פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• 2 הפלות טבעיות והמצאות מיומה בדופן
    כנרת
    09/03/2009

שלום רב אשמח לתשובה אני אובדת עצות אני בת 29 יש לי מיומה בדופן ברחם בגודל של 45 על 60 ממ לפני חצי שנה נקלטתי להריון שנגמר בשבוע 5 המיומה גדלה ל 9 סמ בזמן ההריון וזה ברור לי עקב ההורמונים שמופרשים בזמן ההריון (אסטרוגן ) החודש שוב היה הריון שנגמר בשבוע שש המיומה גדלה שוב ל כ 9 ס,מ בבדיקות שעברתי במיון נאמר לי כי המיומה גדלה אל תוך חלל הרחם ומונעת השתרשות .... אני מאוד מעוניינת לברר לגבי ניתוח אך פוחדת שהניתוח יפגע לי בפריון אך מצד שני מבינה שאין מנוס אשמח אם תאמר לי איך אפשר להגיע אליך לפגישת ייעוץ אני ממש מיואשת תודה כנרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה והריון

פרופ' יונה תדיר
    09/03/2009

כנרת,
    הקשר שבין מיומה והריון מורכב ואינו מחייב שתגרם הפלה. מאידך, במימדי המיומה כפי שאת מציינת, ובמצב בו היא גדלה אל תוך חלל הרחם הקשר בהחלט יכול להיות סביר. החשש מפגיעה ברחם בהחלט ראויה וחייבת להילקח בחשבון בכל גישה טיפולית שמרנית, אולם העובדה שיש ממצא בגודל כזה גם היא בפני עצמה מהווה בעיה והשאלה המרכזית הינה כיצד ניתן למזער נזק לרחם ולשמר פוריותו.
    אין זה מקובל להמליץ בדרך זו על מתכונת ייעוץ אישית וסביר להניח שתימצא הדרך לקבלת ייעוץ רפואי אישי מרופא/ה העוסק/ת בתחום שרירני הרחם.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון
    לירון
    03/03/2009

שלום רב, אני בהריון שבוע 5, רציתי לדעת האם מצילום אולטרסאונד של ההריון הרופא יכול להבחין בשרירן? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון

הוספת תגובה

• ,תחילת הריון

פרופ' יונה תדיר
    03/03/2009

ליבת,
    בדיקת אולטרה-סאונד בתחילת הריון יכולה (וצריכה) לאבחן גם שרירנים ברחם, במידה וישנו/ם שרירן/ים.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי
    ליאת
    24/02/2009

ערב טוב, עברתי ניתוח להסרת מיומה בבטן פתוחה שאלתי מדוע לאחר ניתוח שכזה לא יכולה להתרחש לידה טבעית אלא רק ניתוח קיסרי? בתודה מראש ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קיסרי

הוספת תגובה

• נתוח קיסרי לאחר כריתת מיומה

פרופ' יונה תדיר
    24/02/2009

ההחלטה כיצד לנהל לידה לאחר כריתת שרירן מהרחם תלויה במיקום השרירן וחשוב מזה, עומק פתיחת דופן הרחם לצורך כריתתו. כמו כל הליך של ריצוי חתך ברקמה חיה, הצלקת שגרמת לדופן הרחם במקרה של חדירה עמוקה אינה בעלת תכונות אלסטיות כמו של שריר הרחם. לפיכך, אזור זה נעשה דק במהלת ההריון ועלול בשלב מסויים לגרום לקרע ברחם. הדבר עלול לקרות בשכיחות גבוהה יותר כאשר מתחיל הליך של התכווצויות הלידה. ההחלטה אם אכן קיים סיכון כזה נמצאת בד"כ בידי הרופא/ה המנתח/ת ו/או ניתן גם לפיענוח ע"י קריאת מכתב סכום האשפוז או דו"ח הניתוח.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מומלץ בשרירן
    דליה
    19/02/2009

מה הטיפול המומלץ בשרירן הממוקם ברקצת דופן הרחם ובולט לכיוון חלל הבטן בגול 2.5 ס"מ? האם ניתן להמשיך ולחיות איתו במידה והוא לא גדל? אציין שבעת הריון גדל לגודל 7-8 ס"מ בלבד והצטמק בחזרה לאחר הלידה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מומלץ בשרירן

הוספת תגובה

• טיפול מומלץ

פרופ' יונה תדיר
    19/02/2009

דליה,
    שרירן בגודל 2.5 ס"מ נחשב להיות שרירן יחסית קטן ואפשר לחיות איתו לאורך זמן. ההחלטה הטיפולית הינה פועל יותא של סיפטומים (דימומים? כאבים?בעיות במתן שתן? וכיוב'). העובדה שהוא גדל הבריון וקטן לאחר מכן היא נורמלית. השאלה היא האם הוא יחיד? האם הוא גדל? האם הוא מפריע? והאם היו סיבוכים בעקבותיו בהריון? וכיוב'.
    מידע זה עשוי לרופא/ה שלך להחליט מה כדאי לעשות.
    בהצלחה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה וטיפולה
    מיטל
    16/02/2009

שלום, אני בת 28 רווקה ללא ילדים ועקב כאבי בטן תחתוניים גילו אצלי שרירן יחסית מאוד גדול (יותר גדול מהרחם שלי בערך10 ס"מ) . הרופאה שלי מאוד ממליצה על ניתוח שמרני להסרתו במידי ,אך אני קראתי באינטרנט וחקרתי את הנושא ומצאתי משהו שיכול להיות פתרון יעיל אך לא חד משמעי וזה ה MRI שיכול להמיס או להמית חלק מהשרירן וההחלמה הרבה יותר מהירה. הייתי רוצה חוות דעת נוספת ממך מה רצוי במצבי לעשות???? תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה וטיפולה

הוספת תגובה

• פירוט השרירן

מיטל
    16/02/2009

ראיתי בתשובות שלך לגביי הבנות שצריך יותר אינפורמציה לגביי מיקום השרירן. אז כך מה שנרשם מבדיקות במרכז שרונה: שרירני בגודל: 122*102*118 מ"מ רושם לשרירן 58 מ"מ בקיר הקדמי מימין. מבדיקות חוזרות בבית חולים מאיר: גודל הרחם: 108 * 34 מ"מ מהפונדוס בולט מסה סולידית במרקם שרירני בגודל 111*102 מ"מ. ממצא רגיש מאוד במגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשרירן לפני הריון

פרופ' יונה תדיר
    17/02/2009

מיטל,
    הפרטים שהוספת על השרירן אכן תורמים, אך לא לגמרי ברורים. אין להבין מהם האם הגודל 102*118 הוא של הרחם עם השרירן, או השרירן לבד, מאחר ובמקום אחר כתבת רושם לשרירן 58 מ"מ. ההבדל חשובף אבל נראה כי חסרים עוד מספר פרטים על מיקום מדוייק יותר יחסית לשכבות דופן הרחם. יש לכך חשיבות באשר לטיפול הבחירה, ויש מגוון רחב של אפשרויות איפוליות.
    לשאלתך על הטכנולוגיה המסויימת:
    השימוש בגלי על-קול ממוקדים לטיפול בגידולים מוכר לעולם הרפואה מזה שנים רבות. עקרון הטיפול מתבסס על גרימת נזק מבוקר לרקמות ע"י חימומן בגישה בלתי פולשנית. חברה ישראלית קידמה את הטכנולוגיה באופן מרשים, בין היתר ע"י שילוב מערכת דימות מתקדמת ( תהודה מגנטית - MRI) המאפשרת ניטור אברי הבטן ומיפוי שינויי טמפרטורה בזמן אמת. שם השיטה ממחיש את אופיה: אולטרה-סאונד ממוקד מונחה תהודה מגנטית MR guided Focused Ultra Sound)), או בקיצור MRgFUS. השיטה נקראת גם HiFUS אשר משמעותו אולטרה-סאונד ממוקד בעוצמה גבוהה.
    קיימים דווחים בספרות הרפואית על מידה קלה של הקטנת נפח השרירנים ושיפור התסמינים הנגרמים מאותם שרירנים, קרי, שיפור בתחושת חלק מהנשים שטופלו בשיטה זו. בשלב הנוכחי קיימות עדיין שאלות רבות הנשאלות מעל דפי הספרות הרפואית ואשר עליהן אין עדיין מענה. יתרה מזאת, לעניות דעתי רק לאחרונה הותר השימוש בשיטה זו לנשים אשר לא הרו עדיין.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה וסרטן
    נעמי
    10/02/2009

בשנת 1993 חליתי בהוצ'קינס (בלוטות הלימפה). בשנת 2005 חליתי בסרטן השד. לפני מספר ימים התגלו לי מיומות תת ריריות ברחם. האם יש קשר בין מחלותיי הקודמות ובין התפתחות המיומות?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה וסרטן

הוספת תגובה

• מיומה וסרטן

פרופ' יונה תדיר
    10/02/2009

נעמי,
    מיומה הינה תופעת שכיחה מאד וסביר להניח שאין קשר בין המחלות שאת מתארת לבין המיומה. לא ידוע מה היו הטיפולים שקיבלת? מה גילך? והאם את סובלת מהמיומה עכשיו. מענה לשאלות אלה עשוי לתת מענה יותר מדוייק ולהנחות את הגישה הטיפולית, אם נדרשת כלל.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג הניתוח להסרת מיומה
    יסמין
    06/02/2009

שלום רב אני בת 46 יש לי מיומות ברחם (2 לפחות) ,אחת גדולה בחלל הפנימי והשניה קרובה מאד לצואר הרחם. הרחם בגודל של כ17- שבועות. בעבר עברתי מיומקטומי ולאחר שנה הריתי וילדתי בניתוח קיסרי, החתך היה באותו מקום פעמיים.הרופא המליץ על כריתת רחם (עם חתך באותו מקום פעם שלישית) לפני כחצי שנה עברתי היסטרוסקופיה והתשובה מהביופסיה תקינה. הדימומים פחות חזקים מבעבר השאלה שלי האם ניתן בפעם הזאת לבצע ניתוח בלפרוסקופיה או איזה שהוא טיפול אחר או שחייבים לטפל בניתוח רגיל הכולל פתיחת בטן שוב.(עקב הניתוחים הקודמים)

לקביעת תור
    סגירה
    סוג הניתוח להסרת מיומה

הוספת תגובה

• בחירת טיפול לשרירני רחם

פרופ' יונה תדיר
    06/02/2009

יסמין,
    מגוון טיפולים רחב מצדיק התבוננות שונה מבעבר לגישה האבחנתית והטיפולית. ניתן להציע מספר חלופות טיפול ולתת מענה לשאלות כגון: היכן השרירן/ים נמצא/ים? האם המיקום קשור לתופעות מהן את סובלת? מה משמעות השרירן לגבי מצב בריאותך הכללי? האם יש צורך לטפל בכלל? או נכון יותר להסתפק במעקב? האם טיפול חייב להיות ניתוחי? האם רצוי לנתח בגישה שמרנית רגילה, או זעיר פולשנית? האם לכרות את השרירן או את הרחם? האם נכון לטפל על-ידי צינתור כלי הדם? או בתרופות? מה מקומה של רפואה משלימה או תוספי מזון?
    לאור מגוון הטיפולים, חשוב להשלים את בדיקת האולטרהסאונד על-ידי רישום מסכם, המתבסס על אלפי התמונות. סיכום הבדיקה ייעשה על-ידי הרופא/ה המבצע/ת באופן שיציב את השרירן/ים יחסית לדפנות הרחם. רישום זה ישמש כמפת דרכים בדיון המסכם ויוביל להחלטה התואמת ביותר לצורך ולרצונך.

בהחלט יתכן כי מתאים לך הטיפול בחסימת כלי הדם לשרירן. שיטה זו מקובלת כטיפול שגרתי המוכר על-ידי מרבית הקופות והביטוחים הרפואיים ברחבי העולם. הטיפול מומלץ לנשים הסובלות מדימומים או תופעות אחרות, וכאלו אשר סיימו את תכניות הילודה ומבקשות להמנע מניתוח. הטיפול מתבצע באמצעות צינורית דקיקה, אשר מגיעה אל כלי הדם בהנחיית רנטגן ומאפשרת הזרקת חלקיקים זעירים החוסמים את אספקת הדם לשרירן. טיפול נוסף הוא טיפול תרופתי, המתבסס על זריקות ו/או טבליות למשך כ-3 חדשים, כדי להקטין נפח שרירן/ים לפני טיפול נוסף (ניתוחי או אחר). כל פרויקט מבוצע במסגרת מבוקרת המאושרת על-ידי ועדות מחקר ומשרד הבריאות. שיטות ברפואה המשלימה מקובלות, אך קיימות מחלוקות על דרך פעולתן ומידת יעילותן. הנסיון מוכיח שיש בהן כדי לשפר איכות חיים ולעיתים אף למנוע צורך בטיפול אחר.

בנוכחות מגוון אפשרויות אלה חשובה בחירת הטיפול על בסיס "מפת הדרכים" שלאחר בדיקת האולטרהסאונד. במהלך דיון זה עולות שאלות כגון: האם לכרות רק את השרירן? או גם את הרחם? ואולי רק להקטינו ולמנוע בכך את התסמינים כגון דימומים?
    בהצלחה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

יסמין
    07/02/2009

תודה לך על תשובתך המהירה והמפורטת.אני קוראת את תשובותיך באתר ומעריכה מאד את התיחסותך הכוללת.כפי הנראה אקבל את הצעתך לבדיקת אולטראסונד ואולי יעוץ נוסף. חשוב לי לדעת האם בגודל כזה של שרירן\רחם ובמידה והוחלט על ניתוח, מקובל לעשות ניתוח עם חתך בטני או שניתן לעשות ברחם (שעבר פעמיים ניתוח) לפרוסקופיה? ומבחינת סכנות לאיברים שכנים מה עדיף? המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת טיפול וגישה ניתוחית

פרופ' תדיר
    07/02/2009

אם יש החלטה, ו/או הצדקה לגישה ניתוחית, זו מתקבלת על בסיס מספר שיקולים עיקריים כגון: מיקום השרירן/ים, עד כמה זה חודר את תוך דופן הרחם, גודל, תכניות ילודה (אצל מי שהדבר רלוונטי) ולא פחות מכל אלה, מיומנות הרופא/ה המנתח/ת. מדובר בשיטה כירורגית אשר לא בהכרח כל רופאי/ות הנשים מיומנים/ות בה. בחירת הטיפול במקרים אלה מורכבת לפיכך ממגוון שיקולים ואינה רק "מדע", או שיקולים מתמטיים, אלא גם מידה מסויימת של "אומנות". פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה וכאבים
    שלי
    04/02/2009

שלום, אני בת 28, מנסה להיכנס להריון מזה כמה חודשים. הכל תקין, חוץ משרירן קטנטן שנמצא באולטראסאונד וגינלי. להלן התוצאות: רחם קדמי, בדופן אחורי שמאלי של הרחם ומתבלטת לחלל מיומה סובמוקוזית: 11X9X13 מ"מ. עובי רירית הרחם: 7.7 מ"מ, דוגלס: חופשי מנוזל אתמול, לאחר קיום יחסי מין נתקפתי כאבים עזים ביותר בצד השמאלי של הבטן, שלא חלפו אלא רק לאחר חצי שעה בעזרת חימום המקום. בבדיקה אצל רופא נשים הוא לא מצא קשר בין המיומה לכאב או בינה ובין חוסר ההצלחה להיכנס להריון. שאלתי היא: האם יכול להיות שהמיומה גרמה לכאבים העזים האלו? (חשוב להדגיש שבד"כ אין לי כאבים וגם אין דימום מוגבר במחזור) האם כדאי להוציא את המיומה לפני שאכנס להריון כדי שהיא לא תגדל במהלך ההריון ותהיה עלולה לגרום להפלה?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה וכאבים

הוספת תגובה

• מיומה, כאבים, ופוריות

פרופ' יונה תדיר
    04/02/2009

גלית,
    קשה לענות בוודאות על שאלתך, בהעדר מידע נוסף (אף כי המידע שנתת די מפורט) השרירן המתואר אכן אינו גדול, אך מיקומו חשוב. העובדה שהוא בולט לחלל הרחם (סוב-מוקוזי) היא העלולה (אולי???) לגרות לבעיה. לדוגמא: שרירן סובמוקוזי מס' 3
    עשוי ללא לגרות לבעיה, ושרירן מס' 5 (באותו רישום) גם הוא סוב מוקוזי) עלול כן לגרום לבעיה. אין בכל כדי לאמר דברים בוודאות אלא רק לעורר שאלה, לצד שאלות פוריות אחרות אשר ודאי נדבקו או תבדקנה.
    לשאלתך על הכאב, אין זה סביר שיש קשר.
    הצורך בכריתה אינו וודאי. השרירן קטן ולא צריך להפריע בהריון (לאחר כניסתך אליו). יש חוק ברפואה האומר שצריך להמנע מפעולות כירורגיות אשר אינן הכרחיות. מאידך, אם זה שרירן מסוג מס' 5 (כנ"ל) קל להסירו, ללא נזק לרחם, אך זאת רק אם מפריע לכניסה להריון.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי...

שלי
    08/02/2009

פרופ' תדיר שלום, ענית לי משהו על שני סוגי שרירנים סובמוקוזיים - מס' 3 לעומת מס' 5... ? אשמח אם תוכל להרחיב מעט בהסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום שרירנים

פרופ' תדיר
    08/02/2009

מסיבה שאינה ברורה נעלם מתשובתי הקישור למאמר אשר בו נמצאים רישומים המסבירים את מספרי השרירנים על פי מיקומם. לצערי, בהעדר רישום זה לפניך לא ניתן להבין למה הכוונה. כללית רק אומר שישנן מספר דרגות עומק של חדירת המיומה אל צוך שריר הרחם וזה מה שמגדיר את מידת הקושי או הקלות שבהסרתו, כמו גם את מידת הנזק לרחם. פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים
    קרולין(כינוי)
    29/01/2009

שלום פרופסור יקר, אז ככה יש לי שאלה ממה נוצר הורמון ??? כי הוא נותן למיומות לגדול (לפי מה שהבנתי). ושאלה נוספת כפי שציינתי תמיד לפני השאלות הקודמות אני לאחר ניתוח כריתת מיומות בפתיחת בטן שהיה לפני שנה . הנני רוצה ללכת למכון כושר העם זה מזיק ? או יזיק בעתיד? ועם בכלל מותר לי?

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים

הוספת תגובה

• הורמונים שרירנים ופעילות גופנית

פרופ' יונה תדיר
    29/01/2009

קרוליין,
    הורמון הוא חומר כימי המיוצר בבלוטות בגוף האדם, חודרות למחזור הדם, ופועלות באתרים שונים בגוף. כלומר החומר אינו פועל המקום בו הור מיוצר אלא ברקמות גוף אחרות ומרוחקות מאתר ייצורו. במקרה של מיומות (שרירנים) ההורמונים הרלוונטיים מיוצרים בעיקר בשחלות ופעילים על רקמת שריר הרחם והשרירן. פעילותם רבה יותר בשרירן מאשר בשריר הרחם התקין עקב תהליכים אנזימטיים הגורמים לכך שהשרירן גדל יותר משריר הרחם התקין.
    קשה לי להאמין שמאז ניתוח שהיה לדבריך לני כשנה עדיין את נמנעת מללכת למכון עושר. אין דבר חשוב מזה ובריא מזה. לא רק לפעילות הכללית של הגוף, אלא גם משום שאחד האויבים של מערכות הגוף הנשיות בכלל (ובתוכן שרירני רחם) היא רקמות שומן המהוות מקום איכסון להורמונים.
    פעילות גופנית נעימה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך .......ככה אמרו לי

קרולין(כינוי)
    29/01/2009

פרופ' יקר, שוב היי כאשר יצאתי מבית החולים אמרו לי להימנע מהרמות דברים כבדים ומפעילות גופנית!!! (עקב כך שזה יכול לגרום לצניחת הרחם) לכן פחדתי וחששתי שזה עלול לגרום נזק, שמחה אני לשמוע שמותר לי אני חושבת שזה באמת חשוב ומרגישים את ההבדל, מנסיון כמובן ובאיחוד שמחה לשמוע שזה מפחית את יצירת הגדלת ההורמונים.......... תודה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור לא סדיר מה עושים?
    קרולין(כינוי)
    25/01/2009

לפני כשנה עברתי ניתוח פתיחת בטן לכריתת המיומות המרובות שהיו לי . כרגע לאחר שנה גילו שיש לי עוד 3 מימות נכון לעכשיו זה לא ממש ברור ואני בבדיקות בבלינסון אני חרדה וקשה לי לחכות לתשובו. אני רוצה להתחתן בחודש 5 ואינני יודעת איזה תאריך לקבוע מפני שאני מקבלת בין 18 לחודש ל 24 לחודש יש לציין שבחודשים קודמים קיבלתי ווסת בתאריכים כמו 14 לחודש 7 לחודש 4 לחודש דבר המגביל בחשיבת תאריך ממוקם ! ( יש לציין שמשך המחזור הוא 6/8 ימים) האם כדאי לקחת גלולות כדי להסדיר את המחזור? למרות הסיכון בכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור לא סדיר מה עושים?

הוספת תגובה

• מחזור לא סדיר? או בעיה אחרת?

פרופ' יונה תדיר
    25/01/2009

קרולין,
    את מגדירה את בעייתך כמחזור לא סדיר אף כי ניראה שיוגדר כהישנות של בעיית המיומות (שרירני רחם). לפיכך, לא כל כך ברור מה הנושא המרכזי שמטריד אותך כמי שכבר עברה ניתוח אחד לכריתת שרירנים ומעוניינת להרות. האם מועד החתונה? או אולי כניסה להריון?
    למציאת פתרון נכון חשוב להגדיר את הבעיה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

פרופ' יונה תדיר
    25/01/2009

ובהמשך למענה הקודם, גלולות למניעת הריון מכילות הורמונים אשר עלולים להגדיל את בעית המיומות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במירנה
    שירי
    20/01/2009

שלום רב , אני בת 40 . בבדיקה שיגרתית אצל רופא הנשים שלי התגלו מס' מיומות בקוטר 2 ס"מ בערך ברחם . הרופא שלי המליץ לי התקן רחמי בשם מירנה mirena.לטענתו ההתקן יגדיל את פרקי הזמן בין מחזור למחזור ( בזמן האחרון כל 3 שבועות ) ומיועד לטפל במיוחד במיומות . מה דעתך ? תודה מראש , שירי

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש במירנה

הוספת תגובה

• שימוש במירנה לשרירנים

פרופ' יונה תדיר
    20/01/2009

שירי,
    בהמשך פורום זה תוכלי למצוא מספר שאלות ותשובות בנושא זה. כללית ניתן לאמר שמירנה הוא התקן תוך רחמי מצויין, אך לא כל כך מתאים לשרירני רחם (מיומות). מדובר בהתקן המשחרר הורמון (סוג של פרוגסטרון). המירנה מצויינת טיפול בדימומי רחם על רקע של חוסר איזון הורמונלי (עודף אסטרוגן וחסר פרוגסטרון (מה שמוגדר כ Dysfunctional uterine bleeding ) .

בניגוד לחשיבה שהיתה מקובלת במשך שנים ואשר טענה שרק האסטרוגן (ההורמון ה"נשי") גורם להווצרות וגדילה של שרירנים, מסתבר שגם לפרוגסטרון חלק נכבד בתהליך התפתחות שרירני רחם. t
    בין הטיפולים התרופתיים הנבדקים בשנים האחרונות קיים טיפול נוגד פרוגסטרון: תצפיות השנים האחרונות מלמדות שגם לפרוגסטרון תפקיד משמעותי בהווצרות השרירנים, בין היתר עקב ריבוי יחסי של הקולטנים לפרוגסטרון בהשוואה לשריר הרחם. בספרות הרפואית דווח על טיפולים cbudsh prudxyrui אשר גרמו להקטנת נפח שרירנים בשיעור שנע בין 26-74% והקטנת נפח הרחם בשיעור שנע בין 27-49%.
    לסכוO: מירנה הוא התקן מצויין לטיול בדימומים, אבל לא דימומים על רקע של מיומות ו/או טיפול במיומה עצמה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    15/01/2009

עקב גילוי סרטן שחלות אצל אימי עשיתי בדיקת אולטרהסאונד גניקולוגי ונמצאה ציסטה שקופה 4 מ"מ. מה זה אומר בדיוק? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ציסטה ועוד...

פרופ' יונה תדיר
    15/01/2009

חלי,
    ציסטה שקופה בגודל 4 מ"מ אינה אומרת דבר. סביר להניח שאת בחורה צעירה (גילך לא ידוע וציסטה קשורה לגיל, וליום המחזור, ולגורמים רבים נוספים).
    בכל מקרה של שאלה או ספק על בסיס אישי יש להיות בקשר עם רופא/ה.
    פרופ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה.
    איריס
    04/01/2009

שלום דוקטור. הרופא שלי אומר לי שיש לי מיומה בגודל 5 סנטימטר בחלק העליון של הרחם. התופעות הם דימום חזק כל שלושה שבועות ולא כל חודש כלומר יש לי רק שבועיים נקיים בערך. הוא גילה את זה בזמן שעשה לי גרדה ואמר שהדימומים יסתדרו לי אחרי חודש חודשיים. זה לא הסתדר וגם עשיתי התקן תוך ריחמי שרק מגביר את הדימומים. מה שאני רוצה לדעת הוא מה הסיבות למיומה הזו? האם היא נוצרת בגלל ההתקן? היה לי התקן גם קודם לפני ההריון האחרון שלי. למה היא מתפתחת המיומה? מה גורם לה לגדול? ומה אפשר לעשות כדי לשפר את מצב הדימומים שלי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה.

הוספת תגובה

• הכל על מיומה

פרופ' יונה תדיר
    04/01/2009

איריש,
    WOW, שאלותיך רבות ומגוונות, והתשובה עלולה להפתרש על פני עמודים רבים. לפיכך אומר בקצרה... ואח"כ אחריב:
    בקצרה, מיומה ניתן לגלות באקראי, במהלך גרידה או בדיקה גינקולוגית, אבל הדרך להגדיר טיפול היא על בסיס שקולים רבים ומגוונים, ולכן יש לדשעת במדויק היכן היא נמצאת? מה גודלה, ועוד ועוד.

מה זה בכלל? שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים (בגדלים שונים) המצויים בכ-40% מכלל הנשים בסביבות גיל 35 ובשכיחות המגיעה לכדי 70% לקראת סוף העשור החמישי. משמעות הדבר היא כי 4-7 נשים מתוך כל 10 נשים מפתחות גידול זה. ידועה נטייה משפחתית המגבירה את שיעור הופעתם, כמו גם שכיחות גבוהה יותר בקבוצות אוכלוסיה מסוימות (כגון נשים אמריקאיות ממוצא אפריקאי בהן נעה השכיחות בין 60-80% באותן קבוצות גיל). רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות הגוררות מעקב וטיפול רפואי. אלה כוללים דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות.
    היכן זה נמצא? את שרירני הרחם נוהגים להגדיר על פי מיקומם ברחם, כאשר החלקים החשובים לצורך הגדרות אלה נחלקות כך: א. קדמי או אחורי: קרי, נוטה לכוון חלקו הקדמי של גוף הרחם או לחלקו האחורי.ב. עליון אמצעי או תחתון: חלקו העליון של הרחם נקרא גם אזור הפונדוס (משמעו המילולי קרקעית, אף כי נמצא כאן בחלקו העליון), אזור גוף הרחם, וחלקו התחתון הנוטה אל כוון צוואר הרחם.
    ולסיום: מה לעשות עם זה? במקרים רבים אין צורך בטיפול וניתן להסתפק במעקב הכולל בדיקות תקופתיות. נשים הסובלות מתסמינים זקוקות לטיפול, והרפואה המודרנית מציעה כיום מגוון רחב של חלופות. ניתן לחלק את הטיפולים ל-5 קבוצות: ניתוחים, הקטנת נפח השרירנים על-ידי חימום או קירור, חסימת כלי הדם (אמבוליזציה), טיפולים תרופתיים ורפואה משלימה. כל קבוצת טיפול נחלקת לתת קבוצות. בקווים כלליים ניתן לסכם כי האופציה הניתוחית אשר היתה בעבר היחידה, נחשבת גם כיום כפתרון היעיל ביותר. מדובר בקבוצת פתרונות, יותר או פחות פולשניים (באמצעות סיבים אופטיים, לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה). שיטות אלה מחייבות מיומנות ונסיון רב, ציוד חדיש ועבודת צוות. אפשרות נוספת היא הקטנת נפח שרירנים, המתבצעת על-ידי חימום או קירור השרירן בדרכים שונות.
    בהצלחה, פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    04/01/2009

שלום, זה לא הפורום המתאים אבל אולי תדעו לענות לי, אני בשבוע 10 ולקחתי במשך יומיים 800 מג חומצה פולית . לא שמתי לב שבאומגה 3 יש גם חומצה פולית. האם זה מסוכן????? תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אומגה 3

פרופ' יונה תדיר
    04/01/2009

לא מסוכן, אך בהמשך יש לתאם את הדברים עם הרופא המטפל.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    01/01/2009

שלום, אולי תדע לענות לי: עשיתי US ראו שיש זקיק בגודל 19\22 עם קצת נוזל רירית 11 זה היה ב 8 בבוקר ובעשר בלילה קיצתי יחסים יום למחורת ב8 ראו שהזקיק 14.\22 במצב זה יש סיכוי להריון האם נמשך הביוץ עד הערב וזה נקלט תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קרן

פרופ' יונה תדיר
    01/01/2009

קרן,
    שאלתך מצויינת, אף כי ספק אם לכך נועד פורום רפואי באינטרנט.
    כדי לתת מענה עליך להבין תחילה שביוץ הוא תהליך הנמשך דקות ספורות, ולא שעות רבות. ביוץ הוא תהליך התבקעות דופן השחלה, והזקיק שבתוכה, ויציאת הביצית אל החצוצרה.
    משך הזמן שהביצית פוריה לצורך הריון, כלומר, היאתופרה אם פגשה זרעונים הוא כ-10 שעות לאחר הביוץ. לאור העובדה שהזקיק (כלומר המקום בו מתפתחת הביצית והוא זה הנראה על מסך האולטרה-סאונד) נמצא בתהליך של קטינה יתכן והביוץ התרחש כבר וקיים סיכוי להריון.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה