מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד למוטציה גנטיתדניאל07/03/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, סובל מאקנה קשה ומתת משקל (גובהי 180 ס"מ ומשקל 56 ק"ג), מבנה גופי מרפנואידי (עקמת בעמוד שדרה, חך גבוה ואצבעות ארוכות וגמישות!).... בנוסף גם הלשון שלי גמישה והקול שלי דק יחסית. מלבד המראה המרפנואידי, יש לי כל מיני וריאנטים אנטומיים בגוף כגון: בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי בגולגולת, וריד נבוב תחתון (IVC) מורחב ובנוסף מפרצת של המחיצה הבין פרוזדורית (ללא PFO)... יש לציין אף תופעת "פלאשינג" אצלי בעיקר בבטן ובחזה ו- CPK לעיתים מוגבר (עד 1200) מסיבה לא ברורה ואף בילירובין מוגבר (עד 2.8 מ"ג) שעיקרו בלתי ישיר (חשד לסינדרום ג'ילברט!!). בנוסף לכך, כשהייתי בן 10 היו לי טיקים מוטוריים וקוליים ואובחנתי כלוקה בתסמונת טורט (כרגע אין לי טיקים בכלל). בדיקות הורמונליות שביצעתי כולל TSH יצאו תקינות, בדיקת קטכולאמינים בשתן כולל HIAA-5 תקינה. יש לציין בעבר קורטיזול מעט גבוה בשתן (105 מיקרוגרם ליממה) שחזר כעת לנורמה בבדיקה חוזרת (18 מיקרוגרם ליממה), פרולקטין גבולי (370)
תודה ואשמח לדעת עפ"י האבחנה המבדלת והקליניקה האם אני נושא פגם גנטי כלשהו (מלבד "טורט" ו-"גילברט")? האם מדובר בתסמונת מרפן למרות שאין לי בעיות ראייה כלל ומסתמי הלב שלי תקינים??? האם מדובר במוטציה אחרת שכוללת תמונה מרפנואידית??? מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור והאם עליי לפנות לייעוץ גנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למוטציה גנטית
ד''ר לינה באסל08/03/2010שלום,
לא ניתן ללדבר על אבחנה בלי לבדוק אותך. יש הרבה תסמונות שונות עם מבנה מרפנוידי, יש גם אנשים ביריאם עם מבנה מרפנוידי - מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מבוגרים עם כל המסמכים הרפואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טיי זקס לאחר סיסי שליהדבורה04/03/2010
שלום
עשיתי בדיקת סיסי שליה מאחר ובעלי ואני נשאי טיי זקס.
תוך כמה זמן עליי לקבל תשובה?
האם יש שוני בבדיקה כרומוזומית לבין בדיקת תקינות טיי זקס? (כך נאמר לי)
בברכה
דבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות טיי זקס לאחר סיסי שליה
ד''ר לינה באסל04/03/2010תשובה ראשונית של טיי זקס לוקחת כשבוע, תשובת כרומוזומים כ-3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון שריריםקרן02/03/2010
בת 27 בהריון, חמתי חולה בניוון שרירים ורציתי לשאול:
1. האם חייב שאני ובעלי נהיה נשאים של המחלה ע"מ שישפיע על העובר?
2. אם בעלי יהיה נשא של הגן, אני יכולה לבדוק כי זה לא משפיע על העובר בזמן ההריון?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון שרירים
ד''ר לינה באסל02/03/2010קיימים הרבה סוגים שונים של ניוון שרירים.
דרוש בירור גנטי לחמתך, רק לאחר מכן ניתן לבצע בירור לבעלך ולהבין את המשמעויות לגבי העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסוג יספק?
קרן03/03/2010אם היא תגיד לי מהו שם המחלה זה יעזור לנו לגעת האם זה גנטי או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסוג יספק?
ד''ר לינה באסל04/03/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת טיי זקסרעות02/03/2010
אני תלמידת חטיבת ביניים ואני מכינה עבודת חקר על השפעת החידושים הטכנולוגים על פיתוח התרופות למחלת הטיי זקס. רציתי לדעת אם הצליחו לפתח תרופה ואם לא, מהי הבעיה שבגללה לא מצליחים. אני ידעת שיש בדיקה לנשאות המחלה בזמן ההריון אבל אין תרופה לטיפול במחלה. רציתי גם לדעת אילו תרופות מנסים לפתח לטיפול במחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת טיי זקס
ד''ר לינה באסל02/03/2010שלום,
אין תרופה למחלה. לא ידוע לי על תרופות שמנסים לפתח. עקב מניעת המחלה על ידי בדיקות גנטיות כמעט ואין יותר חולים בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר או סיסי שליה?מאיה01/03/2010
אני בת 34 אמא לשתי בנות בריאות ומקסימות,(3,5)
בהריונות עשיתי בדיקת מי שפיר מרצוני כאשר בהריון השני בדיקת הכרומוזומים של תאי העובר הראתה קריוטיפ בלתי תקין של העובר עם אינברסיה פרצנטרית בזרוע הארוכה של כרומוזום 8 במקטע q13:q24 , בברור קריוטיפים שלי נמצא כי אצלי ואצל הבת הגדולה שלי ישנה אינברסיה זהה לחלוטין כלומר לשלושתינו יש את אותה האינברסיה באותו מקטע בדיוק,הוסק כי מדובר בשינוי משפחתי שאינו בעל משמעות קלינית. ההריונות היו תקינים ורגילים לחלוטין.
היום אני חושבת על הריון שלישי ואחרון והשאלה שלי היא האם לדעתך לאור מה שנמצא בבדיקת מי השפיר האחרונה בהתחשב בגודל המקטע הזה ובסוגו ובעובדה שזו אינברסיה זהה אצל שלושתינו אני יכולה להסתפק במי שפיר או שאצטרך סיסי שליה? אודה לך מאוד מאוד על תשובתך( כאשר מי שפיר הייתי עושה בכל מקרה). אודה לך על תשובתך.
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר או סיסי שליה?
ד''ר לינה באסל01/03/2010שלום,
ניתן לבצע את הבדיקה גם במי שפיר (בתנאי שבדיקת שקיפות עורפית וגדגילת העובר תקינה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטיגל01/03/2010
שלום רב
יש לי ילדה בת שנה ושלושה חודשים , את הבדיקות הגנטיות עשיתי עוד לפני שנכנסתי להריון כלומר לפני כיותר משנתיים האם אני צריכה לעשות שוב ? במדיה ונכנסו מוטציות חדשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי
ד''ר לינה באסל01/03/2010רב הסיכויים שעשית את כל הבדיקות אך מומלץ לבדוק מול המעבדה בה עשית את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-תודהנטע01/03/2010
מה הסיכוי שלי להביא ילד לבקן אם בעלי לבקן? ואני לא נשאית ללבקנות ולא נמצא אצלי מוטציה!!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבקנות
פרופ' אוהד בירק01/03/2010הסיכוי שלך לילד לבקן גדול רק במעט מאשר באוכלוסיה הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMAגלית24/02/2010
היי ,
אני מתכננת היריון שני ועשיתי בדיקה גנטית SMA ונמצא כי אני נשאית של הגן שאחראי על ניון שרירים .
שאלתי מה זה אומר האם אני אמורה לבצע בדיקה לבת הקטנה שלי היא נולדה פגית
אחותי הגדולה עשתה את אותה בדיקה ולא נמצאת נשאית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
ד''ר לינה באסל24/02/2010האם בעלך נבדק והוא תקין? במידה ולבת אין סימנים של מחלת שריר, אין צורך בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה של בעלי תקינה
גלית14/03/2010מה זה סימני בעיות בשריר ? היא נולדה מוקדם פגית ויש לה בעיות מוטוריות היא עדיין לא הולכת
האם צריך לבדוק משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה של בעלי תקינה
ד''ר לינה באסל14/03/2010צריך לבצע בדיקה נוירולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא נמצאת במעקב ניורולוג
גלית15/03/2010נעשה לה אפילו MRI בגלל הפגיעה ( חוסר חמצן )שאותה חוותה בזמן לידה האם נדרש משהו מיוחד לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חמצן בלידה
אור15/03/2010הי גלית,
חוסר חמצן בלידה (תשניק) יכול לגרום לליקויים מוטוריים כגון שיתוק מוחין. במקרי לא מבוטלים ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית. האם בדקת נושא זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדקתי
גלית17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהדבורה22/02/2010
שלום,
אני מאומצת ולפני כשנה נולד לי תינוק (ומובן שעשיתי בדיקות גנטיות). רציתי לדעת לגבי שעירות יתר - האם זה משהו שבהכרח עובר בתורשה? האם יש בדיקה גנטית שניתן דרכה לדעת לגבי נשאות הגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
ד''ר לינה באסל22/02/2010רציתי לדעת לגבי שעירות יתר - האם זה משהו שבהכרח עובר בתורשה? בדרך כלל כן
האם יש בדיקה גנטית שניתן דרכה לדעת לגבי נשאות הגן? לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Myotonic Dystrophy?צבי19/02/2010
שלום רב, אבי בן 63 ולאחרונה חש חולשה בשריריו,
בעקבות חולשה של אבי בשריריו הוא הלך לרופאת המשפחה שאיבחנה אצלו מונו(מחלת הנשיקה)
אך גם בעקבות סי.פי.קיי גבוה 6000 הופנה לבדיקת שרירים שם אובחן אצלו מיוטוניק דיסטרופי,
שהיא מחלה תורשתית הדבר מוזר מאוד כי אין במשפחה היסטוריה של המחלה אומנם אביו נפטר בגיל צעיר
42 אך סיבת המוות הייתה בעיה בכליות , לסבתי זכור רק מקרה אחד כזה במשפחת סבי ,
שאמו של סבי הייתה חולה באיזושהי ממחלה שבה הייתה חלשה ונמצאת במיטה אך בגלל שזה היה
לפני שנים רבות לא יודעים להגיד בדיוק מה היה לה, עם זאת לאבי 6 אחים ואחיות ולאף אחד
אין את המקרה הזה... ייתכן והנוירולוג טועה באבחנה ?!?!?!? העם למונו יש תסמינים
דומים כי אבי לא אמר לו שאובחן אצלו מונו?
בחיפושיי באינטרנט לא מצאתי שום מידע על אנשים מעל גיל 45 שאובחנה אצלם המחלה ,
דבר שעורר אצלי את החשד....אם צריך עוד מידע רק תאמרו
האם תוכלו לעזור לי????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Myotonic Dystrophy?
ד''ר לינה באסל21/02/2010מומלץ לבצע בדיקה גנטית ל-myotonic dystrophy - כך תוכל לשלול או להוכיח את האבחנה.
לפעמים ניתן לאבחן את המחלה גם לאחר גיל 45.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי בדיקה גנטית?
צבי21/02/2010נוירולוג אמר לאבי שכפי שהוא חושב גן 19 פגום אצלו וזה אומר שיש לו מיוטוניק דיסטרופי ,
זאת לאחר בדיקת EMG האם זאת בדיקה גנטית? בנוסף שלח אותו לרופא מומחה ...
במחלת המיוטוניק דיסטרופי יש העברה של המחלה ל 50אחוז צאצאים אצלנו במשפחה אין מקרה אחד כזה אפילו האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי בדיקה גנטית?
ד''ר לינה באסל21/02/2010לפעמים אנשים ביריאם נושאים את הגן ואין סיפור משפתי. חשוב מאוד לבצע בדיקת דם גנטית במכון גנטי (ניתן לבצע לאחר יעוץ גנטי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב יש לי תאמים...
אתי02/03/2010שלום רב יש לי תאומים בני 4 וחצי לפני כשנה וחצי אובחנו כחולי pdd השבוע עליהם לבצע בדיקה גנטית בהתפתחות הילד.ברצוני לדעת מהי הבדיקה ?ולמה היא נחוצה לילדיי?עליי לציין שאני אם חד הורית. בתודה אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אתי
ד''ר לינה באסל02/03/2010מטרתה של בדיקה גנטית הנה לגלות סיבה ל-PDD. לרב ב-PDD בדקות גנטיות הן תקינות מכוון שרב הגנים האחראים על PDD עדיין לא ידועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות INTEGRATED TESTאביבה19/02/2010
שלום רב,
אני בת 31 ועשיתי את הבידקה הנ"ל והייתי מבקשת לקבל הסבר לגביי התוצאות מכיוון שנראה כי כל הפרמטרים בגדר הנורמה ועדיין יש הרעה סטטיסטית ביחס לגיל בלבד.
PAPA-0.80 mom
MIU/ML 2.42
AFP- 0.59 MOM
IU/ML 21.6
HCG- 1.13 MOM
IU/ML 26.1
UE3- 0.72 MOM
NG/ML 0.81
INHIBIN-A 1.33 MOM
PG/ML 208
NT- 1.22 MOM
MM 1.4
לפי הגיל בלבד 1:720
לפי הגיל וששת הבדיקות 1:500
תודה על התשובות
אביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות INTEGRATED TEST
ד''ר לינה באסל19/02/2010התוצה תקינה, הסיכון לתסמונת דאון בעובר 1 ל-500. התוצאה גבוהה יחסית מכוון שכיימת סטיה בערכים של מספר חלבונים מ-1 (ב-MOM). מדובר בתופעה שכיחה יחסית. במידה ואת רוצה הסבר מעמיק, תפני ליועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בהריוןמ18/02/2010
שלום רב
מצ"ב 3 תוצאות בדיקות שביצעתי:
ב 29.12.09
IGG שלילי
IGM שלילי
ב 4.2.10
IGG 76
IGM חיובי חלש
לא ניתן לקבוע רמה של AVIDITY בשל רמה נמוכה של נוגדני IGG
ב 15.2.10
IGG 153
IGM חיובי חלש
CMV IgG Avidity 12.0
האם ניתן להסיק לגבי מועד ההדבקות המשוער?
כיום אני בשבוע 27 ומתכננת ניקור מי שפיר.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד''ר לינה באסל18/02/2010תפני לרופא מומחה לזיהומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם תוכלי להמליץ למי לפנות
מ18/02/2010אנו מתגוררים באיזור הצפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מ
ד''ר לינה באסל18/02/2010אני מכירה רק במרכז - ד"ר יובל יפת ב"מכבי", פרופ' יעקב אמיר ב"כללית"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונקסין 26לי18/02/2010
שלום רב,
נמצאתי כנושאת את גן קונקסין 26 ובעלי לא.
הבנתי כי הסיכון שהילד יהיה חרש במידה ששני בני הזוג נושאים את הגן הוא 25%.
השאלה שלי היא מהו הסיכון כאשר רק אחד מבני הזוג נושא את הגן.
למיטב זכרוני, בייעוץ הגנטי אמרו לי שהסיכון במקרה כזה הוא 1:1000, אבל הרופא שלי אמר שזה לא נכון.
אודה על תשובה כי זה מאוד מאוד מלחיץ אותי.
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונקסין 26
ד''ר לינה באסל18/02/2010הסיכון כ-1:800. על מנת להקטין את הסיכון ניתן לבצע בדיקת ריצוף הגן ל-connexin 26 לבעלך - ניתן לבצע במכון הגנטי בבית חולים תל השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין 26
לי20/02/2010תודה על התשובה.
לא הבנתי, אם בכל מקרה אם אחד ההורים נשא של הגן הסיכון הוא של 1:800, מה בדיקה של ההורה השני, כשהוא נמצא שאינו נשא, יכולה להקטין את הסיכון?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין 26
ד''ר לינה באסל21/02/2010מדובר בבדיקה מקיפה יותר - שוללת נשאות באמינות גבוהה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין 26
לי21/02/2010תודה.
רק כדי לוודא- גם אם לאחר הבדיקה שהמלצת לערוך יתברר בוודאות כי בעלי אינו נשא,
עדיין ישאר סיכון של 1:800 לחלות במחלה?
(אני רק רוצה להבין כדי לדעת אם כדאי במקרה כזה לעשות בדיקת מי שפיר).
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקסין 26
ד''ר לינה באסל21/02/2010לא, לא ישאר סיכון כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותענת17/02/2010
שלום,
1. רציתי לדעת אם בדיקת מי שפיר בודקת את כל הכרומוזומים ואת כל ה"מוזאיקות" האפשריות אצל העובר?
כי הרי "תשובה תקינה אינה שוללת באופן מוחלט הפרעות כרומוזמיליות זעירות או "מ ו ז א י ק ה"
באחוז נמוך של התאים".
ואם יש הבחנה של patchy pigmentation of skin כממצא isolated איזה עוד בדיקות ניתן לבצע במסגרת הייעוץ הגנטי לתוםפעה זו כי הרי נערכה כבר בדיקת מי שפיר?
2. האם בדיקת מי שפיר נקראת "קריוטיפ"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר לינה באסל17/02/2010
1. רציתי לדעת אם בדיקת מי שפיר בודקת את כל הכרומוזומים ואת כל ה"מוזאיקות" האפשריות אצל העובר?
כן, פרט למוזאיקה באזוז נמוך של התאים
כי הרי "תשובה תקינה אינה שוללת באופן מוחלט הפרעות כרומוזמיליות זעירות או "מ ו ז א י ק ה"
באחוז נמוך של התאים" - נכון
ואם יש הבחנה של patchy pigmentation of skin כממצא isolated איזה עוד בדיקות ניתן לבצע במסגרת הייעוץ הגנטי לתוםפעה זו כי הרי נערכה כבר בדיקת מי שפיר? אין בדיקות נוספות במידה ולא מדובר בתסמונת גנטית ספציפית
2. האם בדיקת מי שפיר נקראת "קריוטיפ"? כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ענת18/02/2010שלום,
1. איזה בדיקה בודקת "מוזאיקה" כדי לדעת שזה לא תסמונת גנטית ספציפית?
2. מה גורם לתופעה זו?
3 איך יודעים אפה השינוי הכרומוזמלי / מוזאיקה התרחשה כשכבר נערכה בדיקת קריוטיפ ?
.
5. אם בדיקת קריוטיפ יצאה תקינה אז איך נגרמת מוזאיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד''ר לינה באסל18/02/2010
1. איזה בדיקה בודקת "מוזאיקה" כדי לדעת שזה לא תסמונת גנטית ספציפית? אבחנה של תסמונת ספציפית נעשת על ידי רופא
2. מה גורם לתופעה זו? לא ידוע
3 איך יודעים אפה השינוי הכרומוזמלי / מוזאיקה התרחשה כשכבר נערכה בדיקת קריוטיפ ? לא חייב להיות שינוי כרומוזומלי
.
5. אם בדיקת קריוטיפ יצאה תקינה אז איך נגרמת מוזאיקה? רב הסיכויים כי אין מוזאיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובסיוון15/02/2010
שלום רב אני בת 27
יש לי מחלת כולטיס ואוסטופוניה
התחלתי טיפול של נטילת כדורי ברזל ויטמין בי 12 במציצה
טיפטיפות - לויטמין די
וכדור של קלציום(כי לא מייצרים יותר ת כדורי מציצה)
השאלה שלי היא
אם אני צריכה לחכות בין ויטמין לויטמין זמן מסויים ?
ועם איזה מוצרים רצוי לאכול כול ויטמין ?
אודה לכם אם תענו לי
תודה סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סיוון
ד''ר לינה באסל15/02/2010מומלץ לשאול את רופא המטפל שלך, אינני מומחית בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)