פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• פוליפ
    צביה
    13/09/2011

אני בת 53 ללא מחזור(כבר 5 שנים).עברתי כבר פעמיים היסטרוסקופיה, והוציאו לי פעמיים פוליפ.כיום יש חשד לפולים בתוך הרחם לפי us וזומנתי להיסטרוסקופיה אבחנתית.האם מבצעים כריתת הפוליפ תוך כדי הפעולה,וללא הרדמה ולא בבית חולים?ושאלה נוספת האם כדאי להוציא הרחם בגלל שכל 4 שנים אני עוברת היסטרוסקופיה ומוצאים פוליפ?דרך אגב רירית הרחם מעובה(12 מ"מ)
    מחכה לתשובה, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    17/09/2011

היסטרוסקופיה אבחנתית מבוצעת בתנאי מרפאה, אך לצורך כריתת פוליפ יש לבצע היסטרוסקופיה נתוחית בתנאים של מרפאה כירורגית, כלומר אפשרות להרדמה בגלל הצורך להרחיב את צואר ברחם לרוחב גדול יותר וזה בד"כ הליך די כואב.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקויות ברחם
    עדי
    08/09/2011

עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית.
    הרופא מצא הידבקות קלה ברחם והוציא לי אותה.
    האם זה הגיוני שבהיסטרוסקופיה אבחנתית מסירים הידבקות?
    זו לא פעולה של היסטרוסקופיה ניתוחית?

בתודה מראש
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקויות ברחם

הוספת תגובה

• הגיוני מאד

פרופ' תדיר
    11/09/2011

הדבקות קלה (אשר ספק מה מידת משמעותה) ניתן להסיר גם בהיסטרוסקופיה אבחנתית.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן גדול
    אושרת
    03/09/2011

שלום,
    ב 2009 התלוננתי על כאב והרופאה לא שלחה אותי לדופלר אגן , במאי השנה נשלחתי לראשונה ונמצא שרירן בגודל 8 ס"מ הרופאה לא ממש נתנה לי אופציות אלא הפנתה אותי לחוות דעת נוספת שרצתה (בשבילה הייתי צריכה לחכות 3 חודשים) בנתיים השרירן גדל והגיע ל 12ס"מ גודל רחם 49*54*59 מ"מ שררן בקיר הקדמי אקזופיטי גדול 9*11ס"מ זרימות דם רגילות בהיקף השרירן רירית הרחם עובי 4.7 מ"מ סדירה השחלות נצפו והן בסדר.השרירן לוחץ על שלפוחית השתן ונאמר לי שאהיה חייבת ניתוח הכולל פתיחת.בטן . בימים האחרונים יש לי כאבי בטן בלתי פוסקים + נמצא דם בשתן + דקירות בגב התחתון
    שאלותי
    1. האם לדם לכאבי הגב והבטן יכול להיות קשר לשרירן ?
    2. האם אני חייבת ניתוח ( השרירן יושב על עלה)
    3. אני רווקה ללא ילדים האם יש סיכון להביא ילדים האם אני צריכה להיות בבדיקות וכל כמה זמן ?
    4. אני ספורטאית וכמה זמן עד שאוכל לחזור לפעילות ספורט מאומצת?
    אשמח לקבל כל מידה נוסף אני מבוטחת של מכבי וכרגע מחפשת מנתח

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן גדול

הוספת תגובה

• שרירן גדול - תגובה

ד''ר חן גולדשמיט
    03/09/2011

אושרת שלום
    עם שרירן בגודל של 12 ס"מ ועם התלונות שלך ייתכן שניתוח זה הדבר המומלץ. לאחר חודש וחצי הניתוח תוכלי כבר לחזור בהדרגה לפעילות ספורטיבית.
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מיומה

רינת
    08/09/2011

היי
    מזדהה איתך לפני כחודש עברתי ניתוח להסרה מיומה כ- 12 ס"מ שישיבה על עלה.
    הניתוח היה בפתיחת בטן. עצתי לך אל תחכי תעשי את זה כמה שיותר מהר. אני עשיתי את זה בפרטי ולא חיכתי הרבה בתור אלא מיד.
    יש דברים שאססור לדחות החלמה לא קלה אבל להיות אחרי ובלי המיומה זאת הרגשה ששוה את הכל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת ניתוח הסרת שרירן
    ליה
    03/09/2011

שלום רב,
    לאחר כישלון הפריה חוץ גופית, לפני שעושים ניסיון נוסף, המליצו לי על ניתוח הסרת שרירן אחורי בגודל 10 ס"מ. שאלותיי הן:
    1. מה הסיכון שבניתוח הסרת השרירן, מבחינת סיכויי להרות לאחריו?
    2. לגבי הניתוח עצמו: כמה זמן הוא אורך? האם צריך להיות בצום יום לפני כן (אני מתייבשת בקלות, ולכן שואלת) וכמה זמן לוקח להחלים ממנו?
    3. האם זקוקים לעזרה צמודה לאחר הניתוח? או שאני יכולה להסתדר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת ניתוח הסרת שרירן

הוספת תגובה

• לקראת ניתוח הסרת שרירן - תגובה

ד''ר חן גולדשמיט
    03/09/2011

ליה שלום!
    שרירן בגודל 10 ס"מ הוא גדול ואם כבר נכשלת בהפרייה ייתכן ואין מנוס מניצוח כדי לשפר את הסכוי להרות. זמן הניתוח לא חשוב: יכול להיות שעה או שעתיים ואין לא משמעות.מספיק לא לשתות 4 שעות.ההחלמה יכולה לקחת מספר שבועות ורצוי שבימים הראשונים לאחר הגעתך הביתה שמישהו יעזור לך.
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם
    אורנה
    03/09/2011

ברצוני לשאול מהם סיכויי ההחלמה המלאה מסרטן רירית הרחם לאחר בצוע כריתת רחם.איך זה אצל רוב הנשים?
    בנוסף,האם דימום של כ-4 ימים בזמן מנופאוזה עם רירית רחם בעובי 7 ממ מחייב נוכחות של ממאירות?

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם

הוספת תגובה

• כריתת רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/09/2011

לצערי אין תשוב לשאלתך כפי שהוצגה. מחלות הסרטן למיניהן, כולל סרטן רירית הרחם, מוגדר ע פי דרגות חומרה שונות, ואלה נקבעות עלי רמת הפיזור ולפי המבנה ההיסטולוגי (מיקרוסקופי) של סוג הגידול. ההבדל בין סוג אחד לשני יכול להיות עצום. את התשובה לשאלתך עליך לקבל מהרופאים שטיפלו בך.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים
    שרון
    31/08/2011

5 חודשים אחרי לידה, ילד שני , מניקה בלבד ולפני מספר ימים קיבלתי מחזור שנמשך 5 ימים למרות ההנקה , אחרי 8 ימים שוב פעם קיבלתי מחזור ומדממת הרבה, לא הלכתי למעקב אחרי הריון לבדיקה אצל גינקולוגית, האם יש בעיה חמורה וחובה ללכת להיבדק או שזו תופעה רגילה שלא צריך לדאוג, והאם יש השפעה של כאבי גב תחתון חזקים בעקבות הרחם או אין קשר בין הדברים ? מחכה לתשובה מהירה ( לא הלכתי להיבדק עקב עומס בתורים ואני גרה במרחק של שעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון)

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים

הוספת תגובה

• דימומים - תגובה

ד''ר חן גולדשמיט
    31/08/2011

שרון שלום

ישנה אפשרות סבירה שהמערבת (רחם, שחלות וההורמונים) מתחילים לחזור לשגרה ובקרוב הכל הסתדר. בגל מקרה ישנם סיבות נוספות לדמומים: גלולות (במידה ואת מקבלת גלולות, בעיקר סרזט או מיקרולוט), שארית של שליה אחרי הלידה, פוליפ או שרירן (במידה ונבדקת אחרי הלידה ע"י רופא נשים כולל אולטרהסאונד אפשר לשלול בעיות אלו). בכל מקרה, רצוי להיבדק ע"י רופא נשים
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן בהריון
    מיכל
    28/08/2011

שלום רב,

אני נמצאת בשבוע 15+3 , הריון תאומים לא זהים כתוצאה מטיפולי פוריות (3 הזרעות והפריה אחת)
    לפני תחילת ביצוע טיפולי ההפריות ביצעתי צילם רחם שהיה תקין.

את טיפולי הפוריות ביצענו בעיקבות בעיה שהתגלתה אצל בעלי.

היום ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת הרופא ציין שיש לי שרירן ברחם מדד אותו
    והמשיך בבדיקה כרגיל.
    קראתי בבית על השרירן ונכנסתי ללחץ.
    האם יכול להיות שהשרירן נוצר כתוצאה מטיפולי הפוריות?
    במידה וכן יש סיכוי שהוא יעלם מעצמו?
    האם אני צריכה בעיקבות זאת להיות במעקב הריון צמוד מהרגיל?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בהריון

הוספת תגובה

• שרירן בהריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    29/08/2011

לא סביר להניח שהטיפול ההורמונלי גרם להווצרות השרירן, אך בהחלט יתכן שהוא זירז את התפתחותו. צפוי גם מצב שהוא ימשיך לגדול בהיריון מאחר ושרירני רחם גדלים מהר יותר במהלך היריון. מה מידת חשיבותו במהלך היריון זה לא ניתן לאמר מאחר ולא מסרת פרטים על גודלו ומיקומו. בכל מקרה, השרירן לא יעלם אלא יקטן לאחר הלידה ומומלץ להקפיד על מעקב רפואי במהלך היריון ואחריו כדי להחליט אם יש צורך לעשות דבר מה. בשלב זה, במהלך היריון, ממילא לא מטפלים בשרירני רחם.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות ברחם ובשחלות
    סמיומה
    24/08/2011

שלום,

אני בת 29, מעולם לא הייתי בהיריון ולפניי כ3 חודשים חשתי כאבים חדים בבטן התחתונה בצד השמאלי. רופא המשפחה שלי שלח אותי למיון נשים, שם מצאו בבדיקת אולטרסאונד תוך רחמית שיש לי מיומה בגודל של 3 ס"מ בערך מחוץ לרחם. לדבריי הגניקולוגית אין לי ממה לחשוש, זה לא אמור להפריע לי להיכנס להיריון ואף עלול להיעלם.
    לפניי 3 שבועות הכאבים החדים חזרו אך באזור אחר באותו צד. לאחר בדיקת אולטרסאונד רגילה (חוץ רחמית) התגלו גם על השחלה מיומות (או פייברואיד - האם זה אותו דבר?). הרופאה אמרה ששוב אין לי ממה לדאוג.
    כיוון שאני בריאה בד"כ, אני מאוד חוששת מהמצב ומכך שייתפתחו להן עוד מיומות בעתיד שעלולות לפגוע במערכת הרבייה שלי. מה דעתך? האם יש טיפול מונע - ספורט כלשהו? תזונה מסויימת? לאחר קריאת התגובות אני מבינה שזה תורשתי, אבל בכל זאת האם יש דרך למנוע זאת, והאם יש קשר בין המיומות לגלולות למניעת הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומות ברחם ובשחלות

הוספת תגובה

• מיומות ברחם ובשחלות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/08/2011

אין דבר כזה מיומה על השחלות. מיומה יכולה להיות רק מחוברת לרחם, בעומקים שונים, שטחי יותר או פחות. כמוכן, מיומה אינה נעלמת או קטנה לבד אלא רק בהגיע האישה לגיל המעבר, ובגילך יש לך עוד שנים רבות עד אז. לפיכך, חשוב להיות במעקב רפואי מסודר ולעקוב אחרי גודל ומיקום המיומה.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות ברחם

סמיומה
    25/08/2011

הבנתי, אז מה זה אומר פייברואיד על השחלה? האם זה קשור למיומה בדרך כלשהיא? בנוסף ממה מושפעת המיומה ומה גורם לה לגדול? האם יש קשר לגלולות למניעת הריון?
    איזה בדיקה היית ממליץ לי לעבור כדי להיות שקטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/08/2011

יש מצבים (לא שכיחית) של פיברומה קטנה על השחלה' אך לפי תאורך לא זה מה שיש לך. מיומות מושפעות מהורמונים והמעקב כולל בדיקת אולטרהסאונד איכותית, עם מיכשור מתאים ומיומנות המבצע/ת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגנרציה של השרירן
    טלי
    21/08/2011

מה זה אומר "חשד לדגנרציה של השרירן"? האם זה מסוכן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דגנרציה של השרירן

הוספת תגובה

• דגנרציה של השרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    21/08/2011

דגנרציה של השרירן משמעותו שהוא עובר כנראה תהליך של נמק או התנזלות. מדובר בחשד על סמך בדיקה אולטרהסונוגראפית ולא ניתן לאמר על כך הרבה
    ייותר מזה בהעדר פרטים נוספים.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכון בנמק על השרירן?

רינה
    27/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכון בנמק על השרירן? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/08/2011

מענה לשאלה כגון זו אינה רפואה טובה. בהעדר מידע על הרקע, הנסיבות, תמונת האולטרהסאונד קצב גידול השרירן וכיוב' יש במענה תאורטי כדי לשמש עבורך תחליף לבדיקה של ממש. לא לכך נועד אתר מידע ציבורי באינטרנט. עליך לפנות לרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה באמצע הריון
    מודאגת
    19/08/2011

אני צעירה בת 25 גיליתי באמצע ההריון הראשון שלי בסוף חודש רביעי כי יש לי מיומה בסביבות 6 מיומות חלקן בגודל 7 ס"מ והן מחוץ לרחם אני מאד רוצה לשמור על ההריון ועל הרחם שלי האם יש סכנה עלי והאם יש סכנה על העובר האם אני צריכה לטפל עכשו בתרופות או ניתוחים האם המיומות עלולות להתורבות יותר מה עלי לעשות עכשו אנא ייעוצך

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה באמצע הריון

הוספת תגובה

• מיומה באמצע הריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/08/2011

למצבך זה עליך להוועץ ברופא/ה ולא בפורום אינטרנט. לא ידוע מה מיקום המיומות שלך, מה גודלן הכולל, ועוד שאלות נוספות אשר יש בהן כדי לסייע בידך לעבור את ההריון בהצלחה. עליך לשעת כי לא מטפלים במײַומה בשום צורה שהיא במהלך ההיריון, לא בתרופות ולא בניתוח, ולכן אין בעצות אלה כדי לסייע בקידום ההבנה או הטיפול.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת לחלוטין
    דינה
    18/08/2011

שלום, אני בת 34 וניתגלה אצלי שרירן בגודל 10 ס"מ - השווה בגודלו להריון בן 15 שבועות.

היכתב כי השרירן בקיר קידמי של הרחם ומכסה את כל חלל הרחם.

אני לא רוצה לעבור כריתת רחם אני רוצה להביא עוד ילד לעולם.

האם בגודל שרירן כזה מבצעים כריתה מלאב של הרחם? מה הסיכויים שאצליח להרות שוב?

תודה על תשובה מהירה.

דינה

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת לחלוטין

הוספת תגובה

• מיואשת לחלוטין - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/08/2011

שרירן גדול זה מחייב טיפול, אך אין הכרח לכרות את הרחם. מאידך, כל המתנה עלולה לגרום לשרירן לגדול ולפגוע ברחם יותר ממה שנפגע עד כה ואולי אף למנוע מצב בו ניתן יהיה לשקמו בצורה טובה. אין מה להיות מיואשת אלא לברר בה המיקום המדוייק של השרירן בבדיקת אולטרהסאונד טובה אשר מסייעת בהגדרת טיפול הבחירה למצבך.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ
    שמרית
    18/08/2011

עברתי הסטרוסקופיה לפני יומיים, היה לי פוליפ ברחם בגודל 2 ס"מ
    מתי אפשר לחזור לקיום יחסים כי אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה אומנם לא חזקים אבל די מפריעים

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ

הוספת תגובה

• פוליפ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/08/2011

באופן עקרוני ניתן לקיים יחסים ימי בודדים לאחר פעולה זו. במידה ויש לך כאב חריג או חום עליך להוועץ ברופא/ה המנתח/ת. פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מחזור כל הזמן
    חגית
    17/08/2011

אני בת 43 עם מחזור סדיר ללא דמומים סובלת מכאבי מחזור ואגן כמעט כל החודש האחרון לפני כחודש עשיצי אולטרסנד שיצא תקין מלבד הערה רחם שיררני
    הזאת הסיבה לכאבי אגן כרוניים ולכאבי מחזור שלא רק בזמן מחזור
    אודה לתגובתך
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מחזור כל הזמן

הוספת תגובה

• כאבי מחזור כל הזמן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/08/2011

ההגדרה רחם שרירני אינה מספקת. יש לפרט סיכום בדיקה כנדרש על מנת להתייחס באופן ראוי.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים, מיומה גדולה מאוד
    אסתר
    15/08/2011

שלום רב לכל הרופאים.
    אני בת 53 וזה כמספר שנים ידוע לי על מיומה גדולה ברחם שהיא במעקב והיות שעד לפני כחודש וחצי היה לי מחזור סדיר היא המשיכה לגדול.
    לפני כשלוש שנים הוצע לי להוציא את הרחם שהגיע בגודלו כבר עד הטבור, אך הייתה גם האלטרנטיבה שאם הגודל אינו מפריע לי באופן פיזי ולתפקוד הרגיל, להשאיר את הרחם על כנו כי זה לא פתולוגיה של ממש, כך נאמר לי על ידי רופא בכיר בבית החולים כשפניתי אליו להתייעצות לפני הניתוח.
    מאז כל שנה כמעט אני עוקבת אחרי ההתפתחות המיומה והיא המשיכה לגדול וגם הבטן תפחה יותר ויותר, בזמן האחרון יש לי דימומים קלים כל מספר ימים במקום המחזור שהייתי רגילה אליו עם דימום כבד במשך יומיים ולאחר מכן עשרה ימים הפרשות מימיות מהרחם.
    הדימומים כרגע הם מינוריים, נפסקים ושוב מופיעים כעבור שבוע או עשרה ימים, הדבר נמשך כחודשיים בערך.
    לפני כן פניתי לרופא ובבדיקה שגרתית הוצע לי לעשות ביופסיה של רירית הרחם בגלל הפרשות המימיות הארוכות של הרחם לאחר המחזור במסגרת בית החולים, כי היה קשה לבצע את הבדיקה בגלל גודל הרחם במסגרת המרפאה.
    דחיתי את הבדיקה במחשבה שאולי בכל זאת אלך על כריתת הרחם, שבינתיים התחילה להכביד ובזמן האחרון יש לי גם כאבי גב התחתון, אינני יודעת אם זה קשור.השאלה שלי היא, האם לפנות אל הרופא לגבי הדימומים הלא סדירים או להמתין שהם ייעלמו מעצמם יחד עם המחזור והייתי רוצה גם לדעת על תופעות לוואי הצפויות לגבי כריתת הרחם באם אחליט לבצע אותו.
    למה אני צריכה לצפות במידה שאחליט להשאיר את השחלות במקומם ומתי למעשה עושים את היתוח כריתת הרחם ללא כריתת צוואר הרחם, מה הוא המצב שבו הרופאים מחליטים לעשות את זה, יצוין כי בבדיקת דגימת צוואר הרחם האחרונה , הבדיקה יצאה תקינה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים, מיומה גדולה מאוד

הוספת תגובה

• דימומים, מיומה גדולה מאוד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/08/2011

במעמדי רחם כפי שאת מתארת ניתן לאמר שזו הזנחה לא לנתח, ודאי אם יש דימום. להזכירם, אנו חיים בשנת 2011 והזנחה כגון זו הפוגעת , בין היתר, גם באברים אחרים, אין כל הצדקה.
    פרופ. ײַונה תדיר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם
    גלית
    14/08/2011

שלום לך,
    עשיתי אולטראסנד ומצאו לי שרירן ברחם התוצאות אומרות הרחם היא קדמית שרירנית במימד"ים 93/72/85 מ"מ רירית בעובי 4 מ"מ שרירן מרכזי גודל 55 מ"מ דוחף את גוף הרחם לשמאל. בעייתי היא דימומים חזקים במחזור כ 8 ימים עם דימומים מרובים כמו כן אנמיה חזקה המליצו לי לשים התקן מירנה אבל מצד שני אומרים שלא בטוח יפתור את בעיית הדימומים החזקים אבקש את המלצתך מה ניתן לעשות במצב זה אני בת 39 לאחר 2 ניתוחים קיסריים.

אודה לתשובתך,

גלית

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/08/2011

התקן תוך רחמי מסוג מירנה נחשב להיות טפול טוב ומקובל כנגד דיממומים אשר מקורם ברירית הרחם. נראה כי במקרה שלך מקור הדימום אינו ברירית אלא בשרירן. לעיתים מפחית התקן זה גם דימומים אלה, אולם אינו עושה דבר לשרירן (למיומה) ועלול אולי אפילו לתרום לגדילתה, מאחר ומדובר בהתקן המשחרר הורמון כמו זה שגורר את גידול המיומה.
    בגילך, 39, יש לך עוד שנים רבות עד הגיעך לגיל המעבר (גיל בו המיומה קטנה בדרך הטבע, כתוצאה מהפסקת פעילות השחלות והפסקת ייצור ההורמונים ) ולאור הדימומים שאת מתארת נראה כי את צריכה טיפול של ממש למיומה ולא טיפול לדימומים אשר במוקדם או במאוחר, לאחר שנולת סבל, תגיעי לטיפול :"של ממש".
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך בנושא שרירן ברחם

גלית
    14/08/2011

אז האם לפי מה שאתה רואה שכתבתי בתוצאות באולטרסנד האם מומלץ להוריד את הרחם, ובמידה וכן האם זה מתבצע בניתוח דרך הבטן או יש אופציות אחרות לנתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך בנושא שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/08/2011

דרך בחירת הטיפול מתוך מגוון חלופות טיפול אינה נושא לדיון באינטרנט, בפורום ציבורי. החלטות אלה מתקבלות על פי מגוון שיקולים רפואיים/בריאותיים/אישיים. קיימות חלופות כירורגיות למיניהן, או אחרות כגון צנתור עורשי הרחם/השרירן וכיוב'.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה