פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת מיומה
    דינה
    12/10/2014

בת 39 ללא ילדים אבל רוצה בעתיד.נמצאה אצלי מיומה בגודל של 7 סמ הרחם בגודל 12-14 שבועות הריון.הוצעו לי אפשרויות רק של כריתת שרירן או של לפרוסקופיה. קראתי שיש גם צינתור ואולטרסאונד ממוקד. האם השיטה של צינתור מתימה לנשים ובמצב כמו שלי? מישהי עשתה אולטרסאונד ממוקד וזה מעלים לגמרי את השרירן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת מיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/10/2014

ישנם דברים עליהם ניתן להסביר בערפול, בהעדר מידע מדוייק על מצבך, כלומר מיקום מדוייק של השרירן/ים, קצב גידולם, סימפטומים (כגון דימומים ו/או כאבים) וכיוב׳, ויש דברים עליהם ניתן לאמר דברים ברורים. יש אמנם טיפולים תחליפיים לניתוחים, בגישה זו או אחרת, אבל אין שום טיפול תחליפי (ואם אפשר במצבים מסויימים להמנע מניתוח אז כדאי אכן להמנע מניתוח) בו השרירן נעל, אלא רק בניתוח. לפיכך, שאלתך... ״מישהי עשתה אולטרסאונד ממוקד וזה מעלים לגמרי את השרירן?״... ממחישה את חוסר הבהירות בנושא. לא אולטרהסאונד ממוקד, לא צנתור עורקי השרירן, לא טיפול הורמונלי זה או אחר, ולא טיפול ברפואה משלימה... אף טיפול לא מעלים את השרירן/ים. ולשאלתך הממוקדת יותר: א. הטיפול באולטרהסאונד ממוקד שנוי במחלוקת בין המומחים. ב. הצינתור אינו מומלץ למי שעדיין לא ילדה עקב סכנת פגיעה בשחלות ו/או באספקת הדם לרחם. מעבר לכך לא ניתן להתייחס בשאלתך להתאמת טיפול כלשהו.
    בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותוספת

דינה
    12/10/2014

קודם כל תודה על התשובה. עוד מס שאלות ברשותך-האם יש סיכוי טוב לבצע לפרוסקופיה אם השרירן מקדימה בגודל 7.4 סם? וכמה זמן לאחר לפרוסקופיה או ניתוח להסרת גידול עם בטן פתוחה אסור להכנס להריון?תודה.זה הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותוספת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/10/2014

במידה והשרירן מצוי בדופן הקדמי ונוטה לכוון חלל הבטן ולא אל תוך רירית הרחם (מה שמוגדר כסוב- סרוזי) אזי סביר להניח שניתן להוציאו בגישה לפרוסקופית. משך הזמן להמתנה עד הריון אינו תלוי בסוג פתיחת דופן הבטן (לפרוסקופית או בטן פתוחה), אלא בגודל ועומק הפתח בדופן הרחם שנדרש לעשות כדי להסירו ולשקם את דופן הרחם. זאת נית׳ן לאמר רק לאחר הניתוח. כללית ניתל לאמר שמותר לנסות להרות כ 4-6 חדשים לאחר ניתוח כזה, או כזה. בהצלחה,
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ממוקד
    מורן
    02/10/2014

שלום,
    הרופא שלי המליץ לברר על טיפול באולטרסאונד ממוקד ואמר כי בבית חולים שיבא יש ניסיון טוב עם נשים בעלות מיומות המתכננות ילודה, אך מקריאותי באינטרנט אני מבינה שהטיפול אינו מיועד לנשים המעוניינות לשמר פוריות.
    ברצוני לדעת באופן כללי האם ישנו שינוי בגישה לגבי אולטרסאונד ממוקד בנשים שמעוניינות לשמר את הפוריות שלהן.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד ממוקד

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ממוקד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    02/10/2014

לא ניתן להשיב על שאלתך באשר לטיפול זה, או אחר, בהעדר כל מידע על מצבך (גיל, מיקום שרירנים, סימפטומים, תכניות ילודה, ועוד). מאחר ושאלתך כללית מאד גם תשובתי תהיה כללית. כלומר: הטיפול באולטרהסאונד ממוקד שנוי במחלוקת בין המומחים, בין אם בהקשר לתכניות ילודה ובין אם לאו. גם ההתאמה אליו, אם בכלל, מחייבת בירור מקדים הכולל בדיקת תהודה מגנטית (MRI) מקדימה. אולם כאמור, גם למי שיכולה לעבור את הטיפול, מיקומו של טיפול זה בין מגוון חלופות הטיפול לשרירני רחם (מיומות) שנוי במחלוקת.
    בהצלחה,
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ממוקד לנשים שרוצות להרו

אינסייטק
    27/11/2015

המידע שבידיך לא מדוייק.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) שינה לאחרונה את ההתוויה של הטיפול באולטרסאונד ממוקד במיומות. לפי ההתוויה החדשה נשים שמעוניינות להרות יכולות לבחור בטיפול הזה. שינוי ההתוויה נעשה על פי מידע קליני שהגישה יצרנית המכשור ל FDA אודות מעל 100 מטופלות שהרו לאחר טיפול באולטרסאונד ממוקד.

גם באירופה ובישראל הטיפול באולטרסאונד ממוקד מאושר לנשים שעדיין לא סיימו את תכנון המשפחה.

רק בריאות ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ממוקד לנשים שרוצות להרו - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/11/2015

תודה לעדכון החשוב. מנהל הפורום מקפיד להיות מעודכן במתרחש בתחום הטיפול בשרירני הרחם וכל עדכון מתקבל בברכה ובהערכה. שאלה זו נשאלה בחודש אוקטובר 2014 והתשובה שניתנה הייתה מדוייקת וזהירה. בהודעה לעיתונות שהוציאה החברה המפתחת (שעשתה עבודה מדהימה בפיתוח השיטה הבלתי פולשנית) כשנה לאחר המענה לשאלה זו (ב 7 לאוקטובר 2015) נמסר כי מנהל התרופות והמזון בארה״ב (FDA) אכן אישר את השימוש גם לנשים המעוניינות לשמר פוריותן, וזאת על בסיס נתונים שכללו 118 נשים שהרו לאחר הטיפול. יש להבין שנשים מצליחות להרות עם שרירני רחם, בלי או עם טיפול, זה או אחר. העובדה שנשים הרו גם אחרי טיפול זה היא אכן חשובה ומעניינת, ומשמעותה שלא נגרם נזק בלתי הפיך לתפקוד הרחם. יחד עם זאת, כפי שנכתב במענה לפני שנה, בחירת הטיפול מחייבת בדיקת MRI מקדימה ולריחוק מיקום השרירן מרירית הרחם, כמו גם לגודל השרירן/ים, יש חשיבות רבה בקביעת ההתאמה לטיפול זה. כאמור, חברת אינסייטק מוסיפה כבוד רב לתעשייה הישראלית, ולחדשנות הישראלית ברחבי העולם ונקווה לראות חידושים נוספים היוצאים ממקור יצירתי זה.
    בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות וקושי להכנס להריון
    ענב
    29/09/2014

שלום דר',

אני בת 27, מנסה להכנס להריון כבר שנתיים וחצי ,ללא הצלחה, ללא סיבה הנראית לעין.
    במהלך אולטרסאונד לפני שנתיים התגלו לי שתי מיומות האחת 26 מ"מ והשניה 21 מ"מ בקיר הקדמי. כמובן שעקב הטיפולים ההורמונליים היום הם בגודל 51 מ"מ ו35 מ"מ.
    51 מ"מ בקיר קדמי ומעליו סובסרוטי 36 מ"מ. עשיתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה, צילום רחם תקין, וUS תלת מימד שיצא תקין אך כתוב בו "בחתך קורנאלי חלל רחם ללא עיוות, רחם מפותל ודחוק בעקבות השרירנים" קושי בהדגמתEMJ".
    מה הכוונה ברחם דחוק? לא הצלחתי להבין מהרופא...

מה ניתן לעשות במקרה כזה? אני אמורה להתחיל טיפולי IVF, החשש שלי הוא מהגדילה של השרירנים. האם ניתן להקטין אותם או לחילופין למנוע את גדילתם ע"י טיפול כלשהו? טיפול הומאופטי? או תזונה מיוחדת?

אודה מאוד על תשובה.

הוספת תגובה

• מיומות וקושי להכנס להריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    29/09/2014

שאלתך מורכבת וספק אם מתאימה לפורום ציבורי. קשה לאמר על בסיס מידע זה עד כמה השרירנים מפריעים לך להרות. כמוכן ידוע שבנשים צעירות, בגילך, שרירנים גדלים מהר יחסית גם ללא טיפול הורמונלי מסוג זה שקבלת. נסיון הקטנה בתכשירים הורמונליים (שונים והפוכים בפעילותם) אפשרי, אך הוא מחייב דחיית הטיפול להרות וספק אם זה נכון במצבך. לשאלת התזונה יש הגיון: כדאי להוועץ בתזונאי/ת העוסק/ת .
    בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומקטומיה שמרנית
    שני
    23/09/2014

בת 39, סובלת משרירני רחם הגורמים לי לדימומים חזקים בזמן המחזור וכאבי מחזור חזקים.
    בייעוץ שקיבלתי הומלץ לי לבצע כריתת רחם, היות ואיני מתכננת הריון עכשיו או בעתיד.
    יחד עם זאת, אני לא שלמה עם הרעיון של כריתת רחם וכן רוצה לשמור עליו. הבנתי שבמקרה שלי הדרך היחידה לשמור על הרחם היא בניתוח להוצאת השרירנים בלבד, בגישה שמרנית (פתיחת הבטן).
    שאלתי היא באילו סיכונים הניתוח הנ"ל כרוך, מהי השכיחות של סיבוכים או השלכות גופניות גם לטווח הארוך של ניתוח מסוג זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומקטומיה שמרנית

הוספת תגובה

• מיומקטומיה שמרנית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    23/09/2014

אין שום אפשרות לתת מענה לשאלתך בהעדר מידע על מיקום השרירנים בשכבות הרחם? גודלם? קצב גידולם? ומצבך הבריאותי הכללי.
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט

נטע
    24/09/2014

מדובר בשלושה שרירנים אשר על פי הבדיקה האחרונה (מלפני כחצי שנה):
    שרירן מס' 1: 37X40 מ"מ - מיקום: סבסירוזי, קיר קדמי.

שרירן 2: 45X69 מ"מ, תוך דופני, קיר אחורי.

שרירן 3: 37X37 מ"מ, סבסירוזי, קיר אחורי.

ממצאי הבדיקה כשנתיים לפני כן:
    שרירן 1: 25X31 מ"מ
    שרירן 2: 27X34 מ"מ
    שרירן 3: 22X25 מ"מ.

מעבר לזה בריאה באופן כללי, למעט תת פעילות בלוטת התריס המטופלת באלטרוקסין.

כאמור חושבת על ניתוח שמרני לכריתת השרירנים והשאלה היא מה הסיכונים בניתוח מסוג זה והאם עשויות להיות לו גם השלכות בריאותיות לטווח הארוך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    24/09/2014

האם מדובר בנטע או שני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר באותה כותבת

נטע
    24/09/2014

מצטערת ששכחתי להחליף שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר באותה כותבת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    24/09/2014

אכן, כך חשבתי ולא במקרה שאלתי. נטע, (אם זו אותה נטע?) הפכה לעניות דעתי את השאלות באתר לתחליף להחלטה על טיפול. ציינתי זאת כבר בסבב השאלות והתשובות הקודם של נטע. ואם זו לא אותה נטע, אז סליחה על הטעות, ואבקש למקד שאלה חדשה. בברכת בריאות טובה ושנה טובה.
    פרופ. תדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם בלפרוסקופיה - סיכונים
    נטע
    17/09/2014

אני בת 39, עקב שרירנים ברחם ומאחר ולא מתכננת בעתיד הריון ולידה, אני עומדת לעבור ניתוח לכריתת רחם בלפרוסקופיה.
    שאלתי היא מה הסיכונים הכרוכים בכריתת רחם בשיטה זו והאם יש סיכון לפגיעה בשחלות (כאשר לא מבוצעת כריתה של השחלות אלא רק של הרחם) ולתופעות של בלות מוקדמת? ומה מידת הסיכון לכך?

הוספת תגובה

• פירוט נוסף

נטע
    19/09/2014

רוצה לציין שברקע יש גם תת פעילות בלוטת התריס, מטופלת באלטרוקסין.
    השאלה היא האם השילוב של תת הפעילות עם כריתת רחם עלולים להעלות את הסיכון לבלות מוקדמת ולבעיות הורמונאליות?
    חשוב לי לדעת זאת כי למעשה כבר יש לי תור לניתוח ואני מאוד פוחדת מההשלכות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט נוסף - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    22/09/2014

1. למען הסר ספק, אדנומיוזיס אינו ניתן לניקוז. 2. לא נראה לי שזו שאלה המתאימה לפורום ציבורי באינטרנט. מדובר בנושא המחייב ברור על בסיס אישי כאשר כל המסמכים על מה שבוצע נמצאים בידי הרופא/ה היועץ/ת.
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוז אדנטמיוזיס - בלתי אפשרי

פרופ' יונה תדיר
    22/09/2014

1. למען הסר ספק, אדנומיוזיס אינו ניתן לניקוז. 2. לא נראה לי שזו שאלה המתאימה לפורום ציבורי באינטרנט. מדובר בנושא המחייב ברור על בסיס אישי כאשר כל המסמכים על מה שבוצע נמצאים בידי הרופא/ה היועץ/ת.
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם וטחורים
    נטע
    11/09/2014

בעוד כחודשיים אני עומדת לעבור ניתוח לכריתת רחם בלפרוסקופיה, בגלל שרירנים ברחם.
    אני גם סובלת מטחורים ורציתי לדעת האם ניתוח מסוג זה עשוי להיות בעייתי או מסוכן כאשר יש גם טחורים?

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם וטחורים

הוספת תגובה

• כריתת רחם וטחורים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/09/2014

אין שום קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת סקר לחברות הפורום, קופת חולים
    נטע
    08/09/2014

לצערי אני מבוטחת בקופת חולים מכבי אשר ככל הנראה במסגרתה לא ניתן לטפל במיומות ברחם. הקופה לא אישרה לי טיפול באולטרסאונד ממוקד וגם לא באמבוליזציה (צנתור) השרירנים.

רציתי לשאול את חברות הפורום אם הצליחו לקבל טיפולים אלה (בייחוד לגבי הטיפול באמבוליזציה) במסגרת קופת החולים שלהן ובאיזו קופת חולים?
    מסתבר שלא יהיה מנוס מלעבור קופת חולים כדי לטפל בשרירנים שלי, כאמור אשמח לחוות דעת לגבי קופות חולים ולאיזו קופה מומלץ לעבור לשם כך?

הוספת תגובה

• שאלת סקר לחברות הפורום, קופת חולים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/09/2014

כמי שמייעץ לכל קופות החולים בנושא זה אוכל לאמר במפורש שאין כל סיבה לעבור קופה מסיבה זו. אין זה מתפקידי להמליץ על קופה זו או אחרת, אבל בזהירות הראויה, ומבלי להכיר את פרטי המקרה שלך, ארשה לעצמי לאמר בוודאות שהנחת המוצא שלך שגויה: א. מכבי הייתה הקופה היחידה אשר במשך שנים השתתפה במימון חלקי בטיפול זה של אולטרהסאונד ממוקד, ולאחר שבדקה את תוצאות הטיפול (השנוי במחלוקת) הסירה את המימון. שרותי בריאות כללית מתירה לאחרונה במקרים נדירים, ולאחר אישורים מיוחדים, ב. לעניין הטיפול בצנתור: מדובר בטיפול המתאים בנסיבות מסויימות ולא בכל מקרה (לדוגמא, במקרי דימום חזק, למי שהשלימה את תכניות הילודה ולא בכל מקרה של מיקום או גודל) ... ובמקרים המתאימים מכבי מאשרת טיפול זה, כמו גם קופות אחרות.
    בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן פונדלי
    Tal
    16/08/2014

שלום רב,
    התגלה אצלי שרירן פונדלי סובמוקוזי 41X50 מ"מ,
    הבולט לתוך החלל מכיוון הקיר הימני ודוחק את הרירית לשמאל.
    שחלות תקינות,גבולות רחם תקינים.
    האם ניתן לכרות את השרירן באמצעות
    היסטרוסקופיה ניתוחית?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן פונדלי

הוספת תגובה

• שרירן פונדלי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    16/08/2014

הכוון הכללי של סוב מוקוזי (קרי, תת רירי) הדוחק את החלל מוביל לאפשרות של כריתה היסטרוסקופית, אבל זה מצדיק היסטרוסקופיה אבחנתית ע״י רופא/ה המײַומן/ת בשיטה זו. רק כך ניתן לוודא שזה אכן אפשרי, או להתכונן להיסטרוסקופיה טיפולית ולהשלים את הבירור בתחילתה. פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבוליזציה לשרירן
    נטע
    15/08/2014

בת 39, עם שלושה שרירנים ברחם, כשהגדול מהם, בגודל 7 ס"מ בולט אל חלל הרחם. הרחם בגודל 14 שבועות הריון.
    כרגע התכנון הוא לבצע צנטור לשרירן הגדול.
    שאלתי היא האם הצנטור מקטין רק את השרירן או גם את הרחם והאם אחרי טיפול כזה הרחם עדיין עשוי להמשיך לגדול או שהצנטור ימנע זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    אמבוליזציה לשרירן

הוספת תגובה

• אמבוליזציה לשרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    16/08/2014

שאלותיך טובות, אבל ניתן להשיב עליהן באופן כללי ואסור שתקבלי החלטות על סמך מידע זה. הטיפול באמבוליזציה הוא טיפול טוב למקרים המתאימים, בעיקר במקרים בהם הסיבה לטיפול היא דימומים חזקים. הטיפול אינו מומלץ למי שמתכננת עדיין ללדת. הטיפול אינו מעלים את השרירן אלא מקטין אותו על ידי חסימת כלי הדם של השרירן , או השרירנים, ובמידה מסויימת גם של אספקת הדם לרחם עצמו.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

נטע
    04/09/2014

ביקרתי אתמול אצל רופא נשים בעניין הטיפול באמבוליזציה. הוא אמר שהטיפול בעצם גורם להפסקת המחזור לחלוטין.
    האם זה נכון שהמחזור נפסק לחלוטין בעקבות הטיפול או שרק מפחית את הדימום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר רועי משיח
    04/09/2014

לרוב לא גורם לירידה במחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/09/2014

טיפול זה מפחית את עצמת הדימום באופן משמעותי. בכ 10% מהמקרים עלולה להיות פגיעה באספקת הדם לשחלות ובמקרים אלה עלולה להתרחש הפסקה מחלטת של מחזור הווסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן לפני טיפול פוריות והקטנתו
    יעלי
    13/08/2014

שלום,
    יש לי שרירן בגודל 6 סמ שלא פוגע ברחם ולא מעוות אותו ואינו פונה לחלל הרחם (זה ממצאי בדיקת ההיסטרוסקופיה שעברתי)
    הסבירו לי שאם נדרש להוציאו זה כנראה בפתיחת בטן עקב מקומו (ליד כלי דם גדול),
    אני בת 41 לפני צרומת ביצית, ומתכננת הריון , אני מאד פוחדת מניתוח כזה והשלכתו מה גם שאני מתכננת הריון, הלכתי לייעוץ אצל רופא נשים נוסף ומה שהוא המליץ לי זה לא לעשות פעולה כירורגית עקב הסיכונים של איבוד דם ואיבוד רחם, אלא מתן זריקת דקטטפיל (דיכוי הורמונלי ) ל-3 חודשים אמר שיש סיכוי טוב שהשרירן יקטן או אולי ייעלם, וכך יהיה הרבה יותר קל בהריון. מפחידה אותי הזריקה הזו, ההשלכות שלה, רציתי לשמוע פרטים, כיום המחזור שלי מאד סדיר ואני מבייצת , רציתי לדעת האם ייתכן שאחרי טיפול כזה אאבד את המחזור ואכנס בגיל 41 לגיל הבלות? זה מאד מלחיץ אותי גם כן, ואני לא יודעת מה יהיו ההשלכות של 3 חודשים זריקה כזו- אשמח לשמוע על כל ההשפעות שלה והאם אתה דוגל בניתוח להוצאת השרירן (פוחדת פוחדת פוחדת) או הזריקה שאין לדעת לאיזה מקום תקח אותי ?

לתשובתך אודה
    יעל.

הוספת תגובה

• שרירן לפני טיפול פוריות והקטנתו - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    13/08/2014

איני יודע מה המקורות מהם עת שואבת מידע, ואינטרנט אינו המקור אשר עלײַו יש לבסס החלטה על טיפול. רק לצורך הבנת מנגנונים ועקרונות האינטרנט הוא מקור חשוב וטוב. ולכן אסביר בקווים כלליים: 1. כל שרירן מעוות את הרחם. העובדה שאינו פונה לחלל הרחם, או לרירית הרחם, משמעותו שלא ניתן להסירו בגישה היסטרוסקופית, אך אין בכך כדי לאמר דבר וחצי דבר על עוות גוף הרחם. רק שרירן על גבעול מעוות בצורה קלה את גוף הרחם, וזה כנראה לא מה שיש לך. כל שרירן אחר המצוי בגוף הרחם מעוות את תקינות מבנה הרחם, וככל שהוא גדל יגדל גם עוות מבנה הרחם ותקינות תיפקודו.
    2. ההחלטה אם ניתן, או עדיף, לנתח שרירן (מיומה) בגישה לפרוסקופית אינו קשור לקירבה לכלי דם. הוא קשור לגדלו, מיקומו, לתכניות ילודה, ובמידה רבה גם למיומנות המנתח/ת בשיטה זו. נדיר שקירבה לכלי תהווה סיבה להחלטה על הגישה. הניתוחית המעדפת. 3. דקפפטיל, או כל גישה תרופתית או שמרנית שאינה כירורגית, לא תגרום לשרירן להעלם !!!! אין דבר כזה. שרירן יכול לקטון לפרק זמן קצר ולכן ההחלטה אם כן או לא דקפפטיל היא חלק מראיה כוללת של תכנית הטיפול, או כחלק מקדים לטיפול כירורגי או אחר.
    בהצלחה, פרופ׳. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- הקטנת שרירן או ניתוח ?

יעלי
    14/08/2014

בהמשך לתשובתך, במידה ואני מתכננת הריון, לא עדיף לי לפני כן לקחת 3 חודשים את זריקת הדקטפיל כדי שהשרירן יתכווץ ?
    אם אבחר בניתוח, הרופא אמר לי שבמשך לפחות חצי שנה לא אוכל להיכנס להריון,
    כמו כן , לא ענית לי מה ההשלכות של זריקה כזו ? האם בעקבותיה אכן אאבד את הווסת לתמיד ואכנס לגיל הבלות ? הייתי רוצה לדעת מה ההשפעות של הזריקה על הגוף ועל הבריאות הכללית

תודה
    יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- הקטנת שרירן או ניתוח ? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/08/2014

לצערי, נראה שאת מנסה לקבל החלטות טיפוליות לפי האינרנט, וכפי שציינתי, לא לכך נועד. כפי שציינתי גם, איני יודע מה מצב הרחם שלך? היכן מצוי השרירן? וזאת מאחר והתאור שציינת חלקי. לכן לא אוכל להמליץ אם מומלץ לעבור ניתוח או לא.
    דקפפטיל, כאמור, אינו טיפול בפני עצמו אלא מקדים בד״כ לניתוח. הוא ניתן רק למשך 3 חדשים. ולא ניתן לצפות כיצד יגיב הרחם שלך, והגוף שלך, לטיפול זה. טיפול ממושך יותר מכניס למצב דמוי גיל המעבר, אך לא סביר להניח שתאבדי את הווסת לצמיתות, אבל זה תלוי כמובן במצב השחלות שלך אותן ניתן להעריך על סמך בדיקות הורמונליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לך מה לפחד

שירה
    07/09/2014

סתם כדי לעזור לך. אני עברתי הסרת שרירן בהיסטרוסקופיה אומנם אבל זה לא פגע לי בסיכויים להכנס להריון אלא להפך זה גרם לי סוף סוף להצליח אז על אחת כמה וכמה בשיטה לפרוסקופית שזה לא בתוך הרחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה זריקת דקקפטיל?
    סגולה
    13/08/2014

בת 53 עם רחם שרירני. מיומה בגודל 8 ס"מ. הרחם בגודל חודש שלישי וצנח מעט.
    בגלל וסת עם הרבה דם שמתי מירנה.
    הציעו לי אפשרות אחת לזריקת דקקפטיל. מה המשמעות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה זריקת דקקפטיל?

הוספת תגובה

• מה זה זריקת דקקפטיל? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    13/08/2014

תחילה ייאמר שמירנה אינה טיפול לדימומים עקב שרירני רחם אלא לשימומים על רקע הורמונלי. במקרים מסויימים תתכן הפחתה מסויימת בכמות הדימום, אך מאחר ומדובר בהתקן המשחרר הורמונים המיומה כלולה אפילו לגדול עקב טיפול זה. הדבר תלוי, בין היתר, במיקום המיומה, ובגיל בו תגיעי לגיל המעבר. דקפפטיל הוא תכשיר הורמונלי הניתן בזריקה ואשר נועד לדכא את הפעילות ההורמונלית של השחלות על מנת להקטין את המיומה. עקרון טיפולי הפוך מהמירנה. טיפול זה ניתן לעיתים לפני ניתוח ובד״כ אינו טיפול העומד בפני עצמו. בשני סוגי הטיפולים יש חשיבות למועד בו תחדל פעילות השחלות ותכנסי לגיל המעבר. ובכל מקרה, פורום זה נועד להסביר תהליכים ולא לשמש מדריך לטיפול, זה או אחר.
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ואולי גם פוליפ
    נעמה
    11/08/2014

שלום רב, אני בת 38 + 2 (לא יכולה לשלול תוכניות ילודה בעתיד). ביצעתי אולטרסאונד עקב דימומים כבדים במחזורים האחרונים ואנמיה גבולית. במשך שנים הופיע דימום מינימלי כשבוע לפני המחזור (הכתמה בלבד) שנעלם כעבור יום, אבל לאחרונה הדימום הזה נמשך כמה ימים (עדיין מינימלי). כמו כן אני סובלת מלחץ על שלפוחית השתן ורצה הרבה מאוד לשירותים.
    הממצאים בא"ס:
    מידות הרחם- 80x65x60 , עובי הרירית 6 מ"מ
    שרירן בדופן הקדמי - 40x25 מ"מ
    וכן מוקד אקוגני שיכול להיות התעבות אנדומטריאלית אבל לא נשלל פוליפ אנדומטריאלי קטן שטוח.

ברצוני לדעת מה הבדיקות הבאות שעלי לבצע, וכן מה המשמעות של התעבות הרירית אם לא מדובר בפוליפ. לפני כשנתיים עברתי הריון כימי ולא נבדקתי מיד לאחריו בא"ס - האם יכול להיות שמדובר בשאריות הריון?
    רוב תודות!

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ואולי גם פוליפ

הוספת תגובה

• שרירן ואולי גם פוליפ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/08/2014

אין זה נכון לקבל החלטות על סמך מידע אינטרנטי מוגבל, אבל כללית ניתן לאמר בשאלה כגון זו נכון לבצע בדיקת היסטרוסקופיה (ראיה ישירה אל תוך חלל הרחם) ובמידת הצורך ניתן לקחת דגימה לבדיקה מהממצא המתואר, ו/או אם נראה פוליפ ניתן להוציאו בגישה דומה. פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי היסטוסקופיה

נעמה
    11/08/2014

תודה על תשובתך המהירה! לגבי היסטוסקופיה אבחנתית - באילו מקרים הבדיקה נערכת בהרדמה מקומית או מלאה, וכן האם ניתן במהלכה לקחת ביופסיה, או שבדרך כלל הדבר נעשה בהליך נוסף מאוחר יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי היסטוסקופיה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/08/2014

היסטרוסקופיה אבחנתית נעשית בד״כ ללא הרדמה, וניתן לבצע גם דגימת רירית רחם. במידה וצריך מעולה יותר רחבה, או דגימץ רירי מדוייקת מנקודה מבויימת זה מחייב היסטרוסקופיה ניתוחית הנעשית בד״כ בהרדמה כללית (קצרה) או ״טשטוש״ שהוא הרדמה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רועי משיח
    נטע
    10/08/2014

ד"ר משיח שלום,
    ביקרתי אצלך ביום חמישי האחרון במרפאת תל השומר.
    רציתי לדעת האם יש דרך ליצור איתך קשר למספר שאלות דרך מייל או טלפון.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר רועי משיח

הוספת תגובה

• צנתור מיומה
    נטע
    09/08/2014

בת 38, יש לי שרירן בגודל 7 ס"מ, סובלת מדימומים כבדים בזמן המחזור ומכאבי מחזור חזקים.
    ההתלבטות שלי הייתה האם לטפל בשרירן באמצעות ניתוח או באמצעות צנתור השרירן.
    רופא שהתייעצתי איתו מייעץ לי לנסות קודם את הצנתור, בטענה שאם הצנתור לא יעזור, תמיד אפשר לפנות לניתוח.

שאלתי היא תוך כמה זמן מביצוע הצנתור אני אמורה להרגיש הקלה בסמפטומים, הפחתה בדימומים ובכאבים?
    זאת כדי שאוכל באמת לדעת שהצנתור עזר ושאין צורך בניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    צנתור מיומה

הוספת תגובה

• צנתור מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/08/2014

קשה להמליץ על טיפול, זה או אחר, בהעדר מידע בסיסי כגון תכניות ילודה, סימפטומים, מיקום השרירן, האם אחד או יותר, ומה קצב גידולו. מתן ייעוץ ללא מידע (לפחות זה) יהיה בגדר חוסר אחריות.
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט

נטע
    10/08/2014

אני ללא ילדים וללא כוונה ללדת בעתיד.
    מדובר בשרירן בגודל 7 ס"מ, סבסירוזי, קיר קדמי.
    בנוסף עוד שני שרירנים קטנים, בגודל 3 ו-4 ס"מ, קיר אחורי.

לדברי הרופא, הרחם בגודל 14 שבועות הריון.

ההתלבטות היא בין כריתת רחם בגישה לפרוסקופית לבין צנתור מיומה.
    למרות שאין לי תוכניות ילודה מתלבטת האם כדאי להתחיל קודם בצנתור ולא בכריתה של הרחם או המיומות.

שאלתי היא כאמור אם אני מחליטה לפנות לצנתור, תוך כמה זמן אוכל לדעת האם יש תוצאות והאם לא עדיף לפנות לניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/08/2014

כאמור, החלטה על טיפול כירורגי או אחר אינה החלטה שמקבלים בפורום אנונימי באינטרנט. אנונימי, משמעותו בהקשר זה, בהעדר פרטים רפואיים אשר רק חלקם פורטו בתשובתי הקודמת ואשא התשובות להם מולידות שאלות הבהרה נוספות. וכדוגמא לאותה דוגמא: איני יודע מה זה, בגיל כה צעיר, ללא ילדים, ואין לי כוונה ללדת, ומי יודע מה ״יילד יום״ בהקשר לתכניות ילודה. למי שעדיין לא ילדה הטיפול בצינתור (עליו אני ממליץ לנשים מתאימות) אינו מומלץ עקב הסכנה לפגיעה בכלי דם לרחם, ו/או לשחלה, ופגיעה בפוריות עתידית. וזו רק דוגמא רלוונטית אחת.
    עם כל הכבוד שאני רוחש לדור הפייסבוק והטוויטר, כאשר מידע רפואי הוא כה זמין (ולא אמין) רפואה נכונה עדיין אינה נעשית בדרך זו. פורומים כגון אלה נועדו להעשרת הידע הכללי ולא לקבלת החלטות.
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם בלפרוסקופיה
    נטע
    07/08/2014

בת 39, ללא ילדים וללא כוונה להרות בעתיד.
    סובלת משלושה שרירנים ברחם.
    לאחר התייעצות עם רופא נשים במרפאה טרום ניתוחית בתה"ש הבנתי שיש אפשרות לכרות את הרחם בניתוח לפרוסקופי.

שאלתי היא לגבי זמן ההחלמה/אשפוז לאחר ניתוח כזה.
    הבנתי שהאשפוז אחרי ניתוח מסוג זה אורך יום-יומיים.
    מהו משך ההחלמה ואחרי כמה זמן אפשר לחזור לתפקוד מלא?

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם בלפרוסקופיה

הוספת תגובה

• כריתת רחם בלפרוסקופיה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/08/2014

הבעיה העקרית בהחלטה על כריתתה רחם לפרוסקופית היא עצם היכולם לבצעה. זאת, מאחר ולא בכל מקרה ניתן לבצע בדרך זו.
    במידה ורופאי שיבא המיומנים בשיטה זו ממליצים על גישה זו נראה כי בעייה ההתאמה אינה עומדת ולא צריכה להיות התלבטות נוספת. לשאלותיך, משך הניתוח הוא בד״כ כ 1.5-2 שעות, אשפוז של כ 24 שעות, החלמה מהירה יחסית שהיא שונה מאישה לאישה ומהירה יותר מניתוח בבטן פתוחה. אחרי כ 10-14 יום נראה שזה יהיה מאחוריך, ואחרי כחודש תשכחי שעברת ניתוח.
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

נטע
    09/08/2014

מהי רמת התפקוד בזמן ההחלמה? האם אחרי שאשתחרר מבית החולים לאחר הניתוח אהיה במצב שאוכל לעלות 4 קומות ברגל? (גרה בקומה רביעית בבניין ללא מעלית וזה בעיקר החשש שלי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/08/2014

זאת עליך לברר עם המנתח/ת. הדבר שונה ממקרה למקרה לפי סוג הניתוח. כללית ייאמר שתוך 10 ימים (בניתוח בטן פתוחה) , ואולי קודם לכן, תוכלי לעלות מדרגות, תלוי כמובן מה מצבך הכללי. בכל מקרה אסור שזה יהיה השיקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נטע
    09/08/2014

ברור שזה לא יהיה השיקול, רק רציתי לדעת באופן כללי.
    תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה