מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי הופעת דימום אחרי נטילת proveraדפנה27/08/2010
שלום רב
אני בת 25, עם עבר של מחזור לא סדיר.
פניתי לרופאת הנשים שלי לפני למעלה משבועיים בשל מחזור לא סדיר. (קרוב ל-4 חודשים ללא הופעת וסת).
היא אמרה לי שככל הניראה מדובר בשחלות פוליציסטיות (לא ברור לי על מה היא ביססה את זה), ומה שמאפיין את התופעה
זה מחזור לא סדיר. בכל מקרה, היא אמרה לי שאין ברירה ועלי לקחת גלולות למניעת הריון באופן קבוע על מנת להסדיר את המחזור. היא רשמה לי מרשם ל-provera ל-7 ימים (פעמיים ביום) ואמרה לי שתוך 10 ימים אני אמורה לקבל דימום ואז להתחיל עם הגלולות . עברו כבר שבועיים מאז שסיימתי עם הכדורים וטרם קיבלתי את הדימום. יש לי 2 שאלות: האם ישנה אלטרנטיבה לגלולות? (כרגע אין לי צורך באמצעי מניעה ומעדיפה לא לקחת גלולות) ושאלה שנייה - האם יכול להיות שהדימום לא מופיע אחרי נטילת פרוברה/מה עלי לעשות?
בנוסף לכך, היא הפתנה אותי לאולטרסאונד גניקולוגי - שבו נאמר לי שישנם 2 ממצאים הטרוגנים היכולים להתאים לשרירנים
סבסוזים.מרכזי פונדליסבסרוזי מסוייד בגודל:54*47 מ"מ
.קדמי סבסרוזי/על גבעול:25*25 מ"מ
גם כאן היא אמרה לי שככל הניראה מדובר בשרירנים. התשובה לא כל כך מספקת אותי, ("ככל הניראה") האם כדאי לי קבל חוות דעת נוספת או שאין מקום לדאגה?
מצורפות תוצאות הבדיקות. יש לי אפשרות לסרוק את התוצאות להעלות אותם גם כן
אודה לתשובה
דפנה
נתוני_בדיקה
הבדיקה בוצעה בגישה: וגינלית
נתוני_רחם
מנח : אחורי גבולות: סדירים
47 מ"מX 41X 48 :מירקם: הטרוגני מידות הרחם
עובי אנדומטריום:5.0 מ"מ
הערות:נצפו 2 ממצאים הטרוגנים היכולים להתאים לשרירנים
סבסוזים.מרכזי פונדליסבסרוזי מסוייד בגודל:54*47 מ"מ
.קדמי סבסרוזי/על גבעול:25*25 מ"מ
_נתוני_שחלה_ימנית
מ"מ x 15x 28 :מידות השחלה
?? PCO .הערות:זקיקים קטנים בפריפריה
נתוני_שחלה_שמאלית
מ"מ x 14x 18 :מידות השחלה
הערות:נצפו זקיקים קטנים
דוגלס: נוזל בכמות קטנה
.נצפה מעט נוזל סביב השחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת דימום אחרי נטילת provera
ד''ר חן גולדשמיט28/08/2010דפנה שלום
ייתכן ואבחנה של שחלה פוליציסטית נכונה כי יש לה וסת לא סדירה, עד 4 חודשים ללא וסת. ה US - גם רואה תמונה של שחלה פוליציסטית. במידה ויש איחורים משמעותים של הוסת כמו במקרה שלך ההמלצה היא נכונה, פרוברה ואח"כ גלולות אפילו לא כאמצעי מניעה. במידה ולא תקבלי וסת ואת לא בהריון ממליץ שוב טיפול ע"י פרוברה.
לגבי השרירנים יש מקום למעקב צמוד. במידה ותהיה גדילה של השרירנים או יופיעו סימפטומים יש מקום לשקול התערבות כירורגית
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן במגמת גדילהנעמה24/08/2010
אני בת 43 ונמצאת במעקב גדילה לגבי שרירן .עד לפני שנה גודל השרירן היה יציב 57*57 מ"מ
.בבדיקה אחרונה שביצעתי: גודל השרירן 70*85 מ"מ .מיקום:תוך דופני ,קיר קידמי .גודל הרחם 95*85*90 .
הבנתי כי השרירן צמוד לשלפוחית השתן .
הסימפטומים הם:בטן תפוחה .לחץ על השלפוחית .דימום חזק במשך יומיים בחודש.מחזור סדיר.
מה אומרים הממצאים האלו? מה הדרכים האפשריות לטיפול ? ומה רמת הדחיפות לטיפול ?
קראתי על צינתור כלי הדם של השרירן ,האם זה מתאים למקרה שלי -מה אחוזי ההצלחה לצינתור זה ?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה גורם לבחור בטיפול זה או אחר?
פרופ' יונה תדיר24/08/2010ההחלטה על סוג הטיפול הינה פועל יוצא של מספר גורמים כגון מיקום השרירן/ים, קצב גדילתם, הסימפטומים מהם סובלת האשה, גילה, תכניות הילודה, וכיוב'. מתוך התאור שלך יש תאור חלקי של אותם גורמים אך גם אלה הקיימים חסרים מידע מספיק. לצד פתרונות כירורגיים יש כיום גם פתרונות שמרניים וצינתור כלי הדם הוא רק אחד מהם. יש גם פתרונות תרופתיים, חלקם נסיוניים אמנם, אך יתכן וגם הם עשויים להתאים. גם לכירורגיה יש מספר גישות, פחות או יותר פולשניות. ולשאלתך על צינתור כלי הדם, מדובר בטיפול טוב במצבים מתאימים.
פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה. במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה.
ואחרון חביב, גם לתזונה יש משמעות בהקשר זה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות התזונה להקטנת נפח השרירן
נעמה24/08/2010תודה על תשובתך -משבחת אותך על מהירות התגובה.
אשמח לפירוט בנושא התזונה . מה רצוי לאכול .וממה להמנע? והאם תוספי מזון ויטמינים וכו.. הוכחו כיעילים?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תזונה ושרירני רחם
פרופ' יונה תדיר25/08/2010מחקרים שנעשו בנושא השפעת התזונה על מיומות הוכיחו כי סוגי מזון מסוימים עלולים לגרום לשגשוג שרירני הרחם ולסוגי מזון אחרים תיתכן הפשעה הפוכה להקטנתם, כמו גם לשיפור בסימפטומים הנלווים, ואולי אף מניעת הישנותה (הופעתה המחודשת לאחר הסרתם בניתוח). בעולם המערבי המתועש נחשפות נשים באופן רצוף לחדירה מתמדת של הורמונים אלה לגופן ממקורות כגון מים, תזונה (בעיקר ממזונות מן החי, ירקות ופירות, תזונה "סינתטית", וכו'), מוצרי קוסמטיקה, חומרי הדברה, מוצרי פלסטיק ואפילו מהאויר, באופן בו קשה מאד לנטרל את חדירתם והשפעתם על הגוף. חשוב לכן לצמצם את כניסת תוצרי אותם חמרים לגוף על ידי אימוץ תזונה אורגנית אשר נקייה כמעט לחלוטין מהורמונים וכימיקלים מיותרים - תוך התבססות על ירקות חיים, מזון אורגני, דגנים וקטניות ופחות על מוצרי מזון מן החי.
במחקר איטלקי שנעשה על קבוצת נשים גדולה הוכח כי לנשים שתזונתן התבססה על תזונה צמחונית עשירה בירקות עליים ירוקים היה סיכוי מופחת באופן משמעותי לפתח מיומות ביחס לנשים שאכלו בשר בקר.
פרטים נוספים ומפורטים יותר יפורסמו במאמר נפרד.
פרופ' יונה תדיר והנטורופטית שירלי תדהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרין23/08/2010
אני כרגע בשבוע 18+5 אני חשה המון פעמים כאבים בצד ימין למטה עד שאני לא נחה ושוכבת במיטה הכאבים לא עוברים ובנוסף אתמול חשתי כאבים מוזרים בבטן העליונה מתחת לחזה והרגשתי כאילו הבטן מתקשה.
לפני כחודש בערך מצאו אצלי שרירן ברחם בקיר קידמי האם זה קשור????
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים במהלך הריון עם שרירן/ים
פרופ' יונה תדיר24/08/2010כאבים במהלך הריון עם שרירן/ים הם תופעה מוכרת ושכיחה. השרירן/ים גדל/ים במהלך הריון בקצב מהיר יותר מאשר ללא הריון וכתוצאה מכך, בנוסף לארועי נמק מקומי בתוכם, נגרמים כאבים המתוארים לעיתים "כדקירת סכין". יש להבחין בין אופי כאב זה לאחר על מנת לוודא שזו אכן סיבת הכאב.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במיומה אחרי 4 ניתוחיםאסתר22/08/2010
שלום.תבורכו על הפורום ועל האדיבות במתן התשובות.
אני בת 50 עם מיומה רחמית אינטרמורלית קידמית של 8 ס"מ. מחזור סדיר אך ב-5 שנים האחרונות
עם דימום רב וממושך.ב-3 השנים האחרונות,עם גידול המיומה (פי 2) החלו תסמינים נוספים (בטן קשה ומוגדלת,לחץ על השלפוחית,חוסר נוחות בבטן תחתונה, התגברות אנמיה.)
האם נחרץ דיני להתערבות כירורגית? האם 4 התערבויות כירורגיות קודמות מכתיבות פתיחת בטן שוב? ואם כן האם רמת הסיכון גבוהה יותר מהרגיל?. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מתחייבת התערבות כירורגית נוספת?
פרופ' יונה תדיר24/08/2010ניתן להבין את חוסר ההתלהבות מהתערבות כירורגית נוספת אחרי 4 נתוחי בטן בעבר. ההתלהבות ודאי אינה גדולה גם למי שיבצע/תבצע נתוח כזה (אם יהיה צורך בכך)?! קשה לאמר על בסיס המידע שהעברת האם ניתן ליישם פתרונות אחרים הקיימים כיום. יתכן וניתן לאור גילך והקירבה לגיל המעבר. רופא/ה מומחה/ית בתחום עשוי/ה על סמך התרשמות קלינית והכרת החלופות השמרניות להמליץ לך זאת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית, ניתוחיםשרי13/08/2010
עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית ניתוחית וכריתת שרירן באותו ניתוח בהרדמה מלאה.
נכתב: שהמיומה סולקה במרביתה לכל הפחות, פיות נצפו בתום הפעולה.
מה זה אומר? האם אצטרך עוד ניתוח כדי להשלים את הפעולה.
תודה שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן להשיב, כי...
פרופ' יונה תדיר13/08/2010לא ניתן להשיב לשאלתך מאחר וכמות האפשרויות למה שאת מתארת היא אין סופית. לעיתים אני נתקל בתגובות של נשים (דבר מבורך לכשעצמו) אולם העצות הניתנו על ידן במרבית המקרים אינן רלוונטיות. הדבר היחיד שניתן להשיב זה ש : "פיות ניצפו בתום הפעולה" כלומר, ניתן היה לראות בתוך חלל הרחם את פתחי החצוצרות. אלה פתחים שגודלת במציאות הוא כ 0.5 מ"מ ועובדת היותן פתוחות חשובה, אך אין בכך עדיין כדי לאמר דבר רב משמעות על פוריותך העתידית (אם זה חשוב?).
האם לא קיבלת הסבר מקיף על משמעות הפעולה שעברת? מה היה? מה הלאה?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה.
שרי13/08/2010עברתי את הפעולה אמש ועוד לא שוחחתי עם המנתח. הבנתי לפני הניתוח שכנאה אצטרך לעבור את הכריתה בשני שלבים. מזה אני לחוצה. וכן רלוונטי לגבי הריון עתידי. אני בת 39 ללא הריונות עבר.
כמו כן נאמר כי המלצה במקרה של הריון היא ניתוח קיסרי בשל עומקה הרב של המיומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מענה זה רק ממחיש...
פרופ' יונה תדיר13/08/2010מענה זה רק ממחיש... שהפרטים בשלב זה צריכים להגיע מהמנתח/ת. כל הסבר כללי אשר היהי אולי מעניין יהיה לא רלוונטי לגביך. חשוב בכל מקרה שיהיה בידך דו"ח מפורט שנ מה נראה, מה בוצע, היכן נעצרה הפעולה, ומה מחשבות הרופא על מה שנותר (התאמה לבדיקת האולטרה-סאונד וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת ליצור קשר איתך
נעמה24/08/2010היי שרי
אני מעוניינת לשאול אותך מספר שאלות בעקבות הפעולה שעברת..האם תוכלי ליצור איתי קשר
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה או אנדמיוזיסשרון09/08/2010
במרפאה בקופת חולים עשיתי אולטרסואנד יסודי וגילו לי שרירן מרכזי בגודל 57x36
עובי אנדומטוריום: 4.3 מידות רחם: 84x82x90 רירית דחוקה ע"י השרירן.
הרופא נשים המליץ לי על תל השומר מרפאת אולטרסואד ממוקד ושם רצו לעשות לי את הטיפול בתוך מחקר שהם מבצעים, עשו לי MRI
התוצאה היא: רחם מוגדל 9x9x85 ס"מ עם אדנומיוזיס התופס את הדופן האחורית ומעט גם פונדלית.
ה JZ מגיע עד כ- 6-6.2
לא נמצאו שרירנים.
איזו בדיקה יותר אמינה? איך לטפל ובמה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה או אדנומיוזיס, שאלה מצויינת
פרופ' יונה תדיר09/08/2010שאלתך מצויינת. שתי הבדיקות טובות ובמקרים רבים הן משלימות זו את זו. במקרים רבים התשובה הסופית ניתנת לאחר נתוח. עמיתי בבי:ח שיבא הם אנשי מקצוע טובים. אולם אם בעצתי היית שואלת, ובמגבלות הסכנה של מסירת נתונים בלתי מדוייקת (אולי?כי אני מתבסס רק על מה שמגיע ממך וללא כוונה לפגוע בך לעיתים יש העברת מידע חלקית בדרך זו) הייתי ממליץ לעשות בדיקת אולטרהסאונד נוספת ע"י גורם מקצועי אחר ורק אז מחליט מה יותר סביר ומה נכון לעשות. האם המליצו לך גם לעבור טיפול באולטרה-סאונד ממוקד?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון10/08/2010כן. המליצו לי עד שעשו את הבדיקה ואז במרפאה טענו שזה אנדמיוזיס ולכן לא טיפלתי.
איפה ניתן לעשות אולטרסואד הכי מדוייק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה איכותית
פרופ' יונה תדיר10/08/2010אין זה מקובל לבצע הפניות בדרך פורום באינטרנט.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה חוזרת?בת שבע09/08/2010
לפני כשבע שנים עברתי כריתת מיומה ולפני כשנה החלו לי כאבים עזים בדיוק בצד שמאל בו היתה המיומה, הכאבים תוקפים אותי כמה ימים לפני המחזור וכן במחזור עצמו בימים הראשונים, האם יכול להיות ששוב יש לי מיומה וחייבת לציין שהבטן שלי תפחה מאד מאד מאז.
אודה לשתובה מהירה (דואגת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה חוזרת
פרופ' יונה תדיר09/08/2010בהחלט יכול להיות שהופיעה לך מיומה נוספת, או אולי אפילו יותר מאחת. הכאב לא בהכרח מעיד על כך, אבל באופן עקרוני מדובר בתופעה הנוטה להישנות כל עוד את בגיל הפוריות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בקיר קדמי 42 מ"מגילי09/08/2010
שלום,
הייתי היום בבדיקת אולטרסאונד לאחר שרופאת הנשים שלחה אותי עקב הופעת של ווסת פעמיים בשבועיים לאחר הפסקה בגלולות (שלחה אותי גם לבדיקות דם). בבדיקה שמעתי לראשונה שיש לי שרירן בקיר קמי בגודל 42 מ"מ וכן שחלה ימנית עם מבנה ציסטי 18 מ"מ ושחלה שמאלית עם זקיקים קטנים. אני בת 37 ולא הייתי בהריון מעולם. התור שלי לרופאה הוא רק בעוד שבועיים ולחוץ לדעת מה אומר כל האמור לעיל. האם תהיה לי בעיה כלשהי בפוריות?
תודה רבה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בקיר קדמי
פרופ' יונה תדיר09/08/2010WOW מה קורה לדור הזה במדינה הזו שמתחילים לחשוב על ילדים בגיל 40++ ??? שרירן בקיר קדצי זו הגדרה חשובה אך לא מספיק מדוייקת. חשוב לדעת אם זה פונה לכןן רירית הרחם (החלק הפנימי) או לכןן הדופן החיצוני של הרחם. יש לכך משמעות רבה בכל הקשור לפוריות. לעניין השחלות, והמבנה הציסטי המתואר, אין לכך כל חשיבות וזה נראה כהדגמה של שלחלות תקינות. מעבר לכך לא ניתן לאמר דבר נוסף בשלב זה ועל בסיס מידע זה, פרט לכך שהפוריות יורדת באופןם טבעי מעבר לגיל 37 גם בלי שרירנים ויש לקחת זאת בחשבון בתכניות הילודה שלך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, לשאלתך לאן זה פונה
לי09/08/2010בטופס הבדיקה לא כתוב לאיזה כיוון, אבל כתוב שעובי רירית הרחם 5.8 מ"א "הערות: סדירה". לשאלתך השנייה - לא תמיד תוכניות הילודה מסתדרות עם המציאות (תרתי משמע). שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חבל, וחבל גם ...
פרופ' יונה תדיר09/08/2010חבל שאין פירוט, כי זה הפרט חשוב. עובי רירית הרחם אינו רלוונטי כאן. וגם לא היותה סדירה.
ולעניין הנוסף: חבל גם שלא מסתדר עם המציאות. נקווה שיסתדר בהמשך הדרך. את הערתי זו הערתי לא באופן אישי (שהרי מי נתן לי את הזכות??!!) אלא כהערה חברתית דמוגראפית מדהימה אותה אתאר בקצרה כאן:
הדור הצעיר בישראל (30-40 זה צעיר?) אימץ הרגלים רבים מארה"ב. אימץ את הקרייריזם (נהדר) ואימץ את המותגים (ג"כ נהדר) ואימץ את שויון לשחרור האשה (בודאי נהדר - ולא בציניות אלא בכל הרצינות הראויה) ועוד כהנה וכהנה הרגלי התרבות המערבית. רק דבר אחד הוא לא אימץ. כרופא בעל נסיון רב גם בארה"ב, כאשר נתקלתי בארה"ב בנשים בסביבות גיל ה- 40 עם שרירנים ובעיית פוריות (ולא בהכרח תמיד יש קשר, אבל לעיתים יש קשר) ונהגתי לאמר... עלולה להיות בעית פוריות, פעמים רבות זכיתי לתשובה: Who cares. I don't want to have children anyway ?!?!
הדור הצעיר (זה צעיר?) בישראל אימץ דברים חיוביים רבים, אבל רק דבר אחד הוא לא אימץ (ובצדק!!! וטוב שכך!!!) את השאיפה להורות. וכך נוצרה בעיה חברתית של ממש. ואז יש גם אלף ואחת סיבות טובות מדוע זה לא מסתדר.
ושוב... אין בדברי אלה כדי להתייחס אישית, וודאי לא אליך. אבל כתופעה חברתית היא מעניינת, ושיחות לא מעטות עם בנות הדור הזה מאוששות את הדברים. ואז, לעיתים, כאשר מתעוררים, מגלים ש... הרכבת יצאה מהתחנה (מקווה שלא אצלך, ושתדעי הורות שמחה במהרה).
שיהיה רק טוב,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםסיון08/08/2010
שלום!
אני בת 29 אחרי 2 לידות.בבדיקה האחרונה הרופא סיפר לי שיש לי שרירן ברחם.השאלה שלי אם היו לי בעיות פרויות עכשיו? כי את שני הילדים הבאתי ללא בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה חבל שהרפואה אינה כה פשוטה
פרופ' יונה תדיר08/08/2010אין בשאלתך אף לא קצה חוט של מידע... מה הגודל? באיזה מיקום? מה הסימפטומים? ועוד פרטים רלוונטיים אשר עשויים לתת לך כוון כללי של תשובה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ופוריותסופיה08/08/2010
בת 32, יש לי מיומה בגודל 6 על 7, לא נאמר לי לגבי המיקום שלה. אני נמצאת בטיפולי פוריות IVF (שתי חצוצרות חסומות), בינתיים מחזור אחד שנכשל וממתינה לתוצאות מחזור שני. עברתי היסטרו אבחנתית במסגרתה לא צוין שום ממצא בהתייחס למיומה (תעלה תקינה, חלל מוגדל, קירות חלקים, פתחי חצוצרות תקינים, רירית דקה סדירה).
1. האם כדאי להסיר מיומה זו על מנת לשפר את סיכויי ההצלחה.של IVF?
2. כמה זמן המתנה נדרש לאחר הסרת המיומה כדי להמשיך בניסיונות להרות?
3. מה השיטה העדיפה להסרה (כדי למקסם סיכויי הריון אחר כך) - ניתוח, תרופתי או אולטראסאונד ממוקד?
4. האם ניתן לשלב ניתוח להסרת מיומה עם הסרת ציסטה אנדומטרית וטיפול לפתיחת חצוצרות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין פרטים
פרופ' יונה תדיר08/08/2010שאלותיך מצויינות, אבל האם את מצפה שהמשיב ינחש מה מיקום השרירן? (המיומה). המיקום (בהנחה שמדובר ב 6X7 ס"מ ולא מ"מ (גם זה לא מצויין) הוא הפרט החשוב ביותר. העובדה שלא נראתה מיומה בהיסטרוסקופיה חשובה אך אין בה די כדי לאמר היכן ממוקמת. המיקום גם מגדיר את דרך הבחירה לכריתה (אם יש הצדקה לכריתה כלל, וכיוב'.
במילים אחרות: אולטרהסאונד איכותי ומפורט תחילה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לדאגה?דפנה07/08/2010
אני בת 25, לא בהריון, וללא הריוניות קודמים.
בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי בשבוע שעבר אובחנו 2 ממצאים הטרוגניים שלפי ההגדרה של הטכנאית הבודקת "יכולים להתאים לשרירנים".
השאלה שלי היא האם יש סיבה לדאגה? איך אוכל לדעת שאכן מדובר רק בשרירנים?
האחד בגודל 4.7*5.4 ס"מ והשני 2.5* 2.5 ס"מ
אציין שלא קיבלתי ווסת 4 חודשים
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיצד אוכל לדעת
פרופ' יונה תדיר07/08/2010כיצד אוכל לדעת אם הטכנאית טועה? או צודקת? ואם טועה או צודקת במה מדובר? רפואה כיום מבוססת עובדות ולא מחשבות או השערות.
ויותר מזה, כל קשר בין שרירנים לפוריות הוא תלוי מקום, וסימפטומים, וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך מה המשך האיבחון?
דפנה08/08/2010האם רופאת הנשים יודעת להגיד לי בוודאות במה מדובר ברגע שתראה את התוצאות?
השאלה שלי היא, איך עושים את ההבחנה בין שרירן לגידול סרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר להניח שכן..
פרופ' יונה תדיר08/08/2010סביר להניח שהרופאה תדע להנחות אותך. בעיית שרירני הרחם היא בעיה שכיחה, ובגילך, הסיכוי שמדובר בגידול סרטני ברחם קלוש. לא זו העיה שצריכה להטריד אותך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםנתי07/08/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 33, רווקה לפני לידות, לפני כמה ימים בבדיקה אצל גניקולוג הוא אמר לי שיש לי שרירן ברחם בגודל של 3X3, מכיוון שמעולם לא שמעתי את המושג הזה ולפני חצי שנה עברתי בדיקה אצל גניקולוג אחר שלא הזכיר את השרירן ברצוני לקבל מספר תשובות:
1. האם ישנה אפשרות שהשרירן הופיע תוך חצי שנה?
2. האם קיימת בעיה להיכנס להריון? או סיבוכים במהלך ההריון כתוצאה מהימצאות השרירן?
3. האם ישנה אפשרות שהגלולות הם הגורם להופעת השרירן? לפני חצי שנה חזרתי להשתמש בגלולות שוב (הרמונט).
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלונת..
נתי07/08/2010האם ייתכן ששרירן יעלם כלא היה לאחר מחזור או לידה? יש אופציה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן ברחם, וכיוב'
פרופ' יונה תדיר07/08/2010לשאלותיך: לא ברור משאלתך אם בוצעה לך בדיקת אולטרהסאונד. אם לא, אין מה להתייחס כלל אלא לבצע בדיקה זו. אם כן... 1. בהחלט יתכן שהשרירן היה שם גם לפני כ 3 חדשים אולם היה קטן יותר באופן בו לא ניתן היה להדגימו עדיין. 2. במצבים מסויימים (מיקום וכיוב') עלול להיות קשר בין שרירן לפוריות הריון ולידה אולם במצבים רבים אחרים (במיוחד אם בגודל המתואר ובמיקום שאינו לכוון חלל רירית הרחם לא צריכה (עדיין, בגודל זה) להיות בעיה.
3. הקשר בין גלולות לשרירן שנוי במחלוקת והמלצתי להמנע מהן, מאחר ושרירן/ים גדל/ים בעקבות אסטרוגן ופרוגסטרון, הם החמרים המצויים בגלולה למניעת הריון.
4. שרירן לא יעלם בגיל זה. הוא ימשיך לגדול עד הגיעך לגיל המעבר (בממוצע גיל 53) ואז, בעקבות הפסקת הפרשת ההורמונים מהשחלות רק אז יקטן בהדרגה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהשרונה07/08/2010
אני בת 43 לא מתכננת הריונות נוספים בבדיקת אולטרה סאונד נצפו שרירנים קדמיים 16,10,15
מ"מ שרירנים אחוריים 11*17 , 14 מ"מ + שרירנים נוספים מפוזרים הגדול 9 מ"מ.
ברירית מבנה סולידי 6*8 מ"מ.
בעקבות היסטרוסקופיה אבחנתית, שנערכה ע"י ד"ר גולדשמידט נמצא בחלל שרירן בקוטר 1 ס"מ בדופן האחורית בולט 50% .
אני מקבלת מחזור סדיר , יום אחד דימום מוגבר.
האם הטיפול המתאים ביותר הוא היסטרוסקופיה ניתוחית?
תוך כמה זמן כדאי לעבור את הניתוח?
ומה התוצאות של דחיית הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה אבחנתית וטיפולית
פרופ' יונה תדיר07/08/2010שרונה, בשרירני רחם ניתן לאמר שהגגודל ממש אינו הקובע הן באשר לקשר שבינם לבין הדימום (לעיתים דווקא הקטנים מטרידים יותר). בדיקת אולטרה סאונד נועדה לראות שרירנים במיקומי רחם שונים, מאחר וגלי העל-קול חודרים רקמות באשר הן. היסטרוסקופיה אבחנתית היא מדוייקת יותר ונעשית לאחר שהתעורר חשד כי שרירן אחד או יותר פוים לכוון חלל הרחם. מאידך, בדיקה זו אינה מסוגלת לאבחן או להגדיר שרירנים אחרים באשר הם לא פונים אל חלל הרחם. בדיקה זו לכן נעשית על מנת לראות אם יש שרירנים הבולטים אל תוך ואם כן, מה מידת היכולת לטפל בהם בהיסטרוסקופיה נתוחית.
במקרה כמו זה שאת מתארת בו נראה בלט של שרירן אל תוך חלל הרחם יש הצדקה לטפל בו בפעולה נתוחית זו, ועדיף לא להמתין זמן רב על מנת שלא יגדל יותר. ככל שיגדל יותר כך תהיה פעולה זו קשה יותר (יחסית). לא מקובל להזכיר שמות בפורום ציבורי, אבל אם כבר הזכרת רק ייאמר שד"ר גולדמיט הוא מנתח מעולה לסוג זה של פעולות וניתן לסמוך על שיקול דעתו.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
שרונה08/08/2010תודה על תשובתך.
רציתי להוסיף ולשאול אם הבנתי נכון, בהיסטרוסקופיה הניתוחית מטפלים רק בשרירן שבולט לתוך חלל הרחם?
מה הטיפול לגבי שאר השרירנים שנצפו באוטלטרה סאונד?
האם גם הם בשלב מסויים עלולים לבלוט לתוך חלל הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן כן, רק...
פרופ' יונה תדיר08/08/2010אכן כן, רק בזה הפונה לחלל הרחם. המגמה היא לשמר את הרחם ככל שניתן וההתמודדות במקרים כאלה היא לפי המיקום, הגודל והסימפטומים. כדאי לפתור את בעיית השרירן הבולט לחלל הרחם מתוך מחשבה שהוא גם עלול להיות הקשור יותר לדימומים. בהמשך להגדיר גישה טיפולית לאחרים לפי הצורך והמיקום.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת עוד...
שרונה12/08/2010האם שרירן , כפי שמתואר, הבולט ב- 50% ניתן להסיר בטיפול אחד?
כמה זמן אורך הניתוח?
כמו כן, רציתי לשאול , מהו טווח הזמן המתאים ביותר לניתוח?
האם שבועיים לאחר סיום ווסת מתאימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מענה ל... עוד :)
פרופ' יונה תדיר12/08/2010חשוב להבין שלשאלותיך אין מענה ברור וחד משמעי, מאחר ואוצם %%% אינם מתמטיקה אלא מדובר בכירורגיה. לפיכך יש לקבל את התשובה ככוון כללי ולא בהכרח כרלוונטי למצבך. זאת, בין היתר, מאחר ומיקום שונה בדופן/חלל הרחם, זוית שונה של הבליטה אל כוון חלל הרחם, ועוד ועוד, כולל מיומנות שונה בין המנתחים/ות.
ועכשיו למענה הכללי: יש המגבילים את כריתת שרירן בהיסטרוסקופיה למקסימום 5 ס"מ אבל זה יכול להיות גם פחות על פי מידת המרחק מהדופן החיצוני של הרחם. לעיתים יש לבצע פעולה זו בשתי פעמים נפרדות. הזמן המתאים בד"כ הוא בימים שלאחר הווסת אבל גם זה לא הכרח.
ו... אל תקחי תשובות אלה לרופא ותאמרי לו/לה ש... אמרו לי שזה ככה או ככה, כי כאמור, תשובתי הכללית עלולה להיות בלתי רלוונטית למקרה פרטני זה או אחר. לפיכך יש לברר מי מומחה/ית בפעולה מסוג זה ולסמוך על גישתו/ה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ברחםורד כהן01/08/2010
אני בת 45. לוקחת כשבעה חודשים גלולות בכדי להסדיר את המחזור. מאז יש לי מחזור חזק במיוחד. באולטרסאונד התגלה מיומה ברחם. האם זה התפתח בגלל הגלולות? האם עלי להפסיק ליטול גלולות? אודה מאוד לקבלת תשובה. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש קשר לגלולות? ומה לעשות?
פרופ' יונה תדיר01/08/2010הקשר בין גלולות למניעת הריון (גם אם נלקחות להסדרת המחזור) לבין שרירני רחם אינו ברור ואינו חד משמעי. ספק אם זו הסיבה היחידה להופעת המיומה/ות. יחד עם זאת יש לציין שהורמונים מסוג אלה המצויים הגלולות אלה קשורים לתהליכי הגדלה של שריני רחם (מיומות). ההחלטה אם להמשיך? ו/או מה לעשות? היא פועל יוצא של מיקום, מספר, קצב גידול, סימפטומים (דימומים) וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כריתת רחםיפה01/08/2010
שלום רב,
אני בת 44, אין לי תוכניות ללדת יותר.
אובחן אצלי בחודשים האחרונים שרירן גאחד דול מאוד, גודלו כ16 ס"מ, בולט בכל חלל הרחם
הייתי מאושפזת כ3 ימים עקב כאבים עזים שאובחנו דגרציה של מיומה מאז האשפוז סובלת גם מדימומים.
הרופאים המליצו על כריתת כל הרחם, האם אכן זהו הפיתרון היחיד ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגוון חלופות טיפול
פרופ' יונה תדיר01/08/2010קיימות כיום מספר חלופות טיפול לניתוחי כריתת רחם במקרה המתואר על ידך. התאמת הטיפול לכל אשה תלויה במיקום המדויק של השרירן/ים, בתלונות (דימומים, עוצמהתם, רבת ההמוגלובין והברזל) וכיוב'. הכירורגיה נותרהעדיין להיות אפשרות טובה אך גם בה יש סוגי ניתוח פחות או יותר פולשניים. שרירן של 16 ס"מ הוא בהחלט גדול ומחייב טיפול, קרוב לוודאי ניתוחי.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)