פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרידו מדי פעם.
    ליטל
    08/05/2009

שלום רב. בני בן השנה כבר סבל מ4 התקפי סטרידו עד כה. הפעם הראשונה החלה כשניסיתי להכניס אותו למעון. הסבירו לי שבגלל שנורא חם ולא מאווררים אז המחלה התפרצה . (לבעלי היה סטרידו בתור ילד). לפי מה שקראתי עד כה יש הגיון רב במה שאתה כותב אך לצערי אין סיכוי שיצליחו לאבחן זאת במקום מגורי (מושב במרום הגליל..). אני כבר התייאשתי לגמרי מהרופאים פה. ההתקף האחרון קרה שוב, 4 ימים אחרי שהכנסתי אותו סופית למעון. יכול להיות שהוא מקבל אוכל לא מתאים וזה גורם לזיהום שמפתח את הסטרידו? האם יש דרך למנוע את הסטרידו? הוא לא מכחיל בפנים וכו', פשוט מתעורר מזה. כתבת שהאבחנה היא הכי חשובה. יש רופא טוב שאתה מכיר באיזור הצפון? יש פתרון לסטרידו חוץ מאנלציות? אני ממש נגד הדברים האלה. סליחה על כל השאלות זה פשוט נורא מטריד אותי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרידו מדי פעם.

הוספת תגובה

• רופא בצפון הארץ

ד``ר גיא שטויר
    08/05/2009

יש רופאים מצוינים בצפון הארץ. הכל תלוי בקופת החולים ובמיקום המדויק בו אתם גרים.
    את יכולה ליצור קשר ב052-4249925 ואפנה אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרידו

יפית
    25/11/2009

הי, אתה יכול בכל זאת לענות על השאלות בדבר הסטרידו? מה גורם לזה? איך אפשר למנוע? ביתי בת 7 חודשים, אצל מטפלת , התקף סטרידו חזק לפני כחודש. ופלה בקורטיזון. השבוע שוב חרחורים ומשתעלת מאז. ללא חום. מדי פע אנו עושים לה אינהלציה. מה מומלץ בגיל זה? טיפול מונע? מה לגבי חדרי מלח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות וקושי בנשימה בשינה
    מירב
    07/05/2009

שלום בני בן שלוש ושלושה חודשים מתעורר במשך הלילה וסובל מנחירות חזקות. בצילום רנטגן נמצא כי שקד שלישי מוגדל וישנה חסימה בינונית עד קשה בבדיקת רופא אף אוזן גרון נאמר כי השקדים אינם מוגדלים אך מכיוון ששקד שלישי מוגדל וישנן נחירות ויקיצות מומלץ ניתוח להסרת אדנואדים. בשל חשש מהניתוח פנינו למעבדת שינה שם בני לא שיתף פעולה ולאחר שינה של כשעתיים בלבד נקבע כי יש הפסקות חלקיות של נשימה בשינה ורמת החמצן בדם 95-98 אחוזים במהלך הבדיקה.
    הרופא של מעבדת השינה המליץ על בודיקורט במשאף + כדור סינגולר למשך שלושה חודשים רצופים במקום הניתוח
    שאלתי האם כדאי לדחות או לבטל את הניתוח ולנסות את הטיפול החלופי שהומלץ על ידי הרופא של מעבדת השינה? האם ידוע כי בודיקורט וסינגולר עלולים לפתור את בעיית הנחירות והאדנואיד המוגדל ? ושאלה אחרונה בבקשה האם לא מתלוות תופעות לוואי בלתי הפיכות משמוש כלכך ממושך בסטרואיד כבודיקרוט
    אודה מאוד מאוד על תשובתכם

הוספת תגובה

• סינגולר לנחרות לילה

ד``ר גיא שטויר
    08/05/2009

מירב שלום
    במידה ונחירות הלילה מלוות ביקיצות לילה, הפסקות נשימה, קושי בגמילה מהשתנת לילה או השתנת לילה חדשה, חלומות ביעותים, עייפות יום, היפראקטיביות או ישנוניות יתר, הפרעה בגדילה ותסמינים נוספים ניתן לשקול ניתוח כבר עכשיו. סיבה נוספת היא שהגדלה של האדנואידים צפויה לחלוף בהדרגה רק לאחר גיל 8 שנים וקיימת תחלואה משנית לחסימת דרכי אוויר עליונים שאינה מטופלת. במידה וכישלון בתבחין השינה ניתן לשקול בהתאם לחומרת התסמינים תבחין שינה חוזר.
    השאלה אם לבטל או לדחות את הניתוח תלויה בכלל התסמינים הנ"ל.
    אני מציע שתפני לעמיתי ד"ר אליצור ותתיעצי איתו בנושא.

סינגולר יכול להחליף את הצורך בניתוח ב30% מהמטופלים שיש להם חסימת דרכי אוויר עליונים שחומרתה קלה עד בינונית.
    קיימות תרופות נוספות כדוגמת פליקסונאז שיכולות להחליף את הצורך בניתוח באחוזי הצלחה של 60% ומעלה.
    בודיקורט כמשאף לריאות יכול למנוע יקיצות לילה שסיבתן אסטמה!! אני מעריך שזאת הסיבה שהטיפול הומלץ. בודיקורט במשאף לריאות אינו מקטין את האדנואידים.
    בודיקורט בטוחה מאוד עם אפקט מקומי על הריאות והשפעתו על הגוף זניחה.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות לילה

ד''ר ארנון אליצור
    08/05/2009

שלום מירב,

עמיתי ד"ר שטויר ענה על כל שאלותייך כך שרק אוסיף עוד כמה נקודות.
    ראשית, חשוב לדעת את חומרת הפרעת הנשימה בשינה. להפרעת שינה חסימתית בשינה יש השלכות רבות על בריאות הילד כולל התנהגות, ריכוז, גדילה, וכן תחלואה נשימתית רבה יותר והרטבת לילה. באם בבדיקת שינה נמצאת הפרעה קשה הרי יש צורך בניתוח.
    במידה ויש הפרעה קלה בבדיקת השינה ניתן לשקול טיפול תרופתי בספריי סטרואידלי לאף או בסינגוליר. חשוב עם זאת לציין שידוע שתרופות אלו עוזרות לטווח הקצר אך לא ברורה השפעתן לטוח ארוך (מבחינת יעילות). מבחינת בטיחות - אלו תרופות הנמצאות בשימוש באסתמה ונזלת אלרגית מזה זמן רב והן בטוחות לשימוש. לבודיקורט אכן אין מקום בטיפול בהפרעת נשימה בשינה והוא שייך לקבוצת התרופות לטיפול באסתמה.

שעתיים שינה הן לבטח לא זמן מספיק בפרט אם זו לא כללה שנת חלום, בה מתרחשת עיקר ההפרעה בנשימה בשינה.
    אני הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה.

סוף שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות וקשיי נשימה בשינה

מירב
    08/05/2009

ד"ר שטוייר, תודה רבה על תשובתך.
    רב הסממנים שציינת אינם מופיעים אצל בני. הוא ילד פעיל, מתפתח כראוי ואינו היפראקטיבי או ישנוני . התופעה הבולטת ביותר אצלו היא הנחירות החזקות והתחושה הבולטת של נשימה מאומצת בזמן השינה (מה שגרום לשינה מופרעת עם יקיצות או חוסר שקט) ובמהלך תהליך ההרדמות. בהמשך לתשובתך, האם לפליקסונז שאף הוא סטרואיד יש תופעות לוואי קשות או בלתי הפיכות בשימוש רצוף של שלושה חודשים בתוספת כדור סינגולר?
    (רופא מעבדת השינה המליץ על פליקסונז אך לאחר שחששתי מהשימוש כי ההתוויה לילדים היא מקסימום חודש אמר שאוכל להחליפו בבודיקורט.)
    אודה מאוד על תשובתך,(קשה לי מאוד לראותו נושם כך בשינה)
    בברכה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליקסונאז לאדנואידים או פוליפים

ד``ר גיא שטויר
    08/05/2009

לגבי השאלה באם נחירות הלילה משמעותיות חשוב לציין שהתיאור שנתת לא שולל הפרעה משמעותית. על הילד להבדק. הייתי ממליץ לפנות לדר אליצור.

לגבי הפליקסונאז. מדובר בתרופה יעילה ובטוחה למדי. ניתן לתיתו לילדים.
    בהטוויה של טיפול בחסימה של דרכי אוויר עליונות פורסמו מספר פרוטוקולים רב מאוד.
    הפרוטוקול הנפוץ ביותר הוא פרוטוקול שנמשך 3 חודשים במהלכם מקבל הילד את הטיפול, שבוע כן, שבוע לא.
    קיימות סיבות רבות שיכולות להשפיע על הרופא המטפל לתת טיפול זה באופן שונה. במקרה שכזה יש לבצע את החלטת הרופא המטפל אשר שקל את הנושא היטב מתוך הכרות עם הילד לפני שהחליט לשנות את הפרוטוקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שמרית בן פורת
    04/05/2009

בס"ד

שאלה בקשר למשאף החדש ה-QVAR
    הייתי אצלך אתמול באלעד עם בני בן ה5 חודשים לאחר שהופנה למיון והצעת לנו התחלת טיפון במשאף
    ה-QVAR.האם זה מותר בגיל שלו?כי קראתי שזה מתאים לגיל 5 ומעלה ובנוסף זה חסר במלאי של החברה...אז האם טיפול יומיומי בונטולין ובודיקורט במכשיר אנלציה יכול להוות תחליף בינתיים?
    אודה על התייחסותך.

שמרית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• QVAR

ד''ר ארנון אליצור
    05/05/2009

שלום שמרית,

QVAR הוא משאף חדש המבוסס על תרופה ישנה וידועה שהיתה בשימוש כטיפול באסתמה במשך הרבה שנים אך ניתנת במשאף החדש בחלקיקים יותר קטנים המגיעים טוב יותר לריאות ובטכניקה אחרת. מאחר והמשאף יחסית חדש מרבית העבודות נעשו בילדים גדולים יותר ולכן החברה ממליצה על שימוש מעל גיל 5 שנים. יחד עם זאת התרופה המקורית שימשה לטיפול באסתמה גם בתינוקות בעבר. ישנם תחליפים טובים אחרים לטיפול מונע באסתמה במידה ואין אפשרות לתת QVAR. אפשר לתת בודיקורט במשאף עם אירוצ'מבר במקום אינהלציה.
    ונטולין אינו טיפול משמש לטיפול מונע יומיומי אלא רק בעת התקפים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מס' שאלות
    שני
    01/05/2009

1.תוך כמה זמן משפיע הסינגוליר בילדים מעל גיל שנה?
    2.האם בונטולין ובודיקרט יש יותר סטרואידים מאשר בסינגוליר?
    3.מדוע אני קוראת שההתוויה למתן תרופה עומד על מעל גיל שנתיים? האם יש שינוי?
    4.אם לא נתתי לקטנה מנה אחת כי נרדמה מוקדם ולא התעוררה בשעה סבירה האם "הורס" ההשפעה?
    5.האם בסדר לתת הסינגוליר יחד עם כפית גמדים? מתי יש לתת התרופה - האם ממש בסמוך לשינה או שניתן בשעה כלשהיא בערב? איני נותנת התרופה באותה שעה אלא לפי הישנוניות של הקטנה.
    6.האם טיפול במשך חודש הוא טיפול ארוך בסטרודקס ובסינגולר? האם יש השפעה שלילית לאחת התרופות הנ"ל?
    7.במצב בו השיעול ממשיך לאחר סינגוליר וסטרודקס מה להערכתך השלב הבא...האם יש בד' שתעזור לאבחנה ? האם זה בהכרח יעיד שאין מדובר באסטמה או אולי יהיה צורך במתן משאף ?
    אשמח אם תסביר לי מה עומד מאחורי מחשבתו של רופא כאשר מחליט שלא להתחיל בטיפול בבודיקרט? מה בעצם מניע אותו מלהתחיל בטיפול בסינגוליר ובטיפות אף בלבד?
    האם המחשבה אולי שהבעיה היא בדרכי נשימה עליונות (נזלת) ולוא דווקא בריאות

נא עשה לי סדר בבלגן.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עוד מס' שאלות

הוספת תגובה

• ביקור אצל רופא ריאות

ד''ר ארנון אליצור
    03/05/2009

שלום שני,

נשמע שאת מאד מודאגת ומבולבלת לגבי מצבו של בנך והטיפול בו.
    אני חושב שלשבת פנים מול פנים מול רופא ריאות ולשאול אותו את כל השאלות (ועוד רבות אחרות שודאי יצוצו) יכול לסייע לך רבות ולהרגיע את דאגותייך.
    מאחר והוא גם יבדוק את הילד וישמע בפרוטרוט את כל הסיפור שלך הרי שהוא יוכל לתת לך תשובות ענייניות לגבי הילד שלך ולא תשובות כלליות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרידו
    ססיל
    30/04/2009

ביתי מאובחנת מזה שנים כאסמתית כיום היא בטיול בבוליביה וקיבלה שם התקף סטרידו חזק.
    יש ברשותה משאף ונטולין אך רופא בוליביני יעץ לה לקחת תרופה בשם septicide
    חיפשתי מידע לגבי התרופה ולא מצאתי כלום שאלתי היא האם כדאי לה לשתות תרופה זו
    בתודה אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    סטרידו

הוספת תגובה

• אסטמה או דלקת ריאה?

ד``ר גיא שטויר
    04/05/2009

במדינות שונות הSepticide הוא תרופה שונה בעליל.
    בבוליביה, ככל הנראה, מדובר באנטיביוטיקה דרך הפה בשם ציפרופלוקסין.
    בהקשר למה שתיארת נראה שהרופא הבוליביאני חשב שמדובר בזיהום. אולי דלקת ריאה חיידקית והחליט לתת אנטיביוטיקה שמכסה זנים רבים של חיידקים.
    לא וונטולין ולא אנטיביוטיקה יעילות לסטרידור ובנתונים הקיימים נראה שאו שחסר פריט מידע חיוני ואיני יכול להמליץ על תרופה כלשהיא. בהעדר יכולת להתרשם באופן בלתי אמצעי מבתך הייתי ממליץ לציית להמלצות הרופאים המקומיים.
    אני מקווה ששארית הטיול תהיה בסימן בריאות בלבד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חולה אסתמה
    סופיה
    28/04/2009

שלום. מגיל שבועיים בני התחיל לנשום קשה. אושפזנו בבית חולים מיד וקיבלנו אינהלציות בסטרואידים. מאז התחילו הציפצופים , סטרידו , נשימה כבדה עם הרבה ליחה שלא יוצאת.
    כל זמן שהגענו לרופא - נאמר לנו שתפקוד הריאות שלו תקין.
    הגענו לרופא ריאות - הוא נתן לנו טיפול מונע ב FLIXOTIDE וגם וינטולין.
    מגיל שבועיים עד היום (8 חודשים) לא היה יום שבני נשם טוב, כל הזמן הוא נושם קשה עם הרבה רעש
    כיוון שלא היה נראה לי שטיפול עוזר הפסקתי להשתמש במשאף וכעבור כמה ימים
    בני חטף התקף קשה שעדיין לא נגמר לגמרי. (לפני שהתחלת הטיפול במשאף לא היו התקפים)
    האם זה אומר שהוא התמכר כבר לסטרואידים?

שאלתי -
    1.אם זו אסטמה?
    2. כמה זמן נשתמש בסטרואידים? מתישהו אפשר להפסיק?
    3. האם סטרואידים לאורך כל כך הרבה זמן לא יזיעקו לילד כל כך קטן?
    4. האם סטרואידים ממכרים ?
    5. האם נכון שאומרים שבקיץ לפחות תיהי לו הקלה?
    3. היתכן שעם כל זה - הריאות שלו תקינות?
    4. אני רוצה לפנות לרפאוה משלימה - האם טיפול הומופטי עוזר ?

המון תודה
    אמה המיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 8 חולה אסתמה

הוספת תגובה

• אסתמה לא מאוזנת

ד''ר ארנון אליצור
    29/04/2009

שלום סופיה,

אכן נשמע שאת במצוקה ולא מצאת עדין פיתרון.

צפצופים בגיל הילדות מהווים שק מאד גדול שכולל הרבה מצבים שונים. כדי לפשט את הדברים אנו מכנים את כולם בשם הכולל "אסתמה" אך יחד עם זאת מבצעים בד"כ בירור כדי לוודא שלא מדובר בבעיה אחרת. בחלק מהילדים מנסים טיפול מונע עם סטרואידים במשאפים או עם סינגוליר. חלק מגיבים לכך יותר וחלק פחות. מי שהטיפול עוזר לו - אין בעיה שימשיך טיפול גם לאורך שנים. סטרואידים אלה מגיעים בעיקר לדרכי הנשימה ותופעות הלואי שלהם מינימליות. תרופות אלה אינן ממכרות. אם הפסקת טיפול והתסמינים (שיעול, צפצופים) חזרו, זה מפני שילדך זקוק לטיפול ולא כי התמכר אליו. חלק מהבירור שנעשה בד"כ לילדים מצפצפים כולל תבחיני עור לאלרגיה. בילדים שאינם אלרגיים ואין רקע משפחתי של אלרגיה - התקפי הצפצופים נובעים בעיקר ממחלות וירליות, ובילדים אלה אכן בקיץ יש בד"כ תקופה שקטה. לגבי טיפולים הומיאופטיים - אלה לא הוכיחו את עצמם עד כה בעבודות גדולות מבוקרות. אני לא "מאמין" גדול של הטיפולים ההומיאופטיים אך אני אומר להורים שהם יכולים לנסות כל עוד זה לא בא על חשבון הטיפול שהומלץ ע"י הרופא המטפל.

מאחר ובנך המשיך לסבול באופן יומיומי גם עם טיפול, וחווה לאחרונה התקף משמעותי - המלצתי לך - לחזור לרופא הריאות להערכה חוזרת.

חג שמח
    ו... אל יאוש - רוב הילדים בגיל 3-4 שנים כבר לא מצפצפים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שיפור בנשימה

סופיה
    29/04/2009

תודה על עזרתך.
    יש לי עוד שאלה. הטיפול בסטרואידים עם משאף לא כל כך עוזר לו. נכון אין לו התקפים קשים אבל הנשימה שלו מואד קשה. הוא מתאמץ לנשום וזה נשמע כמו נחירות של אדם מבוגר .
    כך בן שלי נשמע כל היום- נחירות קשות. ניסיתי flixotide ובודיקורט במשאף ואין לו שיפור. יש לי תור חוזר לרופא בעוד שבועיים. אבל בינתיים מה זה אומר שהטיפול לא נכון? או שכך זה צריך להיות? התינוק פשוט מסכן. אמרו לי אנשים שאסטמה שלו לא מטופלת נכון

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות ליליות

ד''ר ארנון אליצור
    30/04/2009

הביטוי של אסתמה בלילה הוא שיעול או צפצופים. יכול להיות שהאסתמה שלו מאוזנת היטב אולם אם ילדך נוחר בלילה זה יכול להיות על רקע אדנואידים (פוליפים) מוגדלים ויש צורך לעשות בדיקה לילית במעבדת שינה על מנת לבדוק אפשרות של הפרעת נשימה חסימתית בשינה.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח
    חגית
    26/04/2009

ראיתי כתבה פרסומית על חדרי מלח, רציתי לשאול בבקשה מה דעתך? האם מדובר בטיפולים ששוים את הכסף? האם באמת ניתן להוריד מינון תרופות בעזרת טיפול שכזה?

תודה
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    חדר מלח

הוספת תגובה

• חדרי מלח

ד``ר גיא שטויר
    26/04/2009

חגית שלום
    במהלך עבודתי פנו מספר מטופלים שלי לטיפול בחדרי מלח.
    מצב שניים מהילדים הוחמר מאוד.
    נאמר להם, בדיעבד, שההחמרה הינה תופעה רגילה.
    במהלך מענה על שאלות בפורום זה יצרה עימי קשר אחת מהמנהלות של מתקן מסודר לחדרי מלח.
    לטענתה חלק מחדרי המלח בארץ אינם בפיקוח, אינם שומרים על רמת מליחות, לחות וטמפרטורה מומלצים ולכן או מסוכנים או לא יעילים.
    למרות שהתרשמתי שאפשרי מאוד שכך הוא עדיין לא הצטברו מספיק עדויות לבסס טיפול זה כטיפול בלבדי לאסטמה. אני מקווה שאוכל לבנות בקרוב מחקר מסודר בנושא זה.
    עצתי היא להמתין עוד מספר חודשים ואפשרי שתשובתי תהיה שונה בעתיד הקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריאות
    שני
    24/04/2009

שלום רב

הבת שלי בת 14 חודשים.

במהלך החורף הצטננה מס' פעמים עם חום לא ממש גבוה שנמשך עד יומיים.

בחודש וחצי האחרונים החל צינון ושיעול והחום הגיע לשיאו 40.6 ביצענו ס"ד וצילום חזה שתוצאותיו :

צילום חזה חזיתי

צל קרדיוטימי בגדר הנורמה ביחס לגיל

ציור פריברונכיאלי מוגבר בחלק מדיאלי של הריאות

תסנין ב-lll מאחורי הלב

אין לראות תגובה פלאורלית

הילדה קיבלה מוקסיויט 250 3 פעמים ביום לשבוע

לאחר 3 ימים החום ירד אך השיעול מאז לא פסק

הוא מופיע בעיקר כאשר הולכת לישון (לאחר בקבוק סימילאק) וכאשר קמה בבוקר

פעם אחת הקיאה מתוך שינה תוך כדי השיעול

1. האם שיעול שלא טופל בזמן (ע"י סירופים/טיפול בנזלת שאולי ירדה לריאות וגרמה לדלקת כלשהיא...) החריף את הבעיה וגרם לבעיה חמורה יותר

האם צילום מוקדם יותר ומתן אנטיביוטיקה מוקדם יותר היה יכול לשפר המצב?

אני חוששת "שהתעלמתי" ממתן טיפול בשל הדיעה שאין לתת סירופים למינהם וזה מה שגרם להחרפת המצב...

2.האם המוקסיויט במצב של דלקת ריאות אמור "להעלים" את השיעול ואם הוא טרם פסק ייתכן ולא מדובר בדלקת ריאות?

כשהיתה בת חודש היו לה רעשים מוזרים מתוך שינה והיא היתה זזה מאוד בשינה - האם ייתכן ויש לכך קשר למקור הבעיה

3.האם ייתכן מצב פשוט של התקררות שבגללו בעצם הילדה עדיין משתעלת לאחר האנטיביוטיקה ולמשך מעל חודש או שמא מצב זה הופך את השיעול לבעיה קצת יותר מורכבת? האם כל שיעול שנמשך פרק זמן מסויים הופך לשיעול אותו צריך לבדוק?

4.האם זה נשמע לך כמו דלקת ריאות או שמא דלקת בדרכי נשימה באופן כללי? אולי אסטמה ?

נא עזור לי לעשות קצת סדר בבלגן...

אגב..במקרה זה האם אתה ממליץ על בודיקורט וונטולין או שמא סינגוליר וטיפות עיניים שנותנים כטיפות לאף...?
    כמובן זאת לאחר בדיקה ע"י רופא וייעוץ אחד מול אחד.

מה בעצם עוזר למה...??

תודה רבה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    ריאות

הוספת תגובה

• שיעול ממושך, חזה חביתי ודלקת ריאה

ד``ר גיא שטויר
    25/04/2009

שלום לך שני

שאלות רבות לך.
    אין לי ספק שמגיע לך ולבתך פגישה עם רופא ריאות באופן בלתי אמצעי. במהלך הבדיקה יבחן צילום החזה ב"עיניים" של רופא ריאות. יערך ריאיון עמך, בתך ובדיקות המעבדה יבדקו.

אתייחס לחלק משאלותייך
    לדעתי המפתח לכל שאלותייך הוא קביעת האבחנה. לפי הרופא המטפל, מה היא האבחנה?

הזכרת אסטמה. הטיפול באסטמה הוא בטיפול בגורמי הסיכון שיוצרים את המחלה ובמידה ואין בכך די ניתן לטפל על ידי משאפים וסינגולר.

נזלת היא אחד מגורמי הסיכון.

נזלת שנגרמת על ידי מחלה ויראלית נמשכת בדרך כלל 4-5 ימים, אבל שיעול ונזלת שנמשכים למעלה מ10-14 ימים אינם, קרוב לודאי, התקררות. קיימות מספר סיבות לנזלת ממושכת שאינם התקררות.
    נזלת אלרגית, לדוגמא, יכולה להמשך זמן ארוך ובמקרים מסוימים אולם בד"כ קיצונים ניתן להשתמש בטיפות עיניים שמכילות סטרואידים למתן מקומי באף. הסיבה הנפוצה לכך שאנו מעדיפים להשתמש בתרסיסים שנועדו מראש לאף ולא בטיפות שנועדו למתן לעיניים היא שקיימים משאפים לאף שמכילים סטרואידים שאינם נספגים לגוף (או שספיגתם נמוכה מאוד) בעוד שטיפות העיניים שמכילות סטרואידים (כדוגמת dethamycin וטרצידין D) מכילות, לא רק סטרואידים שנספגים באופן טוב אלא גם לעיתים קרובות אנטיביוטיקה וחומרים נוספים שהמתן שלהם הוא לעיתים קרובות מיותר.

לגבי צילום החזה:
    חזה חביתי, נובע מכליאת אוויר.בדרכי אוויר קטנים. קיימות מספר סיבות נפוצות לכך. אסטמה היא אחת מהן.
    התסנין מאחורי צל הלב בהקשר לסיפור שסיפרת יכול להיות תמת של חלק מהריאה או דלקת ריאה. יש לראות את הצילום על מנת להגיע לאבחנה. דלקת ריאה ותמת יכולים להיות גם התוצאה של אסטמה שלא טופלה. ומה היא האבחנה?

ולבסוף סירופים מדכאי שיעול מדכאים מנגנון הגנה טבעי של הגוף כנגד דלקות ריאה. זאת אחת הסיבות לכך שאינם מומלצים אולם המנעות הרןפא המטפל ממתן סירופים שכאלו לא (!) מעודדת דלקת ריאה.
    רעשים נשימתיים בגיל הינקות יכולים להיות קשורים לתופעות שציינת.
    לגבי שאר שאלותייך הייתי מציע שתפני לרופא המטפל. הוא הרי שמע את הסיפור באופן בלתי אמצעי, בדק את ילדתך ובחן את הצילום ובדיקות המעבדה. אני משוכנע שיוכל לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרתך..ותודה שוב!!

שני
    26/04/2009

לא הבנתי מה כוונתך בחזה חביתי??
    אולי ההתבלבלת בין חזיתי לחביתי ??
    אם כך תמט ריאה וכו...לא רלוונטי??

כאשר עלה החום פנינו למוקד הרפואי ושם נאמר לי שיש דלקת ריאות על סמך הצילום.(בד' דם תקינות)
    רופא הילדים טען כי לא נראה לו שמדובר בדלקת ריאות ואמר שייתכן וזה אסטמת ילדים נתן טיפול במשאף ונטולין ובודיקרט
    פניתי למומחה והוא גם סבר שלטענתו אין מדובר בדלקת ריאות אלא בדלקת דרכי נשימה עליונות ולכן כדאי לקחת טיפות לעיניים למתן לאף וסינגולייר

1. היום הילדה אינה מצוננת - האם הטיפול בטיפות עיניים מונע או מטפל כי ייתכן ואין בכך צורך...?
    2. אם לילדה יש שקדים מוגדלים - מה זה אומר והאם ייתכן וזו הסיבה בלבד?
    3. השיעול מופיע בעיקר כשהיא מתעוררת וכשהיא הולכת לישון - האם עוזר לחזק אבחנה זו או אחרת?
    4.האם תיתכן בעיה של הפרעת שינה שהיתה בעבר כיום לא קיימת ועדיין זה תורם לאבחנה כמשהו שקשור להפרעות בשינה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה חביתי או חזיתי ושאלות נוספות

ד``ר גיא שטויר
    26/04/2009

שני שלום
    אכן חשבתי בטעות שכוונתך הייתה לחזה חביתי. צילום חזה חזיתי הוא צילום החזה הרגיל.
    מהטיפולים וההנחיות שקיבלת מהרופאים המטפלים של ילדתך נראה שמדובר באנשים מנוסים.
    הייתי מציע להצמד להמלצותיהם.
    הם הרי שמעו את הסיפור המלא באופן בלתי אמצעי, בדקו את הילד וראו את כל בדיקות המעבדה.
    הטיפול בטיפות עיניים לאף הוא גם מונע וגם מטפל. מי שיקבע אם ניתן להפסיקו אלו הרופאים המטפלים שלך.
    הפרעת שינה חסימתית יכולה לגרום לאסטמה. ריפוי של הפרעה שכזו על ידי טיפול בחסימת האף יכול לעזור גם לאסטמה.
    יש מספר סיבות לשיעול שמופיע בזמן ההשכבה ובזמן ההתעוררות.
    נראה כי הרופאים המטפלים מאמינים שמקורו באסטמה.
    הייתי מציע להפנות את השאלות לרופאים המטפלים. הכורתם עם ילדך אינה אינטרנטית גרידא אלא הכרות בלתי אמצעית וסביר שיוכלו לעזור לך באופן מדויק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שקדים מוגדלים

שני
    28/04/2009

יכולים לעזוא לבסס האבחנה?
    האם לדוג' ברגישות דרכי נשימה עליונות יותר שכיח הימצאות שקדים מוגדלים?
    באבחנה רשום: ילדה עם רגישות יתר בדרכי נשימה
    מה זה בעצם אומר?
    האם גם אסטמה נקראת כך.?
    בנוגע לשקדים-2-3/4 ללא תפליט
    מה זה אומר?
    מה הכוונה באדנואידים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה, אדנואידים ושקדים מוגדלים

ד``ר גיא שטויר
    29/04/2009

לעיתים רופאים משתמשים במינוחים "מעודנים" לאסטמה על מנת לא להפחיד את ההורים.
    ברונכיטיס ספסטית, רגישות יתר של דרכי אוויר ושמות מרובים אחרים הינם דוגמא לכך.
    על מנת למנוע את הרושם המוטעה של ההורים שרגישות יתר של דרכי אוויר אינה אסטמה יצאה לפני שנים רבות הנחייה כלל עולמית שקיבלה חיזוק נוסף בארץ בהנחיות שפורסמו על ידי ועדה מטעם ההיסתדרות הרפואית להימנע משימוש מבלבל במינוחים אחרים.

חסימת דרכי אוויר עליונות הינה גורם סיכון משמעותי מאוד לאסטמה.
    שקדים מוגדלים יכולים לגרום לחסימה שכזו.אם זאת, חשוב לציין , שיש ילדים רבים מאוד עם שקדים מקסימאלים בגודלם שאינם סובלים מחסימה של דרכי אוויר עליונות או מכל תסמין אחר. מסיבה זו ואחרות אין צורך להפנות ילדים בריאים עם שקדים גדולים מאוד לניתוח.
    אדנואידים שהינם רקמה רכה שחוסמת את מעבר האוויר באף הינם סיבה נוספת לחסימה של דרכי אוויר עליונות.
    מקווה ששאלתך נענתה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בריאה עקב דלקת ריאות
    ענבר
    23/04/2009

בני בן ה-4 מאושפז מזה שבועיים בגין דלקת ריאות גדולה, הכניסו לו נקז ששאב את כל המוגלה.הנקז נמצא בגופו כבר עשרה ימים, עכשיו הרופאים אומרים שיש חור בריאה ולכן הנקז ממשיך לעבוד.רופאה אחרת אמרה שאולי יש לו פיסטולה, מה זה? ותוך כמה זמן חור בריאה אמור להיסגר? האם יש לכך השלכות? (שבועיים לפני שהילד אושפז,הוא התלונן על כאבי בטן והיה לו חום הרופא אמר שזה וירוס ויראלי ולא נורא שהוא לא אוכל העיקר שיעשה פיפי פעם . כעבור שבוע נהיה לו הרפס בלשון/גרון והרופא אמר שאין צורך בבדיקות כי כבר יודעים שזה הרפס ונתן זובירקס ל-5 ימים ומשחות ומכיוון שהילד עדיין לא אכל כלום והיה חלש רק ישן לקחנו אותו לבי"ח.)

לקביעת תור
    סגירה
    חור בריאה עקב דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות עם אמפיימה

ד''ר ארנון אליצור
    24/04/2009

שלום ענבר,

לבנך יש ככל הנראה דלקת ריואת מלווה באמפיימה - הצטברות של נוזל מוגלתי בין הריאה ובין דופן בית החזה. לשם כך הוא מטופל באנטיביוטיקה והוכנס נקז. ראשית חשוב לדעת איך בנך מגיב לטיפול - האם החום ירד? האם מדדי הדלקת בדם ירדו? האם מצבו הכללי השתפר והוא אוכל ושותה?
    הצטברות האויר בין הריאה לדופן בית החזה עלולה לנבוע משני גורמים. האחד - שאכן יש חור בריאה. בשל המוגלה והדלקת יכול לקחת זמן מה עד שהחור יסגר וכדאי להמשיך עם הנקז. במידה וחולף זמן והחור אינו נסגר יש צורך לעיתים לסגור אותו ע"י התערבות ניתוחית.
    האפשרות השניה היא שהאיזור דרכו מוחדר הנקז לתוך בית החזה אינו אטום היטב, ואויר חודר לתוך בית החזה מבחוץ - את זה קל לבדוק ובזה קל לטפל.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן
    שרית
    23/04/2009

שלום רב,
    בני בן השלוש וחצי החל להטיל שתן בכל -10-15 דקות במהלך היום. התופעה נמשכת בשלושת הימים האחרונים.
    עלי לציין כי לפני חמישה ימים סיים טיפול בבטנזול בעקבות אסטמה/דלקת ריאות, וממשיך טיפול בבודיקורט.
    האם קיים קשר בין השניים?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• אסתמה ותכיפות במתן שתן

ד''ר ארנון אליצור
    24/04/2009

שלום שרית,

איני רואה קשר בין הטיפול התרופתי שבנך מקבל ובין הטלת השתן התכופה. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא הילדים לבדיקת שתן.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרחורים
    רובין
    22/04/2009

בני בן 11 חודש, מאז חלה בהיותו בן שבעה חדשים ב- RSV ואושפז, מחרחר בלי סוף.
    מחלות חום היו מאז פעמיים בהם האחרון לפני כשבועיים, אז ביצע צילום חזה שהיה תקין.
    בבדיקה אצל רופא הילדים התשובה התמידית היא: חרחורים ממקור עליון, ולא קיבל כל תרופה.
    האם אכן זה הטיפול במצב? האם אתה ממליץ להפסיק אולי דברי חלב? האם אינהלציות יעזור?
    תודה מראש - שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    חרחורים

הוספת תגובה

• חרחורים ממושכים

ד''ר ארנון אליצור
    22/04/2009

שלום שלומית,

אשפוז בשל RSV אכן עשוי לגרום לתחלואה בחודשים ואפילו בשנים שאח"כ כולל אסתמה.
    אני חושב שהעובדה שבתווך הוא עבר את חודשי החורף עם 2 מחלות חום ללא צפצופים וללא מצוקה נשימתית היא דוקא סימן מאד מעודד. אם אכן כל ה"רעשים" הנשימתיים נובעים ממקור עליון הרי שאינהלציות לא יעזרו. לעיתים, אם מדובר בנזלת שאינה חולפת במשך מספר שבועות יש מקום לנסות טיפול אנטיביוטי.
    לגבי מוצרי חלב - אני חושב שמרכיב תזונתי חשוב מעין כמוהו בילדים מושמץ שלא בצדק בעיקר ע"י הרפואה המשלימה. מחקרים רבים שנעשו בתחום מעולם לא הראו שחלב גורם לליחה, חרחורים או צפצופים, ולפיכך אני לא ממליץ להפסיק צריכת מוצרי חלב.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה לילד בן חמישה חודשים
    לימור
    22/04/2009

שלום
    בני נולד בשבוע 36 קיבלתי פרסולט משך ההריון בגלל צירים מוקדמים,בנוסף קיבלתי זריקה להבשלת הראות מפחד ללידה מוקדמת.זהו תקציר
    בני היום בן 5 חודשים כמעט שבגיל 3 חודשים היה מאושפז עקב ברונכית נזלת סמיכה שלא ידע להוציא כמובן בגלל גילו,רמת חמצן ירדה בזמן המחלה המשכנו בטיפול של אנילציה אם מי מלח ומי מלח לאף.
    היום בני משתעל שיעול אם ליחה רופא ילדים ורופא של טיפת חלב בדקו מספר פעמים הראות נקיות אתמול רופא של טיפת חלב בדק ואמר שהראות נקיות יש לו שיעול רטוב כבר הרבה זמן משהו כמו חודש אפילו חודש חצי בהמלצת הרופאים אני עושים אנילציה במלח לא כל כך עוזר.
    בני יונק בלבד אם תוספת פירות גרבר בחודשים עלה במשקל 600 גרם בלבד לא יודעת אם יש קשר מבקשת יעוץ או המלצה לטיפול,חשבתי על רופא ראות שיבדוק או משהו שתמליץ הומופאתי
    מאד דחוף לי תודה רבה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין יש בבית 2 חתולים ויש

לימור
    22/04/2009

שיער בבית משתדלים לשמור על נקיון השיער אולי הילד רגיש ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה ממושכת

ד''ר ארנון אליצור
    22/04/2009

שלום לימור

הסיבות לחוסר עליה במשקל יכולות להיות מרובות אך אני מסכים איתך שבנוכחות תסמינים נשימתיים רצוי שבנך יבדק ע"י רופא ריאות. בודאי לא אוכל להמליץ על טיפול כלשהוא לפני בדירה יסודית.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגוליר עם ונטולין
    יעל
    20/04/2009

שלום וברכה,
    בני בן השנתיים וחצי נתקף בהתקפי קוצר נשימה כמעט כל חודש ואנו עושים לו אינלציה עם ונטולין וארובן(אפובנט), שלפעמים עוזר ולפעמים פחות, כבר היינו מאושפזים פעמיים בגלל שזה לא ממש עזר ונתנו לו סטרואידים בבי'ח(בשאיפה) או במרפאה(בזריקה), פנינולרופא ריאות והוא המליץ על סינגולר וכעת התחלנו לקחת, האם במידה ויש לו התקף ניתן לעשות אינלציה עם ונטולין וארובן? ועוד שאלה האם ניתן לשמור את הונטולין יותר מחודש אם הוא במקרר או שקיים חשש מסוים?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סינגוליר עם ונטולין

הוספת תגובה

• שילוב של סינגולר ותרופות נוספות

ד``ר גיא שטויר
    20/04/2009

יעל שלום
    ניתן לשלב את הסינגולר עם כל תרופה אחרת ובכלל זה וונטולין ובודיקורט ללא חשש.
    קיים אפקט סינרגיסטי אשר עשוי אף להביא להקלה נוספת לשילוב של סינגולר ובודיקורט.
    לגבי השימוש בוונטולין פתוח.
    מקובל להנחות שניתן להשתמש עד חודש מהפתיחה.
    במידה ונשמר במקרר והנטילה מהבקבוקון נעשיית עפ מחט סטרילית, חדשה, יש מקומות שמאפשרים שימוש של עד חודשיים מהפתיחה.
    את יכולה לבקש מרופא הריאות שלך הדרכה לשימוש במשאפים+ מיכל.
    השימוש במשאפים ייחסוך בעיות רבות משניות לטיפול באינהלציה.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאה לתינוקת..
    מיכל
    14/04/2009

שלום ד"ר חג שמח.
    האחיינית שלי בת 8 חודשים אושפזה לפני כ3 שבועות בשל קושי בנשימה. בצילום נראתה דלקת בריאה ימנית ו"תמת"(מקווה שמאייתת נכון). אושפזה עם חמצן אנטיביוטיקה ופיזיוטרפיה. שוחררה בערב חג ראשון. הרופא ביקש להשאר קרוב.... מאתמול שוב עם חום. הרופא היום הפנה לבית חולים. בצילום נראתה דלקת בריאה עוד פחות טוב מהפעם הראשונה.וכן נוזל בריאה. מה זה אומר? מה זה נוזל בריאה?ממה נובע? האם זה מסוכן? מה ההשלכות? זה מראה על משהו?????????? מתה מפחד...... בבקשה תחזור אלי עם תשובה. תודה וחג שמח. מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאה לתינוקת..

הוספת תגובה

• נוזל בריאות pleural effusion

ד``ר גיא שטויר
    14/04/2009

אני מעריך שהכוונה היתה לנוזל מחוץ לריאות, בין הריאה לבית החזה, נקרא גם נוזל פליאורלי או באנגלית Pleural effusion/
    קיימות סיבות נדירות רבות לנוזל פליאורלי ובהם חבלה, מחלות ריאומטיות רבות מאוד, זיהומים פטרייתים, אוטם של חלק מהריאה, תסחיף ריאתי, דלקת של הלבלב, בעייה בוושת, בעייה בלב, בכליות, בכבד, בבטן, בכמות חלבוני הדם ועוד סיבות רבות מספור.
    בהקשר לתיאור שהזכרת הנוזל נגרם, ככל הנראה, מדלקת ריאה ויראלית או חיידקית או מתמת ריאתי שהן כולן סיבות שפירות ונפוצות מאוד לנוזל פליאורלי.
    ברצוני להזכיר שתמת ריאתי ונוזל פליאורלי הן התוויות לפנות לרופא ריאות
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וצפצופים
    אילונה
    01/04/2009

שלום רב! אני אמא לתינוק בן שנה ו 3 חודשים ומאז שהוא היה בן 9 חודשים הוא משתעל . בדרך כלל שעול נובע מנוזלת וליחה שיורדים לגרון ונמשך כשבוע או יותר. כרגע הוא מטופל באינלציות 4 פעמים ביום של טרבולין בודיקורט ומים וכמן כן ב 4 כדורי בנטזול ( כי יש לו גם צפצופים ונאמר לי שיש לו ברונכיטיס עם סעיף אסטמטי)
    כמו כן שיש לי קצת נוזל באוזניים לכן רופ אאף אוזן גרן נתן לו אנטיביאוטיקה אוגמנטין ל 10 ימים
    עד כמה אני יכולה לשלב את כל הטיפולים האלו ואם זה בכלל מותר לתת אנטיביאוטיקה עם סטרואידים?
    מה אני עוד יכולה לעשות על מנת להוציא את התינוק מכל זה כי הוא פשוט כל הזמן חולה?
    תודה על ההתייחסות וסליחה על האורך של השאלה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול וצפצופים

הוספת תגובה

• שיעול, צפצופים, דלקות אוזניים וליחה

ד``ר גיא שטויר
    10/04/2009

אילונה שלום
    הפשט הוא שאין שום מניעה לשלב בין הטיפולים ואנטיביוטיקה לא מפריעה לכל טיפול אחר.
    לגבי הסיבה לכל הנ"ל, הייתי מציע לרופא המטפל ולבקש את עזרתו ובמידה ועדיין לא נפתרת הבעייה לגשת לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה