פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריח של עישון בבית
    לימור
    20/10/2009

אנו הורים לבת בת שנה ושמונה חודשים שאיננו מעשנים. לאחרונה עברנו דירה ולצערנו הרב יש ריח חריף של סגריות בזמנים שונים במהלך היום (אנו נמצאים בבוקר מוקדם ובערב). אנו מניחים שזה מגיע מאחד השכנים (החלונות מאוד סמוכים אחד לשני). אנו מגיעים למצב שלא פותחים את החלונות על מנת להמנע מהריח אבל בכל זאת חשוב לאוורר את הבית.
    האם אותו ריח של סגריה יכול להחשב כעישון פאסיבי ולפגוע בבריאות בתינוקת (ובבריאותנו)?. מה הית מציע לנו לעשות ?

תודה רבה על תשובתך
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריח של עישון בבית

הוספת תגובה

• עישון פסיבי

ד``ר גיא שטויר
    20/10/2009

חשיפה לעישון היא מצב בו אנו חשופים לאחד מהחומרים המזיקים שבסיגריה (יש למעלה מ4000). לחלק ניכר מחומרים אלו אין ריח משמעותי אולם השפעתם נשארת זמן רב מאוד. מסיבה זו גם לאחר שריח הסיגריה פג (למשל ממונית שעישנו בה קודם לכן) אנו עדיין חשופים לחומרים מזיקים.
    יש לי מספר מטופלים שחווים התקפי אסטמה קשים מאוד מחשיפה מקרית לעשן סיגריה שזר עישן ברחוב. מרחק רב מהםֱ. למעשה קיימות מדינות בארה"ב שמסיבה זו ממש אסרו על עישון ברשות הרבים, כולל ברחוב או בפארק.
    מכך, ניתן להניח שבמידה וריח עשן השכנה חונק את גרונכם אתם חשופים לנזק. נזק שכזה אפשרי באופן תאורטי גם אם שכנתכם אינה מעשנת בדירתכם.
    אני מעריך שיום יבוא ורשויות החוק יקדמו (ואולי אף יאכפו) חוקים שמטרתם הגנה נוספת על כלל האוכלוסייה. ועד אז,...סגרו חלונות בזמן שריח עשן עולה באפכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מוקסיפן
    שחר
    13/10/2009

בני בן ה3 שוקל 13 ק''ג מקבל 8 cc מוקסיפן 3 פעמים ביום לדלקת ראות מאובחנת.
    שאלתי האם המינון לא גבוה מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון מוקסיפן

הוספת תגובה

• מינון מוקסיפן לדלקת ריאות

ד''ר ארנון אליצור
    13/10/2009

שלום שחר,

המינון המקובל לדלקת ריאות בילדים בקהילה הינו 60-80 מ"ג/ק"ג ליום מחולק ל- 2-3 מנות אולם יש הנותנים אף 90 מ"ג/ ק"ג ליום - המינון אותו מקבל בנך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול טורדני
    אדיב
    07/10/2009

שלום,
    הבן שלי בן 4 חודשים וחצי, מזה כחודש סובל משיעול טורדני המלווה בליחה ופליטות רבות, ונזלת המפריעה לו לנשום במיוחד כשישן. לדברי הרופא אין מדובר בשיעול המגיע מהריאות, קיבלנו טיפול הכולל: מי מלח, אדים חמים, אהיסטון, מוקוליט, וטיפות עיניים תירוצידין המיועדות לטיפטוף באף, כמו כן בעת שיעול טורדני ביותר- בטנזול. השיעול אינו מפסיק, הגענו לרופא אחר שבדק את ריאותיו גם כן ולדבריו אין צורך בכל הטיפול הזה ושנשים לו מי מלח ואדים קרים, ושכנראה זה נובע מהאוכל (סימילק שפולט לאחר סיום הארוחה,ושגורם לו להכנס לקנה הנשימה ומכאן לשיעול) אעפ"י שיונק במקביל,האם עלי לפנות לרופא ריאות? הדבר מציק שכן הילד אינו שקט... תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול טורדני

הוספת תגובה

• שיעול טורדני

ד''ר ארנון אליצור
    07/10/2009

בתינוק קטן שמשתעלכבר הרבה זמן ולא נמצא פיתרון כדאי לפנות לרופא ריאות להערכה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שכל הזמן חולה
    עינת
    06/10/2009

ביתי בת שנה וחצי מגיל 4 חודשים מאז שנכנסה לעמון היא כל הזמן חולה
    זה מתחיל בנזלת ועובר לשיעול כמו חנק שממנו יכולה להקיא ופעמיים התפתח לדלקת ריאןת
    מטופלת ע"י וונטולין ובודיקורט אולם אחרי שאני מסיימת טיפול והילדה בסדר והטיפול יורד בהדרגה אחרי שבועיים חוזר מהתחלה
    היינו אצל פרופסור וולוביץ שנתן בזמנו את המשאף אבל השימוש בו מלחיץ אותי - האם היא צריכה להיות על טיפול כזה באופן קבוע כדי למנוע התקפים כאלו בעתיד? האם הטיפול ממכר?האם יש עוד טיפול שאפשר לנסות במקום משאף? אני ממש נואשת מהמצב

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שכל הזמן חולה

הוספת תגובה

• אירועים חוזרים של צפצופים

ד''ר ארנון אליצור
    07/10/2009

שלום עינת,

טיפול קבוע במשאף בודיקורט הינו טיפול מאד בטוח ועם תופעות לוואי מינימליות. הטיפול אינו ממכר אלא עוזר כל עוד הילד זקוק לו. הטיפול ניתן בד"כ למספר חודשים במהלכן נבחנת תגובת הילד לטיפול ונעשית הערכה לגבי הצורך בשינויים. אפשרות טיפול אחרת היא בתרופה בצורת באבקה או כדורי לעיסה בשם סינגוליר. יש שיקולים שונים לבחירה בסינגוליר או במשאפים ואני משוכנע שפרופ' וולוביץ המליץ לך על הטיפול שהוא חשב שיותר מתאים לביתך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    04/10/2009

תאריך הגיוס שלי הוא בעוד חודשיים ב23 לנובמבר שהוא תאריך קרבי לחלוטין
    מה שמוזר הוא שיש לי חבר שיש לו אסטמה מלידה ולא היה לו התקף 13 שנים ואין לו בכלל משאף בבית הוא כמו בן אדם רגיל בכלל והצבא נתן לו פרופיל 64

יש אותי שאני קיבלתי אסטמה במפתיע בגיל 12 והיתי הרבה מאוד על אינהלציות בחיים ובשנה וחצי אחרונה אני על משאף בריקלין קבוע לכל מקום אני לוקח אותו ואני משתמש בו 3-4 פעמים ביום(וזה ביום טוב עוד)
    והצבא נתן לי פרופיל קרבי 72

איך זה הגיוני? מה עליי להגיד להם בשביל להוריד את הפרופיל ל64 שמן הסתם זה הפרופיל שמגיע לי!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פרופיל צבאי ואסטמה

ד``ר גיא שטויר
    04/10/2009

רן שלום
    אמנם על מנת לקבוע קביעה מדויקת של הפרופיל חסר מידע רב וחיוני, בסיפור שסיפרת. אולם באופן ראשוני אומר שאם כלל הסיפור מדויק לחלוטין לחברך לא מגיע פרופיל 64 ולך לא מגיע פרופיל 72.
    אני מעריך שבידי הרופא הצבאי היו מספר נתונים נוספים שאינך מודע להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וליחה אצל תינוקת בת שנה וחודש
    דבורית בן משה
    04/10/2009

שלום בתי בת שנה וחודשיים מנוזלת עם שיעול וליחה מעל לשבועיים.
    השיעול מתחיל בעיקר בלילה.
    הטיפול שקיבלה אנילציה עם טרבולין ולאחר מכן טיפול מונע עם סינגולייר.
    משום מה אין הקלה במצב ועדיין כמות הנזלת והליחה כמו בימים הראשונים.
    השיעול והליחה גורמים לילדה להקיא.
    השאלה היא מה ניתן לעשות על מנת להבריא את הילדה או לפחות להקל עליה בצורה משמעותית.
    בברכה.
    דבורית.

הוספת תגובה

• שיעול לילי במשך שבועיים

ד``ר גיא שטויר
    04/10/2009

דבורית שלום
    הטיפול שקבלה ילדתך הינו טיפול לאסטמה.
    במידה ואין תגובה לטיפול קיימת אפשרות שמדובר במחלה אחרת או שהטיפול אינו מספיק.
    מכך ומכך מומלץ לחזור לרופא המטפל על מנת לבצע הערכה חוזרת.
    מאחר ומתן טיפול מונע קבוע מתחת לגיל 3 שנים הינו התוויה להפנייה לרופא ריאות, במידה ולא תפתר הבעייה או שיהיה צורך בטיפול קבוע יש הצדקה לפנות לרופא ריאות להערכה נוספת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודיקורט
    אורית
    23/09/2009

שלום,

בתי בת שנה ושמונה חודשים, נולדה פגה בשבוע 25 590 גרם. הייתה מונשמת חודשיים. לפני כ-4 שבועות הייתה מקוררת עם נזלת ושיעול קיבלה טיפול באינהלציות עם טרבולין. הנזלת פסקה אך השיעול נמשך כשבועיים-שלושה(בעיקר בלילה) ולכן קיבלה אזניל+בטנזול. השיעול פסק ליומיים וכעת שוב שיעול ונזלת. הרופא החליט לתת משאף עם בודיקורט כטיפול מונע. האם המצב הנ"ל מצריך טיפול כזה? האם הטיפול הנ"ל הוא ללא הגבלת זמן כפי שנאמר לנו?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בודיקורט

הוספת תגובה

• בודיקורט לפגה

ד''ר ארנון אליצור
    24/09/2009

שלום אורית,

ילדתך נולדה בגיל הריון מאד מוקדם ויתכן שהיא סובלת מדרגה קלה של מחלת ריאות כרונית של פגים. לא פירטת האם היא היתה בריאה לאורך כל התקופה עד לאחרונה או שמא נזקקה מדי פעם לטיפול באינהלציות, האם היא היתה עד כה בבית וכעת נכנסה למעון, האם היא משתפרת בתגובה לטיפול באינהלציות וסטרואידים.
    באופן כללי, יש הגיון רב לתת לה טיפול מונע, בהתחשב ברקע שלה, בתסמינים שהיו לה לאחרונה, ובעובדה שאנו נכנסים לעונת השפעת והוירוסים האחרים. כחלק מזה חשוב שהיא תחוסן לשפעת עונתית ושפעת החזירים ויתכן שאף מגיע לה טיפול מניעתי ל - RSV.

שיהיה חורף קל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה וקשר לאסטמה
    MERAVC\
    23/09/2009

לבני בן השנתיים וחצי , עשינו אולטרה סאונד לבלוטות הלימפה בצוואר
    מאז הוא בן חצי שנה אני זוכרת בלוטות נפחות בצוואר- מתנהג רגיל ילד שמח אוכל טוב לא מתלונן על כאבים סובל מאסטמה - תמיד בבדיקות דם מראה על זיהום ויראלי נמצא בבדיקת דם אלירגיה של 298 ערך , האם מעיד על תהליך סרטני ?
    תוצאות הבדיקה:
    ממצאי
    ממצאי
    צואר . U/S
    =======
    בגדר הנורמה .  בלוטת המגן
    מצבור בלוטות מוגדלות עד לכדי 1.3 ס"מ .  במשולש קדמי של צואר מימין
    בלוטה אחת מאד מוגדלת עד לכדי 3.3 ס"מ.
     בלוטת הפרוטיס מימין ומשאל תקינות
    בלוטת הרוק הסבנמדיבולרית תקינה .
    במשולש קדמי של צואר משמאל בלוטות מוגדלות עד לכדי 1.9 ס"מ.
    .  הבלוטות נצפות כמוסננות ואיבדו את המבנה התקין
    המשך בירור
    לימפדנופטיה צוארית .
    תוצאות בדיקות דם שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
    המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
    WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
    8.1 )
    RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
    4.31 )
    Hemoglobin | g/dl | (
    12.1 )
    Hematocrit | % | (

37.3 )

MCV-Mean Cell Volume | fl | (

86 )

MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (

28.1 )
    |

MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (

32.4 )

RDW-Red Cell Distri.Width | % | (

14.1 )

Platelets | 10*3/micl | (

225 )

MPV-Mean Platelet Volume | fl | (

11 )

Neutrophils % | % | *
    17 (

Lymphocytes % | % | (

71.2

Monocytes % | % | (

9.2 )

Eosinophils % | % | (

2.2 )
    |
    Basophils % | % | (

0.4 )

Neutrophils # | # | *
    1.38 (

Lymphocytes # | # | (

5.79 )

Monocytes # | # | (

0.75 )

Eosinophils # | # | (

0.18 )

Basophils # | # | (
    0.03 )

CBC Remark | | לחץ לתוצאות
    |

המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי

Neutrophils % confirm. | % | *
    22.1 (

Lymphocytes % confirm. | % | (
    56.4

Atypical Lymphocytes | % | (

14.8

Monocytes % confirm. | % | (

3.4 )
    |

Eosinophils % confirm. | % | (

3.4 )

Basophils % confirm. | % | (
    0 *

Remarks | | לחץ לתוצאות
    | אלרגיה

IgE-Immunoglobulin E | Iu/ml | (

279 )

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה וקשר לאסטמה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות - לחזור לרופא

ד''ר ארנון אליצור
    24/09/2009

מירב שלום,

אין קשר בין הגדלת בלוטות לימפה כפי שמתואר אצל בנך ובין אסתמה.
    את צריכה לחזור לרופא המטפל שלך עם תשובת ה - US בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה
    דקלה
    23/09/2009

בתי בת ה7 מאושפזת מזה כשבוע בבית החולים אסף הרופא, עקב קוצר נשימה ורמת חמצן נמוכה
    זאת הפעם הראשונה שלה אף פעם לא סבלה מקשיי נשימה
    הילדה לא אלרגית לכלום ממה שידוע לי
    הילדה בבית חולים מקבלת אנהלציות כל שלוש שעות
    מקבלת סטרואידים , אנטביוטיקה ואין שינוי לדבריהם הילדה עדיין חסומה
    על צילום הריאות שלה היו כתמים שחורים
    מה אני אמורה לעשות ? ממה זה יכול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

• ילדה מאושפזת עם קוצר נשימה

ד``ר גיא שטויר
    04/10/2009

דקלה שלום
    את נמצאת כעת בידיים מצוינות.
    הרופאים שמטפלים בילדתך מדיינים בפורום רחב את מצב ילדתך מדי יום לאחר שבדקו אותה באופן בלתי אמצעי, בחנו את בדיקות המעבדה שלה והסתכלו על צילומי החזה.
    אני מבין שהמצב מאוד מלחיץ.
    הייתי מציע שתבקשי מהרופא האחראי לשבת עימך, לענות לשאלותיך ולהסביר מהו מהלך המחלה הצפוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאף אסטמה לילדים
    נוני
    22/09/2009

שלום רב.
    מאיזה גיל ניתן להתשמש במשאף אסטמה אצל ילדים? האם יש הגבלת גיל כלשהיא?

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    משאף אסטמה לילדים

הוספת תגובה

• משאף בילדים

ד''ר ארנון אליצור
    22/09/2009

אין כל הגבלת גיל. בילדים קטנים שימוש עם אירוצ'מבר (כל עוד הוא נעשה נכון) הוא יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היא שיטה נכון לשימוש אירוצ'מבר?

בת מודאגת
    26/10/2009

שלום.
    בבקשה תתאר את שיטה הנכונה לשימוש באירוצ'מבר.

בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלבים לשימוש במשאף עם אירוצ'מבר

ד''ר ארנון אליצור
    26/10/2009

שלום מרינה,

אכן שאלה חשובה.
    השלבים הנכונים לשימוש במשאף עם אירוצ'מבר -

1. לנער את המשאף ולהכניסו לחלק האחורי של האירוצ'מבר
    2. להניח את האירוצ'מבר כשהמסיכה מכסה היטב את האף והפה של הילד וצמודה לפניו (בילד המשתמש באירוצ'מבר עם פיה - להניח את הפיה התוף פיו של הילד בין שיניו כששפתיו סוגרות היטב על הפיה).
    3. בילד שכבר משתף פעולה - לבקש ממנו שיתחיל לנשום באופן רגיל דרך המסיכה/פיה
    4. ללחוץ על המשאף ולשחרר את התרופה לתוך המיכל
    5. להשאיר את המשאף מחובר לאירוצ'מבר ולחכות שהילד ימשיך לנשום 6-10 נשימות רגילות
    6. להסיר את המשאף מפניו של הילד
    7. אם יש צורך לתת מנה נוספת - לחזור על שלבים 1-6

בילד אשר משתמש באירוצ'מבר עם פיה יאשר משתף פעולה -
    1. לנער את המשאף ולהכניסו לחלק האחורי של האירוצ'מבר
    2. הילד צריך לנשוף החוצה ואז להניח את פית האירוצ'מבר בפיו
    3. ללחוץ על המשאף ולשחרר את התרופה לתוך המיכל
    4. הילד צריך לקחת נשימה עמוקה ואיטית לאורך 3-5 שניות
    5. הילד צרך לעצור את נשימתו למשך 10 שניות ולחזור לנשום כרגיל
    6. למתן מנה נוספת - לחזור על שלבים 1-5

פעם בשבוע יש לנקות את האירוצ'מבר ע"י הנחתו בכלי/ כיור עם מים וסבון ושקשוקו בעדינות למשך מספרר דקות. אח"כ יש לשטוף עם מים רגילים ולהניח לו להתיבש באויר

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הילה
    15/09/2009

ערב טוב,
    לפני כשבוע שלחתי לך שאלה לגבי ביתי בת השנתיים וארבעה חודשים שעברה תבחין זיעה והתוצאות הינן גבוליות.
    היום קיבלנו את התשובות המפורטות, להלן התוצאות:
    כמות במצב מצויין.זיעה-112ג
    רמת כלור - 68
    רמת נתרן - 15
    רמת אשלגן - 57

אשמח לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תבחין זיעה

ד``ר גיא שטויר
    17/09/2009

יש לחזור על הבדיקה ב2 ידיים ולשלוח גנטיקה לCF

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין זיעה לא תקין וחשד לCF
    הילה
    07/09/2009

שלום רב,
    ביתי בת שנתיים ו4 חודשים. מגיל שנה סבלה מספר פעמים מהפרעות בנשימה אשר הצריכו אישפוז וטיפולי אנילהציה. מבה"ח שלחו אותנו למומחה ריאות וזה שלח אותנו לבדיקות רבות ובינהם תבחין זיעה. לאחר שקראנו באינטרנט מה אומרת הבדיקה נכנסתי ללחץ רב עד כדי חוסר תפקוד.

ב-2/8/09 נערכה הבדיקה ובשל חופש של בה"ח התעכבו התשובות. היום בעלי התקשר לשם והאחות מסרה לנו (לאחר שלחצנו עליה) שהמדדים גבוליים ונצטרך לעשות בדיקה חוזרת.
    אני בלחץ רב (יש לציין שאני בהריון ואני חוששת מאוד). אשמח לשמוע את חוות דעתך. מה זה אומר מדדים גבוליים?

רציתי לציין שבדיקות שעשיתי לפני ההריון נמצא כי איני נשאית של הגן והבנתי שכדי להיות חולה שתי ההורים צריכים להיות נשאים וגם אז זה לא בהכרח אז איך זה יכול להיות????

מקווה שתרגיע אותי כי אני לא מתפקדת

הוספת תגובה

• תבחין זיעה לא תקין

ד``ר גיא שטויר
    07/09/2009

קיימת שונות רבה בטווח התוצאות שאנו מקבלים ממטופלים בריאים. מסיבה זו ניתן לפעמים לקבל תוצאה גבולית אצל מטופלים בריאים.
    חשוב גם לציין שמאוד משנה היכן בוצעה הבדיקה. לא בכל המקומות ניתנים תוצאות באמינות מספקת. על מנת להשיג תוצאות שמהמנותם גבוהה יש לבצע עשרות רבות של בדיקות בשבוע.
    ולבסוף יש חשיבות לצורת ביצוע הבדיקה וערכים עצמם. הבדיקה הקלאסית והמלאה כוללת כימות ערכים של כלור, נתרן ומוליכות בשתי ידיים. בדיקת מוליכות בלבד אינה מספקת. האם נבדקו ריכוזי כלור? נתרן? מוליכות? האם בוצע בשתי ידיים?
    גם לערכים עצמם יש משמעות. לא דין ריכוז כלור 30-40 כדין ריכוז כלור 70-80.
    במידה ובדקו ריכוז נתרן. מאוד חשוב לדעת אם הנתרן יצא גבוה מהכלור או נמוך ממנו.
    ולבסוף ולא פחות חשוב, חשוב לזכור שאנו לא מטפלים במעבדה אלא במטופלים. הרבה יותר חשוב מאשר "כותרת הבעייה" זה לדעת אם בתך משגשגת ומרגישה בטוב. יש חולי ציסטיק פיברוזיס (CF) שמגלים את מחלתם בגיל חודש-חודשיים ויש חולי CF שמגלים את מחלתם בעשור הרביעי או החמישי לחיים. יש כאלו שסובלים מתסמינים רבים ויש כאלו שלא נזקקים לטיפול כלל.
    מחד לא הייתי רוצה שתרגישי שהעולם חרב מבדיקה שאמינותה לא ברורה לי עדיין כלל ועיקר ומאידך לא הייתי רוצה ש"תקפאי מפחד" ולא תעשי דבר. במידה ומדובר בCF ניתן וצריך לעזור בדרכים רבות.

אנא צרי קשר ב052-4249925

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה אחת

הילה
    07/09/2009

שלום רב,
    תודה רבה על תשובתך המפורטת אך עדיין לא נרגעתי. עשינו את הבדיקה בבה"ח כרמל (אני לא יודעת עד כמה הם מקצועיים בתחום) ולצערי בגלל חופשה נאלצנו לחכות יותר מחודש של מתח ועצבים. עכישו הם רוצים שנגיע לעוד בדיקה אך נאמר לנו שהתשובות יגיעו רק בסוף אוקטובר כי שוב יוצאים לחופש. מה אתה ממליץ לי לעשות (אני שוב מציינת כי אני בהריון והמתח הזה לא בריא לי בכלל, אני פשוט שבורה).
    כמו כן, האם אין חשובות לכך שאני אינה נשאית של המחלה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות טרום לידתיות לCF

ד``ר גיא שטויר
    07/09/2009

בחלק ניכר ממדינות העולם מקובל לבצע בדיקות סקירה לCF. בחלק מהstates בארצות הברית מבצעים בדיקה מייד לאחר הלידה ובכל חשד בדיקת סקירה שבודקת האם יש נשאות לאחד מאלף התקלות הנפוצות בCF (יש הרבה יותר...). עד כמה שידוע לי לא מתבצעת בדיקה שכזו בארץ וגם במרכזים גדולים בודקים רק 10-20 תקלות נפוצות.
    בנוסף, בארץ יודעים לזהות חלק ניכר מהפגמים הנפוצים באנשים ממוצא אשכנזי אולם עדיין לא מזהים טוב פגמים באנשים ממוצאים אחרים.
    מכך ברור, שבדיקה גנטית טרום לידתית תקינה אינה שוללת CF אלא מקטינה את הסיכון לכך, לעיתים באופן ניכר ולעיתים באופן קטן בלבד. הכל כתלות במוצא.
    עצתי היא לעשות כדברי האחות ולחזור על הבדיקה.
    מאחר ובבית חולים כרמל יש חולי CF אני מעריך שאיכות הבדיקה טובה.
    מאחר ואת בהריון יש שאלות חשובות נוספות שיש לפותרם. אחת מהם היא האם יש צורך בבדיקת העובר? אני משוכנע שיוכלו בבית חולים כרמל להתגמש ולעזור לך לקצר את ההליכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Singulair - תופעות לוואי
    פז
    05/09/2009

שלום,
    ביתי בת ה7 לקחה סינגולאיר במשך כשנתיים לא מזמן שמענו שיש לתרופה השפעות פסיכולוגיות אם נוטלים לאורך זמן ולכן עשינו הפסקה של חודח וחצי בתקופת הקיץ
    בשבוע האחרון חזרו השיעולים הנזלת והקוצר
    האם עלינו לחזור לסינולאייר?
    מהם תופעות הלוואי של התרופה?

תודה מראש
    פז

לקביעת תור
    סגירה
    Singulair - תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לואי של סינגוליר

ד''ר ארנון אליצור
    05/09/2009

שלום פז,

סינגוליר הינה תרופה טובה לטיפול באסתמה ובנזלת אלרגית.
    היו תיאורים של תופעות התהגותיות באנשים שנטלו את התרופה (חרדה, דיכאון, תוקפנות, נדודי שינה ולעיתים נטיה אובדנית) אך לא ברור עדין אם תופעות אלו הן אכן תוצאה של סינגוליר או שאינן קשורות לתרופה והנושא עדין תחת מחקר. בכל מקרה תופעות אלו הן נדירות ביותר. לכן חשוב לא לשפוך את התינוק עם המים. אין כיום המלצה להימנע מטיפול או להפסיק טיפול בסינגוליר במי שמקבל את התרופה. צריך להיות ערים לאפשרות של תופעות לואי ולדווח לרופא במקרה של שינוי בהתנהגות או באופי השינה. ילדים שלא הראו כל שינויי התנהגות יכולים להמשיך לקחת את התרופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדון רופא

רונן
    13/02/2012

יש לך מחקר שמראה את הנזקים הבילתי הפיכים שנגרמים על ידי הטיפולים הקונבנציונלים/תרופות שאתם דוחפים על ימין ושמאל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים מקיא בתדירות יומית
    מאיה
    31/08/2009

בני בן שנתים מוגדר כ FTT מגיל חצי שנה. שוקל 10.75 ק"ג. התפתחות תקינה לגמרה. מגיל 4 חודשים מקיא בקשת בעיקר אחרי תמ"ל, או אחרי מעדנים חלביים. טופל בזנטק מחשש ל GERD זנטק עזר לתקופות קצרות ואז ההקאות היו חוזרות שוב. בצילום כיבה הודגם רפלוקס קל עד בינוני, בגסטרוסקופיה הרפלוקס לא הודגם כלל, שתי הבדיקות הוגדרו כתקינות.
    בנוסף, הילד סובל מקשיי נשימה בכל הצטננות (אני סובלת מאסטמה ואלרגית מאוד בעיקר לאבק)
    העיניים קצת נפוחות, הוא גם נוהג לגרד אותם לעיתים קרובות
    וכן מפעם לפעם יש גרד וסימנים אדומים בעור
    לעיתים נזלת ללא הצטננות או התאטשות

ההצטננות האחרונה הפכה לשיעול שנמשך כבר חודש, מופיע בעיקר אחרי פעילות פיזית, סביב שעות השינה ובלילה. אחרי כמעת כל התקף שיעול מגיעה ההקאה בקשת.

שאלות:
    האם הסימנטמים שציינתי עשויים לעלות חשש לאסטמה?
    האם נתן להניח שהתקפי השיעול גרמים להקאת המרובות?
    האם ניתן לקשור בין ההקאות / אסטמה / אלרגיה לבין FTT?

תודה מראש

הוספת תגובה

• הקאה שיעול FTT ואלרגיה

ד``ר גיא שטויר
    31/08/2009

מאיה שלום
    התסמינים יכולים להופיע באסטמה. גם במחלות אחרות.
    שיעול יכול לגרום להקאה אולם כאן נראה שההקאות חריגות בעוצמתן ולא מן הנמנע שמקור ההקאה בהחמרה של ריפלוקס קיבתי-וושתי קיים. גסטרוסקופיה וצילום קיבה תקינים אינם שוללים ריפלוקס.
    ניתן לקשר בן הקאות, אסטמה, וFTT במספר דרכים.
    אני ממליץ בחום על הערכה של רופא ריאות.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות נוספות?

מאיה
    31/08/2009

אתה יכול לפרט?
    לקח לנו חצי שנה לסיים מערך של בדיקות גסטרו שבסופו של דבר ככל הנראה לא יספקו תשובות מלאות לבעיה.
    אבל גם אשמח מאוד לשמוע השערות נוספות, כיוונים שלא חשבתי עליהם.
    לא הייתי רוצה לבזבז עוד חצי שנה לסדרה של אבחונים לא יעילים.

כל זה בלי קשר להערכה של רופא ריאות שאותה אעשה בכל מקרה ותודה רבה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות לFTT, שיעול לפרקים, והקאות

ד``ר גיא שטויר
    31/08/2009

נירית שלום
    לא יהיה זה הוגן כלפייך ולא סביר שאזרוק רשימת אבחנות מבדלות בלי לשמוע את הסיפור באופן בלתי אמצעי, לבדוק את הילדה ולעבור על כלל בדיקות המעבדה שכבר בוצעו. ברשימת האבחנות המבדלות קיימות אבחנות קלות שעשויות לגרום לשאננות שאינה במקומה כמו גם אבחנות קשות שעשויות לגרום לפחד מיותר.
    הפורום הזה אינו תחליף לבדיקת רופא.
    הרי לא תבקשי מטועם ינות להעריך טיב יין בלי לראות אותו או לשמוע את שמו. נכון?
    זה פשוט בלתי אפשרי.
    את יכולה לשלוח לי את הפרטים בemail. אשמח לעזור לך למצוא רופא ריאות באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל email לשאלות נוספות

מאיה
    01/09/2009

לקבל את האי מייל שלך. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח

חדר מלח
    09/09/2009

אם עוד לא שמעתם
    יש כלי עזר מאוד יעיל חדר מלח

על פי ניסיון הספלואוטרפיה מאוד יעילה לטיפול בכל מה שקשור בדרכי נשימה
    מילדים קטנים ועד מבוגרים
    ולקבל יעוץ ממטפל בחדר מלח

המון בהצלחה עודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מלח עשויים להיות מסוכנים מאוד

ד``ר גיא שטויר
    09/09/2009

בעקבות החמרה קשה של חלק מהילדים שפנו לטיפול בחדרי מלח בשל אסטמה יציבה נאמר לי על ידי מפעילי חדר מלח שעובדים באיזור השרון שמרבית חדרי המלח בארץ לא מבקרים באופן הדרוש את אחוז הלחות והחום ולכן לפרקים יהיו מסוכנים למטופלים. במידה והדבר נכון כל פרסום של חדרי מלח בלי ביסוס מדעי משמעותי הוא נושא חמור מאוד. כל המלצה להפסיק טיפול שיכול למנוע התקף קשה או לחשוף את המטופל לסיכון לקבל שפעת בזמן שמחלתו אינה מאוזנת הוא בלתי נסבל.
    ברצוני להבהיר שבשלב זה אף לא אחד מחדרי המלח בארץ נמצא תחת ביקורת של משרד הבריאות או תחת ביקורת מחקרית משמעותית שמראה תועלת כתוצאה מטיפול שכזה.
    על מנת שאוכל להמליץ או לאפשר פרסום באתר זה לחדרי מלח יש לאפשר מחקר מקדים לפי הסטנדרטים המדעיים המקובלים.
    ולבסוף, להמליץ על טיפול בחדר מלח לילד שאינו משגשג ושסובל מרפלוקס קיבתי וושתי גובל באבסורד. על סמך מה בדיוק קבעת שילד שסובל מכלל התסמינים הנ"ל סובל מאסטמה או בכלל ממחלה ריאתית ראשונית?
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר גיא שטויר

ברוך בקר
    14/09/2009

לד"ר גיא שטויר שלום,
    קוראים לי ברוך בקר . אני מנהל רפואי של רשת חדרי המלח ומייסד שיטת הספאלאותרפיה בארץ.
    שיטת חדרי המלח בארץ במקור הינה שיטה קונבנציונלית לכל דבר, המקובלת במזרח אירופה והמגובת על ידי מחקרים רבים, שנעשו במשך שנים רבות.
    השיטת היא טבעית, אינה פולשנית.
    הבעיה היחידה, שאנו נתקלים בה, שרוב הרופאים לא חושבים לנכון לשלב בין הטיפולים הקונבנציונלים לבין הטיפולים המשלימים מהסיבות הלא ברורות וטוענים מול כל מטופל, שאין מחקרים על שיטת הטיפול וכל זה מבלי לבדוק, האם אכן קיימים או לא קיימים מחקרים כאלה.

אשמח מאוד לתגובתך.
    בברכת שנה טובה ומתוקה,
    ברוך בקר,
    טל. 052-4333232

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מלח

ד''ר ארנון אליצור
    14/09/2009

שלום מר בקר,

מה שאתה מצטט הם מחקר אחד או שניים, קטנים, לא מבוקרים, עם חולים עם מגוון תסמינים ריאתיים וללא הגדרה ברורה של אסתמה ואשר נעשו בחולים מבוגרים ובדקו השפעה קצרת טווח. מחקרים אשר התפרסמו בעיתונים שוליים ולפני 15 שנים. לא ברור לי כיצד אתה מכאן יכול להסיק איזה שהן מסקנות או גרוע מכך -להמליץ המלצות אופרטיביות לחולים. אילו התרופות הניתנות היום לאסתמה היו מבוססות על מחקרים כמו שאתה מצטט - הן לעולם לא היו מאושרות לשימוש.
    לפיכך - המלצות לטיפולים כאלה תוך כדי המלצה להפסקת טיפול מונע באסתמה הן חסרות ביסוס, וגרוע מכך - מסוכנות לחולים.
    אנו מבקשים לא להעלות המלצות כאלה לפורום.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח - העם אמר את דברו

עלמה
    14/09/2009

גם על הרפואה הסינית וההומיאופתיה דיברו בחשש ובשלילה - כמו שאתה מדבר על חדר המלח. לרופאים הקונבנציונלים היתה תמיד התנגדות לטיפול "אלטרנטיבי" מעצם היותו חלופי למה שהם בעצם מציעים. אבל עם הזמן, כשראו בפועל איך זה עוזר לאנשים נפל האסימון וכל קופות החולים החלו משתפות פעולה, וכיום, רופאים מן השורה ממליצים על טיפולים אלטרנטיביים מתוך הבנה שיש דברים בגו. דרך אגב, הרבה רופאים ממליצים גם היום על הטיפול בחדר מלח (וחלקם אף מטופלים בעצמם).
    חשוב להבהיר גם שהטיפול בחדר מלח אינו בא להחליף את הטיפול הקונבנציונלי - הוא בא לשלים אותו.
    לידיעתך, בימים אלה מתקיימים מגעים עם קופ"ח לגבי שיתוף פעולה עם חדרי המלח.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח

ד''ר ארנון אליצור
    14/09/2009

אני מאמין שלרפואה המשלימה, כשמה כן היא, יש תפקיד חשוב באספקטים מסוימים של טיפול בחולים. יחד עם זאת, גם מטפלים משלימים צריכים לדעת היכן הם יכולים לעזור, ומה הם צריכים להשאיר לרפואה הקונבנציונלית. חלק נכבד מהמטפלים ברפואה המשלימה אכן ממליצים לחולים להפסיק טיפול קונבנציונאלי ואני שמח שאת סבורה שזו טעות.
    איני טוען שלא יכול להיות שבחלק מהמקרים שהיה בחדר מלח תעזור לחולה עם אסתמה. מה שאני טוען הוא שאני לא יודע אם זה יעזור או לא, ואין שום מחקרים שמוכיחים שזה עוזר.
    האם זה מזיק? גם על כך אין לי תשובה חד משמעית, ואני לא חושב שגם לך. גם טיפולים הומיאופטיים אינם "תמימים" ויש בהם תכשירים כימיים שעשויים גם להזיק. אנו, רופאי בתי החולים רואים לעיתים את הנזקים שנגרמים לחולים מטיפולים אלה. לכן, אני חש שמחובתי ואחריותי כרופא, לתת למטופלים שלי המלצות לטיפול שיהיו יעילות ובטוחות ככל הניתן על פי מחקרים מבוססים.

כל אדם יכול בסופו של דבר להחליט לעצמו איזה המלצה הוא מאמץ.

שתהיה שנה של בריאות לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליקסוטייד במקום בודיקורט
    אורטל
    28/08/2009

שלום.שמחתי להחעיזר בתשובותיך בעבר ואשמח להעזר שוב ברשותך: בתי בת שנה ו-8חודשים ומזה כחצי שנה אחרונה החלה לסבול מציפצופים בריאות שהגיעו ישר לאחר הופעת נזלת{והיא נכנסה בדיוק לגן לכן הנזלת לא בדיוק נפרדת להרבה זמן...}כיוןשפעם אחת היא הגיעה למצב של קוצר וסיטורציה 92 שלא עלתה אפילו לאחר אינהלציה היא קיבלה בטניזול ובאמת חל שיפור משמעותי במצבה.אך מאז היא בטיפול מונע וונטולין בעת הצורך כיון שהצפצןפים לא מאחרים להגיע ואים לא ציצופים אז מעין נשימה"לא חלקה"ודי חסומה.כיום הרופא החליף לה את הבודיקורט בפליקסוטייד 125 מק"ג לחיצה אחת פעמיים ביום לפחות ל 3 שבועות ופרופיטן שאכן ייבש נהדר את הנזלת{הבנתי שהבודיקורט כבר לא מופץ בבתי המרקחת}.האים המינון לא גבוה מידי עבורה {13 ק"ג} האים עליי לפנות למומחה ריאות למרות שהרופא שלה ממש נהדר מבחינה מקצועית והאים כדאי לנסות טיפול משלים?תודה מראש על זמנך ותשובתך

הוספת תגובה

• פליקסוטייד ובודיקורט

ד''ר ארנון אליצור
    29/08/2009

שלום אורטל,

מינון הסטרואידים הניתנים בשאיפה במסגרת הטיפול המונע לא נקבעים על פי משקל הילד אלא על פי חומרת האסתמה והיכולת לשלוט בה. המינון שביתך מקבלת בהחלט אינו חורג מהמינון המקובל
    לגבי פניה לרופא ריאות - במידה ואת חשה ביטחון ברופא שלך, ובעזרת הטיפול הניתן לביתך, היא אינה סובלת מהתקפים תכופים, הרי שאין צורך לפנות לרופא ריאות. אולם במידה והתקפים נמשכים כדאי לפנות לרופא ריאות לצורך הערכה מעמיקה יותר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליקסוטייד

אורטל
    30/08/2009

תודה רבה על תשובתך..מה לגבי הטיפול המשלים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לציון לשבח עבודתך באתר

אורטל
    30/08/2009

לאחר שצפיתי ברב ההודעות והתשובות ונעניתי בעצמי על שאלות משלי- ישר כח ד"ר אליצור וגם לשאר הרופאים בפורום עבודתכם עבודת קודש היא .כל הכבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה ואסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    30/08/2009

שלום אורטל,

ראשית, תודה על הפידבק החיובי
    לגבי רפואה משלימה - רוב הרופאים שחונכו על ברכי הרפואה המערבית מתקשים להתיחס לנושא הרפואה המשלימה. הרפואה המערבית מבוססת על מחקרים גדולים המערבים אלפי חולים בכדי להוכיח יעילות של טיפול מסוים. ברפואה המשלימה אין כמעט מחקרים כאלה. לכן קשה לי לדעת אם טיפולים משלימים שונים עוזרים או לא. מה שאני בד"כ כן מייעץ למטופלים שלי:
    1. לא כל טיפול משלים הוא "תמים" או חסר תופעות לוואי. גם בהומאופתיה המבוססת על מינונים מינימליים של חומרים שונים - יש חומרים שבהחלט עשויים לגרום לנזק. לא כל מה שקרוי "טבעי" הוא אכן חומר שטבעי לגוף. לדוגמא - גם אנטיביוטיקה (פניצילין) ניתן להגיד שזה חומר טבעי כי הוא מופק מפטריות בטבע.
    2. הרפואה המשלימה "אוהבת" להמליץ על הפחתה או הפסקה במוצרי חלב. אני סבור שמי שאינו אלרגי לחלב אינו צריך להפסיק לצרוך מוצר שחשוב לגדילה ולהתפתחות. מחקרים ברפואה המערבית לא מצאו כל קשר בין מוצרי חלב וליחה מרובה.
    3. גם מי שמנסה טיפולים משלימים, אני מציע לא לעשות זאת על חשבון הטיפול הקונבציונאלי. הפסקת טיפול שלא במועד הנכון עשויה לגרור התקפים משמעותיים. במידה והילד לא מראה יותר תסמינים של אסתמה, ניתן בעזרת הרופא המטפל להפסיק טיפול בהדרגה.

כל עוד מודעים לכל הנ"ל, אין מניעה לנסות רפואה משלימה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה