פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה ולידה
    לי
    14/08/2011

בוקר טוב,
    אני בשבוע 13 להריון ראשון, רופא הנשים הבחין במיומה בקיר אחורי, שאלתי האם מיומה מחייבת/ מעלה את הסיכויי ללידה בניתוח קיסרי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ולידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה ולידה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/08/2011

מענה כללי לשאלה כגון זו מחייב פרטים כגון גילך? גודל המיומה? מיקומה בדופן הרחם?
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ולידה

לי
    14/08/2011

תודה על ההתייחסות המהירה, לשאלותיך אני בת 34 השרירן בגודל 20 מ"מ ונמצא בקיר אחורי. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ולידה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/08/2011

שרירן בגודל זה הוא בד"כ חסר משמעות לגבי היריון. שרירני רחם נוטים לגדול מהר יותר במהלך היריון מאשר ללא היריון, ועדיין, אין סיבה שתהיי מודאגת ממנו. רק לקראת סוף ההיריון ניתן יהיה לאמר מה מידת חשיבותו בהקשר ללידה וקרוב לוודאי שגם אז יהיה חסר משמעות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית רחם בעובי 21 מ"מ
    מיה
    13/08/2011

שלום רב,
    בבדיקה נמצא שיש לי רירית רחם בעובי 21 מ"מ, שחלה ימנית 27*27
    בתוכה זקיק בקוטר 14 מ"מ ושחלה שמאלית 27*27.
    סיכם הבדיקה: רירית רחם מעובה מאד ולא סדירה, ביצעו לי בדיקת
    פיפל והכל יצא תקין. אני בת 38 והפסקתי עם גלולות.
    אני לא עוברת טיפולים ולא היתה לי בעיה בעבר בכניסה להריון
    מה זה אומר רירית רחם בעובי 21מ"מ ?
    האם זאת בעיה שצריכה טיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    רירית רחם בעובי 21 מ"מ

הוספת תגובה

• רירית רחם בעובי 21 מ"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    13/08/2011

לא ברור לי מה מידת הקשר של שאלה זו ל... פורום שרירני רחם.
    אין פרטים על גילך, תרופות, אופי המחזור וכו'.בכל מקרה שאלה ראויה המצדיקה המשך בירור (לא בפורום אינטרנט).
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטורוסקופיה ניתוחית
    רבקה
    13/08/2011

3 חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי , בבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים נתגלה שארית שיליה . לאח ביצוע היסטורסקופיה אבחנתית אכן אושר כי יש שאריות שיליה (לא מעטות )
    ונקבע כי יש לבצע ניתוח להוצאת שארית שיליה .
    עד כמה זמן ניתן לדחות את הניתוח אם בכלל , בכדיי לא לגרום לנזק
    לאחר שקראתי מעט בנושא , נוכחתי כי הדבר לא כזה פשוט וישנם סיבוכים לא מעטים .
    אני חוששת ולכן אשמח לקבל המלצות היכן ואצל מי יש לערוך את הניתוח ...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    היסטורוסקופיה ניתוחית

הוספת תגובה

• היסטורוסקופיה ניתוחית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    13/08/2011

הדבר לא פשוט? והוא גם לא מאד מסובך, לרופאים/ות אשר מיומנים בביצוע הפעולה. אם אכן יש שאריות שיליה בכמות רבה התארגנותן לרקמת חיבור עלולה לגרום לנזק לרחם והמתנה אינה מומלצת. לפיכך, אם את מוטרדת מנזק נראה כי בנסיבות אלה הוא גדול יותר ללא ביצוע הפעולה מאשר מהפעולה עצמה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה
    שרון
    12/08/2011

שלום

בני בת 40 אם לשלושה ילדים לאחר שלושה ניתוחים קיסריים עקב מיומה .

בניתוח הקיסרי האחרון בשנת 2006 הוצא המיומה.

היום בבדיקת אולטרסאונד גינקולוגי נמצא בקיא האחורי מיומה התופסת את רוס שריר הרחם במימדים 87*89 מ"מ.

מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה

הוספת תגובה

• מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/08/2011

ההחלטה תלויה במיקום המיומה ובסימפטומים מהם את סובלת (דימומים וכיוב'). יש מגוון רחב של חלופות טיפול והבחירה נעשית על פי זה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אגן קטן וממצאים
    יונית ברק
    10/08/2011

ערב טוב
    אני בת 46 , אמא לשלושה ילדים, עם תסמינים של גיל המעבר כגון מחזור לא סדיר, ואם מגיע אז ארוך מהממוצע (מחזור אחרון ארך שבועיים) .
    לפני מס' שנים בעקבות מחזור דומה נשלחתי ע"י רופא נשים ל-US אגן קטן, כאשר בו נמצא רחם שרירני עם מימדים של 56X52X58 מ"מ וכן נמצא שרירן בגודל 14X16 מ"מ הדוחק את החלל. וכן נמצא מבנה ציסטי בגודל 20X24 מ"מ בשחלה ימנית.

בעקבות המחזור האחרון ותסמיני גיל המעבר נשלחתי לבצע US אגן קטן חוזר והממצאים היו כדלקמן : רחם שרירני בגודל 67X60X75 מ"מ ושרירן בגודל 37X39 מ"מ הדוחק את החלל במרכז הרחם. השחלות נמצאו נקיות.

בדיקות הדם שערכתי הראו שאכן נכנסתי לגיל המעבר. ושאלתי היא מה הלאה? מה התהליך בהמשך? האם מוציאים שרירן בכזה גודל ואת הרחם או שמשאירים וקודם מנסים טיפולים אחרים הורמונליים ?

במידה ומוציאים מה השיטות הנהוגות היום האם מדובר בהרדמה מלאה, ומה מידת הסיכון בניתוחים שכאלה? ומה הסבירות לסיבוכים אחרי ניתוח כזה? האם נהוג להוציא את כל הרחם או רק את השרירן?

בקיצור לחוצה וממתינה לתשובות.
    בתודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אגן קטן וממצאים

הוספת תגובה

• בדיקת אגן קטן וממצאים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/08/2011

על פי הממצאים שאת מתארת מדובר בשרירן קטן יחסית. ידוע ששרירנים קטנים עלולים לעיתים להטריד (דימומים וכיוב') יותר מאלה הגדולים ולשאלה מה לעשות יש תשובה במקרה כמו שלך בו השרירן דוחק את חלל הרחם. יש הצדקה לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית ולראות מה מידת הבליטה שלו לחלל הרחם ובאותה מידה לקחת גם דגימת רירית רחם לבדיקה. יתכן וניתן להוציאו בגישה היסטרוסקופית, זעיר פולשנית, ובכך לסיים את הבעיה. אם הדגינה ההיסטולוגית תקינה ניתן גם להמתין מאחר ובגיל המעבר, שרירן קטן כזה ממילא יקטן ויעלם עם הזמן.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן
    גלית
    08/08/2011

אני סובלת ממחזור קשה עם דימומים של 8 ימים לפחות, לאחר בדיקה גיניקולגית גילו לי שרירן בגודל 50X58 ס"מ אני בת 39, המליצו לי לשים התקן מירנה על מנת להקטין את הדימום כי אני אנמית, הייתי שמחה לשמוע חוות דעת האם אני צריכה להשים התקן או לבצע הורדת שרירן,? אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

• שרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    08/08/2011

התקן תוך רחמי המשחרר הורמון פרוגסטרון, מירנה, מיועד במקור לטיפול בדימומים אשר סיבתם אינה קשורה לשרירני רחם (מיומה). לעיתים הוא אמנם מפחית את הדימום אך אינו עושה דבר למיומה עצמה. לאור גילך הצעיר יחסית (עוד כ 14 שנים עד גיל המעבר) סביר להניח שהשרירן ימשיך לגדול עד למצב זו לא יהיה מנוס מטיפול של ממש והשאלה היא מתי? התשובה לשאלה זו נקשרת למיקומו המדוייק של השרירן (זאת ניתן להגדיר בבדיקת אולטרהסאונד איכותית) ולפי זה להחלי אם לטפל? כיצד לטפל? ומתי?
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן אינטראמורלי בדופן אחורי - לנתח ולהוציא את השרירן?
    פרופ` יונה תדיר
    04/08/2011

שלום,
    אני בת 28, מעולם לא הייתי בהריון ואני מעוניינת בילדים (בעתיד). מזה שנים אני סובלת מווסת מאוד ארוכה (בין 8 ל-10 ימים, והיו מקרים שאפילו נמשכה 11 ימים). המחזור די סדיר, נע סביב 28 יום (לפעמים נמשך קצת פחות,26-27 יום, ולפעמים נמשך 29 יום). בנוסף, שנים שאני סובלת מכאבים מאוד חזקים בימים הראשונים של הווסת, והדימום מאסיבי בימים אלה. כמו כן, מזה שנים שאני סובלת מאנמיה קלה, ולוקחת ברזל בשל כך (אך לא באופן קבוע). בשנים האחרונות התחלתי להרגיש דחיפות ותכיפות במתן שתן (קשה לי להתאפק). ועוד דבר - שאני לא בטוחה אם הוא קשור, אבל כמה שאני עושה ספורט, ובעיקר כפיפות בטן, אני לא מצליחה להכניס את הבטן, והיא בולטת החוצה. כמו כן, לפעמים קורה שתוקפים אותי כאבי בטן חזקים מאוד-מאוד, כמו התכווצות, בלי קשר לווסת, אבל נראה לי שזה אזור הבטן התחתונה (ואז זה סבל נוראי, ושום כדור להקלה מכאבים לא עוזר, אני מחכה כמה שעות ואז זה עובר). בעבר הלכתי לגינקולוגים לטיפול במחזור. נתנו לי 3 סוגים של גלולות ושום דבר לא עזר, אז חשבתי שזה פשוט רע הכרחי שעלי ללמוד לחיות איתו.
    לאחרונה עברתי בדיקת US גיניקולוגי, בה נמצא כי הרחם באורך 118 מ"מ, רוחב 89 מ"מ ועומק 108 מ"מ. עובי רירית הרחם 11 מ"מ. לא נראה הד קו אמצע. כמו כן, נמצא שרירן 1אינטראמורלי, בקיר אחורי, שאינו דוחק את החלל. מידות: 80 מ"מ/85 מ"מ/82 מ"מ (בשתי בדיקות אחרות נמדד גודלו בכ-100 מ"מ).
    כמו כן, בבדיקת US של כל הבטן, כולל שלפוחית השתן ושארית שתן, לא אותרה בעיה בשלפוחית ושארית שתן היתה תקינה.

1. האם בנסיבות כאלה יש מקום לנתח ולהוציא את השרירן, או שמספיק להיות במעקב? מה השיקולים לכאן ולכאן?
    2. האם יכול להיות שהשרירן דוחק את שלפוחית השתן, אפילו שהוא בקיר אחורי ולא קדמי?
    3. אני בחורה דתיה רווקה. אם אתחתן בע"ה, כנראה שאסבול מ"עקרות הלכתית", נוכח אורך הווסת ומועד הביוץ. האם זה שיקול לטפל בשרירן כרגע?

תודה רבה על הסיוע.

נועה

הוספת תגובה

• שרירן אינטראמורלי בדופן אחורי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/08/2011

שאלתך הארוכה והמפורטת מעלה בעיה מורכבת אשר אינה מתאימה לדיון בפורום ציבורי. עליך להיות במעקב רפואי תוך ידיעה של מספר פרטים מרכזיים: א. שרירן בגודל כזה מחייב טיפול. ב. בגיל צעיר זה יש נטיה לשרירנים לגדול מהר וככל שתמתיני יותר כך יגדל הנזק לרחם ותקטן היכולת לשקמו כראוי. 3. ככל שתמתיני יוגבל מספר חלופות הטיפול. 4. בגיל צעיר זה יש גם סיכוי גדול יותר להופעה מחודשת של שרירן/ים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת מיומה
    מעיין
    04/08/2011

מה הסיכוי לגדילת מיומה מחדש לאחר ניתוח כריתת מיומה בפתיחת בטן.
    השרירן שלי נמצא מחוץ לרחם וגודלו כ- 10 ס"מ

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת מיומה

הוספת תגובה

• כריתת מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/08/2011

אין לשאלה זו תשובה חד משמעית. הסיכוי להישנות (הופעה חוזרת של שרירן) גבוהה יותר בגילאים צעירים (25-35)
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן בקיר אחורי הדוחק את הרירית
    יפעת
    04/08/2011

גודל 18X12 ממ

אני אמורה לעבור טיפולי IVF.
    בשלוש שנים האחרונות לא היה הריון בטיפול IVF האחרון (שלא היו הרבה עוברים אחד בלבד) לא הצליח. יש בעיות פוריות .

מה לעשות ? איזה טיפול אתה ממליץ .
    הרופא המטפל אמר במפורש שזה מונע הריון.

הוספת תגובה

• שרירן בקיר אחורי הדוחק את הרירית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/08/2011

במידה והשרירן מצוי בקרבת רירית הרחם (זאת ניתן לעיתים לראות גם בבדיקת אולטרהסאונד) ניתן לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לראות אם ניתן לטפל בו. במידה ולא ניתן, לא הייתי עושה שום דבר עם שרירן כה קטן.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה
    דפנה
    04/08/2011

אני בת 26 - לפני כמה חודשים נמצא שגדלה לי מיומה בחלק הפנימי של הרחם. במעקב אחרי המיומה - אובחן כי היא גדלה בכמה ס"מ. היום גודלה 10*11 סמ. האם מדובר במיומה גדולה?
    מעבר לכך, אני סובלת בכאבים בבטן התחתונה, שסביר להניח שנובעים מכך. האם מומלץ להסיר את המיומה? אם כן, כיצד?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במיומה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/08/2011

המקרה שאת מתארת אפייני למיומה (שרירן) בגיל צעיר זה. ראשית ייאמר כי התופעה אינה נדירה בגילך, ובנוסף חשוב במצבים אלה לדעת ששרירנים בגיל זה נוטים לגדול מהר (יחסית לשרירנים בעשור הרביעי של החיים) ויש גם נטיה גדולה יותר להישנות של התופעה. כלומר, להופעה של שרירנים חדשים/נוספים לאחר כריתת המיומה/ות. משמעות הדברים נקשרת היטב לתכניות הילודה מאחר ושרירני הרחם מוגעים בשלמות הרחם במידה זו או אחרת, על פי גודלם ומיקומם. הגודל שאת מתארת משמעותי, קצב הגידול כאמור אינו מפתיע, ונראה כי כריתת השרירנים מתבקשת. מתי ואיך? זה פועל יוצא של מיקום, סימפטומים, תכניות ילודה, מספר השרירנים (ולכן חשוב שתהיה בדיקת דימות איכותית אשר תאתר אם יש גם שרירנים קטנים נוספים אשר הם הבסיס לשרירנים הבאים לאורך ציר הזמן) וגם למיומנות הרופא/ה יש השפעה על הגישה הטיפולית שתיבחר. מה שחשוב להסביר עוד כי לא בהכרח גודל הצלקת בדופן הבטן היא החשובה, במיוחד לנשים צעירות חסרות ילדים, אלא הצלקת בדופן הרחם, עומקה, ואופן שיקום הרחם.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 חוות דעת שונות
    סימה
    03/08/2011

אני בת 38.5 .לפני כשנה פניתי למרכז רפואי רבין ושם הוחלט לא לעשות שום פעולה פולשנית לגבי השרירנים, בגלל גילי המתקדם ובגלל שאמי וסבתי סיימו המחזור בגיל מוקדם יחסית. והומלץ, שאגיע אחת לארבעה חודשים לעשות סונר.
    היות ולא הייתי שקטה, פניתי היום לבית חולים שיבא לקבלת חוות דעת שנייה.
    ושם נאמר לי, שעלי לעבור היסטרוסקפיה איבחונית ואחר כך אמ אה ריי ואייפוס, ובשום אופן לא להשאיר את השרירנים, כי הם גדלים ואחד מהם אפילו גדול מכדור טניס.
    ועכשו, באיזו דעה אבחר???

לקביעת תור
    סגירה
    2 חוות דעת שונות

הוספת תגובה

• 2 חוות דעת שונות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/08/2011

איך אפשר לתת תשובה לשאלה כאשר לא ידוע מה היה גודל השרירנים לפני שנה? מה קרה במעקב שהומלץ לך לעשות כל 4 חדשים, שהרי המעקב נועד למנוע הזנחה ואת מתארת עכשיו מצב של שנה לאחר מכן ללא התייחסות למה קרה מאז, וגם לא מה גודלו היום לפי שיבא. שרירן בגודל כדור טניס בגיל זה הוא שרירן קטן יחסית, והיסטרוסקופיה איבחונית עושים רק כאשר בבדיקת אולטרהסאונד יש ממצא המחשיד לקירבה לרירית הרחם. לסיכום, אינך נותנת שום פרט רלוונטי ונראה כי את מחפשת בכל מחיר סתירה בין הדעות השונות ללא כל הצדקה, וללא שנראה שיש סתירה כלל.
    פרופ' תדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 חוות דעת שונות - תגובה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/08/2011

ומה שיותר חשוב... זה ממה את סובלת? אם בכלל? הטיפול בשרירני רחם הוא מגוון ומומלץ על פי מגוון של מרכיבים. אין בכוונתי לחוות דיעה על בסיס מידע דל זה על מי? למה? וכמה?
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה לחופשה בחו"ל ושרירנים
    ליר
    01/08/2011

אני נמצאת בשבוע 15 להריון ובבדיקת אולטרא סאונד נמצאו 3 שרירנים קידמיים בקוטר 56,36,20. מעבר לכך כל מהלך ההריון תקין. האם יש מניעה לצאת לחופשה באיטליה או שיש דברים מיוחדים שצריך להקפיד עקב כך. תודה.

הוספת תגובה

• יציאה לחופשה בחו"ל ושרירנים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/08/2011

שרירנים בהריון גדלים מהר יותר מאחר ללא הריון ולעיתים יש ארועי כאב אשר נגרמים כחלק מגדילה מהירה זו. עקרונית אין מניעה לנסוע אך עליך לדעת זאת ולקחת בחשבון שראוי להיות בקשר עם רופא/ה אשר יוכל לכוון אותך בנמקרה של סמני שאלה על מה? מי? ולמה?
    לא ידוע מה גילך? והאם זנ בריון ראשון, ןלכן כל מענה מסוג זה הוא כללי ולא ניתן כהמלצה או אישור לנסוע או לא לנסוע לטייל.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי US וגינאלי
    טמפורה
    29/07/2011

שלום רב

בבדיקה נמצאו מס' שרירנים:
    קיר אחורי סובסרוזי 32*43 מ"מ, צמוד לו 22*19.
    פונדוס סובסרוזי 28+31 מ"מ
    קיר קדמי פונדלי סובסרוזי 37*34 מ"מ
    קיר אחורי סובסרוזי בקוטר 27 מ"מ
    קיר אחורי פונדלי אינטרמוראלי בקוטר 17 ס"מ.
    קיר קדמי אינטרמוראלי 16*19 מ"מ, צמוד לו בקוטר 14 מ"מ.
    מעל הרחם על גבעול 23*33 מ"מ.
    מידות שחלה ימנית:45*15 מ"מ
    מרקם-תקין
    מידות שחלה שמאלית:26*19
    מרקם תקין
    דוגלס:חופשי מנוזל.
    מידות רחם: 74*57*70
    עובי אנדומטריום.: 5.6 מ"מ

לשאלתי:
    האם ריבוי השרירנים מעיד על צורך בהוצאתם? ובאיזו צורה?
    האם ייתכן כי בגלל השרירנים קיימת בריחת שתן וכאבים איומים בזמן מחזור?
    והאם הוצאתם תפתור את הבעיה?

תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי US וגינאלי

הוספת תגובה

• ממצאי US וגינאלי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    30/07/2011

לא מצאתי את השאלה אלא רק את נתוני הבדיקה. פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי US המשך-שאלה

טמפורה
    31/07/2011

שאלתי:
    האם ריבוי השרירנים מעיד על צורך בהוצאתם? ובאיזו צורה? או הוצאת הרחם.
    האם ייתכן כי בגלל השרירנים קיימת בריחת שתן וכאבים איומים בזמן מחזור?
    והאם הוצאתם תפתור את הבעיה?
    לא ציינתי קודם: אני בת 46
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי US המשך-שאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/08/2011

ריבוי שרירנים בהחלט עלול לגרום לתופעות המתוארות. הרחם ושלפוחית השתן צמודים זה לזה, וכמו שקורה במערכות יחסי שכנות לעיתים, שכן "הפורץ גדר" מפריע לשלוות השכן השני. האם להוציאו מהשכונה? אן לטפל בו בדרכים אחרות? הכל אפשרי ונשקל על בסיס כלל הסימפטומים. הגיל חשוב, מאחיר ובהגיע האשה לגיל המעבר יקטנו שרירני הרחם, אבל בהיות הגיל הממוצע לשלב זה כ 53 ספק אם יש הצדקה לסבול במשך שנים ולפגוע באיכות חיים, או אולי גם ביכולת ליישם חלק מהפתרונות, מאחר ומגוון הפתרונות יעיל ופשוט יחסית.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה 11 ס"מ
    מיומה
    29/07/2011

יש לי מיומה 11 ס"מ שיושבת על גבעול של 3 ממ מחוץ לרחם.
    מה האפשריות להוצאות ללא פגיעה ברחם.
    האם רק ניתוח פתיחת בטן או שיש אפשרות אחרת יותר קלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה 11 ס"מ

הוספת תגובה

• מיומה 11 ס"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    29/07/2011

מיומה על גבעול ניתן בדרך כלל לכרות בקלות רבה יחסית הלפרוסקופים תוך שימור מיטבי של הרחם. הדבר מחייד מיומנות כירורגית מתאימה אולם המתנה נוספת (תלוי מה המיקום המדוייק) עלולה למנוע אפשרות ביצוע הפעולה בדר זו. פרופ. יונה תשיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שרירן ללא הוצאת רחם
    אני
    28/07/2011

יש לי תור לניתוח לכריתת מיומה בלבד ויתכן שהתאריך נופל לי על מחזור.
    האם יש בעיה עם זה שאני אהיה במחזור וינתחו אותי בניתוח עם פתיחה בבטן.

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שרירן ללא הוצאת רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    28/07/2011

לא מקובל לבצע ניתוח ברחם בזמן מחזור
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת מיומה

מיומה
    29/07/2011

לאחר כמה ימים מסיום המחזור ניתן לבצע את הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    29/07/2011

תוך 2-3 ימים. פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שרירן ללא הוצאת רחם

אני
    30/07/2011

מה זמן ההחלמה בניתוח זה (פתיחת בטן) , כמה זמן אחרי אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית + ריקוד (ריקודי בטן) ויחסי מין.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שרירן ללא הוצאת רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    30/07/2011

משך הזמן שונה מאשה לאשה ומהכוח לנתוח. כללית ניתן לאמר שאחרי פתיחת בטן ההחלמה היא כ 3-5 שבועות לפעילויות כגון אלה. פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה