מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור שאינו נגמרשרון28/09/2010
שלום,
לפני כשבועיים וחצי קיבלתי מחזור, שלא נגמר עדיין! למעשה, במקום שהדימום ייחלש בהדרגה, נדמה שהוא מתחזק. הגעתי לפורום הזה אחרי חיפושי מידע באינטרנט על תסמינים דומים.
אני בת 35, אינני משתמשת בגלולות ולא קיימתי יחסי מין בתקופה האחרונה כלל.
האם ייתכן שמדובר בשרירן? האם ניתן לברר ללא בדיקה גניקולוגית פולשנית?
ומהם הפתרונות הלא-ניתוחיים האפשריים למצב שכזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם אבחנה ואח"כ טיפול
פרופ' יונה תדיר28/09/2010איני יודע מה זה פולשני בשבילך? בכל מקרה, בדיקת אולטרהסאונד טובה ואברי האגן (רחם ושחלות - דבר שלא מוגדר כפעולה פולשנית) היא זו אשר יכולה לאמר בוודאות מלאה אם יש או אין לך שרירן/ים (מיומה/ות בלע"ז). ואם יש? אז יש מספר פרטים אותם צריך לדעת על מנת להגדיר מה מתוך מגוון רחב של חלופות טיפול עשוי להתאים, אם נדרש טיפול בכלל. ואם אין, צריך לברר מה סיבת הדימום.
פרופ/' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, תודה על התשובה. שנית -
שרון28/09/2010שאלתי על בדיקה לא פולשנית משום שבעבר חוויתי טראומה עם רופא גניקולוג אשר לא כיבד את גופי ופגע בי קשות. אין לי רצון לחוות טראומות נוספות והעדפתי היא לבדיקות בהן לא תהיה חדירה לגופי. לכך הכוונה בלא-פולשנית, עבורי.
האם האולטרסאונד עליו כתבת ניתן לביצוע על הבטן, או שיש חובה להכנס לגוף?
שוב תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עצתי לך...
פרופ' יונה תדיר28/09/2010עצתי לך, למחוק טראומות מסוג זה ולא לקחת אותן איתך קדימה להמשך חייך. עקרונית ניתן לבצע בדיקה זו גם בגישה בטנית, אולם לעיתים, עקב מימדי גוף חריגים או מיקום רחם ו/או שרירנים מסויים אותו ניתן לראות רק במהלך הבדיקה יש העדפה לשיפור תוצאות הבדיקה לעבור לגישה נרתיקית. בכל מקרה ניתן להתחיל ואולי גם לסיים בגישה בטנית.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה קשה ליישום
שרון29/09/2010תודה רבה על המידע.
נראה לי שבשלב זה אמתין עוד מספר ימים לראות אם המחזור ייפסק מעצמו, ואח"כ אחליט כיצד לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך ופוריותלאה27/09/2010
אני בת 39 אם לחמישה. בשני המחזורים האחרונים היה שינוי ניכרץ הווסת ארוכה מאד 10 ימים וגם עם דימום רב. לקחתי את הסרזט מאז הלידה האחרונה לפני שנה וחמישה חודשים.
אני רוצה להרות והפסקתי לפני כשבוע את הגלולות. האם יתכן והדימום קשור בשרירן? איך יודעים זאת? אני עדיין מניקה4 פעמים ביום האם יתכן שזה קשור בהנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן או לא שרירן
פרופ' יונה תדיר27/09/2010הדרך לוודא אם יש קשר בין הדימום לשרירן היא ע"י ביצוע בדיקת אולטרהסאונד.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בהריון- דרכי טיפול לקראת לידהיניב27/09/2010
אני בשבוע ה-26 להריון תקין (בת 36, הריון שלישי) במהלך הסקירות בתחילת ההריון נמצאה מיומה גדולה יחסית ש"הולכת וגדלה וכת מוערכת בכ-7 ס"מ . המיונה ממוקמת בדופן הרחם בחיבור בין גוף הרחם לצוואר הרחם.
עם התקדמות ההריון אני רוצה לבחון דרכי פעולה ומעקב לקראת הלידה ובחינת שתי סוגיות:
1. המיקום ה"טריקי" של המיומה והעובדה שילדתי בעבר בניתוח קיסרי מחייבת ניתוח כזה גם הפעם. איך, מתי ואיפה לבצע אותו?
2. האם בעת הניתוח ניתן להסיר המיומה ולמנוע ניתוח נוסף בעתיד להסרתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה והכנה ללידה
פרופ' יונה תדיר27/09/2010עליך להיות בקשר עם רופא אשר ילווה אותך במהלך השלבים הבאים. מידע אינטרנטי יהיה כללי ולא יהיה רלוונטי למצבך, מאחר וקיימות אפשרויות רבות אשר כל אחת יש בה כדי לקחת אותך לכוון אחר. הסיכוי שלך לנתוח קיסרי אחרי נתוח קיסרי קודם ומיומה במיקום זה הוא גדול אך לא וודאי. בכל מקרה עליך לדעת שלא מסירים מיומה (בגודל זה) במהלך נתוח קיסרי והסיבות לכך רבות ומגוונות .
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר היסטרוסקופיהשרונה26/09/2010
שלום,
עברתי לפני כחודש היסטרוסקופיה ניתוחית בה הוסרה מיומה בקוטר 1 ס"מ מדופן אחורית.
רציתי לדעת האם לאחר ניתוח כזה, באופן שוטף, נשלחים הממצאים לבדיקה כדי לאבחן האם המיומה שפירה?
אם כן האם מיידעים את המנותחת במכתב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל חומר היוצא מהגוף נשלח לבדיקה
פרופ' יונה תדיר26/09/2010איני יודע היכן עברת את הפעולה. כללית ניתן לאמר ש... כל חומר היוצא מהגוף נשלח לבדיקה ... ותשובה מגיעה לרופא/ה המנתח/ת. מקובל שמקבל/ת התשובה יוצר/ת איתך קשר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר 2 מיוקטמיה היסטרוסקופיתאביטל14/09/2010
שלום דר'
ב11 ליולי עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת מיומה בגודל 5 ס"מ (או לפחות זה מה שחשבו) לאחר הניתוח הובהר לי שלא הוסרה כל המיומה ואאלץ לעבור עוד טיפול.
לאחר שבוע החלו כאבים ודימומים קשים מאוד אושפזתי לשבוע בחשד לזיהום (שלא אושש) שוחררתי לביתי ולאחר עוד שבועיים של דימומים קשים אושפזתי שוב הפעם בתל השומר
ומיד בוצעה היסטרוסקופיה נוספת שבסופה הודיעה לי שהוציא מיומה בגודל 6 ס"מ בשלמותה. קיבלתי מנות דם בשל מדדים נמוכים עקב דימום ארוך.
עבר חודש מאז הניתוח האחרון לפני שבוע היו לי כאבים וקיבלתי שוב אנטיביוטיקה.
לפני יומיים קיבלתי מחזור ביומיים אלו הדימום אכן פחות חזק מבעבר, אך אני סובלת מכאבים עזים בדיוק כמו שחשתי לפני חודש.
שאלתי היא האם הכאבים האלו קשורים להתכווצות טבעית של הרחם בימי מחזור ומכיוון שהרחם שךי עבר שתי פעולות הכאבים חזקים יותר. או שמא משהו רע שוב קורה???
עייפתי מהסיפור הזה......
נ.ב - אצלך פרופ' תדיר התחיל כל המסע שלי.
תודה.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות לאחר 2 מיוקטמיה היסטרוסקופית
ד''ר חן גולדשמיט14/09/2010מירי שלום
בהחלט יכול להיות כתוצאה מהתכווצויות של הרחם.לפעמים ישנם שרידים של המיומה והרחם מנסה לדחוף אותם החוצה. ממליץ על בדיקת אולטרהסאונד על מנת לוודא האם יש שרידי מיומה.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במצבים כגון אלה כדאי..........
פרופ' יונה תדיר14/09/2010במצבים כגון אלה כדאי.... להוועץ ברופא/ים שטיפלו בך וניתחו אותך. ההמצלות של ד"ר גולדשמיט נכונות, אך הן כלליות, ולכן בכל מקרה של ספק מן הראוי להוועץ באופן אישי ולא כוללני.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעתי מיום 14.09 ולתגובתכם
מירי16/09/2010ראשית תודה לכם על התשובה
הכאבים רק התגברו כמו כן גם הדימומים, אני חוזרת משני ימי אשפוז
שוב נצפתה (לבי דברי הרופאים- ככל הנראה) מיומה בגודל 4.5 ס"מ
חזרתי לביתי בהמלצה לבצע אבחון נוסף בבי"ח לאחר החג וביצוע היסטרוסקופיה חוזרת (השלישית במספר מיולי האחרון)
אני לא מצליחה להבין איך נוצרה מיומה חדשה בתקופה כ"כ קצרה ואם היא כעת כבר בגודל הנ"ל מה יהיה עליה בעוד חודש???
כמו כן מי מבטיח לי שבעוד חודשיים או שנה לא יהיו חדשות???
ממש אובדת עצות .....
לא יודעת כבר למי לפנות
טובי המומחים בתל השומר מטפלים בי - אבל אני מרגישה נורא!!!
פרטים נוספים:
(פרופ' תדיר - אצלך הייתי בחודש מאי וממך הגעתי גם לדר' גולדשמיט אך מסיבות טכניות של קופ"ח העביר אותי לדר' נוסף באסותא שם התחיל התהליך.)
אשמח אם תשפכו קצת אור ....
תודה וגמר חתימה טובה!
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן להשיב
פרופ' תדיר16/09/2010לא ברור המסלול שעברת ונראה כי עליך לפנות לרופאים שטיפםלו בך לקבלת מענה ענייני.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר חן גולטשמיט - שאלהסיגל12/09/2010
ד"ר גולטשמיט שלום
אמורה לעבור בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית.
ברצוני לקחת לפני הבדיקה, נר לשיכוך כאבים - אביטרן 50.
כדי שאוכל להערך לפני מועד זמן הבדיקה,
ברצוני לדעת:
לאחר כמה זמן הנר מתחיל לעבוד?
וכמה זמן ההשפעה של הנר יכולה להימשך?
אודה לעזרתך,
תודה מראש, סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר חן גולטשמיט - שאלה
ד''ר חן גולדשמיט12/09/2010סיגל שלום
את יכולה לקחת כשעתיים-שלוש לפני הבדיקה. אבל אין מה לדאוג. זה מדובר על פעולה של מספר שניות בלבד שגורמת לאי נוחות קלה למספר דקות.
בהצלחה
ד"ר גודלשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות לאחר הסטרוסקופיה ניתוחיתרותי07/09/2010
שלום רב,
לפני שבוע עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית, במהלך השבוע היו הכתמות ולא דימום כבד מלבד ביום בו בוצועה הפעולה(שגם אז לא היה זה דימום כבד...ולא אני לא מתלוננת על כך..)אך נכון להיום זה עדיין נמשך הכתמות טורדניות, שאלתי היא עד מתי ??? ועד מתי זה נחשב סביר , הגיוני,נורמלי?
תודה מראש וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות לאחר הסטרוסקופיה ניתוחית
ד''ר חן גולדשמיט12/09/2010רותי שלום
זה נורמלי. לפעמים זה יכול להימשך אפילו מספר שבועות - תלוי מה נעשה בהיסטרוסקופיה.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר בבטןדנית05/09/2010
שלום,
אני בת 30 עם שרירן בגודל כ 7 ס"מ.
אני מעוניינת לעבור הסרת שיער בלייזר באיזור הבטן.
האם זה מסוכן ויכול לגרום לנזק ברחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה יגרום לנזק? השרירן או הסרת השער
פרופ' יונה תדיר05/09/2010שאלתך אינה ברורה: מה יגרום לנזק? השרירן או הסרת השער.
השרירן נמצא ברחם ולכן יש סיכוי שהוא גורם לו לנזק. הסרת השער אינה ברחם ולכן לא ברור מה הקשר?
פרופ, יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסרת שיער בלייזר
דנית05/09/2010בבטן יכולה לגרום לגדילת השרירן או לחילופין לפגיעה ברחם
כלומר האם יש משהו בלייזר שיכול לגרום לנזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום קשר
פרופ' יונה תדיר05/09/2010אין שום קשר בין הבטן, הלייזר והשרירן. לא ברור מדוע את מוטרדת מהטיפול בשיעור הבטן ומתעלמת מהנושא המרכזי הוא שרירן אשר הוא כן פוגע ברחם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתרוני02/09/2010
שלום רב,
רציתי לדעת לאחר כמה זמן מביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית ניתן לקיים יחסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית
ד''ר חן גולדשמיט04/09/2010לאחר שהדמום נספק, דבר שלוקח מספר ימים לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית, ניתן לקיים יחסים
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת פוליפ 1 ס"מאסנת01/09/2010
עברתי ניתוח היסטרוסקופיה היות והיה לי דימום חזק אחרי שנה וחצי מתום המחזור.
ב פירוט הניתוח מופיע :רירית רחם-פוליפ 1 ס"מ בקיר שמאלי על גבעול רחב ,הפוליפ נכרת במספריים.האם צוואר הרחם יכול להסגר שוב לתמיד?.והאם יכול להיות ששוב יצמח פוליפ?דרך אגב
האם כרתו גם את הגבעול?אולי יש שם דלקת כיוון שהיתה לי צריבה ממש רצינית בנרתיק.
בתודה מראש אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת פוליפ 1 ס"מ
ד''ר חן גולדשמיט01/09/2010אוסנת שלום
האם צוואר הרחם יכול להסגר שוב לתמיד?.כן
והאם יכול להיות ששוב יצמח פוליפ?כן אבל זה נדיר
האם כרתו גם את הגבעול?ייתכן
אולי יש שם דלקת כיוון שהיתה לי צריבה ממש רצינית בנרתיק.- אין קשר בין צריבה בנרתיק ופוליפ אבל רק רופא נשים יכול להגיד עם יש דלקת
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אסנת01/09/2010המון תודה על המידע ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה אינטרמורליתבטי31/08/2010
לפרופ תדיר שלום רב,
אני מבקשת להתייעץ לגבי הסרת מיומה,אני בת 51 ללא מחזור סדיר, הרופא שלי המליץ על הוצאתה
ע"י אולטרסאונד ממוקד, אך אני מתלבטת לגבי אמינות השיטה והסיבוכים האפשריים מול האופציה של
ניתוח או ניתוח לפרסקופי.
גודל המיומה הוא 8X10
אודה על ייעוצך.
בטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיצד להוציא מיומה?
פרופ' יונה תדיר01/09/2010ברור שלא ניתן לייעץ בדרך זו מה נכון ומה צריך לעשות במקרה כגון זה. ניתן רק לתת תשובות כלליות:
1. באולטרהסאונד ממוקד לא ניתן להוציא מיומה כלל אלא רק (אולי?) להקטין במעט את מימדיה ולשפר (אולי) את הסימפטומים. אם אפשר או לא להשיג זאת במקרה שלך ניתן יהיה (אולי?) לאמר במקום בו מבוצעת שיטה זו. כללית רק ייאמר כי מדובר בשיטה אשר תוצאותיה שנויות במחלוקת בקרב המומחים והיא לא מממומנת ע"י קופות החולים (למיטב ידיעתי).
2. הסרת מיומה אפשרית רק בניתוח, וסוגי ניתוחים יש שונים, לפי מיקום וגודל המיומה.
3. יש שיטות טיפול נוספות ולא רק שתיים אלה.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בהריוןרוני30/08/2010
שלום רב,
אני בת 43 שבוע 20 להריון.בשל כאבים חזקים מאוד והתכווצויות בבטן פניתי לביה"ח .
בבדיקות נמצא שיש שרירן בגודל 46 מ"מ ועוד אחד בגודל 23 מ"מ.קיבלתי נר אינדומן הכאבים פחתו לא נעלמו לגמרי.שוחררתי באותו היום הביתה.הרופא נשים שליווה אותי מתחילת ההריון כנראה פיספס ממצא זה,כך שלראשונה נודע לי על ממצא השרירן אתמול.
מה עושים עכשיו הלאה?האם אני בסיכון להפלה?האם השרירן ממשיך לגדול כל ההריון?מסכן אותי או את העובר?
אשמח לפירוט,מאוד חשובה לי תגובתך
ואפעל לפי המלצותייך.
תודה רבה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת שלי
רוני30/08/2010שכחתי להוסיף שבבדיקה עם מוניטור ראו שיש צירים,לכן קיבלתי את הנר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לעשות? שרירן בהריון
פרופ' יונה תדיר30/08/2010אמנם יכול להיות קשר בין הכאבים בהריון לבין השרירן, אבל אין סיבה להיות בלחץ כפי שבא לידי ביטוי בשאלתך. יכול להיות שהשרירן/ים היו לפני ההריון קטנים יותר ולכן לא אובחנו, כך או כך, אין לך עכשיו מה לעשות עם מצב זה מאחר ולא ינתן לטפל בשרירנים במהלך הריון. יתרה מזאת, השרירנים בגודל זה לא אמורים להשפיע על העובר. כל שעליך לעשות זה להיות בקשר עם הרופא/ה במהלך ההריון ולוודא שכאבים, בין אם מהשרירן ובים אם מסיבות אחרות , מאובחנים ומטופלים בהתאם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך מיומה בהריון שבוע 20
רוני30/08/2010תודה רבה רבה על התיחסותך לשאלתי.
הרופא שבדק אותי אתמול ולחץ על האזור של המיומה הגדולה 46 מ"מ אמר לי שזאת הסיבה לכאב.
קראתי באינטרנט שמיומה כן יכולה לגרום לצירים וגם להפלה,כתבת שאין סיבה לדאגה אבל,אני כן דואגת.מאז מתן הנר אינדומד פסקו הצירים,הכאב שהיה ירד ואולם לא נעלם.
מה צריך עוד לבדוק לדעתך?לדעתך זה לא יכול לגרום להפלה?למרות שהתייחסת לזה.
תודה רבה שוב
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשר בין המיומה לכאבים
פרופ' יונה תדיר01/09/2010אכן, סביר להניח שיש קשר בין המיומה לכאבים. ואין זה מפתיע שהטיפול באינדומד שיפר את תחושתך.
להיות לחוצה או לא זו בחירה שלך. הסיכוי שהמיומה בגודל זה תגרום להפלה הוא קטן. להיות לחוצה רק עלול לפגוע בחווית ההריון. כדאי לך להיות רגועה, להיות בקשר עם הרופא/ה המטפל/ת ולבחון בארועי כאב מה אופיו ומה נכון לעשות בכל מצב כזה. בהמשך הדרך צריך יהיה לראות את יש לכך השלכות על המקדמות לידה טבעית או נתוח קיסרי. במקרים רבים הלידה יכולה להיות טבעית. הדבר תלוי במידה רבה במיקום השרירן, בגדלו, ובהתקדמות תהליך הלידה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גולטשמיט, היסטרוסקופיהסיגל30/08/2010
שלום לד"ר חן
ברצוני להבין, במידה והכל תקין ברחם:
כפי שישנו סיכוי לקליטת הריון לאחר צילום רחם (עקב חדירת חומר היוד בצילום רחם).
האם ישנו סיכוי גבוה להיקלט להריון לאחר בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית?
(עקב חדירת החומר המיוחד בהיסטרוסקופיה).
אשמח לקבל תשובה והסבר:
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
ד''ר חן גולדשמיט01/09/2010עדי שלום
בצלום רחם מדובר על חומר סמיך אשר מוזרק בלחץ ולכן יכול לשתוף את החצוצרות ומגדיל סכוי להריון. הסכוי שזה יקרה בהיסטרוסקופיה הוא קטן: ה חומר הוא "כמו מים", ללא לחץ וכמות יחסית קטנה.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים -שאלה חשובהMALI29/08/2010
לפני כחצי שנה היה לי דימום פתאום אחרי שכבר סיימתי מחזור זה היה נילחצתי ופניתי לרופאת נשים .
לאחר איבחון של הרופאה נישלחתי לבדיקת אגן קטן -בדיקה ואגינאלית ע"י טכנאית על-קול.
ותוצאות הבדיקה הן כך :נתוני רחם :
מנח: קדמי גבולות :סדירים
מירקם : שרירני מידות הרחם :47X 53X 43 מ"מ
קו הד אמצעי :כן עובי אנדומטריום : 6 ס"מ.
הערות : בדופן האחורית של הרחם נצפה ממצא היכול להתאים
לשרירן בגודל :22X21 מ"מ.
ממצא נוסף פונדאלי בגודל 21X22 מ"מ.
נתוני שחלה ימנית :
מידות השחלה: X16X27 מ"מ
מרקם השחלה: תקין.
הערות: נצפים זקיקים אחדים .
נתוני שחלה שמאלית :
מידות השחלה :X15 X30 מ"מ.
מרקם השחלה:תקין
הערות : נצפים זקיקים אחדים .
עכשיו כשהלכתי לרופאת נשים היא אמרה לי שכדאי לי להרות כמה שיותר מהר כי אחרת השרירן גדל וזה גורם לבעיות.
אני בת 25 רק לא מזמן התחתנתי וכרגע אני לא יודעת אם אני יעכב את הכניסה שלי להריון אח"כ זה יהיה יותר גרוע זה קצת מפחיד .
האם אני יכולה להיכנס להריון בשלב מאוחר יותר או עדיף להיכנס כמה שיותר מוקדם?
אני רוצה לציין שאני לא סובלת מכאבים אלא רק בווסת אין לי תסמינים נוספים .
אני יישמוח לשמוע ייעוץ תודה :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים והריון
פרופ' יונה תדיר30/08/2010אכן, השרירנים שאת מתארת קטנים ובשלב הנוכחי הסיכוי שיפריעו לכניסה להריון ו/או למהלכו קטנים.
יחד עם זאת, צודקת הרופאה שעם הזמן השרירנים יגדלו ועלולים להוות בעיה. יתרה מזאת, שרירנים בגילך הצעיר נוטים לגדול מהר יותר עקב פעילות השחלות התואמת את גילך הצעיר. לא ניתן לאמר כי עליך לשבש תכניות חיים ולהרות מיד, אך גם המתנה ארוכה אינה מומלצת בנסיבות אלה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
MALI30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות מלפרוסקופיהעדי29/08/2010
שלום רב,
לאחר כחצי שנה של דימומים לא מוסברים, ובעקבות דימום רחמי מוגבר מאוד הגעתי למיון וסופו שעברתי לפרוסקופיה לפני כשבועיים.
בימים שלאחר הניתוח כמעט ולא היה דימום אך בימים האחרונים חזר הדימום "הרגיל" (כלומר לא זה המוגבר) שממנו סבלתי לפני הניתוח, ולא ניכר בעצם שום שיפור. עם הדימום חזרה החולשה הכללית ולצערי גם הכאבים.
האם עלי לחזור לביה"ח לבירור מיידי נוסף או שזה סביר וצפוי להפסק בקרוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות מלפרוסקופיה
ד''ר חן גולדשמיט01/09/2010עדי שלום
מה עשו בלפרוסקופיה? הטיפול היחיד בלפרוסקופיה לאישה שסובלת מדימומים הוא כריתת מיומה או כריתת רחם. אולי עברת היסטרוסקופיה?
בכל מקרה אני ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל שלך
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)