פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    תהל
    07/06/2011

מזה שבוע ימים סובלת מכאבי בטן חזקים ללא שלשולים והקאות. יציאות מידי בוקר.
    הייתי אצל רופא נשים שאמר שיש לי מיומה שלא צריך להתייחס אליה כרגע.
    האם יש מצב שהמיומה גורמת לכאבי הבטן? חשוב לציין שהכאב מגובה הטבור ולמטה וכל פעם במיקום שונה.
    אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/06/2011

בהתייחסות שטחית שממש אינה מדוייקת לא אמור להיות קשר, אך ממצאי כאב חייבים להיבדק ע"י רופא/ה כדי לאשר או לשלול.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם שרירני
    דנה
    06/06/2011

שלום ד"ר
    בת 46.5 עם רחם שרירני בגודל כ- 14 שבועות.
    רציתי לשאול מה דעתכם על שיטות טיפול בשרירנים בעזרת מטרגין או הקסקפרון.
    כמו כן האם טיפול זה מתאים לאישה עם בעיות קרישה?
    אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות אם יש.
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רחם שרירני

הוספת תגובה

• רחם שרירני - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    06/06/2011

תכשירים אלה מהווים פתרון זמני לבעיות של דימומים ולא עושים דבר לשרירנים. במידה וזה מקור הדימום יש לבצע טיפול של ממש, שאם לא כן המצב רק יחמיר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם
    קרן
    05/06/2011

שלום רב. אני בת 36 אמא לשני בנים. נמצאה אצלי מיומה בגודל של 15 שבועות.
    (הרופא אומר שהרחם שלי בגודל של ראש של תינוק).הרופא ממליץ על כריתת הרחם ללא הוצאת איברים נוספים. שאלתי היא האם אפשרי לעבור את הניתוח ללא חתך? (דרך הנרתיק).
    שאלה נוספת האם הניתוח עלול לפגוע בהנאה ביחסי מין. והאם אצטרך לקחת הורמונים?
    תודה קרן. (אשמח לתשובה מהירה כי הניתוח בשבוע הבא ואני מלאת חששות).

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם

הוספת תגובה

• כריתת רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    05/06/2011

אין כל אפשרות להוציא רחם או שרירן בגודל זה דרך הנרתק, והשאלה האמיתית צריכה להשאל מדוע את הרחם ולא רק את השרירן?
    האם לבצע דרך חתך קטן (בלפרוסקופיה) זו שאלה טובה והתשובה לה היא פועל יותא של מיקום מדוייק של השרירן, ומה מיומנות הרופא/ה המבצע/ת. מיומנות זו שמורה למיעוט מהמנתחים הגינקולוגיים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה נוספת

קרן
    06/06/2011

תודה רבה על תשובתך אשמח לקבל תשובה גם לגבי השאלות הנוספות. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה נוספת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    06/06/2011

אם כוונתך לשאלת יחסי המין, אזי אין פגיעה, ואשר להורמונים, הרי השחלות הן המייצרות הורמונים ובהן לא נוגעים בין אם כורתים רחם או רק את השרירן.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי כשיש שרירן
    אורית
    03/06/2011

אני בהריון בשבוע 30 ויש לי שרירן בגודל של 13 ס"מ שיושב על צוואר הרחם. הרחם נדחף כלפי מעלה. נאמר לי שאצטרך ללדת בניתוח קיסרי וכן שיצטרכו לתכנן כיצד להוציא את התינוקת עקב המיקום הבעיתי של השרירן. רציתי לדעת אם ניתוח קיסרי כזה הוא נפוץ והידע לגבי איך לחתוך קיים בכל בית חולים בארץ ? האם יש בית חולים שיש לו יותר התמחות בתחום?
    תודה מראש
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קיסרי כשיש שרירן

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי כשיש שרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/06/2011

הידע קיים וחייב להיות קיים בכל בית חולים. אכן, בנסיבות שאת מתארת הניתוח אינו כנתוח קיסרי שגרתי, אבל בכל מחלקה גינקולוגית בישראל יש צוות מנתחים אשר אמור לדעת להתמודד עם בעיה זו. בכל מקרה חשוב להיות בקשר עם המחלקה בה את אמורה ללדת, ורופאי היחידה להריון בר סיכון תוך תיאום עם חדר הלידה אמורים לתכנן את המועד, ואת המנתחת/ת באופן ראוי.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם
    ניבה
    01/06/2011

שלום
    אני בחורה בת 24 בריאה בדרך כלל, לפני כשנה נמצאה לי מיומה ברחם בגודל 31 מ"מ לאחר בדיקה שגרתית. הרופא שבדק אותי אמר שאין סיבה להילחץ והכל תקין. לפני כחודש החלפתי רופא לרופאה חדשה. אליה הגעתי עם כאבי בטן גם בלי מחזור והתחזקות כאבי המחזור עד כדי כך שאני לא יכולה לתפקד. היא שלחה אותי לאולטראסאונד ששם נמצאה שכעט המיומה שלי באורך 58 מ"מ.
    הייתי מעוניינת לדעת האם זה עדין תקין למרות הכאב המוגבר שאני חשה לפעמים גם לא בימות המחזור והקצב שבו היא גודלת ומה אפשר לעשות בנידון.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/06/2011

שאלתך חשובה. שרירן רחם (מיומה) בגילך יש לו נטיה לגדול מהר 0יחסית לשרירני רחם בנשים מעל גיל 35-או 40). המשמעות שחך רבה על שימור תקינות הרחם וכושר הפוריות. יש לדעת מה מיקומה המדוייק בשכבות הרחם על מנת להתוות מדיניות מעקב ראויה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - שאלה

ניבה
    02/06/2011

תודה רבה על התשובה המהירה.
    קצת הרגעת אותי כי הפרצוף של הרופאה היה נראה קצת מלחיץ.
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להפחית את הכאבים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - שאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    02/06/2011

בבעיית כאבים לא מטפלים דרך האיטרנט אלא באמצעות בדיקה אצל רופא/ה והמלצות בהתאם.
    ולגופו של עניין, אני שמח שנרגעת, אבל כנראה לא הבנת את תשובתי. מצבך מחייב מעקב ראוי שאם לא כן עלולה להיות לך בעייה עם הרחם שלך בבוא יום, כי בגילך, כאמור, שרירני רחם (הגדלים ברחם על חשבון רקמת הרחם) גדלים מהר באופן יחסי. אין לי כוונה להלחיץ אותך, אבל גם למנוע רגיעה שמקורה אולי בחוסר הבנה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אולטרסאונד - שרירן
    ענת
    31/05/2011

שלום רב
    בבדיקה גניקולוגית שערכתי נמצא ממצא עגול בקוטר 12 מ"מ באזור הפונדוס (שהרופא אמר שאולי פוליפ?). הרופא המליץ לי לגשת למרפאתו לביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית. מאחר ונלחצתי מהאבחנה, ניגשתי לרופא נוסף, ולאחר אולטרסאונד הממצא שלו היה: בקיר האחורי - שרירן מורלי ברובו מעט בולט לחלל, בקוטר של 21*24. הוא ציין שאין מקום לכל בדיקה נוספת וכי זהו ממצא זניח, והרחם שלי תקין. האם מדובר באותו הממצא? איך ייתכן שרופא אחד מצא ממצא בפונדוס והשני בקיר האחורי? והאם עליי לעשות משהו? אציין כי אין לי כל בעיה מלבד דימומים מוגברים במחזור (שייתכן ונבעו גם מהתקן תוך רחמי שהיה לי עד לאחרונה)
    אודה מאוד לתשובה שכן אני מבולבלת

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אולטרסאונד - שרירן

הוספת תגובה

• הוספת מידע לשאלה

ענת
    31/05/2011

שכחתי להוסיף את גילי - 35, וכי עברתי שלושה הריונות ולידות תקינים (מתוכן - 2 לידות ואדום) וכי אני מתכננת הריון נוסף בקרוב. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת מידע לשאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    31/05/2011

ניתן להבין את מבוכתך, וחוששני שפורום אינטרנט יסביר רק חלק מהמבוכה. רק בדיקת אולטרהסאונד (איכותית, במיכשור מתקדם וידיים מיומנות) עשוי לתת מענה של ממש. ולשתי הבדיקות, הן לא לגמרי סותרות זו את זו מאחר והממצא הדוחק בחלקו את חלל הרחם עלול היה להיראות אולי כפולפ (אף כי אלה אמנם בני ממצאים שונים). האם להצע או לא לבצע היסטרוסקופיה? זה לא צריך להעשות כחלק מאישור או שלילת הממצא אלא כחלק מבעיית הדימומים. אם הם קשורים להתקן או לא? זה רק פרק הזמן מאז הוצאתו יכול לאמר, אבל אין הצדקה להמתין זמן רב מיידי עקב הדימום והסבל.
    השאלה מבחינתי היא האם היסטרוקסופיה אבחנתית תחילה? או אולי טיפולית (במתכונת שונה ובהרדמה - שלא כמו האבחנתית)? המענה לכך... כנ"ל, US איכותי.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - והמשך שאלה

ענת
    31/05/2011

תודה על התשובה המפורטת. השאלה שלי אם יש סיכון מסוים במצב שלי כעת? לא הייתי רוצה לעשות כלפעולה בהרדמה, ולמעשה נוח לי לחשוב שהמצב אינו מצריך טיפול. האם הכרחי כי אעשה אולטרסאונד איכותי? האם הממצאים כמו שהם מסוכנים (12 מ"מ קוטר או 12*24) - תלוי בבדיקה. אני מעוניינת גם להיכנס להריון ורציתי לדעת אם יש סיכון. אני מבחינתי יכולה לעמוד בדימומים ולא רואה בזה סבל. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - והמשך שאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    31/05/2011

לא מדובר בסכנה אלא באיכות חיים ושימורפוריות.
    במקרה של מחלוקת אבחנתית לא ניתן לעשות ספקולציות אלא לבדוק במקום איכותי ומיומן ולדת מה יש ולפי זה מה נכון לעשות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים ברחם
    שירי
    30/05/2011

אני אמורה לעבור הסרת 2 פוליפים ברחם כהכנה לטיפולי פוריות.
    בגלל שביתת הרופאים, עלול להיות מצב שהניתוח ידחה.
    האם עליי לעבור את הניתוח בכל מקרה?
    אני בת 38 וחוששת שלא אוכל להתחיל טיפולים בגלל דחייה..

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים ברחם

הוספת תגובה

• פוליפים ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    30/05/2011

לא ניתן להשיב על שאלה זו: גיל, מיקום פוליפים, מספר נסיונות הפריה קודמים, סימפטומים, וכיוב'. פורום באינטרנט לא נועד לפתור שאלות אישיות בהן יש צורך לקצת יותר ידע ושיקול דעת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ ברחם -שאלה
    רונית
    29/05/2011

האם יש כאבים ודימומים לאחר ניתוח להסרת פוליפ ברחם?

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ ברחם -שאלה

הוספת תגובה

• פוליפ ברחם -שאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    29/05/2011

אין הכרח, תלוי במשך הזמן ובמה שבוצע. בכל מקרה של ספק עליך להוועץ ברופא המבצע.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקויות ברחם
    רונית
    23/05/2011

שלום רב
    לאחר שנה של נסיון להיכנס להריון ו3 הזרעות ,נתגלו אצלי בעזרת היסטרוקופיה הידבקויות ברחם וצואר רחם משוך מאוד, יש לציין ששני הריונות קודמים היו ספונטניים ומהירים ושניהם היו בנתוח קיסרי למרות גילי המאוחר ,האם זו "רשלנו רפואית "בעקבות ההריון האחרון או שאלו מקרים נפוצים?

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקויות ברחם

הוספת תגובה

• הידבקויות ברחם - תגובה

ד''ר חן גולדשמיט
    25/05/2011

הדבקויות שכיחות אחרי הפלה, לידה או ניתוח קיסרי. ברוב מוחלט של המקרים אין מדובר ברשלנות רפואית
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברחם באמצעות בלון טרמי
    ויולה אייזיק
    23/05/2011

אני בת 50 וסובלת מספר שנים מדימומים קשים בעקבות שרירנים המצויים ברחמי.הועלתה בפני האופציה להוציא את הרחם למרות שכל הבדיקות המקיפות העלו שהרחם תקין מלבד המיומות.האם האפשרות של טיפול באמצעות בלון טרמי עשויה להיות אפקטיבית לגבי.?

הוספת תגובה

• טיפול ברחם באמצעות בלון טרמי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    23/05/2011

בלון תרמי להרס ררית הרחם הוא טיפול יעיל לדימומים על רקע של בעיות ברירית הרחם ו/או חוסר שווי משקל הורמונלי. טיפול זה אינו מתאים לדימומים על רקע של שרירני רחם.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב זקיקים וממצא אקוגני
    הדס
    19/05/2011

היי
    במעקב זקיקים שעשיתי היום ה 19.5
    עובי רירית : 7.8 מ"מ
    זקיק 18 מ"מ
    תאריך קבלת מחזור :12.5
    הערה: בדופן קדמית ממצא אקוגני עם נוזל בגודל 14 מ"מ
    1. מתי יהיה הביוץ ?
    2. מה אומרת ההערה (הממצא האקגוני) והאם זה עלול להפריע לכניסה להריון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב זקיקים וממצא אקוגני

הוספת תגובה

• מעקב זקיקים וממצא אקוגני - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/05/2011

ממצא אקוגני היא הגדרה כללית לתמונה המתקבלת על מסך האולטרהסאונד אשר שונה מסביבתה, שהרי בדיקה זו מתבססת על גלי קול המעצבית תמונה (אקו=הד של גלי הקול).
    מעבר לכך לא ניתן דבר והשימוש נעשה במונח זה כאשר לא ניתן לאמר יותר מזה על טיבו של הממצא. פרטים נוספים יהיה עליך לקבל מהרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

הדס
    19/05/2011

ומתי להערכתך יתרחש הביוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/05/2011

1. מה לזה ולפורום שרירני רחם?
    2. לעניין הביוץ: הרשי לי לגלות לך סוד קטן. נשים מצליחות לךהרות גם ללא ידיעת דקת הביוץ, וככל שתהייה יותר "לחוצה" סביר להניח שלא יהיה ביוץ כלל.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ
    סיגל
    18/05/2011

בת 39 ונמצאת בטיפולי ivf.
    בבדיקת אולטרסאונד התגלה בחלל הרחם פוליפ בפונדס השמאלי בגודל 0.7X1.1 ס"מ,
    היכן הפוליפ ממוקם שמוגדר פונדס שמאלי?

הממצא הנ"ל חזר על עצמו מס' פעמים באולטאסאונד, האם רצוי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית בכדי לעמת את בדיקת האולטסאונד או שזה מיותר?

מהו הזמן המשוער שמתפתח פוליפ בחלל הרחם, האם תוך חודש חודשיים?

האם לאחר ניתוח בודקים את הפוליפ במידה וזהו שפיר? האם הפוליפ מפריע להשתרשות עוברים?

אודה לתשובתכם
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ

הוספת תגובה

• פוליפ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/05/2011

קשה לאמור תוך כמה זמן גדל הפוליפ. יתכן והיה קטן יותר ולא אובחן? הפונדוס הוא החלק העליון של הרחם. היסטרוסקופיה נעשית לא רק כדי לאשר את הממצא אלא גם כדי להוציא את הפוליפ ולשלוח אותו לבדיקה פתולוגית. קשה לאמר בוודאות אם יפריע להשתרשות העובר. תאורטית זה ודאי יכול להיות, אבל לא ניתן לאמר זאת בוודאות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם
    דורית
    17/05/2011

שלום רב,
    אני בת 46.6 אם לשלושה ילדים, בעברתי ניתוח להוצאת חצוצרה ימנית כתוצאה מהריון מחוץ לרחם.
    לפני כשנה הותקן אצלי מירנה למניעת הריון, מאז ועד היום יש לי דימומים ללא קשר למחזור, לפעמים נמשך שבועיים ואחרי שבוע הפסקה מתחיל דימום נוסף. בבדיקה אולטרסאונד אצל רופא נשים נמצא כי יש לי שרירן מעל הרחם בגודל של כ-7 ס"מ. המלצת הרופא היא להוריד את הרחם ללא השחלות. יש לציין שאני בהלם מוחלט מאז הידיעה, ומאוד מבוהלת. אציין שאין לי כוונה להכנס להריון.
    שאלתי היא : האם הניתוח הוא חובה? לדעת הרופא גם אם יוצא השרירן זה יחזור על עצמו.
    האם לאחר הניתוח יהיו תופעות של גיל המעבר? הרופא אומר שהורמונלית אני עדיין פוריה ויש לי עוד לפחות 5 שנים (נעשתה בדיקת דם)לפחות.
    מה ההשלכות של ניתוח כזה? איזה שינויים עובר הגוף?
    האם ידוע לך על הטיפול בכדורי נוגדי פרוגסטרון?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    17/05/2011

ראשית, חשוב להבהיר מספר מושגים בסיסיים. 1. אין דבר כזה שרירן מעל לרחם. כל שרירן הוא חלק מהרחם. הכוונה אולי בחלקו העליון של הרחם אבל גם הגדרה זו אינה נותנת מידע חשוב על המיקום ופרט זה חשוב מאד כדי לייעץ מה הגישה המועדפת להוציאו (אם הוצאתו נדרשת כלל)? 2. תופעה של הופעה מחודשת של שרירנים אכן קיימית, אך בגילך היא פחות שכיחה (בהשוואה לנשים בגילים 25-35 בהן זה מאד שכיח). אין זה וודאי כמובן אך ניתן לקחת זאת בחשבון בתיכנון הטיפול. 3. כריתת רחם ללא השחלות אינה אמורה לפגוע בתיפקודן ברוב המכריע של המקרים. 4. ההחלטה אם לטפל ובמה לטפל היא פועל יוצא של עוצמת הדימומים ובדיקת ההמוגלובין בדם (אנמיה?). 5. מכיר היטב את הטיפול בטבליות ואגינליות לשרירנים רחם. מדובר בטיפול נסיוני המתבצע בשני בתי חולים (בילינסון ושיבא) ובאישור משרד הבריאות , אך תוצאותיו עד היום מאד מבטיחות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה
    אפרת
    12/05/2011

לפני כחודשיים עברתי הפלה ע"י כדורים אחר שהפסיק הדופק. מאחר שהיה חשש שנשארו שיירים נשלחתי לעשות אולטרסאונד וגינלי, בבדיקה ראו שאני נקייה אך יש ציסטה. מאחר וזו לא ההפלה הראשונה שלי נשלחתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית. האם בגלל הציסטה עדיף שלא אבצע היסטרוסקופיה או שאין קשר? תודה מראש, אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה - תגובה

ד''ר חן גולדשמיט
    14/05/2011

אפרת שלום

אין קשר בין הציסטה להיסטרוסקופיה. את יכולה לבצע את ההיסטרוסקופיה ללא חשש
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם ורירית לא סדירה
    בטי
    08/05/2011

שלום !
    אני בת 32 + 1 . לפני חצי שנה עברתי גרידה עקב מולה חלקית שלאחריה נצפתה ע"י היסטרוסקופה אבחנתית שארית שליה ליד פתח החצוצרה והדבקויות , ההדבקויות הוסרו ושאר הממצאים בהסטרוסקופיה היו תקינים . לאחר שבועיים בהסטרוסקופיה ניתוחית הוסרה שארית השליה שהתגלתה . מאז המחזור שלי הולך ונהיה דליל יותר מחודש לחודש (כ- 4 חודשים ) . היום עשיתי אולטרסאונד ואלו הממצאים הרלוונטיים :
    (זה נעשה ביום ה- 13 למחזור )
    נצפה זקיק בגודל 22 מ"מ .
    עובי רירית הרחם : 9.6 מ"מ
    דפנות רירית הרחם אינן סדירות , בלתי הומוגנית עם מעט נוזל בתוכה . יתכן סמוך לרירית בדופן קידמית שרירן בקוטר 6 מ"מ .
    יש לציין שאני במעקב בטא שהתאפסה מלפני 4 חודשים ועדיין כך.
    שאלותיי הן:
    1. האם יכול להיות שבהסטרוסקופיה לא עלו על זה כי קיים שרירן או שישנה אפשרות שהוא נוצר מאז? ואם כן כיצד נוצר ?
    2. מה אומרים כל הממצאים על רירית הרחם ואיזה בדיקה הכי טובה כדי לאבחן בדיוק מה הבעיה ?
    3. במידה וימצאו כי אכן מדובר בשרירן האם צריך ל"טפל" בו או שניתן להשאירו כאשר רצוני להיכנס להריון בהקדם ?

אודה לתשובתכם המהירה
    חג שמח

הוספת תגובה

• שרירן ברחם ורירית לא סדירה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    08/05/2011

שרירן בגודל כה קטן אינו משמעותי בשלב זה. בין אם לא היה ובין אם לא אובחן, הכל יתכן והכל לא משמעותי. יש להיות במעקב מידי מספר חודשים בהקשר זה אשר אין לו קשר לשינויי הדימום שאת מתארת.
    פרופ' יונה תדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה