פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מעבדת שינה
    גלית
    04/03/2009

שלום רב, הייתי עם הילד בן 11 חודשים בבדיקה במעבדת שינה. מאוד מאוד מעוניינת אם אפשר לקבל חוות דעת על התוצאות (אין סבלנות עד ליום ראשון לחכות לתור שנקבע). תפקוד השינה: נצפו 171 יקיצות ועירויות, המביאים לאינדקס של 28 יקיצות ועירויות בשעה. יעילות השינה, 92%. תפקוד הנשימה: נמצא כי נצפו 129 אירועים נשימתיים חסימתיים המביאים ל- RDI של 21.1 אירועים בשעה.רויון החמצן בערנות 98%, בשינה 92%, מנימלי 79%. עם אינדקס דסטאורציות של 14.3 אירועים בשעה. הסיכום מהבדיקה: שמדובר בהפרעת נשימה חסימתית קשה. כמו כן ההמלצה שניתנה- הפניה למרפאת ריאה שינה ילדים אשמח לקבל חוות דעת בהקדם, תודה מראש, גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מעבדת שינה

הוספת תגובה

• הפרעת נשימה חסימתית בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    04/03/2009

שלום גלית,

המשמעות היא שפעמים רבות לאורך הלילה הילד שלך עושה הפסקות נשימה בשינה חלקן מלווות בירידה בסטורציה וחלקן ביקיצה.
    לדום נשימה חסימתי בשינה יש השלכות בריאותיות רבות ולכן צריך לטפל בו. הטיפול במצבים אלה בילדים הוא בד"כ ניתוחי - הוצאה של האדנואידים (פוליפים) +\- שקדים אולם יש צורך לבדוק את הילד כדי לקבוע את הטיפול המתאים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

גלית
    05/03/2009

תודה רבה על התשובה המהירה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת נשיפה לילדים
    כלנית
    28/02/2009

מאיזה גיל אפשר לבצע את הנשיפה לבלון לילדים? האם בגיל 4 זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת נשיפה לילדים

הוספת תגובה

• בדיקת ספירומטריה - מאיזה גיל?

ד``ר גיא שטויר
    01/03/2009

בד"כ ניתן לבצע ספירומטריה באמינות סבירה מגיל 5שנים
    אם יש מספיק זמן ניתן בחלק נכבד מהילדים להגיע לאכויות סבירות גם בגיל 4שנים ולעיתים אף קודם לכן.
    במידה ולא ניתן לבצע את הנ"ל קיימות אופציות חילופיות אשר לעיתים קרובות נותנות תשובה מדויקת וספציפית כדוגמת הFOT (ניתן לביצוע מגיל שנתיים),ותבחין נשיפת הFeNO (ניתן לביצוע מגיל ימים ספורים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי החמצן
    דניאלה
    27/02/2009

איך אפשר להסביר את השינויים באחוזי החמצן בין האוויר הנשאף פנימה ובין האוויר שבנאדיות הריאה?.

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי החמצן

הוספת תגובה

• פיזיולוגיה של הריאות

ד``ר גיא שטויר
    28/02/2009

הריאה משמשת, בו השאר, גם לפינוי של דו-תחמוצת הפחמן מהגוף. מכך שהאויר בנודיות הריאה מכיל גם דו-תחמוצת הפחמן. ולדוגמה, במידה ובנודית ריאה בודדת חצי מכמות הגז היא דו-תחמוצת הפחמן, ירד ריכוז החמצן בחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דום נשימה
    כלנית
    25/02/2009

שלום לרופאים, אם במעבדת שינה מתגלה דום נשימה עקב שקד שלישי האם זה מראה על חולשה בשרירי או במערכת הנשימה ?

לקביעת תור
    סגירה
    דום נשימה

הוספת תגובה

• דום נשימה בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    25/02/2009

ענת שלום,

דום נשימה חסימתי בשינה משמעו שיש חסימה בדרכי האויר (בד"כ אדנואידים +/- שקים מוגדלים) המקשה על נשימת הילד בזמן השינה. הריאות ושרירי הנשימה תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליקסונז
    מירב
    19/02/2009

שלום לבני בן השלוש הומלץ טיפול של לחיצה אחת של פליקוסנוז פעם ביום למשך שלושה חודשים כטיפול באדונאיד מוגדל. שאלתי היא האם מינון זה לטווח ארוך של שלושה חודשים יכול לגרום לתופעות לוואי.? נאמר לי על ידי הרופא שאוכל להשתמש במקום הפליקסונז בבודיקרט. האם לאחת מתרופות אלה (בודיקרוט ופליקסונז) תופעות חמורות יותר מהשנייה במינון שהוצע? אודה מאוד על תשובה מירב

לקביעת תור
    סגירה
    פליקסונז

הוספת תגובה

• פליקסונייז

ד''ר ארנון אליצור
    19/02/2009

שלום מירב,

2 התרופות שייכות לקבוצת הסטרואידים ואין הבדל משמעותי ביניהן. ניתן להשתמש בפליקסונייז לתקופות ממושכות ללא חשש. אדנואידים מוגדלים לכשעצמם אינם סיבה לטיפול, אלא אם כן הם גורמים לתחלואה (דלקות אוזניים חוזרות, נזלת כרונית, דום נשימה בשינה וכו'). במקרה של דום נשימה בשינה הביטוי יהיה בנחירות ליליות, שינה לא רגועה, התנהגות היפר אקטיבית במשך היום ועוד. במקרה זה מומלץ לעשות בדיקה במעבדת שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליקסונז

מירב
    20/02/2009

תודה רבה על תשובתך, אכן הטיפול הוצע בעקבות בדיקה במעבדת שינה ובה ממצא של מספר הפסקות נשימה. חמצן תקין בדם לאורך כל הבדיקה. שוב תודה רבה, שבת שלום מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת SINGULAIR
    OR
    19/02/2009

שלום, בן שלי 3.5 חודשים, רק בחורף הזה סובל מחירחורים ולפעמיים קוצר נשימה. אנחנו לאחרונה החל מחודש דצמבר כל הזמן עם אינאלציות וטורבולין גם בודיקורת , אף פחות ). לפי מה שידוע לי כל ההתקפים האלו עוברים לילדים בין 3-4 שנים ואנחנו לקראת גיל 4 שנים רק התחלנו עם קוצר נשימה . רופאת ילדים שלנו רשמה לנו לקבל כל יום SINGULAIR כדור מציצה, אבל אני החלטתי לא לתת את התרופה לילד, כי הוא לא אסמתי , בבקשה תסבירו לי העם אפשר להיסתדר בלי התרופה או זה להפך משמש כי טיפול מונע לכל ההתקפים , האם התרופה משפיע איף שהוא אל מערכת חיסון , כי הילד שלי בנוסף סובל מפירכוסי חום. אני מאוד בלחץ האם להתחיל ולתת לילד את התרופה, בבקשה תמליצו לי מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת SINGULAIR

הוספת תגובה

• סינגוליר

ד''ר ארנון אליצור
    19/02/2009

שלום אור,

אני תמיד חושב שצריך לקרוא לילד בשמו. מה שיש לבן שלך כפי הנראה זה סוג של אסתמה. זהו סל גדול עם הרבה סוגים בפנים. חלקם מתחילים בגיל הינקות וחולפים עד גיל 3-4 שנים וחלקם מתחילים או נמשכים בגיל מאוחר יותר. אם בנך זקוק לאינהלציות לעיתים קרובות הרי שמגיע לו טיפול מונע כמו סינגוליר (זהו כדור ללעיסה לא למציצה). זוהי תרופה מאד בטוחה ואין קשר בינה לבין פרכוסי חום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

OR
    22/02/2009

שלום ד"ר ארנון . תודה על תשובתך . לבני קוראים אדם. ביום חמישי 19.02.09 היה לנו קנראה התקף של קוצר נשימה , הלכנו עם אדם למוקד . לילד היה אי שקט , הוא כל הזמן בכה, היה טופס אוזניים ו כו' . הרופא במוקד בדק ואמר שיש לו הרבה חירחורים. היום הלכנו לרופאת ילדים שלנו היא נתנה לנו עכשיו גם לעשות אינאלציות עם BUDESONIDE 0.2 MG ּלמשך חודש + SINGULAIR . גם קיבלנו הפניה לרופא ריאות. עכשין אני מאשימה את עצמי שלא נתתי בזמן את SINGULAIR , יכול להיות שלא היינו מגיעים למצב של התקף + עכשיו גם אינאלציות :-((((. העם אפשר להיסתדר רק עם SINGULAIR בלי אינאלציאות , כי גם סטרואידים גם תרופה , זה המון ?! האם יש התמקרות לBUDICORT אני מבינה שזה קשה לאגיד , אבל האם תופעה הזאת התחילה רק בגיל 3 זה יותר חמור מאשר היא מתחילה בגיל תינוקי??? המון המון תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגוליר ובודיקורט

ד''ר ארנון אליצור
    23/02/2009

שלום אור,

כמובן שאיני יכול להמליץ לך על טיפול שונה מאשר הרופאה המטפלת על סמך תכתובת באינטרנט.
    לכן אני ממליץ שתטפלו לפי המלצתה ובעוד חודש כשתפנו למומחה ריאות הוא יעשה הערכה מחודשת ויתן המלצות לטיפול.

בודיקורט אינו ממכר ואין שום בעיה לתת אותו יחד עם סינגוליר. זהו טיפול מקובל.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודיקורט

OR
    25/02/2009

המון תודה על תשובתך , האם אתה יכול לענות על עוד שאלה? אדם נכון לעכשיו מקבל טיפול מונע בודיכורט (לחיצה אחד בבוקר גם בערב) +סינגולייר , אבל במקרה ויש התקף אפשר לתת פעם שלישית בודיכורט+טורבולין ? תודה מראש, אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהתקף אסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    26/02/2009

בודיקורט הוא טיפול מונע. אין הרבה משמעות לתוספת של לחיצה או שתיים של בודיקורט בזמן התקף. יתכן והכפלת מינון הסטרואידים פי 4 עוזרת אך זה לא לגמרי ברור. אני בד"כ ממליץ רק להוסיף ונטולין/טרבולין בהתקף, ובאם הוא לא חולף לאחר מספר ימים לתת בטנזול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצופים חוזרים מהריאות
    גלית
    17/02/2009

בני בן ה11 חודשים אובחן כאסמטי כבר מגיל חודשיים. מאז אנחנו נמצאים כמעט בכל שבוע אצל הרופא ולפעמים גם פעמיים בשבוע. הטיפול בכל פעם שהוא מצפצף הוא בודיקורט בוקר וערב וונטולין 3-4 פעמים ביום, במקרים שזה לא עוזר תוספת של בטניזול דרך הפה למשך4-5 ימים. לפני שבועיים היינו מאושפזים עקב פרונכיוליטוס שהתפתחה לדלקת ריאות והכל נשכח. לאחר מס' ימים שוב התחילו ציפצופים ושיעול רב ומאז שוב אנו בטיפול אינטנסיבי ושוב בטניזול שהפך את בני למוטרף ביום ובלילה (אני מניחה שמהסטרואידים). עלי לציין שמאז גיל חודשיים נדיר שהייתה תקופה רגועה מבחינת הנשימה שלו דבר שמדאיג אותי מאוד ואני תוהה האם אנו מפספסים פה משהו אחר אולי (למרות שהיינו אצל מומחית ריאות ד"ר בן טור לאה מחיפה). הילד לא ישן לילה אחד שלם מאז שנולד וגם במשך היום השינה שלו מאוד לא רגועה. האם אני צריכה ללכת להתייעץ, ועם מי?האם יש טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לעזור? או טיפולים אחרים בכלל? אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    צפצופים חוזרים מהריאות

הוספת תגובה

• צפצופים חוזרים

ד''ר ארנון אליצור
    17/02/2009

שלום גלית,

מאחר וכבר היית אצל רופאת ריאות ילדים מצוינת, חשוב לדעת מה היתה המלצתה והאם היא המליצה על בירור או טיפול כלשהוא.
    כמו כן, במידה והיא בדקה את בנך לפני מספר חודשים ולא ממש לאחרונה, כדאי לשוב אליה להערכה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לצפצופים

גלית
    17/02/2009

דווקא הייתי אצלה כבר שלוש פעמים והפעם האחרונה הייתה לפני כשלושה שבועות לפני שהיינו מאושפזים. היא המליצה על טיפול מונע בעזרת בודיקורט ובהתקף להוסיף ונטולין לפי הצורך, אך העניין נהייה רק חמור יותר ואנו מתוסכלים יותר, גם הילד וגם אנו ההורים. נראה שהילד "לפעמים בריא", כל הזמן הוא נאבק בנשימה שלו או בוירוס שתוקף אותו. אין טיפולים נוספים לאסטמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצופים בילדים עד גיל 3 שנים

ד''ר ארנון אליצור
    18/02/2009

שלום גלית,

אני מבין את התיסכול שלך.
    צפצופים בילדם קטנים , עד גיל 3 שנים, הם מאד שכיחים. חלק מהילדים הם, או בני משפחתם אלרגיים. ילדים אלה הם הקבוצה שמגיבה בעיקר לטיפול המונע בסטרואידים. אולם רוב הילדים לא מראים נטיה אלרגית וגם במשפחה אין סיפור של אלרגיה או אסתמה. ילדים אלה חולים בעיקר בחורף וסביב מחלות וירליות. בחלקם ההתקפים נובעים גם עקב חשיפה לעישון של ההורים. טיפול מונע פחות יעיל במקרים אלה (לעיתים סינגוליר עוזר) והבעיה בד"כ חולפת עד גיל 3-4 שנים. לכן, אני מפנה כל ילד "מצפצף" לביצוע טסטים לאלרגיה. בין 2 הקבוצות הללו יש מעט ילדים שמצפצפים מסיבות אחרות ולכן אנו עושים בירור לרוב הילדים כדי לשלול בעיות אלו.
    כפי שאת מבינה, את כל הילדים הללו אנו שמים בסל אחד גדול שקוראים לו "אסתמה" אך סל זה מורכב ממחלות שונות עם מהלך וטיפול שונים. הרבה פעמים, בשל הקושי להבדיל בין הקבוצות אנו עושים ניסיון טיפולי עם סטרואידים או סינגוליר. כמובן שכדי לדעת בוודאות שהילד אינו מגיב לטיפול זה צריך לוודא שהטיפול נלקח נכון. עדין, תהיה קבוצה גדולה של ילדים שלא יגיבו לטיפול זה. הבשורה הטובה היא שילדים אלה יחלימו ולא יסבלו יותר מבעיות נשימתיות בהמשך.

אם את לא רגועה, את תמיד יכולה לפנות לרופא נוסף לקבל חוות דעת נוספת.

מקווה שזה עזר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות ואסטמה
    אוריה
    16/02/2009

בתי בת השנתיים וחצי אובחנה כסובלת מדלקת ריאות ויראלית טופלה באזניל, החום ירד וניראה שהיא בסדר, אך החל שיעול מציק. בהתחלה שיעול מלא ליחה, ועכשיו שיעול לילי שהוא מן שרשרת ארוכה של שיעולים קצרצרים שנשמעים קצת אסמטיים, ניראה שבהתקף היא מתקשה לנשום ומתעוררת. באופן כללי רגישה במערכת הנשימה אובחנה כסובלת מסטרידור מספר פעמים וטופלה באינהלציות של בודיקורט. האם תופעות אלה תואמות מצבים של דלקת ריאות? והאם אינהלציה יכולה לעזור? אם כן אז עם איזו תרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות ואסטמה

הוספת תגובה

• כיצד לטפל בשיעול לילי

ד``ר גיא שטויר
    17/02/2009

הדרך הטובה ביותר לטפל בשיעול לילי היא לאבחן את סיבתו. ולטפל בסיבה. כיצד ניתן להמליץ על טיפול בלי לדעת מה היא האבחנה?
    קיימות מספר סיבות נפוצות לשיעול ממושך לאחר מה שמסתמן כדלקת ריאה ויראלית ובינהן סיבוך של דלקת הריאה, אסטמה, דלקות שנגרמות על ידי מחוללי מחלות ספציפים כדוגמת שעלת, ועוד.
    מגיע לך ולבתך אבחון רציני על ידי רופא במרפאתו ולא דרך האינטרנט.
    במידה ומדובר באסטמה, אינהלציות של בודיקורט אכן יכולות לעזור.
    שיעול שהוא לילי בלבד או אפילו מתחזק בלילה אינו ביטוי אופייני לדלקת ריאה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכוסקופיה
    אהרן
    12/02/2009

שלום, מאז הלידה, התינוק שלנו (בן 7 חודשים) מחרחר בנשימה. לאחרונה המצב החמיר וזה די מפחיד לשמוע אותו נושם, וקושי בהנקה, הופנינו לבדיקה אצל מומחה למחלות ריאה. המומחה קבע שהריאות הם ללא מצוקה, רעש נשמע כנראה ממקור עליון. המסקנה של הרופא היא שכנראה מדובר באנדואידים מוגדלים אך יש לשלול מלציה של הקנה, או לחץ על הקנה - ע"י ברונכוסקופיה גמישה. השאלה היא, אם כדאי קודם לפנות לרופא אא"ג לבדיקה וטיפול באדנואידים (ניתוח) או לגשת לבדיקת הברונכוסקופיה, אודה לתשובה מהירה ומפורטת. אהרן

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכוסקופיה

הוספת תגובה

• ברונכוסקופיה לאבחנה של רעש נשימתי

ד``ר גיא שטויר
    13/02/2009

במקרים מסוימים ביצוע ברונכוסקופיה כחלק מבירור לרעש נשימתי הוא שלב אבחנתי חשוב מאוד.
    במהלך הברונכוסקופיה בודק רופא הריאות את דרכי האוויר העליונים ואת קיומם האפשרי של אדנואידים (בדומה לבדיקת אא"ג) אולם ביכולתו להמשיך הלאה וגם לבדוק בעיות מעבר למתרי הקול דבר שלא ניתן לביצוע על ידי בדיקת אא"ג בקהילה.
    במידה והוצא לכם לבצע ברונכוסקופיה אני מעריך שממצאי הבדיקה הפיסיקאלית מרמזים גם על בעייה מעבר למתרי הקול.
    נראה אם כך שאתם מטופלים היטב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד שלישי והפסקות נשימה
    שלומית
    09/02/2009

ד"ר אליצור שלום רב. בהמשך לשיחתנו הטלפונית לפני מס' שבועות (שבה עזרת לי מאוד ועל כך אני מודה!) להזכירך- בני בן 3, אסמטי מטופל בסינגולייר והבעיה העיקרית היא בלילות- הפסקות נשימה קצרות עד 10 שניות ובגדול שינה מופרעת- מאמצע הלילה מתעורר המון. עדיין לא עשינו טסטים לאלרגיות- בינתיים מתלבטים בשל הפחד מהבדיקה הלא קצרה הזו. ובגלל שבחצי השנה האחרונה העברנו את בנינו הרבה בדיקות והרבה רופאים ורוצים קצת "להניח" לבננו. עשינו צילום שקד שלישי ונמצא שיש שקד שלישי עם חסימה קטנה של דרכי הנשימה והשקדים בסדר. רופא א.א.ג במרפאתנו המליץ חד וחלק על ניתוח רק בגלל שאמרנו שיש הפסקות נשימה, אז פנינו למומחה א.א.ג לדעה שניה והוא טוען שלפי מה שאנו מספרים שקורה בלילות ולפי העובדה שהילד גודל ומתפתח כרגיל ובגלל שאינו נוחר בלילה - כנראה שמקבל את השינה שצריך - לכן לא ממליץ בשלב זה על ניתוח או מעבדת שינה אלא להיות במעקב בעוד חצי שנה אלא אם כן יש החמרה בנשימות הליליות שלו. הרופא הנ"ל אמר שהוא לא ממהר לנתח ילדים בגילו בעיקר אם מתפתחים כראוי ומרגישים טוב סה"כ כל היום- וגם בגלל השילוב בין אסטמה לבין הרדמה כללית שהיא לא פשוטה כ"כ. אנו כמובן קצת נושמים לרווחה שלא הומלץ ניתוח כרגע. בעצם ההתלבטות כרגע היא אם להמשיך ולבדוק לכיוון אחר- החלפת הסינגולייר לבודיקורט- ניסיתי- הרופא שלנו ממש מתנגד לבודיקורט כרגע ולא מוכן לשינוי הכיוון כרגע....אז או שנפנה לרופא אחר או שנפסיק את הסינגולייר כשיגמר ה"חורף" לתקופה קצרה. ובדיקות לאלרגיה שכאמור עדיין לא עשינו בגלל שאנו מכירים את הבדיקה והיא לא קצרה ולא נעימה לילדים בכלל. או שפשוט נפנה למעבדת שינה? אשמח לחוות דעתך בשנית. תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שקד שלישי והפסקות נשימה

הוספת תגובה

• הפסקות נשימה בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    09/02/2009

שלום שלומית,

אם אני זוכר נכון משיחתנו לא התרשמתי שבעית השינה נובעת מנחירות וחשד להפסקות נשימה בשינה אלא יקיצות מרובות וקושי בשינה. לפיכך לא חשבתי אז שיש מקום לביצוע בדיקת במעבדת שינה. אני ודאי לא חושב שיש מקום לעשות ניתוח לכריתת האדנואידים במצב כזה. אם הייתי חושב שניתוח כזה בא בחשבון הייתי ממליץ על ביצוע בדיקה במעבדת שינה כתנאי לכך משום שאם בדיקת השינה תקינה אין מקום לניתוח. לפיכך, לגבי האדנואידים אני מסכים עם רופא האאג השני שראה אתכם. לגבי הסינגוליר- אני חושב ששאלת המפתח היא עד כמה בנך סבל בחודשים האחרונים מאסתמה ועד כמה נזקק לטיפול בונטולין לצורך החלטה על שינוי או הפסקת טיפול. אם זה רופא הילדים שמתנגד לשינוי אתם יכולים לחזור לרופא הריאות שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שלומית
    13/02/2009

ד"ר אליצור שלום רב. בנוגע לשימוש בונטולין- מחודש נובמבר בערך פעם בשלושה שבועות היינו צריכים לעשות אינהלציות עם ונטולין עכב התקפי אסטמה- לפעמים ההתקף נגמר אחרי יומיים ולפעמים אחרי 5-6 ימים. רופא הילדים שלנו הוא גם מומחה ריאות כך שאנו "מכוסים" כשאנו פונים לרופא עכב בעיה נשימתית או התקף. כבר מס' פעמים שנכנסתי איתו "לויכוח" בעניין שינוי הטיפול המונע שלנו ולנסות בודיקורט ולבדוק אם יש שיפור אך לשווא- הרופא טוען שבמצבו כרגע אין צורך להגיע לבודיקורט שמבחינתו זו תרופה שהוא מכנה "התותחים הכבדים" והוא אומר שלמרות שזה סטרואידים בשאיפה עדיין זה סטרואידים שעדיף שיקבל כמה שפחות מהם- אלה מילותיו. אני יכולה כמובן לפנות לרופא ריאות אחר ואני פשוט מתלבטת לגבי זה בגלל שהוא רופא שנחשב מצויין ובגלל הנוחות שהוא מקבל אותנו בקופת החולים שלנו והוא גם רופא ילדים כללי. יש לי שאלה נוספת אלייך- הועלתה סברה לגבי נשימותיו של בני בלילות- או יותר נכון הקושי בנשימותיו- שיכול להיות שיש לו ריפלוקס- שאם הבנתי נכון פשוט גורם לו לצרבת בלילה וגם קושי בנשימות וחוסר מנוחה האם נתקבלת בילדים בגיל זה שסובלים מצרבות ליליות וזה מפריע לשנתם? היה לו ריפלוקס כשהיה תינוק קטן מאוד שהתבטא בהמון פליטות והקאות אחרי כל ארוחה, הדבר עבר כלא היה עד גיל שנה ומאז לא הקיא אפילו פעם אחת. אבל הוא אוכל ארוחת ערב בשרית כל ערב שכוללת גם שניצל מטוגן (ביתי) ולכן אני חושבת שאולי יש מקום לבדוק את העניין? יכול להיות שהאוכל המטוגן מפריע לו בלילה? ותודה רבה ענקית על תשובותייך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות נשימה בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    13/02/2009

שלום שלומית,

הפורום מיועד לסייע בפיתרון בעיות נקודתיות, ולסייע בהבנת מחלות ריאה בילדים. הוא לא יכול לשמש כחוות דעת נוספת לטיפול בילד מסוים. אני חושב שזכית שיש לך רופא ילדים שהוא גם רופא ריאות וכי הוא נותן את ההערכה והטיפול הטובים ביותר לפי כל הפרמטרים שהוא רואה בעת בדיקת הילד. יעוץ דרך האינטרנט מעבר לרמה מסוימת אינו משרת את טובת הילד מאחר ואין תחליף לשיחה אישית ובדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאפים
    כלנית
    05/02/2009

לרופאים שלום האם סטרואידים במשאפים נחשבים לתרופות אפילו שהם לא נלקחים דרך הפה?

לקביעת תור
    סגירה
    משאפים

הוספת תגובה

• האם סטרואידים במשאפים הם תרופה?

ד``ר גיא שטויר
    06/02/2009

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח סי טי דחוף
    טלי
    04/02/2009

ילד בן 15 עבר בדיקת סי טי מה פירושה? מה האבחנה יכולה להיות ? מה הכיוון? האם גידול ? לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מדיאסטינליות.מרכיבי המדיאסטינום הודגמו תקינים.לב אינו מוגדל.על פני שתי הריאות הודגמו הצללות מרובות אינטרסטיציאליות,רובן פריפריות.יש לציים שההצללות מפוזרות בעיקר בשדות עליונים ואמצעיים של שתי הריאות. ההצללות נראות בצורת ground glass. לא הודגם תפליט פלואורי.בלוטות לימפה מרובות ומעט מוגדלות בבית שחי ימין.אבחנה מבדלת: alergic pneumonitis. eusenophilic pneumonitis? פחות סביר ממצאים מישניים. אנא תשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סי טי דחוף

הוספת תגובה

• Hypersensitivity Pneumonitis

ד``ר גיא שטויר
    06/02/2009

שלום טלי
    'הייעוץ האינטרנטי' אינו תחליף לפגישה עם רופא ולא ניתן לקבוע אבחנה על פי בדיקת הCT בלבד.
    מאחר ולא ציינת ממה סובל הילד מקשה הדבר עוד יותר.
    הרשי לי אם כך להסביר לקוראים מהם המחלות שהוזכרו בשאלתך ושאכן במצבים מסוימים עשויים להתבטא באופן באופן דומה בבדיקת הCT.
    מחלות שייכול לקבוצת מחלות בהם הגוף רגיש באופן מוגזם לחשיפה לחומר שנמצא בקרבתו.
    במידה והחשיפה לחומר שאנו רגישים אליו (לעיתים קרובות מדובר בסוג מסוים של אבק, פטרייה או נבגים שעפים באוויר) נמשכת והחומר הנ"ל שוקע בריאות מפתחות הריאות לעיתים תגובה דלקתית מאוד דומה לדלקת. ביטויים אופיינים יכולים להיות במקרים קשים חום, צמרמורות, קשיי נשימה, הרגשה רעה, ובמקרים קלים או כרונים יותר רק ירידה במשקל, לעיתים עם קוצר נשימה קל במאמץ, תאבון ירוד או שיעול.
    דוגמאות למקומות בהם אנו יכולים להחשף לחומרים הללו כוללים אורוות, התעסקות עם ציפורים, מערכות מיזוג/ חימום/קירור או מלחחי אוויר ועוד.
    הטיפול הטוב ביותר הוא זיהוי הבעייה ואז מניעה.
    קיימים טיפולים נוספים.
    ולך טלי הייתי מציע לגשת לרופא ריאות בדחיפות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות חוזרת? או סתם שפעת
    אמא
    03/02/2009

בתי חלתה לפני שבועיים וחצי לערך בדלקת ריאות ב 14 לחודש ינואר. הסימנים היו חום גבוה, חוסר תיאבון מוחלט, עייפות ואפטיות. הרופא לא אבחן מיד אלא אמר שנדמה לו שמדובר בוירוס קשה אך שלח אותנו לבדיקת דם שהעלתה רמות גבוהות של כדוריות לבנות דבר שהעיד על חיידק או דלקת ושלח אותנו לאישפוז . שם אובחנה מחלת ריאות בצילום חזה 3 ימים טיפול ורידי ולאחריו שבוע בבית דרך הפה מוקסיפן היום שבועיים וחצי לאחר המחלה הקטנה שוב עם חום גבוה, עייפה וחסרת תאבון, אבל ישנה יותר חיות, משחקת וערנית קצת יותר. השאלה , אני לא רוצה שוב אשפוז וכו השאלה האם כדאי לבצע שוב צילום חזה כדי להפריך חזרת דלקת הריאות. האם זה אופייני שדלקת ריאות חוזרת? אין שיעול תמידי אלא פעם ב...לחתי תודה מראש אמא

הוספת תגובה

• דלקת ריאות חוזרת

ד''ר ארנון אליצור
    03/02/2009

שלום לך,

דלקת ריאות עשויה לא להחלים לחלוטין, במידה והחידק הגורם לה אינו רגיש לאנטיביוטיקה בה היא טופלה, במידה והתפתחו סיבוכים של דלקת הריאות, או במידה ומשהו אחר הוביל להתפתחות דלקת ריאות כמו שאיפת גוף זר (לא ציינת בת כמה בתך).

כמובן שיכולה להופיע דלקת ריאות חדשה ע"י חידק אחר או וירוס.
    ומובן שקיימת האפשרות שמדובר במחלה אחרת לגמרי.
    לשם כך צריך לפנות לרופא הילדים לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לרופא.
    טל
    02/02/2009

שלום ד"ר.בתי בת קרוב לחמש.נולדה פגית בשבוע 35 להריון.לאחר טיפול בפגיה שכלל חמצן והשגחה לאחר שבועיים שוחררה הביתה במצב טוב. היום בת חמש,ילדה פעילה וחיונית,מתקדמת מבני גילה מבחינה מנטלית ובסך הכל נראה כי הכל בסדר.כשהייתה בת שנתיים החלה סובלת מדלקות גרון חוזרות ונשנות.לא בצענו מעבדת שינה אז ועם הזמן כבר התגברה על דלקות הגרון החוזרות,נראה כי גם מצב השקדים המוגדלים מהם סבלה משתפר ובבדיקה לפני כחודשיים אצל מומחה נאמר כי השקדים עם הגדלה קלה בלבד וכי לא נראה שזו הסיבה הישירה להפרעות השינה{פנינו רק בגלל שינה לא רציפה ויקיצות רבות} הרופא הפנה אותנו למעבדת שינה שאת תוצאותיה קיבלנו היום.בסיכום נאמר כי מדובר בהפרעת נשימה חסימתית בדרגת חומרה קשה,התבקשנו לפנות למרפאת ריאה ושינה לילדים..אני מאוד מודאגת..מה ז"א?מה המשך הטיפול במצב הנתון? אשמח אם תשפוך מעט אור על הדברים. מה עושים עכשיו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה לרופא.

הוספת תגובה

• דום נשימה חסימתי בילדים

ד''ר ארנון אליצור
    02/02/2009

שלום טל,

הפרעת נשימה חסימתית בשינה משמעה שבזמן השינה יש משהו החוסם את זרימת האויר התקינה ומפריע לבתך לנשום. בילדים בגיל זה הסיבה העיקרית היא הגדלה של השקדים והאדנואידים (השקד השלישי). הטיפול הוא ניתוחי. לפי מראה השקדים והאדנואידים (את האדנואידים ניתן לראות בצילום של הפנים) יש להחליט באם להוציא רק את האדנואידים או גם את השקדים.
    איפה עשיתם את בדיקת השינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרופא..

טל
    02/02/2009

בדיקת השינה נעשתה לפני כשבועיים ימים בבית החולים סורוקה ביחידה לחקר השינה. משום שרופא אף אוזן גרון אמר כי הוא לא מאמין ולו לרגע שהסיבה לשינה המוטרדת של בתי היא ההגדלה הקלה לטענתו של השקדים..והנה,התשובה שהותירה אותנו מעט חסרי אונים והרבההה מודאגים. מטופס התשובה של הבדיקה צויין כי סיבת הפניה הינה osa וכי האנמנזה תומכת ב osa באופן קל.. אז אם הבדיקה תומכת אך "רק" באופן קל מכאן ועד להפרעת נשימה חסימתית בדרגת חומרה קשה..אם איני טועה,האם לא הגיוני שיש עוד משהו שצריך לברר? איני רופאה{ובעתות אלו,חבל שלא} ומשום כך אשמח לתשובתך המיוחלת.. תודה על התייחסותך לשאלותיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה של דום נשימה חסימתי בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    02/02/2009

טל שלום,

אני שמח על השאלות שלך כי זהו נושא חשוב מעין כמוהו.
    ילדים הסובלים מדום נשימה בשינה בד"כ נוחרים בלילה. אולם בעוד 10% מהילדים נוחרים בלילה באופן קבוע, רק ל - 2-3% לערך מהילדים יש דום נשימה חסימתי בשינה. היכולת לנבא מי מבין הילדים הנוחרים סובל מדום נשימה חסימתי היא קשה. לא אנמנזה ולא בדיקה גופנית הכוללת
    הערכת גודל השקדים והאדנואידים הן רגישות מספיק. זאת משום שלא הגודל של השקדים והאדנואידים לבדו קובע. אם זה היה כך הרי שהילד היה מתקשה בנשימה גם במהלך היום. דום נשימה בשינה נובע משילוב בין גודל השקדים והאדנואידים ובין מתח השרירים בדרכי הנשימה העליונים, מתח אשר משתנה בעת שאנו ישנים. הדרך המומלצת לאיבחון דום נשימה חסימתי בשינה היא רק ע"י ביצוע בדיקה במעבדת שינה. לפיכך, אם הבדיקה במעבדה מדגימה דום נשימה חסימתי בדרגה קשה, מבחינתי זה מתאר הרבה יותר טוב את מה שקורה בלילה מאשר הבדיקה הגופנית או האנמנזה.
    חשוב לעשות צילום נאזופרינקס כדי להעריך את גודל האדנואידים. בד"כ הבעיה נמצאת יותר שם מאשר בשקדים. אני ממליץ לך לפנות למעבדת השינה בסורוקה כפי שהם ביקשו במכתבם. יש שם צוות מצוין של רופאים שאני משוכנע שיעברו איתך על הבדיקה ועל אפשרויות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתינוק בן 1.5 שיעול מעל חודשיים
    אולה
    02/02/2009

שלום רב, לבן שני בן שנה ו- 5 חודשים מזה כחודשיים יש שיעול שלא עובר. כל פעם אומרים שיש לו עכשיו וירוס או שזה אחרי וירוס, אבל יוצא שזה מצב תמידי. השיעול מדי פעם נחלש אבל שוב חוזר, מלווה בנזלת בצבע ירוק או שקוף, הנזלת לא עוברת גם. לפני חודש היה חשש להתחלה של דלקת ריאות, קיבל טיפול אנטיביוטי, אחרי זה השיעול עדיין נשאר. עשינו אינהלציה, השיעול נחלש אבל לא עבר לגמרי. עכשיו השיעול התחזק, הוא מאיר אותו משינה גם בצהריים וגם משינה עמוקה בלילה. אחרי אינהלציה אחרונה (אם ונטלין) המצב אפילו החמיר, הילד משתעל כל דקה - 2 דקות. כואב לראות ולשמוע אותו. אודה על עזרה.

הוספת תגובה

• שיעול שאינו חולף

ד''ר ארנון אליצור
    02/02/2009

שלום אולה,

שיעול כרוני שאינו חולף עם מספר נסיונות טיפול ע"י רופא מטפל הוא סיבה להפניה לרופא ריאות ילדים. יש חשיבות רבה לממצאים בבדיקה גופנית ובצילום חזה ולכן לא ניתן לענות על כך דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה