מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשלי13/08/2008
עברתי בדיקת אולטרא-סאונד ובה התגלה שרירן בגודל 22 מילימטר. האם שרירן זה מפחית את הסיכויים שלי להיכנס להריון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים וכניסה להריון
פרופ' יונה תדיר13/08/2008שלי,
הקשר בין שרירן כניסה להריון הינו פועל יוצא של מייקום השרירן. בד"כ אין סיבה ששרירן קטן יגרום לקושי בכניסה להריון, אלא אם כן מיקומו בתוך חלל הרחם או בלחץ על החצוצרה עלול לגרום זאת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מויומהדניאל10/08/2008
אני כבר עם דימום שבועיים לאחר נטילת פרימולוט נור במשך שבוע והדימום לא נפסק לפני יומיים קיבלתי הקסאפרון אתמול קצת נפסק והיום בצהריים התגבר שוב במקביל נתנו לי נרות אביטרן לכאבים וההתכווציות ברחם שאלתי כמה זמן אמור ההקספרון להפסיק את הדימום אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משך דימום עם מיומה
פרופ' יונה תדיר11/08/2008דניאל,
לצערנו לא ניתן להשיב על שאלתך בדרך זו מאחר ואין כל מידע על הסיבות. שאלות כגון גילך, גודל השרירן/ים, מיקומם, טיפולים קודמים, ועוד ועוד הינם חלק מהתשובה. הקסקפרון אינה תרופת פלא המסייעת בכל מצב ולכן גם לא ניתן לנבא בהעדר מידע זה על תחזית ההצלחה של הטיפול, ומה גם שהקסקפרון אינו טיפול לשרירן (מיומה) עצמו, אלא רק טיפול זמני לחלק מהסימפטומים.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בהריון- לנהלנה סימקוב05/08/2008
שלון רב. אני בהריון בשבוע ה-15, בשבוע ה- 11 +3 נצפה אצלי מיומה בתוך הרחם בקוטר 5-6 ס"מ בדופן הקדמית משמאל. אני מרגישה כאבים.האם זה יכול להשפיע באיזו שהיא דרך על התפתחות העובר,על משך הריון תקין, ועל הלידה. אשמח לקבל תשובה בתודה מראש.
מיומה בהריון
פרופ' יונה תדיר05/08/2008לנה,
כאבים בשבועות אלה של ההריון הינם תופעה שכיחה גם ללא מיומה (שרירן) אולם אין לשלול את האפשרות שיש קשר בין הכאב לבין השרירן. כמו שהרחם והעובר גדלים בהריון כך גם השרירן גדל. רמות ההורמונים הנשיים הגבוהים בהריון (שהם חלק מתהליך נורמלי של הריון) משפיעות גם על גידול מהיר יותר של השרירן, ולכך ניתן להוסיף גם את הגברת אספקת הדם לרחם עקב הצרכים הגדלים של ההריון. שרירן עובר בהריון מספר שינויים, לעיתים גם תהליכים של נמק, ואלה עלולים לגרום לכאב. כל זה לא נאמר על מנת ליצור פחד אלא להרגיע מתוך הבנת רק התהליכים המצדיקים מעקב הריון מתאים, ואין ספק שהרופא/הנ שלך מודע/ת לכך. למיקום השירירן בתוך מעמקי שכבות הרחם יש גם השלכות על מהלכו, אולם לכל אלה אין בד"כ השפעה על התפתחות העובר. יש להשמע להוראות הרופא/ה, לבצע בדיקות מעקב כנדרש, ולהערך נכון גם לשלב הלידה.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הפריה לאחר כריתת שרירןטל05/08/2008
שלום. לפני כשבוע עברתי ניתוח לכריתת שרירן. הניתוח התבצע ע"י פתיחת הבטן. לפני הניתוח עברתי טיפולי הפריה (ספירת זרע נמוכה אצל בעלי) ואני רוצה להמשיך בכך לאחר ההחלמה. תוך כמה זמן אפשרי לדעתכם להתחיל שוב טיפולים?
טיפולי הפריה לאחר כריתת שרירן
פרופ' יונה תדיר05/08/2008טל,
המענה לשאלתך מצוי בסוג הניתוח, מיקום השרירן, גודלו, ופרטים נוספים כגון עומק החדירה שהיה על המנתח לבצע לצורך כריתת השרירן. בד"כ מקובל להמתין כ-3 חדשים לאחר ניתוח, אולם כאמור, המלצה מדויקת יותר תתבסס על הנ"ל.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בהריוןיעל29/07/2008
שלום, מתחילת ההריון ידוע על מיומה אינטרמורלית שגדלה וכעת מימדיה 10 ס"מ. המיומה נמצאת בפונדוס ובסקירה מוקדמת נמצא כי גם השליה נמצאת בפונדוס בסמוך למיומה. קראתי כי הסיכון להפרדות שליה גובר כשיש קרבה בין המיומה לשליה. האם זה נכון גם למקרה שהמיומה היא אינטרמורלית?
מיומה בהריון
פרופ' יונה תדיר29/07/2008יעל,
מיקום השיליה ומיקום שרירן בגודל 10 ס"מ באותו אזור עלול להוות בעיה בזמן ההריון והלידה, אולם מוקדם לחזות אם אכן תהיה בעיה? ומה היא? אם בכלל? אין לי ספק שאת נמצאת במעקב הריון לאור שילוב זה והדבר מחייב מעקב על גודל השרירן, על מיקום השיליה, ועל תכנון הלידה. קשה לחזות מה יהיה בהמשך מאחר ולא ברור מדבריך מה שבוע ההריון? ועד כמה גדלה המיומה במהלך ההריון? יתכנו עדיין שינויים במיומה (העוברת שינויים בהריון) והדבר מחייב כאמור מעקב והערכות.. יתכן גם מצב שלא יהיה כל סיבוך אולם מעקב רופאי של הריון מסוג זה יסייע להמנע מסיבוך.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם שרירני בהריון
שירן20/04/2010היי
לפני כשבוע אושפזתי בבי"ח בשבוע 23 עקב צירים מוקדמים אני בת 23 הריון ראשון.
בסקירת מערכות המוקדמת בשבוע 16 התגלה שרירן ברחם בדופן הקידמי בגודל 40 מ"מ.
בביה"ח נתנו לי 4 מנות עירוי ועדיין היו צירים ראו במוניטור וחשתי כאבים , טופלתי בנר (פעם אחת) שלושה ימים באינדומד (קורס) כאשר שוחררתי החליפו לי לכדור בשם פרסולאט 10 מ"ג פעמיים ביום.
בביה"ח שהייתי מאושפזת ראו שהשרירן ברחם גדל 52X54 מ"מ.
עדיין אני חשה כאבים מאוד מוזרים בבטן לא כמו צירים שהרגשתי .
האם הכאבים שאני חשה לאחר השיחרור מביה"ח קשורים לשרירן?
האם מגדיל לי את הסיכויי ללדת קיסרי ?
האם השרירן יפריע להמשך ילודה?
מה הטיפול בשרירן?
אני אשמח שתיתן לי אינפורמציה רבה
ואני מצטערת על ריבוי השאלות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלותיך אכן רבות ...
פרופ' יונה תדיר20/04/2010שאלותיך אכן רבות ולצערי אינן מתאימות לפורום אינטרנט אשר מיועד למתן תשובות כלליות. להערכתי תשובות כלליות לא צריכות לעניין אותך אלא תשובות ענייניות למצבך, וזה חייב להיות מלווה במעקב לרופאי צמוד. כללית רק ייאמר כי מיומה גדלה בהריון מהר יותר מאשר ללא הריון (בגלל ריבוי אספקת הדם וההורמונים). האם הכאבים קרושים למיומה? יתכן מאד, אבל רק מעקב רפואי צמוד יאפשר הכוונה למידת הקשר לפי סוג הכאבים, מיקומם, תכיפותם, ו/או סימפטומים אחרים נלווים.
אשר להמשך הילודה: קודם תסיימי טוב את ההריון הזה ורק אח"כ צריך יהיה לדון בעתיד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם שרירניל.28/07/2008
אני בת 60. יש לי רחם שרירני 14 שבועות. נראה דגנרציה ציסטית של שרירן כ- 10 ס"מ. השרירן גדל לאט מזה זמן רב. השרירן בהתנזלות. אחד הרופאים ממליץ על כריתת רחם ממנה אני רוצה להמנע. האם יש טיפולים חלופיים? לפני 12 שנים חליתי בסרטן השד. קיבלתי טיפולים כימותרפיים והקרנות. מאז אני במעקב, והמצב תקין. תודה על תשובתכם.
רחם שרירני בגיל 60
פרופ' יונה תדיר28/07/2008ל... ל',
רחם שרירני בגיל 60 הוא אפשרי, אולם כשארית משנים קודמות ולא כממצא חדש. רחם שרירני בגיל זה מחייב מעקב שונה מאשר רחם שרירני בנשים צעירות יותר. כריתת רחם בשלב זה היא אופציה, אך לא הכרחית, כל עוד מתבצע מעקב באמצעים מודרניים (כגון דימות, או הדמיה - כפי שנוהגים לאמר בטעות) ובדיקות דם מתאימות.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןקרולין24/07/2008
היי שמי קרולין אני בת 23 לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לכריתת שרירנים (מיומות) היה לי אחת בתוך הרחם בגודל 13ס"מ ואחת בגבעול הרחם 9.50 ס"מ ועוד עשרים מסביב רחם מוגדל ושרירני הניתוח התבצע בפתיחת הבטן התחתוה כעת אני לא נשואה ואין לי עדיין ילדים בבדיקה האחרונה שביצעתי גילו לי עוד 2 שרירנים(מיומות) שניהם ס"מ 1 בערך עכשיו לאחר שסיפרתי את ההסטורייה השאלה שלי היא כזאת : אני בעזרת השם יתחתן תוך שנה וחצי האם תיהייה לי בעייה להכנס להריון ? האם זה מאוחר ? אני צריכה כבר עכשיו לנסות להכנס??? אני די עובדת עצות אני די מתביישת לשאול את הרופאים אני ישמח שתעזרו לי בעניין זה ( יש לציין שיש לי רחם ולא הורידו לי אותו למזלי ). בתודה מראש קרוליןןןן......
שרירנים בגיל צעיר
פרופ' יונה תדיר24/07/2008קרולין,
את מעלה בעיה חשובה: מעקב שרירני בגיל צעיר לפני הריון. טוב עשית שטיפלת כפי שטיפלת עד כה, ויש להניח שנעשה כל מאמץ כדי לשמר את הרחם בנסיבות שנוצרו. מוכרת התופעה של סיכוי מוגבר ליצר שרירנים נוספים בגיל צעיר זה ויש הצדקה להיות במעקב רפואי. שאלות כגון: מתי להכנס להריון? והאם ניתן לעשות דבר מה כדי לעכב התפתחות שרירנים הן שאלות מורכבות אשר חלקן במישור האישי וחלקן במישור המחקר הרפואי. מה שבטוח שמומלץ להיות בייעוץ ומעקב רפואי מתאים.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קרולין03/08/2008ד"ר יונה תודה רבה על התשובה שנתת! אמת ניכנסתי רק עכשיו לא האמנתי שתיהייה תשובה כה מהירה (יום אחרי ב7:00 בבקר) אני ממשיכה להיות במעקב ומקווה רק לטובב ..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקום
קרולין03/08/2008שאלה : ישנם כמה בתי חולים שניקראים בלינסון ??? (אני מכירה בלינסון בפתח תקווה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן גדולענת22/07/2008
היי, שמי ענת אני בת 35 רווקה ללא ילדים ... נבדקתי אצל רופא נשים עקב אולטראוסאנד שהראה כי הרחם גדולה ושרירנית ע"פ בדיקת הרופא גודל הרחם כ 17 עד 18 שבועות (אמר שמודדים את זה לפי הריון) אין לי תסמינים והמחזור סדיר הרופא המליץ על מעקב בלבד ללא צורך בטיפול כי נכון לעכשיו עדיין אין לי בן זוג ואין הריון מתוכנן בטווח הקרוב למרות שאי אפשר לדעת והלוואי והמיועד יגיע במהרה :-) אך מה שהטריד אותי במפגש עם הרופא זה פניו המעט מודאגים בשל גודל הרחם וההשלכות של כך להריון תקין ... שאלתי מה דעתך בנושא האם באמת כרגע עדיף רק לבצע מעקב או כבר לטפל בכך כאשר הבנתי שהדבר שכניראה יתאים למצב שלי הוא ניתוח בלבד בשל המצאות של כמה שרירנים כאשר פעולה כזו נדיר שפוגעת ברחם אגב השחלות והרירית של הרחם תקינים תודה מראש על התיחסותך והמשך יום נעים נ.ב- ביקרתי כבר באתר שאתה ממליץ עליו ברצוני לקבל רק את דעתך בנושא
שרירן גדול
פרופ' יונה תדיר23/07/2008ענת,
אכן, השרירן שאת מתארת גדול. המינוח שהיה מקובל בעבר הוא של השוואת גודל הרחם לשבועות הריון, אולם כיום המינוח המקובל הוא של ס"מ ומ"מ במספר מימדים (אורךXרוחב), מאחר ואנו נמצאים בעידן של מדידות אולטרה-סאונד מדוייקות. להערכתי יש הצדקה לטפל בשרירן/ים בגודל זה, מאחר וכניסה להריון עם שרירנים (מיומות) בגודל זה עלולה להוות בעיה למהלכו התקין של הריון זה, ו/או לעצם הליך הכניסה להריון.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ....
ענת23/07/2008קודם כל תודה על התשובה פחות או יותר חיזקת את מה שאני חושבת אז אם הבנתי נכון לפני שיהיו תסמינים ולמרות שאין הריון מתוכנן כדי לטפל בזה כבר מה שנקרא להקדים תרופה למכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר מיומקטומיבתיה21/07/2008
שלום, אני בת 35. עברתי מיומקטומי לפני כחודש. לפני הניתוח עשיתי IVF בגלל סתימת חצוצרות ואני מעונינת כעת להחזיר עוברים מוקפאים. רציתי לדעת האם זה בעייתי להחזיר עוברים כ 6 שבועות לאחר הניתוח (מבחינת הניתוח הכל תקין). (יש לי עדיין ברחם עוד שרירנים יותר קטנים). תודה.
vהריון לאחר כריתת שרירן
פרופ' יונה תדיר21/07/2008בתיה,
התשובה לשאלתך המצאת במספר פרטים אשר לא נמצאים בשאלתך. פרטים כגון: מה היה גודל השרירן שהוצא? האם הניתוח בוצע בלפרוסקופיה או בפתיחת בטן רגילה? (לכך חשיבות על צורת סגירת דופן הרחם), והחשוב מכל, האם היתה פתיחה של כל דופן הרחם במהלך הניתוח? האם הגיעו, עד חלל הרחם, או עד כמה רחוק משכבת הרירית הפנימית? על מנת לתת מענה לשאלתך יש לדעת פרטים אלה המצויים אולי במכתב הסכום. בד"כ ההמלצה היא שלא לנסות להרות כ-3 חדשים לאחר נתוח ברחם, אבל דיוק נוסף (לכאן או לכאן) תלוי בפרטים הנ"ל. עליך להבין שלאחר נתוח רחם יש לא רק צלקת אלא גם פגיעה באספקת הדם לרחם ולרירית והיא כה חשובה להקלטות עובר. שהרי אינך רוצה להסתפק בהחזרת עוברים. את ודאי רוצה הריון תקין.
העובדה שיש לך עוד מספר שרירנים היא חשובה, ויש לך סיכוי/סיכון שהם יגדלו עם הזמן, אולם פרקי הזמן בהם מדובר כאן לא יתרמו לשינוי גדול בשרירנים הקיימים ועליהם יש צורך ממילא לעקוב לאחר ההריון.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח?שרון21/07/2008
שלום אני בת 36 רווקה עדיין. נתגלתה לי מיומה מעל הרחם בקוטר כ-9 ס"מ ואני הייתי אצל כ-4 רופאים וכולם אמרו לי לעשות ניתוח נה הסבירות שהרחם ישאר במקומו אני עדיין רוצה ילדים . לעשות ניתוח או לא?
ניתוח? או חלופות טיפוליות אחרות
פרופ' יונה תדיר21/07/2008שרון,
שאלתך מצויינת, אבל כפי שניתן לחזות מראש, אינה ניתנת לתשובה ברורה בדרך זו.
יש להדגיש כי התארגנות של קבוצת מומחים מתחומי התמחות שונים סביב נושא המיומות (שרירני רחם) נועדה לתת מענה אובייקטיבי ככל שניתן, ולעשות ככל שניתן כדי לשמר פוריות במקום בו היא נדרשת. אין בכך כדי להטיל דופי באף רופא/ה אחר/ת, אולם מגוון המקצועות והאפשרויות "בכוורת המומחים" נועד למנוע תחושת "פיספוס".
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של שרירן?נויה15/07/2008
שלום רב, אני בת 28, לקחתי 8 שנים גלולות (מליאן) ובשנה האחרונה אני "נקייה". לקח 3 חודשים למחזור להתאזן ולחזור להרגלו. כעת המחזורים סדירים ומלווים בכאבים חזקים ודימום חזק שנמשך יום-יומיים מה שלא היה קודם (ואולי זה בגללל הגלולות?) בשבוע האחרון אני מרגישה מעין התכווצויות בבטן תחתונה/רחם. כמו כן יש מעט נפיחות בבטן. האם הכאבים יכולים להצביע על נוכחות שרירן?? בבדיקה האחרונה שעשיתי (לפני 6 חוד) לא היה כלום, האם שרירן יכול לצמוח בזמן זה? מודה מראש
סימפטומים של שרירן.
פרופ' יונה תדיר15/07/2008נויה,
התמונה אותה את מתארת לאחר נטילה ממושכת (8 שנים) של גלולות היא סבירה. אין הכרח שהתאור שלך מצביע על להופעת שרירן (מיומה), אולם אם קיים חשש בליבך ניתן לאשר או לשלול אותו בוודאות רק בדרך אחת: לבצע בדיקת אולטרה-סאונד פשוטה ובלתי פולשנית.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?אחת13/07/2008
אני בת 38 לאחר 3 לידות. האחרונה לפני שנתיים בניתוח קיסרי. לפני שנה וחצי שמתי התקן מירנה, ובשבוע שעבר כשהייתי בבדיקה שגרתית הרופא ציין בבדיקת האולטראסאונד שיש לי שרירן ברחם. אך לא אמר שיש צורך להתייחס לכך במיוחד. מה זה אומר? האם זה תקין ולא אמור להפריע לי בשום דבר?
מירנה, מיומה, ו... מה זה אומר?
פרופ' יונה תדיר14/07/2008לאחת, שתיים, או שלוש ... :)
א. לא ברור מדבריך מדוע הותקן ברחמך התקן תוך רחמי מסוג מירנה. האם סבלת מדימומים? מדובר בהתקן למניעת הריון, אולם בנוסף הוא גם משחרר בחלל החרם הורמון (פרוגסטרון) אשר מיועד לטפל בדימומים, בד"כ על רקע של חוסר איזון הורמונלי. אין בכך נזק, ומדובר בהתקן טוב ויעיל, אבל אין בו כדי למנוע הווצרות של מיומה (שרירן).
ב. אם ילדת לפני שנה וחצי בנתוח קיסרי סביר להניח שלא ניתן היה אז להבחין במיומה. שהרי היו רואים אותה בבדיקות האולטרה-סאונד ו/או במהלך הניתוח.
ג. לאור זאת, סביר להניח שהמיומה גדלה במהלך התקופה האחרונה וזה גם סביר מבחינת שכיחותה בגיל זה.
ד. אם אכן יש לך מיומה (אחת או יותר, מאחר ופעמים רבות המיומה אינה בודדה ברחם) יש צורך לעקוב אחר מיקומה, קצב התפתחותה, והתסמינים לה היא עלולה לגרום. תוכלי ללמוד על מיומה, תסמיניה, ומה צריך (אולי?) לעשות איתה, מתוך עיון באתר המרכז הישראלי לשרירני רחם: www.myona.co.il
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתענת13/07/2008
אני בת 35 ועדיין לא עברתי לידות אני ממתינה לבדיקה גניקולוג עקב חשד לשרירן אין לי דימומים וגם לא כאבים האם אני יכולה להמשיך בפעילות גופנית רגילה או לחכות לבדיקת הרופא. תודה ויום טוב
מיומה ופעילות גופנית
פרופ' יונה תדיר14/07/2008ענת,
פעילות גופנית היא דבר חשוב גם לגוף וגם למוח. אין כל קשר בינה לבין מיומות (שרירני רחם). כמו כל דבר בחיים, חשוב המינון הנכון, וכך גם בפעילות גופנית. גם את הבדיקות הרפואיות יש לבציע במינון נכון, כולמר במועד נכון. בסיכום: אין לעצור פעילות גופנית עד לבדיקת הרופא (אלא אם כן יש מגבלה רפואית כלשהיא).
ואם תאובחן מיומה, גם אז לא נורא. יש היום פתרונות רפואיים מגוונים למעקב וטיפול
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בזמן היריוןרונית10/07/2008
שלום רב, רציתי לשאול האם ניתן לטפל במיומה בזמן היריון? בתחילת ההיריון התגלתה אצלי מיומה בגודל של 5 ס"מ , היום בשבוע ה17 היא הגיעה למימדים של 14 ס"מ, המיומה נמצאת בדופן הימנית בתוך קיר הרחם כמו כדור בקיר הרחם החיצוני הרופא אמר שזו מיומה אינטרמורלית, כמו כן הוא המליץ להפסיק לעשות כל פעילות גופנית מאמצת (יוגה, רכיבה על אופניים, טיסה לחו"ל) משום שזה נחשב היריון בסיכון. מניסיונך האם מיומה כזו עלולה לגרום לבעיה בזמן הלידה? האם היא יכולה לגדול יותר? מה ההשלכות שיש לזה על העובר?
מיומה בזמן הריון
פרופ' יונה תדיר10/07/2008רונית,
מיומה בזמן הריון אכן מהווה סיכון המחייב השגחה מתאימה. הפחתת פעילות (כפי שהומלץ לך) היא נכונה, עקב סיבות רבות. גודל המיומה שאת מציינת (14 ס"מ - אינטרמורלית (תוך דופנית) הוא בהחלט משמעותי וסביר להניח שהמיומה עוד תגדל ואולי גם תעבור שינויים האפיניים למיומה בהריון. תתכן אף השפעה על מהלך הלידה וגם זה חלק מהמעקה המיוחד ותכנון מראש של מהלך הלידה.
מבחינת העובר לא צפויות השלכות, קרי, על התפתחותו, כל עוד מהלך הלידה יהיה תקין.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדניאל08/07/2008
האם יכול להיות שטיפול בלייזר להסרת פוליפ בנרתיק או בצוואר הרחם שקיבלתי בגיל 40 לפני שנים רבות גרם להפסקת המחזור החודשי לצמיתות? האם יכול להיות איזשהו קשר בין הדברים מכיוון שהמחזור נפסק ממש מיידית לאחר הטיפול?
טיפול בלייזר והפסקת המחזור,
פרופ' יונה תדיר09/07/2008יפה,
לא צריך להיות קשר בין טיפול בלייזר להסרת פוליפ והפסקת המחזור.
מידת הקשר בין השניים יכולה להיות מקרית. בכל מקרה, יש לבצע בדיקת דם הורמונלית ל FSH ו-LH על מנת להגדיר האם הפסקת הדמם היא זמנית או נקשרת לגיל המעבר.
בהצלחה
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)