מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ ושרירןנטע09/05/2010
שלום.
רציתי לדעת מה ההבדל בין פוליפ ושרירן?
לשנהים מתייחסים אותו דבר? (בנוגע לנזק שעושים, תהליך ההוצאה וכו'?)
תודה,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ שרירן ו... נזק
פרופ' יונה תדיר09/05/2010נזק עלול להיות מעצם קיומו ומיקומו של הפוליפ ולא מהוצאתו.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ ושרירן
נטע09/05/2010- מה ההבדל בין שרירן ופוליפ? מה יכול להזיק יותר?
- כיצד פוליפ /שרירן יכול להזיק?
- באילו מקרים כדאי להוציא פוליפ ובאילו לא?
- בבדיקת אולטרסאנד ראו ממצא שכנראה פוליפ, מה השלב הבא? טיפול? מעקב בלבד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח להוצאתו יכול לגרום לנזק?פרופ` יונה תדיר09/05/2010
שלום דר'
בת 35 מנסה להכנס להריון ראשון. הרופא עשה לי אולטרסאונד וראה ממצא אמר שנראה לו שזה פוליפ, ושזה לא מפריע להכנס להריון. את הבדיקה עשה ביום ה11 למחזור (מחזור בערך כל 26-29 יום). הוא אמר לי לבוא עוד שבוע לעשות שוב אולטרסאונד ולראות מה קורה.
1. האם פוליפ יכול להעלם פתאום?
2. ביום ה-11 למחזור היה לי כמו דימום קל בקינוח בשירותים. האם זה יכול להיות מהפוליפ?
3. מה מומלץ לעשות במקרה של פוליפ? האם ניתוח להוצאתו יכול לגרום לנזק?
4. האם קיום של פוליפ יכול לעכב או למנוע כניסה להריון?
5. האם בבדיקת pap יכלו לראות את הפוליפ? עשיתי לני שנה והיה תקין.
אודה לך אם תענה על כל השאלות.
\תודה מראש!!
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ, שרירן, ומה שביניהם
פרופ' יונה תדיר09/05/20101. פוליפ מורכב בעיקר מתאי/בלוטות רירית הרחם ומיקומו בחלל הרחם.
2. שרירן (מיומה) מורכב מתאי שריר הרחם + רקמת חיבור ומיקומו יכול להיות באזורים שונים של דופן הרחם. במקרים מסויימים יתכן מיקומו של שרירן בולט אל תוך חלל הרחם ואז ייראה באולטרהסאונד כדומה לפוליפ.
3. במיקום זה עלול גם פוליפ וגם שרירן לגרום לדימומים.
4. בבדיקת פאפ לא רואים אם יש פוליפ או שרירן בחלל הרחם אלא אם כן, במקרים יחסית פחות שכיחים, הוא בולט טל מחוץ לפה צואר הרחם.
5. פוליפ ו/או שרירן בדופן הרחם עלול להפריע לכניסה להריון אך אינו מחייב זאת,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ
נטע09/05/2010שלום
אני מודה לך על תשובתך..
-מה שלא הבנתי באיזה מקרה הפוליפ יכול לגרום לדימום? רק אם הוא נמצא איפה?
-מה מומלץ לעשות במקרה של פוליפ? האם ניתוח להוצאתו יכול לגרום לנזק?
- האם פוליפ יכול להעלם פתאום? כי הרופא אמר לי לחזור כמה ימים אחרי כדי לבדוק אם זה יהיה עדיין שם.
תודה,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה שגדלהורד06/05/2010
בת 46 עם מיומה שהיתה 3 ס"מ במשך שנתיים. בבדיקה לפני שלושה חודשים היתה גם 3 ס"מ. כרגע גודלה 4.1 על 2.8 ס"מ - בלי מחיצות ובלי פפילציות. האם הגדילה המהירה הזאת תוך שלושה חודשים אמורה להדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה שגדלה
פרופ' יונה תדיר06/05/2010התאור שלך די אפייני לקצב גידול של מיומה אשר לא ניתנת להגדרה כגדולה מאד עדיין, אבל ההחלטה אם לטפל בה, ו/או איך לטפל בה, הינה פועל יוצא של סימפטומים (כגון דימומים) וכיוב'. מאחר ויש כיום גישות טיפול שמרניות אשר הן זעיר פולשניות, או כלל לא פולשניות (כמו מחקר בטבליות ואגילניות) אזי ניתן לשקול כדאיות הטיפול לפי מידת הסבל (אם יש סבל?).
נושא המחיצות והפפילציות אינו רלוונטי כאן. הוא רלוונטי לציסטה שחלתית ולא למיומה ברחם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות נוספות
ורד08/05/2010תודה רבה על התשובה. יש לי רק שתי שאלות:
1. את הבדיקה עשיתי יום לפני קבלת הוסת. האם זה יכול לגרום למיומה לגדול, עקב ההורמונים הגבוהים בתקופה שלפני הוסת?
2. מהם המזונות שמעלים את רמת האסטרוגן כדי שאוכל להימנע מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מענה לתוספת...
פרופ' יונה תדיר08/05/20101. ההבדל בין ימי המחזור בכל הקשור לשרירני רחם זניח.
2. שאלתך בנושא התזונתי חשובה מאד. אנו מגלים יותר ויותר קשר לנושא תזונתי ובימים הקרובים אנו אמורים לפרסם מאמר אשר יתמקד בקשר שבין תזונה לשרירני רחם. זה רחב וגדול יותר מאשר רק נושא האסטרוגן. בין הגורמים החשובים להיווצרות והתפתחות שרירני הרחם נמצאת השפעת הורמוני המין הנשיים, קרי, שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון. בעולם המערבי המתועש נחשפות נשים באופן רצוף לחדירה מתמדת של הורמונים אלה לגופן ממקורות כגון מים, תזונה (בעיקר ממזונות מן החי, ירקות ופירות, תזונה "סינתטית", וכו'), מוצרי קוסמטיקה, חומרי הדברה, מוצרי פלסטיק ואפילו מהאויר, באופן בו קשה מאד לנטרל את חדירתם והשפעתם על גופינו.
מה שניתן אם כן לעשות הוא לצמצם את כניסת תוצרי אותם חמרים לגוף על ידי אימוץ של תזונה אורגנית ככל האפשר,הנקייה מהורמונים וכימיקלים אחרים - תוך התבססות על ירקות חיים, דגנים וקטניות ופחות על מוצרי מזון מן החי.
כמוכן מדובר בליגננים הינם פיטואסטרוגנים , חומרים דמויי אסטרוגן צמחיים. במחקרים רבים שנעשו על הליגננים הוכח כי הליגננים נקשרים לקולטני האסטרוגן בגוף מבלי להפעילם ובכך מונעים היקשרות של האסטרוגן העודף והפעיל לאותם הקולטנים.
צמצום רמות האסטרוגן הפעיל בגוף תביא להקטנת קצב גידול שרירני הרחם או להקטנת הסיכון של הישנותן במידה והוצאו בדרך ניתוחית. מקור תזונתי העשיר בליגננים הינם זרעי פשתן.
אבל כל זה הינו רק חלק מהגורמים התזונתיים בהם מדובר בהקשר לשרירני רחם.
פרופ' יונה תדיר והנטורופטית שירלי תדהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר חן גולדשמיטסיגל02/05/2010
לד"ר שלום
עברתי 2 גרידות (עובר ללא דופק) ומאז לא הצלחתי להיקלט להריון.
לפני כשבוע עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית והתגלה בממצא הידבקות
בחלל הרחם שדומה למחיצה.
קיבלתי הפנייה לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית, השאלה שמדאיגה אותי,
האם היסטרוסקופיה ניתוחית יש בו גם סיכון להידבקויות עתידיות בחלל הרחם או שממש לא?
אודה לתשובה והסבר,
תודה מראש: סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר חן גולדשמיט
ד''ר חן גולדשמיט03/05/2010סיגל שלום,
ברגע שרואים הדבקויות בהיסטרוסקופיה, אין מנוס מהיסטרוסקופיה ניתוחית. מטרת ההיסטרוסקופיה ניתוחית היא להפריד את ההידבקויות ולא לגרום להידבקויות. לעיתים רחוקות, תלוי בדרגת ההידבקויות ומצב רירית הרחם, יכולה להיות חזרה של הידבקויות לאחר הניתוח.
בהצלחה
ד"ר גולדמשיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אח18/11/2010שלום, לאחר כמה זמן מהליך ההיסטרוסקופיה הניתוחי הראשון יכולה ההידבקות לחזור על עצמה? מה משך "חלון ההזדמנות"?ברור לי שזה מאוד תלוי בהמון גורמים אבל הייתי מעוניינת לדעת מהי התחזית הפסימית ביותר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שרירנים-טיפול מתאים?מירי02/05/2010
שרירן בגודל 6.6 לוחץ על דופן אחורית,
שרירן בגודל 5.5 סב סרוזי,
שרירן בגודל 4 ליד הצוואר מעל השלפוחית
גיל 41 ללא ילדים
בייעוץ הוסברו 3 אופציות:
לפרוסקופיה כניתוח מסובך עם כניסות מ-3 מקומות לרחם המותיר בו צלקות
היסטרוסקטופיה תטפל רק בבולטים לחלל הרחם וייתכן וידרשו 2 טיפולים (+האבחנתית)
וגם הועלתה שיטת צנתור וחסימה (לא ברור לי מה קורה לגידולים לאחר שמצטמקים: נשארים לעד בגוף או מתפרקים? האם יש מספיק נסיון בשיטה הזו?)
מה השיטה העדיפה במקרה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה הטיפול המתאים?
פרופ' יונה תדיר02/05/2010אכן, במגוון מיקומים אלה יש לשקול טיפולים מגוונים ולא בהכרח טיפול אחיד לכולם. הדבר תלוי בין היתר גם מסימפטומים ותכניות הילודה. לעניין צינתור עורקי השרירן. הקבוצה שלנו עושה הרבה צינתורים כאלה ואנו מכירים היטב את הפרוצדורה, א-ב-ל- ממש לא מתאים לך מאחר ואינו מומלץ למי שמתכננת הריון עקב פגיעה אפשרים וצפויה גם באספקת הדם לרחם עצמו ו/או לשחלה (בסבירות יותר נמוכה) ולכן אנו לא ממליצים ולא מבצעים זאת למי שמתכננת הריונות. יתכנו גם חלופות טיפול שמרניות אחרות כגון ניסוי תרופתי בטבליות ואגינליות. הכל לפי המקום המדויק והסימפטומים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת השרירניםיעל02/05/2010
ילדתי לפני חודשיים בניתוח קיסרי עקב מיומות, מתכננת להרות שוב, ומועניינת להוציא את השרירנים, שלא יפריעו שוב להריון המתהווה ב"ה.
האם עליי לבקש הפנייה לניתוח, או שייש בית חולים שמתמחה בעניין באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי? מה? איך? איפה?
פרופ' יונה תדיר02/05/2010לא ניתן להשיב לשאלתך בהיותה כל כך כללית. מיומות (שרירני רחם): מה היה גודלם לפני ההריון? מה היה גודלם בסוף ההריון? מה גודלם היום? מה מיקומם המדויק (יחסית לשכבות הרחם)? מה התלונות מהן את סובלת? מה מצבך הבריאותי? מה גילך? מה חלופות הטיפול האחרות אשר עשויות להתאים לך? ועוד מספר שאלות אשר עשויות להוביל למענה ראוי אשר בו את ודאי מעוניינת.
הלא כן?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ומירנהרינה26/04/2010
יש לי שרירנים ברחם בגודל:
(קדמי). 30x28 , (אחוריים) 29x27 , 20x21
סבלתי ממחזור עם דימומים כבדים.
הרופא המליץ על מירנה – מאז שאני עם מירנה (מעל 7 חודשים!), יש לי דימום קל במהלך כמעט כל חודש, ומדי פעם, בעקר במהלך המחזור יש דימום פתאומי חזק מאוד עם כרישי דם.
מה לעשות?
תודה
ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימומים ומירנה
פרופ' יונה תדיר26/04/2010רינה, יתכן וראית את ההתכתבות המקבילה לזו שלך. מדובר אולי בדמיון מסויים, אך המקרה עדיין שונה. מירנה עשויה לצמצם דימום במקרה של מיומה, בנסיבות מסויימות, אך אינה מטפלת במיומה עצמה. לא ניתן להרחיב כאן על הסיבות, ומתי זה מתאים, ומתי לא מתאים, אך באופן כללי ניתן לאמר שיש חשיבות רבה למיקום המדוייק של המיומות ולא רק קדמי או אחורי. יש חשיבות גם לגיל, ולשאלות נוספות עליהן אין פרטים בשאלתך. כללית ניתן לאמר כי טיפול זה כנראה אינו מתאים לך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת מיומות לאחר שימוש התקן מירנהרוני26/04/2010
שלום רב
אני בגיל המעבר ומכיוון שלא חשתי טוב עם גלולות הורמונים, יש לי חצי שנה התקן מירנה (פרוגסטרון) ואני שמה מדבקות אוורל להשלמת ההורמונים הנדרשים.
לפני כחצי שנה לפני ההתקן, הרחם שלי היה נקי ללא מיומות
ובבדיקה לפני שבוע מסתבר שיש לי הופעת מיומות
האם יש קשר בין המירנה להופעת מיומות???
תודה
ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שילוב הורמונים וגרימת מיומה
פרופ' יונה תדיר26/04/2010רוני, שאלתך מעניינת באופן יוצא מן הכלל. שילוב ההורמונים (אסטרוגן באוורל ופרוגסטרון במירנה) ידוע כתומך במיומות, בגדילה של מיומות, אך ספק אם בהווצרות מיומות. העובדה שזה התרחש בגיל המעבר מעניינת עוד יותר וחריגה מאד. מתעוררות מספר שאלות, כגון, מה מידת הוודאות שלא היתה לך מיומה בעבר? האם נבדקת? מה מיקום ומספר המיומות שיש לך עכשיו.
לאור העניין הרב אשמח לבחון את הנושא יותר לעומק במסגרת הרפואה הציבורית. במידה ואת חברה בקופת חולים כללית תוכלי לפנות למרכז שרירני הרחם בבילינסון על מנת להשלים בירור והמלצות נוספות ללא כל עלות.
פרופ' יונה תדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
רוני26/04/2010ערב טוב פרופ' תדיר
נבדקתי כמה פעמים ע"י רופא נשים באולטרא סאונד וגינלי לפני כשמונה חודשים, לפני שנה,טרם הכנסת ההתקן. נאמר לי אז שהרחם נקי
למרבה האכזבה והתדהמה, חצי שנה אחרי ההתקן בבדיקה, התגלו המיומות.
אני שוקלת להוציא את ההתקן בקרוב
מה דעתך???
נ.ב. אני חברת קופ"ח מכבי
תודה על תשומת הלב
בברכה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לעשות? האם להוציא את ההתקן?
פרופ' יונה תדיר26/04/2010כאמור, המקרה מעניין אך לא מפתיע. אנא, בקשי מהקופה טופס 17 למרכז שרירני הרחם בבילינסון. הדבר בהחלט מוצדק וחשוב. אם תתעורר שאלה במזכירות הסניף אליו את שייכת מדוע? תוכלי לבקש שיצרו איתי קשר. הדבר בהחלט מוצדק.
פרופ' יונהתדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוכלי ליצור קשר
פרופ' יונה תדיר28/04/2010בד"כ אין זה מקובל לתת מס' טלפון בדרך ציבורית זו, אולם לאור ייחוד בעייתך והעובדה שבכוונתי לסייע במציאת פתרון ללא כל מחויבות וא עלות כספית מצידך אני חורג מהמקובל ונותן לך מספר טלפון לתקשורת, 052-8026531 או מייל ytadir@orange,net,il
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים ברחםדניאל20/04/2010
לפני כחודש עשיתי בדיקת אולטרסאונד והתגלו אצלי 7 שרירנים שגודלם סה"כ כ20 ס"מ (תוך דופני}
יש לציין כי אני רווקה בת 27 והרופא המליץ על ניתוח לשימור הרחם
מה ההשלכות של ניתוח כזה?
זמן ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה אינה רק...
פרופ' יונה תדיר20/04/2010השאלה אינה רק...מה ההשלכות של ניתוח אינה מה ההשלכות של לא לעשות ניתוח, ונראה כי בגודל כזה אין מנוס מניתוח. קיימת חשיבות למיקום המדויק, מידת החדירה לעומק שריר הרחם וכיוב אבל אם זה באמת הגודל, יפה שעה אחת קודם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה צריך לעשות?לין19/04/2010
שלום רב:
אני בת 26 כבר פניתי אליכם מקודם ואז רשמתי כי המיומה שלי היא בגודל 5 מ"מ .ביצעתי U.S חוזר והפעם נאמר כי המיומה הינה בגודל 25 מ"מ ממוקמת בדופן האחורי של הרחם .מה פירוש הדבר ?מה אני אמורה לעשות אני מאוד מוטרדת מהעניין מה הסיכויים שלי לכנס להיריון ?האם זה דורש התערבות ניתוחית ?אנא עזרתכם ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה לעשות?
פרופ' יונה תדיר19/04/2010בגיל בו את נמצאת מיומות גדלות יחסית במהירות. "יחסית " הכוונה למיומות בנשים מבוגרות יותר כגון 40+ לא ניתן לאמר מה צריך לעשות על בסיס מידע זה. מה שצריך זה מעקב מסודר וטוב, בדיקות אולטרה-סאונד תקופתיות אשר ההגדרה של המיומה לא תהיה רק גודל, ולא רק מימד אחד, אלא מיקום מדוייק יחסית לשכבות הדופן. ההחלטה אם לטפל, ובאיזו שיטה לטפל, ומה ההשלכול על פריון, היא פועל יוצא של מיקום, גודל, קצב גידול, מספר המימות? סימפטומים כגון דימומים וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת מיומהמיכל18/04/2010
יש לי מיומה גדולה ברחם המחוברת בגבעול צר אל הרחם מבחוץ ולאחר ביצוע US נאמר לי שאצטרך לעבור ניתוח עם פתיחת בטן לכריתת המיומה ושימור הרחם. אשמח לקבל המלצות על מנתח טוב. אין לי ילדים עדיין ואני צריכה להיות בטוחה שאני בידיים הכי טובות שיש.
ניתוח? איזה ניתוח? איזה מנתח/ת?
פרופ' יונה תדיר18/04/2010מה זה גדול? זה דבר מאד יחסי? והיכן זה ממוקם? זה מאד חשוב! ולידיעתך, אם המיומה על גבעול ניתן אולי לבצע את הניתוח ללא פתיחת הבטן תוך שימור מירבי של תקינות הרחם. זאת, כמוכן אם המיומה לא מאד גדולה... וזה מחזיר להערות שבפתיחת התשובה: כמה? והיכן?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים
מיכל19/04/2010נאמר לי שהרחם במנח אחורי והמיומה נמצאת מעליו חיצונית ומחוברת בגבעול יחסית צר. גודלה בסביבות 15/10 ס"מ ואולי אף יותר. הרחם נראה תקין במבנהו. רירית סדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מענה לתוספת
פרופ' יונה תדיר19/04/2010אכן, מיומה גדולה אשר מצדיקה טיפול (ניתוח במקרה זה) ואל נוכח תכניות הילודה המתוארות יש לעשות ככל שניתן לפעולה זהירה אשר תשמר את מיבנה הרחם. אם אכן השרירן (המיומה) מחובר לרחם על גבעול (אין פרטים על אזור החיבור) ואם אין מיומות נוספות (במקרים רבים יש יותר ממיומה אחת) אזי ניתן במקרה זה למנוע נזק נוסף (לזה הקיים) ולשמר פוריות בצורה טובה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה18/04/2010
אני לאחר לידת ולד מת שבוע 16 בלי דופק לאחר גרידה לפני הגדידה הלידה הרופא ציין שיש לי מיומה האם בגרידה הורידו לי אותה ?
מה עשו בגרידה?
פרופ' יונה תדיר18/04/2010מה עשו בגרידה? את זה את צריכה לברר עם מי שביצע אותה. איזו מיומה? מה גודלה? מה מיקומה? כיצב ניתן להשיב לך, פרט לכך שבד"כ לא מסירים מיומה בגרידה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
חסויה21/04/2010אני לא יודעת אם הורידו אותה לא שאלתי לא ביררתי ושאלתי אם המיומה מפריעה לכניסה להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהעדר מידע...
פרופ' יונה תדיר21/04/2010בהעדר מידע... על גודל המיומה ומיקומה לא ניתן להשיב על שאלה זו.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאורך כל החודשאנסטסיה13/04/2010
אני סובלת כבר מעל שנתיים מדימומים לאורך כל החודש ולא מוצאים את הבעיה למרות שפניתי לכמה מומחים. האם זה יכול להיגרם על ידי שרירן? כדאי אולי לבקש מרופא לבדוק את זה?
אחת הסיבות השכיחות לדימומים ...
פרופ' יונה תדיר13/04/2010אחת הסיבות השכיחות לדימומים ... היא שרירן רחם (מיומה). דבר זה חייב להבדק על מנת לאשר או לשלול ולאחר בדיקת רופא/ה יש לבצע גם בדיקת אולטרה-סאונד לרחם ולאזור האגן. רק אז יש להחליט אם יש קשר ומה (אם) צריך לטפל.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר ודלילנלי07/04/2010
שלום רב,
בנובמבר 2009 עשו לי היסטרוסקופיה והסירו לי הדבקויות ברחם אחרי הפלה בשבוע 8 בגלל חוסר דופק.
בדצמבר בהיסטרוסקופיה אבחנתית אמרו לי שהרחם תקין לחלוטין.
מאז הרופא אמר לי לקחת פעם ביום ויטמין E ואספירין 75.
בחודש שעבר המחזור שלי נמשך יומיים ואחרכך קצת הכתמות חומות, החודש אתמול בערב התחילו הכתמות חומות והבוקר זה הפך לקצת דימום אבל לא חזק.
מחזורים שלי אף פעם לא היו ארוכים אבל תמיד יום או יום וחצי היה מחזור חזק.
1. האם יכול להיות שאספרין גרם למחזור להיות קצר וחלש בגלל שהוא מדלל את הדם?
2. האם זה יכול להיות סימן לכך שהדבקויות חזרו? או שאין מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר ודליל
ד''ר חן גולדשמיט08/04/2010לגבי השאלה הראשונה אספירין לא גורם למחזור קצר וחלש. אם היה צריך לעשות שנוי זה היה גורם לדמום חזק יותר. לגבי חזרה של הדבקויות אשפר להגיד שזה נדיר אחרי שההיסטרוסקופיה אבחנתית היית תקינה. אבל אם תראי שבחודשיים הקרובים עדיין המחזור קצר וחלש שווה לעשות שוב היסטרוסקופיה אבחנתית
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מומלץ לאחר הסרת שרירן LMSעודד29/03/2010
שלום,
אבקש לברר מהו בד"כ הטיפול המניעתי המומלץ לאחר ניתוח לפרוסקופיה (לפני כחודשיים) להסרת רחם מרובת שרירנים (ללא טפולות),
במהלך הניתוח התגלה על גבעול ממצא דמוי שרירן בגודל כ-7 ס"מ על גבעול צמוד לרחם (אך לא מחובר אליו) ודבוק לאומנטום.
הממצא אובחן כליומיוסרקומה (LMS) בדרגה גבוהה ונמצא שהוא רגיש ב-100 אחוז להורמונים.
לא התגלו ממצאים נוספים ובדיקת CT לאחר הניתוח הייתה תקינה.
כמו כן האם יש מקום לשקול ניתוח נוסף (להסרת השחלות וכד') או בדיקה נוספת כלשהי ?
בתודה מראש ובברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סליחה ותודה
פרופ' יונה תדיר29/03/2010עודד, למען בריאותה של האשה אשר בה מדובר... מן הראוי לטפל במקרה זה אצל רופא/ מומח/ית ולא דרך האינטרנט. המקרה המתואר רציני מידי להכללות אשר להן מיועד פורום (זה או אחר).
בברכת חג שמח,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייתי פה לא נועדה...
עודד29/03/2010להחליף את הטיפול העיקרי אלא לקבל חוות דעת נוספת.
אבל אין ספק שאם לא מתעורר צורך בחוות דעת נוספת עדיף להתמקד ולהסתפק בחוות הדעת הראשונה.
תודה בכל אופן וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)