מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדן חוש טעם וריחמאיר07/01/2009
בהמשך להודעה הקודמת לפני חודשיים אבדתי לחלוטין את חוש הטעם והריח בנוסף לשאר תלונות אם אני יבצע בדיקות דם ושתן למתכות כבדות כעט האם יש סיכוי למציאת ערכים חריגים חודשיים לאחר תחילת הבעיות הללו האם יש טעם להוציא כסף באופן פרטי לבדיקות אלה בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן חוש ריח
ד``ר טמיר גפן07/01/2009ישנם מספר סיבות ומנגנונים לאובדן חוש טעם וריח. קודם יש לעבור בדיקה מקיפה ע"י רופא א.א.ג. ורופא נוירולוג ובמידה ונשללות ביות רפואיות שיכולות לגרום למצב שכזה יש לחפש סיבה אחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בריאותית האם חשיפה?מאיר05/01/2009
שלום רב אני בן 47 מזה כחודשיים סובל מטעם מתכתי בפה אובדן חוש טעם וריח עוויתות ירידה במשקל מיחושי ראש ואוובדן תחושות וירידה קוגנטיבית אני מציין שלא עבדתי בשום מקום עבודה אני פרי לנסר בתרגומים מהבית לדעתי נחשפתי למשהו קשה באותה תקופה בעקבות מחלת אבי נטלתי לוריוון חצי כדור ביום קניתי את הכדורים בבית מרקחת בחיפה האם יכול להיות שהכדורים מזויפים והכילו חומרים כמו כספית או עופרת? לפני כמה שנים היו לי תופעות דומות אבל ברמה פחותה והצלחתי לצאת מזה אציין שלמדתי בשנה שעברה היסטוריה של המזרח התיכון בחיפה והפסקתי בגלל הבעייה הבריאותית האם יתכן שנפגעתי בכוונה ? הייתי במיון ברמב"ם בוצעו בדיקות דם כלליות שהייתי יום בפנימית ושוחררתי למרות שאמרתי לרופאה לבדוק כיוון של חשיפה למתכות /ואו לקרינה כרגע אני מנוטרל לא מתפקד מה עושים האם יש גוף שיכול לעלות על בעיות מן הסוג הזה? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריד בריאותית
ד``ר טמיר גפן05/01/2009שלום רב!
לפי דעתי יש לפנות לנוירולוג או פנימאי לבירור רפואי.
אני לא חושב שרופא תעסוקתי יכול לעזור לך משום שלא נחשפת לחומרים במסגרת עבודתך ואין אנו עוסקים בתופעות לווי של תרופות.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
היי אני מאובחנת מזה 5 שנים כחולה בתסמונת APLA אשמח לדעת אם מגיעות לי איזשהן זכויות סוציאליות או הקלות בביטוח לאומי, על סמך זה שהמצב לא צפוי להשתנות (כרוני) אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר apla
ד``ר מרק-אלן לוי04/01/2009שלום
הגורם הקובע בביטוח לאומי הינו מגבלויות ונכויות. אני מקווה שהתסמונת לא גרמה לך סיבוכים כרוניים ואם כך אין זכויות לנכות. אם לצערינו כן יש לך סיבוכים עקב תופעות של קרישיות יתר עם מגבלויות פיזיות יש מקום לתביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת אפלה
ד``ר טמיר גפן04/01/2009שלום !
תשובתו של ד"ר לוי בהחלט מספקת ואין לי מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתאתי31/12/2008
אני מורה מזה 20 שנה.אני סובלת ממיגרנות קשות מזה 3 שנים.אי לכך אני נמצאת שנתיים בחל"ת. המיגרנות תוקפות אותי פעם עד פעמיים בשבוע מלווה בטשטוש ראייה סחרחורות בחילות קשות. אני מטופלת אצל נוירולגית במגוון של כדורים שלא עוזרים לי.אני מתקשה לתפקד בחיי היומיום. הכדורים שאני לוקחת גורמים לי לתופעות לוואי של הקאות כאבי בטן לעיתים עילפון וחולשה נוראית. כמו כן אני סובלת מכאבי גב תחתון .הכאבים מקשים עלי בתפקוד.אני מקבלת כדורי הרגעה וזריקות נגד כאבים העוזרים לתקופה קצרה. אני אמורה לחזור לעבודה בסוף שנה זו ואני חושבת לגשת לרופא תעסוקתי -כי אני לא מסוגלת לחזור להוראה במצבי זה.אני לא יכולה לעבוד בסביבת רעש ולחץ זה רק מחמיר את מצבי ואת התקפי המיגרנה. אני רוצה לפנות לרופא תעסוקתי. רציתי לדעת האם בגין מיגרנות ניתן לקבל אישור להורדה במשרה והאם ניתן לקבל נכות על מיגרנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרנה
ד``ר מרק-אלן לוי01/01/2009את יכולה לפנות לרופא תעסוקתי של קופ"ח (בהפניה של הרופא המטפל שלך או של הנוירולוג) הוא ייקבע מה כושר העבודה שלך על סמך חוות דעת של הנוירולוג, יכול להיות הורדת הקף המשרה אך אם את שייכת לעובדי מדינה תצטרכי לעבור וועדה רפואית בנציבות.
לגבי נכות עלייך לתבוע את ביטוח הלאומי בנכות כללית ואם מתרשמים שאכן יש מגבלות תפקודיות בגין המיגרנה תוכלי לקבל נכות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות ואי כושר
ד``ר טמיר גפן01/01/2009בגין מגרנות חזקות כפי שאת רושמת ייתכן ויקבע לך צמצום שעות העבודה ע"י רופא תעסוקתי בקופת חולים. הרופא יבדוק כל התיעוד הרפואי כולל תוצאות בירור בביטוח לאומי ויתן את המלצותיו. כמו כן ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלת נכות כללית בשאלת נכות בגין מגרנה קשה.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהאיילת31/12/2008
שלום רב, במהלך השנההאחרונה אני סובלת מאירועי ניתוק למספר שניות, כרגע אני עוברת סדרת בדיקות (חלקן באישפוז) על מנת לגלות האם מדובר באפילפסיה. בין אם כן ובין אם לאו לחץ וסטרס באופן חד משמעי משפיעים על תדירות האירועים. האם עזיבת מקום העבודה מלחיץ (התפטרות ביוזמתי) יכולה לאפשר לי לחתום אבטלה עד שיתברר מה יש לי? אם כן איך עושים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר epilepsy
ד``ר מרק-אלן לוי01/01/2009שאלתך אינה נוגעת ברפואה .
את גם יכולה לנסות לקבל נכות זמנית מקרן הפנסיה אם זה רלוונטי.
עד כמה שידוע לי התפטרות לא מזכה אותך בזכויות אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר טמיר גפן01/01/2009שלום רב!
ככל שידוע לי התפטרות מעבודה לא מאפשרת קבלת קצבת אבטלה
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי30/12/2008
שלום רב, מה ההבדל בין מחלת מקצוע לתאונת עבודה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר טמיר גפן30/12/2008הי!
תאונת עבודה הנו אירוע תאונתי חד פעמי שהתרכש בזמן העבודה או בדרך לעבודה ומעבודה.
מחלת מקצוע - הנה מחלה שהתתחה או נגרמה כתוצאה מעבודה (לדוגמה חירשות או ירידה בשמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש מזיק או צרידות אצלר מורים).
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צואריעקב22/12/2008
שלום .עובד שנים בענף המיזוג כשכיר.ליפני 4שנים הובאה מכונה [לבדיקת נזילות סוללות קירור] מרים סללות במישקל 25 קילו לגובה 1.5 מטר.מאז לאחר שנה .כאבי צוואר שאנים חולפים.גם לאחר מתיחות צוואר.בנוסף מקרין לרגל ימין מעל הברך בחלק האחורי .מה בעתך דר.האם יש קשר.לאופן הפעולותשאני מבצע לכאבי הצוואר .אגב מרים בסדר גודל 150 סוללות ביום ...בתודה ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר טמיר גפן23/12/2008שלום ישראל / יעקב.
דבר ראשון לבדוק מה הגורם לכאבים בצוואר ולהקרנות לרגל. ייתכן ומדובר בשינויים דיסקוגניים או בעיה אורטופדית אחרת.
כמו כן יש חשיבות לנתונים אישיים שלך. לדוגמה להרים 25 ק"ג לאיש שבעצמו שוקל 65 ק"ג לבין אחד שבעל מבנה גוף ונתונים של שוורצנגר.
במידה וכאבים החלו לאחר השהירמתה משא כבד מסוים הרי שמדובר בתאונת עבודה. לגבי קשר סיבתי בשאלת מחלת מקצוע או מיקרוטראומי דבר דורש בדיקה מעומקת של כל הנתונים וכל הממצאים כולל ממצאים בדיקות הדמיה וקבלת חוות דעת מנומקת ומבוססת.
בכבוד רב ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעהלב21/12/2008
אני עובד כנציג שירות כבר תקופה של 6 שנים, ולאחרונה אני סובל מכאבי אוזניים. אבל כאבים חיצוניים כתוצאה מהלחץ של האוזנית. אני צריך ללכת לרופא תעסוקתי. שאלותיי הן: 1- האם הוא יכול לתת המלצה לעבור תפקיד? 2- האם שיחה אצלו עלולה לגרום לפיטוריי? 3- האם הוא מדווח כל פרט ופרט למקום העבודה שלי? תודה רבה על העזרה.
ד``ר טמיר גפן21/12/2008שלום!
להערכתי תחילה תפנה לרופא א.א.ג. בכדי לבדוק מה הסיבה לכאבי אוזניים.
רופא תעסוקתי יכול להמליץ גם על אוזניות רכות יותר.
בהתאם לממצאים רופא תעסוקתי יכול להמליץ על שינוי תפקיד. שיחה אצל רופא לא סיבה לפיטורין. במידת הצורך רופא כן מדווח על פרטים הנחוצים ועל הממצאים למעסיק וגם נותן המלצות בהתאם לממצאים. בעקבות ההמלצות המעסיק יכול כן לפתר אותך.
בכבוד רב ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות צמיתה והוראהסימה אופיר18/12/2008
אני אישה בת 40 העובדת כמורה בביס זה מס' שנים. אני ימנית ורוב העבודה שלי היא עם יד ימין. כתוצאה מתאונה שייתה לי בילדות יש לי נכות צמיתה ביד ימין עם מגבלות רבות בתנועה, חוזק היד לעומת יד שמאל ועוד דברים שאיני יכולה לעשות. הנכות בולטת לעין. לאחרונה יש החמרה במצבי עם היד מה שגורם לי לתפוקה נמוכה יותר הן בעבודה והן בעבודות הבית. היד מתעייפת ויש לי כאבי צוואר ויד כתוצאה מהמאמץ ולעתים היד נרדמת. אני רוצה לבדוק את האפשרות להפחית בשעות העבודה הנכות שנקבעה לי לפני יותר מ-10 שנים ע"י בט"ל היא 20% לצמיתות. מה אני יכולה וצריכה לעשות? תודה - סימה
ד``ר טמיר גפן18/12/2008שלום!
תפני לרופא תעסוקתי בשאלת קיצור שעות העבודה.
בהצלחה! ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי21/12/2008העניין טיפה מורכב יותר היות ומדובר בנכות כללית (לא בעבודה) את יכולה לקבל קיצור שעות עבודה אצל רופא תעסוקתי זה יילקח מהחופש מחלה שלך. להערכתי את צריכה לבקש החמרה בביטוח הלאומי נכות כללית, או לחילופין אך מסורבל יותר לתבוע ביטוח לאומי תאונת עבודה.מחלת מקצוע על החמרה בגין עבודתך (ידרש הרבה הרבה זמן סבלנות חוות דעת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחת בעבודה וטיפולי פוריותקרן16/12/2008
ערב טוב, לפני כחודש עברתי גרידה בשבוע 21, עקב צוואר פעור וקרומים חשופים. אני עובדת במקום עבודה ציבורי מאוד לחוץ, תורים ארוכים במקביל לטלפונים אינספיים ומס' מטלות רב בנוסף. ומרגישה שאני בלחץ תמידי בעבודה. שאלתי היא, מכיוון שזהו הריון שהושג לאחר שנים של טיפולים ומכיוון שאני צריכה לחזור לטיפולים נוספים. חשוב לי לנטרל את כל ההשפעות שיכולות להשפיע לרעה על ההריון הבא. הרגשתי היא שהלחץ בעבודה לא מיטיב עימי בתקופה זו. במידה ואני ניגשת לרופא תעסוקתי האם הוא יכול לתת לי איזושהי אסמכתא רפואית שאוכל להציג למעסיקיי על מנת שיעבירו אותי למקום עבודה עם סביבה רגועה יותר ועם אלו הפניות עלי לגשת לרופא? תודה
ד``ר טמיר גפן16/12/2008שלום!
לא ניתן לתת תשובה חד משמעית. דבר תלוי בהתרשמותו של רופא תעסוקתי ממקום העבודה ומעומס ואפשרויות העסקתך בעבודה אחרת.
בכבוד רב ד""ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ומתח
ד``ר מרק-אלן לוי18/12/2008בנוסף לשובתו של דר' גפן בעינייני הריון רופא נשים הינו הקברניט ואם אין כל המלצה מבוססת מצידו לא תוכלי לקבל המלצת של מקום עבודה אחר. גם לגבי שעות העבודה רק רופא נשים יכול להחליט שמדובר בהריון בסיכון ולהורות על ירידת משך העבודה או הפסקה. הכי טוב זה מעסיק שיבין אותך ונמתחים שלך ושבהבנה הדדית אתם תמצאו פיתרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה קודמת 2יוליה15/12/2008
האם קיים פרק זמן שמחוייב אליו המעסיק מאז קבלת חוות דעת של רופא תעסוקה עד להחלטה לגבי מצב העבודה- המשך או פיתורין, אם כן מהו? תודה.
ד``ר טמיר גפן15/12/2008הי!
שאלה זו יותר לעו"ד בתחום דיני עבודה. ככל שאני יודע במידה והמלצה קבוע תוך תקופה קצרה המעסיקים נונים המענה. המעסיק לפעמים מפנה את את העובד להערכה חוזרת או להפנות להערכה מתאמו או בודק אפשרות שכזו או גם ממתין תשובה מועדת קרן פנסיה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה קודמתיוליה15/12/2008
האם אני מחוייבת ללכת לועדת מבטחים? תודה
ד``ר טמיר גפן15/12/2008הי!
את לא חייבת שום דבר לאף אחד אך במידה והמעסיק מפנה אותך לועדה מקובל ללכת לועדה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה- העברת תפקידיוליה15/12/2008
שלום, במקום העבודה, בית אבות, נאמר לי כי עלי לגשת לועדה של מבטחים על מנת שהועדה תחליט האם אני יכולה להמשיך בתפקיד, ואם יוחלט על פיתורין ע"י הועדה לקבוע את גודל הפיצויים, השאלה האם מבלי לגשת לועדה אני יכולה לדרוש לפותורין, האם זו חובה לעבור ועדה וחוות דעת של רופא תעסוקה לא מספקת (עבודה מותרת עד הרמת משקל 5 ק"ג) ואיפה ניתן לקבל יעוץ פרטי בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדות רפואיות.
ד``ר טמיר גפן15/12/2008שלום,
מקום העבודה יכול להפנותך לקרן פנסיה במקרה שלך למבטחים. הועדה תחליט האם את יכולה לעבוד באופן כללי לכל עיסוק מתאים ולא לא קובעת את כשירותה לתפקד בתור מטפלת בקשישים. הועדה לא מחליטה על פיתורין ואת גודל הפיצויים. במידה ורופא תעסוקתי קבע שאת לא מתאימה לתפקיד או המעסיק לא מסוגל לעמוד במיגבלות שקבע הרופא את יכולה לדרוש פותורין.
יעוץ פרטי ניתן לקבל אצל ער"ד בתחום דיני העבודה.
בהצלחה ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי כושר עבודהחנן14/12/2008
שלום. עברתי תאונת שהוכרה כתאונת עבודה ע"י המוסד לביטוח לאומי . לצערי הייתי באי כושר מלא 40 יום ועוד 75 יום באי כושר חלקי . המוסד לביטוח לאומי מסרב לשלם לי את כל התקופה בה הייתי באי כושר חלקי בטענה שלפי החוק הם משלמים רק עבור 91 יום. שאלתי : אל מי עלי לפנות על מנת שיכסה לי את כל ימי האי כושר שהייתי בגין התאונה ? האם הכיסוי של 91 הוא חוקי ? מה עלי לעשות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי15/12/2008החוק קובע כי עד 91 יום משולם דמי מחלה ע"ס תעודות רפואיות ומעבר לכך יש לפנות לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי או לשם קביעת נכות מלא (זמני או קבוע) או לקביעת נכות חלקית (זמנית או קבוע) אך רק הוועדה רשאית להחליט בנושא. עלייך לבקש מהרופא שנתן לך אישורים לכתוב בקשת הפניה לוועדה רפואית כדאי מאוד שתתציידי בתעודות המעידות על אי הכושר החלקי שלך .אם אין כל המלצה לאי כושר חלקי ואין כל תיעוד על כך ואת עצמאית תתציידי גם בהרבה סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי כושר
ד``ר טמיר גפן15/12/2008הקולגה שלי נתן תמונה די מפורטת בעניין אי כושר.
במידה וביטוח לאומי מסרב להכיר באי כושר חלקי ניתן תחילה לערער ובהמשך לפנות לבית דין לעבודה. כמו כן יש להעצתייד באישורים המתאימים לעניין אי כושר חלקי
בהצלחה. ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברגלארי14/12/2008
אישתי עבדה בטיפול בילדים שנים לפני כמה שנים במסגרת העבודה נוצרו ורדים שגרמו להתנפחות הרגל ולכאבים לאחר ביקור אצל רופא נאמר לה שהיא צריכה טיפול בזריקות קצף משהו כזה וגרב בנתיים היא סובלת מכאבים מרגל נפוחה מאד כרגע היא מקבלת דמי אבטלה היא בת 55 הופנתה לרופא תעסוקה שאלתי מה תפקיד רופא תעסוקה והאם מגיע לה נכות מביטוח לאומי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות
ד``ר מרק-אלן לוי14/12/2008דליות ברגל אינם מוכרות כמחלת מקצוע אלה במקרים בודדים . כאשר ישנה רק רגל אחת יש לחפש סיבה מקומית (רגל לאחר תאונה או בעיה אחרת). הטיפול הנחוץ תמיד הינו גרב אלסטי עם או בלי הטיפולים הנוספים (הזרקות או ניתוח). אם אשתך לא עובדת היא לא יכולה להגיע לרופא תעסוקתי של קופות החולים וכנראה נשלחה בפני רופא של לשכת התעסוקה כדי להעריך את כושר העבודה שלה והמגבלות.היות ולא בדקתי את הרגל של אשתך אינני יכול להגיד לך אם אתם זכאים או לא לנכות רפואית ובכל מקרה מדובר בנכות כללית וכדי לתבוע נכות כללית צריך להוכיח כי בגלל המחלה ההכנסות ירדו לפחות ב 50% במשך 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליות.
ד``ר טמיר גפן14/12/2008דלית ברגליים לא מוכרות ע"י ביטוח לאומי כמחלת מקצוע אצל מטפלות בילדים. משום שרעייתך לא עובדת יש לפנות לביטוח לאומי בשאלת נכות כללית וזאת בהתאם לחומרת המצב. במידה ומצבה לא מזכה אותה לקיצבת נכות יש לפנות ללשכת תעסוקה למוגבלים בשאלת התאמת עבודה למגבלותיה הרפואיות.
בהצלחה ד"ר גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)