מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים שנובעים ממיומה בזמן הריוןענבר03/12/2008
שלום, אני בשבוע ה- 25 להריון, בת 33. בתחילת ההריון נתגלו בחלל הרחם 2 מיומות שגדלו עם הזמן והגיעו לקוטר של 7 ו-8 ס"מ. ביממה האחרונה אני סובלת מכאבים עזים באיזור הבטן ללא דימום. ולאחר שקראתי ונועצתי עם הרופא טלפונית, אני מניחה שיש קשר בין הכאבים למיומות. שאלתי היא כללית - האם כאבים עזים שנמצאו רלוונטיים למיומות בהכרח מעידים על הנמקות מיומה? ואם כן האם נמק בהכרח יביא לספיגתה של מיומה בדופן הרחם? אשמח לתשובתך. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים ממיומה בהריון
פרופ' יונה תדיר03/12/2008ענבר,
סביר להניח שהכאבים אותן את מתארת אכן נקשרים למיומות. זאת, מאחר ומיומות (שרירנים) בזמן הריון גדלים, אספקת הדם שלהם גדלה במקביל, אולם הליך גידולם יותר לעיתים מצב של נמק אשר אינו בהכרח מקטין אותם. כל עוד נמשך ההריון גדלים במקביל גם השרירנים. הסיכוי שהם יקטנו הוא לאחר ההריון. יש לפיכך להשאר בהשגחה ולקוות שהכאב לא יתפתח לבעיה שתגרום להתכווצויות הרחם. צריך יהיה כמובן גם להערך נכון לקראת הלידה תוך ידיעה שחש לך שרירנים גדולים יחסית.
בתקווה שההריון יסתיים בהצלחה תהיה הצדקה לבחון את מצב השרירנים לאחר מכן, לקראת הריון נוסף, או אף בלעדיו.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנה לעובר בעת התכווצות הרחם
ענבר03/12/2008תודה על תשובתך המהירה. בעקבות תשובתך אשאל שאלה נוספת, ברשותך. האם במצב של כאבים וכיווץ הרחם ישנה סכנה מוחשית לעובר או להתפתחותו? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנות לעובר?
פרופ' תדיר03/12/2008הטבע יצר כנראה מנגנוני הגנה על העובר באופן המונע ממנו פגישה עקב שרירנים. הסכנה היא של התכווצויות ודימום העלול להוביל להפלה (חו"ח). אין דווח בספרות הרפואית על פגיעה בעובר עצמו משרירנ י רחם. פרופ' תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים בהריוןהילה01/12/2008
שלום רב, בת 34 , הריון ראשון, שבוע 11+5 , באולטרסאונד התגלו שני שרירנים בדופן האחורי אחד 41 מ"מ והשני 23 מ"מ בנוסף דימומים הולכים וחוזרים. ללא כאבים. הרופאים הגדירו את מצבי "הפלה מאיימת" וציוו על מנוחה בבית לשאלתי, האם שרירנים מעלים את הסיכון להפלה? האם יתכן שהם המקור לדימומים? האם יש אינדקציה להוציא לשמירת הריון במצבי? לתשובתך אודה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים בהריון
פרופ' יונה תדיר01/12/2008הילה,
שרירנים בהריון מהווים בעיה בלתי פתורה וללא התוויות ברורת כיצד לנהוג. אין תשובה ברורה לשאלותיך, מכמה סיבות: א. אין לדעת מדבריך היכן בדופן הרחם האחורי ממומקים השרינים. האם הם במרכז דופן הרחם? או פונים כלפי רירית הרחם (קרי, האזור בו השתרש ההריון?) וכיוב'. והאמת היא שגם מתן מענה יותר ברור לשאלותי אלה אין בו כדי לתת מענה מדוייק של הקשר לדימומים או לסיכוי המשך ההריון.
מאחר וכ 15-20% מכלל ההריונות בגילך מסתיימים בהפלה במהלך השליש הראשון (כמעט סיימת אותו) ומרביתם מסתיימים כך ללא קשר לשרירנים, קשה לעשות קשר כזה. יתרה מזאת, אף כי מקובל להמליץ על שמירת הריון (קרי, מנוחה) במצבים כאלה, גם קשה להוכיח עד כמה זה מונע הפלה, ובאיזה מקרים. זאת, מאחר והפלה נחשבת להיות אחד ממנגנוני הטבע למניעת התפתחות הריון עם פגם גנטי..
אין בתשובתי כדי לרמז בכוון זה או אחר, וודאי לא כדי להפחיד. נהפוך הוא. יש בכך כדי לאמר: שמעי בעצת הרופא/ה, נוחי ככל שניתן, המשיכי מעקב הריוני מסודר, ונקווה שיהיה טוב.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי30/11/2008
שלום, זה לא הפורום שמתאים בדיוק, אבל אולי אתם יודעים: אני בת 36 (שני ילדים - אמצעי מניעה - התקן). המחזור היה אמור להופיע לפני כ-8 ימים אבל טרם הגיע. בדיקת הריון יצאה שלילית. מה יכולה להיות הסיבה? בד"כ לא נוהגת לפנות לרופאים... תודה רבה
אחור בהופעת המחזור
פרופ' יונה תדיר30/11/2008שרלי
במידה ומועד הופעת המחשור מאד סדירה, מומלץ לבצע בדיקת הריון חוזרת ו'או להמתין עוד מספר ימים להופעתו אם את נוטלת תרופות כלשהן?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפזית26/11/2008
הייתה לי הפלה טבעית 27.10.08 בשבוע 7.3 עשיתי אולטסאוד ב16.11.08 היה לי קצת דימום הרופא נשים אמר לי שיש חוומר שאני צריכה לעבור גרידה קבעו לי ב20.11.08 הדימום הפסיק 20.11.08בדקה אותי רופאת נשים במיון ואמרה לי יתכן שזה פוליפ אמרה לי לחזור על אולטרסאונד בעוד חודש אחרי המחזור האם הפוליפ הפריע להריון שהוא הסתיים ? האם זה לא מסוכן ? תודה רבה
פוליפ ברחם ופוריות
פרופ' יונה תדיר26/11/2008פזית,
פוליפ ברחם עלול לגרום להפרעה בהליך השרשת ההריון, קרי, בשלבים הראשונים להריון. אין בכך כדי לאמר שזו אכן היתה הסיבה. אכן, בדיקת אולטרה-סאונד חוזרת עשויה להבהיר את התמונה.
מסוכן זה לא, אבל צריך לדעת מה קורה בחלל הרחם וחשוב שבדיקה זו תעשה ע"י מוחה בבדיקה זו ובציוד טוב, כי בהחלט ניתן "לפספס" פוליפ בבדיקת אולטרה-סאונד רגילה.
פרופ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדגנית23/11/2008
שלום. ביום ב אני עוברת כריתת רחם בלפרוסקופיה. אני נוטלת הקסקפרון מזה 10 ימים בגלל דימומים מרחם שרירני. הבנתי שבזמן הניתוח נותנים תרופות נגד קרישת דם. אינני מבינה איך מיישבים את הסתירה הזאת? מצד אחד תרופה להקרשת הדם ומצד שני לדילול הדם. אני חוששת שיווצר לי קריש דם בזמן הניתוח שיגרום למותי. אני בפניקה! מה לעשות? תודה רבה
תרופות במהלך הכנה לניתוח
פרופ' יונה תדיר23/11/2008דגנית,
לידיעתך, לא בכל ניתוח נותנים תרופות המתערבות בתהליך הקרישה של הדם. בכל מקרה, חשוב שהמנתח/ת שלך והרופא/ה המרדים/ה יהיו מודעים הן לשאלות הקשורות לתרופות אותן את נוטלת והן לפחדים אחרים הנובעים או שאינם נובעים ממצבך.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני19/11/2008
שלום רב, האם לאחר הסרת מיומה באולטרסאונד ממוקד בהנחיית MRI, נשארים באישפוז? או שישר משתחררים הביתה? כמו כן, האם הקרינה מהמכשיר נחשבת למסוכנת? תודה רבה
לשאלתך
פרופ' יונה תדיר19/11/2008רוני,
את שאלתך על משך האישפוז באולטרה סאונד הממוקד תצטרכי להפנות למרכז הטכנולוגיות בבי"ח שיבא המבצע טיפול זה. לעניין ה... "קרינה" (כדבריך). לא מדובר בקרינה אלא לחימום ע"י גלי על קול המתמקדים באזור מסויים ואשר אינם נחשבים למסוכנים בכל מה שקשור להקשרים של "קרינת רנטגן". אשר לסכנות אפשריות של עצם הטיפול ב "חימום הממוקד". גם על כך תצטרכי לקבל פרטים ממבצעי הטיפול.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהח.16/11/2008
אני בשבוע 24 -עוד לפני ההריון איבחנו אצלי מיומה אך בכל זאת המליצו לי להכנס להריון -המיומה רק הולכת וגדלה וכרגע היא כבר כמעט 11 ס"מ האם זה אומר שעליי ללדת בקיסרי? והאם אפשרי להוציא מיומה בזמן לידה? כרגע חלק מהשיליה מתחת למיומה...זה עלול לפגוע בעובר? תודה
מיומה והריון
פרופ' יונה תדיר16/11/2008ח.
בשלב זה של ההריון לא ניתן לטפל במיומה אלא לעקןב אחר מיקומה, גודלה, תוך מודעות לתופעות לוואי העלולות להיות קשורות במהלך הריון עם מיומה בגודל כזה.
גם ההערכות לקראת הלידה תלויה בגורמים הנ"ל.
לא מוציאים מיומה בזמן הלידה אלא נותנים לה להתכווץ בתהליך של כווץ הרחם ורק אז בוחנים מה גודלה, מיקומה, והתופעות להן היא גורמת כדי לקבוע טיפול מומלץ.
בהצלחה
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה מחוץ לרחםעדי ב.10/11/2008
בת 37, לא ילדתי עדיין, כאמור אני נמצאת במעקב בשל מיומה מחוץ לרחם. משך השנים (כ-5 שנים מאז אובחנה) גדלה המיומה מ-3.8 ל-5-6 ס"מ.באולטרסאונד נמצא כי המיומה עברה נוון/נמק. מה המשמעות? האם יש כתוצאה מכך סכנה גדולה יותר (להדבקויות) ויש צורך להוציאה?. דעות הרופאים חלוקות בנושא. תודה
מיומה מחוץ לרחם
פרופ' יונה תדיר10/11/2008עדי,
קשה להתייחס לשאלתך במדויק מאחר ולא ברור בדיוק למה הכוונה מיומה מחוץ לרחם. האפשרות היחידה אשר באה בחשבון היא מיומה המחוברת לרחם על גבעול ואשר המינוח שלה יכול להיות Pedunculated fibroid . במידה ואשן מדובר במיומה (שרירן) כזה אזי הטיפול בו ע"י לפרוסקופיה הוא יחסית פשוט, וחשוב מכך, ניתן למנוע נזק לרחם עצמו. כל זה, בהנחה שאכן בכך מדובר. ההחלטה אם לנתח? או מתי לנתח? או אולי טיפול אחר? היא פועל יוצא של שיקולים שונים, כגון סימפטומים (כגון כאבים), קצב גדילה של המיומה, גודלה (נכון לעכשיו), תכניות ילודה שלך, וכיוב'
בהצלחה,
פרופ' תדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהמורן07/11/2008
ד"ר שלום בת 29 ללא ילדים.מנסה שנה להרות. לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית גילו אצלי פוליפ בגודל 3 ס"מ עליי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית. רציתי לדעת האם פעולת הרחבת צואר הרחם ע"י נרות/כדורים יכול לגרום חלילה להפלות במידה ואהיה בהריון? האם יש סיבוכים מניתוח זה? תודה רבה
סיבוכי היסטרוסקופיה
פרופ' יונה תדיר07/11/2008מורן,
ראשית, יש להבין כי פוליפ בגודל 3 ס"מ בחלל הרחם מצדיק את כריתתו בדרך זו. במהלך הפעולה (ולעיתים לקראת אותה פעולה) מתבצעת הרחבת הצואר ע"י נרות המוחדרות לתעלת הצואר לצורך הרחבתו ההדרגתית ולמניעת סיבוכים עתידיים. ביצוע זהיר ומיומן של פעולה זו מפחית למינימות סכנת פגיעה בצואר הרחם. הסכנה ממנה חוששים הינה אי ספיקת הצואר בהריון עתידי אולם כאמור, בביצוע מיומן (ורופאת וודאי מיומן בכך) הסיכון מינימאלי.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חזקיםזיוה04/11/2008
המצב הוא כזה במשך כשנה אני עם דימומים חזקים עם חתיכות דימום חזקות יש לי רחם שרירני שרירן אחד בגודל 36X35ממ ואחד32X26ממ מיקום תוך דופני קיר אחורי דוחק את החלל יש לי התקן מרינה שממש לא עוזר לדימומים אני בת 43 שלושה ילדים אני ממש מיואשת אבקש את עצתיכם בדבר שכחתי לציין שהברזל שלי נמןך ואני מקבלת כדורי ברזל בדחיפות זיוה המיואשת
דימומים ועוד...
פרופ' יונה תדיר04/11/2008זיוה,
תלונותיך אפייניות לשרירני רחם ובכך אולי לא חידשתי לך (או לקוראות אחרות) דבר. מיקום מדוייק יותר של השרירנים באופן יחסי לדופן הרחם מגדיר את אופי הדימום וסוג הטיפול המומלץ. התקן המירנה המכיל את הורמון הפרוגסטרון אינו מיועד לטיפול בשרירני רחם מאחר והפרוגסטרון הוא אחד הגורמים להווצרות מיומות (לצד ההורמון הנשי, האסטרוגן) ונוכחות התקן תוך רחמי אך עלולה להגביר דמם. כאמור, יש מגוון רחב של פתרונות כגון:
1. נתוחי הסרת שרירנים בלי או עם כריתת הרחם (בדרך של פתיחת דופן הבטן או בגישה אנדוסקופית~ [~אנדו=פנימי, סקופיה=ראיה]).
2.פעולות זעיר פולשניות או בלתי פולשניות* לפגיעה במנגנוני החיות של תאי השרירן. - כולל צינתור כלי הדם לכווץ השרירן.
3.טיפולים תרופתיים למיניהם (חלקם נסיוניים עדיין ויש עליהם פרוטוקולים מחקריים פתוחים לקהל).
4.שיטות של רפואה משלימה/אינטגרטיבית.
כל אחד מהנ"ל מהווה ראש פרק לתת קבוצות של טיפולים, כלומר, היריעה רחבה והתאמתה נעשית על פי הרצונות והצרכים של כל אישה.
בהצלחה, פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הסרת שרירןטל04/11/2008
שלום. עברתי ניתוח להסרת שרירן לפני כשלושה חודשים ע"י פתיחת בטן. שלושה שבועות לאחר הניתוח קיבלתי מחזור שהיה תקין לחלוטין. המחזור שלאחריו הגיע רק לאחר חודשיים (המחזור שלי תמיד סדיר). הוא נמשך כבר כימעט שבועיים עם דמם בילתי פוסק. מהי הסיבה לדעתך שהמחזור נמשך כל כך הרבה זמן?
דימום לאחר ניתוח
פרופ' יונה תדיר04/11/2008טל,
תופעות כגון אלה קורות וכל עוד הדמם אינו חזק וגורר חולשה יש להתאזר בסבלנות. מאידך, אין לי פרטים על גילך? מה סוג הניתוח שעברת? מה רמת ההמוגלובין שלך? וכיוב'. מסיבה זו, ונוספות לה, בכל מקרה של ספק יש להיות בקשר עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלישירי03/11/2008
שלום לכם, בת 29 מנסה שנה להרות. רציתי לדעת האם FSH =9 נחשב תקין ביום ה-3 למחזור? תודה
פרופיל הורמונלי
פרופ' יונה תדיר03/11/2008נראה כתקין, אך יש להוועץ בשאלות אישיות כגון אלה ברופא/ה המטפל/ת. בדיקה הינה חלק מתמונה כללית.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שרירן יכול לרדת מעצמו?יעל31/10/2008
שלום. אני בת 28 ללא ילדים. בבדיקה אצל רופא נשים התגלה שרירן בגודל 7 ס"מ בדופן הרחם. אני גם לוקחת גלולות דיאנה מזה 3 חודשים. הרופא אמר שאפסיק עם הגלולות ונראה את ההתפתחות. השאלה שלי האם שרירן יכול לקטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברשותכם עוד דבר קטן
יעל01/11/2008אני סובלת מנשירה נוראית בחצי שנה האחרונה. עברתי את כל הבדיקות ושום דבר לא יכול להסביר את הנשירה. האם ייתכן שהשרירן הוא הגורם לנשירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן, גלולות, והאם יעלם לבד?
פרופ' יונה תדיר02/11/2008יעל,
שרירן אכן קשור להורמונים, והגלולות אותן את נוטלת עלולות להשפיע עליוץ מאידך, אין זה סביר שאצל אשה צעירה כמוך יעלם השרירן לבד אם תפסיקי ליטול גלולות. אין זה סביר שהגלולות קשורות לנשירת שער. יחד עם זאת ידוע על קשר בין רבות ההורמונים לנשירת שער, כמו גם לנשירת שער במהלך הריון כאשר רמות ההורמונים מאד מאד גבוהות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעונינת ביעוץ אישי פרטירז ריקי30/10/2008
שלום רב., קראתי בעיון את התשובות שלך לשאלות של הפונות וכן את הרקע על התמחויוך.,והתרשמתי מאוד. הייתי מאוד רוצה לבוא להתיעצות פרטית בנושא ניתוח הוצאת שרירני הרחם. אשמח לקבל תשובתך לאימל שלי וכיצד עלי לפנות. תודה וערבטוב רז ריקי
ייעוץ
פרופ' יונה תדיר02/11/2008ריקי,
תודתי להתייחסותך. אין זה מקובל לתת מספר טלפון בדרך זו. מדובר בשרות לציבור. יחד עם זאת, ניתן למצוא קישור אינטרנט בפתיח לפורום זה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת של מיומהסטפני30/10/2008
בת 39 רווקה ללא הריון קודם- עקב דימומים בין וסטי נעשה אולטרא וגינלי נמצא שרירן 27X26 מ"מ, תוך דופני דוחק את החלל, קצת מלחיץ אותי, אני מבינה שזה קטן אבל בכל זאת יש בי רצון להיכנס להריון, היסטוריה משפחתית, סבתא נפטר מסרטן רחם, ואימא עקב מיומה גדולה מאוד וחשש עתידי כריתת רחם וסביבותיו, מה עושים? אני בלחץ גם בגלל ההיסטוריה וגם רצון להיכנס להריון. ד"א מה זה זקיקים קטנים בשחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרב ר. שאלה ומחכה לתשובה בהקדם
מרב31/10/2008ד"ר יקר יש לי מיומה בגודל 8 ס"מ מעל הרחם ולכן הדימום הוא קל בת דודה שלי התיעצה עם קניקולוג והוא אמר שכדאי לחכות כי יש קצת הסתידות וליראות אם יש שינוי בגודל מזה הסתידות ואם עושים ניתוח בפתיחת בטן אפשר בהרדמה אפדורלית גם שבוע הבא יש לי תור לרופא קניקולוג אורלוג לתכיפות בשתן הבנתי שבבית החולים תל השומר עושים טיפול באמרי אולטרסנד מחמם האם בגלל שהמיומה שלי מעל הרחם יעשו לי טיפול כזה והאם זה שיטה טובה ואני אישה שמנה ועכשיו התחלתי דיאטה אם אני ירזה המיומה יכולה להיות קטנה והאם אפשר לעשות פעילות כי אני רוקדת ריקודי עם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירנים והריון
פרופ' יונה תדיר02/11/2008שאלה זו על הקשר של שרירנים והריון חוזרת על עצמה לעיתים קרובות, ואין פלא בכך. על אף ששרירן ממוקם ברחם אין הכרח שתהיה פגישה בפוריות. מאידך, שרירן הדוחק את חלל הרחם עלול להתערב במנגנון ההשרשה של העובר. אין הכרח שתהיה פגיעה אך יש לשקול את הגישה הטיפולית במיוחד כאשר מדובר בגיל 39.
זקיקים: הם אותם "כיסים קטנים" מלאי נוזל אשר בהם מתפתחת הביצית בשחלה ואותם ניתן לראות היטב בסריקת אולטרה-סאונד.. הליך נורמלי במחזור האשה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)