פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוירופתיה - במערכת העצבים ההיקפית
    שוליבק
    21/03/2009

אני מורה בבית ספר יסודי - אני 20 שנה עובדת החסרתי רק בחופשות לידה או שהייתי חולה אני מאוד אוהבת את מה שאני עושה. אני סובלת ממחלת הסוכרת סוג 2 מטופלת באינסולין 4 פעמים ביום מזריקה כבר 10 שנים. בשנתיים האחרונות חלה הדרדרות ואני לא מאוזנת יש לי קושי בלאזן את עצמי , אני בלחץ בעבודה לא אוכלת בצורה מסודרת... כמו כן בבדיקת EMG גילו שיש לי ניורופתיה - ברגלים ובידיים. אין צורך להסביר ולתאר את הכאבים שאני חשה .תחושות של הירדמות האיבר ו"אי הרגשתו" לכאורה, תחושות "שריפה" בעור, דקירות והרגשת נימול תחושות של קור וחום. הרופא המטפל נתן לי כדורים אולם יש להם תופעות לוואי כמו: סחרחורת, עייפות, בחילות.. אני סובלת כבר 3 שנים מבעיה בשורש כף היד - התעלה הקרפלית האורתופד המליץ לי על ניתוח ואני עדיין שוקלת אם לבצע או שכבר נוצרה בעיה של הנוירופתיה ואי אפשר לנתח. כאשר אני כותבת על הלוח מאוד קשה לי. ניסיתי לפתור את הבעיה ע"י מחשב נייד וברקו אני מקלידה את כל המשימות ומקרינה על מסך לתלמידים, אולם גם ההקלדה במחשב מעייפת וכואבת. האם לאור מצבי אוכל לפנות לרופא תעסוקתי רק כדי להוריד שעות ? מה עליי לעשות??????????? תודה מראש על תשובתכם. שולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוירופטיה

ד``ר טמיר גפן
    21/03/2009

הי!
    מחלה זו מוכרת בקרב חולי סוכרת.
    ישנם סוגי נוירופטיה שונות. אצלך ישנה גם נוירופטיה סוכרתית וגם תסמונת תעלה קרפלית שנובעת מלחץ שנוצר על עצב מדיאלי בשורש כף יד.
    תסמונת תעלה קרפלית אפשר לנתח ולרוב במידה ומצב לא בלתי הפיך פותרים את הבעיה. בדרך כלל הנימול והרדמויות יותר בשעות לילה. טיפול ניתוחי יכול לשפר גם את תפקוד ביתי הרי גם בבית יש מחב מיטבח וכו'.
    לגבי רגליים ישנם מספר תכשירים שניתן לקבל דרך נוירולוג או דרך מרפאת כאב. כמובן חשוב לאזן את הסוכרת. במידה וחוסר איזון נגרם מלחץ עבודה ניתן לפנות לרופא תעסוקתי אשר איבחן דרכים להפחתת עומס. יתכן שגם הפחתת שעות העבודה יכול לעזור לך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופתיה ו תסמונת קרפלית

ד``ר מרק-אלן לוי
    22/03/2009

שלום
    שתי הבעיות ידועות אצל חולים סכרתיים.
    אפשר לקבל הקלות אם כי יש לקחת בחשבון כי זה על חשבון חופש מחלה (ויש לך הרבה) . וזה יידרוש אישור בנציבות שירות המדינה, כלומר תעברי לפני וועדה רפואית (לא בעיה).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי "בקע"
    אלה
    21/03/2009

שלום . אני עובדת בבית אבות כמטפלת 5 שנים . יש לי בקע תבורי .. כבר הרבה שנים (עוד לפני שהתחלתי לעבוד). לאחרונה החמיר מצבי ויש לי קושי בתפקוד. הגעתי לרופא תעסוקתי שבו הוא קבע כי לא אוכל להמשיך בעבודתי כמטפלת. הודעתי למעסיק שלי על כך . ואמרתי לו שאני לא אוכל להמשיך לעבוד אצלו. הוא אמר לי "אני לא מתייחס למכתב הזה בכלל, את לא עודת אצלי קשה " ואני לא משלפ לך פיצויים ... אם תעזבי זה יהיה מרצונך . ועוד טען ....שהגעתי אליו כבר אז היה לי בקע . השאלה שלי היא כזאת: האם הוא יכול להתעלם ממה שקבע רופא תעסוקתי? האם לאור העובדה שהגעתי עם בקע .. אבל מצבי החמיר עם השנים , הוא יכול שלא לשלם פיצויים? תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי "בקע"

הוספת תגובה

• בקע

ד``ר טמיר גפן
    21/03/2009

הי!
    כלל לא חשוב האים הבקע היה לך לפני תחילת העבודה.
    חשובה קביעה של רופא תעסוקתי. במידה והרופא קבע שאת לא כשירה והמעסיק לא מוכן לקבל את קביעתו את יכולה לפנות לבית דין לעבודה.
    בצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור חזרה לעבודה
    דוד
    19/03/2009

שלום.בקרוב כנראה אצטרך לעבור ניתוח וקיבוע בגבי עקב פריצת דיסק צווארית.והשאלה היא אם המנתח יכתוב לי מכתב שמבחינתו אני כשיר להמשיך ולעבוד בתפקידי ללא מגבלות לאחר הניתוח וההחלמה ,יש מצב שאתם לא תתיחסו כלל למכתבו?ואיזה אישורים וממי, אצטרך להציג בפני רופא תעסוקתי לפני חזרתי לעבודה?(אני עובד בכיבוי אש )תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אישור חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• כושר

ד``ר מרק-אלן לוי
    19/03/2009

בהחלט דעתו של הרופא המקצועי חשוב ויש סבירות גבוה ה שהיא תקבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה לעבודה

ד``ר טמיר גפן
    19/03/2009

הי!
    קודם כל בהצלחה! והחלמה מהירה ומלאה.
    כושר עבודה נקבע בהתאם לתפקיד ובהתאם לממצאים שלאחר הניתוח. אנו מתחשבים בהמלצת הרופא מקצועי תוך התייחסות לדרישות התפקיד. הרי אורטופד לא מכיר את העומסים וסוגי פעילות של הכבאי. כמו כן רופא תעסוקת בודק כל האפשרויות העסקה מול המעסיק.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוראת רופא תעסוקתי-
    טלי כהן
    19/03/2009

שלום רב, עקב נפילה במקום העבודה, נגרם לי שבר בכתף ונזק עצבי למקלעת הצווארית (רדיקולופתיה). רופא תעסוקתי קצב לי 6 שעות עבודה במקום 8. אני עובדת כמזכירה/מנהלת חשבונות מעבידי מבקש כי אעבוד מ: 10:00-16:00 אך אני מעוניינת להתחיל מ-08:00 בבוקר עד 14:00 משום שאלו השעות "הטובות" שלי-ככל שחולפות השעות הכאבים בכתף ובעמוד השדרה הצווארי מתגברים ואני מתקשה לשבת על כסא ולעבוד מול מחשב. שאלתי-האם המעביד יכול לכפות עלי את שעות עבודתי כרצונו, והאם רופא תעסוקתי יכול לתת לי אישור והוראה למעביד גם לגבי מועד השעות הרצוי? תודה רבה, טלי

לקביעת תור
    סגירה
    הוראת רופא תעסוקתי-

הוספת תגובה

• שעות עבודה

ד``ר מרק-אלן לוי
    19/03/2009

כאשר מדובר בשעות עבודה שיגרתיות אין לרופא תעסוקתי מה להוסיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצת רופא.

ד``ר טמיר גפן
    19/03/2009

הי
    רופא תעסוקתי קבע 6 שעות לכן אין אני רואה הבדל משמעותי לגבי תחילת שעות העבודה. הרי בתור מזכירה אין הבדל האים עבודה תתחיל ב 8:00 בבוקר או ב- 10:00 בבודר. להפך יש לך זמן לנוח בבוקר, להתרגן. והמעסיק יכול לבקש ממך להתחיל לעבוד בשעה 10:00 בבוקר.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס מדיאלי
    שלמה
    17/03/2009

מזה כחודשיים שאני בחופשת מחלה בעקבות צליעה ברגל וכאבים בברך לאורטופד הייה חשש לקרע במיניסקוס ושלח אותי לבדיקת MRIשאימתהאת האבחנה ואכן יש קרע במיניסקוס מדיאלי היום עדייןיש לי צליעהברגל וכאבים בברך והומלץ לי על ארטרוסקופיה בברך רופא המשפחההפנה אותי ליועץ תעסוקה של הקופה אני עובדבתור עובד כללי 9 שעותביום והיום אני לא רואה את עצמי חוזר לעבודה מה הייתה מייעץ לי

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס מדיאלי

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

ד``ר טמיר גפן
    17/03/2009

הי!
    ההמלצה כבר ישנה - אורטרוסקופיה.
    או במידה ויש במקום העבדוה אפשרות להעסיק בישיבה. רופא תעסוקתי יבדוק את האופציה השניה ככל הנרקא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגבלות

ד``ר מרק-אלן לוי
    17/03/2009

אין מה להוסיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך פניה לרופא תעסוקתי
    איתי
    16/03/2009

שלום רב, אשמח לקבל תהליך פניה לרופא תעסוקתי לפני קבלת עובד לעבודה. בברכה איתי

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך פניה לרופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• קבלה לעבודה

ד``ר טמיר גפן
    16/03/2009

הי!
    בדרך כלל המעסיק מפנה עוב חדש לבדיקות רפואיות לפני קבלה לעבודה ובמכתב מפורט את טיב ואופי העבודה שהעובד צריך לעסוק בו. כמו כן הרופא דורש סיכם מידע רפואי מרופא המטפל. כמו כן בהתאם לסוג העבודה רופא מבקש בדיקות אלה ואחרות בהתאם לדרישת חוק במידה ועובד מתחיל לעסוק בעבודות המחייבות פיקוח רפואי מסודר.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    זקוקה לעזרה
    15/03/2009

שלום רב. רציתי לדעת מה מס' ימי המחלה המקסימלי שרופא משפחה יכול לתת, האם רופא תעסוקתי יכול להמליץ על המשך ימי מחלה? עד כה קבלתי מרופא משפחה חודש ימי מחלה בשל מצב נפשי שמשליך גם על מצבי הפיזי ( אני בהריון בחודש שישי). אני מטופלת ע"י פסיכיאטר פרטי שהמליץ על מנוחה ממושכת לאור מצבי והלחץ הרב בו אני חשופה במקום עבודתי. מה עלי לעשות בתום ימי המחלה? לא נראה לי שאהייה מסוגלת לחזור מצבי הנוכחי לעבוד.

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• חופשת מחלה

ד``ר טמיר גפן
    15/03/2009

הי! בקופות שונות נהוג לתת חושפה מחלה בצורה שונה.
    בדרך כלל רופא משפחה יכול לתת ימי מחלה בהתאם למצב בריאותו של המטופל ובהתאם לאישור של פסיכיאטר או רופא מנהל מרפאה.
    רופא תעסוקתי לא עוסק בחופשי מחלה וקובע רק כשירות עבודה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות סיטי בהמשך להודעה צליפת השוט
    דנה
    14/03/2009

שלום רב, קיבלתי אישור לעשות בדית סיטי ולהן תוצאותיה: " הודגמו שינויים ניווניים דיסקליים עם היצרויות של מרווחים בין חוליתיים. בגובה C-3-C4 , C4-C5, C6-C7 הודגמו בלטי דיסק מרכזיים אחוריים עם לחץ קל על השק הטקלי. שומן אפידוקלי שמור, מפרקים הפאצטלים ותעלה ספינאלית ללא סטיות. בגובה C-5 -C6 הודגם בלט דיסק מרכזי קל עד בינוני עם הופעה של זיזים גרמיים מרכזייים ולחץ בינוני על השק הטקלי. שומן אפידורלי בגובה זה שמור. מפרקים הפאצטלים ואונקו וורטרבלים ותעלה ספינאלית הגרמית הודגמו ללא סטיות" שאלותיי: מה משמעות תוצאות הבדיקה, והאם יש מה לעשות מבחינת הטיפול למעט פזיוטרפיה? האם המצב יכול להחמיר? האם זהו ממצא אורטופדי? תודה דנה

הוספת תגובה

• CT צוואר

ד``ר טמיר גפן
    14/03/2009

הי!
    לדעתי התבלבת לגבי פורום! מדובר בפורום לרפואה תעסוקתית ולא לרדיולוגיה אבחנתי או אורטופדיה.
    לגבי טיפו- הטיפול נותנים לפי ממצאים קליניים ולא לפי ממצא רנטגני זה או אחר בעיקר בתחום עמוד שידרה. לגבי החמרה במצב. הרי בכל דבר או מצב הנתון יכול להיות חמור יותר או טוב יותר כמו ברפואה כך גם בכלכלה וכו. השאלה לא מה ממצאים בצילום אלה מה תלונות שלך ומה מפריעה לך. צילום CT זה רק בדיקת עזר.
    בי ובהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ד,רגפן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

הילה
    16/03/2009

כול מה ש מפריאה או כואב לך תידאגי ל תיעוד רפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר טמיר גפן-המשך שאלה
    שחר
    11/03/2009

ראשית תודה על המענה המהיר קראתי את פס"ד קרמר ואני די מזדהה איתו.. השאלה שלי האם רופא תעסוקתי מטעם קופ"ח מוסמך לתת חוות דעת בגין פגיעה מעבודה או שעליי לפנות לרופא תעסוקתי פרטי בנוסף? שנית, לגבי סודיות רפואית, אני עובד במקום פרטי ואני לא חתום כלפי המעביד על שום סודיות. מאידך, יש לי ביטוח מנהלים שם אני חתום על ויתור סודיות, האם זה נחשב? כלומר האם לזה התכוונת? רציתי לדעת מה אני צריך להביא איתי לרופא התעסוקתי של הקופ"ח (אילו מסמכים) האם עליי להביא איתי תוצאות בדיקות, סיכומי מחלה, והאם מלבד הרופא התעסוקתי של קופ"ח עליי לפנות לגורם נוסף כמו ביטוח לאומי? האם בעצם הרופא התעסוקתי מכוון אותי למי עליי לפנות על מנת להוכיח פגיעה מעבודה? שוב המון תודה על המענה שחר

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר טמיר גפן-המשך שאלה

הוספת תגובה

• עישון פסיבי

ד``ר טמיר גפן
    11/03/2009

הי!
    לגבי ויתור סודיות רפואי. במידה ואתה לא חותם על טופס ויתור סודיות רפואית רופא בקופת חולים לא רשי לבדוק אותך. לגבי חברת ביטוח הרי אתה כבר חתום על ויתור סודיות ברגע שאתה חותם על ביטוח.
    לגבי ביטוח לאומי - ניתן לפנות לבד, ניתן לקבל הפניה מרופא תעסוקתי או מרופא אלרגולוג או רופא ריאות. תצתייד בכל התיעוד הרפואי שברשותך ורופא כבר בוחר במה זקוק.
    רופא תעסוקתי מפנה לביטוח לאומי אך אין לצפות מחוות דעת מפורטת שדנה בקשר סיבתי בין מצב הרפואי שלך לבין חשיפה לגורמים שונים במסגרת עבודתך. כמו כן תוכל לפנות לרופא פרטי בהתאם לצורך. במידה ותפנה לרופא פרטי תבקש מעבר לקביעת קשר סיבתי להעריך את חומרת הפגיעה וגם אחוזי נכות שנותרו בגין הפגיעות .
    בהצלחה!
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה אם עברו 90 ימי מחלה
    דנה
    09/03/2009

שלום רב, אני אחרי תאונת דרכים " צליפת השוט" . אחרי דין ודברים אושר לי לעשות סיטי לעמוד שידרה צוארי בשל כאבים מתמשכים בצואר. אני שוחחתי עם רופא תעסוקה והוא טען שאין לו ממצא אוטופדי ולכן אני יכולה לחזור לעבודה. טענתי בפניו שקשה לי לחזור לשמונה שעות ואני זזקוקה לחזור בהדרגה. רופא מחוזי אישר לי לעשות סיטי, אך יקח מס ימים מהבדיקה ועד לתוצאות ועד לחזרה לרופא תעסוקה. מה דין הימים שאחרי 90 הימים מי יכול לתת לי המשך מחלה בעבורם. לציין שהעיכוב נבע בגלל איטיות תגובה של רופא המחוזי של הקופה. האם רופא תעסוקה יכול לאשר רטרואקטיבית ימי מחלה? או להמליץ? מה הדין במצבי? את ימי המחלה אני מקבלת מהעבודה על חשבון ימי המחלה הצבורים שלי. תודה על תשובתכם דנה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

ד``ר טמיר גפן
    10/03/2009

הי!
    במידה ומדובר בתאונת עבודה כל רופא יכול לתת עד 91 יום מחלה ובהתאם לממצאים הרפואיים. מעבר ל - 91 יום לא נותנים ימי חופשת תאונה ומפנים לביטוח לאומי. ועדת ביטוח לאומי קובעת את המשך מחלה. רופא תעסוקתי יכול לקבוע רק כשירות לעבודה במקום עבודה ספציפי.
    בקופות שונות הנחיות שונות ולפי הנכתב במכתבך קרוב לוודאי מדובר בקופת חולים לאומית. בדרך כלל רופא תעסוקץי לא נותן אישורים רטרואקטיבית
    הממצאים בבדיקת CT לא תמיד משקפים את הממצאים בבדיקה קלינית ולרוב הרופאים מסתמכים בממצא הקליני. בדיקת CT בסה"כ בדיקת עזר.
    כאשר מטופל מופנה לרופא תעסוקתי בשאלת כשירות עבודה רופא קובע את כשירותו ומקור המימון של חופשת מחלה פחות מעניין אותו. הכלל החשוב לא להזיק למטופל.לא משנה כלל האים מדובר בימי מחלה שנצברו או הקרן פנסיה או חברת ביטוח משלמת עבור תקופת אי כושר של המטופל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שחר
    09/03/2009

אני עובד מס' שנים באותו מקום עבודה. סובל מאסתמה קלה שנובעת מאלרגיה לקרדית אבק הבית..במקום העבודה שלי אין חלונות והמיזוג הינו דרך מערכת מיזוג מרכזית. מערכת המיזוג אינה עובדת תמיד והעובדים ובמיוחד אני (שאני אסמתי) מרגישים לעיתים חנק, כאבי ראש, וחוסר חמצן. בשנתיים האחרונות האסתמה שלי החמירה (עד כדי אשפוז בביה"ח). לציין כי עד לפני שנתיים היו במקום העובדה שטיחים והעובדים היו מעשנים חופשי (במשרד לא היו פינות עישון וכל בקשותי מההנהלה להפסקת העישון עלו בתהו ובניגוד לחוק). רק כשפניתי להנהלה (באיום) לאחר שהאסתמה החמירה, מנכל החברה דאג להוצאת השטיחים והפסקת העישון. מאז הוצאת השטיחים והפסקת העישון האסתמה שלי מאוזנת (כמעט ולא היו לי התקפים). בחודשיים האחרונים, היו מס' עבודות שיפוץ במקום העבודה, כל האבק ששרר במקום עבודתי מהשיפוץ וריח הצבע שנדף מכל עבר (שכאמור אין חלונות) החמיר את מצבי ואושפזתי שוב בביה"ח. פניתי למקום העבודה ובקשתי לבדוק אפשרות שהשיפוצים יבוצעו שלא בשעות עבודה (בשעות ערב, או בסופי שבוע) מאחר ואיני יכול לנשום את הריחות (מנכל החברה יודע שרק השתחררתי זה עתה מביה"ח בשל החמרת אסתמה). המנכל ציין שאין לו שליטה על כך והציע שאקח חופשה ללא תשלום.. הפסדתי מס' רב של ימי מחלה בגין החמרת האסתמה ואיני חושב שזה פייר שאקח חופשה על חשבוני. רופא משפחה הפנה אותי לרופא תעסוקתי. שאלותי הם: א. האם המעביד יכול לחייב אותי לקחת ימי חופשה על חשבוני (לפי מה שידוע לי מעביד יכול להוציא לחופשה יזומה ללא הסכמה מראש בהודעה מראש של 14 ימים לפני ) מה קורה במקרה כשלי? ב. במידה ורופא תעסוקתי יחליט לגבי תנאי עבודתי, והמעביד לא יסכים אני מבין שניתן לפטר אותי,השאלה שלי היא במידה ו"אתחרט" ולא ארצה שהרופא יערב את מקום עבודתי (אני עובד במקום פרטי), האם זה נתון לשיקולי או שמא הרופא יהיה מחוייב לדבר עם המעסיק שלי? (המעסיק לא יודע שאני פונה לרופא תעסוקתי, הרופא שנשלחתי אליו הוא מטעם קופח) ג. אני סבור שהחמרת האסתמה שלי בשנים האחרונות קשורה למקום עבודתי (אין לי ספק שעישון במשרד ושטיחים הינם "אויב" מס אחד של האתסמה) .ולראיה שהתקפי האסתמה שלי מאז הפסקת עישון והוצא' שטיחים הופחתו. נוסף על כך האסתמה הוחמרה שנית בעת עבודות השיפוץ שהיו בחודשיים האחרונים. האם רופא תעסוקתי יכול לעזור לי "להוכיח" בדרך כלשהי את הקשר הנסיבתי בין המקום עבודה להחמרת המחלה? או שעליי לפנות לעו"ד/ביטוח לאומי, מה בעצם הפרצודרה על מנת לנסות לקשור זאת למה שנקרא "אסתמה תעסוקתית"? ד. אשמח לקבל פירוט על אופי פעולות של הרופא התעסוקתי. מהם הדרכים בהם הוא פועל, מה הסמכויות שלו ועד כמה הוא יכול להשפיע על המעביד שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אסטמה.

ד``ר טמיר גפן
    09/03/2009

הי1
    נתחיל מסוף . מצרף כתובת של פסק דין תקדימי בעניין עישון פסיבי ופגיעה בעבודה. מונתי בתור מומחה מטעם בית דין לעבודה ונתתי חוות דעת.
    התיק ע"ש קרמר אריה נגד ביטוח לאומי. ניתן לחפס בגוגל. כמו כן לאחרונה נתתי עוד שתי חוות דעות בתחום. ייתכן וגם במקרה שלך ניתן לדבר בפגיעה בעבודה. ו
    לגבי חופשה ללא תשלום - השאלה הנה משפטית ולא רפואית לכן רצוי לקבל יעוץ אצל עו"ד בתחום דיני העבודה.
    לגבי התערבות של רופא תעסוקתי. במידה ורופא בודק ואתה חתום על ויתור סודיות רפואית ולהערכת רופא יש מקום להתערבותו הרופא מחויב לערב את המעסיק בכידי לשמור על בריאותך. הפן הכלכלי הנו הבט משני.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות כללית
    גולדה
    05/03/2009

לאשתי דרגת נכות אי כושר 65% בביטוח לאומי. עבדה כמוכרת בחנות, אך בגלל הליקויים הבריאותיים (סוכרת נעורים ופגיעה באיברי מטרה כולל תגובה נפשית), אינה עובדת כתשע שנים.לאחרונה הגישה החמרת מצב תיפקודי, אבל הנכות התיפקודית נשארה על כנה. במל"ל היו חילוקי דעות בין פקידת השיקום , שטענה שאשתי לא מתאימה למסגרת תעסוקתית, וממליצה על 75% נכות. לעומת זאת הרופא המוסמך מטעם המל"ל המליץ לא לשנות את דרגת הנכות.האם פניה למומחה תעסוקתי תסייע להסביר את הקושי התיפקודי? האם בכלל במצב הנ"ל( לא עובדת) ניתן לפנות לרופא תעסוקתי מטעם שרותי בריאות כללית.

לקביעת תור
    סגירה
    נכות כללית

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר מרק-אלן לוי
    05/03/2009

שלום
    במידה ואשתך לא עובדת היא לא זכאית להבדק במרפאות תעסוקתיות של הקופות. כלומר יש לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי.
    כמובן יש להצטייד בכל הבדיקות המוכיחות פגיעה באיברי מטרה כדי לחשב אחוזי נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות כללית

ד``ר טמיר גפן
    05/03/2009

הי!
    שלום רב! ד"ר לוי נתן תשובה מספקת בהחלט.
    האפשרות היחידה הנה לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי תוך כדי שרעייתך מצויידת בכל תיעוד הרפואי שתומך במגבלותיה התפקודיות.
    בהצלחה . ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס B
    דוד
    01/03/2009

שלום. ברצוני לבדוק ,האם צהבת נגיפית מסוג B עלולה להיות מכשול בקבלה לעבודה בתחום הטכנולוגיה (מחשבים ובקרה) ובתפקיד ניהולי . מדובר בגבר בן 29, המחלה הינה במצב רדום (נשאות), תפקודי כבד תקינים לחלוטין. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס B

הוספת תגובה

• הפטיטיס B

ד``ר מרק-אלן לוי
    02/03/2009

שלום
    הפטיטיס B לא מהווה בשום פנים מכשול להתקבל לאף עבודה כולל עבודות במערכת הבריאות קל וחומר בעבודה של מחשוב ,(אגב גם איידס אינו מכשול) היות ועקרונית אין כל סיכון להדבקה עובדים אחרים אין חובה לדווח על כך למעביד (במקרה זה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,

דוד
    02/03/2009

תודה על התשובה במפורטת והמהירה. כלומר, ניתן יהיה לאפשר למעביד פוטנציאלי לעיין בתיק רפואי ללא חשש ? האם מצב של הכבד ( רמות ALT, AST) משפיעה מבחינה תעסוקתית ? לאילו מקצעות הפטיטיס B מהווה בעייה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס B

ד``ר מרק-אלן לוי
    02/03/2009

שלום
    הפטיטיס B לא מהווה בשום פנים מכשול להתקבל לאף עבודה כולל עבודות במערכת הבריאות קל וחומר בעבודה של מחשוב ,(אגב גם איידס אינו מכשול) היות ועקרונית אין כל סיכון להדבקה עובדים אחרים אין חובה לדווח על כך למעביד (במקרה זה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת B.

ד``ר טמיר גפן
    02/03/2009

הי !
    קיבלתה תשובה די מספקת ומפורתט מד"ר לוי. גם אני לא רואה מכשול במחלה זו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי תאונת דרכים- צליפת השוט
    דנה
    01/03/2009

שלום רב, עברתי תאונת דרכים שתנגשות והתהפכות הרכב. אובחנתי ע"י אוטופד בצליפת השוט. אני מטופלת בפזיוטרפיה. סובלת מכאבי צוואר וכתפיים, שכמות, לחץ באוזניים וחוסר יציבות. אני כמעט 3 חודשים לאחר התאונה ורוצה לחזור לעבודה לארבע שעות לפחות להתחלה. אני ממשיכה בטיפול הפזיוטרפי בהמלצת האורטופד. רופא התעסוקה טוען שאין ממצא אורטופדי שעל פיו הוא יכול לאשר לי חזרה חלקית לעבודה. פניתי לרופא המחוזי בקופי ושאלתי אותו אם הפגיעה שלי היא משהו ערטילאי?, אע"פ שאני יודעת שצליפת השוט הוא מונח שמתאר מצב. ביקשתי שיפנו אותי לבדיקת סיטי, אך מסרבים בכל תוקף. אני סובלת עדיין מכאבים בצוואר ויכולת התפקוד שלי אינה כמו לפני התאונה. אמנם יש שיפור ניכר אך אני עדיין לא מרגישה שאני מסוגלת לעבוד 8 שעות. אציין שאני עובדת במשרד, עם קבלת קהל, טלפונים, הקלדות במחשב, ועבודה משרדית שוטפת. האם רופא תעסוקה מצווה למס אבחנות מסויימות, האם מצב שהוא כמו שלי לא מוכר? מה עליי לעשות? תודה על תשובתכם

הוספת תגובה

• תאונת דרכים עם פגיעה ללא ממצא גרמי

ד``ר מרק-אלן לוי
    01/03/2009

שלום. 3 חודשים להתאושש מתאונה דרכים ללא שבר נראה על כל פניו הרבה זמן. לפעמים יש נזק של גידים שלא רואים בצילומים אך ברוב רובם של המקרים 3 חודשים אחרי תאונה יש שיפור ניכר. עבודה משרדית גם עם הרבה טלפונים לא נחשבת כעבודה קשה ואת יכולה לסדר את העמדה על מנת לשבת נכון. כדי לקבוע מגבלות צריך ממצאים אם אורתופד קובע שיש עדיין בעיה בצואר (מגבלת תנועות או התכווצות של שרירים) יתכן ואפשר לתת מגבלה לגבי יום עבודה מקוצר זמנית. אם את ממשיכה לסבול גם מסחרחורות כדאי לפנות לנוירולוג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליפת שוט

ד``ר טמיר גפן
    01/03/2009

הי!
    קיבלת תשובה מלאה ומוסכלת מד"ר לוי ואין לי מה להוסיף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לבתר

הילה
    12/03/2009

תילחי ל ניורוכירורגיה באופן פרטי שיהא רופא מומחה תיבקשי שישלח אותך MRIאדשיהיו לך תוצאות ברורות מה באמת יש לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לאסבסט
    אהובה
    20/02/2009

שלום! אני בת53.אבי ז'ל עסק בבניית גגות אסבסט ואח'כ היה לו עסקלמכירת מוצרי אסבסט.במשך כל ילדותי הייתי חשופהלאסבסט.אבי אכסן לוחות גליים בתוך הבית ובחצר.אני שיחקתי בין לוחות האסבסט וגם נהגנו אני וילדי השכונה להשליך שברי לוחותלמדורות.החשיפה למוצרי האסבסט נמשכה עד לפני כ15 שנים.ברצוני לציין שאחי הצעיר(בן50) גם עבד עם אבי והתקין גגות אסבסט.לאן עלינו לפנות כדי להבדק?ואילו בדיקותצריךלעשות?עד היום הדחקתי אתהנושא אךלאחרונה יש לי קשיי נשימה וכנראה יש לי אסטמה וזה הדליק אצלי נורה אדומה.מצפהלתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לאסבסט

הוספת תגובה

• חשיפה לאסבסט

ד``ר טמיר גפן
    21/02/2009

הי!
    ניתן לפנות לרופא משפחה ודרכו לררופא ריאות.
    בהצלחה.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה