מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעולאלינה10/07/2009
שלום
ביתי בת שנה וחמישה חודשים
לפני כשלושה חודשים החלה להשתעל ללא חום.בתחילה נאמר לנו שאם מדובר בשיעול שלא עולה על 10 ימים ניתן "להתעלם".
לאחר תק' זו בערך החל לעלות חום והגענו למוקד רפואי.
עשו צילום ריאות ונאמר ע"י רופא המוקד שיש לה דלקת ריאות ונתן מוקסיויט למשך 10 ימים 250mg
החום ירד כעבור 3ימים אך השיעול לא נעלם.
רופא המשפחה טען כי הצילום הראה רק דלקת נגיפית וטען כי מדובר באסטמת תינוקות
החלנו במתן בודיקרט (ונטולין רק יומיים) ובמקביל כ-3 שבועות בסינגולר.
(היתה הטבה אך נראה כי השיעול לא חלף עם הטיפול מאחר ונמשך גם במקביל
בשלב כלשהוא הפסיקה להשתעל כחודש ימים אולם שוב חזרה להשתעל לפני כשבועיים.
מדובר בשיעול הרבה פחות חזק וכן מופיע בעיקר ואולי רק בלילה סובב השעה 3 בבוקר (ממש כך...) ולעיתים עם הקימה משכיבה.
איני יודעת מה עליי לעשות - נאמר לי להתחיל שוב בבודיקרט אך איני בטוחה אם אני רוצה להלעיט את ביתי בבודיקרט (אולי בהנחה ואין מדובר כלל באסטמה)
האם יתכנו סיבות אחרות לשיעול מהסוג שאני מתארת עליו - כעת קצר ומתרחש בלילה ?
האם ניתן לחשוב על אלרגיה כגורם ואם כן כיצד בודקים.
לציין כי היתה נזלת בחורף (גם ירוקה) ולעיתים אני שומעת כמו חרחורים במהלך שינה אך א.א.ג בבדיקה ידנית רגילה טען כי אינו רואה שקדים או פוליפים מוגדלים וכך בעצם שללתי (אולי אני טועה) אבחנה אחרת שאולי מדובר ברגישות דרכי נשימה עליונות ולא תחתונות.
הילדה תיכנס לגן בספטמבר בע"ה ואני ממש חוששת מהתגובה למגע עם ילדים ולהתקפים קשים אם אכן מדובר באסטמה
מה דעתך?
האם מוצרי חלב /סימילאק יכולים לעורר הבעיה
אגב הילדה חסרת תיאבון - היא יכולה להישאר ללא אוכל ולא לדרוש!! וכן אינה ישנה רצוף בלילות מאז שנולדה אם זה יכול לעזור:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול לילי, אסטמה, נזלת ועוד
ד``ר גיא שטויר10/07/2009אלינה שלום
שאלות רבות לך ונראה שרק בעטיין רצוי שתגיעי להערכה אצל רופא ולא תסתפקי בתשובה אינטרנטית. מאחר וחלק ניכר משאלותייך כרוכות בתחום שמומחה במחלות ריאה ודרכי נשימה מתעסק בהם ומאחר ומתן טיפול מניעתי בבודיקורט או בסינגולר לילדים מתחת לגיל 3 שנים מהווה התוויה להפנייה לרופא ריאות הייתי ממליץ לפנות להערכת רופא ריאות.
שיעול שנמשך 3 חודשים אכן אינו אופייני לדלקת ריאה אלא לגירוי מתמשך של דרכי אוויר כדוגמת אסטמה, נזלת אלרגית ריפלוקס קיבתי -ווישתי, חשיפה לעישון או מגרים אחרים ועוד.
חום ותסנינים בצילום החזה יכולים להתאים לדלקת ריאה אך לא רק לדלקת ריאה. האם ילדתך נראתה חולה? האם התנשמה? האם גנחה?
במידה והתרשמת שהטיפול לאסטמה עזר לילדת מהווה הדבר חיזוק משמעותי להערכה שמדובר באסטמה. יש מספר סיבות לשיעול לילי. על מנת להעריך מה היא הסיבה יש לבצע תשאול שלך, בדיקה של הילדה ובחינת כלל תוצאות המעבדה עד כה. אם זאת, ולמרות שאסטמה יכולה להופיע בכל שעה ושעה משעות היום, בניגוד לסיבות אחרות לשיעול לילי, לאסטמה יש נטייה להופיע בן 2 ל4 בבוקר!
בדיקה לאלרגיה כגורם נעשיית ברוב המקרים בגיל מאוחר יותר.
נזלת, פוליפים, שקדים, נחירות עשויים לגרום לשיעול שכזה ובדיקה ידנית אינה שוללת קיומם.
במידה ואין אלרגיה לחלב, מוצרי חלב /סימילאק אינם הסיבה לאסטמה
בן הגילאים שנה לחמש התאבון של הילדים אינו אחיד ואכילה בכמויות קטנות לאורך פרקי זמן ארוכים אפשרית. דרוש מעקב גדילה, בדיקה גופנית ותשעול שנעשים במסגרת ההערכה הרגילה על ידי רופא ילדים.
יש סיבות רבות ליקיצות לילה. רופא ריאות ורופא שינה יכולים לעזור עד מאוד לפתור בעייה זו.
ולסיכום, גשי להערכה של רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול@@@ המשך!!
אלינה10/07/2009היי
תודה מראש על תשובותיך
אני חייבת לציין כי פניתי לרופא ריאות שטען בתחילה כי מדובר ברגישות דרכי נשימה עליונות
ולא אסטמה.
פניתי אליו כעבור חודש פעם נוספת -אז השתכנע עוד יותר שאין מדובר באסטמה ולכן הפנה אותי לבירור א.א .ג ובהמשך מעבדת שינה ובד' אנדוסקופית אולם כפי שציינתי א.א.ג טען כי לא כדאי לבצע בדיקה זו בטענה כי לא נעימה וטען כי הכל בסדר ואחזור אליו באוקטובר! עם צילום סינוסים (הדבר היחיד שגם אותו לא ממש חייב לעשות)
במייל ששלחתי לרופא הריאות בשאלה מה לעשות כעת כשהשיעול חוזר הוא ענה כי נראה לו שכן מדובר באסטמה כי עצם ההפסקה של הטיפול בעצם גרמה לשיעול לחזור וכי אמשיך לתת בודיקרט (הוא המליץ מתן בודיקרט למשך 6 שבועות ואני הפסקתי עם היעלמות השיעול).
משום מה איני מסופקת מתשובות אלו כי נראה שכל שיעול מסתיים באבחנה של אסטמה ולכן אני פונה אליך בבקשה לתת לי קצה חוט האם יש בדיקה שלדעתך כדאי לעשותה על מנת שלא לתת טיפול לשווא?
איזו בד' דם יכולה לעזור?
האם אי מתן הטיפול עלול לגרום להחמרה לדעתך?
חוזרת ואומרת כי השיעול קצר ומופיע בלילה ובבוקר עם השכיבה - ניתן לומר שהשיעול קל ואולי אמא אחרת הייתה מתעלמת ממנו אך איני רוצה להקל ראש..
האם כל שיעול מתמשך לכשעצמו בעייתי ומחייב טיפול? האם אי מתן טיפול בזמן (ממש בתחילתו יכול לגרום להישנות ולכרוניות שלו ?)
כיצד ניתן לדעת האם יש אלרגיה לחלב? האם שיעול לבדו לא יכול לענות כן או לא...
אם עד לגיל זה לא היה שיעול ושתתה מן הסתם סימילאק רוב הזמן זה בהכרח אומר שלא מדובר באלרגיה לחלב/סימילאק
בעלי מעשן כמובן לא בבית אלא במרפסת ונוהג לצחצח שיניים מיד לאחר העישון - האם זה יכול להיות הגורם ?
האם בכל מקרה בודיקרט הוא הטיפול אם וכאשר מדובר באלרגיה/חשיפה לעישון/אסטמה ?
אם נותנים בודיקרט האם מחייב הדבר לתת קורס שלם (שבועיים/חודש) ולא להפסיק עם השגת שיפור?
מה בעצם ההשפעות של התרופה הזו - האם מונעת או מטפלת?
אני חושבת ש-3 חודשים לא קיבלתי תשובה טובה יותר מזו שנתת פה על גבי המסך ולכן מעלה שאלותיי הנוספות.
**אגב האם אכן יש שעות אופייניות לשיעול בין 2-4 או שמדובר בבדיחה:))??
ו...נק' נוספת - הילדה בזמן עליית החום לא הראתה מצוקה נשימתי אלא החום גרם להגעה למוקד שם טענה הרופאה כי יש צפצופים ונתנה ונטולין
האם צפצופים בריאות פעם ראשונה ומקווה שאחרונה גם מעידה על אסטמה.?
ד"ר יקר - מה נראה לך סביר יותר מכל הסיפור הכולל שהעליתי.
תודה רבה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול, אסטמה, עישון ועוד שאלות רבות
ד``ר גיא שטויר13/07/2009אלינה יקרה
הייתי מציע שתחזרי לרופא הריאות שלך להערכה חוזרת
אני משוכנע שידע לעזור לך היטב.
אין שאלה משאלותייך שאין לה פיתרון קל יחסית או אחר.
אכן אסטמה נוטה להופיע בן 2 ל4 בבוקר. מדובר בתופעה מוכרת מאוד משנית לשינויים בהפרשת הורמונים שמתרחשת בשעות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים חריפיםמיטל13/06/2009
ביתי בת 7 סובלת מגיל שנתיים משיעולים חוזרים ונשנים. אורך התקף כשבועיים שלושה כשהוא הולך ומתגבר בשיאו כ- 4 שיעולים חזקים בדקה במשך יומיים עד ארבעה ללא שינוי בין זמן עירות לשינה ולאחר מכן נחלש בהדרגה במשך עוד כמה ימים עד שנעלם. בשנה כ-5-8 התקפים. בגיל צעיר נאמר כי זוהי סוג של אלרגייה ולא קיבלה טיפול. נעשה צילום ריאות שנמצא תקין.
בשנה האחרונה פנינו לרופא אחר שהתחיל טיפול בבודיקורט טורבו הלר 200 מק"ג כשלוש פעמים ביום שימוש יומיומי. יש מעט הקלה בתדירות ההתקפים אך השיעולים עדיין קיימים. בעצם עד היום לא אובחנה הבעייה וביתי סובלת מאוד.
מה לעשות?
בברכה מיטל[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעולים חוזרים
ד''ר ארנון אליצור13/06/2009שלום מיטל,
ילדה בגיל 7 שנים היא כבר גדולה מספיק בכדי לבצע תפקודי ריאות ואין סיבה לתת טיפול קבוע באסתמה מבלי לעשות אבחנה באמצעות תפקודי ריאות תחילה.
עצתי לך לפנות לרופא ריאות ילדים על מנת שיעשה בירור יסודי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת בטניזול לילדה בת 1 וחציאורטל10/06/2009
שלוםץבתי בת שנה וחצי והחלה בטיפול אנטיביוטי ומתן ונטולין עקב דלקת בכלי נשימה עלוינים.בנוסף עקב קוצרחמור קיבלה אינהלציה והרופא רשם לה היום גם בטניזול ל 3 ימיםץהאים מקובל להשתמש בו והאים נכון שאסור להפסיקו בבת אחת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בבטנזול
ד''ר ארנון אליצור10/06/2009ניתן להשתמש בבטנזול בכל גיל. בד"כ הוא ניתן ל - 3-5 ימים ואז ניתן להפסיקו בבת אחת.
בשימוש ממושך (10 ימים או יותר) הסטרואיד הנמצא בבטנזול מדכא את הייצור העצמי של סטרואידים ע"י הגוף. לפיכך, רק בעת שימוש ממושך ( 10 ימים ומעלה) יש צורך בהפסקה איטית של הטיפול על מנת לאפשר את חידוש ייצור הסטרואידים ע"י הגוף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בטניזול
אורטל10/06/2009תודה.והאים מינון שך בטניזול 0.5 מ"ג 3 כדורים בבוקר 2 בערב לילדה ששוקלת 13 ק"ג זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון בטנזול
ד''ר ארנון אליצור13/06/2009זהו בדיוק המינון המומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש יתר בונטולין לתינוקתמיקה10/06/2009
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 9 חודשים.
בערך בגיל 7 חודשים עקב התקפים חוזרים ונשנים הונחיתי ע"י רופא המשפחה לטפל בה עם ונטולין. ככל הנראה לא הבנתי טוב,כנראה גם הוא לא הסביר במדויק ויצא שנתנו לתינוקת כמעט חודש רצוף כל בוקר וערב ונטולין (שתי לחיצות כל פעם).
מאז לא נתתי לה בכלל, גם לא בזמן התקף כי נראה לי שהיא שאפה מספיק לכל החיים.
שאלתי היא , האם יש נזקים שכבר קרו האם יש משהו שעלי לעשות עכשיו או שכבר מאוחר?
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בונטולין
ד''ר ארנון אליצור10/06/2009שלום מיקה,
שימוש ממושך בונטולין אינו גורם לבעיות כלשהן לטווח ארוך. למעשה ישנן מחלות ריאה בהן חולים מטופלים באופן קבוע בונטולין לשנים רבות.
הסיבה שלא משתמשים בונטולין כטיפול קבוע באסתמה היא כי ונטולין מטפל בתסמיני האסתמה אך לא בהתהליך הדלקתי העומד בבסיס המחלה, ולפיכך החולה נמצא בסיכון להתקף משמעותי ואף לאישפוז.
באותה מידה לא הייתי מונע ממנה ונטולין בעתיד במידה והיא זקוקה לו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמכחיל מבכישני04/06/2009
בני בן השנה וחצי סובל מברונכית ספסטית מגיל 3-4 חודשים. טופל בכל התרופות האפשריות ללא הועיל. רוב הזמןהוא מחרחר וסובל מליחה. בחצי השנה האחרונה, כאשר הוא בוכה (לא תמיד) הוא לא מצליח להוציא את הקול והוא מאבד נשימה לפרק זמן של 10-20 שניות ומכחיל כולו. האם יש קשר בין הברונכית לתופעה? ממה הדבר נובע? מה אפשר לעשות שזה קורה? אני מפחדת שהוא פשוט יאבד נשימה ו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכחלה מתוך בכי
ד``ר גיא שטויר05/06/2009שני שלום
יכול להיות קשר בן השניים!
לעיתים , בטעות, ילדים הסובלים מטרכיאוברונכומלציה (דרכי אוויר רכות) מקבלים את האבחנה הלא נכונה של "ברונכיטיס ספסטית" (אין אבחנה כזו! מדובר באסטמה). בנוסף לסימנים מבדילים רבים אחרים ובניגוד ל"ברונכיטיס הספסטית" ילדים עם טרכיאוברונכומלציה נוטים להשתפר בזמן שינה רגועה ולהחמיר בערנות ובבכי. במקרים רבים ובניגוד לאסטמה ילדים עם דרכי אוויר רכות שיקבלו וונטולין לא ישתפרו. ילדים שכאלו עשויים להכחיל בזמן בכי.
המפתח לאבחנה והדרך להבדיל מcyanotic spell (איבוד נשימה על רקע אחר) הוא הסיפור והבדיקה. את הבדיקה רצוי עם סטטוסקופ כפול (סטטוסקופ שיש לו שני ראשים).
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון ושיעולמירב03/06/2009
שלום בני בן שלוש וחצי סבל מדלקת ריאות לפני כחצי שנה שעברה לאחר שבועיים (שבוע מוקסיפן ושבוע נוסף אוגמנטין). לפני דלקת הריאות הוא היה מאוד מנוזל ועם ליחה. בבדיקה הרופא שמע ריאות נקיות אך הליחה התפתחה לשיעול וחום ולאחר בדיקת דם הסתבר כי אכן התפתחה דלקת ריאות עם חדש לנוזל (שאיני זוכרת את שמו בריאה) שאוששה בצילום.
השבוע בני מאוד מאוד מנוזל כולל נזלת בגרון הרופא המטפל בדק ושמע ריאות נקיות אך היום הוא החל גם להשתעל ואני מאוד חוששת ששוב המצב יוביל לדלקת ריאות. בני מקבל פליקסונז מזה שלושה שבועות כטיפול לפוליפים ובנוסף קיבל משלשום3 סיסי אריוס
האם יש דרך למנוע את החמרת הצינון והשיעול לדלקת?
אודה לכם מאוד על תשובה
(אנו אמורים לטוס עוד כשבוע וחצי ואני חוששת במיוחד)
בברכה ותודה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות דלקת ריאה מצינון
ד``ר גיא שטויר03/06/2009מירב שלום
לגבי חששך שלבנך יש שוב דלקת ריאה. אין מנוס מבדיקה על ידי הרופא המטפל.
לגבי דלקת הריאה שבנך עבר לפני כחצי שנה. אמנם קיימים מקרים חריגים אולם הסבירות היא, בנוכחות נוזל בריאות, שמדובר בדלקת ריאה על רקע זיהומי והדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא על ידי מתן חיסוני הילדות המומלצים ובהם, החיסון לפניאומוקוק (PREVENAR) והחיסון לשפעת. האם בנך קיבל את החיסונים הנ"ל? ברצוני לציין שלמרות שארוע בודד של דלקת ריאה אינו מחייב בירור במידה ובנך יסבול מדלקת ריאה נוספת עליו לעבור בירור.
לגבי דלקת ריאה משנית לנזלת. נראה שהרופא המטפל מתרשם שמדובר בנזלת אלרגית או בפוליפים על רקע אלרגי ואכן הטיפול שבנך קיבל עשוי למנוע דלקות ריאה משניות לכך. הייתי מציע לתת לרופא המטפל את הקרדיט ולבחון באם הטיפול שהרופא המטפל נתן אכן בולם את הנזלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות כבדות אצל ילד בו חצי שנהא03/06/2009
שלום,
בני בן חצי שנה כיום. ההיסטוריה שלו עם נשימות החלה בגיל חודשיים, כשבאתי לרופאת ילדים ואמרתי לה שאני שומעת את הנשימות שלו והרבה פעמים תוך כדי הנקה זה נראה כאילו חסר לו אויר והוא מתנתק מהשד במהירות כדי לנשום- היא אמרה שזה שום דבר וזה נראה כמו צוואר קטן. (לא בדיוק הבנתי מה המשמעות של זה) ככה נמשך כל הזמן בלי החרפות וחיינו עם זה. לפני חודש הוא החל לנשום מאוד כבד כמו התנשפויות אחרי הליכה מאומצת ובמקביל שמתי לב שנוצר שקע באזור הריאות ורואים את הנשימות נכנסות פנימה, היתה השערה שמדובר בוירוס בקני הנשימה הוא קיבל אנטיביוטיקה "אזניל", כדורי בנזמול (סדרואידים) ואינאלציות 6 פעמים ביום עם בודיקורט, אחרי שבוע וחצי עם אינהלציה הנשימות פחתו, והפסקתי בהוראת רופא. לפני שבוע עוד פעם הוא לא נשם טוב, הלכתי לרופאה היא שלחה אותי למיון- היא חשבה שזה דלקת ראיות, כשכמה ימים לפני כן עשיתי צילום ריאות והכל היה בסדר, בתכל'ס במיון נתנו לו אינהלציה אחד אחרי השני בהפרשים של חצי שעה וכודר בנזמול (משהו כזה) ושיחררו אותנו הביתה להמשך טיפול אינהלציות- היום הנשימות פחות כבדות אך יש עוד ציפצופים ונשימות לא רגילות- מה עושים??????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות כבדות
ד''ר ארנון אליצור03/06/2009זה המקרה לפנות לרופא ריאות ילדים על מנת שיבצע בדיקה והערכה מקיפה של הילד וצילום החזה ויקבע צורך בהמשך הערכה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשימות של 55 לדקה
סנדרה אבקמובי02/09/2009שלום יש לי ילדה בת 10 חודשים שמזה שבוע וחצי. נושמת נשימות מהירות של 55 לדקה. לקחתי אותה לברזילי והיא אושפזה למס ימים. אך הבעיה לא נפתרה . אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.הרופאים אומרים שזה שום דבר. אכן כך? תודה סנדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשימה מהירה
ד''ר ארנון אליצור02/09/2009שלום סנדרה,
בגיל זה, נשימה מהירה מוגדרת כמעל 50 נשימות בדקה. זאת בתנאים בהם הילד רגוע, לא בוכה או באי שקט, והכי טוב- בעת שישן. כמובן שבכדי לאמר שהכל תקין יש צורך לבדוק את ילדתך ולעבור על הבירור שנעשה במסגרת האשפוז. אם את לא שקטה, אני מציע שתפני שוב לרופא המטפל או לרופא ריאות להערכה נוספת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה לתינקת בת שנה ו3לילי01/06/2009
היי
לפני כחודש היתה עם דלקת ריאות וטופלה 10 ימים עם אנטיביוטיקה זינט
אתמול והיום חום 39.4 ו40.1
מצב כללי ותאבון תקינים, משלשלת לפעמים וטיפה נזלת
שלחו אותנו לעשות בדיקת דם ושתן. השתם יצא תקין בבדיקת דם לפי בדיקת רופאה יצא גבולי לוירוס אבל לאתוצאות דלקתיות
בכל מקרה נשלחנו לעשות צילום חזה שוב, על מנת לשלול חזרה של דלקת הריאות
אני מצרפת תמונה של הצילום כי לא נוכל לקבל תשובה לגביו רק עוד יומיים
האם הצילום תקין? אזכיר שהיתה עם דלקת ריאות לפניקצת פחות מחודש ...
תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד''ר ארנון אליצור03/06/2009הצילום נראה תקין, אבל יש חשיבות בבדיקת הילד עצמו וחיבור כל הממצאים כולל הבדיקה הגופנית, הצילום הקודם ובדיקות הדם על מנת לקבוע טיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודש עם ליחהדידי31/05/2009
בני סובל מליחה רצינית ובעקבות כך משיעול טורדני,
שמאוד מפריע לו לשכב, לאכול (הוא מקיא, כמה פעמים ביום אחרי האוכל), וגם לישון.
האם זה תקין בגיל כזה קטן, לחלות (הוא היה גם מצונן-זה השתפר),
ולהיות עם ליחה במשך שבוע כמעט?
איך אפשר להקל עליו?
בבקשה עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם ליחה
ד''ר ארנון אליצור31/05/2009שלום דידי,
ליחה היא בד"כ תוצאה של זיהום וירלי וזה יכול להתרחש בכל גיל. תינוקות, אשר בד"כ מעדיפים לנשום דרך האף, אכן יכולים לסבול גם מצינון שבילד גדול יותר יהיה קל בלבד.
גם רפלקס ההקאה בתינוקות הוא יחסית רגיש והם נוטים להקיא בעקבות ליחה ושיעול.
חשוב לפנות לרופא הילדים על מנת שיבדוק ויעריך את מצב הילד. אם אכן מדובר בנזלת וליחה, בד"כ בגיל הזה מטפלים עם טיפות מי מלח לאף בלבד, בפרט לפני אוכל ולפני השינה, ובהשכבה גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת בודיקורטפ.23/05/2009
שלום,
בני נולד פג עם BPD ברקע. חודשיים אחרי שחרור מפגייה אושפז עם RSV. לדברי הרופא המטפל הוא אסמטי והוא מקבל טיפול מונע ע"י סינגולר בערב ומשאף בודיקורט בבוקר ובערב. בני בן שנתיים. רופא המליץ לנסות להפסיק בודיקורט החל מקיץ. שכחתי לשאול האם להפסיק בהדרגה (להוריד בבוקר או בערב לתקופה ואחרי זה בכלל) או שפשוט להפסיק? איך זה נהוג?
ודבר נוסף, מהפורום אני מבינה שיש רופא שמתמחה בריאות. האם יש צורך להיות במעקב שלו בנוסף למעקב של רופא ילדים רגיל?
תודה,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת בודיקורט
ד''ר ארנון אליצור24/05/2009שלום,
בד"כ מקובל להפסיק טיפול מונע בהדרגה - לרדת לפעם ביום לחודשיים-שלושה, ובאם אין הישנות של התסמינים לנסות הפסקת טיפול. כמובן שבאם יש התקף או הישנות של תסמינים כרוניים יש לחזור למינון הקודם.
באם בנך לא סובל מתסמינים קבועים, התקפים תכופים או אישפוזים הרי שקרוב לודאי שמעקב רופא ילדים מספק.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יש להפנות לרופא ריאות?
ד``ר גיא שטויר24/05/2009פ. שלום
ההתוויות להפנות לייעוץ רופא ריאות כוללות, ילדים מתחת לגיל 3 שנים שנזקקים לטיפול קבוע (לדוגמה בודיקורט או סינגולר), ילדים מעל גיל 3 שנים שמחלתם לא נשלטת (לדוגמה, סובלים מארועים של שיעול ו/או קוצר נשימה, הזדקקות לסטרואידים סיסטמית כדוגמת בטנזול, דלקות ריאה, הגעה למוקד, יקיצות לילה בשל שיעול...) ופגים שלהם מחלת ריאה של הפגות (BPD). האם ילדך עונה על אחד מהקריטריונים הללו?
ברצוני להזכיר את ההתוויות הנפוצות לשליחה לייעוץ רופא ריאות, להלן:
1. דלקת ריאה חוזרת או דלקת ריאה קשה אחת או דלקת ריאה עם נוזל מוגלתי בחלל בית החזה.
2. שיעול ממושך
3. רעש נשימתי או צפצופים חוזרים שלא נמצאה להם אבחנה ברורה.
4. אסטמה בשליטה חלקית (עדיין יש שיעול ו/או קוצר נשימה) או אסטמה קלה-קבועה בילד מתחת לגיל 3 שנים
5. נחירות או דום הפסקות נשימה בשינה
6. שיעול של דם
7. חולשת שרירים על רקע עצבי או שרירי
8. כל אירוע של חזה – אוויר
9. מחלת ריאה של הפגות
10. אירוע מסכן חיים בתינוק מתחת לגיל שנה (הכחלה, הפסקת נשימה)
11. זיהומים ריאתיים לא נפוצים (לדוגמה שחפת או מחלה פיטרייתית)
12. חשד למחלה ריאתית בחולים עם מחלה ריאומטית או חולים מדוכאי חיסון או איידס
13. חשד למחלת ריאה מולדת או ממצא לא תקין מיקרי (שלא בזמן דלקת ריאה) בצילום חזה.
14. אי-סבילות למאמץ
15. מחלת ריאה קשה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחוריםרובין20/05/2009
ילד בן שנה עם חרחורים מתמידים , ללא סימפטומים נוספים. בגיל שבעה חדשים אושפז עקב
RSV. בבדיקות אצל רופא הילדים - upper respiratory infection. האם ה-RSV משאיר סימנים כדוגמת חרחורים להרבה זמן? מה ניתן לעשות על מנת להיפטר מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרחורים לאחר RSV
ד``ר גיא שטויר20/05/2009לאחר RSV קשה אנו מגלים שכיחות יתר של תסמינים אסטמתים= צפצופים.
חירחורים אינם תופעת הלואי האופיינית לזיהום בעבר על ידי RSV.
אם זאת, מאחר ורעשים נשימתיים עשויים לקבל תיאור זה או אחר על ידי מאזינים שונים אין טוב מ"משמע אוזניים" על מנת לודא שאכן מדובר בחירחורים ולא בצפצופים.
עצתי היא לשאול לדעתו של הרופא המטפל למהות הרעשים הנשימתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חולה אסטמהרובין20/05/2009
נכדי בן 3.5 אובחן כחולה אסטמה (במעקב מרפאת ריאות). הילד מאד רזה (שוקל 14.4 ק"ג) גובהו 99 ס"מ (נולד בשבוע 33). שאלתי - היותו כה רזה, וחוסר העליה במשקל האם יכולה לנבוע מהבעיה הריאתית שממנה יש לו מדי פעם התקפים? צילומי החזה שלו עם תסנינים (בהיותו אסימפטומתי).
הוא מקבל סינגולייר מאז גיל שנתיים עם הטבה כלשהי, עם מרווח בין ההתקפים.
גם כאשר הוא אוכל (לא הרבה) העליה במשקל היא מאד מינורית.
האם זה דפוס של ילדים אסמטיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה ומשקל נמוך
ד``ר גיא שטויר20/05/2009זה לא דפוס רגיל של ילדים אסטמתים. למרבית הילדים האסטמתים יש צילום חזה (בזמן שאינם חולים) ומשקל תקינים.
אני מעריך שכבר עשו לו לפחות תבחין זיעה אחד אולם קיימות אפשריות נוספות.
אנא הציגי את הבעייה בביקורך הקרוב במרפאת הריאות ואני בטוח שעל סמך ההכרות המעמיקה יותר שלהם עם ילדך תוכלי לקבל תשובה רצינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מותר של וונטוליןמור18/05/2009
שלום,
ביתי בת 3 שנים מטופלת בטיפול מונע של סינגולר. בעבר טופלה במיקרי התקף באינהלציות של וונטולין, בודיקורט, אפובנט או במשאפים של בודיקורט וונטולין, במקרים קשים יותר טופלה באמצעות כדורי בנטלן ובמספר פעמים מצבה הסתבך לדלקת ריאות. לאחר לג בעומר הפסקנו את הטיפול בסינגולר בהמלצת מומחה ריאות לאחר שכשנה הייתה ללא התקפים. בימים האחרונים הילדה משתעלת והשתמשנו במשאפים (באמצעות אירו צ'מבר) ללא הועיל. אתמול המצב החמיר והיא התנשמה בכבדות ואף העלתה חום גבוה (39 מעלות) והלכנו לרופאת המשפחה שהחזירה אותנו לשימוש באינהלציות של בודיקורט וונטולין. שכחנו לשאול כמה פעמים ביום מותר להשתמש באינהלציות של ונטולין ומי מלח במיקרים בהם אין שיפור בשיעול, אם כן, חשוב לנו לדעת כל כמה זמן מותר לעשות אינהלציה של מי מלח וונטולין
תודה רבה,
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בוונטולין בהתקף אסטמה
ד``ר גיא שטויר19/05/2009לא קיימת אחידות דעים לגבי המינון בהתקפי אסטמה.
ההנחיות שאני מנחה חלק ניכר מהמטופלים שלי הם ש:
1. על מנת לעצור את ההתקף ולפתוח את דרכי האוויר לתת 2-4 שאיפות של וונטולין ואם לא עוזר לחזור על המנה לאחר 20 דקות. (ניתן במקרים קשים לעלות ל6 שאיפות למנה)
2. בהמשך אם הטבה חלקית, לפנות למוקד ובמידה והטבה משמעותית להמשיך במשאף וונטולין 1-2 שאיפות כל 3-4 שעות ליומיים-שלושה.
* למרות שמשאפים מכילים באופן משמעותי פחות וונטולין מאינהלציה הם לעיתים קרובות יעילים יותר. מכך, במידה והטבה חלקית, ניתן לעיתים קרובות ניתן להעלות את המינון הטיפולי במשאף לפני שמנסים אינהלציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה מגיל שבועיים הייתכן?צפריר12/05/2009
שלום
שמי צפריר ולבני הקטן (היום בן 15 חודש ) מאובחן במעין אסטמה מגיל צעיר מאוד.
בערך בגיל חודש הגענו לבי"ח בעקבות קשיי נשימה
הוא אובחן ב rsv וטופל
מאז ועד היום הוא סובל מקשיי נשימה חמורים עם התקפים תכופים ורציניים
הוא מטופל בטיפול מונע ששונה במהלך הזמן היות ולא מנע את ההתקפים
אושפזנו המון פעמים וכול פעם דרך הטיפול היתה דומה
טופל בבטניזול המצב התייצב וכעבור תקופה קצרה חוזר לאותו מצב
הטיפול בבטניזול נעשה בתדירות גבוהה יותר עם הזמן
בנוסף הוא מקבל פעמיים ביום flexotide וכמו כן ונטולין בתדירות גבוהה
המצב לא משתפר הטיפול מונע לא עוזר
ואנו בחוסר אונים
פנינו לכמה רופאים וניראה שאף אחד לא יכול לאבחן בצורה נאותה
מה בדיוק קורה ואיך אפשר לטפל בזה
האם אפשר לקבל חוות דעת בעניין
בברכה
צפריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה בעקבות RSV
ד''ר ארנון אליצור12/05/2009שלום צפריר,
אשפוז בשל זיהום מ - RSV נמצא מעלה את השכיחות של אסתמה בגיל הצעיר.
יחד עם זאת, ילד שאינו מגיב לטיפול מקובל זקוק להערכה יסודית ע"י רופא ריאות ילדים.
אני מניח שפנית לרופא ריאות שהחל את הטיפול בפליקסוטייד. מאחר והמצב לא התייצב אני מציע לך לחזור אליו להערכה חוזרת.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותמירב08/05/2009
ד"ר אליצור תודה רבה על תשובתך. קראתי אותה לאחר ששלחתי הודעה נוספת.
שאלתי היחידה היא לגבי פליקסונז ובטיחותו למשך שלושה חודשים ברצפיות לילד כבן שלוש
שוב תודה רבה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות
ד''ר ארנון אליצור08/05/2009כפי שציינתי, פליקסונייז היא תרופה בטוחה.
בשל התיאור שלך את אופי השינה של בנך ובשל העובדה שכבר בשעתיים של שינה (קרוב לודאי שנטולת שנת חלום) התגלתה הפרעת נשימה בשינה, אני הייתי ממליץ, גם אם אתם מתחילים טיפול בסינגוליר ופלידסונייז, לעשות בדיקה חוזרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)