מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשלי30/10/2008
ידוע לי שמחלות שנגרמות על ידי חומרים מסוכנים וכדומה יכולות להיחשב מחלות מקצוע, אבל מה אם לדוגמה כאבי פרקים בידיים כתוצאה מהקלדה על מחשב? האם זו מחלת מקצוע, ומה ניתן לעשות איתה? האם ניתן לטבוע פיצויים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר טמיר גפן02/11/2008
גם כאבי פרקים בידיים יכולה להיות מחלת מקצוע אך צריכה הוככה לכך שבעיות פרקים הכן נגרמו כתוצא מעבודה ולא מסיבה אחרת. במידה ויש קשר סיבתי וביטוח לאומי מכיר בזה ניתן לקבל נכות ופיצויבגין הנזק בהתאם לחומרתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקהרמי27/10/2008
שלום רב אני חליתי במחלה קשה (לא מחלת מקצוע ) עקב המחלה נגרמה לי נכות ואובדן כושר עבודה אני נכה עם נכות 75% אובדן כושר עבודה ביטוח לאומי . עקב המחלה אני לא יכול לשוב לעבודה . ואני צריך אישור של רופא תעסוקה . לקחתי הפניה לרופא תעסוקה מרופא שלי אבל במרפאה הם החזירו לי ואמרו לי שהם לא מטפלים בי כי אני לא תאונת עבודה . מה עלי לעשות על מנת לקבל אישור רופא תעסוקה . גם המצב הכלכלי גרוע ואני לא יכול לקבל פיצויי העבודה בלי האישור הזה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
ד``ר מרק-אלן לוי28/10/2008בקופות החולים לא מקבלים אנשים שלא עובדים . (לא ברור מתי הפסקת לעבוד ואם אתה נמצא בחופש מחלה)
אין חשיבות אם האי כושר שלך נובע מתאונת עבודה או מחלה או כל דבר אחר לא קשור לעבודה וזה לא תנאי לפגוש רופא תעסוקתי.
אם תתקשה וזה לצורך הפעלת ביטוח אי כושר אתה יכול לבקר באופן פרטי במרפאה של רופא תעסוקתי לקבל אישור שכזה שיהיה תקף לגבי הביטוח.
בפורום יש לך לפחות כתובות של 2 מרפאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת מיקצועית
עמי איבגי22/05/2009בשנת 2008 עבדתי במלון גולדן טוליפ באילת בוקר אחד הרגשתי כאבי ראש חזקים במיוחד
(יש לציין במסגרת העבודה) פניתי לבית החולים יוספטל ומשם היפנו אותי לבית החולים סורוקה חסר הכרה ישר לניתוח בראש .
שאלתי היא האם יש פה תאונת עבודה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי כושר
ד``ר טמיר גפן28/10/2008שלום רב!
מכוון ואתה לא עובד לו תוכל להתקבל במרפאה לרפואה תעסוקתית. במידה ואתה זקוק לאישור עבור חברת ביטוח ואין אתה יכול לשלם עבור ביקור אצל רופא תעסוקתי פרטי תנסה לבקש מחברת ביטוח להפנותך לבדיקה מטעמם.
בדפי זהב תוכל גם למצאו מידע לגבי רופאים שמקבלים באופן פרטי. ייתכן וחלק מהתשלום תוכל לקבל מקופה במידה ויברשותך ביטוח משלים (תבדוק מול קופה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון27/10/2008
שלום רב, באילו מקצועות נפוצים היום יש סכנה לחלות בסרטן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן תעסוקתי.
ד``ר טמיר גפן27/10/2008שלום רב!
השאלה כללית מידי. התשובה הנה די פשוטה בכל מקצוע שבו עובדים עם חומרים מסרטנים ללא פיקוח רפואי וחשיפה בלתי מבוקר.
בכבוד רב ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסילת מקצוע בעקבות תאונת עבודהאבי24/10/2008
עברתי תאונת עבודה ב 26.6.07 קיבלתי מכה ברך שמאל התאונה אושרה בביטוח לאומי קיבלתי 10 אחוז נכות לצמיתה בספטמבר 2007 עברתי ניתוך אוטוסקופיה בברך ולאחר ניתוך עדיין היוא כאבים וצלעתי במהלך הזמן חלה החמרה במצבי ונפרץ לי דיסק מותני בצד שמאל עקב ציליעתי ולא עבדתי ורופא תעסוקה קבע שאני לא יכול יותר לעבוד במקצועי ואני זקוק ל שיקום בביטוח לאומי הגשתי החמרת מצב וגם עשיתי MRI בברך וגילו שיש לי בעיה בסחוס . פיטרו אותי מעבודה בעקבות מכתב של רופא תעסוקה אני הייתי ממש פגוע נפשית ופניתי לפסכיאטר והוא אמר שיש לי פוסט טרומה מאירוע שלי השאלה שלי פסיכיאטר נותן לי חוות דעת לביטוח לאומי האם הם צריכים להכיר בזה. עוד שאלה בעקבות המכבה והבעיה בברך הופיע אצלי פסוריאסיס בראש ורופא עור פרופסור דוד מיכאל אמר שזה בעקבות תאונה ולחץ נפשי האם גם על זה אני צריך לקבל מביטוח לאומי. יש לציין שיש לי ועדה רפואית בעוד שבועיים.ברצוני לדעת שאם אני יכול לקבל הכרה נפשית בעקבות תאונה יש לציין שאני לוקח תרופות שפסיכיאטר נתן לי נגד דיכאון שזה PRIZMA בבקשה אני רוצה לדעת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסילת מקצוע
ד``ר טמיר גפן25/10/2008שלום רב!
במידה וועדת ביטוח לאומי תכיר בקשר סיבתי בין מכלול הבעיות הרפואיות שלך ובין התאונת עבודה תקבל אחוזי נכות בהתאם לכל מחלה. במידה ולא תקבל נכות רק עבור בעית ברך.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת22/10/2008
האם ההגדרה של מחלת מקצוע בחוק מעורפלת? או שידוע בדיוק לגבי כל מחלה האם היא מחלת מקצוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר טמיר גפן22/10/2008שלום לך!
בתקנות ביטוח לאומי יש רשימה של מחלות מקצוע אך ישנם מחלות או מצבים רפואיים בהם מכיר ביטוח לאומי כמחלת מקצוע וזאת במידה ומתקיימים מצבים מסוימים. כמו כן ישנם מקצועות חדשות ותהליכי עבודה חדשים שיוצרים מצבים בהם עובד יכול לפתח מחלת מקצוע שעדיין לא הוכנסה ע,י מחוקק כמחלת מקצוע.
לאור מצב שכזה בכל מקרה ומקרה דנים לגופו של עניין. בכדי להוכיח שמחלתו נובעת כתוצאה מעבודה לפעמים מצתיידים אנשים בחוות דעות רפואיות שמפרטים קשר סיבתי בין מחלתו של העובד ובין עבודתו.
ניתן למצאו באינטרנט דיונים של בתי דין לעבודה בעניין קשר סיבתי שכזה.
תוכלי לחפש את שמי ד"ר גפן טמיר ותוכלי לראות חלק מהתיקים בהם נתתי את חוות דעתי ותוכלי להבין במה מדובר.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון19/10/2008
שלום רב, אם אני עובד בתור ברמן בעמידה כל הזמן, וכעת נהיו לי כאבים ברגלייים באופן תמיד, אני יכול לתבוע את בעל הבית של הבר בו אני עובד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת ברמן
ד``ר טמיר גפן19/10/2008לירון שלום.
יש לי שאלה האים רופא מנתח יכול לתבוע בית חולים שעובד בו שעובד בעמידה שעות רבות בזמן הניתוחים?
לדעתי לפני הכול תבדוק מה סיבת הכאבים והאים יש מקום לטפל ולשפר את המצב. במידה והמקצוע לא מתאים למצבך הבריאותי תחליף אותו.
בהצלחה. ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת המלצה טרום ועדה רפואיתענת15/10/2008
אני עובדת הוראה 30 שנה. מזה שנתיים עובדת חצי משרה ע"ח חופש מחלה. יותר מכך משרד החינוך לא יאשר למרות עוד מאות ימי מחלה צבורים וישלח אותי לוועדה רפואית. אני סובלת מ כאבי גב ורגליים-2 פריצות דיסק א.א.ג –בצקות במיתרי הקול וצרידות –המלצה לחצי משרה. עיניים- גלוקומה,יובש וצניחת עפעפיים תת פעילות בלוטת התריס-לא מיוצב לאחרונה קשרית שגדלה-בטיפול כף הרגל-נקבע תור לניתוח PLANTAR FASCIITIS. כשאגיע לועדה אגיש מכתב הרפואי של הרופא המקצועי בכל מחלה. האם יש לך המלצות נוספות לעמידה בפני הועדה כדי למקסם את חוות הדעת וקביעת אחוזי הנכות שלהם? האם יש צורך באיש מקצוע כלשהו שיעמוד יחד איתי בועדה? בתודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדה רפואית
ד``ר מרק-אלן לוי16/10/2008שלום
אין צורך ביועץ אך לא ברור לי מה סיבת הוועדה אם כבר אושר לך חצי משרה . את רוצה לצאת לגמלת נכות? לפי הממצאים המוצגים בסיכום שלך ומבלי שפרטת את עיסוקך המדויק נראה כי יש סיכוי טוב לצאת לגמלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה רפואית
ענת16/10/2008תודה על תשובתך. אני עובדת כגננת חצי משרה בהמלצת הרופא התעסוקתי. זו השנה השניה שאני מחדשת את אישור הרופא התעסוקתי-שנותן אישור למשך שנה. סביר להניח שמשרד החינוך לא יתן לי להמשיך בהסדר זה ואז יזמן אותי לועדה רפואית. כדי לממש את יתרת ימי המחלה שלי אני צריכה שהם יפסקו אחוז נכות גבוה. כמה לדעתך על סמך המחלות שציינתי יכולים לפסוק לי בוועדה? תודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה
ד``ר מרק-אלן לוי16/10/2008במדינה כמו במגזר פרטי אין קשר בין אחוזי ניכות וניצול ימי חופש מחלה . במגזר פרטי עלך לנצל את כל ימי מחלה כדי לזכות בנכות במדינה זה לא קשור. אם רופא תעסוקתי יחשוב שאת בלתי כשירה לעבודתך והוועדה תקבל את הקביעה את יכולה לקחת מחלה עד תום הימים (מוסיף בוותק ואז בפנסיה) או לממש חלק מן הימים בכסף. לגבי אחוי נכות המגיעות לך בלי בדיקה אין תשובה רלוונטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדות רפואיות
ד``ר טמיר גפן16/10/2008שלום רב!
יש לך מספיק בעיות רפואיות. ועדת משרד הבריאות תבדוק את מצבך הרפואי ותתן את המצצותיה לגבי פרישה וגם לקבי אחוזי נכות. כמו כן יש לך ותק של 30 שנה אך לא ברור בת כמה את. לגיל יש משמעות כמובן.
לגבי אחוזי נכות בועדה יושבים מספר רופאים ובהתאם לבעיות ומגבלות יקבע אחוזי נכותך.
בכדי למקסם אחוזי נכות נעזרים בחוות דעת רפואית בה רופא מפרת את בעיות הרפואיות של העובד וגם נותן הערכה של אחוזי נכות ומגבלות התפקודיות.
לפעמים נעזרים בעו"ד כאשר מופעים בועדה ולעיתים רחוקות אף ברופאים מטעמם עם כי עסק זה די יקר.
מכל מקום שהיה לך בהצלחה!!!
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר טמיר גפן וד"ר מרק אלן לוי-תודה
ענת16/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאסבסטroni15/10/2008
רצעע לדעת מה הסטטיסטיקה לגבי חשיפה תעסוקתית לאסבסט ךךבין המחלות הסרטן יותר נכון מה הסיכון לאדם שנחש תסוקתית לאסבסט לחלות בסרטן תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיסטיקה
ד``ר מרק-אלן לוי15/10/2008אין תשובה לשאלתך היות וכדי לחשב סיכון צריך לדעת רמת החשיפה וזמן חשיפה. עובד שנחשף לרמות גבוהות של סיבי אסבסט במשך 20 שנה נמצא בסיכון יתר לאומת עובד שנחשף שנה לרמות נמוכות. עקרונית בארץ מאז שהמפעל בנהריה נסגר אין עובדים חשופים לאסבסט באופן מעותי פרט לאלו שמפרקים לוחות אסבסט ישנים (בפיקוח קפדני עקרונית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסבסט
ד``ר טמיר גפן15/10/2008שלום רב.
הדבר תלוי ברמת החשיפה, לעוצמת החשיפה ולזמן החשיפה. כמו כן דבר תלוי האים היה ברקע עישון ועוד.
אין תשובה חד משמעית.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במקום של חומרים מסוכניםאורן12/10/2008
שלום רב אני עובד מזה שנה בתחנת מעבר לחומרים מסוכנים במקום יש ריחות חריפים מאוד שעם הזמן לומדים להתרגל אליהם האם הריחות או עבודה במקום מסוג זה יכולה לפגוע לי בבריאות באיזשהו אופן אודה על תשובה במהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה במקום של חומרים מסוכנים - תגובה
ד``ר טמיר גפן24/12/2014מפנייתך לא ניתן להבין כלום!!
חומרים מסוכנים - מה זה? יש לחומרים אלו שמות?
יש לא מעט חומרים בעלי ריח לא נעים אך אין בהם שום סכנה.
לא ניתן לענות לשאלה שמנוסחת בצורה שכזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת גם
אורן12/10/2008האם יש אחוז תחלאוה גבוה במקומות מסוג אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחלואה גבוה.
ד``ר טמיר גפן12/10/2008השאלה לא לעניין. בלי פירטי שמות של החומרים, ריכוזים של החומר ופרטים נוספים אין על מה לתת תשובה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים מסוכנים
ד``ר מרק-אלן לוי12/10/2008חסרים פרטים רבים לגבי החומרים סוג כמות אופן החשיפה כדי לתת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפזר חום ומכשיר למינציה
שושי24/12/2014דר נכבד שלום
ברצוני לדעת אם:
א. שימוש במפזר חום באמבטיה פולט חומרים מסוכנים מהפלסטיק לנשימה בגלל חימומו?והאם זה נצמד לבגדים?
ב. האם שימוש במכשיר למינציה ,הצמדת הניילון לדף פולט חומרים מסוכנים לנשימה?
ג. האם ישיבה ממושכת על כסאות גבוהים מפלסטיק קשיח ,פולטים חומרי פלסטיק לבגדים בשל חום הגוף?
ד. האם כפכפי גומי של חברה איכותית מפרישים חומרי גומי כתוצאה מלבישתם עם רדליים חמות לאחר שטיפה במים חמים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריחות חריפים
ד``ר טמיר גפן12/10/2008שלום רב!
ריחות חריפים לא תמיד מלמדים על ריעילותו של החומר. ישנם לא מעט חומרים ללא ריח אך רעילים מאוד. לדוגמה בים המלח אנשים ישבים בבריחות גופרית וריח לא הייתי מגדיר כנעים אך אין הריח זה גורם לנזק בריאותי. ניתן לפרט עוד מספר דוגמאות.
חשוב לדעת מה שמות של החומרים ולבדוק מול מעסיק האים בוצע במקום אי פעם ניטור סביבתי והאים נבדקו ריכוזי חומרים באוויר.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחומרים הם
אורן12/10/2008חומצות שפכים למינהם חומרים אורגנים למינהם אין לי מושג מי מהם גורם לריח שכן בדרך כלל הכל מגיע סגור בחביות השאלה שלי היא כללית האם ידוע לכם על ריכוזי תחלואה גבוהים במקומות שמשמים כתחנת מעבר לחומרים מסוכנים לתת ריכוזי חומרים אני לא יכול לתת אני רק נהג ואין לי מושג בכימיה או דברים מהסוג הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונהאור11/10/2008
לפני כמעט חודשיים בשבת בעלי נפצע כשרכב על האופניים ונפל, נגרם לו חתך עמוק במפשעה.לאחר שתפרו את החתך במיון הוא אושפז ליומיים ושוחרר.5 ימים לאחר מכן התעלף מספר פעמים ואושפז ובבית חולים גילו dvt באותה רגל ותסחיף ריאתי.השתילו מטריה לאחר חשד לתסחיף נוסף. יום לאחר הוצאת המטריה התגלתה טרומבוזה חדשה ברגל באותו וריד דרכו הוציאו את המטריה. כמובן שכל התקופה הזאת הוא מקבל תרופות מדללות דם וימשיך לקבל קומדין במשך שנה..הוא לא עובד מאז הנפילה מהאופניים. הוא עדיין חלש לאחר כל הארועים האלה ולא חזר לעצמו. בעבודתו הוא טכנאי שרות למכונות והעבודה כרוכה בנסיעות ועבודה פיזית במשך שעות ארוכות. לרוע המזל הוא עבד במקום העבודה הנוכחי פחות משנה לפני התאונה כך שלא נצברו לו זכויות להרבה ימי מחלה. יתכן ובשלב ראשון יוכל לחזור לעבוד מספר שעות ביום, אולם לפי הבנתי המעביד לא חייב להסכים לכך.הרופאה בקופת חולים שלחה בקשה לתור לרופא תעסוקתי.שאלתי :בהנחה שהרופא התעסוקתי יקבע שהוא יכול לעבוד במשרה חלקית בלבד בשלב זה ,הרי הקביעה איננה מחייבת את המעביד להעסיק אותו במישרה חלקית. אם כך מה התועלת בפניה לרופא תעסוקתי? אודה להתיחסותכם למצבו התעסוקתי לאור שרשרת הארועים שהתרחשה כאשר מדובר על תאונה שאיננה תאונת עבודה ולא תאונת דרכים.כמו כן האם יש לו זכות לתבוע את הביטוח הלאומי ו/או קרן פנסיה עבור הימים שנעדר מהעבודה . בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה
ד``ר מרק-אלן לוי12/10/2008שלום
לבעלך אין זכויות הזכות הנשאר הינה לתבוע את הביטוח הלאומי לנכות כללית כאשר בגלל התאונה ההשתכרות שלו נפגעה ביותר מ50% למשך 3 חודשים. גם את קרן הפנסיה אפשר לתבוע על ניכות חלקית זמנית ולכן חשוב קביעתו של הרופא התעסוקתי בשני האופנים.
האם יש בעיה בוריד הרגל לאחר התאונה? האם יש לו בעיה מולדת בקרישת הדם? כי גם טיפול בקומדין לזמן קצוב או לצמיתות יכול להוות בעיה לפי טיב העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור שעות עבודהאפי11/10/2008
שלום רב , אני חולה במחלת ריאות חסימתית . יש לי קשיי נשימה במאמץ קל יחסית . בכדי לבדוק אם ניתן לבצע שיקום נשימתי נשלחתי לביצוע בדיקת לב ריאות במאמץ להלן תוצאות הבדיקה :| סיבולת מאמץ ירודה במידה בינונית עד קשה לפי vo2 max =45%מהצפוי שהם 10.6 מ"ל ק"ג דקה . סיבת הפסקת מאמץ לחץ דם גבוה ואי יכולת להמשיך . התגובה הקרדיווסקולרית לא ניתן לקבוע במדויק סף אנארובי נראה כסף בגבול הנמוך של הנורמה הדופק המירבי שהושג היו 128 דקה =75% מהחזוי הדופק החמצניהמירבי היה 61% מהחזוי . לחץ דם גבוה במנוחה ובמאמץ אף היגיע 253 130 אקג במאמץ ללא הפרעות קצב או שינויים אסכימיים . תגובה נשימתית הרזרבה הנשימתית תקינה כ-59 . חילופי גזים האקיוולנטים הנשימתיים גבוהים מאד וכמעט ולא יורדים במאמץ . אוורור יתר קל במנוחה ובמאמץ סטורציה תקינה . דיון וסיכום כושר המאמץ ירוד במידה בינונית עד קשה המגבלה היא קרדיווסקולרית ההפרעות בחילופי הגזים מרמזים לקיומה של מחלת כלי דם ריאתיים כגורם מגביל. גורמים נוספים יתר לחץ דם ומשקל . לפני הבדיקה לקחתי3 שאיפות של וונטלין .ללא ידיעת הרופא גילו לאחרונה לחץ דם ריאתי 55 ואיבדתי לאחרונה הכרה . מבקש לדעת בבקשה אם ניתן לקבל הסבר האם בעייתי היא לבבית או ריאתית או שניהם ?. האם על סמך בדיקה תוצאות בדיקה זו ניתן לקצר שעות עבודה לצמיתות ?. בעבר עבדתי עבודה משולבת קצת פיזי וקצת משרד כיום בעיקר משרד עלי לציין שאני עובד כבר 6 שנים בחצי משרה .ובכל חצי שנה אני מקבל אישור נוסף . בתודה מראש אפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור שעות עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי12/10/2008לגבי הסברים על טיב מחלתך תעגכש לרופא שלך עם כי כנראה התחלת עם הריאותוהמשחת עם הלב .
לגבי שעות מקוצרות בעבודה משרדית כאשר אתה עובד רק חצי משרה? לא נראה לי כי יש הצדקה לכך.גם שזה פוגע בהשתכרות שלך (אגב לא מסרת לנו מה אתה עובד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור שעות העבודה.
ד``ר טמיר גפן12/10/2008אפי שלום רב!
אתה מוסר תמונה חלקית בלבד ועל יד בדיקה בודדת לא ניתן לקבוע דבר.
לגבי תוצאות הבדיקות יש לדבר עם מומחים בתחום ולבקש הסברים. לא ניתן על סמך בדיקה בודדת לקבוע אבחנה. באופן כללי ניתן ללמוד שישנה בעיה ריאתית מסויימת שגורמת ללחץ ריאתי מוגבר וכתוצאה מכך גם לקוצר נשימה במאמץ קל.
אני מבין שאתה עובד יום עבודה מקוצר בהמלצת רופא תעסוקתי. בדרך כלל לא נותנים המלצות לצמיתות כבעיות רפואיות לרוב ניתנות לפיתרון ויכולות להיות הפיכות.
בהצלחה בבירור הרפואי ובטיפול. י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
אפי13/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה בעבודה הנוכחיתרוזי09/10/2008
שלום רב, אני חולת טרשת נפוצה ועובדת כבר 9 שנים במעבדה רפואית, אני עובדת עם כימיקלים קשים כמו:פורמלין,קסילן. יש לי הרגשה שחומרים אלה רק מרעים את מצבי. מה גם שכבר קשה לי לעמוד על הרגליים ולכן,אני יושבת יותר ובאה במגע ישיר יותר עם החומרים כתוצאה מהישיבה. שאלתי היא:אם רופא תעסוקתי קובע שמקום העבודה הנוכחי מזיק ואינו מתאים לי, האם אני זכאית לפיצויים מטעם המעביד בגין עזיבה של העבודה עקב חוסר התאמה העלול להזיק לבריאותי? בתודה מראש, רוזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרישה מסיבה רפואית
ד``ר טמיר גפן10/10/2008שלום רב!
רופא תעסוקתי יבדוק האים ישנה הידרדרות במצבך הבריאותי. אים החומרים איתם את עובדת יכולים להזיק או להחמיר את מצבך הבריאותי.
במידה רופא יקבע שמסיבה בריאותית את לא מסוגלת להמשיך לעבוד בעבודתך וימליץ על הפרישה לדעתי מגיעה לך פיצוי עבור שנות עבודתך. יכול להיות רופא ימליץ על קיצור שעות העבודה או מגבלות רפואיות אחרות בהתאם לממצאים.
בכבוד רב ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבצפריר יפה07/10/2008
שלום, אני סובלת שנים רבות מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים ובחצי שנה אחרונה ללא שליטה בסוגרים, בבדיקת אם.אר. איי. פריצת דיסק 4-5 L מולטילוול ספיינל סטנוסיס, אני מועמדת לניתוח גב, שאלתי היא-האם ניתן לקצר שעות עבודה לתקופה מוגבלת או עד אחרי הניתוח מפני שישיבה ממושכת בעבודה מאוד קשה לי ואני נעדרת הרבה מהעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור יום עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי07/10/2008שלום ,
בהחלט יש אפשרות לקבוע יום עבודה מקוצר לתקופה ולפעמים לצמיתות.
עלייך לפנות לרופא תעסוקתי של קופת החולים עם הפניה של הרופא המטפל\ולחילופין לרופא תעסוקתי באופן פרטי אך שיתכן שהמעביד וקרן הפנסיה (שישלם לך את השעות החסרות כחופש מחלה) יעדיפו קופת חולים.
שיהיה לך ניתוח מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור יום עבודה
ד``ר טמיר גפן07/10/2008שלום!
יש לפנות לרופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים והרופא יחליט בהתאם לממצאים.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אובדן כושר עבודהמירון04/10/2008
שלום אני סובל מפרטס שזה דפורמציה קשה של ראש פרק ירך וגם מקוצר גפה של 2 ס"מ . זה מגביל אותי בעמידה ממושכת בהרמת דברים כבדים וכל מה שקשור לתזוזה של הרגל. כיום אני לא עובד עקב הבעיה . ברצוני לדעת איך לבדוק את אובדן כושר העבודה שלי ומה לעשות בהמשך. תודה: מירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי05/10/2008שלום
מחלת פרטס בהחלט יכולה לגרום למגבלות יחד עם זאת אם אתה לא עובד אתה לא זכאי לבדיקות ברפואה תעסוקתית בקופות חולים למיניהם.
לכן אתה יכול לפנות לביטוח לאומי לקבל נכות כללית, ובמידה ואתה אמור להתקבל לעבודה במשרה כל שהיא המעביד רשאי לשלוח אותך לרופא תעסוקתי כדי לוודא התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדן כושר עבודה
ד``ר טמיר גפן05/10/2008שלום רב!
בנוסף לתשובתו של העמית ברצוני להוסיף שבמידה ואתה זקוק לאישור עבור חברת ביטוח בשאלת אובדן כושר עבודה יש לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי אשר יתן הערכה של כשירות עבודתך בהתאם לתנאי הפוליסה ובהתאם למקצוע לפייו אתה מבוטח.
בכבוד רב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלב(בזנב) קרצינומה בפנקריאסמיטל20/09/2008
שלום ד"ר, אבי עבד מזה כ-30 שנה בתחנת דלק, האם כתוצאה מכך שבסביבתו נחשף לחומרים רעילים חלה במחלה ? לתגובה אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
ד``ר מרק-אלן לוי22/09/2008למיטב ידיעתי אין גורמים ספציפים ידועים לגבי הופעה של סרטן הלבלב. בתחנות דלק החשיפה שהייתה משמעותית הייתה בנזן שמזה מספר שנים כבר אינה קיימת עפ הורדת הריכוז של בנזן בדלק ובנזן לא גורם לסרטן הלבלב.
אני מאחל לאבא שלך החלמה וסבלנות כי הדרך לא קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הלבלב(בזנב
ד``ר טמיר גפן22/09/2008שלום! לא ידוע לי על קשר סיבתי בין עבודה בתחנת דלק ובין סרטן הלבלב.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)