פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בהיריון- דופן קדמי נמוך
    שירה
    06/05/2009

אני נמצאת בשבוע 24 להריון תקין לאחר I.V.F ובעלת שרירן בקוטר 5 ס"מ בדופן קדמי נמוך של הרחם.
    השליה השתרשה על השרירן, ובבירור עם הרופא המטפל הסתבר כי יידרש ניתוח קיסרי כיוון שהשרירן יקשה על העובר להיכנס לתעלת הלידה.
    לדבריו, אין ודאות של 100% לגבי ניתוח קיסרי וזה תלוי בהמשך המעקב- השרירן, השליה, העובר ועוד.
    הייתי שמחה אם תוכל להסביר לי יותר תשובה זו ומהם המקרים (לפחות דוגמאות אם אפשר) בהם, למרות השרירן ומיקום השליה, לא יידרש ניתוח קיסרי.
    עוד אציין כי מדובר בהיריון ראשון ואני בת 28.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בהריון

פרופ' יונה תדיר
    06/05/2009

שאלתך טובה, וודאי מאד חשטבה ודחופה, אולם לצערי אין זה מסוג השאלות עליהן ניתן לדון בפורום אינטרנט. לא לכך נועד מדיום זה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום
    אור
    05/05/2009

אתמול עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שר בו כרתו פוליפ בפונדוס בגודל של 1ס"מ כמובן שנלקחה ביופסיה ממס' מקומות לפתולוגיה.
    שאלתי היא מדוע עד אתמול טענו שהפוליפ אנדומטריאלי וטופס שחרור נכתב כי הו אבפונדוס ? מה ההבדל אם בכלל?
    שאלתי השניה היא מתי ניתן לקיים יחסים שוב? כזכור אנחנו מנסים כבר שנה וחצי להכנס להריון ואחרי 3 IUI שלא צלחו
    האם הגדלנו את הסיכויים שלנו כעת לאחר הניתוח?
    תודה וסליחה על עומס השאלות

לקביעת תור
    סגירה
    שוב שלום

הוספת תגובה

• אור

פרופ' יונה תדיר
    05/05/2009

שאלותיך מאד טובות ובסיסיות, ותמהני, הכיצד לא נשאלו לרופא/ה המטפל? שהרי הבנת הנעשה הוא חלק מטיפול נאור ומוצלח???!!!
    ולגופו של עניין, אין סתירה בין הדברים. פונדוס הוא חלקו העליון של הרחם, וגם בו יש רירית, קרי אנדומטריאלי. אולי קשה להבין בהסבר ללא רישום, אולם עיון באתרי אינטרנט בהם יש רישום ידגים היטב היכן נמצא האנדומיטריום (=רירית הרחם) והיכן החלק האנדונטריאלי בפונדוס.
    קיום יחסים אפשרי כאשר פסק הדימום מאחר ומדובר בפעולה קטנה יחסית, ואשר לסיכויי ההריון, קשה להשיב בהעדר פרטים. אם הפוליפ פגע בסיכויי ההריון, העדרו עשוי לשפר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אחר מיומה קטנה ללא טיפול
    שירה
    24/04/2009

אני בת 32 לאחרונה עברתי בדיקת פאפ ובדיקת אולטראסאונד.
    לא נוטלת גלולות ועדיין לא הבאתי ילדים לעולם.

יוער כי מס' ימים היו לי לחצים באזור איבר המין והבטן התחתונה שעברו מאליהם, למרות שלעיתים יש לי לחץ קל באזור הבטן התחתונה.

הרופאה שעשתה לי את האולטראסאונד אמרה שהכל תקין מלבד מיומה קטנה שצריכה להיות במעקב כל חצי שנה. היא לא מצאה כל סיבה ללחצץ באיזור הבטן התחתונה ואמרה שבאולטראסאונד הכל תקין מלבד מיומה קטנה שמצריכה מעקב.

מאחר ובעת הבדיקה לא ידעתי כלל מה המשמעות של מיומה, לא שאלתי אותה שאלות לגבי גודל מדוייק ומיקום ובכל זאת אשמח אם תוכל לעזור לי במס' שאלות:

1. מקריאת תשובתך בפורום הבנתי שמיומה יכולה לגדול ויש מס' סוגי טיפולים. אם כך, מדוע לא לטפל במיומה כשהיא עדיין קטנה, מדוע רק לעשות מעקב ?
    האם יש סיכוי שהמיומה תקטן מעצמה או שהיא יכולה רק לגדול?

2. לפני הרבה שנים עברתי הפלה יזומה, האם ייתכן כי המיומה נגרמה עקב ההפלה?

בתודה מראש על התשובות

הוספת תגובה

• מיומה - מעקב או טיפול

פרופ' יונה תדיר
    24/04/2009

שירה,
    בהעדר מספר פרטים רלוונטיים בהצגת השאלה אתייחס לאותם דברים עליהם אין מחלוקת ואשר נקשרים לנושא זה:
    א. בגילך, 32, מיומה רק תגדל. על כך אין ספק. זה רק שאלה של זמן. היא תקטן ללא טיפול רק כאשר תגיעי לגיל המעבר ועד אז יש עוד כ 20 שנה.
    ב. לטיפול במיומה/ות יש גם תופעות לואי וסכנת פגיעה ברחם. קיים מגוון של חלופות טיפול, אולם ההחלטה אם לטפל, ומתי לטפל, היא פועל יוצא של מיקום וגודל.
    ג. במיומה קטנה מאד אין הצדקה לטפל, אך שוב, תלוי מה מיקומה המדויק ועד כמה היא בולטת אל מחוץ לדופן הרחם.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן תת מוקוזי אחורי
    ענת
    23/04/2009

בת 30, נשלחתי לבצע אולטראסאונד אגן כחלק מבירור לאחר ניסיונות להכנס להיריון שטרם צלחו.
    נמצא שרירן תת מוקוזי אחורי בקוטר 15 מ"מ.
    מבצעת האולטראסאונד שהינה רופאת נשים במקצועה אמרה שהוא לא אמור להוות בעיה.
    מובן שאתייעץ עם הרופא המטפל אבל אשמח לשמוע את דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן תת מוקוזי אחורי

הוספת תגובה

• שרירן ופוריות

פרופ' יונה תדיר
    24/04/2009

ענת,
    הקשר בין שרירנים וליקויי פוריות שנוי במחלוקת ולכן התשובה אינה חד משמעית. יחד עם זאת, אם יש שרירנים העלולים לפגוע בפוריות הרי שהם השרירנים הבולטים אל תוך חלל הרחם. משמעות המושג "סוב-מוקוזי) היא: נמצא מתחת לרירית הרחם. השרירן שאת מתארת קטן יחסים ולא ידוע מדברייך עד כמה הוא בולט אל תוך חלל הרחם? האם יש דימומים חריגים (מה שאפייני לעיתים לשרירנים אלה) וכיוב'. צריך להזהר מטיפול (אולי?) מיותר לשרירן קטן כדי למנוע פגיעה בחלל הרחם וההחלטה אם לטפל או לא היא פועל יוצא של מגוון שיקולים, בין היתר גם מיומנות היסטרוסקופית.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

ענת
    24/04/2009

אין לי דימומים חריגים.
    צירפתי את תמונות האולטראסאונד, האם ניתן לראות אם השרירן בולט לחלל הרחם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה נוספת

ענת
    24/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להוציא פוליפ או לא?
    אורלי
    20/04/2009

שלום, אני אישה בת 71 בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי נתגלה פוליפ בגודל 5 מ"מ, אין לי דימומים , ביעוץ עם רופא בי"ח הוא המליץ על היטרוסקופיה והוצאת הפוליפ, ביעוץ עם רופא קופ"ח הוא טען שהפוליפ קטן ולא בטוח שזה פוליפ ולא מיומה ומכיוון שאינו מדמם אין צורך להוציא, רק להמשיך מעקב. מהי דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    האם להוציא פוליפ או לא?

הוספת תגובה

• פוליפ או מיומה

פרופ' יונה תדיר
    20/04/2009

מה הסיבה אשר בגללה נעשתה בדיקת האולטרה-סאונד? האם היו בעבר שרירנים? או פוליפים? קשה לתת חוות דעת בדרך זו על סמך נתונים חלקיים, שהרי לא לכך נועד פורום באינטרנט. כללית ניתן לאמר כי במידה והבדיקה שגרתית והממצא אקראי, ואם אין כל תלונה אחרת, ניתן לעקוב לזמן מה בבדיקה בלתי פולשנית חוזרת ולהחליט על פיה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אחרי ניתוח שרירנים
    הילה
    12/04/2009

שלום רב,
    לפני כחודשיים עשיתי ניתוח להסרת שרירנים שהיו לי ברחם. הניתוח עבר בהצלחה.
    אני אמא ל2 בנות. עכשיו גיליתי שאני בהריון. אני יודעת שצריך לחכות 9 חודשים אחרי הניתוח. אבל מה עליי לעשות כעת? להמשיך את ההריון ושהוא יהיה תקין במהלכו? או עדיף לעשות הפלה?
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אני אחרי ניתוח שרירנים

הוספת תגובה

• הריון אחרי נתוח שרירנים

פרופ' יונה תדיר
    12/04/2009

המענה לשאלתך תלוי במידה רבה בגודל השרירנים אשר נותחו, במיקומם, ועד כמה היתה חדירה לעומק שריר הרחם ואולי גם חלל הרחם במהלך הניתוח. שאלות אשר המענה להן נמצא אולי בדו"ח הניתוח או במכתב סיכום האישפוז.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח

אור
    05/05/2009

שוב שלום
    אתמול עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שר בו כרתו פוליפ בפונדוס בגודל של 1ס"מ כמובן שנלקחה ביופסיה ממס' מקומות לפתולוגיה.
    שאלתי היא מדוע עד אתמול טענו שהפוליפ אנדומטריאלי וטופס שחרור נכתב כי הו אבפונדוס ? מה ההבדל אם בכלל?
    שאלתי השניה היא מתי ניתן לקיים יחסים שוב? כזכור אנחנו מנסים כבר שנה וחצי להכנס להריון ואחרי 3 IUI שלא צלחו
    האם הגדלנו את הסיכויים שלנו כעת לאחר הניתוח?
    תודה וסליחה על עומס השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה וגלולות
    אושרה
    10/04/2009

הי שמי אושרה בת 24 רווקה ללא ילדים (בכינוי הקודם בפורום קרולין) אני יספר על עצמי בקצרה לפני כשנה וחודשיים עברתי ניתוח פתיחת בטן עקב 22 מיומות שהיו לי בתוך הרחם, מחוץ לרחם ומסביב הרחם. עכשיו לאחר כשנ ה גילו שיש לי מיומה בתוך הרחם2 או3 ס"מ ומבחוץ+עוד2 אפסיות אין לידי את הבדיקה אבל זה מה שזכור לי בערך . נבדקתי אצלך בבלינסון בהפניית רופאת הנשים וייעצת לי להכנס להריון מפני שאתה חושש שמיומות אלו יגדלו התחלתי את סידרת הבדיקות ומעקבי הזקיקים וישנם עוד דברים שהרופאת נשים דרשה שאני יבצע . כרגע אני חודש לפני חתונה המחזור שלי הקדים החודש ב4 ימים וזה עושה שביום החתונה אני יהייה בווסת ולא אוכל לתבול במקווה כפי שצריך בדת אני יודעת שגלולות זה אסון בשבילי אבל עדיין רוצה לקחת רק בשבוע של החתונה שאני יהייה נקייה ואוכל לתבול במקווה . פרופסור יקר אני לא הולכת לקחת את הגלולות באופן קבוע רק בשבוע של החתונה האם אפשרי לקחת רק שבוע? האם אפשר להפסיק את השתייה של הגלולה אחרי שבוע? מה עלי לעשות? ומה הסיכונים בכך??? אשמח שתענה לשאלתי תודה ושבת שלום ...

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה וגלולות

הוספת תגובה

• מיומה וגלולה

פרופ' יונה תדיר
    10/04/2009

אושרה,
    טיפולים הורמונליים אינם ניתנים דרך האינטרנט, וממילא תזדקקי למרשם זה או אחר.
    כדיוע לך ודאי, כל מי שמטופלת במרפאה בבית החולים יכולה ליצור קשר טלפוני ולקבל הנחיות גם בדרך זו. אנא, עשי זאת מיד לאחר החג.
    בברכת חג שמח,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן שהתכווץ -השלמת פרטים חסרים
    נעמה
    01/04/2009

אני בת 41 במעקב אחרי שרירן מזה כ 3 שנים-גודל השרירן 70*55 מ"מ גודל הרחם 80*70*75 שרירן דוחק את החלל .
    בבדיקת מעקב לפני חצי שנה חל קיטון בשרירן והוא כעת 53*52 מ"מ גודל הרחם 56*58
    והדימום הקשה שהיה -הפסיק וכעת הדימום רגיל.
    השינוי חל לפני חצי שנה כאשר התחלתי לקחת תוסף תזונה -לאיזון הורמונלי.
    האם יתכן כי השינוי חל בעקבות תוסף התזונה?

הוספת תגובה

• שרירן שקטן בגודלו

פרופ' יונה תדיר
    01/04/2009

נעמה,
    בהחלט יתכן מצב של הקטנת נפח שרירן בשינוי משמעותי של אופי התזונה ו/או שימוש בתוספי מזון למיניהם. קיימת אמנם גם אפשרות של אי תואמות במימדים בין בודקים שונים, אולם העובדה שגם הדימומים פחתו אינה מחזקת אפשרות זו.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסים להכנס להריון כבר שנה וחודשיים
    אור
    01/04/2009

בת 27, מצאו לי לפני חודש פוליפ תת רירי ברחם בגודל של 13 מ"מוביום שני אני הולכת לוועדה שתקבע לי תאריך לניתוח השאלה שלי היא האם כדאי לנסות החודש באופן טבעי כי אני מבייצת כנראה היום או מחר ( 3 אחרי הזרעות שלא הצליחו)
    אני חוששת שאם נצליח הפעם הפוליפ יכול לגרום להפלה בעתיד מה אתה חושב?

הוספת תגובה

• פוליפ והריון

פרופ' יונה תדיר
    01/04/2009

לשאלתך אין מענה חד משמעי. פוליפ המצוי בחלל הרחם עלול להפריע בתהליך השרשת העובר, אולם אין בכך הכרח. ניתן לנסות השלמת המחזור ולכרות את הפוליפ במידה ולא יהיה הריון.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גליה
    31/03/2009

אני בת 48 ויש לי מיומה בגודל 25 ס"מ שגורמת לי לכאבים לחץ באזור הבטן ואף לאי שליטה על השתן. מה עליי לעשות?הרופא ממליץ על ניתוח אבל אני לא רוצה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שרירן גדול

פרופ' יונה תדיר
    31/03/2009

גליה,
    השרירן אותו את מתארת גדול מאד!!! באופן המחייב טיפול. המנעותך מטיפול עלולה לגרום נזק בריאותי למספר מערכות גופך. איני יכול להמליץ על דרך הטיפול המועדפת אף כי נראה כי התערבות ניתוחית מוצדקת. איני ממליץ להמנע מטיפול.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן שהתכווץ
    נעמה
    30/03/2009

אני במעקב אחרי שרירן מזה כ 3 שנים-גודל השרירן 70*55 מ"מ גודל הרחם 80*70*75 שרירן דוחק את החלל .
    בבדיקת מעקב לפני חצי שנה חל קיטון בשרירן והוא כעת 53*52 מ"מ גודל הרחם 56*58
    והדימום הקשה שהיה -הפסיק וכעת הדימום רגיל.
    האם יתכן כי השרירן אכן נקטן והוא אף יעלם בעתיד?
    האם גודל הרחם תלוי בגודל השרירן?והעובדה כי הרחם קטן אף הוא מעידה על כיוון חיובי?
    אשמח להסברים בנושא.

בתודה מראש
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן שהתכווץ

הוספת תגובה

• שרירן שנעשה קטן

פרופ' יונה תדיר
    30/03/2009

נעמה,
    הפרט החסר בשאלתך הוא גילך, והאם את נוטלת תרופות למיניהן? תופעה כמו זו שאת מתארת אפיינית לשלב הכניסה לגיל המעבר. במצבים אחרים אין זה שכיח אף כי לא בלתי אפשרי. הקטנת נפח השרירן עשויה להיות מלווה גם בהקטנת נפח הרחם עצמו.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן שהתכווץ -השלמת פרטים חסרים

נעמה
    31/03/2009

אני בת 41 . והמפנה בא בעקבות כמוסות תערובת צמחים -כמוסות לאיזון הורמנלי.
    האם נתקלת במקרים בהם חל מפנה בעקבות תערובות צמחים ?
    אשמח להסבר בנושא

תודה
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה תודה
    עדי
    17/03/2009

ד"ר שלום לפני 3 חודשים הוצאתי פוליפ בגודל 2 ס"מ מדופן הרחם ביצעתי צילום רחם היום והתוצאות : רחם במבנה תקין,מילוי לא הומוגני של חלל הרחם.חצוצרה ימנית הודגמה עם פיזור ומעבר תקינים. חצוצרה שמאלית הודגמה במהלך כלפי מעלה,עם פיזור במרזב השמאלי. אני מאוד דואגת כי מנסה שנה וחצי להכנס להריון 1)מה זה אומר "מילוי לא הומוגני של חלל הרחם"? האם יכול להיות שהפוליפ חזר?או שמא זה משהו אחר? 2)מה הבעיה בחצוצרה השמאלית? האם אפשר להכנס כך להריון טבעי או שיש לעבור להפריות?(בהנחה שהזרע תקין ויש ביוצים?) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה תודה

הוספת תגובה

• ביקורת צילום רחם ועוד

פרופ' יונה תד
    17/03/2009

על מנת לענות על שאלתך חייב/ת הרופא/ה לראות את צילום הרחם. לצערי אין מענה אחד ויחיד למגוון השאלות שהעלית. ההחלטה על טיפול פוריות זה או אחר הינה פועל יוצא של מגוון רחב של שאלות ופרטים אשר אינם נמצאים בפרטים שהעברת פרופ' תדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה - האם טיפול MRI יעיל?
    זהבית
    14/03/2009

שלום רב, שמי זהבית ואני סבלת ממיומה בגודל 5 ס"מ אשר גורמת לכאבי בטן היסטריים, וכמעט לכל תופעות הלוואי הידועות לגבי מיומה אשר מקשים עלי את התפקוד היומיומי. הרופא ממליץ על ניתוח אבל אני לא ממש מעוניינת. אני בת 44 ויש לי 3 ילדים. לפני כ-5 שנים היה לי הריון מחוץ לרחם שגרם לדלקות חוזרות ונשנות בחצוצרה ולאשפוזים רבים. בסופו של דבר נותחתי (באמצעות לפרסקופיה) והוסרו 2 החצוצרות כי הדלקת התפשטה בכל חלל הבטן. כבר אז התגלתה המיומה שהיתה בגודל 3 ס"מ אז (לפני כשנתיים). כאשר כאבי הבטן לא חלפו לאחר פרק זמן סביר מהניתוח התבשרתי כי המיומה היא שגורמת לכל הצרות הללו. שאלתי היא האם ללדעתך יש להיעזר בטיפול האולטרסאונד הממוקד או בניתוח ? אחרי שכבר עברתי ניתוח אחד ואחרי ההחלמה הארוכה ממנו אני מעדיפה לנסות אופציות אחרות אם יש סיכוי שיעזרו. תודה, זהבית

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה - האם טיפול MRI יעיל?

הוספת תגובה

• פתרונות נוספים לבעיית שרירני הרחם

פרופ' יונה תד
    15/03/2009

שאלתך מצויינת והיא ממחישה את התיסכול סביב בעיה שכיחה זו במיוחד לאור העובדה שקיימת נטיה להישנות התופעה גם לאחר טיפול כירורגי. תוצאות הטיפול באולטרה-סאונד ממוקד שנויות במחלוקת ולצערנו לא פורסמו באופן ברור עד כה בספרות הרפואית המקצועית. קיימים גם טיפול נוספים שאינם כירורגיים כגון תרופות (אשר חלקן מצויות בפרוייקטים מחקריים במספר מרכזים רפואיים) או טיפול בצינתור לחסימת כלי הדם אשר הוכיח את יעילותו ותוצאותיו פורסמו בספרות המדעית. התאמת הטיפול לכל אישה הינו פועל יוצא של גיל, תכניות ילודה, ומעבר לכך, התלונות מהן סובלת האשה (דימומים? כבאים? בעיות במתן שתן? וכיוב'). בהצלחה, פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה שיגרתית
    לירון
    11/03/2009

שלום רב, האם בבדיקה שיגרתית (לא אולטרסאונד) אצל רופא נשים אפשר לדעת האם יש שרירנים ברחם? תודה רב ה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה שיגרתית

הוספת תגובה

• שרירנים בבדיקה שגרתית

פרופ' יונה תדיר
    11/03/2009

ליבת,
    בבדיקה שגרתית (גופנית) של רופא/ת נשים ניתן במרבית המקרית להגדיר גודל רחם ונוכחות שרירנים (חשד סביר לשרינן/ים), אולם בעידן המודרני בדיקה מסוג זה מספקת מידע חלקי בלבד. הדרך המקובלת והנכונה לאיבחון שרירנים, גודל, מיקום ומספר (אחד או יותר) היא בבדיקת אולטרה-סאוד. הדבר חשוב הן לצורך איבחון ראשוני, הן לצורך מעקב, והן לצורך בחירת טיפול מתוך מגוון רחב של חלופות טיפוליות הקיימות כיום.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרו' ניתוחית
    עדי
    10/03/2009

ד"ר שלום לפני 3 חודשים עברתי היסטרו' ניתוחית להסרת פוליפ בגודל 2 ס"מ מדופן הרחם ללא הרדמה. לציין שזה עבר עליי מאוד קשה. לאחר הניתוח היה דימום מספר ימים ומאז הכל רגיל. העניין הוא שמאז שני הביוצים האחרונים היו בזקיקים קטנים(זקיק 15 מ"מ ו-13 מ"מ) רציתי ברשותך לדעת: 1)האם יש קשר בין הניתוח לביוץ בזקיקים קטנים? 2)האם ניתוח כזה יכול לגרום לנזק מכני בלתי הפיך?(עשיתי לאחר מכן US שיצא תקין) מצטערת אבל אני חוששת שמא הניתוח גרם לי נזק כלשהוא(פגיעה ברירית חלילה או משהו כזה)

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרו' ניתוחית

הוספת תגובה

• הסיטרוסקופיה נתוחית וקשר לשחלות

פרופ' יונה תדיר
    10/03/2009

עדי,
    העלית מספר שאלות ואנסה להתייחס בהתאם:
    א. היסטרוסקופיה נתוחית הינה פעולה המתבצעת בחוך חלל הרחם. ביוץ מתרחש בשחלה. אין קשר בין השניים.
    ב. ביוץ בזקיקים קטנים. לידיעתך, אין בדר כזה. ביוץ משמעותו חריגת הביצית מזקיק בשחלה וזה מתרחש בדרך הטבע עם הגעת הזקיק לגודל בשל (בד"כ כ 20-25 מ"מ). זקיק אשר לא הגיע לבשלות אינו נבקע לצורך חריגת הביצית. יתכן להתפתחו זקיקים קטנים יותר אשר לא הגיעו לבשלות, קרי, לא היה ביוץ. בכל מקרה לזה אין קשר לחלל הרחם.
    ג. נזק מכני בלתי הפיך לחלל הרחם או לרירית הרחם. דבר זה יתכן, אולם השאלה היא מה גורם לך לחשוב שכך קרה? בכל מקרה, אם היה פוטליפ צריך היה להסירו, וזה כאמור נעשה.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' תדיר תודה ועניין נוסף

עדי
    10/03/2009

שאלת אותי מדוע אני חוששת שמא נעשה לי נזק בלתי הפיך ברחם בגלל ניתוח להוצאת פוליפ העניין הוא שמאחר והייתי ערה כל הניתוח וזזתי לא מעט מכאבים אני חוששת שמא הרופא מנתח פצע לי את הרחם עם המכשיר שלו. אם חלילה היה נגרם נזק הייתי יודעת עליו? אני מצטערת שאני נשמעת היסטרית אבל עברתי תקופה קשה תודה וסליחה על ההבנה. חג פורים שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק לחלל הרחם?

פרופ' תדיר
    10/03/2009

הסיכון שנגרם נזק לחלל הרחם בעקבות כריתת פוליפ הוא קטן. סביר יותר לנזקים בחלל הרחם הן פעולות יותר פולשניות כגון הפרדת הדבקויות או תיקון מומים מולדים אולם גם אז נשקל הנזק אל מול הנזק הקיים כסיבה לביצוע הפעולה. לא ידו לי מה היה גודל הפוליפ ומיקומו, אולם בכל מקרה לא נראה כי יש סיבה לדאגה בעקבות כריתת פוליפ. פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה