פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה בגודל 12 סמ
    אליס
    17/01/2011

יש לי מיומה בגודל 12 סמ ההיתי במהלך השנה פעמים באולטרסנד ומיומה גדלה ב2 ממ יש לצין שהמיומה לא מפריעה למהלך החיים שלי הוסת סדיר ואין כאבים חוץ מנפיחות בבטן ההיתי אצל רופא נשים דרך הקופה והוא לא ממהר לעשות ניתוח אני בת 40 אם ל3 ילדים רציתי לדעת אם מומלץ לעשות ניתוח האם זה הופך לסרטני איזה טיפול הכי מומלץ לעשות אני ממש מבולבלת כן להוריד להישאר כך אודה באם תעזרו לי להגיע להחלטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה בגודל 12 סמ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה בגודל 12 סמ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    17/01/2011

שאלתך דומה במידה רבה לשואלת השניה והמלצתי לקרוא את התשובה המפורטת יותר שנתתי לה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימצאת בבילבול אמיתי
    חגית
    17/01/2011

אני בת 40 ולאחר שהוצאתי את הטבעת הרופא גילה לי שניי מיומות בגדלים שונים אחד ברירית הרחם 7 ס"מ והשני 10 ס"מ שמכסה את הרחם לפי המימצא של הרופא זה ניקרא בפונדוס. אני ביקשתי מהרופא שיוציא לי רק את המיומות בלי להוציא את הרחם, אך נאמר לי שיש סיכוי שהמיומות יחזרו שנית, ועדיף להוריד את הרחם. יש לי כמה שאלות : מה האחוזים שזה חוזר? ולאיזה גודל? האם זה סיפור להיכנס להריון לאחר הורדת המיומות? והשאלה הכי גדולה האם עדיף להוריד את הרחם במצב הזה?...יש לי שלושה ילדים גדולים שהיינו שמחים להביא עוד אחד

לקביעת תור
    סגירה
    נימצאת בבילבול אמיתי

הוספת תגובה

• נימצאת בבילבול אמיתי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    17/01/2011

אכן, שאלתך מרמזתעל בילבול וחרדה. לעיתים יש הצדקה לכרות את הרחם יחד עם השרירנים, ולעיתים ניתן להסיר רק את השרירנים ולהשאיר את הרחם. הדבר תלוי במיקום, גודל, סימפטומים (כגון דימומים) גיל ולתכניות ילודה. על בסיס התאורים שלך לא ניתן לאמר מה נכון ומה ניתן משום שתאורי המיקום שאת מתארת אינם מספיקים כדי לאמר מה נכון ומה ניתן מבחינה טכנית לבצע. יש לקבל מידע יותר מדויק מסריקת האולטרהסאונד. לעיתים אני נקל בתגובות של נשים בפורום זה או אחר המייעצות לחברותיהן בפורום, לי עשו ככה, וככהה, ולחברה שלי עשו ככה או אחרת, והדבר בלתי סביר... מאלפי נשים שראיתי עו לא ראיתי שתי שנים עם ממצא דומה וסיפור דומה המוביל להחלטה דומה. כל מקרה הוא מקרה לגופו. בגילך (40) לא צריך להטריד אותך במיוחד מה מידת הסיכוי שזה יחזור, אלא מה נכון לעשות כיום. והסיכוי להרות הוא כמובן פועל יוצא של מידת הפגיעה ברחם. ככל שתמתיני יותר סביר להניח שתגדל מידת הנזק לרחם ויקטן הסיכוי לשקמו (אם ניתן עדיין?).
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם.

שמואלי רחל
    21/02/2011

שאלה אליך-לפני 8 שנים שמתי התקן רגיל ולאחר מכן שרציתי להוציא את ההתקן פניתי לרופא נשים בכדי להוציאו לא הצליחו להוציא לי את ההתקן מפני שהחוטים נקרעו פניתי לרופא אחר וגם שם נכשל ההוצאה ושלחו אותי לבית חולים להוציא דרך היסטרוסקופיה עם הרדמה מלאה כשהגעתי לבית חולים עברתי אולטרסאונד ושם התברר לי כי ההתקן לא נמצא עברתי גם בדיקת אגן מחשש שזה נמצא שם וגם שם לא היה הם התבשרו להגיד לי כי אולי הוא נפלט ולא שמתי לב מה שלא כל כך יכול להיות מה לפי דעתך המקצועית זה יכול להיות יש לי כאבים רוב הזמן בבטן התחתונה -אתמול שוב חזרתי להחדיר התקן ושמתי מסוג מירנה -ובאולטרסאונד אמרו לי שיש לי שרירן בקוטר 15 ממ ולחזור לעוד חודש לבדיקתה נוספת מה כל העינין הזה נראה לך תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר
    פרופ` יונה תדיר
    14/01/2011

שלום רב,
    אני בת 39 אם לבן 6 ומנסה להרות מספר שנים, לאחרונה בבדיקת אולטרא סאונד, נמצא רקמת רחם: מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר,
    גודל הרחם 68X 46 X 52 מ"מ, רירית הרחם סדירה, לפני כשנתיים הוצאת פוליפ, עברתי מס' החזרות עוברים היה פעמיים תשובות בטא חיוביות מאוד קטנות. לציין שבהריון עם בני מידי פעם צירים בחודשי הריון מתקדמים אבל לידה שבוע 40.
    שאלתי היא האם במצב זה ניתן להרות? האם השרירן מצריך טיפול?

תודה מראש

הוספת תגובה

• רחם שרירני - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/01/2011

שאלתך מצויינת, אך ספק אם יש לה מענה חד משמעי, בודאי על בסיס מידע זה. יש להגדיר טוב יותר את משמעות מיבנה הרחם, אף כי יש מצבים בהם נותרת ההגדרה כפי שתארת גם אחרי בירור מקיף יותר. הדבר תלוי במידה רבה באיכות הציוד לבדיקה זו ובמיומנות המבצע/ת. לכן גם לא ניתן להשיב לשאלה אם השרירן מצריך טיפול, כי לא ברור בדיוק מה טיבו.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים בתחילת הריון
    גולה
    10/01/2011

שלום, אני בת 35 בשבוע 5 של הריון שלישי. 2 הלידות הקודמות הסתיימו בניתוחים קיסריים עם הידבקויות רבות. אתמול אחרי אולטראסאונד ראשון אמר לי הרופא: "רחם בעייתי יש הרבה שרירנים". מהן ההשלכות של העניין בהתחשב בשני הניתוחים וההידבקויות הרבות? האם מומלץ להפסיק ההריון. תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים בתחילת הריון

הוספת תגובה

• שרירנים בתחילת הריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/01/2011

עם כל רצוני לתת מענה הדבר לצערי לא ניתן. שתי הגדרות היסוד שלך: א. יש הדבקויות. ב. רחם בעייתי, הן הגדרות כוללניות באופן אשר לא ניתן להתייחס אליו בשום צורה רצינית. את מבקשת, ובצדק, עזרה בצעה, אשר סופה צריך להיות כן או לא, ואין בנתונים שאת מספקת אפילו רמז שיוביל להמלצה מושכלת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה

גולה
    11/01/2011

בדוח הניתוח הקיסרי האחרון ממרץ 2007 נרשם: הידבקויות בין אומנטום לפריטונאום, הידבקויות בין פסיה לתת עור, הידבקויות בין פסיה לשריר. באשר לשרירנים, לא נאמר לי דבר מלבד "שרירנים רבים". האם נתונים אלה עוזרים במענה לתשובה להמשך ההריון אם לאו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/01/2011

לא ממש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה

גולה
    11/01/2011

אם כן מה המלצתך להמשך פעולה ע"מ לדעת באיזו דרך לבחור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/01/2011

"רחם בעייתי והרבה שרירנים" אינן הגדרות רפואיות שמובילות להמצלה רפואית. מה זה בעייתי? מה זה הרבה? מה גודלם? מה מיקומם המדוייק?
    רק על סמך מידע ברור ניתן להמליץ.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה
    ענבל
    09/01/2011

היי
    כבר שנה וחצי שאני עוקבת אחר שני השרירנים שלי.הם גדלים לאיטם. היום הגודל שלהם עומד על: 68*99 מ"מ ו 85*54 מ"מ. גודל זה נבדק באוקטובר האחרון.עד השבוע האחרון לא הרגשתי בהם בכלל. השבוע כמה ימים לפני המחזור החודשי ובמהלכו הרגשתי כאבים מטורפים. בעקבות הכאבים קבעתי תור לרופא מומחה שהוא לא הרופא הקבוע שלי שבאופן נחרץ קבע ללכת לניתוח. חשוב לי לציין שהרופאה הקבועה שלי לא מיהרה לשלוח אותי לועדת ניתוחים ואמרה שאפשר להיכנס להריון עם גדול כזה וזה לא אמור להפריע.
    אני לא יודעת מה לעשות. שני רופאים דיעות שונות.
    אני רווקה בת 31 ורוצה מאוד ילדים לא מתכננת אותם בעתיד הקרוב.
    על פי האולטרסאונד הם נמצאים על גבעול הרחם.
    מה הייתם ממליצים אם הייתי מטופלת שלכם?
    אודה לתגובתכם המהירה.
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות קשה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/01/2011

ראשית, לעניין הבקשה לתשובה מהירה, ראוי לציין כי הגב' השניה ששאלה עכשיו קיבלה מענה תוך 6 דקות ואיולו את "רק" תוך 15 דקות. האם זה מהיר מספיק? ומדוע התחלתי עם עניין (שולי) זה, מאחר ונראה שאת ממתינה חודשים או שנים ללא מעשה ופתאום ... הכל נהיה דחוף. אז כדאי שתדעי ש... במקרים כאלה "המהירות מהשטן" אבל המתנה מיותרת להחלטוןת של ממש פוגעות בבריאות. ובהקשר זה את מוזמנת גם לקרוא את כתבתי היום בעתון הארץ "האם עוילם הוא גוילם?" (ללא רמיזה אישית חו"ח :-) ) בדיוק על נושאים של קבלת החלטות בבריאותם של אנשים לגבי גופם ואיכות חייהם.
    ולגופו של עניין: השרירנים שאת מתארת נראים כגדולים ומצדיקים טיפול. הדבר נכון במיוחד לאור גילך (הצעיר יחסית) אשר בו שרירנים בד"כ גדלים די מהר. ומאחר ושרירנים גדלים ברחם, ככל שיגדלו כך עלול להגם נזק לרחם ואולי גם לכושר פוריותך. העובדה שהם "על גבעול" אחד מהם" או שניהם" מקילה על הטיפול בד"כ. אז לסכום, יש הצדקה להגיע לטיפול ויתכן (לאור הגבעול) שזה אפשרי עדיין גם בגישה זעיר פולשנית.
    בהצלחה
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם - מודאגת
    שרירנים ברחם
    09/01/2011

שלום
    אני בת 41 אם לשתי בנות. מעוניינת בהריון נוסף. נשלחי על ידי רופא שלי לאולטרסאונד שגילה:
    שרירן קדמי בקטור 22 מ"מ
    שרירן תתמקוזי אחורי - 17 מ"מ
    שרירן אחורי נוסף בקוטר 17 מ"מ
    מספר שרירנים קטנים נוספים
    עובי רירית הרחבם 15 ,מ"מ - אני לפני מחזור
    דחוקה על ידי שרירנים
    שחלות 19 ממ על 18 ממ תקינה
    שחלה 22 עדל 27 תקינה
    ללא נוזל דוגלס

מה ניתן לעשות? והאם אם ממצאים אלו ניתן להכנס להריון נוסף
    מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים ברחם - מודאגת

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם - מודאגת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/01/2011

השרירני המתוארים כאן קטנים אמנם, אבל עליהם ניתן לאמר כי "הגודל לא ממש קובע". מיקומם נראה כבעייתי מאחר ומיקום תת רירי עלול להיות קשור לתהליך השרשת העובר באותה רירית רחם. מה גם שהרירית מתוארת כדחוקה. ובל נשכח את גורם הגיל אשר הוא בעל משמעות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרירנים ברחם
    09/01/2011

תודה על תשובתך
    אבל לענין הגיל - למה הכוונה? מה המשמעות של הגיל לענין זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים

שרירנים ברחם
    09/01/2011

תודה

לפי התשובה - צריך בכלל לשקול עם להכנס להריון

לעניין הממצאים - מה ניתן לעשות בכלל לגביהם אם אני לא נכנסת להריון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/01/2011

משמעות הגיל היא שפוריות האשה יורדת באופן משמעותי אחרי גיל 40 ולכן אין טעם להמתין ולראות "מה יקרה". אם יש הצדקה לטפל אז כדאי שלא להמתין לירידה נוספת בכושר הפוריות הטבעי. מענה זה אמור להתייחס לשתי שאלותיך הנוספות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך האדיבה.

שרירנים ברחם
    09/01/2011

נראה כי אוותר על "הפנטזיה" של עוד ילד

ולגבי השרירנים - משמע רק מעקב?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך האדיבה. - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/01/2011

א. אינני משוכנע כי המסקנה לוותר היא הנכונה אליה כוונתי.
    ב. ההחלטה מה ואם לעשות על שרירנים קטנים יחסית אך במיקום זה (בהעדר כוונה ללדת) היא לראות מה הסימפטומים להם גורמים השרירנים. במיקום זה יש נטיה לדימומים חזקים המלווים לעיטתים בקרישי דם ובהמשך לאנמיה (חוסר דם) וגם זו יכולה או צריכה להיות סיבה לטיפול. בהעדר סימפטומים וללא כוונה להרות ניתן בהחלט להסתפק במעקב בדיות אולטרהסאונד כל 6-12 חודש.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים

שרירנים ברחם
    10/01/2011

תודה,

אכן, מעולם לא היו לי תופעות לוואי, המחזורים סדירים ללא שום תופעות לוואי וללא כאבים.
    אם ארצה הריון הצטרך להסיר את השרירנים?

ערכתי את הבדיקה יומיים שלושה לפני המחזור
    האם עובי רירית 15 ממ הוא תקין?

ושוב תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/01/2011

הרירית מעט מעובה וההחלטה אם לטפל לצורך פוריות מחייבת הגדרה מדוייקת יותר של מיקום.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאה היפוגני 38*58 מ"מ בשחלה השמאלית
    פרופ` יונה תדיר
    08/01/2011

שלום,
    עשיתי בדיקה אולטרסונט בעקבות כאבים בבטן ויצא לי תשובה:
    ממצאה היפוגני 38*58 מ"מ בשחלה השמאלית מזה אומר???
    אני דיי חוששת תודה

הוספת תגובה

• היפוגני - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/01/2011

היפוגנטי משמעותו המילותית: תת-התפתחות או בתרגום יותר "עממי"... מיבנה שאינו רגיל. ובהקשר זה הכוונה בד"כ בדיקת אולטרהסאונד של השחלות שהוא נראה שונה מסביבתו ומעיד לעיתים על מבנה של ציסטה או דבר הדומה לה. מעבר לכך יש צורך לברר על פי גיל וממצאים נוספים מה? ואם צריך לעשות?
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה ועד שאלה

מירב
    09/01/2011

מה כוונת הרופא לבדוק לפי גיל וממצאים?
    אני בת 24 עדין לא התחתנתי.. אני סובלת מלופוס אם זה קשור בכלל...
    בהתחלה המחזור היה מאוד סדיר רק בחדושים האחרונים התחיל לעשות בעיות אולי זה קשור לזה?!
    ועוד שאלה האם היפוגני זה שיסטה או חלילה שזה יכול להיות משהו גרוע מזה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה ועד שאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/01/2011

בשביל זה יש רופאים עדיין...
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר עוד שאלה בבקשה ?
    אלמה
    04/01/2011

הגינקולוג עשה לי אצלו במרפאה בדיקת אולטראסאונד (וגינלית) שמראה את הרחם ואמר שהכל בסדר, ולגבי שחלות הוא אמר שבגילי הן כבר "לא קיימות". האם האולטראסאונד שאתה מציע הוא חיצוני ונעשה במכון שעושה בדיקת כאלה ? או פנימי (כמו וגינלי) ? ה"משטח" הלוחץ הוא בגודל 3 ס"מ, וממוקם בהמשך לרחם ולוחץ על הלפוחית שתן. איך אפשר לבדוק את המרקם שלו ? ומה פירוש "מכיל הסתיידות" ? ושוב תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר עוד שאלה בבקשה ?

הוספת תגובה

• אפשר עוד שאלה בבקשה ? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/01/2011

אין לדעת בדרך זו מי הרופא ומה מידת מומחיותו ו/או הציוד העומד לרשותו (ואנא, אל תפרטי את שמו בדרך זו - אין זה מקובל).
    הסתיידות: אלה שינויים אשר מיומות רבות עוברות במהלך השנים. תהליך מוכר.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משטח ריקמתי מהרחם שלוחץ על שלפוחית
    אלמה
    04/01/2011

באולטראסאונד דרכי שתן ןוכליות (בגלל בעיה בשלפוחית) וגם ב CT אגן ובטן נירשם: "משטח ריקמתי מכיל הסתיידות בגודל 3 ס"מ " שלוחץ על דופן שלפוחית השתן מבחוץ,מכיוון הרחם ונירשם , בסימן שאלה, שאולי זה שרירן (אין לי דימומים וגם לא כאבים) . . אני בת 74, איך אני אדע במה מדובר?
    אני ניבדקת כל חצי שנה אצל גינקולוג ועושה משטח פאפ כל שנה. נבדקתי גם אצל אורוגינקולוג ופרט לציסטוצל הוא לא מצא ממצא אגני אחר. מדאיג אותי ענין המשטח הריקמתי שלוחץ מכיוון הרחם לשלפוחית , איך אני אדע מה זה ? איזו בדיקה לעשות? תודה .

הוספת תגובה

• משטח ריקמתי מהרחם שלוחץ על שלפוחית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/01/2011

הבדיקה אותה מומלץ לעשות המקרה זה היא אולטרהסאונד אגן (גינקולוגי, רחם שחלות וכו') ע"י מומחה/ית בתחום זה. יש בכך גדיל לקדם אבחנה . בגילך חדוש לראות בנדויק גודל, מיקום, מירקם, ודינמיקה לאורך ציר הזמן. זו צריכה להיות לפחות ההתחלה לברור אשר נועד להרגיע על סמך מידע או להמשיך על פי הצורך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ ברחם
    רחל
    03/01/2011

באולטרא סאונד שנערך בעקבות הפסקת מחזור נמצא פוליפ ברחם,
    לפי דברי הררופא ממולץ לבצע היסטרוקופיה ניתוחית בממצאים-מספר זקיקים קטן,רירית דקה,נמצא מבנה סולידי 4X9 שיכול להתאים לפוליפ.
    יחד עם זאת-לא ביקשו להזמין לניתוח אלא נשלחתי לבדיקות דם ולבקורת נוספת בעוד שבועיים.
    מבקשת הסבר עבור כל הממצאים הנ"ל.
    תודה-רחל

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ ברחם

הוספת תגובה

• פוליפ ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/01/2011

שאלות הבהרה מסוג זה יש לקבל מהרופא המפטל מאחר ונראה שחלק מהדברים המתוארים על ידך אינם קשורים זה לזה והדבר נראה יותר "כטלפון שבור". כל שניתן לאמר הוא רק כי בנוכחות חשד לפוליפ בחלל הרחם יש הצדקה לבצע לעיתים היסטרוסקופיה. האם אבחנתית? או טיפולית? לא ניתן לפסוק על פי ידע זה. כל זה אינו קשור לזקיקים, לבדיקות דם, וכיוב'...
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא היפוגני בפתח הרחם
    א
    02/01/2011

שלום לפני מס חודשים עשיתי אולטראסאונד אגן קטן עקב לידה מוקדמת
    ונימצא שיש לי ממצא היפוגני בגודל5*4 מ''מ ורירית רחם לא סדירה (זה היה ליפני מחזור)
    והרופאה אמרה שזה לא ניראה לה שרירן או פוליפ ובמהלך בדיקות חוזרות זה נהיה יותר קטן וללא זרימת דם. עכשיו אני רוצה להרות ולא בדקתי בהיסטרוסקופיה מה זה,
    האם כדאי לעשות הסטוסקופיה לפני או שאין סיבה לחשוש וניתן להרות כך?
    וכמה זמן אחרי היסטרוסקופיה והגר טסט ניתן להרות?
    והאם יש קשר בין זה לבין הלידה המוקדמת שהיתה לי?
    אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא היפוגני בפתח הרחם

הוספת תגובה

• ממצא היפוגני בפתח הרחם - תגובה

ד''ר חן גולדשמיט
    03/01/2011

שלום רב

הממצא קטן ויתכן לא מפריע לכניסה להריון אבל אם קיים אי פוריות או דמומים מומלץ לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית ובהתאם לתוצאה לשקול כריתת הממצא. ניתן לנסות להיכנס להריון מיד אחרי היסטרוסקופיה והגר טסט ואין קשר בין הממצא ללידה מוקדמת
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן? פוליפ? מיומה?
    רננה
    31/12/2010

שרירן? פוליפ? מיומה? - האם אלו שמות שונים לאותה תופעה? אם לא - מה ההבדל ביניהם?
    אמי מספרת שכמה פעמים הוציאו לה פוליפים מהרחם. האם יש קשר לעובדה שלי יש ברחם שרירן?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן? פוליפ? מיומה?

הוספת תגובה

• שרירן? פוליפ? מיומה? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/01/2011

שרירן ומיומה הם שמות נרדשים לאותה תופעה: שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים* השכיחים ביותר בקרב נשים. כאמור, מרביתם שפירים ורק *1% מהם עלולים להתגלות כגידול ממאיר. בין התלונות השכיחות ניתן למנות: דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים בגוף, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות (קושי להרות ו/או בעיות במהלך ההריון והלידה). רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות המחייבות טיפול רפואי.
    ממה מורכב השרירן? במרבית המקרים מדובר בגידול שפיר* המכיל שילוב תאי שריר, ומרכיבי רקמת חיבור.
    פוליפ: הוא ממצא שונה המורכב מתאי רירית רחם.
    האיבחון לשניהם שונה והטיפולים שונים...
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להבהרה בתוצאות אולטראסאונד
    מיכל
    30/12/2010

שלום רב,

הבוקר עשיתי אולטראסאונד לבדיקת זקיקים לאחר 10 חודשים של ניסיון להכינס להריון. בבדיקה התגלה שרירן בגודל 15*21.
    אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני שנתיים אחרי לידה בניתוח קיסרי בשל ירידת דופק, ללא בעיות בהריון.
    כמו כן הרופאה ציינה כי חלל הרחם אינו תקין והפנתה אותי לחוות דעת שנייה על ידי רופא בכיר.
    האם חלל הרחם קשור למיומה?
    האם המיומה פוגעת בסיכויי להיכנס להריון?
    קראתי כי יש כמה טיפולים לשרירנים, האם כדאי להוציא לגמרי?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אודה להבהרה בתוצאות אולטראסאונד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/01/2011

ההגדרה "לא תקין" היא הגדרה חלקית ובלתי מספקת לצורך מתן חוות דעת. זה יכול להעיד על בעיות רבות ומגוונות, ושרירני רחם זה רק אחד מהם. ולכן לא ניתן להמשיך את התשובה לשאלותיך האחרות. כי יש פתרונות רבים ומגוונים, השאלה היא רק במה מדובר?
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן 47 מ"מ עם גבול מסוייד
    פרופ` יונה תדיר
    27/12/2010

בס"ד
    מה המשמעות של שרירן 47 מ"מ עם גבול מסוייד. (הוציאו לי מיומה אחת לפני 6 שנים ע"י צינתור רחם ). תודה על תשובתכם. שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן 47 מ"מ עם גבול מסוייד

הוספת תגובה

• שרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/12/2010

שרירן בעל שינויי הסתיידות מתאר מצב בו יש הצטברות משקעי סידן ואינו צריך לעורר דאגה בהשוואה לשרירן אחר. וכדאי כי יובהר שלפני 6 שנים לא הוציאו לך שרירן ע"י צינתור מאחר ושרירן מוציאים רק בניתוח. כל שיטות הטיפול האחרות בשרירנים אשר אינן נתוחיות אינן מוציאות את השרירן אלא רק מקטינות אותו, בין אם ע"י חסימת אספקת הדם (כמו בצינתור כלי הדם) או בכל שיטה שמרנית אחרת. השרירן לא מתמוסס ולא נספג ולא נעלם. במקרה טוב הוא קטן במידה מסויימת בגדלו ומשתפרים התסמינים (כגון דימומים וכיוב'). ומבלי לדעת פרטים נוספים עליך באופן אישי ניתן לשער שהשרירן בעל שינויי ההסתיידות הוא זה שהיה לך בעבר עם שינויים אותם בהחלט ניתן להסביר ולהבין.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים בהריון
    MALI
    14/12/2010

שלום רב,
    שאלתי היא כזו אני בת 25 ובהריון לשבוע 12(3) לפני ההריון הובחן אצלי שרירנים וכרגע הם טיפה גדלו ממצאים מראים:
    נצפה רחם שרירני :
    שרירן בדופן הקדמית שמאלית של הרחם שרירן בגודל : 50X36 מ"מ.
    בדופן הימנית אחורית שרירן בגודל : 45X36 מ"מ.

העיניין הוא שידעתי על כך לפני והרופא פשוט שאל אם אני מודעת לכך ולא פירט בהמשך האם זה תקין או לא .
    יש לציין כי אני מרגישה מצויין ולא סובלת מכאבים מחזור סדיר ותקין לפני ההריון.
    בבדיקה שהייתי בשקיפות העורפית הכל ייצא תקין אך שאלתי היא האם יכול להיות שהשרירנים יגדל וזה מסוכן ומה עלול להיגרם מכך?
    זה ההריון הראשון שלי .

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים בהריון

הוספת תגובה

• שרירנים בהריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/12/2010

השאלה אינה האם השרירנים יגדלו בהריון אלא בכמה הם יגדלו. שרירנים גדלים בהריון. בשלב זה אין מה לעשות אלא להיות במעקב רפואי מסודר. נראה כי צדק הרופא שלך בכך שהמליץ לא לגעת בשרירנים בגודל שהיו לפני ההריון בהנחה שהיה מדובר בהריון תוך פרק זמן קצר, ואכן כך קרה. אשר למה יהיה? בד"כ עם שרירנים כאלה מהלך ההריון יהיה תקין וכאמור עליך להיות במעקב במהלכו ולרקראת הלידה.
    בהצלחה
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה הזריזה .

MALI
    14/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה