מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת מאוד!!!!!!סמדי04/07/2010
אני בת 34 +5 ילדים. עברתי 4 ניתוחים קיסריים
הניוח הקיסרי האחרון היה 7/2/07. לאחר 7 חודשים עברתי נתוח לפרוסקופיה לקשירת חצוצרות(מבחינה רפואית אסור לי להכנס שוב להריון הרחם במצב טרום קרע).
מאז הניתוח הקיסרי אני עם דימומים לא סדירים ודימומים חזקים וחלשים. עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית לצריבה של רירית הרחם השנה בפברואר ,והכל נמשך כאילו לא עברתי כלום. הרופא הביא לי טיפול הורמונלי וכלום לא עזר, באולטרסאונד האחרון השבוע הוא ראה מיומה 2 ס"מ וכלי דם מדממים עברתי לפני יומיים היסטרוסקופיה ניתוחית והוא צרב את הכלי דם וכשבא לחתוך מאת המיומה נתלש צוואר הרחם והוא תפר והניתוח הפסיק, הוא הביא לי להשלמת הניתוח זריקה של LUCRIN. האם זה הטיפול הנכון? האם לא כדאי להוציא את הרחם וזהו???
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיימות מספר חלופות טיפול...
פרופ' יונה תדיר04/07/2010את מתארת אכן מצב מתסכל של סיבוכים אשר קורים לעיתים, אולם יש חלופות טיפול רבות ברפואה המודרנית למצב זה. הטיפול בלוקרין מוגבל לפרק זמן קצר ולא ניתן לתת אותו פעמים חוזרות. פרט לניתוח כריתת רחם יש חלופות נוספות כגון צינתור עורקי הרחם ו/או השרירן, טיפול נסיוני בטבליות ואגינליות , וכיוב'. בל מקרה כדאי להגדיר תחילה באופן מדויק א(יותר ממה שאת מתארת) את מיקום המיומה, והאם היא יחידה?!
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה כאבים ומיומה בהריוןאורי01/07/2010
שלום רב,
אני בשבוע 18 להריון. אתמול שלששום סבלתי מכאבים חזקים בבטן מצד ימין.
כשפניתי לבית חולים היה חשד לדלקת תוסתפן, אך בבדיקות חוזרות ונישנות של אונלטראסאונד במיון נשים נמצאה מיומה על גבעול בצד שמאל וכנראה הכאבים נגרמים מהמיומה.
לא ניתנה לי שום המצלה לטיפול והשאלה היא האם כאבים מסוג זה הם תופעה מוכרת והאם אני אמורה לסבול מהם עד סוף ההריון.
אני חליה על אקמולים וזה מתחיל להציק לי נורא.
אודה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה כאבים ומיומה בהריון
ד''ר חן גולדשמיט01/07/2010שלום רב
בעקרון לא עושים ניתוח וכריתת מיומה במהלך הריון והטיפול הוא ע:י כדורים נגד כאבים + סבלנות.
ישנם מקרים בודדים שפורסמו בספרות של כריתת מיומה במהלך הריון - רק במידה ויש "בטן חריפה" - כאבים בלתי נסבלים.
מאחל המשך הריון "ללא כאבים"
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירניםa30/06/2010
אני בת 32, ללא ילדים, מתכננת הריון, בבדיקת US התגלה: שרירן אחורי סובסרוזי 42*36 מ"מ, שרירן קדמי 27*31 מ"מ, שרירן אחורי 33*33 מ"מ, עובי רירת הרחם 12מ"מ, סדירה, שחלות תקינות. האם זה יכול להפריע להכנס להריון ו/או לגרום לסיבוכים במהלך ההריון? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים
ד''ר חן גולדשמיט30/06/2010שרירנים כן יכולים להפריע להריון או לגרום לסבוכים במהלך הריון אבל ברוב המקרים של נשים עם שרירן אין המלצה על ניתוח. זה תלוי בכמות, גודל ומקום של השרירנים. במקרה שלך, במידה ומדובר על 3 שרירנים של כ 3 ס"מ שלא מעוותים את חלל הרחם, בד"כ כלל אין צורך בניתוח לפני מספר נסיונות של טיפולים.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמרית29/06/2010
שלום רב,
האם שרירנים גבעויים ברחם נחשביםפ לפחות מסוכנים, או שכל הסוגים של שרירנים ברחם מסוכנים באותה מידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרית
ד''ר חן גולדשמיט30/06/2010שמרית שלום,
כמעט ואין אשה עם שרירן שדומה בדיוק לאישה אחרת.ישנם סוגים שונים של שרירנים וזה מאוד תלוי בגודל, כמות ומקום שלהם כדי להגיד שהשרירן מסוכן.
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםנועה28/06/2010
שלום,
אני בת 33 אחרי לידות של 2 ילדים (הקטנה נולדה לפני קצת יותר משנתיים), וכמו כן אחרי 3 הפלות לא רצופות (הפלות מוקדמות). הפלה אחרונה היתה באפריל.
במעקב זקיקים התגלה לי רושם לשרירן ברחם: רושם לשרירן הדוחק את החלל (דופן קדמית) במימדים 12*13 מ"מ.
אתמול גודל השרירן היה: 14*15 מ"מ.
יש לציין שב 25/6 עשיתי מעקב זקיקים ולא ראו שרירן.
כמו כן לפני כחודש עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית (אצל ד"ר גולדשמיט) והתוצאה היתה תקינה ולא ניצפו שרירנים.
האם שרירן כזה דורש טיפול? מה לגבי הנסיונות להרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן ברחם
ד''ר חן גולדשמיט30/06/2010נועה שלום
שרירן בגודל של 15 מ"מ שאינו מעוות את חלל אינו דורש טיפול.ייתכן שלא השרירן שגרם להפלות. מעבר לכך הטיפול בשרירן שאינו נמצא בחלל הוא לא פשוט ולכן אינני ממליץ על טיפול בשרירן, לפחות בשלב זה.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
נועה01/07/2010אבל כתוב שהוא דוחק את חלל הרחם - (זה לא נחשב למעוות?
כנראה שמדובר בשרירן חדש, כי לפני שבוע בכלל לא ראו אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
ד''ר חן גולדשמיט01/07/2010במידה ויש חשד שהוא בולט לחלל רצוי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית (הסתכלות לתוך חלל הרחם) - בדיקה קצרה ללא הרדמה ע"י סיב אופטי ולפי זה להחליט על צורך בטיפול
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה לעובי רחם – תלתל שכבתיפרופ` יונה תדיר21/06/2010
היום עשיתי מעקב זקיקים,
תאריך קבלת ווסת אחרונה: 14.6.10
להלן הממצאים:
רחם:
אורך: 55 מ"מ
עובי: 38 מ"מ
רוחב: 48 מ"מ
הערות: מרקם שרירני
עובי רירית הרחם: 6 מ"מ , הערות : תלת שכבתי
שחלות: ימנית: 23 מ"מ * 28 מ"מ , הערות: זקיקים קטנים
שמאלית: 27 מ"מ * 34 מ"מ , הערות: זקיקים קטנים הגדול מבינהם בקוטר 12 מ"מ
דוגלס/ שלפוחית השתן: ללא נוזל
1. רציתי לדעת באיזה יום יהיה הביוץ שלי:
2. האם עם רחם שרירני אפשר להרות ללא בעיה?
3. מה הכוונה לעובי רחם – תלתל שכבתי.
תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרקם שרירני ופוריות
פרופ' יונה תדיר21/06/2010קשה לאמר בוודאות מה הדגימו באולטרהסאונד בהקשר למרקם השרירני. בהעדר מידע על שרירן מוגדר סביר להניח שאין שרירן ברור הניתן למדידה והכוונה היא למרקם המכיל שרירנים קטנים מרובים. אם אכן בכך מדובר אזי ניתן להרות עם מצב זה וקיים סיכוי שבמהלך השנים יגדל/ו שרירן/ים ברחם זה. לעניין השאלות האחרות, התשובות להן צריכות להינתן ע"י הרופא/ה המטפל/ת בנושא הפוריות. עצה אחת שאוכל לתת לך אשר עשויה לסייע לשיפור הפוריות יותר מנושא השרירנים. צאי מהלחץ. שאלתך מייצגת את הדור הצעיר המודד כל מילימטר של כל מה שניתם למדידה ונלחץ מכל "שטות". צאי מזה. אמא שלך נכנסה להריון גם בלי כל המדידות האלה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד''ר חן גולדשמיטשירי19/06/2010
שלום!
אני עדיין לא ילדתי, בת 34, הציעו לי להשתתף במחקר בתל השומר לטיפול במיומה בגודל3x6.
הטיפול הוא ע"י אולטרסאונד ממוקד במרפאת חוץ. הם טוענים שעשו זאת רבות וכרגע הם החליפו חלק במיטת הMRI והם עושים את זה ללא תשלום לכמה נשים.
האם כדאי לעשות את זה? מדובר על טיפול שאורך 3-4 שעות, מה ידוע ל על זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
ד''ר חן גולדשמיט19/06/2010שירי שלום
אני לא מכיר את המחקר החדש עם השנוי במיטת ה MRI בתה"ש. אני כן מכיר את האנשים שעובדים שם ואני יודע שהם רציניים ולא היו מציעים לך משהו אם לא היו מאמינים שזה יכול לעזור לך.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדנומיוזיס
שירי22/06/2010שלום
רשמתי לך על הטיפול בתל השומר והיום התברר לי שהתוצאות לבדיקת הmri הן שזה אדנומיוזיס ולא מיומה. ידוע לך האם כדאי לטפל ואיך? האם בדיקת mri היא וודאית שזה לא מיומה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי
ד''ר חן גולדשמיט22/06/2010שירי שלום
להערכתי אין מספיק מידע בספרות על הצלחה של MRI באדנומיוזיס.אני מציע שתתני לצוות שמטפל בך להחליט האם את מתאימה לטיפול. ישנם מקרים שהם מחליטים מראש שהאישה לא מתאימה.
אשמח לסייע בעתיד
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים ברחםסילביה14/06/2010
אני בת 54 והמחזור שלי עדיין סדיר.בשנה האחרונה סובלת מדימומים קשים ביומיים הראשונים של המחזור.בבדיקת אולטרסאונד נמצא שהרחם שרירני כ-18 ש"(מגיע לטבור)
עברתי 3 ניתוחים קיסריים
עד עכשיו קבלתי חוות דעת שהאינדיקציה לניתוח היא איכות חיים והוסבר לי שעם סיום המחזור השרירו יתכווץ ובכך ימצא הפתרון
לפני שבוע לאחר בדיקת דם נמצאו הנתונים הבאים
hb 10.4
hct 32.7
mch23
mchc 31.9
mcv72
ferritin2.0 iron25transferrin 387
מיד התחלתי לקחת ברזל
השאלה שמטרידה אותי היא האם לעבור ניתוח לכריתת הרחם (הוסבר לי שאין צורך בכריתת השחלות)או שיש אפשרות לחכות לסיום המחזור?או כל פתרון אחר שאינו ניתוחי?אשמח מאוד לקבל מכם עזרה אני מאוד מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים ברחם
ד''ר חן גולדשמיט15/06/2010סלביה שלום
הרבה פעמים ברפואה אין תשובה אחת שהיא הנכונה. במקרה שלך יכול להיות שהמתנה עד גיל המעבר תביא להפסקת וסת ולא יהיה צורך בניתוח אבל לפעמים הדמומים מתחזקים ואז יש צורך הניתוח דחוף. קיימת גם אופציה לטפל ע"י זריקה של דקפפטיל פעם בחודש למשך מספר חודשים - זה יכניס אותך לגיל מעבר מלאכותי והמטרה היא להרוויח זמן עד גיל המעבר. אבל אפשר גם לבחור בניתוח כריתת רחם (עם או בלי שחלות). התשובה תבוא ממך: כמה זמן את סובלת? כמה זה מפריע לך? אם תרצי פתרון מיידי ולשכוח מדמומים ומעקבים -הדרך הכי טובה ניא ניתוח.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אנטרמוראלי ברחםאתי13/06/2010
פרופ' שלום,
בת 36 רווקה ללא ילדים המתכננת ילודה בקרוב(תרומת זרע בנובמבר 2010).
תוצאות בבדיקת U.S שיגרתית מלפני שבוע :
ברחם קיר אחורי שרירן אנטרמוראלי בקוטר 11 מ"מ.
רחם קדמי בגודל 32*27*41 מ"מ. מעט נוזל בחלל הרחם.
רירית רחם בעובי 4 מ"מ
שחלה שמאלית 23*14 מ"מ.זקיקים קטנים
שחלה ימנית 29*16 מ"מ.זקיקים קטנים.
דוגלס-ללא נוזל חופשי.
שאלותיי: האם מומלץ להסירו, מהי הדרך המומלצת במקרה שלי ,מהם הסיכונים והנזקים במקרה של הסרה ובמקרה שלא מסירים, מה קצב הגדילה אם בכלל, מהי תקופת ההחלמה והאם ניתן להכנס להריון לאחר ההסרה או לחילופין האם לא מפריע ו/או מזיק להריון במידה ולא מסירים....
בנוסף, לפני ה-U.S (ינואר 2010 )עשיתי בדיקות דם מסיבות אחרות וערך ה-ESR היה
29mm/hour ובבדיקה חוזרת (פברואר 2010) עלה ל-35(כשהערכים התקינים"בין 2 ל-25).ממידע באינטרנט הבנתי שעליית ערכי ESR קשורים בהמצאות גידולים ממאירים. האם יש קשר להמצאות השרירן או שאולי יש טעות באבחנה כך שיתכן שמדובר בכלל בשרירן סרטני(איך ניתן לוודא שלא מדובר בשרירן סרטני?)
כל הנושא הזה של שרירנים מאוד חדש לי ואני מאוד לחוצה ואובדת עצות במיוחד עכשיו כשמתכננת להכנס להריון וחוששת שזה יעכב או ישבש לי התוכניות.
מחכה לעצתך המהירה!!! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כניסה לפרטי הפרטים
פרופ' יונה תדיר13/06/2010כניסה לפרטי הפרטים של פרטי הפרטים של הגליון הרפואי (כפי שפרטת מאד יפה) אינה מתאימה לדיון ציבורי באינטרנט אלא למפגש עם הרופא/ה. כללית יאמר שמדובר בשרירן קטן אשר קרוב לודאי אין הצדקה לגעת בו וההחלטה אם? או לא? תלויה שסימפטומים (אם יש כאלה?) ומיקום יותר מדויק יחסית לרירית הרחם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםליאור07/06/2010
שלום,
אני בת 40 אמא ל-3 ילדים הלידה האחרונה שלי היתה לפני 12 שנה.
לפני כשנה בבדיקת אולטרסאונד בטנית התגלה שהרחם שלי מוגדל.
פניתי לגנקולוג שלי ונמצא שיש לי שרירן ברחם בגודל 6.5 ס"מ.
מאז אני במעקב אצל הרופא שלי והשרירן כבר כמעט שנה לא גדל.
הרופא מבקש מעקב כל חצי שנה. תופעות הלוואי הם כאבים חזקים
לאורך כל זמן המחזור הדימום שלי לא התחזק במיוחד ואני לא מרגישה
בלחץ על השלפוחית השתן.
הרופא שלי אמר שנצטרך לשקול להוציא את השרירן ביחד עם הרחם.
אין בכוונתי ללדת עוד ילדים.
רציתי לשמוע מה דעתך על העניין ומה הדרכי טיפול. והאם זה מסוכן
להשאיר את השרירן. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מסוכן
פרופ' יונה תדיר08/06/2010לא הייתי מגדיר את מצבך כמסוכן, וההחלטה אם לטפל, ובמה לטפל (מתוך מגוון רחב של חלופות הקיימות כיום) היא פועל יוצא של מיקום מדוייק, סימפטומים (דימומים, אנמיה, מתן שתן, קצב גידול המיומה, וכיוב')
בשלב זה נראה לי כי מעקב נכון נכון ע"י בדיקות אולטרה סאונד וסימפטומים יספיק.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםרנין סיבאני03/06/2010
אני בת 41 רווקה עם היסטוריה של קרישית יתר ו DVT משנת 1999 ומטופלת בקומדין. פניתי לרופה נשים עקב אי סדירות במחזור הוסת ודימום כבד במשך 5 חודשים האחרונים. אשר פגם ברמת ההומוגלובין 9.2 . לאחר בדיקה התברר כי יש לי שרירן ברחם קדמי בגודל של 46*43
אורך רחם 86 ממ, רוחב 65 ממ, עובי הרירית 12 ממ
ברצוני לבדוק אפשרויות הטיפול להסרת השרירן אשר תתאים למצבי ובמיוחד עקב נטילת קומדין וקרשיות יתר.
תודה מראש
רנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש חלופות מגוונות...
פרופ' יונה תדיר04/06/2010המצב שאת מתארת מורכב ומחייב אכן פתרון על פי גודל, מיקום, תכניות ילודה, ועוד כהנה וכהנה פרמטרים אשר עליהם אין אפילו קצה חוט למענה ענייני. מה שברור הוא שיש צורך והצדקה להתאים טיפול למצבך מתוך מגוון רחב של חלופות טיפול הקיימות כיום.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיסטה בנרתיקקרן01/06/2010
שלום, אני בת 23 בריאה ויש לי ציסטה בנרתיק בגודל של בערך 3 סנטימטר. הרופא שלי ייעץ לי להוציא את הציסטה בניתוח באמצעות גירוד בהרדמה מלאה ולא להשאיר אותה כדי שלא תגדל,תתפוצץ או תזדהם. רציתי לדעת מהם הסיכונים בניתוח הנ"ל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן להשיב
פרופ' יונה תדיר01/06/2010לא ניתן להשיב לשאלתך על פי תאורך - מבלי לראות במה מדובר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ברחםז01/06/2010
שלום פרופ'
קודם כל תודה על זמנך ,
אני בת 19 נכנסתי להריון [ היום שבוע 6 ] ,
הגעתי לאולטרסאונד לקראת הוועדה להפסקת הריון בתל השומר
והרופאה / טכנאית אמרה שהיא רואה ציסטה ושרירן (מיומה) בגודל 40 מ"מ בערך ,
כשפניתי עם המידע הזה לאנשים מהמערכת נאמר לי שזה לא הגיוני שבגילי הצעיר
יהיה שרירן ואיך הצליחו לראות באולטרסאונד ולא הוכח ע"י ביופסיה ?
מה אני צריכה לעשות ? האם אני צריכה לדאוג ?
ואיך ניתן לדעת האם השרירן גידול שפיר או ממאיר .. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלבול מושגים
פרופ' יונה תדיר01/06/2010נראה כי קיים בילבול מושגים בשאלתך:.
1. מיומה (שרירן - ברחם) וציסטה (בשחלה) הם שני דברים שונים שיכולים "חיות" זה לצד זה ללא קשר.
2. אנו רואים לא מעט שרירני רחם בגיל צעיר זה.
3. מה הקשר לביופסיה ולשרירן? אין ביופסיה לאיבחון שרירן. יש ביופסיה לצואר רחם, או לרירית רחם, אך לא לשרירן.
4. היכן ברחם נמצא השרירן?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לא פולשני במיומהגלי29/05/2010
לאחרונה איבחן רופא הנשים שלי מיומה בגודל כ- 5 ס"מ בדופן הרחם. יש לי נפיחות בבטן ולחץ קל על שלפוחית השתן, מחזור סדיר ותקין, לכן המליץ על המתנה ומעקב. האם קימים טיפולים לא פולשניים או אלטרנטיביים יעילים היכולים להקל או למנוע גדילת המיומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מגוון רחב של טיפולים
פרופ' יונה תדיר29/05/2010יש מגוון רחב של טיפולים שמרניים כגון צינתור כלי הדם, טיפולים תרופתיים למיניהם, וגישות של רפואה משלימה. מתקיים לאחרונה גם טיפול נסיוני בטבליות ואגינליות. התאמת הטיפול נעית על פי נתונים שונים ומגוונים כגון גודלף מיקום, גיל האשה, קצב גידול המיומה/ות, תכניות ילודה, וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של שרירןפרופ` יונה תדיר27/05/2010
שלום,
בת 33 +1 , הריון ספונטני ותקין.
מנסה להיכנס להריון כבר שנה וחצי, צילום רחם ופרופיל הורמונאלי תקין.
בבדיקת זקיקים שעשיתי היום (היום ה 9 למחזור) התקבלו התוצאות הבאות:
ת.ווסת אחרון: 19.5.10
רחם:
אורך: 45 מ"מ
עובי: 37 מ"מ
רוחב: 48 מ"מ
הערות: בדופן קידמית שרירן אנטרמוראלי בקוטר 18 מ"מ
עובי רירית הרחם: 8 מ"מ , הערות: סדירה
שחלות: ימנית- 24 מ"מ X 28 מ"מ - זקיקים קטנים
שחלה שמאלית: 26 מ"מ X 35 מ"מ - זקיקים קטנים , הגדול מבינהם בקוטר 14 מ"מ
דוגלס/ שלפוחית השתן: ללא נוזל.
רציתי לדעת מה הממצאים האלו אומרים, מתי יתרחש ביוץ?
ומה זה אומר שרירן אנטרמוראלי?
זה יכול להפריע לכניסה להריון?
תודה ויום נפלא.
שרירן אינטרה-מורלי
פרופ' יונה תדיר27/05/2010שרירן אינטרה-מורלי... משמעותו תוך דופני. כלומר אינו נוטה לכוון רירית הרחם (החלק הפנימי) או דופן הרחם החיצוני. כלומר נמצא באמצע. מדובר בשרירן קטן יחסית , אבל שרירנים במיקום זה עלולים לגרום עם הזמן להגברת דימומי הווסת. מיקום זה עלול להיות מעורב בתהלכי השרשת ההריון אך בד"כ לא בגודל קטן זה.
אשר ליתר ממצאי בדיקה, ללא כניסה לפרטים, כי זאת עליך לבחון עם הרופא/ה המטפל/ת, כללית נראים תקינים. בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנידון
אירית 228/05/20101. האם זה עלול להפריע לכניסה להריון?
2. יש לזה טיפול כלשהו?
3. איך ייתכן שלא עלו על זה בצילום החצוצרות שעשיתי לפני חודש ובמעקב זקיקים כן?
מודאגת מאוד,
תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרות
פרופ' יונה תדיר28/05/20101. הקשר בין שרירני רחם לפוריות אינו חד ערכי, כלומר אינו בחזקת "כן או לא". יש קשר ברור אולם הואת תלוי בגודל, מיקום, סימפטומים כגון דימומים, וכיוב', ואין בידי את המידע הנדרש על מה שקורה אצלך באופן בו ניתן להצייחס באופן יותר מדוייק.
2. טיפול, אם נדרש לשרירני רחם, ו/או מה או מתי, הינו פועל יוצא של הפרטים הנ"ל. בשרירנים קטנים שאינם סימפטומטיים עדיף לא לגעת.
3. לא עלו על זה בצילום חצוצרות (כהגדרתך) כי צילום רחם (זו ההגדרת הנכונה) אינו הבדיקה לכך. במרבית המקרים לא רואים שרירנים ברנטגן. עלו על זה באולטרהסאונד (בין אם לזקיקים או לכל סיבה אחרת) כי זו הבדיקה בה נראים שרירני רחם.
דאגתך נובעת בחלקה מחוסר הבנה, וחבל שכך. מקווה שהובהרו הדברים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)