מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה 7 ס"מאורטל29/12/2008
אני בת 27 רווקה ללא ילדים יש לי מיומה צמודה לרחם בגודל 7 ס"מ הייתי מטופלת כשלוש שנים עד לפני שנה בזריקות דפו פרוברה. שהקטינו את המיומה. השאלה שלי היא איך ניתן לטפל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה לפני הריון
פרופ' יונה תדיר29/12/2008אורטל,
ההחלטה אם לטפל, ובמה לטפל, הינה פועל יוצא של תלונות (דימומים, כאבים, וכיוב') ושל תכניות ילודה. בגילך, השיקול המכריע בבחירת הטיפול הוא הצורך בשמירה מירבית על תקינות הרחם. המיומה, המהווה חלק מהרחם, פוגעת בתקינותו. מה סוג הטיפול הנבחר לא ניתן לאמר על סמך דבריך מאחר ולא ידוע המיקום באופן יחסי לדפנות הרחם, לחלל הרחם (מקום בו משתרש ההריון) לדופן החיצוני של הרחם, וכיוב'.
בקווים כלליים ניתן לסכם כי האופציה הניתוחית אשר היתה בעבר היחידה, נחשבת גם כיום כפתרון היעיל ביותר. מדובר בקבוצת פתרונות, יותר או פחות פולשניים (באמצעות סיבים אופטיים, לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה). שיטות אלה מחייבות מיומנות ונסיון רב, ציוד חדיש ועבודת צוות. אפשרות נוספת היא הקטנת נפח שרירנים, המתבצעת על-ידי חימום או קירור השרירן בדרכים שונות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בכותר 10 סמ - איזה סוג ניתוח?אלה29/12/2008
שלום, לאמא שלי(בת 52) יש מיומה כבר הרבה שנים, כיום הגיעה לכותר כ 10 סמ. היא עברה פעמיים טיפול אלטרנטיבי להקטנת המיומה, והמיומה חזרה לגודלה המקורי ואף יותר. הקושי היחיד שקשורלמיומה הוא כאבים במתן שתן. היא עדיין לא נמצאת בגיל המעבר ומפחדת שזה יקח עוד זמן והמיומה תגדל בינתיים, לכן החליטה לעבור ניתוח. ההתלבטות היחידה היא האם לכרות את המיומה והרחם או גם את הביציות. אם אפשר בבקשה למנות בעד ונגד או להפנות אותנו למקורות רלוונטיים. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה ניתוח? איזה טיפול?
פרופ' יונה תדיר29/12/2008מיומה בקוטר 10 ס"מ נחשבת להיות די גדולה, והמיקום המדויק שלה מגדיר את סוג הטיפול, לא בהכרח טיפול ניתוחי. על מגוון רחב של חלופות טיפול ניתן למצוא פרטים בקישור המצוי בפתיח לפורום זה. ניתן למצוא דרך לגשר על הגיעה לגיל המעבר אשר בו ניתן לצפוךת להקטנה טבעית של המיומה.
בהצלחה, פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם עקב מיומות כ-25 שבועותפרוין28/12/2008
בעברי עברתי שתי ניתוחים להוצאת מיומות ועכשיו המיומות בגודל של כשלוש קילו, אני בת 47 ללא ילדים והציעו לי לעבור כריתת רחם, אני לא מוכנה ריגשית לזה מה האלטרנטיבות האחרות, אמבוליזציה? מה המשמעיות של ניתוח שלישי? מה עם טיפולים אלטרנטיבים.
מיומה גדולה מאד
פרופ' יונה תדיר28/12/2008פרוין,
קיים מגוון רחב של חלופות טיפוליות וההחלטה על טיפול הבחירה היא פועל יוצא של גודל, סימפטומים, קצב גידול המיומה, מיקומה, גיל, וכיוב'. פרטים על האפשרויות ועל מסלול הבחירה תוכלי למצוא בקישור לאתר המצוי בדברי ההסבר לפורום זה.
המיומה שלך היא ללא ספק גדולה (על פי התאור שלך) ומחייבת טיפול.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה משלימהגלית28/12/2008
שלום! מיומה בגודל 5 ס"מ בדופן הקידמי לוחץ על שלפוחית השתן כאבי גב תחתון בזמן מחזור וללא תופעות נוספות שמחיבות התיחסות, עוד לא ילדתי עדיין, האם ניתן לטפל ברפואה משלימה ? כמה יכול להקטין את המיומה? תודה
רפואה משלימה לשרירני רחם
פרופ' יונה תדיר28/12/2008גלית,
שאלתך עוסקת בנושא חשוב אשר לצערנו, כמקובל ברפואה משלימה, או כפי שהיא נקראת כיום, רפואה אינטגרטיבית, יש מעט חומר מדעי אליו ניתן להתייחס באופן המקובל כיום לתוצאות טיפולים. יחד עם זאת, יש לציין, כי במרכז הישראלי לשרירני רחם, המאמין ששחירת טיפול על בסיס אישי, מתוך מגוון רחב של חלופות טיפוליות, נצבר נסיון (יחסית) רב ומעניין באשר לחלופה טיפולית זו.
עיון בנושא שרירני רחם במקורות מידע ציבוריים מעלה ממצאים רבים על שיטות טיפול שונות, עתיקות יומין, אשר מרביתן אינן מבוקרות מבחינה מדעית. מאידך, כחלק מהעידן החדש, חובה להתייחס לאפשרויות טיפוליות זו ברצינות הראויה מאחר ותחת ההגדרה "רפואה משלימה" נמצאים תחומים רבים הכוללים בין היתר גם תזונה נכונה, שימוש בצמחי מרפא, אורח חיים בריא, והתייחסות לגוף האדם במכלול אחד, קרי מפגש הגוף והנפש. הצלחות טיפוליות מדברות בעד עצמן והציבור נענה ונהנה ממגוון שירותים המוצעים לו תחת קורות גג אלה גם אם מרביתם אינם מבוקרים (לצערנו) על פי אמות מידה מדעיות. בפרסומים שאינם מדעיים ניתן למצוא גם חומר רב העוסק במניעה וטיפול ברחם שרירני, כולל נושאי תזונה, אורחות חיים כגון הרגלי עבודה, פעילות גופנית, מצבי מתח, תקשורת בין-אישית, מיניות, הורות, מצבי חרדה, דיקור סיני, וכיוב'.
במחקר סמוי ומבוקר אשר בוצע ע"י רופאים מבין צוות מומחים זה נמצא כי בקבוצה בת 21 נשים אשר עברו סדרה של 10 דיקורים (Acupuncture) נצפתה הפחתה משמעותית של נפח השרירנים, ושאלוני שביעות רצון העידו על שיפור ניכר. עם זאת, במעקב בן 3 חדשים לאחר תום הטיפול נמצא כי השרירנים שבו לגודלם המקורי. הספרות המדעית קושרת את מנגנון הפעולה למסלולי הדיקור (מרידיאנים) אשר גורמים לכווץ כלי דם ובכך גם לשינויים באספקת הדם.
בחירה מתאימה של המקרים לטפול עשויה אם כך להוביל לתוצאות מעניינות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה גדולה האם לנתח ?רבקה גורמזנו25/12/2008
אני בת 36 ויש לי מיומה בגודל 18 שבועות , דחיפות במתן שתן , לחץ על בטן תחתונה , דימומים רבים בווסת ובין הווסתות . האם חייב לעשות ניתוח עם פתיחת בטן ? מה אתה ממליץ ? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף
רבקה גורמזנו25/12/2008יש לציין יש לי שלושה ילדים , לא מעוניינת בעוד הריונות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם לנתח?
פרופ' יונה תדיר25/12/2008רבקה,
מגוון טיפולים רחב מצדיק התבוננות שונה מבעבר לגישה האבחנתית והטיפולית.
במקרים רבים אין צורך בטיפול וניתן להסתפק במעקב הכולל בדיקות תקופתיות. נשים הסובלות מתסמינים זקוקות לטיפול, והרפואה המודרנית מציעה כיום מגוון רחב של חלופות. ניתן לחלק את הטיפולים ל-5 קבוצות: ניתוחים, הקטנת נפח השרירנים על-ידי חימום או קירור, חסימת כלי הדם (אמבוליזציה), טיפולים תרופתיים ורפואה משלימה.
כל קבוצת טיפול נחלקת לתת קבוצות. בקווים כלליים ניתן לסכם כי האופציה הניתוחית אשר היתה בעבר היחידה, נחשבת גם כיום כפתרון היעיל ביותר. מדובר בקבוצת פתרונות, יותר או פחות פולשניים (באמצעות סיבים אופטיים, לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה). שיטות אלה מחייבות מיומנות ונסיון רב, ציוד חדיש ועבודת צוות. אפשרות נוספת היא הקטנת נפח שרירנים, המתבצעת על-ידי חימום או קירור השרירן בדרכים שונות.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןמאיה24/12/2008
שלום אני בת 38. לפני כשנה בבדיקת אולטרהסאונד התגלה אצלי שרירן בקיק הקדמי ולפי הרופא נאמר לי שהוא קרוב לשלפוחית השתן.בחודש שעבר המחזור איחר לי בשבועיים ובין המחזורים הייתה לי הפרשה חומה, ובחודש הזה (היום) המחזור הקדים לי כמעט בשבועיים ויש לי דימום חזק עם הרבה שטפי דם. לפני כשבוע הייתי אצל הרופא והוא אמר שמשנה שעברה השרירן גדל בחצי ס"מ והגיע ל-3 ס"מ.כמו כן הוא אמר שהשרירן יכול לתת לי הרגשה של לחץ על שלפוחית השתן. הוא אמר לי שכרגע אני במעקב ואם יהיו לי תופעות חריגות אז לבוא אליו הוא לא רוצה לעשות משהו חריג , כי האפשרות היחידה שנראית לו אם המצב יחמיר הוא לעשות ניתוח להוציא את השרירן.. האם התופעות של המחזורים נובעות מהשרירן , והאם אהיה חייבת להוציא אותו אם ימשיך להפריע או לגדול?
שרירן והצורך בניתוח?
פרופ' יונה תדיר24/12/2008לילי,
אכן, שרירן בקיר הקדמי שלול להוות גורם לחץ על שלפוחית השתן הממוקמת בחלקו הקדמי של הרחם. מיקום זה עלול לגרום לתופעות של שינוי בהרגלי מתן השתן, אף כי אין הכרח בכך. שרירן בגודל כ 3 ס"מ אינו מצדיק טיפול אלא אם כן הוא גורם לתופעות כגון דימומים, הפרעות במתן שתן, או קושי להרות. ההחלטה על טיפול הבחירה הינה פועל יוצא של הנ"ל ושל מיקומו של השרירן.
בברכת חג חנוכה שמח.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה גדולה והריון עתידידליה21/12/2008
אני בת 44, לאחר לידה אחת בגיל 41, עם מיומה אחורית שגדלה מאז מ-3 ס"מ לגודל של 13.2*12.3*10 ס"מ (לפי ?t שעשיתי לאחרונה). אין לי דימומים, אין כאבים בזמן קיום יחסי מין. אני מאוד מעוניינת בהריון נוסף אבל עדיין לא מנסה. האם ניתן להעריך את ההסתברות לסיבוכים כגון ללידה מוקדמת וכמה מוקדמת, להפלה, וכו'. אשמח לשמוע את חוות דעתך גם לעניין הריון בכלל וגם לעניין טיפול ללא הריון במיומה. תודה, דליה
מיומה גדולה והריון עתידי
פרופ' יונה תדיר21/12/2008דליה,
מיומה בגודל של כ- 13ס"מ לפני הריון בהחלט עלולה להוות בעיה למהלך ההריון העתידי. יש חשיבות גם למיקום המיומה בכל הקשור לכניסה להריון, אולם ללא ספק הריון כזה עלול להיות בעייתי. סיכויי הפלה טבעית בגילך גדול ( יחסית לנשים צעירות יותר) ומיומה בגודל כזה עלולה להקשות עוד יותר על מהלך ההריון. לשאלה מה אם כך כדאי לעשות? יש צורך בפרטי מידע נוספים אשר אינם מצויים בשאלתך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
דליה22/12/2008תודה על התשובה. אשמח אם תוכל לאמר אלו פרטים. דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפוליפאווה20/12/2008
שלום לך פרופ' יונה תדיר אני בת 24 ללא ילדים ב 18/4/08הריון ראשון הייתה לי הפלה בשבוע 8+2 עובר ללא דופק עברתי גרידה הייתה לי הפלה טבעית 27/10/08 בשבוע 7+3 עובר לא היתפתח ב 20/11/08 עשיתי בדיקה u.s גינקולוגי רחם בגודל 42*34*40 , בחלל מוקד אקוגני בקוטר 5מ"מ עם זרימת דם אליו. יתכן פוליפ עובי הרירית 8מ"מ. אמרו לי לחכות עד לווסת הבאה לבצע U.S חוזר כ - 3-4 ימים לאחר הווסת, לפי הממצא להחליט על משך הטיפול ב 10/12/08 עשיתי בדיקת U.S חוזר רירית הרחם 5מ"מ אינה אחידה, רושם לממצא אקוגני בחלל הרחם בגודל 6*3 מ"מ ללא זרימת דם רופא הנשים שלי שלך אותי לעשות גרידה ב18/1/08 האם הפוליפ הפריע להיתפתחות של העובר וזה מה שגרם להפלה ???
פוליפ, הפלה, ומה עוד...
פרופ' יונה תדיר20/12/2008אווה,
תשובה לשאלה כה אישית חייבת להילקח "בערבון מוגבל" בהעדר פרטים מדוייקים. ליפכך מענה כללי:
1. אין לדעת בבטחון אם יש קשר בין הפוליפ להפלות. סביר שאין קשר, ואולי הממצא עליו מדובר הוא פגם מילוי עקב ההפלות ולא פוליפ?
2. ספק אם ניתן להוציא פוליפ קטן מחלל הרחם בגרידה. לעניות דעתי, אם רוצים להוציא או לאבחן ממצא כגון זה בחלל הרחם יש לעשות זאת בהיסטרוסקופיה.
מדובר גישה נרתיקית, זעיר פולשנית (hysteroscopy), לשרירנים או פוליפים הבולטים אל תוך חלל הרחם. (היסטרו = ביוונית, רחם, סקופיה=מבט אל..) משמעותה התבוננות את תוך חלל הרחם. באמצעות ציוד אופטי צר מימדים אשר מוחדר בעדינות דרך הנרתיק וצואר הרחם ניתן לראות את חלל הרחם ולבצע כריתת פוליפים, או כל ממצא אחר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חזקיםמיכל17/12/2008
שלום רב, הנני בת 33, אם לילד אחד בן 7 בלידה רגילה. לפני כשנה החלו להופיע דימומים בנוסף לימי המחזור ובדיקת פאפ שנעשתה יצאה תקינה. במהלך השנה המצב החריף וכיום הדימום הנו יום יומי כאשר כל מס' ימים הנו חזק במיוחד (דימום דליל ואדום מאד בזרם חזק). לפני כשבוע הופנתי לבדיקת קלפוסקופיה ולקיחת דגימה אולם נמצא כי הרירית רגישה ומדממת והתבקשתי לחזור לאחר 3 שבועות ובסיום טיפול בנרות פולידין. עוד אציין, כי נמצא שרירן (ככל הנראה) בדופן צואר הרחם האחורי בבדיקת אולטרסאונד בגודל 2.5 ס"מ. הנני אובדת עצות, המצב כפי שהוא פוגע באיכות חיי, בנוסף הנני מאבדת הרבה דם וחוששת שככל שהזמן עובר ללא טיפול יפגע בבריאותי ובסיכויי להרות בעתיד. האם עליי לקבל חוות דעת נוספת? מה גורם לדימום הבלתי פוסק? מהן הדרכים שעומדות לרשותי לטיפול בדימום וללא פגיעה בסיכויי להרות בעתיד?
דימומים חזקים
פרופ' יונה תדיר17/12/2008מיכל,
בהחלט יתכן קשר בין הדימומים לשרירן (מיומה). הדבר תלוי במיקומו המדויק של השרירן.
יש לכך פתרונות ניתוחיים או אחרים ואין סיבה לסבול.
כל טיפול חייב לקחת בחשבון את סיכויי הפוריות תוך מניעת נזק ושימור מירבי של תקינות הרחם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים ניתוחוויוי16/12/2008
האם חייבים ניתוח להוצאת שירניים בגיל המעבר יש לי בעיה של בריחת שתן איך ניתן לפתור את הבעיה בלי ניתוח להוצאת הרחם
האם חייבים ניתוח?
פרופ' יונה תדיר16/12/2008וויוי,
קיים כיום מגוון רחב של טיפולים לשרירני רחם (מיומות) וההחלטה באיזה טיפול לבחור הינה פועל יוצא של גורמים כגון: תלונות האשה (הקשורות למיומה), תכניות ילודה, גיל, מיקום השרירנים באזורי הרחם השונים, גודלם, וכיוב'.
ניתן לחלק את הטיפולים ל - 5 קבוצות: א. נתוחים, ב. הקטנת נפח השרירנים ע"י חמום או קירור, ג. חסימת כלי הדם (אמבוליזציה), ד. טיפולים תרופתיים, ה. רפואה משלימה.
כל קבוצת טיפול נחלקת לתת קבוצות עליהן ניתן לקרוא בהרחבה באתר**. בקווים כלליים ניתן לסכם: א. האופציה הניתוחית אשר היתה בעבר היחידה, חשובה גם כיום כפתרון היעיל ביותר. מדובר בקבוצת פתרונות, יותר או פחות פולשניים (**באמצעות סיבים אופטיים, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה). שיטות אלה מחייבות מיומנות ונסיון רב, ציוד חדיש, ועבודת צוות. ב. הקטנת נפח שרירנים מתבצעת ע"י חימום או קירור השרירן בדרכים שונות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מיומה בהריוןמ12/12/2008
שלום, ילדתי לפני כחצי שנה בניתוח קיסרי. מאז ומתמיד אני סובלת ממחזור ארוך - 7 ימים ודימום רב. מאז הלידה הדימום מגיע גם ל12 יום והוא מוגבר בצורה מוגזמת. יש רקע משפחתי של מיומות, האם יתכן וגם אני סובלת ממיומה? האם זה היה מתגלה במהלך ההריון באולטרהסאונדים בהכרח?
גילוי מיומה בהריון
פרופ' יונה תדיר12/12/2008מ,
אתחיל בתשובתי משאלת הדימומים מאחר וזו הסיבה להעלאת השאלה: משך הדימום שאת מתארת אינו סביר כחצי שנה לאחר נתוח קיסרי ויש בכל מקרה לברר את הסיבה. אחת הסיבות (וודאי לא היחידה) יכולה להיות שרירני רחם (מיומות).
בדרך כלל ניתן (וצריך) לראות את מיומה במהלך סריקת אולטרה-סאוד בהריון. יתכן מצב שהיתה ולא נראתה עקב ההתמקדות בעובר, ויתכן גם מצב שמיומה קטנה אשר לא נראתה בהריון גדלה לאחר מכן. בדיקת אולטרה-סאונד עשויה לתת מענה לשאלה זו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בהריוןילנה09/12/2008
שלום רב, אני בת 35, הריון שני 19 שבועות. לפני הריון נמצאה מיומה בגודל של 25 על 25 ממ'. כידועת בהריון מיומה גודלת ובשבוע 16 הגודל שלה היה 45 על 25 ממ'. מיקומה בתוך קיר אחורי. מיקום השליה גם אחורי. בהתייעצות עם רופא שלי וגם עם רופא שעשה אולטרה סאונד נאמר לי שאין מה לידאוג, מיקום של מיומה לא אמור להפריע. אני מרגישה כאבים מידי פעם בבטן התחתונה בצד של מיומה וגם לחצים. חשוב לי מאוד לקבל גם תשובתך לגבי העניין, מה הבדיקות המעכב, שאני אמורה לערוך, מה הסכנה לעובר? בכבוד רב, ילנה.
מיומה בהריון
פרופ' יונה תדיר09/12/2008ילנה,
המיומה שאת מתארת קטנה יחסית וסביר להניח שגם אם תמשיף לגדול לא תהווה בעיה. גידול המיומה בהריון מלווה לעיתים באותו כאבים ואלה עלולים להתגבר עם הזמן. צריך לקוות שהדבר לא יוביל להתכווצויות הרחם (מה שקורה לעיתים, אוך לא שכיח) . מיומה אינה פועגת בהתפתחות העובר ועליך להיות במעקב הרופא/ה המטפל/ת. פרט למעקבי האולטרה-סאונד השגרתיים (וראיה גם של שינויי המיומה באותה הזדמנות) אין צורך בדברים מיוחדים.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיומה בהריון
ילנה09/12/2008תודה רבה על תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיומה בהריון
ילנה09/12/2008רציתי לשאול אותך איך מרגישים התקבצויות הרחם? מתחלילת הריון אני לפעמים מרגישה לחץ בבטן תחתונה או בצד של מיומה, שגורם לי להרגיש אותה - היא מתחילה לכאב. זה קורא יותר בערבים. אני יודעת שמתחילת טרימסטר השני מרגישים מידי פעם לחץ בבטן תחתונה ואפשר לראת איך הרחם בולטת בצד אחד. כך היה לי גם בהריון ראשון. הפעם אני פוחדת מזה שההרגשות האלו קשורות יותר למיומה ולהתקבצות הרחם. גם מצאתי כל המידות של התפתחות של מיומה: לפני הריון - 25 ממ' על 26 ממ' שבוע 6 - 38 על 36 ממ 8 שבועות - 43 על 43 ממ' 16 שבועות 50 על 26 ממ' הרופא המטפל לא רואה בזה שום סכנה. מה עלי לעשות? הרבה תודה על עזרתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהמיטל07/12/2008
שלום, אני בת 31 ולאחר שתי לידות בקיסרי חירום. בהמלך ההריון הראשון התגלתה מיומה בקוטר של חצי ס"מ בדופן האחורית של הרחם. היום- לאחר שני הריונות וכמעט ארבע שנים המיומה בקוטר של שמונה וחצי ס"מ. (לפני שנתיים- בתחילת ההריון השני היא היתה שלושה ס"מ) אני מעוניינת להביא עוד ילדים והמיומה גורמת לי לתופעות לוואי של דימום חזק מאוד במחזור וכאבים. אני מודעגת מקצב הגדילה המהיר שלה בשנתיים האחרונות ומכיוון שאני מעוניינת להביא עוד ילדים אני תוהה מה זה אומר. האם עלי להוריד אותה ואיך? הרופא שלי טוען שרק כשארצה להביא ילדים אדע אם היא מפריעה להכנס להריון או לא- אך אני לא מעוניינת לחכות שנה שנתיים ורק אז להתחיל תהליך שיכול לכלול ניתוח ואחריו המתנה של חודשים ארוכים עד שאוכל להכנס להריון. אשמח לדעת מה אתה ממליץ? תודה ויום טוב
מיומה גדולה, והירונות עתידיים
פרופ' יונה תדיר07/12/2008מיטל,
ההחלטה על טיפול בשרירני רחם (מיומות) הינה פועל יוצא של מספר גורמים כגון: גודל, קצב גידול, מיקום, תלונות (כגון דימומים, כאבים וכיוב') ותכניות ילודה.
קיים כיום מגוון רחב של חלופות טיפול וההחלטה אם לטפל? ומתי? או במה? היא פועל יוצא של הנ"ל.
באשר אליך, פרט לגיל, ולתכניות הילודה, אין פרטים בידי ולא ניתן בדרך זו להיות מדוייק יותר. ניתן להבין במידת מה את נטיית הרופא להמתין עם טיפול, אולם גודל של 8 ס"מ עלול להיות בעייתי לא בהכרח לכניסה להריון, אלא גם למהלך ההריון עצמו, ולכן יש לשקול טיפול.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפוליפי.05/12/2008
סובלת שש שנים מדימומים לא סדירים לאחר הפלה טבעית. כל מגע מוביל לדימום שגורם למחזור מחדש. מזה חמישה חודשים החמירו הכאבים ובהמלצת רופאת הנשים שלי ניגשתי לבדיקה אצל דר' מומחה לגניקולוגיה ומילדות אשר ניסה לבצע coloscopy+hysteroscopy אך בשל הכאבים העזים ביקשתי שיפסיק. הוא אמר שכמעט בטוח שראה פוליפ. חזרתי אל רופאת הנשים שלי שאמרה שעליי לבצע ניתוח לגילוי הפוליפ ולהסרתו. אני בחורה בת 31 ומעוניינת להיכנס להריון ולכן שאלותי הן האם הסיכונים בניתוח זה עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לרחם ולכך שלא אוכל להיכנס להריון? נאמר לי ע"י הרופא שביצע את הבדיקה שיש חומר שמפסיק את הדימומים,ורצה להחדיר לי אותו גם בזמן הבדיקה. מהו החומר הזה והאם הוא גורם נזק לרחם?האם החומר הזה גם מוחדר בזמן הניתוח? עדיין אין לי ילדים ומאוד רוצה להכנס להריון ומאוד מוטרדת מהנושא. לתשובתך אודה.
פוליפ, חששות, הריון, וכיוב'
פרופ' יונה תדיר05/12/2008י,
שאלותיך מגוונות ונראה כי חלקן אינן קשורות זו לזו, אלא רק לחששות אותם ניתן להבין.
להבין-כן! להצדיק-לא! נראה כי חששותיך מתבססים על פחדים ללא בסיס.
יש לך דימומים? כן. כך את אומרת.
מה סיבתם? לא ברור. אולי פוליפ? אולי סיבה אחרת? הברור לא בוצע ולכן אין לדעת.
אין זה אפייני שפוליפ יגרום לתופעות כגוןאלה אף כי הדבר יתכן לעיתים. לא ידוע אם ביצעת בדיקת אולטרה-סאונד אשר עשויה (אולי?) לברר את חלק מהבעיה בצורה פשוטה שאינה כואבת, אינה פולשנית, ואינה מזיקה לפוריותך.
ללא ברור מסודר של הבעיה לא ניתן לדעת, ומה שבטוח שללא ברור מסודר את פוגעת בפוריותך.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
י.05/12/2008אכן ביצעתי בדיקת אולטראסאונד גם ביטני וגם וגינלי ולא יודעת אם יש קשר אך גם פאפס בוצע ולא נראה שום דבר המצביע על פוליפ,כן נתגלה חשש לCIL,אשמח לדעת מהו הוירוס הזה. בכל אופן המצב כרגע הוא שאני סובלת מדימומים וכאבים שהולכים ומתחזקים ומורגשים בעיקר בצד שמאל של הרחם. כפי שאמרתי קודם אכן הרופא לא יכל לבצע את הבדיקה כראוי עקב הכאבים הבלתי נסבלים. האם מומלץ לעשות שוב את הבדיקה בהרדמה מלאה?שכן יוכלו לגלות מה בדיוק גורם לדימומים? תודה על הסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף
פרופ' תדיר06/12/2008CIL אינו וירוס אלא תאור מצב בצואר הרחם. יש להשלים את הבדיקות על מנת לוודא מה הסיבה לדימומים ומה צריך לעשות. החששות שלך קשורים (בין היתר) לרצונך לשמר פוריות, ובצדק. בירורים דרך האינטרנט מסייעים (לעיתים) בהבנת הבעיה, אך ספק אם די בהם כדי לפתור אותה. פרופ' תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
י.06/12/2008בוקר טוב. ברור לי שלא ניתן לפתור דברים כאלה דרך האינטרנט וזוהי לא מטרתי, אך כעת אני נמצאת במצב שאני חשה שאין לי עם מי להתייעץ ולדבר בנושא ולכן ניסיתי להבין יותר בבהירות כמה דברים ממך. הופניתי לטיפול אצל דר' פרידמן מיכאל מביה"ח רמב"ם וגם אינני יודעת עליו דבר... וגם באינטרנט לא מצאתי פרטים. אני חברה בקופ"ח "מכבי" ודרך הקופה הופניתי אליו. את בדיקת ההיסטרוסקופיה הוא ביצע לי ומאחר וסבלתי מכאבים במהלך הבדיקה והרופאה שלי אמרה לי שאם היו לי כאבים כ"כ חזקים הוא כלל לא היה צריך לבצע את הבדיקה.ועל אף שאמרתי לו שאני מאוד סובלת הוא ביצע את הבדיקה אך כן הפסיק ברגע שביקשתי.אני קצת חוששת לחזור אליו. עם זאת לא סופר לי על עוד רופאים שאוכל לפנות אליהם דרך הקופה ומי באמת מספיק מיומן לבצע את הבדיקה הזו. ושוב- תודה רבה על תשובותיך ועל הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומותורד05/12/2008
אני בת 49 סובלת מזה כ- 6 שנים משרירנים שהחלו מ- 2 ס"מ וגדלו במשך הזמן עד ל- 10 ס"מ. באולטרסאונד האחרון הממצאים מראים על רחם שרירני שמעט גדל בעל קול רחם אחורי שרירני, רירית סדירה קדמית לרחם , ומחוץ לו ממצא בעל מרקם כשרירן 10 ס"מ קוטרו שאלתי היא מה הממצא אומר האם זה ממצא מדאיג? האם זה יצריך ניתוח כריתת רחם? אודה על התשובה..
האם צריך לטפל, ואם אז כיצד?
פרופ' יונה תדיר05/12/2008ןרד,
ההחלטה אם לטפל או לא הינה פועל יותא של מספר גורמים כגון גודל השרירן/ים, ניקומם, ותופעות הנגרמות מהם (כגון דימומים, כאבים, וכיוב').
קיים מגוון רחב של אפשרוריות טיפול כפי שתוכלי לראות בהסברים של מספר אתרי אינטרנט. אולם ההחלטה אם כן או לא חייבת להיות בהתייעצות עם הרופא/ה.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)