פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• יחסים לאחר ניתוח
    ריקי
    07/07/2011

לפני כשבועיים עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלה בלפרוסקופיה.
    שאלתי היא מהם הדברים שאסור לי לעשות. באשר ליחסי מין הבנתי שאסור לקיים יחסים במשך שישה שבועות. האם מותר להגיע לאורגזמה דרך נגיעה בפוט ללא חדירה או שגם זה אסור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים לאחר ניתוח - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/07/2011

אין שום בעיה באורגזמה ללא חדירה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה סמבוקוזית
    תמר
    07/07/2011

שלום רב!

גילית היום שגם אצלי גדלה לה מיומה סמבוקוזית בגודל 20x22 מ"מ.

להפתעתי באולטרסאונד לפני כשבועיים אצל הרופאה עקב דימום ביום ה13
    היא לא התגלתה. איך אפשר לעזור לי אני ממש רוצה עוד ילדים...

תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה סמבוקוזית

הוספת תגובה

• מיומה סמבוקוזית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/07/2011

מיומה סוב מוקוזית (תת רירית) גורמת בד"כ לדימומים וניתן לטפל בה בצורה מדוייקת בגישה היסטרוסקופית. עדיף לא לתת לה לגדול, כלומר לא להמתין, כדי שלא לפגוע במיבנה הרחם ואכן להצויאה עם תיקון מיטבי של חלל, רירית, ודופן הרחם. חשוב שהמבצע/ת יהיה/תהיה מיומן/ת בפעולה זו.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה ומחזור
    נטליס
    06/07/2011

אני אמורה לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בשל דימומים ארוכים ובעיה בקליטת הריון
    האם הפעולה עצמה יכולה להקדים/לשבש את מועד המחזור שעתיד לבוא לאחריה?
    יש לי נסיעה חשובה ולא הייתי רוצה לשבש את המחזור הסדיר שלי...
    אם יש סיכון אעדיף לדחות את הבדיקה בחודש/חודשיים

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה ומחזור

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה ומחזור - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/07/2011

לא צריך להיות כל שינוי ואין סיבה לדחות אם יש הצדקה לביצוע הפעולה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר ברחם שעבר כריתת מיומה
    יעל
    05/07/2011

האם יש סיכון יתר בביצוע בדיקת מי שפיר ברחם שעבר כריתת מיומה (10 ס"מ) לפני כ - 4 שנים ?

הוספת תגובה

• מי שפיר ברחם שעבר כריתת מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/07/2011

שאלה מצויינת. באופן עקרוני לא צריך להיות סיכון יתר, אולם קורה לעיתים שבעקבות נתוח קיסרי יש שינויים מהנורמה בתהליך השתרשות השיליה לדופן הרחם. בידיים מנוסות בביצוע בדיקת מי השפיר ובדיקת האולטרהסאונד הנלווית צריכות לבצע פעולה זו ללא הבדל מהנורמה המקובלת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת רחם
    קרן
    03/07/2011

ביום שישי שעבר (24/7) עברתי ניתוח של כריתת רחם ושחלה בלפרוסקופיה.
    הימים הראשונים היו מאוד קשים אבל מיום ליום ניכר שיפור רב במצבי. אני עדיין לא מתפקדת במאה אחוז מתקשה ללכת רגיל ומתעייפת מהר. אמרו לי שלאחר שבוע אני אמורה לחזור לעצמי (למרות שקיבלתי חופשה של שבועיים). האם ההחלמה שלי תקינה? אחרי כמה זמן אני אמורה לתפקד כרגיל?

תודה קרן

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כריתת רחם

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/07/2011

שאלות כגון אלה על החלמה לאחר נתוח יש להפנות לרופא/ה המנתח/ת או למחלקה בה נותחת. גם אם אין סטיה מהמצופה, בכל מקרה של ספק יכולים להשיב לך רק אנשי מקצוע אשר יודעים מה היה בנתוח. פעולה כירורגית, תהה שגרתית ככל שתהיה, שונה ממקרה למקרה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה וגיל המעבר
    חנה
    30/06/2011

האם יש שינוי במיומיות בגיל המעבר ולאחר הפסקת המחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה וגיל המעבר

הוספת תגובה

• מיומה וגיל המעבר - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/07/2011

כן. מיומות מצטמקות בגיל המעבר עקב ירידה בכמות הפרשת ההורמונים, אסטרוגן ופרוגסטרון מהשחלות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים
    כרמלית בן-עזר
    25/06/2011

מה הפירוש לשרירנים ברחם עם גבולות לא סדירים?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים

הוספת תגובה

• שרירנים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/06/2011

בדרך כלל לשרירני רחם יש מבנה ברור, כדורי או אליפסי. קורה לעיתים שהגבולות אינם סדירים, אך לא ניתן להתייחס על פי מענה חלקי.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    ש.פ.
    21/06/2011

בעקבות דימומים בין וסתיים ודימום וסתי כבד, הייתי היום אצל רופא הנשים, שאמר לי שיש לי רחם קצת מוגדל במרקם שרירני.
    הוא נתן לי טיפול באסטרדיול.
    אני בת 39, שנה וחצי לאחר לידה. מעוניינת להרות שוב.
    הרופא היה מאוד עסוק, אז לא יכולתי לשאול אותו מה זה בדיוק רחם במרקם שרירני, מה התועלת ו/או הנזק שעלולים להגרם מהטיפול באסטרדיול והאם הרחם במרקם השרירני עלול להפריע לי להרות שוב, וכן האם התופעה הזו יכולה לחלוף מאליה?
    אשמח מאוד לקבל מכם מידע.
    תודה רבה, שרית

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• שלום רב, - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    23/06/2011

שרירני רחם ידועים כגידולים שפירים שכיחים. הווצרות שרירני רחם מושפעת מרקע גנטי, השפעה הורמונלית, ויתכנו גם גורמים סביבתיים/תזונתיים. מדובר בהתרבות מהירה של תאי שריר ורקמת חיבור היוצאים מתוך שריר הרחם וגדלים כגוש אחד, או כגושים רבים. מרבית שרירני הרחם שפירים, אולם קיים גם מיעוט קטן של גידולים ממאירים המאיימים על אשה אשר שמעה ש... "יש לי גידול". במהלך השנים השתפרה יכולת איבחון שרירני הרחם באופן המאפשר הגדרה מדוייקת של גודלם ומיקומם בקלות יחסית. הגדרה זו, לצד תלונות האשה, ותכניות הילודה שלה, מאפשרים פתרונות ע"י מגוון רחב של שיטות טיפול. מדובר בהתאמה אישית על בסיס תת-התמחויות מגוונות. מגוון טיפולים רחב מצדיק התבוננות שונה מבעבר לגישה האבחנתית והטיפולית. לשאלת הטיפול באסטרדיול אעדיף להימנע ממתן חוות דעת מאחר ואיני יודע מה היו שיקולי הרופא. זאת עליך לברר עם הרופא המטפל שהמליץ על כך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לממצאי אולטראסוונד
    שמרית
    21/06/2011

כתוב בתוצאות
    בחלל הרחם באספקט פונדלי נצפה החזר אקוגני בממדים 22*15*24 מ"מ
    עם החזרים ציסטים קטנים וגבולות ברורים - ממצא היכול להתאים לפוליפ בתוכו הודגמה זרימה המגיעה מקיר פונדלי 0.493

בבקשה מה זה ההחזר הזה? האם הוא מסוכן? האם הכוונה לגידול סרטני??
    אני בת 31,

לקביעת תור
    סגירה
    בירור לממצאי אולטראסוונד

הוספת תגובה

• בירור לממצאי אולטראסוונד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    21/06/2011

המינוח "החזר אקוגני" מקורו בתהודת גלי הקול היוצרים תמונה של גוש בגודל המתואר. אם ניתן היה לאמר מה זה, בדרך זו, סביר להניח שניתן היה לסגור את מרבית המרפאות והמעבדות. הסיכוי שמדובר בגידול סרטני אינו גדול, אבל זה וודאי לא מרגיע אותך, כי את ודאי רוצה תשובה יותר מדוייקת, ואת זה ניתן לדעת רק אחרי בדיקת הגוש.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה או גידול
    מירב רון
    19/06/2011

שלום רב

אני בת 42 וחצי לאמא שלי יש הסטוריה של סרטן רחם (לפני 20 שנה - החלימה ממנו). בחודשים האחרונים התקצרו לי הפערים בין וסת לוסת,החלו כאבים חזקים במהלך הווסת והתחזקו הדימומים. הלכתי לבדיקה רפואית והרופא אבחן שיש לי מיומה ושלח אותי לאלטראסאונד ווגינלי. אני אמורה לנסוע לחול עם ילדי ביום חמישי. האם לאור ההסטולוגיה המשפחתית אני יכולה לגחות את האולטראסאונד בשבוע או שכל יום הוא קריטי במידה וזו לא מינומה אלא גידול סרטני? אני מעדיפה לנסוע לחול עם תקווה ולא עם פחד מטורף מהצפוי.

תודה מירב

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה או גידול

הוספת תגובה

• מיומה או גידול - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/06/2011

על בסיס סטטיסטי יבש אין לך סיבה ללחץ, אך ספק אם יש במילים כלליות אלה כדי להרגיע אותך בדרך בה מנוסחת שאלתך. חשוב לדעת שאין דרך לדעת ב 100% אם זה גידול ממאיר אלא רק במידה ומוציאים את הגידול, המוגדר בד"כ כשפיר. יחד עם זאת, יש מאפיינים קליניים ואחרים אשר רופא/ה מנוסה יוכל/תוכל לתת לך תשובה אשר תהיה יותר מאשר סטטיסטיקה יבשה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקם שרירני יכול לפגוע בסיכויים לכניסה להריון?
    פרופ` יונה תדיר
    15/06/2011

במעקב זקיקים שעשיתי היום:
    רחם – אורך 57 מ"מ
    עובי: 41 מ"מ
    רוחב: 65 מ"מ
    הערות: מרקם שרירני
    עובי רירית הרחם: 10 מ"מ, הערות: תלת שכבתית
    זקיק מוביל 21 ממ
    דוגלס: ללא נוזל

שאלות:
    מתי יתרחש הביוץ?1
    2 מרקם שרירני יכול לפגוע בסיכויים לכניסה להריון?
    3 מה זה אומר תלת שכבתי ?

הוספת תגובה

• מרקם שרירני - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    16/06/2011

מרקם שרירני לא אמור לפגוע בסיכוי להרות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה 43X31X47
    אורית גת
    14/06/2011

שלום רב פרופ' תדיר
    אתמול באולטראסאונד התגלו לי מספר רב של מיומות כשהגדולה
    היא בקיר אחורי 48X56 ואחריה 27X25 והשלישית בסב סרוזי ימני בגודל 39X43
    ולסיום - בסב סרוזי השמאלי 28X31
    בטני נפוחה ויש לי כאבים בעיקר בזמן מחזור
    אני בת 40 ולא מעוניינת להכנס להריון
    ראיתי שיש טיפול באולטראסונד ברמבם ובשיבא
    יש לי ביטוח פרטי אך הוא לא מכסה טיפולים מסוג זה
    מה לדעתך עדיף? הוצאת הרחם כרוכה בהוצאת שחלות? האם קיימת סכנה
    בהשארת כל כך הרבה שרירנים ברחם לאורך זמן?
    בציפיה לתשובתך
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה 43X31X47

הוספת תגובה

• מיומה 43X31X47 - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/06/2011

אורית, יש אכן מגוון חלופות טיפול לשרירני רחם וקשה לאמר מה המתאים ביותר למצבך. זו שאלה של מיקום (מדוייק יותר) , גודל, סימפטומים (כגון דימומים, כאבים וכיוב'), תכניות ילודה (קרובות או רחקות) גיל וכיוב'. הטיפול באולטרהסאונד ממוקד שנוי במחלוקת וההתאמה אליו נעשית רק לאחר בדיקת MRI . אין זה מקרה שהביטוח לא מכיר בכך (לעומת הכרה במרבית הטיפולים האחרונים) מאחר וכאמור, התוצאות שנויות המחלוקת.
    בכריתת שרירנים, עם או בלי הרחם, לא נוגעים בשחלות וזה אכן נקודה שחשוב לדעת.
    לסכום, הסיכון לגידול ממאיר קטן מאד. חבל להזניח מצב זה אשר פוגם באיכות חיים והטיפולים הם קלים ויעילים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה
    נננ
    13/06/2011

בת 38 נשואה +2 ,מיומה בחלל הרחם דמם ויסתי רב המוגלובין 7 הומלץ על נתוח להסרת המוימה.

שמעתי שיש טפול בא.סאונד ומתענינת בו

נתונים בידי רחם מוגדל 80*80*65

מיומה 60*55*45

לא רוצה להכנס לנתוח עקב פחד וחששות..

האם ניתן לבצע טפול אחר לא נתוחי?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה

הוספת תגובה

• מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    13/06/2011

יש מגוון רחב של טיפולים לשרירני רחם .
    עם המוגלובין כה נמוך את חייבת להגיע לטיפול של ממש, ולא ניתן לאמור מה הוא. מה שברור שכך לא ניתן לחיות טוב לאורך זמן. הטיפול באולטרה סאונד ממוקד שנוי במחלוקת והתאמה לביצועו מותנית בבדיקת MRI מקדימה. יש טיפולים מוצלחים אחרים, חלק כירורגיים וחלקם לא, והתאמה להם היא פועל יוצא של מספר פרטים, בעיקר מיקומו המדויק של השרירן (מה שתיארת ממש לא נותן מידע זה).
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממושך
    בת
    09/06/2011

אני בת 47 , ילדתי בניתוח קיסרי תאומות לפני שנתיים לאחר טיפולי הפרייה ממושכים.
    מזה כ-9 חודשים אני חווה מחזור בא והולך, בעיקר בא ולהרבה ימים.
    הדימום נמשך כ- שבועיים מלווה בכאבים חזקים, בטן נפוחה מאוד, יש גם כאבים מכיוון השחלות,
    בין ווסת לווסת יש לי דימומים קלים, כאשר בינהם יתכנו יומיים "נקיים"
    בדיקות אולטרסאונד שבוצעו: אחת לפני כ- 8 חודשים, יצאה תקינה
    השנייה לפני 5 חודשים כנ"ל.
    בדיקות הורמונליות שבצעו ביום ה-2 למחזור:
    LH - Luteinizing Hormone 9.3 IU/l
    :סוחי יכרע
    CHILDREN <0.1-6.0
    FOLLICULAR PHASE 1.9-12.5
    MIDCYCLE PEAK 8.7-76.3
    LUTEAL PHASE 0.5-16.9
    PREGNANT <0.1-1.5
    POSTMENOPAUSAL 15.9-54.0
    CONTRACEPTIVES 0.7-5.6
    FSH 20.3 IU/l
    FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2
    MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4
    LUTEAL PHASE 1.5-9.1
    PREGNANT 0.3-מ ןטק
    POSTMENOPAUSE 23-116
    Estradiol (E2) 200 pmol/L - מ ןטק
    Progesterone 6.9 nmol/L
    Follicular <3 nmol/L
    Luteal 8-68 nmol/L
    Postmenopausal <1.3 nmol/L

בדיקות דם תקינות כולל המוגלובין: 12,3
    בדיקות שתן תקינות
    שאלותיי הן : על פי בדיקות הורמונוליות אלו האם ניתן לקבוע שמקור הדימום הוא בשינויים הורמונליים"
    אם יתכן והרופא לא יכול היה לזהות שרירנים על ידי אולטרסאונד-בוצע על ידי שני רופאים שונים.
    במידה ומקור הדימום אינו הורמונלי או שרירנים ברחם, אילו כיוונים עליי לבדוק.
    הערה: אני שוהה כרגע בארצות הברית וכל בדיקה מחושבת.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום ממושך

הוספת תגובה

• דימום ממושך - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/06/2011

איני יודע מי מבצע את בדיקות האולטרהסאונד ומה מידת מיומנותו. מתוך הנחה שמבוצע ע"י אנשי מקצוע ראויים, אם לא רואים אז אין שרירנים (מיומות) ואז צריך לבדוק כווני אפשרויות אחרים. יתכן ומדובר בחוסר שווי משקל הורמונלי וא בעיה אחרת אותה יש לברר ע"י הרופא/ה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים
    אורלי
    08/06/2011

שלום!
    אני בת 50 ויש לי 2 שרירנים בדופן הקידמי שרירן אינטרמורלי בקוטר 24 מ"מ ובדופן אחורי שרירן נוסף בקוטר 2 ס"מ.
    בדרך כלל המחזור סדיר כל 28 יום ובמשך שישה ימים וכשביומיים הראשונים זרמים חזקים ואין דימום בין המחזורים.
    לאחרונה ההמוגלובין ירד מ-13.6 (נמדד שנה קודם) ל-5.9 , נעשו בדיקות ולא נמצאו ממצאים .
    האם השרירנים גורמים לירידת ההמוגלבין?
    האם זה גם גורם לירידת הברזל?
    תודה
    אורלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים

הוספת תגובה

• שרירנים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    08/06/2011

השרירנים שלך אמנם אינם גדולים, אך ידוע שמיקומם חשוב יותר מגודלם, והמקרה שלך ממחיש זאת היטב. לא ניתן לאמר בדרך זו אם השרירנים הם הסיבה היחידה לירידת ההמוגלובין בצורה כל כך קיצונית. מה שברור הוא: עם אנמיה ברמת המוגלובין כזו חובה עליך להשלים ברור ולטפל בכך. זו כבר אינה שאלה של בחירה אלא של חוסר ברירה, איכות חיים, ופגיעה במערכות גוף אחרות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה