פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימה עמוקה
    שני
    27/08/2009

שלום רב,
    אני בת 29. לאחרונה, יש לי צורך לקחת נשימה עמוקה כל כמה נשימות . נניח 10 נשימות סדירות ואז נשימה עמוקה . ממה זה נובע?
    יש לציין שרופא בדק אותי ובדיוק התלוננתי וטענתי שקשה לי לנשום והוא אמר שהאויר נכנס היטב לריאות ושאין לי קוצר נשימה. אז מה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשימה עמוקה

הוספת תגובה

• נשימה עמוקה

ד``ר גיא שטויר
    28/08/2009

הצורך לקחת נשימה עמוקה הוא טבעי ונעשה על יד כל אדם.
    בדרך כלל אין אנו חשים בתופעה אולם גם אם במידה וכן, במרבית המקרים לא מדובר במחלה ריאתית (אם כי גם זה יכול להיות) אלא במשהו שמשפיע על התחושה הסוביקטיבית שלנו לצורך ללקיחת נשימה שכזו (לדוגמא, שינוי בחומציות הדם כתוצאה ממחלה מטבולית או לחץ נפשי ונשמת).
    הבירור יכול בדרך כלל להעשות בצורה טובה על ידי רופא המשפחה.
    במידה ועדיין יש ספקות, ניתן להפנות לרופא ריאות להערכה שתכלול תפקודי ריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שני
    28/08/2009

האמת שהייתי היום אצל הרופאה, היא בדקה את הראות ואמרה שאני נושמת מצויין ושהיא סבורה שזה חרדה - יותר נכון בטוחה שזה חרדה .האמת שיש אצלי רקע של חרדה ואני מטופלת בלוסטרל . גם לפי התשובה שלך אני מניחה שאתה סבור שזוהי תופעה טבעית ולעניות דעתך לאחר שהרופאה בדקה אותי עדיף שפשוט לא אתייחס לזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים נגד יתושים..
    רומי
    27/08/2009

שלום רב,
    הבת שלי נולדה פגית, בשבוע 29, 768 גרם.
    היא היתה מונשמת תקופה ארוכה,
    ומוגדרת BPD ו- RDS.

אנחנו גרים בבית קרקע ויש לנו מתקפה של יתושים.
    שום חומר טבעי לא עוזר.
    אי אפשר לשים כילה בכל מקום.

האם יש סיכון בשימוש בחומרים כמו סנו די בטבליות שמכניסים לחשמל?

ניסינו כבר את כל מה שאנחנו יודעים שלא מזיק בשום צורה, אבל זה לא עובד..

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חומרים נגד יתושים..

הוספת תגובה

• הגנה מיתושים

ד``ר גיא שטויר
    27/08/2009

רומי שלום
    לניסיון שלי כרופא ריאות אין מקום רב פה.
    מניסיוני כאבא וכרופא ילדים רשתות, כילה, מאורר, מיזוג, ביצוע טיהור של החדר עם שואב לפני השינה, לבקש מהעיריה הדברה של מקורות המיים בסביבה, ומגוון חומרים טבעיים ולא טבעיים עשויים לעזור. למרות ניסיון רב שנים לא הודגמו נזקים מחומרים שכאלו. עד כה.
    לצערי נראה שהיתושים מתקדמים בקצב מהיר יותר מהתקדמות הפיתוח של חומרים כנגדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה
    ליז אזולאי
    26/08/2009

ביתי בת השנה ו-10 היתה מאושפזת בטיפול נמרץ עקב דלקת ריאות עם חיידק פנוימוקוקוס עמיד לפניצילין, נזקקה להנשמה עם HF למשך שבוע.

שוחררה לאחר חודש וחצי.

בוצע צילום חזה ב- 19/8/09 למעקב ומצויין:

הסינוס הקוסטופרני הימני חסום – עדיין תפליט פלוירלי קטן.

הצללה עדינה, בלתי אחידה ב- RLL ייתכן כביטוי לשארית תסנין.
    צל קרדיוטימי תקין.

מה משמעות הממצאים?

ד"ר מנדלברג אשר טיפל בה ראה את הצילום ואמר שהצילום נראה תקין אך ברצונו להשוות לצילומים הקודמים שנעשו בבי"ח.

האם זה יכול לחזור שוב?

היום פניתי לרופא הילדים של שקד והוא אמר לי שעד סוף החיים תמיד תישאר בריאה צלקת מזערית של הנוזל עקב הדלקת שעברה.

אשמח לקבל מענה .

תודה, ליז
    0524824488

לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה

הוספת תגובה

• אמפיימה

ד''ר ארנון אליצור
    26/08/2009

שלום ליז,

המצב שאת מתארת בו יש דלקת ריאות מלווה בנוזל מוגלתי בחלל שבין הריאה ובין בית החזה קרוי אמפיימה. ההחלמה לאחר דלקת כזו, בעיקר זו הנראית בצילום חזה, אורכת עוד זמן רב לאחר ירידת החום וחזרת הילדה לפעילות ואפילו מספר חודשים. החדשות הטובות הן, שילדים מחלימים מצוין, ועם הזמן כל הנוזל נספג והריאה מבריאה לחלוטין ללא צלקות או פגיעה בתפקוד הריאתי.
    חשוב לרופא הריאות להשוות את הצילום לצילומים הקודמים כדי לראות שאכן יש מגמה של החלמה. הוא ימשיך לעקוב אחר ילדתך עד להחלמה מלאה וכדי לוודא היעלמות הממצאים בצילומים חוזרים. אם יישאר ממצא קבוע בצילום שלא יעלם, יתכן והוא ירצה לערוך בדיקות נוספות.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי קוצר נשימה
    רוית
    19/08/2009

שלום ד"ר. בני בן 3 וחצי , סובל מבעיית קוצר נשימה לא באופן סדיר, אך בחצי שנה האחרונה, זו הפעם השלישית שאני מפעילה אינהלציה, אני כבר לא ממש מבקרת רופא, אני מכירה את המינונים הנכונים(מי מלח, בודיקורט וטרבולין), שאלתי היא, בהתקף הקודם, הפסקתי טיפול לאחר יומיים שלושה שראיתי שכבר אין שיעול או קוצר ורציתי ל"חסוך" מבני לקבל סטרואידים...אח"כ קראתי והבנתי שחייבים לסיים טיפול ...לפחות שבוע, גם אם מצב משתפר ....האם נכון? מה ההשלכות בהפסקת טיפול לפני הזמן? האם יש קשר לכך שקיבל שוב התקף בעקבות ההפסקה?
    והכי חשוב....רציתי לדעת האם חייבים הפנייה לרופא ריאות או שאפשר ישירות לקבוע טור דרך מכבי?
    תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי קוצר נשימה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה והפנייה לרופא ריאות

ד``ר גיא שטויר
    21/08/2009

רוית שלום
    נהוג להתאים את ה"פרוטוקול" לילד ולא לתת מרשם אחד שמתאים לכל הילדים.
    במסגרת התאמת הפרוטוקול נלקחים בחשבון מספר גורמים כדוגמת חומרה, משך ותדירות ההתקפים הקודמים, קיום גורמי סיכון פעילים ועוד (לדוגמא, אם נזלת מביאה להתקף, לא ניתן להפסיק טיפול כל עוד יש נזלת, בעוד שאם שינוי מזג אוויר מביא להתקף, בד"כ ניתן לתת טיפול חד יומי, ליום הספציפי של האובך...). הנזק המשמעותי בהפסקת טיפול לפני הזמן הוא קבלת התקף נוסף. עד כמה שידוע לי ניתן לקבוע תור ישירות לכל רופאי הריאות דרך *3555. אם זאת לחלק ניכר מהם יש להביא הפנייה מהרופא המטפל. מאחר והתשובה לחלק משאלותייך עשויה להיות ספציפית לילדך, אנא צרי קשר ב052-4249925 או ב[email protected].
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יואב
    17/08/2009

אני אסמטי עם חסימה בינונית,לפני כן הייתי עם חסימה קלה.
    בזמן האחרון אני מפהק המון,מזיע ללא הפסקה בראש ,במיוחד במצח,כאבי ראש,עושה אילנציות בסטרואדיים ועדיין מרגיש חסימה.
    האם כדורים נגד חרדות/דיכאון יכול להועיל לשיחרור בעיה נפשית או שאני צריך לעשות טיפול אחר,ולמי לפנות בבקשה אני מיואש ושבור בעקבות הכאבי ראש עם הזעה לא נעימה.
    בבדיקת סיטרואציה יצא לי 98% ובכל זאת אני מרגיש חסום.
    אשמח אם תענו לי לשאלותיי. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תחושת מחנק

ד''ר ארנון אליצור
    17/08/2009

שלום יואב,

לא ברור האם התלונות שאתה מתאר קשורות לאסתמה או לא.
    אני מציע שתפנה לרופא ריאות לצורך בדיקה וביצוע תפקודי ריאות כדי שניתן יהיה לדעת אם האסתמה שלך תחת שליטה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    איילת השחר
    11/08/2009

שלום,
    שלום,
    ביתי בת השלוש וחצי אובחנה כאסמתית כבר בגיל חצי שנה ומאז היא נוטלת משאף פלקסוטייד כטפול מונע לחיצה אחת פעמיים ביום משאף של 250 מקג. ובהתקפים אנחנו עושים לה אנהלציה של בודיקורט וונטולין זה קורה בערך פעם בחודש. בהתקפים חמורים יותר נוסף לכך נזלקורט לאף ובטנזול כדורים להמסה במים.
    והשאלה שלי היא האם אחת מהתרופות הללו עלולה לגרום לשיעור יתר?
    אני שואלת זאת מכיוון שהיא הייתה תינוקת ממש לא שעירה ובזמנו אפילו דאגנו מזה שהשער שלה צומח ממש לאט בעוד שלבנות גילה כבר יש שיער ארוך.
    אני ובעלי שנינו לא שעירים.
    כיום היא בת שלוש וחצי והשיער שלה הפך להיות שופע על הראש וכמה שזה ישמע מצחיק הוא לא מפסיק לגדול. המצח שלה מלא בשיער יש לה שער על הפנים ואפילו הבחני במס שערות על האף. בנוסףף הופיעו לה שיערות על הכתפיים בעורף ולאורך הגב.
    איך קורה שמתינוקת חלקה היא הפכה לילדה שעירה?
    האם יכול להיות קשר לתרופות שהיא נוטלת?
    אם כן האם זה מצב הפיך?
    האם לסינגולאייר גם יש תופעה של שיעור יתר?

הרבה שאלות מקווה שתענו על כולן בסבלנות אני ממש לחוצה מכך.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• שיעור יתר

ד''ר ארנון אליצור
    12/08/2009

שלום איילת,

שיעור יתר עשוי להיות תוצאה של מגוון גורמים וביניהם תרופות שונות. חשוב תחליה שתפני לרופא המטפל שלך שיבדוק את בתך כיון שלא כל שיעור בילדים מוגדר כפתולוגי (לא תקין) ולעיתים זו תופעה שלא מצריכה בירור או טיפול. מבין התרופות כנגד אסתמה, טיפול ממושך בסטרואידים פומית עשוי לגרום לשיעור אם כי לא סביר שזה יקרה עם בטנזול. סינגוליר אינו גורם לשיעור יתר. ללא קשר לשיעור היתר, נשמע שבתך סולת מהתקפים תכופים ונזקקת לבטנול לעיתים קרובות. אני ממליץ שתפני לרופא ריאות להערכה ולשינוי בטיפול לפי הצורך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת חזירים והתקף אסטמה בבן 3.5
    אמא בקיץ
    06/08/2009

בני בן 3.5. לפני כחצי שנה הופיע לראשונה קוצר נשימה. קוצר הנשימה מופיע אך ורק בזמן מחלה. מלווה בנזלת, שיעול טורדני. הוא מקבל טיפול בוונטולין עם תחילתם של סימני שיעול ולפני כחודשיים סיים טיפול מניעתי של בודיקורט. היום היינו בקופת חולים עקב קוצר נשימה שלא נרגע לחלוטין עם ונטולין בלילה, שיעול חזק בבוקר, וחום נמוך (38.3). הרופאה המליצה על טיפול באסטמה שכולל ונטולין כל 4-6 שעות וסטרואידים .בנוסף, מכיוון שהוא בקבוצת סיכון, נתנה לנו טיפול לשפעת חזירים (תמיפלו) והפנייה למיון במידה והחום עולה או שקוצר הנשימה מתגבר. לא נערכה כל בדיקת דם/לוע לקיומה של השפעת. שאלתי היא - האם כעת, מששפעת החזירים בשטח, כל עליית חום ונזלת (שתלווה אצלו בקוצר הנשימה האופייני) תצריך טיפול גם בשפעת חזירים? כיצד ניתן להבחין אצל חולי אסטמה שהינם קבוצת סיכון בין מצב שמצריך טיפול שכזה למצב שלא?

הוספת תגובה

• שפעת חזירים וילדים בסיכון

ד''ר ארנון אליצור
    06/08/2009

שלום לאמא המוטרדת,

השאלות שאת שואלת הן מצוינות וגם אנו הרופאים מוצאים את עצמנו מתמודדים עם אותן שאלות בדיוק. כיום לפי הנחיות משרד הבריאות כל ילד עם חום מעל 38 ואחד מ: כאבי גרון, נזלת, שיעול, כאבי שרירים או קוצר נשימה הוא חשוד כחולה בשפעת החזירים ואין צורך לקחת בדיקה על מנת לאשר זאת. לפי הנחיות משרד הבריאות אין צורך לטפל בכל החולים אלא רק באלה שמופיעים עם מחלה קשה או בחולים הנמצאים בקבוצת סיכון ללקות במחלה קשה. אחת מקבוצות הסיכון הינם ילדים עם אסתמה או אירועים חוזרים של צפצופים.

כפי שאת מבינה זה מכניס את כל המערכת לבעיה כיון שכל ילד עם צפצופים חוזרים המגיע עם מחלת חום ונזלת צריך להיות מטופל בטמיפלו. יש אולי מקום לחשוב פעמיים אם לטפל בכל ילד כזה שבא עם קצת חום ונזלת. אולם באם ילד מגיע עם מחלת חום צפצופים וקוצר נשימה ונזקק לאינהלציות ואף לסטרואידים הרי שאני בהחלט הייתי מטפל בו עם טמיפלו כפי שנהגה הרופאה שלכם.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - מניעה

אמא בקיץ
    08/08/2009

תודה רבה על תשובתך. יש לי שאלה נוספת שאינה קשורה ישירות לשפעת, אך אולי תפחית את מספר הפעמים שנצטרך לקבל טיפול עבורה.
    מאחר ובני מראה סימני קוצר (וציפצופים) עם כל התקררות/וירוס/שפעת תדירות ההתקפים גבוהה יחסית (כ4 פעמים בחמשת החודשים האחרונים).
    רציתי לדעת האם מעבר לטיפול בונטולין וסטרואידים עם הופעת תסמיני קוצר/שיעול קיים טיפול שיכול למנוע הישנות של קוצר עם כל התקררות/וירוס/שפעת? האם קיים טיפול מונע מומלץ? האם יש טעם לפנות לרופא מומחה?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע

ד''ר ארנון אליצור
    08/08/2009

ילדים הסובלים מהתקפים תכופים של צפצופים צריכים לעבור הערכה אצל רופא ריאות ולשקול טיפול מונע. אני מציע שתפני לרופא ריאות להערכה וטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    05/08/2009

שלום אני בת 28 בחודש אפריל עברתי מצפון הארץ לתל אביב התחלתי גם להתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר. אני מעשנת מעט: בערך 5 סיגריות בממוצע ליום. בקלות יכול לעבור יום בקלות מבלי שתכנס סיגריה לפי. בעבר עישנתי קופסה ליום.
    בחודש האחרון אני סובלת מקושי להכניס אוויר לריאות. הקושי קיים בכל שעות היום ומידי פעם מחמיר מאוד עד לרמה שהמאמץ לנשום כה קשה שממש כואבות לי הריאות. בגלל סדר היום העמוס שלי לא הצלחתי להגיע לרופא. כמובן שאלך לרופא בשבוע הקרוב אך רציתי לדעת מה דעתכם. חשבתי על קשר אפשרי לזיהום אוויר בתל אביב שאיני רגילה אליו.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קושי להכניס אוויר

ד``ר גיא שטויר
    05/08/2009

שירי שלום
    סיבות רבות להרגשת חוסר אוויר אולם הנפוצות שבהם, בהקשר למה שאת מספרת כאן הם (1) אסטמה, שבהחלט יכולה להיות קשורה לשינוי במקום מגורייך,ו(2) פעילות פרדוקסאלית לא תקינה של מיתרי הקול.(3) לחץ נפשי
    הייתי מציע הערכה על ידי רופא ריאות כדי לפתור את ה"תעלומה"
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה שאלה חשובה לדר

הדס
    04/06/2013

שלום
    אודה מאוד על תשובה לשאלתי...
    אני בת 29 בריאה בדכ סובלת כשנה לסירוגין מקושי נשימה
    שמאופיין בקושי להכניס אויר לגוף הרגשה שחסר לי אויר ולכן אני לוקחת נשימות עמוקות .קורה יותר בשעות הערב
    זה יכול להמשך שעות ועובר לבד עד לפעם הבאה.וזה קורה בתדירות גבוהה יותר מבעבר.
    זה מאוד מפריע לי ןמטריד. לא מתגבר במאמץ.
    בנוסף ביצעתי בדיקת אקו לב שיצאה תקינה מלבד לחץ ריאתי מעט מוגבר 35
    הרופא שלי לא התרגש מכך בכלל
    ברצןני לשאול:מה לדעתך הסיבה? הכיוון?והאם יש קשר ללחץ הריאתי?
    תודה מראש הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה שאלה חשובה לדר - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    05/06/2013

יכולות להיות מספר סיבות. אחד המצבים השכיחים הגורם לתופעה זו הוא לחץ רגשי.
    יש כמובן צורך בבדיקת רופא לשלול את הבעיות האחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלך לי הריאות
    עידן
    28/07/2009

שלום .. כבר שנה ומשו שאני סובל מהריאות אני כול שניה צריך לקחת אוויר ממש כול שניה ועם אני לא לוקח אוויר אני מרגיש שאני עומד לתעלף הריאות שלי גמורות אני חייל בצה'ל בן 18 וחצי ואני צריך לחזור לבסיס ואני לא יכול ללכת ככה לבסיס אמא שלי לוחצת עלי לחזור לבסיס היום כי אני צריך לחזור איך אני ילך ככה?אני סובל כול שניה וכול דקה כול רגע אני לוקח אוויר והנשימה לא עוברת לי אני מרגיש חנוק בריאות מאחורה לא יודע מה יש לי נסתי לישון עכישו אני לא מצליח לישון לא כלום אני סובל מה יש לי בריאות ?כול רגע אני לוקח אוויר והנשימה לא עוברת לי הריאות שלי גמורות אני חושב מה עושים עם אני לא יחזור לבסיס אני ישפט ויכנס לכלא מה עושים?אני מבאר שבע

לקביעת תור
    סגירה
    הלך לי הריאות

הוספת תגובה

• תחושת מחנק

ד''ר ארנון אליצור
    28/07/2009

עידן,

קודם כל אתה צריך לראות רופא. גם בצבא יש רופאים וכל חייל זכאי להיבדק ע"י רופא במסדר חולים, ובאם יש צורך בכך הוא מופנה לבדיקת רופא מומחה במסגרת מרפאות מומחים.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות דלקת ריאות
    rona
    27/07/2009

בני בן החמש סובל מהזעת יתר בלילה ונחירות
    לאחר בדיקה במעבדת שינה הובהר לי נתגלתה תסמונת דום נשימה חסימתי בדרגה קלה.
    למרות שהצילום הראה על אינדואידים מוגדלים מעט הומלץ לי על ניתוח.
    לאחרונה בני סבל מדלקת ריאות "פנומוניה לוברית וטופל באנטיביוטיקה בהזרקה לווריד.
    כיום לאחר צילום נוסף הודגמה עכירות עדינה וציור ברונכיאלי מוגבר בבסיס מימין
    הומלץ קורלציה פולמונולוגית.

א האם יש קשר בן דום הנשימה לבעיה בריאות?
    ב. האם עליי לפנות לרופא מומחה לריאות???
    מה מעידים המימצאים הנוכחיים???

מראש תודה
    רונה

לקביעת תור
    סגירה
    נחירות דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דום נשימה חסימתי בשינה ודלקת ריאות

ד''ר ארנון אליצור
    28/07/2009

שלום רונה,

ילדים הסובלים מדום נשימה חסימתי בשינה אכן נוטים יותר לסבול ממחלות נשימתיות כולל זיהומים של דרכי הנשימה העליונות והתחתונות אולם דלקת ריאות מתרחשת גם בילדים בריאים בד"כ.
    אני נוהג להזמין כל ילד שעושה בדיקה אצלנו במעבדת השינה לפגישה במרפאה משום שקשה להמליץ על טיפול בלא לבדוק את הילד, בעיקר במקרים בהם הפרעת הנשימה היא קלה.
    לגבי הממצא בצילום - מה שלא ציינת זה אם הממצא שנראה בצילום הוא באותו מקום בו היתה דלקת הריאות וכמה זמן חלף מאז הדלקת. לצילום החזה לוקח הרבה יותר זמן לחזור לנורמה בהשוואה לתסמינים של הילד (חום, שיעול וכו').
    אני חושב שאכן כדאי לפנות לרופא ריאות להערכה גם של הצילום וגם של הפרעת הנשימה בשינה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרבת גן לכביש בין-עירוני ותחנת דלק
    תמי
    22/07/2009

שלום רב,
    אני מתלבטת לגבי גן לתאומים שלי בני השנה. הגן נמצא מעבר לרחוב מתחנת דלק (אבל יש שורת עצי ברוש בין הרחוב לתחנה) וגם כ-50 מטר מכביש גהה, שהוא כביש בין-עירוני. מלבד זאת הגן מושלם...
    האם הקרבה לתחנה ולכביש יכולה להיות מסוכנת לריאות ולנשימה של הילדים? האם זו סיבה מספקת לפסול את הגן?
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• גן סמוך לכביש בין-עירוני

ד''ר ארנון אליצור
    22/07/2009

תמי שלום,

כפי שעמיתי ד"ר שטויר ענה לגבי שאלה אחרת בפורום, איננו חיים בעולם סטרילי.
    ילדים הגרים באיזור עירוני חשופים לזיהום אוויר יותר מילדים אחרים וזה אכן עלול להחמיר מחלות של דרכי נשימה, ואם קירות הגן "שחורים" מפיח עקב תנועת מכוניות עמוסה זה ודאי מדאיג. יחד עם זאת קשה מכאן להסיק אם יש מרחק שהוא יותר או פחות בטוח למגורים / גן / מגרש משחקים וכו' וישנם שיקולים רבים ומגוונים בבחירת גן ילדים. מספר הילדים בגן הוא פרמטר לא פחות חשוב, לא רק בשל יחס גננת-ילד אלא גם בשל חשיפה למחלות ויראליות.
    בקיצור, צריך לעשות את מכלול השיקולים.
    ואם כבר מדברים על זיהום אויר, אני מניח שאין חשיפה לעישון אצלכם בבית, נכון!!!?

שתהיה שנה בטוחה ובריאה לילדייך בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי תינוקת בת ארבעה חודשי
    דריה
    15/07/2009

שלום,
    בעבר התייעצתי כאן לא מעט לגבי ביתי (בת החמש וחצי כיום) שהיא נוטה לאסתמה ודלקות ריאה חוזרות, כיום בסדר (עברה השנה שתי דלקות ריאה קשות עם ירידה בסטורציה וטיפול בדנלון אך ללא אישפוז).
    אחותה התינוקת משתעלת כבר כמעט שבוע. ביום ראשון רופאה אמרה שהריאות ודרכי הנשימה בסדר והמליצה על 2-3 אינהלציות ליום בשל השיעולים. בינתיים (יום רביעי) היא כבר שלושה ימים עם אינהלציות ויש החמרה מסוימת: השיעולים די מתרבים והופכים להיות פחות שטחיים, כאילו יותר "מלאים", יש לה יותר נזלת שפחות יוצאת ואני מרגישה חירחורים כשמחזיקה בגב (יכול להיות שרק מהנזלת).
    הילדה מקבלת כבר כשלושה שבועות אנטיביוטיקה למניעה "רספרים" עקב דלקת שתן (וכליות) שהיתה ומערכת מאספת כפולה.
    מחר יש תור לרופאת משפחה, אך רציתי לשאול:
    א. האם זה נשמע כדורש פניה לרופא ריאות? האם הרקע המשפחתי רלוונטי?
    ב. האם יש מה לעשות בינתיים (היא חיונית וחמודה אך מניסיון זה לא תמיד אומר)? האם לעשות פיזיותרפיה של טפיחות בגיל הזה? האם אדים קרים?
    ג. אם נצטרך אנטיביוטיקה, איך משלבים בין טיפול כזה למניעת דלקת שתן? שתי אנטיביוטיקות? זה נראה לי קצת מוגזם ומאוד מסכן לעמידות בגיל המאוד צעיר הזה!
    מתנצלת על האורך ומודה מראש על תשובתכם.
    נאוה.

הוספת תגובה

• אסטמה, נזלת, שיעול, אנטיביוטיקה ו..

ד``ר גיא שטויר
    19/07/2009

נאווה שלום
    מחלת שיעול קצרה שנמשכת כשבוע בלבד בדרך כלל אינה מחייבת הפנייה לרופא ריאות (אנא ראי את האינדיקציות להפנייה במדור שאלות נפוצות). אין ספק שזכותך לבקש חוות דעת נוספת אולם
    אני בטוח שרופאת המשפחה תוכל למצוא את הסיבה למחלתה ולהמליץ על טיפול תואם.

ולגבי ההמלצות לטיפול, אותם ביקשת.
    מאחר ולא ניתן לקבוע אבחנה דרך כלי אינטרנטי זה, גם לא ניתן לקבוע טיפול!
    הרי במידה ומדובר באסטמה, פיזיוטרפיה, בדרך כלל, אינה מומלצת בעוד שלאבחנות אחרות יכולה להועיל מאוד. דומה שאלה זו לשאלתך בנוגע לאדים קרים. אדים קרים יעזרו לשיעול שנובע מנזלת אולם עשויים להחמיר שיעול שנובע מאסטמה. מאחר וככלל אינהלציה של מרחיבי סימפונות (האם זאת האינהלציה שביתך קיבלה?) ניתנות לאסטמה בלבד הייתי מציע להזהר מאוד עם שימוש בכלים כדוגמת פיזיוטרפיה או אדים קרים ולהתייעץ עם רופאת המשפחה בשאלה זו.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת: לגבי יציאה לארצות הברית

דריה
    20/07/2009

תודה רבה על תשובתך.
    שאלה נוספת, שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בה:
    אנו אמורים ליסוע לארצות הברית לביקור משפחתי ולטיול בשבועות הקרובים.
    כששאלתי את רופאת הילדים אמרה כי בשל שפעת החזירים, לא היתה טסה עם תינוקת בת ארבעה חודשים.
    בהתחשב ברקע המשפחתי (בת חמש וחצי עם נטייה לדלקות ריאה, ובת ארבעה חודשים) האם נראה לכם להימנע מטיסה? האם יש דרך להגן על ילדה ועל תינוקת מהידבקות בטיסה? (מסכה? כיסוי כלשהוא לתינוקת? מתן טיפול תרופתי מונע?)
    אציין כי מאחר והנסיעה למטרת טיול, יהיה לנו חבל אך אפשרי לבטלה כדי לא לסכן את הילדות...
    שוב, בתודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת חזירים ואסטמה

ד``ר גיא שטויר
    21/07/2009

התשובה לשאלתך אינה יכולה להסתמך על ברכי הספרות או המדע מאחר ומדובר בסיכוי סטטיסטי קטן שאולי את תהיי מוכנה לקחת ואחר לא.
    גם השפעת "הרגילה" וגם שפעת חזירים מסוכנות, כמעט באופן זהה לילדים עם אסטמה.
    מאחר והסבירות לטוס במהלך חודשי החורף, בטיסה טרנסאטלנטית עם אדם שנושא "שפעת רגילה" או כל וירוס אחר ש"יהרוס" לכם את הטיול גדולה עשרות מונים מהסיכוי לטוס בחודשי הקיץ עם אדם שנושא שפעת חזירים הייתי מעריך שטיסה כעת בטוחה פי כמה מטיסה בחודשי החורף.
    האם היית נמנעת מטיסה בחודשי החורף מחשש שאולי מי מנוסעי המטוס נושא שפעת?
    אין זה מעשי לשים מסיכה לתינוקת בת 4 חודשים. לא מקובל לתת טיפול מניעתי לפני חשיפה שכזו.
    אין סוף ל"זהירות" שניתן לנקוט אולם באופן מעשי החיים בתוך בועה סטרילית אינם אפשריים למרבית האנשים. הדרך היעילה להתגונן ממחלות נפוצות וקשות היא להתחסן כנגד המחלות שיש להם חיסון יעיל מבעוד מועד.
    מאחר וניכר שאת חוששת ממחלת השפעת אני מעריך שדאגת להגן על התינוקת מהדבקות משפעת מבני ביתך, עוד כעוברית, על ידי מתן חיסון לשפעת לך בהריון ולכל שאר בני במשפחה. אני גם מעריך שחיסנת את שתי ילדותייך כנגד מחלה נפוצה פי כמה כדוגמת המחלה החודרנית של הפניאומוקוק על ידי מתן חיסון הPREVENAR.
    אני מאחל לך בחירה נכונה עבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקונכיטיס
    אנה
    15/07/2009

לדר שלום רב
    בתי בת שנתיים וחודש חולה לעיתים קרובות בברונכיטיס, שפעמיים הסתבך לדלקת ריאות. מטופלת בסינגולייר טיפול מונע, בזמן המחלה וונטולין, בודיקורט. בדלקת ריאות טופלה באנטיביוטיקה ותרופה נוגדת דלקת.
    כל זה בטיפול של רופא ילדים במסגרת הקהילה.
    שאלה שלי האם אתה ממליץ לפנות למומחה ריאות? רופא ילדים שלנו כל הזמן אומר שבתי תגדל וזה מה שיפסיק את המחלה. לציין שאין היסטריה משפחתית של אסתמה או אלרגיות. ינקה עד גיל שנתיים. התחילה עם המחלות מאז כניסה לגן.
    תודה על התשובה בברכה אנה

לקביעת תור
    סגירה
    בקונכיטיס

הוספת תגובה

• מתי להפנות לרופא ריאות?

ד``ר גיא שטויר
    15/07/2009

במידה ונדרש טיפול מניעתי, קבוע, לפעוט קטן מגיל 3 שנים, יש הצדקה להפנייה לרופא ריאות.
    בגיל זה לעיתים קרובות מדי האבחנה הראשונית אינה נכונה או שקיים גורם בר טיפול שטיפול בו יכול להפחית משמעותית את הצורך בטיפול מונע.
    להתוויות נוספות להפנייה לרופא ריאות נא להסתכל בפרק, שאלות נפוצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר מפחדת מה עושים?
    אוה
    14/07/2009

יש לי ילדה בת שנתיים ו-4 חודשיים
    כל מחלה שלה היא סובלת משיעול מתמשך
    השיעול לא עובר אין לנו כבר נוזלת אין כלום רק שיעול
    אני נעשיתי לתת לה כבר כל מיני טרופות
    אולי תעזרו לי תעצו לי מה לתת לה מה לעשות שזה יעבור כבר היא משתעלת נורא חזק

תודה מראוש

לקביעת תור
    סגירה
    אני כבר מפחדת מה עושים?

הוספת תגובה

• שיעול ממושך

ד``ר גיא שטויר
    14/07/2009

אוה שלום
    לא ניתן לבצע הערכה רפואית רצינית דרך האינטרנט.
    מגיע לך ולילדתך יותר
    עלייך לגשת להערכה אצל הרופא המטפל ובמידה ולא ימצא פיתרון לבקש הפנייה לרופא ריאות.
    במסגרת הבדיקה הרפואית, יקח ממך הרופא את היסטוריית המחלה באופן מדויק, יבדוק את ילדתך, יבחן את כלל בדיקות המעבדה והצילומים, באם ישנם ורק לאחר מכן יגיע למסקנות ויקבע תוכנית טיפולית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה אצל תינוקות
    יניב
    12/07/2009

שלום רב.

הילד שלי, בן ארבעה וחצי חודשים, נוטה מדי פעם לקבל התקפי שיעול שנשמעים כאילו כל הריאות שלו מלאות בכיח. האם זה ייתכן? ואם כן - האם זה עלול להראות על משהו רציני יותר מסתם כיח?

תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה אצל תינוקות

הוספת תגובה

• התקפי שיעול קשים

ד``ר גיא שטויר
    13/07/2009

יניב
    ההרגשה שהליחה מציפה את כל הריאה היא לרוב מוטעיית וברוב המקרים מדובר בהפרשות בדרכי אוויר מרכזיות בלבד.
    אם זאת, המפתח הוא באבחנה ולא במיקום הכיח. אין מה להתעמק בקיום או אי-הקיום של הליחה. העובדה הפשוטה היא שילד או תינוק בריאים לא אמורים לסבול מהתקפי שיעול חוזרים בלי שאנו יורדים לעומקו של עניין ולתינוק שלך יש התקפי שיעול חוזרים ועדיין אין אבחנה!
    עצתי היא שתיגש לבירור אצל רופא בילדים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה