פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופיטן
    רחלי
    16/11/2009

שלום, בני בן ה-6 לוקח מזה כ-5 שנים בקביעות בעונת החורף פרופיטן פעמיים ביום 8CC ניסינו מספר פעמים להפסיק את הטיפול אך ברגע שאנו מפסיקים הוא מתחיל להשתעל שיעול נבחני מלווה בהקאות, נזלת מוגלתית ולשאלותי: 1. האם התרופה בטוחה לשימוש לתקופה כה ארוכה?.
    2. האם המינון שהוא מקבל לא גדול מידי עד לפני שנה הוא קיבל 5CC?
    3. האם זה מעיד שהוא אסמתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרופיטן

הוספת תגובה

• פרופיטן ואסטמה

ד``ר גיא שטויר
    16/11/2009

רחלי שלום
    1. אכן טיפול מאוד ממושך. אם זאת חשוב לציין שהתרופה בדרך כלל בטוחה לשימוש ממושך מאוד
    2. המינון סביר ובכלל בילדים המטבוליזם של פרופיטן מאוד מהיר ולכן חשוב לבצע טיטרציה של המינון באופן ספציפי לכל ילד
    3. לא בהכרח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    עופרה
    14/11/2009

יש ילדה בת שנתיים בגיל 3 חודשים התקררה מאוד ומאז היא משתעלת טופלה מידי פעם בבודי קורט וונטלין לא היה להם שום השפעה מיוחדת הייתי אצל רופא ראות דרך הקופה נתן טיפול מונע +סטרואידים ללא הטבה כל פעם בבדיקת רופא הראות נקיות אין צפצופים אין חירחורים. השיעול בכל שעות היממה עשינו לה בדיקת תבחין זיעה בגיל ארבעה חודשים יצא תקין. יש ימים שהיא משתעלת הרבה כל הזמן ויש ימים שפחות שיעול או שניים אך אין ימים שאין שיעול בכלל. בחודשים האחרונים היא היתה במצב טוב אך לפני כשלושה שבועותהחזר השיעול ובגדול השיעול בד"כ מלא ליחה רטוב לפעמים אפילו מקיאה ליחה אני לא מטפלת בה בבודי קורט או וינטולין כי אין לזה שום משמעות אני מרגישה שהילדה ממש סובלת כאשר יש שיעול חזק לא ישנה טוב בלילה
    היא מנוזלת וכל הזמן אומרים לי הרופאים שמקור השיעול הוא מהנזלת ולא מראות
    מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול ממושך

ד''ר ארנון אליצור
    14/11/2009

עופרה שלום,

קשה לתת תשובה אינטיליגנטית דרך האינטרנט לבעיה שנמשכת זמן רב ונעשה ניסיון טיפולי ע"י מספר רופאים. יש חשיבות רבה לשמיעת כל ההיסטוריה בצורה מפורטת, בדיקה גופנית, סקירת צילומי חזה ובדיקות מעבדה שנעשו וכו'.
    הייתי מציע לך לחזור אל רופא הריאות שבזמנו בדק את בתך או לרופא אחר לצורך הערכה מסודרת.
    ככלל, אני "לא מאמין" בבדיקה חד פעמית של ילדים קטנים עם בעיות נשימתיות חוזרות או כרוניות. מרכיב קריטי בהבנת הבעיה מבוסס על בדיקה חוזרת של הילד כעבור זמן מה והערכת תגובה לטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לילדי?
    לילך
    13/11/2009

שלום!
    בני בן שנתיים. נכנס לגן לפני כחודשיים ומאז משתעל מעט במהלך היום, כאשר בשינה השיעול חזק מאוד מלווה בליחה והיום הוא פשוט מקיא כמעט בכל לילה. הרופאה לקחה משטח גרון והתשובה בסדר. מעבר לכך לא נתנה טיפול כלשהו. אני מרגישה חסרת אונים...מה עליי לעשות על מנת להקל עליו? האם זה לא מוגזם שזה כבר חודשיים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לילדי?

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה למעון

ד''ר ארנון אליצור
    13/11/2009

שלום לילך,

החורף הראשון במעון מהווה בשביל ילדים רבים חשיפה ראשונה למגוון של וירוסים נשימתיים. לפיכך הם עשויים לחלות לעיתים תכופות במחלות של דרכי הנשימה העליונים (נזלת, שיעול, ולעיתים חום). חשובה הבדיקה של הילד ע"י רופא לוודא שאינו מצפצף או שאין ממצאים אחרים על הריאות אך על פי רוב הבדיקה תקינה. באם מדובר באירועים של נזלת/ליחה/שיעול הנמשכים שבוע שבועיים חולפים וחוזרים שוב לאחר שבוע-שבועיים אנו בד"כ לא מטפלים. אם השיעול אינו חולף ונמשך ברציפות חודש ומעלה יש לבדוק שוב את הילד ולשקול טיפול אנטיביוטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת החזירים לבת 3 וחודשיים
    סיגל
    12/11/2009

שלום רב,
    בתי בת 3 וחודשיים וסובלת מאסטמה קלה ומטופלת בבודיקורט+סינגולאייר קבוע מזה שנה.

האם החיסון הנוכחי מתאים לה או שצריכה לחכות לחיסון של התינוקות שיגיע בהמשך?

הרבה תודה מראש,
    סיגל

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת החזירים

ד''ר ארנון אליצור
    12/11/2009

שלום סיגל,

לפי החלטת משרד הבריאות החיסון הנוכחי ניתן לילדים מעל גיל 3 שנים.
    מאחר ובתך מטופלת בטיפול מונע היא זכאית לחיסון. את צריכה לוודא בקופת החולים שלך שהיא מופיעה ברשימה שלהם של זכאים לחיסון ולחסן אותה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה וחיסון שפעת החזירים
    יערה
    11/11/2009

שלום רב,
    בני בן 3 ו-5 חודשים סובל מאסטמה , מטופל בסינגולייר פעם ביום + פעמיים ביום משאף פליקסוטייד.
    מאז החל בטיפול המונע לא מגיע למצב של מצוקה נשימתית אך משתעל מאוד ומטופל בונטולין משאף או אינהלציה. לאחרונה משתעל ממש הרבה.

אנו מבינים כי הוא נמצא בקבוצת סיכון לשפעת החזירים אולם אני חוששת מהחיסון עצמו ומנזקים עתידיים ומצד שני קיים הפחד מפני הדבקות במחלה

מה המלצתך הכנה לגבי החיסון?,

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת החזירים

ד''ר ארנון אליצור
    11/11/2009

שלום יערה,

כפי שכולנו יודעים החיסון הינו חיסון חדש שפותח רק לאחרונה בשל מגיפת שפעת החזירים. לפיכך אין עם החיסון המסוים הזה ניסיון של שנים כפי שיש עם חיסונים אחרים. יחד עם זאת, מרכיבי החיסון שכ"כ הרבה מרבים לדבר עליהם (החומר המשמר, והאדג'ובנט של החיסון) כחומרים שעשויים לגרום לנזק, נמצאים מזה שנים רבות בשימוש במדינות אירופה בחיסוני השפעת העונתית ולא גרמו לבעיות או סיבוכים. מנגד, אנו עדים למחלה שמתפשטת במהירות באוכלוסיה. אמנם לא צריך להיכנס לחרדה גם עם נדבקים בה, אך בכל זאת אנשים צעירים ובריאים ברחבי העולם וגם בישראל נפטרו ממנה. המחלה עלולה להיות קשה יותר בילדים ומבוגרים הנמצאים בקבוצות סיכון (אסתמה שייכת לקבוצת הסיכון). לפיכך אני ממליץ לכל החולים שלי להתחסן גם לשפעת עונתית וגם לשפעת החזירים (ואני יכול להגיד לך שגם אני באופן אישי התחסנתי).

מעבר לכך, לפי התיאור שלך האסתמה של בנך לא מאוזנת. ילדים עם אסתמה לא מאוזנת נמצאים במיוחד בסיכון להתקף קשה ואף לאישפוז במקרה של זיהום ויראלי, ולא רק של שפעת החזירים. על כן אני מציע שתפני לרופא ריאות לצורך הערכה מחדש של הטיפול לבנך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה לא מאוזנת

יערה
    12/11/2009

ד"ר אליצור שלום,
    תודה רבה על תשובתך המעמיקה לגבי חיסון שפעת החזירים,
    מה כוונתך לאסטמה לא מאוזנת, האם הכוונה היא שלמרות הטיפול המונע בני משתעל לעיתים תכופות ונזקק לאינהלציה/ משאף?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה לא מאוזנת

ד''ר ארנון אליצור
    12/11/2009

כן, ילד שהאסתמה שלו מאוזנת היטב לא צריך להיזדקק לאינהלציות אלא רק לעיתים רחוקות ואינו צריך לסבול משיעול על בסיס קבוע. כאשר אלה קיימים יש צורך להעריך מחדש את הטיפול שניתן והאם יש גורמים נוספים שתורמים לתסמינים ואשר אינם מטופלים (נזלת אלרגית, סינוסיטיס וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דלקת ריאות מדבקת
    תחיה
    10/11/2009

ילד עם דלקת ריאות שנמצא בטיפול בבית חולים. בבית יש עןד שלושה ילדים מגיל חצי שנה עד 7. האם רצוי להחזיר אותו הביתה מוקדם ככל האפשר?
    מתי הוא יכול לחזור לגן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם דלקת ריאות מדבקת

הוספת תגובה

• האם דלקת ריאה מדבקת

ד``ר גיא שטויר
    11/11/2009

דלקת ריאה היא מחלה זיהומית שעלולה להדביק את הסובבים.
    הסיכון להדבקה תלוי בגורם, בגיל החולה ובגיל הסובבים.
    אתן דוגמאות קיצון.
    כעת, בתקופה זו של השנה, חלק ניכר מדלקות הריאה נגרמות משפעת.
    שפעת היא מחלה מדבקת מאוד.
    אם זאת, במידה ודלקת הריאה נגרמה על ידי חיידק כדוגמת הפניאומוקוק, ובעיקר תחת טיפול אנטיביטי הסיכוי להדבקה נמוך עד מאוד.
    הייתי מפנה את השאלה לרופאים המטפלים שכבר לבטח גיבשו דיעה לגבי טיב הפתוגן=הגורם לדלקת הריאה.
    מאחל לך בחירה נכונה עבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול בלילה
    אורית
    07/11/2009

שלום רב,
    בני בן שנתיים, מזה כחודש נוחר בלילה ונחנק ומשתעל. לפני כ5 חודשים עבר ניתוח להסרת פוליפים
    שלאחריו המצב מאוד מאוד השתפר והוא הפסיק לנחור. לאחרונה חזר לנחור וכן כאמור משתעל.
    היינו אצל הרופאה שאמרה שהשקדים שלו מאוד נפוחים ונתנה לו בטנזול ל-3 ימים +שבועיים אריוס למקרה שמדובר באלרגיה. ביום הראשון של הטיפול הוא ישן כל הלילה שקט מאוד, כמעט לא נחר ולא השתעל. ביום השני התופעות חזרו.
    מה דעתכם? האם עלי להפנות את השאלה גם לפורום של אאג?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול בלילה

הוספת תגובה

• שיעול בלילה ונחירות

ד``ר גיא שטויר
    07/11/2009

אורית שלום
    חסימה של דרכי אוויר עליונים מכל סיבה שהיא הינה גורם סיכון משמעותי לשיעול, לאסטמה ולבעיות נוספות רבות.
    הסיבות לחסימה מגוונות, כדוגמת אלרגיה, זיהום כרוני של האדנואידים, פוליפים, הגדלה של האדנואידים או השקדים שגורמת לחסימת מעבר האוויר ועוד. נטילת סיפור באופן יסודי (!) ובדיקה גופנית בדרך כלל מגלות את הסיבה לחסימה.
    הטיפול יכול להיות על ידי טיפול בסיבה או על ידי מגוון תרופות (סינגולר, תרסיסים אפיים, קורס אנטיביוטי, ...) או על ידי ניתוח.
    הכל תלוי בסיבה לחסימה. ברור מכך שטיפול יחידני/בודד לא יכול לכסות את כל האפשרויות. מהסיפור שסיפרת נראה שהסיבה לשיעול איננה רק "אלרגיה". אין לי ספק שנדרשת הערכה על יד רופא ריאות.
    ולבסוף, במידה ולא ברור מהי או עד כמה חמורה הבעייה ו/או לפני ניתוח, מקובל לעיתים קרובות לעשות תבחין שינה על מנת להעריך את חומרת החסימה ואת התפקיד שלה בתסמינים שתיארת.
    עמיתי, ד"ר אליצור, מבצע בדיקות שינה שכאלו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין זיעה
    בתיה
    06/11/2009

שלום בתי בת 3 מאובחנת חולת אסתמה ילדים בעבר 2 אישפוזים של דלקות ראיה ועוד 2 טיפול בבית
    מקבלת אנלציות בזמן התקפים כול חודשיים נהיה לה דלקת באוזניים.
    הרופא נתן שלי לעשות תבחין זיעה שאלתי היא למה צריך את זה ?
    ומה זה קשור למה שיש לה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תבחין זיעה

הוספת תגובה

• תבחין זיעה לחולי אסטמה

ד``ר גיא שטויר
    07/11/2009

תבחין זיעה הינה בדיקה שנעשית כחלק מאבחון של מחלה בשם CF (ציסטיק פיברוזיס).
    מדובר באחת המחלות התורשתיות הנפוצות ביותר בעולם. בשל כך בחלק ניכר ממדינות העולם מקובל לבצע בדיקת סקירה לCF, באופן שיגרתי לכל (!) התינוקות שנולדים.
    הביטוי של CF שונה מאוד מחולה לחולה. חלק מהחולים יהיו חולים מאוד אולם לחלק ניכר מהחולים תהיה רק הסתמנות בודדת, כדוגמת אסטמה או דלקות ריאה חוזרות או כשל בעלייה במשקל או שלשולים חוזרים, ועוד...
    למרות שהסיכוי שלבתך יש CF הינו נמוך ביותר, 2 דלקות ריאה, ואסטמה הינם סיבה מצוינת לבצע את הבדיקה.
    מאחר וקיימת שונות ניכרת באמינות ביצוע הבדיקה במקומות שונים ברצוני להדגיש שמקובל בעולם הוא שתבחין זיעה הינו התשליב של ריכוז כלור ביחד עם מוליכות. במידה והמקום אליו התבקשת להגיע מבצע רק מוליכות אנא חפשי מקום אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים חוזרים של ברונכיטיס ושיעול
    שלי
    02/11/2009

שלום רב
    ביתי בת שנה וחצי, מגיל חודשיים לערך, סובלת מנזלת כרונית. (צבעה ירוק צהוב)
    אך גם, סובלת מגיל ארבעה חודשים מברונכיטיס. דרך קבע חוטפת לי 2 התקפים בחודש שכל התקף נמשך כמעט שבוע מטופלת באינהלציה. ואף אובחנה ע"י רופאת ריאות כסובלת מאסטמה של תינוקות. קיבלה גם משאף של בודיקורט ווינטולין, להתקפים הקשים שלא עוזר לנו בכלל. (בכל התקף עולה גם החום מעל 38 מעלות) וכמו כן, אני עושה לה אינהלציות בהתקפים איך שמתחילים החשוב רציתי לדעת האם הנזלת הקבועה היא שיכולה לגרום גם לברונכיטיס ואגב כבר הגיעה פעמיים גם לדלקת בריאה ימנית כתוצאה מכך. וגם כל התקף מלווה בשיעול כמו סטרידו
    רציתי לדעת כיצד להקל על הילדה בהתקפים כיצד למנוע התקפים שלא תקבל יותר או לפחות פעם בכמה חודשים (נאמר לי שזה תורשתי ואני סובלת מאסטמה והגרוש שלי אבא של הילדה היה אסמטי)
    ושאלת השאלות איך לייבש כבר את הנזלת הזאת שיש מגיל חודשיים אגב רופאת הילדים הקודמת שלה שלחה אותי לעשות לה צילום כי הילדה לא ישנה טוב בלילה נוחרת וישנה עם פה פתוח הצילום הראה שיש לה אינדואיד (שקד שלישי) מה זה אומר? האם יש צורך להוציא אותו? ורופאת הילדים הנוכחית שהיא רופאה מדהימה אורמת לי כל פעם שהילדה עם וירוס והוירוס תמיד תמיד שם ולא עובר נותנת אנטיביוטיקה קצת ליבוש הנזלת שגם לא מייבש ורופאת הילדים לא ויתרה לילדה על חיסון של שפעת
    אודה לתשובות מהירות בבקשה כי כבר סיבסדנו יותר מדי את חברות המגבונים על הנזלת שלה

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף גם

שלי
    02/11/2009

הילדה כל הזמן בעת התקפים מחרחרת ומצפצפת מאוד לפעמים עומדים לידה ושומעים את הציפצופים והחירחורים ממה כל הבלאגן נובע ואיך למנוע ולעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה ונזלת כרונית

ד''ר ארנון אליצור
    03/11/2009

שלום שלי,

אכן נשמע שאתם סובלים מתקופה לא קלה.
    אני מבין שכבר עברתם הערכה אצל רופאת ריאות וקיבלתם טיפול בבודיקורט אך לא הבנתי ממה שכתבת אם זה ניתן כטיפול מונע קבוע או רק לעת התקף. לפי התיאור שלך נשמע שילדתך זקוקה לטיפול קבוע בבודיקורט. אם אכן היא מקבלת טיפול קבוע ועדיין סובלת מהתקפים, יש צורך לוודא שהטיפול נלקח בצורה נכונה ולשקול שינוי או תוספת טיפולית. מעבר לכך - האדנואידים המוגדלים הגורמים לנחירות וקרוב לודאי לנזלת הכרונית עשויים ל"שחק" תפקיד מרכזי במה שיש לה. הייתי ממליץ על ביצוע בדיקה במעבדת שינה כדי לבדוק אם הם גורמים גם להפרעת נשימה בשינה - דבר שיוביל להחלטה להוציאם.
    בראיה שלי, ילדה כמו שלך צריכה להיות במעקב קבוע ולא חד פעמי של רופא ריאות עד שהבעיה נפתרת או מוקלת באופן משמעותי. לעיתים קרובות ילדים צריכים מעקב, והערכה חוזרת על מנת לפתור את הבעיה ולא די בביקור יחדי אצל מומחה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שלי
    03/11/2009

הטיפול הניתן אינו קבוע רופאת הילדים שלה נגד סטרואידים וההמלצה לתת טיפול מאסיבי בעת התקף בעיקרון אנחנו גם אמורים לחזור לביקורת אצל רופאת הריאות בדנה
    הרבה פעמים בלילות אני יושבת ליד הילדה או תמיד תוך כדי שינה אוזן אחת עליה וחצי עין פקוחה בגלל הנחירות והשינה בפה פתוח אני יודעת שזהו לא המצב הטבעי וכמו כן התחלתי לשים לה במיטה כלומר מעל הראש עם חיתול טטרה תמצית שמנים ארומטיים בריח מנטול שאמור להקל על הנשימה בלילה אבל ביינתיים ממש כלום.
    שאלה נוספת מהו הסיכוי שאנדואיד כזה גדל והאם רופא אף אוזן גרון גם כן יכול לתת את הפיתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה ודום נשימה בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    03/11/2009

שוב - לפי הסיפור שלך כנראה מגיע לילדתך טיפול מונע. לא ברור לי למה רופאת הילדים מתנגדת לטיפול פשוט, עם מינימום תופעות לואי בילדה עם התקפים כה תכופים. ללא טיפול מונע היא נמצאת בסיכון להתקף משמעותי כולל אישפוז, בפרט עם בוא החורף והוירוסים. אני מסייג זאת ב"כנראה" משום שלא ראיתי ובדקתי את הילדה.
    האדנואידים גדלים בגילאים אלה ויכולים לגדול יותר.
    חבל שאת מבלה לילות בהתבוננות בחרדה איך ילדתך נושמת, וימים בטיפולים תכופים באינהלציות. יש לכך בדיקות וטיפולים פשוטים והבעיות הללו יכולות להשתפר משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי
    03/11/2009

תודה כרגע האינהלציה בהיכון קבוע וכך גם החומרים תמיד יש בבית בודיקורט טרבולין ומיים לכל מיקרה ויש לילדה כמות קבועה אותה היא מקבלת בעת התקף
    הבעיה היא שהילדה שלי אמורה לעבור ניתוח דרכי דמעות יש חסימה מלאה בשתי העיניים ובגלל הנזלת וגם מעלה כל הזמן חום הרוב זה כל ערב כמעט 38 38.2 כמעט תמיד יסרבו לנתח אותה בתאריך החדש שנקבע עלי לייבש אותה מיידית ולא מצליחה בשום דרך יש נוסחת פלא לייבוש מיידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת אולי בנושא

שלי
    03/11/2009

האם חום כל ערב 37.9-38.2 קשור גם לנזלת? כל ערב כבר תקופה ממש ארוכה הילדה עם חום רופאת הילדים יודעת מזה ואמרה שיש לילדה וירוס ובגלל הנזלת יהיה חום אבל כמה זמן יכול להימשך ככה? זה לא מצריך בדיקות מעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה מסודרת

ד''ר ארנון אליצור
    04/11/2009

שלום שלי,

מעבר לתשובות שכבר נתתי לך, קשה לענות לך תשובות הנוגעות למצבה כרגע של בתך מבלי לבדוק אותה בצורה יסודית. כל תשובה כזו לא תהיה רצינית.
    לאור המצוקה שאתם עוברים אני מציע שתפנו להערכה מסודרת או שתשובו לרופאת הריאות שכבר מכירה אותה לצורך המשך הערכה וטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף סטרידור קשה בזמן טיפול מונע
    מיכל
    02/11/2009

שלום רב,
    בני בן שנתיים סובל מאסתמה: אחת לחודש בממוצע, סובל מהתקף אסטמה בו אנו מטפלים במשאפים - בודיקורט וונטולין.
    בגיל 4 חודשים בני חווה התקף סטרידור די קשה: שיעור נבחני בעת נשיפה, ו"חריקה" בעת השאיפה. במסגרת הטיפול הוא קיבל בטנזול ובמקביל משאפים.
    לקראת החורף, בעצת הרופא, התחלנו בטיפול מונע: שאיפה בוקר וערב של בודיקורט 200 מ"ג + כדור סינגולר.
    לפני כשבוע, במהלך הטיפול בני חווה שוב התקף סטרידור קשה (בדומה להתקף בגיל 4 חודשים)
    בעקבות ההתקף ניתנו לו כמויות גדולות של בודיקורט עד שההתקף נרגע ואז טיפול של ונטולין ובודיקורט בהתאם להמלצת הרופא.
    שאלות:
    1. האם הגיונית חומרת ההתקף למרות הטיפול המונע?
    2. האם יש צורך לפנות לחדר מיון בעת התקף כזה או שעדיף להשאר בבית ולתת בטנזול ומשאפים?
    3. רופא הילדים המליץ על חיסון לשפעת. מה עדיף לחסן קודם לשפעת רגילה/ חזירים?
    אודה מאוד להתייחסותכם

הוספת תגובה

• סטרידור ואסטמה

ד``ר גיא שטויר
    03/11/2009

מיכל שלום
    למרות שעשוי להיות קשר בין סטרידור ובין אסטמה מדובר בדרך כלל ב2 מחלות שונות. בדרך כלל סיבות שונות להם הטיפול הוא שונה גם כן.
    במידה והאסטמה מאוזנת תחת טיפול בבודיקורט+סינגולר, כה לחי. הרי הטיפול שעליו המליץ הרופא המטפל טוב ומתאים ואין צורך להוסיף טיפול נוסף.
    לגבי הסטרידור. לסטרידור אין טיפול מניעתי. ובכלל להתקף שהארעותו היא פעם בשנה וחצי-שנתיים אין צורך לתת טיפול מניעתי.
    הגישה בסטרידור היא לוודא שלא 'פיספסנו' אבחנה אחרת שהינה ברת טיפול (או מסוכנת) ובמידה ולא כך הוא לטפל באופן חד-פעמי בהתקף עצמו.
    אוויר קר, הרגעה, ומנה חד פעמית של בטנזול או בודיקורט במינון גבוה יכולים לעזור.
    לטעמי תמיד כדאי שההורים ידעו כיצד לטפל בבית לפני שהם רצים לחדר המיון. במידה ואין מצוקה נשימתית או כחלון יש הגיון רב לתת את הטיפול בבית.
    ולסיום, ילדך זקוק לחיסון כנגד שפעת עונתית.
    על פי הקריטריונים המקובלים כעת עדיין אין התוויה לחסנו כנגד שפעת H1N1.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• budicort-flixotide
    yael
    29/10/2009

שלום
    בני מקבל טיפול מונע של בודיקורט 50 כ4 לחיצות בוקר ו4 לחיצות בערב.
    מי מחר הוא אמןר לבל פליקסוטייד 50 כמה לחיצות הוא צריך לקבל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    budicort-flixotide

הוספת תגובה

• בודיקורט ופליקסוטייד

ד''ר ארנון אליצור
    29/10/2009

שלום יעל,

באופן עקרוני הפוטנטיות (העוצמה) של פליקסוטייד היא פי 2 משל בודיקורט ולכן המינון שלו צריך להיות מחצית מזה של בודיקורט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימות מהירות שגורמות לftt
    יהודה
    27/10/2009

ביתי בת שנה וחודש שוקלת 6300 זיהו אצלה תסמונת של נשימות מהירות והרופאים תולים את המשקל הנמוך בזה.לא נמצאו בעיות במערכת העיכול או משהו בריאה.
    האם שמעת על סיפור דומה?
    האם המשקל קריטי וכדאי להתחיל הזנה בזונדה בלילה? כרגע ההיקף ראש וגובה תקין.

הוספת תגובה

• נשימות מהירות

ד''ר ארנון אליצור
    28/10/2009

שלום יהודה,

נשימות מהירות בפני עצמן אינן מהוות תסמונת. קיימות סיבות שונות לנשימה מהירה חלקן קשורות לריאות, חלקן ללב, וחלקן למערכת חילוף החומרים בגוף.
    מאחר וקיימת גם בעית משקל קשה אני מעריך שבתך עברה בירור מקיף ע"י רופאיה כולל יעוץ של רופאים מומחים מתחומי הריאות ומערכת העיכול ולפי התוצאות הם יכולים גם לדעת את הצורך בהזנה בזונדה.
    אין אפשרות לחוות דיעה מעבר לכך דרך האינטרנט. יש צורך לדעת את כל הנתונים והבירור שנעשה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינהלציה.
    מיירה דורית
    26/10/2009

ביתי בת 6 תאומה לאח. נולדה בשבוע 39לא פג. בגיל שבועיים אושפזה rsv ומאז כל שנה אושפזה בבית חולים עקב דלקת ריאות. למעט שנה קודמת שקיבלה חיסון נגד דלקת ריאות. אבל קיבלה טיפול באנילציה. נבדקה עלידי רופא מכבי והוכח כי אינ ה אסמטית. החלה שוב טיפול באנילציה עקב קושי בנשימה ושיעול יבש. מתלוננת המון על כאבי בטן בימים שעושה אנילציה. הרכיבים בודיקורט מי מלח טריבולין. האם יש קשר בין כאבי הבטן לאנילציה?מה ניתן לעשות כדי שהילדה לא תחלה בדלקת ריאות שוב?

לקביעת תור
    סגירה
    אינהלציה.

הוספת תגובה

• דלקת ריאה חוזרת. האם אסטמה

ד``ר גיא שטויר
    27/10/2009

דורית שלום
    דלקת ריאה חוזרת היא עניין חמור הדורש בירור. אם עדיין לא נמצא מזור לבעייה יש להשלים זאת בהקדם. מכלל המחלות שיכולות לגרום לדלקת ריאה חוזרת, אסטמה, באופן גורף, היא הסיבה הפשוטה, הקלה והניתנת לטיפול המוצלח ביותר!!
    חזרי לרופא המטפל שלך או מצאי רופא שימצא את הסיבה לבעייה.
    טרבולין הינה תרופה שמרחיבה דרכי אוויר אצל חולים אסטמתים! כעיקרון טרבולין לא תשפיע על מחלות ריאה אחרות. מכך, מוזר הוא שילדתך מקבלת תרופה לחולים אסטמתים למרות שאין לה אסטמה?!? למרות שהדבר קשה למדי קיימת אפשרות לבצע תפקודי ריאה לילדים קטנים. בגילה מקובל פחות לסמוך על ספירומטריה. מקובל לבצע תפקודי ריאה מותאמי גיל כדוגמת FOT או FeNO. האם בתך ביצעה את התבחינים הנ"ל? האם ביצעה תבחין מטאכולין? האם ביצעה תבחין זיעה?

ולבסוף, מחלות ריאה יכולות לגרום לכאבי בטן. גם אינהלציה של טרבולין יכולה לגרום לכאבי בטן. אני ממליץ שוב לגשת לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה ואף חסום
    עידן
    26/10/2009

שלוםםם.. אני בן 19 וקשה לי לנשום דרך האף כבר הרבה זמן יש לי את זה אני מרגיש קוצר נשיהמ מהאף מה עושיםם אני פוחד שאני ייפסיק לנשום חס וחלילההה מה אני עושה במצב כזה ומה יכול להיות הבעיהה?

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה ואף חסום

הוספת תגובה

• אף חסום וקשיי נשימה

ד``ר גיא שטויר
    26/10/2009

עידן שלום
    האפשרויות היותר נפוצות לחסימה ממושכת של האף הם:
    1. נזלת אלרגית- במקרה שכזה יש לעיתים גרד אפי או התעטשויות ולרוב אין נזלת ממשית אלא אף חסום בלבד.
    2. זיהום של פוליפים באף. נקרא גם אדנואידים. במקרה שכזה יש לעיתים קרובות נזלת שציבעה צהוב-ירוק
    3. חסימה מיכנית על רקע מבנה פנימי צר של האף או סטיית מחיצה.

הטיפול בחסימה האפית תלוי בסיבה. עצתי היא לגשת לרופא המטפל. לאחר נטילת הסיפור ישירות ממך ובדיקה יוכל לבטח לעזור לך.
    במידה ואתה סובל גם מנחירות לילה, ביחד עם יקיצות לילה, ועייפות בוקר מוצדק לברר חומרה על ידי תבחין שינה. תבחין השינה יאפשר הערכה אוביקטיבית של מידת החומרה ויגלה הפסקות נשימה, במידה וקיימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות שימוש בונטולין בזמן התקף חמו
    ורדה
    22/10/2009

שלום רב,
    בני בן ה 4 סובל מאסטמה מזה גיל 5 חודשים.
    בזמן התקפים חמורים הוא מטופל בונטולין + ארוונט ובנוסף דנלון.
    כמו כן הוא מקבל טיפול מונע של בודי קורט.

בשני ההתקפים האחרונים נאלצנו להגיע לחדר מיון לאחר שלא היה שיפור במצבו לאחר קבלת הדנלון אך לאחר שתי מנות דנלון (5.5 כל אחת) שוחררנו.
    בהמלך הטיפול נמסר לנו כי כיום רופאים יכולים לתת ונטולין כל חצי שעה במצב של מצוקה., יחד עם זאת נמסר לנו בעבר כי שימוש של יותר מאחת ל 3 שעות (כאשר במקרה חמור אפשר לתת שוב לאחר 1/2 שעה אבל פעם אחת בלבד) מסוכן לילד ויכול לגרום לתופעה הפוכה.

נודה באם תוכל לענות לנו מהי תדירות השימוש המומלצת ומהם הסכנות בתדירות גבוהה מידי?

הוספת תגובה

• הטיפול בוונטולין בהתקף אסטמה

ד``ר גיא שטויר
    22/10/2009

ורדה שלום
    כאשר מדובר בהתקף קשה הנושא החשוב ביותר הוא פתיחת דרכי האוויר ורק לאחר מכן אנו מתחשבים בתופעת לואי של וונטולין. לפני מתן פרוטוקול המכיל כמויות גדולות של וונטולין מקובל להסביר למטופל באופן בלתי אמצעי מהם תופעות הלואי וכיצד להבדיל בין תופעת לואי של שימוש מוגזם ובין התקף אסטמה קשה.
    כל טיפול שהוא ניתן בהתאם למצבו של המטופל ולא ניתן כסכימה כללית לכל המטופלים. מהטעם הזה אני חושב שאין מקום לפרט פרוטוקול במדיה אינטרנטית.
    אם זאת מאחר ונראה שקיים פחד מהשימוש בתרופה. תרופה שיכולה בשימוש נכון להיות מצילת חיים אחרוג ממנהגי הפעם.
    במידה ואתם משתמשים בוונטולין לאינהלציה! המינון המקובל הוא עד 0.15mg/kg (בגיל 4ש בד"כ משתמשים בחצי מ"ל), לפי הצורך ועד כל 20 דקות, במשך 3 שעות ואח"כ אינהלציית וונטולין כל 1-4 שעות. יש חשיבות לכמות המצטברת שניתנת ולכן יש לקבל אזהרות נוספות מהרופא המטפל לפני שימוש בפרוטוקול זה.
    המינונים שניתנים על ידי רופאים בהתקפי אסטמה קשים, ברוב המוחלט של חדרי המיון בעולם, גבוהים פי כמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה