
תודה רבה,
דיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דאון
ד''ר לינה באסל24/12/2009קיים סיכון קטן מאוד לתסמונת דאון - כ-0.2%. רב הסיכויים כי אין עליה בסיכון עקב סיפור משפחתי (רק במקרים נדירים קיימות צורות "משפחתיות" של תסמונת דאון). ניתן לשלול צורה משפחתית על ידי בדיקת קירוטיפ בדם שלך. תפני ליעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לפירותנטע23/12/2009
ביתי פגית שבוע 31 כעת בת 8 חודשים. ניזונה מחלב אם מרק ופירות . באופן עיקבי אוכלת את המרק מאוד יפה ומסרבת לאכול את הפירות. בהמלצת דיאטנית ניסיתי להציע מחית אחת של בננה במשך שבועיים ואכן בשבוע השני אכלה קצת יותר בננה. עם או בלי קשר באותו שבוע סבלה יותר מכאבי בטן, יציאות רכות וגזים. האם יש צורך בבדיקה נוספת? האם יכול להיות מישני למחלה מטבולית כלשהי? לציין כי בחודשיים האחרונים מטופלת בסינקטן (ACTH) בעקבות פירכוסים שהופיעו ששייכו לפגות ללא בדיקה נוספת. כעת ללא פירכוסים ו-EEG תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד לציין
נטע23/12/2009בדיקת רמות אמוניה בדם שבוצעה תקינה (64), תפקודי כבד וכליות תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לפירות
ד''ר לינה באסל23/12/2009רב הסיכויים כי סירוב לאכול פירות אינו קשור למחלה מטבולית. חשוב להתיעץ עם רופא ילדים לגבי צורך בבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבירות למחלהאמא21/12/2009
שלום
אני ובעלי אנשים בריאים. יש לנו 2 ילדים עם תופעות של התפסות הידיים.
בדיקת EMG לאחת הראתה מיוטוניה, לשני עדיין לא נעשתה.
האם באמת קיימת סבירות נמוכה מאוד ל2 אנשים בריאים להוליד 2 ילדים חולים במיוטוניה דיסטרופי?
הרופא הגנטי שבדק את בתי, טען שזוהי כנראה מיוטוניה תורשתית לא על רקע דומיננטי, ולכן כמעט ואין סכוי שזוהי מיוטוניה דיסטרופי. ולא בצע בדיקת דם גנטית, אלא שלח אותי ואת בעלי ואת בני הנוסף לבדיקת EMG.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבירות למחלה
ד''ר לינה באסל21/12/2009שלום,
קיימים 2 סוגים של מיוטוניק דיסטרופי ועוד סוגים שונים של מיוטוניה. יתכן מצב של הורים בריאים ו-2 ילדים חולים, אך מצב זה נדיר יחסית (במיוחד במידה ומדובר בילדים קטנים). לדעתי מומלץ לבצע בדיקה גנטית ל-DM1 (הסוג השכיח). במידה ושלילי, ניתן להמשיך בירור על ידי EMG ובדיקות גנטיות נוספות.
מכוון שלא בדקתי את הילדים קשה לתת יעוץ מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיך שסוע-תכנון הריוןבר20/12/2009
בוקר טוב,
במשפחה ללא בעיות בריאות או בעיות גנטיות יש ילד עם חיך שסוע בלבד,ללא בעיות אחרות,נבדק גנטית בבדיקת FISH וזה לא גנטי,אין שום בעיה אחרת מלבד החיך השסוע(רך+קשה).
זה הילד השני במשפחה כאשר ילדה ראשונה בריאה.
מה הסיכוי שיוולד ילד/ה עם חיך שסוע בהריון הבא?
האם זה שלוקחים חומצה פולית במינון יותר גבוה יכול לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיך שסוע-תכנון הריון
ד''ר לינה באסל20/12/2009הסיכון נמוך - כ-3-4%. מומלץ US עוברי מכוון לחך העובר בכל בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה על קבלת תשובות לשאלותיי בטרם אדינה17/12/2009
בטרם אגיע פיזית לייעוץ גנטי. הייתי אצל יועץ גנטי וכשחשבתי על תוצאות הבדיקות הגנטיות שעברתי התעוררו אצלי השאלות הנוספות ולא אגיע ליועץ גנטי בקרוב, לכן אני מפנה אלייך את שאלותיי. אודה לך על תשובותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על קבלת תשובות לשאלותיי בטרם א
ד''ר לינה באסל20/12/2009העיניין מסובך מדי לפורום זה, דרושה שיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך המפורטתדינה17/12/2009
הבנתי מתשובתך שלא ניתן לשאת שתי מוטציות בגן brca1 או בגן brca2 אלא רק מוטציה אחת בכל אחד מהם ז"א לא יתכן שמישהו ישא את שתי המוטציות השכיחות בקרב האשכנזים בגן brca1 ? כי יש הרי 3 מוטציות ששכיחות אצל אשכנזים ושאותן בודקים בד"כ: שתיים מהן בגן brca1 ואחת בגן brca2.
אז אני מסיקה מדברייך שלא ניתן לשאת ביחד על אותו העותק הגנטי את שתי המוטציות בגן brca1 או שלא הבנתי נכון את דברייך וכן יכול אותו נשא לשאת את שתי המוטציות האשכנזיות בגן brca1?
לגבי נשאות כפולה התכוונתי לשאול בהודעתי הקודמת האם במצב שבו שני ההורים הם נשאים של אותה המוטציה בדיוק באחד הגנים או ביותר, האם יתכן שהתינוק קיבל מכל אחד מהוריו את אותה המוטציה ונוצר מצב שבו התינוק נושא פעמיים את אותה המוטציה בגן brca1 או בגן brca2 ואז בעצם לא נותר לתינוק עותק תקין של brca1 או של brca2? האם עובר שקיבל נשאות משני הוריו של אותה המוטציה יכול לשרוד במצב כזה או שזאת נשאות שגורמת להפלה טבעית במהלך ההיריון? כי ילד שנולד עם שני עותקים פגומים שקיבל משני הוריו בהנחה שהם שניהם נושאים את אותה המוטציה והעבירו אליו כל אחד את העותק הפגום שלו, אז הילד לא מוגן לחלוטין מפני סרטן.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על תשובתך המפורטת
ד''ר לינה באסל17/12/2009אני ממליצה לך לדון לגבי מנגנוני התורשה ביעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מבקשת מאוד לקבל תשובות בטרם
דינה17/12/2009ובכל זאת האם יש אפשרות לקבל תשובות לשאלותיי לפני שאגיע פיזית ליועץ גנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות ל brcaדינה17/12/2009
שלום רב לרופאה,
בעקבות מקרי סרטן גם במשפחתי וגם במשפחתו של בעלי עשינו בדיקה גנטית ל brca , שנינו אשכנזים ויצא שלכל אחד מאיתנו יש מוטציה גנטית: לי בגן BRCA2 ולבעלי בגן brca1 , דהיינו אנחנו נשאים של 2 מתוך 3 המוטציות שנבדקות אצל אשכנזים. יש לנו בנות משותפות. האם יתכן מצב שלאחת הבנות או ליותר עברו שתי המוטציות וכל אחת מהן נושאת גם מוטציה ב brca1 וגם מוטציה ב brca2 ? האם יתכן שאישה או גבר ישאו 2 מוטציות האחת ב brca1 והשניה ב brca2 ועדיין ישארו בריאים? או שבמצב כזה של נשאות המחלה היא ודאית?
האם מצב כזה של נשאות כמתואר לעיל נקרא נשאות כפולה? או שנשאות כפולה משמעה נשאות של אותה המוטציה פעמיים בשני העותקים של אותו גן? כי כאן מדובר על נשאות של שתי מוטציות בגנים שונים ולא בנשאות של אותה מוטציה בשני עותקים של אותו הגן. ( אני מתיחסת לבנות, כי אני ובעלי נושאים את המוטציות שלנו רק בעותק אחד של הגנים שלנו, דהיינו, קיבלנו את הנשאות רק מאחד ההורים ולא משני ההורים ).
אודה על הבהרת הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות ל brca
ד''ר לינה באסל17/12/2009שלום רב לרופאה,
בעקבות מקרי סרטן גם במשפחתי וגם במשפחתו של בעלי עשינו בדיקה גנטית ל brca , שנינו אשכנזים ויצא שלכל אחד מאיתנו יש מוטציה גנטית: לי בגן BRCA2 ולבעלי בגן brca1 , דהיינו אנחנו נשאים של 2 מתוך 3 המוטציות שנבדקות אצל אשכנזים. יש לנו בנות משותפות.
האם יתכן מצב שלאחת הבנות או ליותר עברו שתי המוטציות וכל אחת מהן נושאת גם מוטציה ב brca1 וגם מוטציה ב brca2 ?
מצב זה אפשרי
האם יתכן שאישה או גבר ישאו 2 מוטציות האחת ב brca1 והשניה ב brca2 ועדיין ישארו בריאים?
כן
או שבמצב כזה של נשאות המחלה היא ודאית?
במידה וקיימת נשאות לשתי המוטציות באותו הפרט - לא ב-100% תהיה מחלה, אך הסיכון למחלה הנו גבוה.
האם מצב כזה של נשאות כמתואר לעיל נקרא נשאות כפולה? או שנשאות כפולה משמעה נשאות של אותה המוטציה פעמיים בשני העותקים של אותו גן? כי כאן מדובר על נשאות של שתי מוטציות בגנים שונים ולא בנשאות של אותה מוטציה בשני עותקים של אותו הגן. ( אני מתיחסת לבנות, כי אני ובעלי נושאים את המוטציות שלנו רק בעותק אחד של הגנים שלנו, דהיינו, קיבלנו את הנשאות רק מאחד ההורים ולא משני ההורים ).
קיימת אפשרות של נשאות "כפולה" אצל הילדים - יתכן מצב של 2 מוטציות שונות בשני גנים שונים אצל הילדים שלכם. מושג compound heterozygosity מתאר מצב של 2 מוטציות שונות באותו הגן (לא קיים ב-BRCA1 ו-BRCA2).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMAאילן13/12/2009
שלום רב,
אשתי בהריון והיא עשתה את הבדיקות הגנטיות אשר יצאו תקינות.
בבדיקת ה SMA התוצאה הייתה נמצאו שניי עותקים או יותר של הגן SMN1 אין עדות לנשאות למחלת ניוון שרירים מסוג SMA
במשפחה שלי יש עבר למחלת ה SMA (שני אחיי נפטרו בגיל קטן ממחלה זו) אינני יודע אם נשא או לא.
רציתי לדעת האם בדיקה זו מספקת ואיננו צריכם לעשות בדיקת מי שפיר? הבנתי (לא מרופא) שהבדיקה מזהה סוג אחד של המחלה ולא את הסוג השני ולכן צריך לעשות בדיקת מי שפיר. האם זה נכון?
תודה ,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
ד''ר לינה באסל13/12/2009בדיקה תקינה שלך מקטינה את הסיכון לנשאות אך אינה אפשרות של שוללת נשאות לחלוטין. במקרה שלך מומלץ לבצע בדיקת נשאות ל-SMA גם לבת הזוג. ניתן לבצע בדיקת SMA גם להורים שלך על מנת לקבוע באיזה סוג SMA מדובר (חסר או מוטציה אחרת).
גם בדיקת דם וגם בדיקת מי שפיר בודקות סוג אחד בלבד של המחלה - חסר של חלק מהגן. בבדיקת נשאות לפעמים "מפספסים" את החסר של הגן. במידה ובת הזוג שלך נשאית - מומלץ יעוץ גנטי ולשקול בדיקת העובר ל-SMA בבדיקת מי שפיר.
מומלץ לדון על כל האפשרויות במסגרת יעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדיקת קריוטיפ ולמה עדיפה עלהילה56211/12/2009
בדיקת מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הילה562
ד''ר לינה באסל13/12/2009מומלץ לדון בכל השאילות במסגרת יעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבתליטל10/12/2009
שלום, הנני בת 29 בהריון השלישי. בסקירה המורחבת גילו cfc דו"צ בחדרי המוח הקדמיים ונשלחתי לייעוץ גנטי (למיטב הבנתי אלו צ'יסטות בחדרי המוח ונראים באולטרסאונד כשני עיגולים שחורים) בנוסף נאמר לי שהעובר פותח וסוגר את ידיו, כפי שנצפה בסקירה וגודל הcfc קטן יחסית ולכן אין כל כך מה לדאוג מה גם שפעולה זו של העובר לא מתאימה למום שעלול להיות עקב גילוי הcfc.
הנני מודאגת בכל זאת.
הייתי רוצה לדעת באיזה מום מדובר? ומהן ההשלכות?
בתודה מראש
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מורחבת
ד''ר לינה באסל13/12/2009נדבר בפגישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת NAITלירז10/12/2009
שלום,
לפני חודש ימים נולד בני יאיר בלידה הייתה בעיה של טסיות נמוכות לבני (בימים הראשונים היו לו ספירה של בין 59 ל-101 כששוחררנו לאחר שבוע,בבדיקה אצל הרופא לאחר שבועיים עלה לו כבר ל-250).תוצאות הבדיקה שלי הן :
PLATELET GENOTYPE PCR'ASRA
HPA1 GPIIIa L33P- a/a
HPA2 GPIb T145M- a/b
HPA3 GPIIb I843S-a/b
HPA5 GPIa K505E- a/a
אודה לך לפיענוח המשמעות הגנטית של התוצאה ? האם בהריון שני אצטרך להיות במעקב בנושא?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת NAIT
ד''ר לינה באסל13/12/2009מומלץ בשאילה זאת לפנות ליעוץ המטולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותלי10/12/2009
שלום,
1. מה הדבר הנכון ביותר לעשות במידה שרוצים לבדוק את הגן pten, לקחת דגימת דם (כלומר לבדוק תא דם שאינו פגוע), או לקחת דגימה מתא של גידול? האם במקרה שבודקים את תא הדם יש בכלל סיכוי למצוא פגם בגן או שפגם זה יתגלה רק במידה שלוקחים דגימה מהגידול?
2. האם בדיקת הצ'יפ הגנטי נותנת מידע על מוטציות בכרומוזומים או רק מידע לגבי חסרים או תוספות ברצף הגנטי? האם למיטב ידיעתך ניתן לבצע את הבדיקה הזו במעבדה של הדסה ע"כ?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות
ד''ר לינה באסל13/12/2009שלום,
1. מה הדבר הנכון ביותר לעשות במידה שרוצים לבדוק את הגן pten, לקחת דגימת דם (כלומר לבדוק תא דם שאינו פגוע), או לקחת דגימה מתא של גידול? האם במקרה שבודקים את תא הדם יש בכלל סיכוי למצוא פגם בגן או שפגם זה יתגלה רק במידה שלוקחים דגימה מהגידול?
תשובה - במידה ויש סימנים קליניים של תסמונת גנטית הקשורה במוטצית בגן PTEN מומלץ לבדוק את הגן בדגימת דם.
2. האם בדיקת הצ'יפ הגנטי נותנת מידע על מוטציות בכרומוזומים או רק מידע לגבי חסרים או תוספות ברצף הגנטי? האם למיטב ידיעתך ניתן לבצע את הבדיקה הזו במעבדה של הדסה ע"כ?
תשובה - בדיקת צ'פ גנטי בודקת חסרים ועודפים כרומוזומליים, לא מוטציות בגן ספציפי. ניתן לבצע את הבדיקה בהדסה או לשלוח לחו"ל (בחו"ל קיימת בדיקה "מדוייקת" יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי בדיקות מחלות מטבוליותאור10/12/2009
שלום
הבן שלי בן 8 חודשים כבר חודשיים ללא תיאבון.
רופאת הילדים נתנה לי הפניה לבדיקות מחלות מטבוליות.
1. מהן הבדיקות האלו? אלו בדיקות חודרניות? כואבות במיוחד?
2. במידה וחס וחלילה נמצא על סמך הבדיקות שיש בעיה, האם יש טיפול??
3. האם מחלה זו היר לכל החיים או שיש סיכוי שתעבור??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לגבי בדיקות מחלות מטבוליות
ד''ר לינה באסל13/12/2009
1. מהן הבדיקות האלו? אלו בדיקות חודרניות? כואבות במיוחד? מדובר בבדיקת דם ושתן רגילה
2. במידה וחס וחלילה נמצא על סמך הבדיקות שיש בעיה, האם יש טיפול?? לחלק מהמחלות יש טיפול
3. האם מחלה זו היר לכל החיים או שיש סיכוי שתעבור?? רב המחלות המטבוליות לא עוברות עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןיחיאל09/12/2009
האם חלוה קרוהן שמתחתן עם חולת קרוהן מגביר את הסיכון ללדת ילדים חולים? (לא ידוע על עוד מבני משפחותיהם חולי קרוהן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר לינה באסל13/12/2009כן, קיים סיכון מוגבר למחלת Crohn לצאצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טאי זקסאלמוג09/12/2009
שלום!
אני כרגע בשבוע 14 (הריון ראשון), אשכנזיה משני הצדדים, ובעלי עיראקי משני הצדדים. כשהלכתי לבצע בדיקות גנטיות דרך קופ"ח נאמר לי שאני לא צריכה לבצע בדיקה לטאי זקס, על אף שאמרתי בפירוש שאימי נשאית של המחלה (ערכה בדיקה לא בזמן הריון לפני כמעט 30 שנה - אז אני מניחה שמדובר בבדיקה האנזימתית).
לאחר שבדקתי את העניין קצת יותר לעומק באינטרנט גיליתי שלמעשה הסיכוי שלנו ללדת ילד חולה עומד על 1:1120, שזה בוודאי סיכוי שמצדיק בדיקות גנטיות. לאחר סחבת בירוקרטית, נפילה בין הכסאות והתחננויות בטלפון בפני גורמים שונים (שכולם טענו שאני ובעלי לא זכאים ובחלק מן המקרים גם לא יכולים מבחינה טכנית לבצע את הבדיקה) 'זכיתי' לבצע את הבדיקה בעצמי רק עכשיו, כשהתוצאות אמורות להגיע תוך 4 שבועות (כשאהיה בשבוע 18!).
מכיוון שיש 50% סיכוי שאני נשאית, זה אומר שבעלי יצטרך לבצע את הבדיקה כשאני בשבוע 18, אבל גם במקרה כזה לא קיבלנו תשובות ברורות לגבי סוג הבדיקה שהוא יצטרך לעשות (הבנו שלא מבצעים בארץ את הבדיקות לאיתור המוטציות הספציפיות באוכלוסיה העיראקית).
השאלה שלי היא - האם כדאי לבעלי לבצע כבר עכשיו את הבדיקה האנזימתית (בתשלום), ומהם אחוזי הפספוס שלה,וכמו כן האם יש בכל זאת אפשרות לבצע בדיקות DNA ספציפיות לאיתור המוטציות העיראקיות?
סליחה על השאלה הארוכה אבל אני באמת כבר מבולבלת מכל הגרסאות שקיבלנו עד עכשיו ושאמח לקבל תשובה ברורה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאי זקס
ד''ר לינה באסל09/12/2009שלום,
הכי הגיוני כי בעלך יבצע בדיקה אנזימטית - הבדיקה אמינה מאוד. רב הסיכויים כי הבדיקה תהיה תקינה.
במידה ובעלך נשא (הסיכוי קטן) - ניתן לשלוח בדיקת ריצוף הגן לחו"ל. בכל מקרה ניתן לבצע בדיקת מי שפיר גם בטרימסטר השלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)