מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה קצת.. זה הכלדנית27/05/2010
ד"ר יקר..
בהמשך להודעה האחרונה:
אני לא רוצה ללדת.. ומרגישה מאוד לא מוכנה להיות אמא כרגע.
פשוט ראיתי שבאחת השאלות רשום שרופא יעץ למטופלת כן לחשוב על
ילד בתקופה הקרובה. דבר שאני לא רוצה כי אני מתמקדת בקריירה.
הדבר היחיד שמפחיד אותי בכל הסיפור של גושים ברחם הוא:
שלסבתא מצד האמא היה גידול סרטני ברחם ונפטרה בגיל צעיר,
ולאמא היה גידול שרירן ענק ברחם והסירה את שניהם.
ואני ביום מן הימים כן ארצה להביא ילד. ולא לפחד שהשרירן יהפוך סרטני
או שאהיה עקרה או חסרת פוריות.
סופ"ש נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דבריך ברורים
פרופ' יונה תדיר27/05/2010אין בתשובתי כדי לגרום לך לשנות מתכניותיך. היו אלה מחשבות של מי שנחשף לתופעה חברתית מעניינת בראיה כוללת, וביטאתי אותה בהשוואה לחברה האמריקאית, על כל השונה והדומה.
אין לך מה לחשוש מגידול סרטני ברחם בגיל זה, ודאי לא על בסיס מה שתארת. הסיפור המשפחתי חשוב וראוי שילקח בחשבון בכל מעקב ר]ואי, וחשוב שיהיה לך מעקב מסודר כדי להתמודד עם הנסיבות באופן מקצועי ולא "מלחיץ". בדרך זו תוכלי להסיר חששות ולהתבסס על עובדות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרירן הראשון שלי... :(דנית27/05/2010
שלום ד"ר..
מהקריאה שלי בפורום שאלות ותשובות הבנתי שהדימומים שהיו לי בזמן שימוש במדבקה אוורה בחצי שנה האחרונה היא כנראה כתוצאה של הופעת השרירן.. עשיתי היום אולטרסאונד ומצאו לי אחד כזה. לפני חצי שנה באותה בדיקה לא מצאו כלום.
אני והד"ר שלי אתמול החלטנו שאפסיק עם המדבקות לאחר 5 שנות שימוש.
עוד אציין שלאמא שלי גם היה שרירן גדול שממש הרחיב לה את הרחם.
אני בת 26, רווקה, ללא תוכניות של ילדים בקרוב.ומפחדת שזה יגדל ויגרום לי לבעיות פוריות בעתיד במיוחד שאיני יודעת מתי אביא ילד ראשון לעולם.
אורך: 58 מ"מ
עובי: 46 מ"מ
רוחב: 55 מ"מ
מרקם: שרירני הערות: שרירן בקיר קידמי 16 מ"מ
עובי רירית: 5 מ"מ הערות: רירית סדירה
האם תוכל להביא לי פיתרונות למיזעור שרירנים...כמו שקראתי פעילות ספורטיבית..ירקות ירוקים..
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניעת גידול השרירן
פרופ' יונה תדיר27/05/2010דנית,
שאלותיך מצוינות. לעניין ההערה על תכניות ילודה בעתיד הרחוק, כמי שחי את מציאות הארץ הזו ונתקל מידי יום לפחות ב... 2-3 נשים בנות 40+ עם שרירנים ושאלות על ה... ההריון הראשון, אני ממש לא מופתע. כל שיאמר הוא רק ... מה קורה לכן כאן בארץ? באמריקה נשים דוחות את תכניות הילודה עקב קריירה, או מסיבות אחרות, ולמעשה מרביתן כלל אינן רוצות ילדים, ו/או ילד אחד במקרה "הנדיב". וכאשר מגיעים השרירנים לא קרה שום "אסון". ואילו בארץ, דוחים את תכניות הילודה אבל ... ממש לא מוכנים (ובצדק) לוותר על חווית ההורות. מוגש כפתיח וכ... "חומר למחשבה".
אף כי שאלותיך טובות קשה להתייחס באופן מדוייק לשאלתך מאחר ואין בה אף לא שמץ של מידע. המילים "מצאו לי אחד כזה" מתאימות לשיחות בין "החברות" ולא לייעוץ רפואי. מה? מי? איפה? עשויים לכוון טוב יותר, גם את הקשר לתכניות ילודה . ואשר למיזעור שרירנים. אכן, פעילות ספורטיבית ומניעת עודפי שומן חשובה, ו ... בעוד מספר ימים נפרסם מאמר מקיף במענה לשאלתך זו. מאמר המתמקד, בין היתר, בנושאי תזונה.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני יכולה לבצע את ההזרעה שהפוליפ נמצא?
פרופ' יונה תדיר08/03/2011בצעתי בדיקת זקיקים. בעוד יומיים כנראה עני עוברת הזרעה.
אני יכולה לבצע את ההזרעה שהפוליפ נמצא?
תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפנטע27/05/2010
שלום,
1. מדבריך אני מבינה שרצוי להוציא את הפוליפ אם אני מעוניינת להרות? וזה לא תלוי היכן הפוליפ ממוקם?
2. האם היסטוקפיה ניתוחית זה משהו מסוכן שיכול להזיק?? האם זה יכול לפגום ברחם ובעקבות כך בפוריות?
3. מי מוסמך לעשות ניתוח זה ? כל גניקולוג?
4. האולטרסאונד היה חמישה ימים אחרי סוף המחזור.האםמיכך ניתן להסיק שהפוליפ לא יעלם?
תודה מראש
ליאת
פוליפ וכיוב''
פרופ' יונה תדיר27/05/2010ליאת, או רויטל, מי השואלת?
יתכן מצב בו פוליפ יראה טוב יותר או פחות בימים שונים של המחזור. אין בכך כדי לאמר שהיה, או נעלם, אלא פשוט יותר, נראה או לא נראה. בדיקת האולטרהסאונד עלולה לסבול ממגבלה זו, ןלעיתים היא תלויה באיכות המכשיר בו נעשית הבדיקה, או אולי (חו"ח) במיומנות המבצע/ת.
שאלתך על זמן המחזור מעידה על כי אינך מבינה את משמעות המושג: מחזור. כוונת לימי הווסת ולא "למחזור". מחזור הוא מה שמתרחש באברי המין (ובמערכות גוף אחרות אצל האשה) בין ווסת לווסת. ובימי הדימום הווסתי הרירית נושרת ולעיתים לא נראית ממצאים מסויימים בחלל או בדופן הרחם בימי הווסת.
בצילום רחם טוב ניתן לעיתים לראות פוליפ, אבל צילום רחם מיועד בד"כ למטרות אחרות ולא בהכרח לאימות או שלילת פוליפ.
היסקרוסקופיה אבחנתית (או טיפולית) אינה פוגעת ברחם או בפוריות. היא נועדה לשפר את הפוריות. זו פעולה פשוטה יחסית אם נעשית ע"י רופא/ה המיומנ/ת בפעולה זו. מיומנות אשר אינה בהכרח מצויה אצל כל רופאי/ות הנשים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ניתן להכנס כשי פוליפ
ליאת08/03/2011שלום ד"ר/פרופ'
בת 40
מתחילה בתהליך הריון
בצעתי בדיקת אולטסאוד בעקבות בדיקת זקיקים, גילו שיש לי פוליפ עם מבנה אקוגני
8*4.5 מ"מ היכול להתאים לפוליפ אנדומטראלי.
השאלה היא: האם אני יכולה להכנס להריון תקין כשיש פוליט ברחם.
והאם אצטרך להסירו ואז להמשיך בתהליך?
אשמח לתגובתך
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם ניתן להכנס כשי פוליפ - תגובה
פרופ' יונה תדיר08/03/2011הסרת פולים היא פעולה קצרה ופשוטה אשר אינה דוחה תהליכי הריון. בגיל 40 לא כדאי לחכות הרבה להיריון, אבל אין בהסרת פוליפ כדי לדחות ולא שווה לעשות " מדבר קטן דילמה גדולה".
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ?נטע27/05/2010
שלום דר'
בת 34.
ביום ה-11 למחזור (אני חושבת שזה היה יומ-יומיים לפני ביוץ) עשיתי אולטרסונד אצל גניקולוג והוא אמר לי שרואה כנראה פוליפ.
אמנר לי לחזור אליו ביום ה3-4 למחזור. חזרתי אליו ביום הרביעי למחזור ובבדיקת אולטרסאונד חוזרת אמר שכרגע לא רואה את הפוליפ.
1. איך קרה שבהתחלה כן ראה? אז מה זה היה?
2. האם הבדיקה הזאת ודאית?
3. למה הבדיקה המהימנה היא דווקא בזמן מחזור?
4. בלי קשר נשלחתי לצילום רחם, בבדיקה זו ניתן לראות את הפוליפ אם יש?
אודה לך אם תוכל לענות לי על 4 השאלות.
תודה מראש!
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי השואלת?
פרופ' יונה תדיר27/05/2010ליאת, או רויטל, מי השואלת?
יתכן מצב בו פוליפ יראה טוב יותר או פחות בימים שונים של המחזור. אין בכך כדי לאמר שהיה, או נעלם, אלא פשוט יותר, נראה או לא נראה. בדיקת האולטרהסאונד עלולה לסבול ממגבלה זו, ןלעיתים היא תלויה באיכות המכשיר בו נעשית הבדיקה, או אולי (חו"ח) במיומנות המבצע/ת.
שאלתך על זמן המחזור מעידה על כי אינך מבינה את משמעות המושג: מחזור. כוונת לימי הווסת ולא "למחזור". מחזור הוא מה שמתרחש באברי המין (ובמערכות גוף אחרות אצל האשה) בין ווסת לווסת. ובימי הדימום הווסתי הרירית נושרת ולעיתים לא נראית ממצאים מסויימים בחלל או בדופן הרחם בימי הווסת.
בצילום רחם טוב ניתן לעיתים לראות פוליפ, אבל צילום רחם מיועד בד"כ למטרות אחרות ולא בהכרח לאימות או שלילת פוליפ.
היסקרוסקופיה אבחנתית (או טיפולית) אינה פוגעת ברחם או בפוריות. היא נועדה לשפר את הפוריות. זו פעולה פשוטה יחסית אם נעשית ע"י רופא/ה המיומנ/ת בפעולה זו. מיומנות אשר אינה בהכרח מצויה אצל כל רופאי/ות הנשים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בהריוןרותם25/05/2010
שלום,
אני בשבוע 33.
מאמצע ההריון יש לי מעין כאב מציק (אך נסבל) בבטן העליונה, אשר תדירותו גדלה עם התקדמות ההריון.
אתמול במהלך ביקור אצל רופא הנשים הוא אמר שכנראה מדובר בשרירן.
שאלותי הן:
1. האם ניתן לאבחן שרירן עפ"י מישוש בלבד? (הרופא לא וידא את זה באולטרסאונד, אלא רק ממישוש).
2. האם לשרירן השפעה על העובר עצמו? האם יכול להגרם נזק לעובר כתוצאה מהשרירן?
3. מה עלי לעשות כעת עם המידע שנתן לי הרופא? האם יש צורך במעקב מיוחד? להתעקש שיסתכלו באולטרסאונד?
תודה רבה מראש!
שרירן בהריון
פרופ' יונה תדיר25/05/2010ניתן לחשוד בנוכחות שרירן בהריון ע"י בדיקה גופנית, אולם אישור האבחנה נעשה בבדיקת אולטרהסאונד. הדבר חשוב לצורך אישור האבחנה, הגדרת מיקומו, גודלו, קצב גידולו, והערכות לקראת הלידה.
שרירן בד"כ לא פוגע בעובר אך כאמור, נוכחותו רלוונטית הן באשר לתופעות לוואי כגון כאבים והן כהערכות לקראת הלידה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם25/05/2010תודה על תשובתך.
במידה ויגרם נזק לעובר כתוצאה מהשרירן, על איזה נזק מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ציינתי שבד"כ לא יגרם
פרופ' יונה תדיר25/05/2010ציינתי שבד"כ לא יגרם, אבל ל "אמא היהודיה" זה כנראה לא מספיק. היא צריכה תעודת ביטוח לתקינות העובר. דברים נדירים כגון לידה מוקדמת עקב התכווצויות וכיוב' עלולים להתרחש ולכן צריך מעקב רפואי ע"י הרופא/ה שלך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםadi18/05/2010
האם חייבים לעשות גרידה כאשר השרירן גורם לדימום?
מה האפשרות שהבעיה תפתר ללא התערבות כירורגית?
רירית רחם עבה מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן ברחם
פרופ' יונה תדיר18/05/2010ההגדרה שרירן ברחם היא כל כך כללית עד שלא ניתן להתייחס כלל להמלצות כלשהן, ולכן גם לא ניחתן לאמר אם התערבות כירורגית או פתרון אחר מתוך מגוון פתרונות שאינם כירורגיים: להלן דוגמא ל 5 שאלות (מתוך כ 15 שאלות נוספות) עליהן אין פרטים: גילך? מיקום השרירן? קצב גידולו? תכניות ילודה? עוצמת הדימום ורמת ההמוגלובין?
ולשאלתך על גרידה: גרידה כלל וכלל אינה פתרון לשרירן רחם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן ברחם
adi19/05/2010תודה על התייחסותך
אני בת 48 ומזה כשנתיים הפסקתי לקבל את הווסת.
מזה כשבוע אני מדממת והרופא שלח אותי לבצע גרידה, בהבחנתו יש לי שרירן בגודל של 28 ממ ורירית רחם עבה.
הנמוגלובין שלי 14.2.
הדימום פוחת ואני מתלבטת אם אכן הפתרון לבעייתי היא גרידה.
מכיוון שדחיתי את הגרידה, הרופא אמר לי לבצע כמו ביופסיה לרחם.קראתי בפורום ששרירן הוא לא גידול ממאיר, ולכן אני מנסה להבין למה הבהילות לגרידה.
האם כשיש דימום כתוצאה מהשרירן, האם הוא חוזר?
מה הפתרון האחר לגרידה הזו?
מעבר לאי נוחות האם יש סכנה בריאותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לעשות?
פרופ' יונה תדיר19/05/2010יש לך קצת בילבול מושגים. גרידה וביופסיה זה אותו דבר. הגרידה נעשית בין היתר גם כדי לבדוק את סיבת הדימום, כלומר הגרידה היא מרירית הרחם, ובמידה מסוימת גם אם יש קשר בין הדימום לבין המיומה. בכל מקרה חומר המוצא מהרחם בגרידה נשלח למעבדה וזו הביופסיה.
אם את נמצאת בגיל המעבר או לא?מאחר וכשנתיים לא היה לך דימום, את זה ניתן לדעת גם מבדיקת דם למספר הורמונים העולים לקראת-ובגיל המעבר.
אכן, ברוב הגדול של המקרים השרירן אינו ממאיר, אבל הגרידה לא נועדה לראות אם השרירן ממאיר או לא כי בכל מקרה הביופסיה היא מרירית הרחם ולא מהשרירן.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הסרת שריריןאיילת3418/05/2010
שלום,
לפני כחצי שנה עברתי כריתת שרירן אינטרמורלי בארוך של כ-10 ס"מ באמצעות פתיחת בטן
מאז המחזורים שלי פחות או יותר סדירים.
אני בת 36, רווקה, ללא ילדים.
המחזור האחרון עוד לא הגיע- ישנו איחור של כחודשיים.
לפני כשבועיים עברתי בדיקת אלוטרסאונד בטנית לבדוק שהכל בסדר וכי לא חזר השרירן
רופא נשים שראה את האולטרסאונד אמר שהממצאים תקינים- נצפו מס' זקיקים קטנים בשחלות.
האם האיחור במחזור ( של כ-60 יום ) נחשב נורמאלי אחרי חצי שנה מכריתת מיומה -האם יש קשר?
האם ניתן באולטרסאונד לגלות הדבקויות? אם לא, האם האיחור יכול לנבוע מהדבקויות ברחם שלאחר הניתוח??
לעיתים אני מרגישה מעט התכווצויות ברחם.
האם יכול להיות שאני מתחילה את תקופת גיל המעבר???
אף פעם לא היה לי איחור כזה.
אוד מאוד על תשובתך.
לאחר הסרת שרירן - אופי הווסת
פרופ' יונה תדיר18/05/2010שינויים באופי הדימום מספר חדשים לאחר כריתת מיומה יכולים להתרחש. לא ניתן לאמר יותר מכך בהעדר פרטים על מה שנעשה לך בניתוח, מה היה עומק פתיחת הרחם במהלך הנתוח, היכן היה ממוקם השרירן, האם היתה פתיחה של חלל / רירית הרחם, וכיוב'.
בדיקת אולטרה-סאונד אינה בדיקה בה ניתן לראות הדבקויות.
ולעניין גיל המעבר, יש לבצע בדיקה של מספר הורמונים על מנת לדעת האם יש קשר לכך במה שאת מתארת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים לאחר לידהיעל17/05/2010
בת 38 חודשיים וחצי לאחר ניתוח קיסרי, לאור הנתונים הבנתי שהשרירנים גדולים בעיקר הראשון \, מעוניינת לבצע ניתוח להוצאתם, איזה ניתוח מומלץ האם לפרוסקופי או ניתוח בפתיחת בטן, ומתי ניתן להרות לאחר ניתוח להוצאת השרירנים היום בצעתי אולטרא סאונד ולהלן הממצאים
אלפי תודות על התשובה
גודל רחם מ"מ 88*90*67 מ"מ
רקמת רחם שרירני
רירית רחם
עובי 5 מ"מ
תיאור הרירית : סדירה
דוגלס
ללא נוזל
שרירנים
גודל 80*68 מ"מ
מרקם השרירן: מסוייד
שרירן 2
גודל 12*12 מ"מ
שחלה ימנית: הודגמה
29*16 מ"מ
מבנה וגודל תקינים
שחלה שמאלית הודגמה
28*17 מבנה וגודל תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה טיפול מומלץ?
פרופ' יונה תדיר17/05/2010לא ניתן לאמר אם נתוח הוא הטיפול היחיד שמתאים למצבך ואם ניתוח אזי מה הגישה. צריך פרטים יותר מדוייקים על מיקום השרירנים, ריחוקם מחלל הרחם, סימפטומים (כגון דימומים) ואשר להריון לאחר ניתוח (אם ניתוח) זה פועל יוצא של מידצ עמוק פתיחת הרחם במהלך הנתוח. זה נע בד"כ בין 3-5 חדשים לפי סוג הניתוח ועומק פתיחת דופן הרחם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור יונהרוני15/05/2010
שלום רב!!
בהמשך לתכתובת שלנו מלפני כחודש (מיומות בעקבות התקן מירנה)
נתת את הסכמתך שאתקשר.
באיזה שעות ומתי נוח לך לשוחח??
בכבוד רב
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במענה לשאלתך
פרופ' יונה תדיר15/05/2010רוני,
במענה לשאלתך, תוכלי להתקשר בכל שעה. הטלפון הנייד שלי 052-8026531 זמין.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מיומהבלה12/05/2010
שלום לך ,
אציתי בבקשה לדעת לגבי ממצא :
מימין לקרקעית הרים ממצא סולידי בקוטר 33 מ"מ ( מיומה על גבעול? ממצא אחר ? )
( ככה הם כתבו )
רחם קדמי בממדים : אורך (מדידה ללא צוואר ) 81 מ"מ
עובי 57מ"מ
רוחב 64 מ"מ .
עובי רירית הרחם 20 מ"מ עבה ( זה היה יודעה שהיא עבה )
אקוגנית , עם ממצאים צ'סטיים קטנים בתוכה .
בצוואר הרחם מספר ממצאים ציסטיים קטנים הגדול בקוטר 14 מ"מ .
אני בת 42 , ואני רווקה ללא ילדים .
ידוע לי שגיל הזה הוא גיל שאין בו הרבה סיכוי להרות ,אכל
1. האם ממצאים האלה יכולים להשפיע על כניסה להיריון בכלל ולידה בפרט ?
2 . האם ניתן לטפל במיומה הזאות תרופתית ללא השפעה משמעותית הורמונלית על הגוף .
3. אם לא תרופתי ,באיזה דרך היית ממליץ לטפל במיומה הזאת ?
תודה רבה לך מראש ,
בברכה
יש אפשרות, אבל
פרופ' יונה תדיר13/05/2010יש אפשרות גם לטיפולים תרופתיים, אבל בכל מקרה יש לקחת בחשבון שרירית כה עבה מחייבת בירור לפני כל טיפול.מצב דברים המתואר על ידך אינו נושא לקבלת החלטות דרךפורום באינטרנט אלא במפגש ישיר עם רופא/ה מומחה/ית. בודאי למי שמעוניינת להרות בגיל זה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה והריוןג11/05/2010
אני אחרי הפלה טבעית
בבדיקת אולטרסאונד הודגמה מיומה אחורית אינטראמרלית 9*13 מ"מ
שחלות תקינות
רחם גודל 52*37*43 עובי הרירית 2.8 טכנאית האולטרסאונד צינה רירית דקה וחלקה
דוגלאס ללא נוזל
שאלתי האם המיומה יכולה להיות גורם להפלה
האם מיומה כזאת יכולה להפריע להריון הבא ?
אכן רירית דקה
פרופ' יונה תדיר13/05/2010אכן רירית דקה, אבל עובי הרירית הוא פועל יוצא של היום במחזור בו בוצעה הבדיקה. ולמען הסר ספק, המילה מחזור אינה מתייחסת לימי הווסת אלא למחזור שבין ווסת לווסת.
ואשר לשאלות הנוספות על הקשר לפוריות. הנושא סבוך יותר והוא פועל יוצר של מגוון נושאים, בין היתר, מיקומו המדוייק של השרירן בדופן הרחם, הגיל, וכיוב'
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מיומה - הפלה בטרימסטר ראשוןאילת11/05/2010
אני אם לשנים - הריון אחרון לפני 7 שנים. בשבוע 6 להריון החל דימום וההריון נפל. בבדיקת אולטרסאונד נכתב : small myoma noted in the posterior myometrium 1.0 cm in size
האם לנ"ל קשר להפלה והאם יש בעיה בהקלטות הריון? האם יש להסיר או לטפל (אני בשליחות בחו"ל במדינת עולם 3...)
מודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה קטנה, אבל
פרופ' יונה תדיר13/05/2010מדובר במיומה קטנה, אבל מיקומה יחסית לדופן הפנימי (הרירית) של חלל הרחם היא החשובה בהקשר זה. לא ניתן לאמר בוודאות אם יש קשר. סביר להניח שלא, אבל אם המיומה בולטת אל תוך החלל יכול להיות קשר, ןדאי אם תגדל עו לכוון זה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחםליאת10/05/2010
שלום דר',
בת 35 מנסה להכנס להריון ראשון. בערך חצי שנה . נמצא פוליפ ברחם בבדיקת אולטרסאונד.
1. כיצד פוליפ /שרירן יכול להזיק?
2. באילו מקרים כדאי להוציא פוליפ ובאילו לא?
3. בבדיקת אולטרסאנד ראו ממצא שכנראה פוליפ, מה השלב הבא? טיפול? מעקב בלבד?
4. מתי פוליפ יכול לגרם לדימום?
6. האם פוליפ יכול להעלם פתאום? או שישאר ברחם אלא אם כן נוציאו? כי הגניקולוג אמר לי להגיע שוב למעקב שבוע אחרי כדי לראות אם עדיין שם..
מודה מראש על תשובתך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ברחם
ד''ר חן גולדשמיט10/05/2010ליאת שלום
פוליפ או שרירן יכולים למנוע השרשה של עובר וכך למנוע הריון. פוליפים קטנים(פחות מ 1 ס"מ) שאינם גורמים לדמומים אצל אישה שלא מעוניינת בפוריות ניתנים למעקב למרות שישנם גינקולוגים שממליצים להוציא את כולם. אם באולטרהסאונד רואים פוליפ ברור ניתן לבצע מיד היסטרוסקופיה ניתוחית. במידה ויש ספק מומלץ לפני כן לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לאמת את האבחנה. רק פוליפים קטנטנים יכולים להעלם ואז יש המלצה לחזור על אולטרהסאונד לאחר הוסת.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ
ליאת10/05/2010תודה על תשובתך המהירה והברורה.
1. מדבריך אני מבינה שרצוי להוציא את הפוליפ אם אני מעוניינת להרות? וזה לא תלוי היכן הפוליפ ממוקם?
2. האם היסטוקפיה ניתוחית זה משהו מסוכן שיכול להזיק?? האם זה יכול לפגום ברחם ובעקבות כך בפוריות?
3. מי מוסמך לעשות ניתוח זה ? כל גניקולוג?
4. האולטרסאונד היה חמישה ימים אחרי סוף המחזור.האםמיכך ניתן להסיק שהפוליפ לא יעלם?
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בפונדוס בקוטר 19 מ"מפרופ` יונה תדיר10/05/2010
שלום,
הנני בת 33 לקראת נישואין ללא ילדים.
היו לי מעט כאבים בבטן התחתונה ועברתי בדיקה גיניקולוגית ולא היו ממצאים.
נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד והממצאים הם:
רחם:
אורך: 48 מ"מ
עובי: 35 מ"מ
רוחב: 34 מ"מ
מרקם: שרירני הערות: שרירן בפונדוס בקוטר 19 מ"מ
עובי רירת הרחם: 5 מ"מ
שחלות: ימנית: 18 מ"מ * 19 מ"מ
שמאלית: 21 מ"מ * 17מ"מ
מאז הבדיקה הבוקר אני מאוד מאוד לחוצה וחוששת בעניין פריון, האם זה יכול לפגוע לי בפוריות גם בגלל גילי?
האם אצטרך מעקב דחוף?
לא הבנתי מהבדיקה באיזה צד זה
חשוב לי לציין שאנו עוברים לגור באוסטרליה כאזרחים מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היכן המיומה בדיוק?
פרופ' יונה תדיר10/05/2010השרירן (מיומה) שאת מתארת אינו גדול אולם מיקומו המדויק עשוי להגדיר את מידת הקשר לפוריותך. יש צורך לבצע בדיקה אשר תגדיר באופן מדוייק יותר את מיקום השרירן.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה להבהרת תשובתך
בלי10/05/2010ראשית תודה רבה לך על תגובתך
כתבתי לך בשאלתי שהממצא הוא "שרירן בפונדוס" בקריאה במאמרים באינטרנט הבנתי שזה קרקעית הרחם האם זו לא התשובה למיקום? ואם כן האם שרירן בפונדוס יכול לגרום לבעיות פוריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה להבהרת תשובתך
בלי10/05/2010ראשית תודה רבה לך על תגובתך
כתבתי לך בשאלתי שהממצא הוא "שרירן בפונדוס" בקריאה במאמרים באינטרנט הבנתי שזה קרקעית הרחם האם זו לא התשובה למיקום? ואם כן האם שרירן בפונדוס יכול לגרום לבעיות פוריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקום השרירן
פרופ' יונה תדיר10/05/2010ראיתי את המיקום בפונקוס כבר בשאלתך הראשונה, וזה מגדיר מיקום, אך זה עדיין לא אומר עם מיקומו בתוך הדופן, או פונה כלפי חוץ (סובסרוזי) או כלפי רירית הרחם (סוב מוקוזי) וזה מה שחשוב לגבי הקשר לפוריות. כאמור, השרירן קטן (עדיין) אך בגילך הצעיר הוא יגדל ולמיקום יש חזיבות באשר לגישה הטיפולית. לא בהכרח טיפול עכשיו, אבל ידע מדויק יש בו כדי לסייע.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהנטע09/05/2010
שלום.
האם מיומה זה פוליפ או שרירן?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מן הראוי לקרוא את התשובות. הלא כן?
פרופ' יונה תדיר09/05/20101. פוליפ מורכב בעיקר מתאי/בלוטות רירית הרחם ומיקומו בחלל הרחם.
2. שרירן (מיומה) מורכב מתאי שריר הרחם + רקמת חיבור.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)