פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בשיעול עם ליחה בונטולין
    מיכאל
    01/04/2009

בתי בת ה 7 סבלה משיעול עם ליחה כשבוע ללא חום. נתתי לה מוקוליט יומיים וניגשתי לרופא שהוסיף גם סינופד. הילדה החלה להקיא ליחה צהובה בעיקר במהלך הלילה ולאחר יומיים גם את האוכל ביום.(איבדה 1 קג -5% ממשקל גופה). חזרתי לרופא והוא הוריד את הסינופד ונתן קל בטן מאחר ששמע פעילות מיעיים מוגברת. אכן הרגיע את המיעיים,אבל לא אותי. ניגשתי לרופא נוסף חות דעת נוספת הלה שלח אותנו לצילום חזה ובדיקות דם. ספירת דם esr 1 hr 80. פענוח צילום תקין ואולם הרופא טוען שהסימפונות גדושות אם הבנתי נכון, ויתכן כי למרות שאין חום מדובר בהתחלה של דלקת ריאות מסוג שאינו מופיע עם חום. קיבלנו ונטולין ובודיקרט פעמיים ביום 2*2 , אזניל 5CC *1 ל 4 ימים, פרופיטן 5CC*2, וסוכריות מציצה סינגולייר 5 מג לפני השינה. בתחושותי הרופא הראשון לא עשה כלום והשני כיסה את כל האפשרויות . האם לא הגזים השני ? האם ניתן היה להסתפק בפחות? האם טיפול היתר לא מזיק לעתיד? מה ההשלכות של שימוש באזניל ומשאפים בתדירות מוגברת (פעמים בודדות בחורף). האם משמעות ספירת הדם הגבוהה מעידה על נחיצות שימוש בכל הכלים הנ"ל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת ריאה או אסטמה

ד``ר גיא שטויר
    03/04/2009

מיכאל שלום
    מאחר ולא בדקתי את ביתך יהיה לי קשה להעריך את נחיצות כל הטיפולים שהזכרת. אם זאת ולמרות שלא ציינת את מדדי הספירה חשוב להדגיש ששקיעת דם 80 הינה שקיעת דם גבוהה שמחייבת התייחסות רצינית ומהירה.
    התשליב שנתן הרופא השני הוא טיפול מקובל לאסטמה וככזה הוא בסה"כ הגיוני ולבטח לא רעיל או מזיק. אפשרי מאוד שהרופא נתן מגווןן תרופות עדינות יחסית כדי להמנע מהצורך במתן תרופות שיש להם תופעות לואי או להמנע מהצורך במתן סטרואידים דרך הפה.
    ולבסוף, לעיתים, בהעדר כלי טוב יותר ניתן לבחון את הצורך בכל הטיפולים לפי מבחן התוצאה.
    האם הטיפול עזר לילדתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים חוזרים באינהלציות לתינוק
    ענבל
    01/04/2009

שלום רב,
    ראשית תודה על עזרתכם המענה לאימהות מודאגות כמותי.
    יש לי תינוק בן שנה וחודש מקסים. כל פעם שהוא חולה שזה בערך אחת לחודש , אנו מטפלים בו באינהלציה 0.5 ונטולין ו-2 מים ( לפעמים מוסיפים לנו בודיקורט בהתקף חזק)
    עד היום הוא לא אובחן כאסמטי ע"י רופא המשפחה אבל שאלתי היא:
    כרגע הוא שוב פעם חולה עם חום גבוה, הרופא משפחה אמר שיש חשש להתפתחות לדלקת ריאות ולכן נתן לנו טיפול ל-10 ימים של אנטיביטיקה מוקסיויט וסירופ טרבולין פעמיים ביום מינון 1.5 CC
    (חייב לציין שהוא רק בדק ריאות ע"י שמיעה ללא צילום וללא בדיקות דם)
    בנתיים אני נותנת לו את האנטיביוטיקה ואני חוששת לתת לו את הסירופ טרבולין אז אני עושה לו אינהלציה 3 פעמים ביום ( מאוד קשה לעשות כי הוא לא משתף פעולה ורוב החומר באויר)
    האם זה בסדר לתת לו את הטרבולין?
    האם זה שיש לו פעם בחודש ציפצופים בריאות הוא מוגדר כאסמטי?
    סליחה מראש על השאלה הארוכה אבל אשמח למענה מהיר.
    תודה.

הוספת תגובה

• אסתמה או לא אסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    01/04/2009

שלום ענבל,

אשתדל לענות לכל השאלות שהעלית.
    ראשית - יש סיבות רבות לצפצופים בשנים הראשונות לחיים. חלקם נובעים מאסתמה. על מנת לקבוע צריך לשמוע בצורה מפורטת את סיפור המחלה, לבדוק את הילד, ולעיתים לעשות בדיקות נוספות. זה לא משהו שניתן לקבוע דרך האינטרנט.
    ילד שסובל מצפצופים בזמן מחלת חום - רוב הסיכויים שמה שהביא לצפצופים זו מחלה וירלית ולא דלקת ריאות חיידקית ולכן בד"כ אין צורך באנטיביוטיקה.
    לחילופין - ילד שסובל מחום ושיעול ללא צפצופים, ורופא מתרשם שיש דלקת ריאות על פי ממצאים בהאזנה לריאות - אין חובה לבצע צילום חזה.
    סירופ טרבולין הוא נחות לאין שיעור בטיפול באסתמה בהשוואה לאינהלציות ואין היום מקום להשתמש בו. הטיפול הוא בעיקרו אינהלציות, ובמקרים יותר קשים יש צורך להוסיף סטרואידים בסירופ או בכדורי בטנזול.

מקווה שקיבלת תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר המפיץ אדי מלח

שירית
    19/01/2011

ראיתי פה את שטלתה של נחמה, יש לי בן בן 13 חודשים. - כבר חצי שנה שהוא גומר אנטיביוטיקה, עובר שבוע ושוב מקבל דלקת אוזניים.
    יש לו המון נוזלים באוזנים.
    האם מכירים מישהו שהמכשיר הזה עזר לו. - זה לא מכשיר אנהלציה אלא מכשיר שמפזר אדי מלח ואמור לייבש את הנוזלים. וכך למנוע אולי דלקות אוזניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במכשיר מפיץ מלח - תיקון הודעה
    נחמה
    31/03/2009

שלום רב,
    קראתי את ההודעה בענין חדרי המלח ובכל זאת יש לי שאלה בנוגע למשהו דומה - לא חדרי מלח אלא מכשיר המפיץ אדי מלח.
    ביתי בת 8 חודשים סובלת מזה כחצי שנה מהתקפי אסטמה בינוניים ומתמשכים,
    היא קבלה אינהלציות של ונטולין + בודיקורט, מטופלת במשאף בודיקורט באמצעות אירו צ'מבר כטיפול מונע, קיבלה במשך התקופה אנטיביוטיקה לא מעט פעמים וסירופ דנלון.
    בנוסף היא סובלת מנוזלים באוזניים שגורמים לה לדלקות חוזרות, לחור באוזן שנסתם ונפתח שוב
    והיא הופנתה לניתוח כפתורים באוזניים,
    שאלתי -
    ישנו ארגון פרטי המשאיל (בחינם) מכשירים לפיזור אדי מלח בשם סלין, אנשים רבים ספרו (בעיתון מפורסם) שהם השתמשו בזה ומאד עזר להם, המכשיר מומלץ לבעיות נשימה + בעיות של נוזלים באוזניים ואמור להוציא את הליחה החוצה, נאמר לנו שאמור להיות שיפור בצפצופים החל מהבוקר השני - בהסתיגות שתהליך יציאת הליחה עלול לגרום בתחילה להגברת השיעול, שאז צריך להנמיך את עוצמת המכשיר ולעסות עם שמן זית, ולאחר מספר ימים השיעול וגם הצפצופים אמורים להשתפר משמעותית.
    הילדה שלנו כרגע באמצע התקף עם צפצופים, שיעולים, ודלקת אוזניים, מקבלת איהלציות ומשאף - האם אנו עלולים להזיק לה אם נפעיל את המכשיר בחדרה בעוצמה נמוכה - ובמקביל נמשיך עם הטיפול התרופתי?

אודה לתשובתך
    נ. ירושלים

הוספת תגובה

• צפצופים ודלקות אוזניים חוזרות

ד''ר ארנון אליצור
    31/03/2009

שלום נחמה,

בהיעדר מחקרים מסודרים המוכיחים זאת, אני עדין לא" קונה" את חדרי המלח כאופציה טיפולית לאסתמה.
    מה שכן ברור הוא שבילדה בת 8 חודשים שנזקקה לכל כך הרבה טיפולים כפי שאת מתארת ובנוסף סובלת מנוזלים באוזניים יש חשיבות מרובה לפניה לרופא ריאות ליעוץ.
    לא כל מה " שמצפצף" זה אסתמה, ואני ממליץ שתפני לרופא ריאות ילדים לצורך הערכה מקיפה וקביעת טיפול מתאים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

נחמה
    01/04/2009

שלום,
    בהמשך לתשובה שקיבלתי ברצוני להדגיש שהשאלה היתה על מכשיר מפיץ מלח ולא על חדר מלח.
    בנוסף השאלה היא האם זה יכול הזיק לילדה?
    אם לא שווה לי לנסות בבחינת אם לא יועיל לא יזיק, השאלה אם אני מסכנת אותה בזה או לא.
    כמו כן אבחנת האסטמה היתה על סמך סיפור משפחתי עם הבת הבכורה שלי שסובלת מאסטמה ומקבלת סינגולייר, וכן אבא שלי ואחים ואחיות במשפחה שלי שסובלים מכך

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינהלצית מלח

ד''ר ארנון אליצור
    01/04/2009

אני חושב שהגדרת את זה טוב- לא מועיל לא מזיק. אני אישית ללא ממליץ להורים לשבת 15 דקות עם מכשיר אינהלציה עם תינוק בן 8 חודשים רק כדי לא להזיק...
    אני עדין סבור למרות הסיפור המשפחתי, שתינוק בן 8 חודשים שנזקק לכל כך הרבה טיפולים כפי שתיארת זאת - אנטיביוטיקה, דנלון וכו' ש"מגיע" לו שיראה אותו רופא ריאות.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנורת מלח לבית

הילה
    21/01/2011

לא ייודעת לגבי מפזר מלח אבל לנו יש הצלחה יפה עם מנורת מלח טיפולית של חברת פי-מדיקל, היא סייעה מאוד בנושא הברונכיוליטיס של בתי

זה גוש מלח טבעי, קומפקטי אבל מרוכז מאוד שאני מציבה ליד המיטה של הילדה והוא מטהר את אוויר החדר מאלרגנים ומשחרר אדי מלח רפואיים שהילדה נושמת. זה משחרר ליחה טוב יותר והיא גם ישנה יותר טוב עם המנורת מלח הזו

אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במכשיר מפיץ מלח - תיקון הודעה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    21/01/2011

שלום נחמה,

מאחר ואני לא מכיר את המכשיר ולא יודע כיצד הוא פועל ומה בדיוק החומר שמשתחרר ומה ריכוזו אני לא יכול לחוות דעה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעולים וחירחורים
    שירי
    31/03/2009

שלום,

הבן שלי בן שנה וחודש סובל כבר 4 פעמים אחת לשבועיים שלושה משיעולים וחירחורים
    הוא מקבל אנהלציה. ההתקף האחרון היה מאוד קשה והוא נזקק לסטרואידם.לא הצליח לנשום טוב.
    היה לו מאוד קשה. הוא היה מסכן ואני מאוד נלחצתי.(אני בילדותי סבלתי והיו מאשפזים אותי בוהל חמצן -אני זוכרת את זה לכן זה מאוד מלחיץ אותי - בטראומה)
    אמרו לי לפנות לרופא מומחה ריאות. אבל עד שיהיה לי תור עוד שבועיים רציתי לדעת איך אוכל להקל עליו? יש לו מלא ליחה (מוקוליט לא עוזרת) והוא כבר לא מקיא.
    הוא משתעל מאוד - האנהלציה עוזרת ,אבל לא לגמרי.

1. איך אפשר להקל עליו.
    2. יש מכשיר סלין של מלח -האם כדאי להשתמש בו -אני מםחדת שיהיה לו התקף יותר גרוע?
    3. האם יש אזושהוא תרופה שאוכל להעזר בה? אפיול הומואופטתית
    4. איזה אדים יועילו לו חמים או קרים?

לתשובתכם המהירה אודה,
    אמא מודאגת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    שיעולים וחירחורים

הוספת תגובה

• טיפול לשיעול וליחה

ד''ר ארנון אליצור
    31/03/2009

שלום טלי,

הטיפול תלוי בסיבה לשיעול של הילד. אם הוא עדיין מצפצף הרי שהטיפול מבוסס על אינהלציות של טרבולין או ונטולין וסטרואידים פומית (בטנזול). אדים חמים או קרים תרופות הומאופיות או אינהלציות של מלח- לכל אלה אין שום תימוכין כטיפול לאסתמה.

לליחה אין טיפול ספציפי מאד טוב בעיקר אם היא נובעת בשל זיהום ויראלי. לסירופים מכייחים אין כיום ממש מקום בטיפול. ככלל - רוב התרופות הניתנות לשיעול או ליחה אינן מאד יעילות ועשויות לגרום ליותר תופעות לואי מאשר לתועלת. עדיף לחכות בסבלנות (למרות שזה לעיתים קשה) עד שהמחלה הויראלית תחלוף.

אם הילד עדין חולה ואת לא שקטה תחזרי לרופא המטפל עד שתגיעי לביקורת רופא ריאות.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול שלא נפסק
    דידי
    30/03/2009

בני בן השלוש חולה במחלה וירלית עם נזלת וצרידות.
    אתמול עם הירידה מכסא האוכל בסוף ארחת הערב, הקדים קנה לושט והחל להשתעל (לאחר שסיים לאכול).
    הוא השתעל כמה שיעולים ומאז לא מפסיק להשתעל, כולל בלילה.
    השיעולים אינם כמו סטרידו וכשהשכבנו אותו בחצי שכיבה עם כרית הוא בקושי השתעל.
    כמובן, אני מיד הולכת איתו לרופאת הילדים, אבל היא לא מומחית בהפרעות נשימה...
    לכן רציתי לשאול- אם מה שהילד יכול היה לשאוף היה ליחה, רוק או גרגר של אורז, לאיזה טיפול אפורי אני יכולה לפנות אם הוא ממשיך להשתעל?האם העובדה שאינו מחרחר או משתנק אומרת שהוא יצא מכלל סכנה או שעצם השיעול הוא נורת אזהרה זהה למצב של שאיפת חפץ זר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול שלא נפסק

הוספת תגובה

• שיעול בלתי פוסק

ד''ר ארנון אליצור
    30/03/2009

שלום דידי,

השיעול של ילדך יכול לבטא חלק מהמחלה הויראלית ממנה הוא סובל כעת או להיות ביטוי לאירוע שבו שאף גוף זר לקנה הנשימה. העובדה שכעת אינו משתנק אינה שוללת נוכחות גוף זר. בד"כ צילום חזה הוא מחויב בכל מקרה של חשד לשאיפת גוף זר ולעיתים יש צורך לעשות ברונכוסקופיה (הסתכלות עם עדשה אופטית בתוך דרכי הנשימה של הילד).
    אני בטוח שאם את לא שקטה לאחר שרופא ילדים ראה אותו ובדק אותו בדיקה גופנית לבטח לא תסתפקי בעצות דרך האינטרנט. את יכולה לשוב לרופא הילדים או לפנות לרופא ריאות להערכה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף תרופות לאחר הפסקה ארוכה
    צאלה
    28/03/2009

שלום, בני בן שנתיים ותשעה חודשים אובחן כאסמטי מגיל 4 חודשים. לפני יומיים החלה לו התקפה שהתחילה בשיעול בלתי פוסק של יומיים ומשם נגרר להתקפה ממש, לאחר שנה שלמה של הפסקה ללא תרופות כלל וללא התקפות.
    הסיבה להפסקה הזו היתה טיפול באנרגיות שעשינו לו לאחר ששום דבר אחר לא עזר והוא היה חולה נורא כל הזמן.
    הפחד שלי הוא שלאחר שנה ללא תרופות כלל פתאום אני נותנת לו בטניזול, אינהלציות של ונטולין ובודיקורט במינונים גדולים וכן נוזיקורט ואוטריווין. האם יש סיכון במטח התרופות הזה לאחר הפסקה כה ארוכה?
    כמו כן, האם צריך להפסיק את הטיפול בהדרגה, או שברגע שהוא מרגיש יותר טוב אפשר פשוט להפסיק פתאום?
    אשמח לקבל תשובה מהר ככל האפשר.
    המון תודה צאלה.

נ.ב.
    אני לא יודעת למה אבל תמיד ההתקפות שלו חלות בימי ששי והרופא שלנו דתי ואני נשארת עם כל הדילמות לבד...

הוספת תגובה

• אסטמה פעם בשנה

ד``ר גיא שטויר
    28/03/2009

שלום צאלה
    אסטמה היא בעייה התקפית ולעיתים נדירות בעייה קבועה.
    המשמעות היא שברוב הילדים יתרחש ההתקף כתוצאה מגירוי.
    בגיל הינקות גירויים אופיינים כוללים לעיתים קרובות מחלות ויראליות.
    בהמשך יש ילדים שיקבלו התקף אסטמה רק בעונת המעבר, כך שלקבל התקף רק באביב יכול להחשב כמהלך רגיל לחלוטין.
    לגבי הטיפול באנרגיות. איני מכיר שיטת טיפול זו ואיני מודע לעבודות שהראו תגובה חיובית לטיפול שכזה. בזמן התקף הייתי מציע להתרכז בטיפולים שהוכחו כיעילים במיליונים רבים של ילדים.

ולבסוף, לשאלתך באם כל הטיפול הזה נחוץ.
    צאלה, איני יכול לטפל בילדך דרך האינטרנט. לא ריאיינתי אותך ראיון רפואי. לא בדקתי את ילדך ולבטח לא אתיימר לקבוע אבחנה ולהמליץ על טיפול על סמך שאלה באינטרנט. את וילדך ראויים להתייחסות רצינית יותר.
    הייתי מציע שתעלי את כל חששותיך בפני הרופא המטפל. אני משוכנע שבכך תגיעו ביחד לפיתרון הטוב ביותר עבור ילדך.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירומטריה
    כלנית
    24/03/2009

שלום רב, הילדה (בת שמונה) עשתה טוב את מבחן הספירומטריה. היא כבר 3 שנים מאובחנת כאסמתית ומקבל טיפול מונע פליקסטייד פעמיים ביום וסינגולר. באם התוצאות בנורמה שהאם זה אומר שנגמרה האסטמה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ספירומטריה

הוספת תגובה

• האם ספירומטריה תקינה שוללת אסטמה?

ד``ר גיא שטויר
    24/03/2009

כלנית שלום
    הספירומטריה (סוג של תפקודי ריאה) הינה אחד מהמדדים הנדרשים להערכת חומרת מחלת האסטמה אולם לא מדובר במדד מאוד רגיש. מכך, לעיתים קרובות הספירומטריה תקינה בילדים עם אסטמה פעילה. על מנת להחליט באם ניתן לגמול מטיפול קיים, מקובל לעשות הערכה תקופתית שכוללת סידרת שאלות מובנית למדי, בדיקה גופנית ותפקודי ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

כלנית
    27/03/2009

תודה ושאלת המשך - אם רוצים לערוך בדיקת ספירומטריה ללא השפעת משאפים, כמה זמן צריך להפסיק טיפול של משאף על מנת לערוך את הבדיקה ללא השפעתם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת טיפול על תפקודי ריאה

ד``ר גיא שטויר
    10/04/2009

ככלל מקובלים ההנחיות הכלליות הבאות:
    עבור ספירומטריה פשוטה,
    לא לקחת מרחיבי סימפונות קצרי טווח (וונטולין/בריקלין/טרבולין) בבוקר הבדיקה
    לא לקחת מרחיבי סימפונות ארוכי טווח (אוקסיס/סרטייד/סימביקורט/פורדיל) בערב שלפני (לקחת רק בבוקר שביום הקודם)

עבור בדיקת NO ננשף:
    לא לקחת סטרואידים בשאיפה (בודיקורט/פליקסוטייד/מיפלונייד) או סינגולר בערב שלפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינהלציה בודיקורט בזמן "ציפצופים"
    שושנה
    23/03/2009

בוקר טוב מאחר ואני מוצאת עצמי מאד מבולבלת וחסרת כלים לטיפול בתינוק בן חצי שנה שמנוזל במשך כשבוע+דלקת עיניים ושיעול שנישמע כמו ליחה ש"יושבת" על מיתרי הקול. יום רביעי ביקרנו אצל רופא הילדים.נאמר לנו ש"הוא מצפצף". זה רק צינון.ניתן טיפול לעניים ותו לא. יום ראשון לאחר מכן הרופא בדק והחליט לטפל באמצעות כדור בטניזול פעמיים ביום. יש לי 2 שאלות למעשה: 1-האם אין טיפול יעיל אך יותר "עדין" לתינוק בן חצי שנה? 2-בנוגע לאינהלציות עם בודיקורט:רופאת ילדים אחת הסבירה לי בעבר שכאשר יש צפצופים אסור להשתמש בבודיקורט. רופא ילדים אחר קבע שיש צפצופים והינחה לעשות אינהלציה עם בודיקורט וונטולין(בעבר). אז כשיש ציפצופים מותרת אינהלציה עם בודיקורט או לא? בכל מקרה-מה המינון הנכון לתינוק בן חצי שנה? תודה מראש

הוספת תגובה

• מתי משתמשים בבודיקורט

ד``ר גיא שטויר
    23/03/2009

שושונה שלום
    הרופאים אותם הזכרת ביצעו הערכה וקבעו תוכנית טיפולית לאחר לקיחת הסיפור ממך, באופן בלתי אמצעי ובדיקה פיסיקאלית. אמנם, אין ספק שריבוי הדיעות השאיר אותך מאוד מבולבלת. אולם האם מה שאת זקוקה לו הוא חוות דעת נוספת?
    הרשי נא לי, בשל כך, לתת הנחיות כלליות לגבי השימוש בבודיקורט ולא לנסות לקבוע תוכנית טיפולית לילדך. בנוסף, אני מציע לך להצמד לרופא/ה בודד/ה שאת סומכת עליו/ה ולהצמד במדוקדק לתוכנית הטיפולית שתקבע.

בודיקורט הוא תרופה נוגדת דלקת מצוינת. השימוש בבודיקורט באופן מושכל יכול במקרים רבים מאוד למנוע את השימוש בבטנזול (שהינו סטרואיד שניתן דרך הפה). יש גם טיפולים "עדינים יותר".

כמובן, שלפני שקובעים טיפול רצוי לקבוע אבחנה.
    ובאותו ענין, ובהקשר לצפצופים. במידה והסיבה לצפצופים הינה אסטמה, אזי בודיקורט הינה תרופה מצוינת ואני מעריך בשל כך שהייתה מעט אי הבנה לגבי מה שרופאת הילדים אמרה. בודיקורט איננה תרופת פלא לכל הסיבות לצפצופים. יש אבחנות שעבורם הבודיקורט איננו יעיל.
    המינון נקבע לפי הסיפור, הילד, המחלה, ומהלך הארועים הקודמים.
    באיחולי בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטנזול לתינוק בן 6 חודשים
    שושנה
    22/03/2009

שלום רב
    רציתי לשאול האם מקובל לתת בטניזול לתינוק בן 6 חדשים???
    אם כן-מה המינון המקובל?

לקביעת תור
    סגירה
    בטנזול לתינוק בן 6 חודשים

הוספת תגובה

• בטניזול לתינוק בן חצי שנה

שושנה
    24/03/2009

רופאים יקרים,תוכלו לעזור לי בבקשה בשאלה האם אין סכנה במתן בטניזול לתינוק בן חצי שנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מתן בטנזול מסוכן?

ד``ר גיא שטויר
    24/03/2009

בטנזול הינה תרופה שניתנת להפסקת התגובה הדלקתית האסטמתית.
    במידה ולא מדובר באסטמה אין בדרך כלל הצדקה למתן שלו.
    במידה ומדובר באסטמה והמתן נעשה מוקדם, ניתן בעזרת מספר מנות מצומצם לעצור תגובה דלקתית אסטמתית שעלולה היתה בהעדר הבטנזול להמשך פרק זמן ארוך מאוד ואף לגרום לסיבוכים נוספים. המינון תלוי במחלה ועוצמתה. כדוגמה לא מחייבת אציין שעבור התקף משמעותי של מחלת האסטמה מקובל לתת 0.2 מ"ג ליממה לכל ק"ג (4 כדורים לכל 10 ק"ג משקל לכל יום של טיפול). לסטרידור ניתנים מינונים שהם עד פי 3, במנה בודדת.
    מתן חד פעמי של בטנזול, למספר ימים בודד, אינו מסכן תינוק כלל.
    אם זאת, למתן בטנזול במינון גבוה ולפרקי זמן ארוכים של שבועות רבים עד חודשים יש תופעות לואי רבות.
    מהטעם הזה, בכל גיל, מקובל לצמצם את המתן למספר ימים בודד ולהעריך ארוע של מתן בטנזול ככשל טיפולי שמחייב שקילה רצינית של מתן טיפול מניעתי קבוע.
    במידה ודרוש טיפול מניעתי בילד קטן מגיל 3 שנים או במידה ויש צורך במנה חוזרת של בטנזול מקובל להפנות להערכה נוספת אצל רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון לסטרידו לתינוק בן 6 חודשים .

צאיג
    09/09/2012

שלום
    הורו לי במלר"ם לתת לבני ששוקל 8 קילו 1.5 כדורי בטנזול פעמיים ביממה במשך 3 ימים. אך לאחר שחזרתי הבייתה הלחיצו אותי קצת המליצו לי שלאחר יומיים להוריד מינון ולא לתת את כל הכמות
    מהי דעתך בעניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון לסטרידו לתינוק בן 6 חודשים . - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    09/09/2012

הטיפול סביר בהחלט
    במידה ואין סיבוך של אסטמה אלא סטרידור בלבד המינון המקובל למשקל 8 ק"ג הוא 3 כדורים במנה בודדת= 1.5 מ"ג. הטיפול לסטרידור לרוב חד פעמי. הטיפול באסטמה תלוי בתסמינים, מסתיים לרוב תוך 5 ימים אך יכול גם להמשך שבועיים. אני מעריך שהרופא חשד באלמנט של אסטמה או שההתקף היה קשה במיוחד.
    כתלות בטיפולים שקיבל בחודש שקדם להתקף, עד 5 ימי טיפול רצופים בבטנזול ושבוע בפרדניזולון לא מקובל לבצע הורדה הדרגתית. ניתן להפסיק לפי שיקול הרופא המטפל קודם להשלמת השבוע או לרדת במינון במידה ושיפור חלקי אולם הורדה הדרגתית במחשבה על "גמילה" מסטרואידים מאריכה את החשיפה לסטרואידים באופן לא מוצדק ואין בה צורך.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

צאיג
    09/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בין חודשיים
    אתי
    22/03/2009

לבני ישנה הפרעות בזמן השינה זה בא לידי ביטוי כך: א} חרחורים,ציפצופיס. ב} שיעול מחנק ג} היתעוררויות בזמן שינה בעיקר המון תזוזויות. אני לא יודעת מה לעשות? אשמח לקבל עזרה מה המשך טיפול? הייתי בצילום ריאה והרופא אמר ריאות נקיות.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בין חודשיים

הוספת תגובה

• צפצופים, שיעול לילי

ד``ר גיא שטויר
    22/03/2009

אתי שלום
    במידה ולא ניתן להגיע לאבחנה בעזרת הרופא המטפל, ובשל גילו הצעיר, לפני צילום נוסף או כל בדיקה נוספת, הייתי ממליץ לפנות לרופא ריאות
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזניל
    איילת
    13/03/2009

בעקבות סימפטומים לבני בן ה-5 של חום גבוה שנמשך 4 ימים+שיעול חזק ולאחר בדיקת ריאות (וללא צילום) החליט הרופא על טיפול באזניל. בני שוקל 18 ק"ג והוא טופל במינון של 4.5 מ"ל תרחיף (180 מ"ג חומר פעיל) למשך 3 ימים. ביום החמישי, לאחר שחלף יום ללא התרופה, שוב עלה החום. הרופא החליט להמשיך את הטיפול מחדש לחמישה ימים נוספים! אני מבקשת לברר לגבי המינון הגבוה שניתן והאם לא מספיק להוסיף יומיים. האם יתכן שכעט הטיפול שובש?. כמו כן אני תמהה כיצד החום עלה כ"כ מהר אם האזניל נשאר בגוף מספר ימים לאחר הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    אזניל

הוספת תגובה

• טיפול באזניל

ד``ר גיא שטויר
    14/03/2009

המינון שניתן של אזניל ומשך הטיפול הם סבירים ונכונים.
    מבחינה אנטיביוטית, קרוב לודאי שעדיין קיים ריכוז גבוה למדי של התרופה, גם יומיים אחרי ולכן:
    1. בדרך כלל אין צורך להוסיף ימי טיפול, אולם החולטה שכזו עשויה להיות סבירה בהחלט במצבים מסוימים.
    2. במצבים בהם החום עולה למרות טיפול אנטיביוטי, קיימת סבירות שמדובר במחלה שאינה חיידקית (ויראלית) או שהחיידק עמיד לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול אצל ילדה בת 7
    דני
    12/03/2009

למעלה מחודש הילדה משתעלת שיעול יבש נון סטופ (זה התחיל במחלה ויראלית). בגלל שהשיעול יבש נתנו סירופ (ברונכו די) שעזר לכמה ימים אבל השיעול התגבר שוב. היו לה במהלך החודש גם כאבי אוזניים ורופא אף אוזן גרון בדק, קבע שמדובר בדלקת אוזנייים ונתן לה אנטיביוטיקה. התאבון בסדר, הילדה בריאה בדרך כלל, לא היו לה מעולם בעיות אסטמה וכדומה. מה אפשר לעשות, זה שיעול מאוד מטריד. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול אצל ילדה בת 7

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר ארנון אליצור
    12/03/2009

דני שלום,

במקרה כזה חשובה מאד הבדיקה וההאזנה לריאות. ניתן לנסות טיפול במשאפים לתקופה מסוימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול עם סטרואידים - מתי ?
    אוריה גלזמן
    08/03/2009

שלום בני בן ה 5 מאובחן כבעל אסטמת ילדים קלה.אחת לכמה חודשים יש התקף רציני ואז קצב נשימות מגיע לסביבות 40 ואנחנו מטפלים לפי הוראות רופא ולפעמים מגיעים לחדר מיון. מספר שאלות בבקשה: 1.מהו סדר טיפול נכון בבית אם אין רופא? אינהלציה של 0.5 ונטולין+ 1.5 מיי מלח ולאחר כמה דקות אני נותן 2 לחיצות במשאף בודיקורט דרך נבו צ'יימבר ואם כל זה לא מצליח לאחר 45 דקות אני ממיס לו 4 כדורי בטנזול. האם זה נכון? המינון וגם סדר הטיפול ? 2.האם כדאי לעבור למשאף ונטולין במקום אינהלציה ? יש לציין כי הוא ילד מקסים שמקבל הכל. 3.והכי חשוב - מתי בכלל מתחילים סטרואידים? האם רק אחרי כמה שעות של התקף או מיד כשיש התקף קל ? אני יודע שטיפול בסטרואידים נועד לכמה ימים.איזה סטרואידים מומלץ? בודיקורט או בטנזול ? תודה מראש אוריה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול עם סטרואידים - מתי ?

הוספת תגובה

• טיפול עם סטרואידים

ד''ר ארנון אליצור
    13/03/2009

שלום אוריה

שמתי לב שהשאלה שלך נותאה ללא מענה ובעיני אלה שאלות חשובות מאד.

1+3. יש 2 קבוצות של תרופות באסתמה - תרופות הניתנות להתקף חריף ותרופות הניתנות כטיפול מונע.
    ונטולין שייך לתרופות הניתנות לטיפול חריף ועל כן בעת התקף יש לטפל איתו.
    בודיקורט שייך לקבוצת התרופות המונעות - זאת אומרת תרופות הניתנות בעת שהילד בריא בכדי להפחית/למנוע את ההתקפים. למרות שהוא ניתן לעיתים קרובות כטיפול בהתקף חריף - יעילותו בהתוויה זו מוגבלת ביותר. אמנם בודיקורט יכול לשפר מעט את התסמינים של הילד, אך הוא לא הוכח כמפחית אישפוזים או טיפולים בסטרואידים בכדורים.
    לכן בעת התקף אסתמה קל - בו יש מעט שיעול וצפצופים החולפים לאחר טיפול בונטולין (לפחות למספר שעות) ללא מצוקה נשימתית, ניתן לטפל בונטולין בלבד 4-6 פעמים ביום. בהתקף יותר משמעותי, או התקף הנמשך למעלה מיומיים-שלושה ואינו חולף, צריך להוסיף סטרואידים סיסטמיים (בטנזול).
    2. יעילות הטיפול תלויה בראש וראשונה במה שעובד לאותו ילד, לחלק יותר נוח עם אינהלציות ולחלק יותר נוח עם משאף. בילד בן 5 שנים, שלדבריך משתף היטב פעולה - עדיף משאף עם אירוצ'מבר. זה יותר מהיר, נוח ואפקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומהו מינון מקובל בכדורי בטנזול ?

אוריה גלזמן
    20/03/2009

היי ד"ר תודה רבה על תשובתך. אז לפי הבנתי יש חשיבות רבה לטיפול מונע שניתן כנראה בדיוק בעונה הרגישה.האם טיפול כזה יכלול משאף בודיקורט לבד או מומלץ להוסיף גם סינגולר ? מה יותר יעיל ? שאלה נוספת,מהו מינון מקובל בכדורי בטנזול לילד בן 5 ? נניח שהוא מתחיל לעבור התקף קשה (מה שישאיר אותו לכמה ימי טיפול בבטנזול)האם מתחילים ב 4 כדורים בכל מנה בוקר + ערב ? אני יודע שמומלץ להוריד בהדרגה את הטיפול. תודה מראש ! אוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים באסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    21/03/2009

אוריה שלום,

ההחלטה לגבי בחירת הטיפול המונע והמינון המתאים היא ספציפית ומותאמת במיוחד לכל ילד.
    גם הטיפול בסטרואידים סיסטמיים (בטנזול) צריך להיעשות ע"י רופא מטפל לאחר שבדק את הילד.
    אתה לא רוצה שהטפול בבן שלך יעשה דרך האינטרנט אלא בצורה יסודית ותוך קבלת אנמנזה מפורטת וביצוע בדירה גופנית.
    זה יכול להיעשות או ע"י רופא הילדים שלכם או ע"י רופא ריאות במידה ויש צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה וקשיי נשימה
    לחיאני זיוה
    07/03/2009

לבת שלי שיראל יש אסטמה כבר מגיל חודש והיום היא כבר בת 10,מקבלת כבר למעלה מ-6 שנים באופן קבוע סינגולר ומשאפים מכל הסוגים ניתנו לה,(סיבוקורט,פליקסוטי, ועוד) ללא הטבה במצבה, ההיפך השנה היו לה התקפים קשים ביותר. האם יש פתרונות שאתם יכולים לייעץ לי

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה וקשיי נשימה

הוספת תגובה

• אסטמה בשליטה לא טובה

ד``ר גיא שטויר
    08/03/2009

זיוה שלום רב
    אחת ההטויות המוחלטות להפנייה לרופא ריאות היא אסטמה בשליטה לא טובה
    אני מעריך שניתן יהיה לעזור לילדך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול שמוביל להקאה אצל ילדה בת 3
    מירב ב.
    05/03/2009

שלום רב, מדובר בילדה בת 3 שמזה חודשים רבים סובלת משיעול כבד (כמו של אדם מעשן) המתרחש רק בלילה. במהלך היום הילדה פעילה - אם בגן ואם בבית עם אחיה. במהלך כל התקופה ביקרנו אצל רופאת הילדים שהתעקשה שלא מדובר במשהו רציני מלבד התקררות, לאחר מכן ברונכיט - לא הופננו לרופא מומחה או לבדיקה ספציפית. הטיפול שניתן לה הוא אינהלצי בודיקורט מס' פעמים ביום, לאחר מכן עברנו לטיפול במשאף מיוחד לילדים והשתמשנו בונטולין + בודיקורט. דבר לא עוזר ולא מביא לשיפור בשיעול שלה וכפי שצויין היא מקיאה כתומאה מכך. אנו אובדי עצות. עפ"י התיאור שלעיל האם תוכל לכוון אותנו לבעיה שיש לה? מה אתה ממליץ לנו לעשות \ לאן לפנות? תודה רבה.

הוספת תגובה

• שיעול לילי

ד``ר גיא שטויר
    08/03/2009

מירב יקרה
    הסיבות הנפוצות לשיעול לילי כוללות אסטמה, רפלוקס קיבתי -וושתי, נזלת, ועוד, אולם
    לא ניתן לבצע הערכה דרך האינטרנט בלי לשמוע את הסיפור באופן בלתי אמצעי ולבדוק את הילדה.
    במידה והבעייה לא נפתרת, הייתי ממליץ לבקש הפנייה לרופא מומחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה