פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה גדולה
    מיכל
    29/03/2010

התגלתה אצלי מיומה ברחם לפני מס שנים שגדלה. גודל הרחם 20 שבועות וכנראה שיש לי גם מיומות נוספות. קראתי על טיפול ע"י אמבוליזציה שעדיין נחשב לנסיוני עבור נשים המתכננות הריון. אני בת 35. אין לי ילדים עדיין ואני מתכננת להרות בזמן הקרוב. מה ניתן לעשות? האם ניתן לנתח ועדיין לשמר את הרחם? האם צפוי שיהיו לי בעיות להרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה גדולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה גדולה, הריון, וכיוב'

פרופ' יונה תדיר
    29/03/2010

גודל הרחם שאת מתארת מחייב טיפול בכל מקרה, והמתנה נוספת עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך אשר רק יקשה על סיכויי הריון בעתיד. הטיפול באמבוליזציה (חסימת עורקי הרחם) אינו נחשב כטיפול נסיוני כלל. הוא טיפול טוב ויעיל אך לא הייתי ממליץ לבצעו למי שלא ילדה עדיין. קיימות חלופות טיפול מגוונות ובמקרה כמו שלך יש להקפיד על בחירה אשר תשמר את פוריותך ותפחית נזק אשר קרוב לוודאי כבר קיים ברחם.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין לאחר מיומקטומי
    יעל
    27/03/2010

שלום
    לפני כשלושה שבועות עברתי מיומקטומי , מתי אפשר להתחיל לקיים יחסימין?
    האם יש כאבים אחרי ניתוח מסוג זה?
    אודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין לאחר מיומקטומי

הוספת תגובה

• יחסי מין לאחר מיומקטומי

ד''ר חן גולדשמיט
    27/03/2010

יעל שלום

אם עברת מיומקטומי בהיסטרוסקופיה אין מניעה לקיים יחסים. במידה וזה היה בפתיחת בטן או בלפרוסקופיה לפעמים (תלוי במה נעשה בניתוח) יש להמנע מיחסים עד הביקורת אצל רופא מטפל לאחר הניתוח. בחלק מהמקרים יש להימנע מכניסה להריון לפחות ב 3 חודשים ראשונים לאחר הניתוח.

בהצלחה

ד"ר גולדשמיט חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשמעות של רחם שרירני+מיומה?
    עדי
    21/03/2010

שלום,
    אני בת 27 ולאחרונה נודע לי כי יש לי רחם שרירני. כמו כן נמצאה אצלי מיומה 23 ממ בין הרחם לשלפוחית

מה זה בעצם אומר..?

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין רחם שרירני למיומה

פרופ' יונה תדיר
    21/03/2010

... ובכן אין הבדל. רחם שרירני הוא רחם שיש בו שרירן אחד או יותר, ומיומה בלע"ז זה שרירן. MYO =שריר MAMA=אמא, ושריר הרחם פרושו "שריר האם", המקום בו מממשת האם את אמהותה. ושרירן מקורו ברחם. לא אחת שואלות נשים האם המיומה שלי קשורה לרחם? ובכן כל מיומה קשורה לרחם. לא תמיד באותו מקום, אך תמיד היא חלק מהרחם. ומיומה בין הרחם לשלפוחית משמעותו שהיא ממוקמת בחלק הקדמי של הרחם הנושק לשלפוחית השתן.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

עדי
    22/03/2010

תודה רבה על התגובה הזריזה, אם אוכל להמשיך ולשאול מה הן ההשלכות האפשריות
    של מצבי - במילותיו של הרופא "בבדיקה עק- רחם עם רירית סדירה מיומה 23 ממ בין הרחם לשלפוחית שחלות תקינות" ?
    האם זה דבר אשר עשוי להפחית את סיכויי להיכנס להריון באחד מן הימים..?

תודה מראש,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?

פרופ' יונה תדיר
    22/03/2010

ההשלכות של מיומה על פוריות תלויות במידה רבה במיקום המדויק בשכבות הרחם. האם פונה לכוון רירית הרחם או לכוון החיצוני? ומה הסימפטומים כגון דימומים? המיומה שאת מתארת קטנה יחסית, אך במקביל ידוע שמיומות בגיל צעיר כמו שלך נוטות לגדול מהר יותר יחסית לנשים מבוגרות (כגון גיל 35-45 +
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גולטשמיט - היסטרוסקופיה
    סיגל
    16/03/2010

לד"ר גולטשמיט שלום
    האם היסטרוסקופיה אבחנתית - ניתן לעשות עם הרדמה?
    אם כן, איזו הרדמה מקומית או כללית?
    מהם הסיבוכים שעלולים להיות לאחר הבדיקה?
    אודה לתשובתך.
    עדי.

הוספת תגובה

• לד"ר גולדשמיט - היסטרוסקופיה

ד''ר חן גולדשמיט
    16/03/2010

עדי שלום

ברוב המקרים ניתן לעשות היסטרוסקופיה ללא הרדמה. הבדיקה היא קצרה מאוד, סיבוכים כמעט ולא קיימים והאישה מרגישה אי נוחות קלה בבטן תחתונה למשך מספר דקות. אישה שמבקשת יכולה לקבל הרדמה מקומית (ההרדמה עצמה לא נעימה - כמו ההיסטרוסקופיה ללא הרדמה) או הרדמה כללית. היתרון של הרדמה כללית היא האפשרות לבצע ניתוח באותו זמן במידה וקיימים ממצאים.

בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח כריתת שרירן
    איילת34
    12/03/2010

שלום,
    עברתי לפני כ-3 חודשים ניתוח לכריתת שרירן סובמוקוזי בגודל של כ-10 ס"מ, בפתיחת בטן.
    לאחרונה קורה שאני מרגישה ( בד"כ אחרי התעוררות משינה ) שצד אחד של הצלקת הניתוחית חם ושורף.
    האם מדובר בתופעה מוכרת?
    אחרי ניתוח כזה, מהי תקופת ההחלמה של הרחם ומתי מומלץ להכנס להריון?

אודה לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח כריתת שרירן

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח כריתת שרירן

ד''ר חן גולדשמיט
    14/03/2010

איילת שלום

התופעה הזאת מוכרת ואין סיבה לדאגה כל עוד אין אודם, הפרשה או נפיחות בצלקת.
    לגבי כניסה להריון תלוי בסוג השרירן ובמה נעשה בדיוק בניתוח. רצוי להתייעץ עם רופא המנתח.

בהצלחה

ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר מיומות
    ליאור
    12/03/2010

שלום רב,

כרגע בשבוע 34, ידוע לי מספר שנים על שרירנים ברחם אולם אף פעם לא אמרו לי כי עלי לעשות משהו בקשר לכך, אולם כעת כאשר מתקרבת ללידה האם יש סיכוי כי עקב כך אצטרך לעבור ניתוח קיסרי, עלי לציין כי עדיין העובר במצג רוחבי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר מיומות

הוספת תגובה

• מספר מיומות

ד''ר חן גולדשמיט
    14/03/2010

ליאור שלום

רק במקרים שהמיומה נמוכה ולא מאפשרת לראש של התינוק לרדת דרך תעלת הלידה (נדיר מאוד) יש צורך בניתוח קיסרי.
    בהצלחה

ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם
    טלי
    09/03/2010

לסבתי , בת ה 86 , נתגלה גוש ברחם והיא עברה גרידה שבה הסירו את הגוש ושלחו אותו לביופסיה דחופה . נאמר לנו שהגוש נראה לא טוב (נדמה לי שהיא אמרה "פריך") ושבמידה ויתגלה כסרטני - היא תיאלץ לעבור כריתת רחם . שאלתי היא : האם במצב כזה ניתן לבצע ניתוח בלפרסקופיה או עדיף ניתוח רגיל ? כמה זמן עורכת החלמה מניתוח רגיל ומהם סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה ?
    ושאלה קטנטנה נוספת : האם צריך לעבור בד"כ כימותרפיה או הקרנות אחרי ניתוח שכזה ?
    אציין רק שהיא עברה ניתוח כריתת שד לפני 15 שנה עקב סרטן השד , עם ריפוי והחלמה מהימרים ומצןיינים ותפקוד רגיל לחלוטין עד היום .
    בתודה , טלי

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם

הוספת תגובה

• כריתת רחם

ד''ר חן גולדשמיט
    10/03/2010

טלי שלום

ראשית חשוב להמתין לתשובה הפתולוגית על מנת לדעת האם מדובר בגידול ממאיר. במידה ומדובר בגידול ממאיר חשוב לדעת איזה סוג של ממאירות. ישנם סוגים שכן יכולים להתאים ללפרוסקופיה וכאלה שלא, כאלה שדורשים הקרנות וכאלה שלא. ברוב המקרים הטיפול הוא בפתיחת בטן ואין סיבה להתעקש על לפרוסקופיה. הדבר הכי חשוב זה הטיפול עצמו ולא הדרך בה מבצעים את הניתוח.
    בהצלחה

ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגודל כזה האם מטפלים?
    לין
    06/03/2010

אני בת 26 רווקה עומדת להתחתן בעוד 4 חודשים בבדיקת U.S ממצא של מיומה בדופן האחורי של הרחם בגודל 5 מ"מ רציתי לדעת האם בגודל כזה יש לטפל ?והאם זה יפריע בעתיד לקליטת היריון ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בגודל כזה האם מטפלים?

הוספת תגובה

• מיומה בגודל 5 מ"מ

פרופ' יונה תדיר
    06/03/2010

באופן עקרוני חשוב לדעת שמיומות בנשים צעירות בגילך גדלות יחסית מהר יותר מאשר בנזים מבוגרות יותר (כגון גילאי 35... 40 +). במידה ואין טעות בבדיקה אזי מיומה בגודל שאת מתארת אינה זקוקה לטיפול אלא רק למעקב. מה שחסר בפרטים שהעברת, וחשוב, זה מיקומה המדוייק.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה עם כל הפרטים- מה מומלץ??
    לילך
    04/03/2010

2 מיומות:
    1- פונדלית הומוגנית סב סרוזית 59*60 מ"מ
    2- קדמית הטרוגנית אינטרמוראלית 26*26 מ"מ
    גודל רחם: 88X80X79
    עובי אנדומטריום 18 מ"מ
    שחלה ימין 18X19
    שחלה שמאלית 19X29
    אשמח לקבל הסבר על מיקומם של המיומות ואופיין וכמובן מה מומלץ- לנתח או מעקב.
    בת 37+1

הוספת תגובה

• מה לעשות

פרופ' יונה תדיר
    04/03/2010

הנתונים שסיפקת חשובים, אך צר לי, כי לא מדובר בנוסחה מתמטית אשר נותנת תוצאה כפי שניתן להבין שאת מבקשת. שרירןאחד יחסית גדול, והשני יחסית קטן. רירית הרחם מעובה באופן שמחייב בירור מדוע? השחלות תקינות. וההחלטה מה לעשות מתוך מגוון חלופות טיפול רב הוא קודם כל פועל יוצא של סימפטומים, של תכניות ילודה, של עברך הרפואי, ועל מיקום יותר מדוייק של השרירנים יחסית לשכבות הדופן,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי מהתאריך 14.2??
    שרון
    03/03/2010

הוספת תגובה

• אני בת 39 וחצי ונמצאה לי מיומה...

פרופ' יונה תדיר
    03/03/2010

שלום,
    אני בת 39 וחצי ונמצאה לי מיומה 5-6 ס"מ בדופן הרחם צד שמאל מאחור חוץ מזה הכל תקין.
    ברצוני לברר מהם הסיכויים שלי להיכנס להריון? במידה וצריך טיפול למיומה מהו הטיפול המומלץ?
    האם טיפול אולטראסונד פוגע בפוריות? תודה.

,תשובה: המידע שאת מוסרת (בדופן השמאלי מאחור) אין בו די כדי לחוות דיעה. חשוב יותר ממיקום זה המיקום בשכבות הדופן יחסים לרירית הפנימית או החיצונית של הרחם. זה המיקום המגדיר אפשרות טיפולית. כללית, ללא התייחסות לפרט זה מדובר במיומה אשר אינה מאד גדולה וגם לא מאד קטנה. לפי מיקומה בגודל זה ניתן להתייחס אם יש הצדקה לטפל, ובמה? משאלתך חסרים גם פרטים על נסיונות קודמים להרות, הפלות, וכיוב' כמה חבל שהחיים לא כל כך פשוטים כגון: תענו לי, ואופס... יש הריון. אשר לטפול המומלץ, יש מגוון רחב של טיפולים, חלקם כירורגיים, חלקם שמרניים, תרופתיים ואחרים, וגם הם נקבעים לפי הנ"ל. לשאלתך על האולטרה-סאונד, גם זה תלוי במיקום המדוייק אותו מגדירים בבדיקת MRI מקדימה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן
    ענת
    02/03/2010

שלום,
    בת 39 ללא ילדים עם שרירן
    לפי הממצאים האחרונים : מימין ומאחור שרירן סובסרוזי בגודל 73*90 מ"מ
    R.I.O.68 - תקין
    דוגלס:אין נוזל

יש לציין כי לפני 9 שנים נמצא השרירן, בהיותו קטן מאוד והיום גודלו כנכתוב לעיל :(
    האם מומלץ להוציא את השרירן ?
    יש לציין כי נוכחות השרירן לא מפריעה לי כלל ולא מלווה בשום סיפטומים .
    אם ובמידה וארצה להוציאו האם עדיין בגודלו הנוכחי אפשר לנתח לא בצורה ביטנית? כמו לפרסקופיה .
    אני מרגישה ממש אובדת עצות :(

אשמח לתשובתך
    המון תודה, ענת

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

• לנתח, כן או לא, או מתי?

פרופ' יונה תדיר
    02/03/2010

ענת, שאלתך מצויינת, והעובדה שאת מציינת שאינך סובלת מהשרירן חשובה, מאחר ובמרבית המקרים סיבת הטיפול היא סבל מהשרירן (דימומים וכיוב'). יחד עם זאת את מציינת שאין לך ילדים ושאת בת 39, ושני אלה גורמים חשובים בנוכחות שרירן. מה שחסר במידעי שהעברת זו הגדרת מיקומו המדוייק של השרירן. ואם תתווסף לכל אלה הידיעה שעד הגיעך לגיל המעבר השרירן ימשיך לגדולף ועל פי מיקומו גם (אולי?) מידת הנזק לרחם, תתקבל התשובה שיש לדון בכך בעיקר על פי מיקומו ועל פי תכניות הילודה שלך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני ניתוח הסרת שרירן
    רותי
    01/03/2010

בת 38 עם שלושה ילדים
    עברתי לידה אחת רגילה ושני ניתוחים קיסריים
    אני אמורה לעבור ניתוח עם פתיחת בטן להוצאת שרירן סובסרוזי בגודל 9 ס"מ
    אני סובלת מבריחת שתן, לפעמים אני י לא יכולה לשבת עקב כאבים ויש מצבים שאני מושכת רגל, במהלך יחסי מין יש כאבים חזקים
    רציתי לדעת האם לדעתך זוהי הבחירה הנכונה? האם ההחלמה מניתוח כזה דומה להחלמה מניתוח קיסרי? למה עלי לצפות לאחר הניתוח
    אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    לפני ניתוח הסרת שרירן

הוספת תגובה

• לפני ניתוח הסרת שרירן

ד''ר חן גולדשמיט
    01/03/2010

רותי שלום

נראה לי שזאת הבחירה הנכונה. שרירן של 9 ס"מ בגילך בד"כ דורש התערבות כירורגית. השרירן עצמו יכול לגרום לבריחת שתן (תלוי במיקום) אבל ישנם גם סיבות אחרות לבריחת שתן.
    החלמה אחרי ניתוח כזה מאוד תלוי אבל בגדול היא דומה לניתוח קיסרי

בהצלחה

ד"ר גולדשמיט חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים והריון
    הילה
    24/02/2010

שלום רב,
    אני בת 37 אם לילד בן 9, סובלת משרירנים.
    לפני כשנה התחלתי טיפול בגונל, נכנסתי להריון ונאלצתי לבצע הפסקת הריון בשבוע 18 בשל מום בלב העובר.
    רופא הפוריות שמטפל בי אמר שכבר לאחר המחזור הראשון ניתן שוב לנסות להרות.
    במכתב השחרור מביהח נרשם כי : "ביקורת חלל הרחם באמצעות US +קורטה.לציין רחם שרירני וחלל מאוד לא סדיר".
    מה זה אומר? האם כדאי לעשות משהו לפני הכניסה להריון הבא ואם כן, מה ? היסטרוסקופיה ?
    תודה רבה!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים והריון

הוספת תגובה

• שרירן והריון

פרופ' יונה תדיר
    24/02/2010

א. נראה כי שאלה זו כבר נשאלה בפורום אחר, ונענתה. הלא כן?
    ב. אין בתאור הפרטים די חומר כדי לענות. מה הגודל? המיקום? וכיוב'. העובדה שחלל הרחם מעוות עלולה להצביע על בעיה בכניסה להריון או על שמירתו, אך אין הכרח בכך. חסרים כאמור פריטאם חשובים על מנת להתייחס.
    פרופ, יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן סובמוקוזי
    מירב
    23/02/2010

שלום,

אני נמצאת בראשיתו של תהליך הזרעה. בבדיקת אולטראסאונד זקיקים בביוץ נרשמם כי "רושם לשרירן סובמוקוזי בצד השמאלי של חלל הרחם בקוטר 13 מ"מ".
    כמ"כ נתוני הרחם - אורך 44 מ"מ ; עובי 37 מ"מ ; רוחב 50 מ"מ ; הערות: רחם קדמי ; עובי רירית הרחם 9 מ"מ, רירית תלת מבנית.
    שחלה ימנית - 27 מ"מ *17מ"מ בתוכה זקיק בקוטר של 17 מ"מ
    שחלה שמאלית - 32 מ"מ *19 מ"מ בתוכה מספר זקיקים עד לקוטר 11 מ"מ

תודה,
    מירב.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן סובמוקוזי

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

מירב
    23/02/2010

כי אני אוטוטו בת 40...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שעוד שכחת לציין...

פרופ' יונה תדיר
    23/02/2010

מה שעוד שכחת לציין... זה פרטים אחרים חשובים, כגון פוריות בעבר, משך הטיפולים הנוכחיים, מיקומו המדוייק של השרירן (סובמוקוזי חשוב, אך אין די בו כהגדרת מיקום) וכיוב'. כללית ניתן לאמר שדווקו בסוג זה של שרירן יכול להיות קשר לאי פוריות וגם הפתרון עשוי להיות פשוט יחסית. בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת נתונים...

מירב
    23/02/2010

לגבי פוריות בעבר - אין לי מושג..... לא נכנסתי להריון בעבר.
    משך טיפולים - בהתחלה, בהמתנה זה החודש השני לזקיקים גדולים כדי להתחיל
    מיקומו של השרירן - בצד השמאלי של חלל הרחם.

תודה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת נתונים...

מירב
    23/02/2010

לגבי פוריות בעבר - אין לי מושג..... לא נכנסתי להריון בעבר.
    משך טיפולים - בהתחלה, בהמתנה זה החודש השני לזקיקים גדולים כדי להתחיל
    מיקומו של השרירן - בצד השמאלי של חלל הרחם.

תודה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת נתונים חלקית...

פרופ' יונה תדיר
    23/02/2010

השלמת נתונים חלקית זו מרמזת שאין לך הרבה זמן לנסיונות. הכוונה בשאלות בין היתר היתה גם כמה זמן את מנסה להרות (בטיפולים או בלי טיפולים) מאז שהחלטת לממש חוויית הורות.
    בהעדר פרטים מדוייקים יותר על מיקומו (עדיין חסר פרטים) קיימת סבירות רבה כי יש הצדקה לטיפול בשרירן.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי ושרירנים
    יעל
    19/02/2010

מיועדת לניתוח קיסרי עקב שרירנים בדופן קדמית תחתונה בגודל 68*105 ועוד 2 שרירנים בגודל 26 מ"מ ו25 מ"מ.

הרופא הזמין עבורי 2 מנות דם וטען שהניתוח לא פשוט האם כך? מה ההשלכות, ומה הסיכונים והאם הניתוח אכן לא פשוט?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קיסרי ושרירנים

הוספת תגובה

• יתוח קיסרי ושרירנים

פרופ' יונה תדיר
    19/02/2010

שרירנים בדופן הקדמי התחיתון אכן מקשים גם על לידה טבעית וגם עך ניתוח קיסרי, מאחר וזה האזור בו מתבצעת פתיחת הרחם להוצאת העובר. הכנת מנות הדם הינה אמצעי הכנה מאחר ובכל ניתוח קיסרי יש דימום, ובמיומד בשרירנים באיזור זה. שני השרירנים הקטני לא אמורים להווות בעיה ובכ בכל מקרה, ניתוח קיסרי בעידן המודרני הוא פעולה בטוחה וסביר להניח שהרופא שלך ערוך לכך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה