פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 בלטי דיסק דיפיוזים עם לחץ על השק
    פלונית
    08/05/2009

היי! אני בן 23 עבדתי בתחום ענף התקשורת השחלות התקנות ציודי קצה ותשתיות תקשורת.
    לפני חודשיים וקצת עברתי תאונת דרכים . ניגשתי למיון שם קיבלתי המלצות למעקב רפואי אורטופדי חופשת מחלה קצרה שהתארכההמלצה לפיזוטרפיה ומשכחי כאבים.
    מאז הכאבים לא מרפים ביקרתי בפעם השניה למיון בשיא של כאבים וקיבלתי זריקה שעזרה לי בדיוק לכמה ימים ואז הכאב חזר..האורטופד התעקש שזה רק שריר ושזה צריך לעבור...
    הופנתי לצילום סי טי. בפענוח סיטי שקיבלתי הביתה כתוב שיש לי 3 בלטי דיסק ולחץ על השק התקאלי.
    האורטופד אמר שהוא רואה שזה מולד! משום מה לא סבלתי מכאבים שכאלו מעולם.
    ועברתי תאונות בעבר ואיתם כאבי גם הולכים ונשנים..
    אבל לתקופה של חודשיים וחצי למצב של חצי שיתוק הגבלת תנועה בצורה רצינית כל כך עוד אף פעם לא הכרתי!
    ההבדל הוא שהפעם התאונה הייתה רצינית יותר.
    האורטופד אמר שאני יוכל ללכת לעבוד והכל כרגיל. הגוף שלי מגיב אחרת לגמרי .
    כל בוקר שאני מתעורר אני מתפתל מכאבים ומגיע למצבים של בכי.
    לא מסוגל להתעטש ללכת ישר לאכול כמו שצריך לעשות כושר הליכה וכו..
    בטח ובטח שלא לעבוד.
    חשבתי על רופא מומחה בשביל לדעת מה באמת יש לי ובשביל לא להחמיר את המצב.
    הומלץ לי לגשת לרופא תעסוקה בעקבות זה שאני לא יכול לעבוד תקופה וכנראה שלא יוכל עוד לעבוד בעבודה מסוג העבודות שעבדתי עד היום.
    הבעיה היחידה היא שבגלל שהתלוננתי על כאבי גב ממש לא רציניים בלי סימנים מיוחדים בעבר אני מפחד שלא יישייכו לי את זה לכאבים הבלתי נסבלים שיש לי היום.
    אני נמצא במצב רפואי לא טוב שמתחיל להשפיע עליי נפשית כבר. תקוע בלי עבודה בלי חיוך על הפנים בלי שעה אחת קטנה שלא כואב .
    אודה לך מאוד על העזרה. רז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות גב

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/05/2009

שלום
    קודם יתכן או לא כי יש לך בעיה מולדושהתאונה גרם ליציאה מהאיזון וכעת אתה סובל.
    שנית טפל בעצמך לא בביטוח אתה צעיר אם אתה סובל לך ךלרופא , לא לפיתרון של רופא תעסוקתי.
    שלישית אם יש בעיה רפואית לא משנה מולד או לא גש לרופא תעסוקתי לקבל הקלות בעבודה אך אם אתה לא עובד אין כל עיניין בזה ואם אתה עדיין עובד כמתקין יתכן שיפתרו אותך.
    אם אתה צריך חוות דעת לתבוע את הביטוח המעביד או כל מי שאחראי אז תפנה לחוות דעת,ברצון, אבל לגבי הבעיה תפנה לאורתופד מומחה לגב.אינני יודיע היכן אתה גר כך שקשה להמליץ .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    09/05/2009

הי!
    ד"ר לוי הסביר די יפה אך דרכי הטיפול. הפיתרון הנו אורטופדי ברובו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות גב.
    פלונית
    08/05/2009

לפני שנתיים בערך עברתי תאונת עבודה גילו לי בלטי דיסק בגב התחתון..הוכרתי בביטוח לאומי ב5 אחוזי נכות.. במגביל עשיתי סי טי צווארי וגם שם היו לי בלטי דיסק..לפני שלושה חודשים עברתי תאונת דרכים ובבדיקת סי טי צווארי גילו אובדן עובי הדיסק אני סובלת מאוד מכאביבים לאורך כל עמוד השידרה רגל ימין כבדה וכואבת יד שמאל נרדמת..הופנתי לרופא תעסוקתי (עדיין לא הייתי שם) שאלתי היא ..האם יש גוף שמכיר במצבי? תודה רותי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות גב.

הוספת תגובה

• תאונת דרכים.

ד``ר טמיר גפן
    08/05/2009

הי!
    הגוף שמכיר במצבך הנו הגוף שלך שכואב ולפי דבריך מגביל אותך בתפקוד.
    מעבר לכך לא ברור לי מה השאלי. כל גוף רפואי שתפני אליו מכיר בך.
    לעניין פיצוי בגין פגיעה יש לפנות לחברת ביטוח בעזרת עו"ד או באופן עצמאי במידה ואת מסוגלת להתמודד איתם.
    לגבי רופא תעסוקתי לא ברור למה את מצפה מביקור אצלו.
    ובקשה לכל מי שפונה בשאלות לרופא בפורום. נקודות שיש לפרט.

1. גיל
    2. השכלה
    3. טיב וסוג תעסוקה.
    4. לפרט את השאלה ככל שניתן כלשאלות כלליות גם תשובות כלליות.
    בהצלחה.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

פלונית
    08/05/2009

תודה על תשובתך ..להמשך..
    גיל 52
    עיסוק ..עובדת בחברת שופר סל .
    אני כשמונה שנים עובדת בחברת שופרסל אומנם כמנהלת מחלקה אבל עובדת קשה במיוחד...פירוק משטחים סידור מחלקה..סידור מחסן וכו...
    לגבי התאונת דרכים נאמר לי שאין מקום לתביעה ...ונכות גם לא הכירו בי בעבר ..והמצב הולך ומחמיר..אני כבר שלושה חודשים בבית..לא מסוגלת לעבוד..
    והשאלה היא למי לפנות במידה ויש לאן?
    ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    09/05/2009

הי!
    לא ברור למה אין מקום לתביעה בעניין תאונת דרכים. במידה ואין מקום לתבועה את חברת הביטוח להערכתי אין את מי לתבועה (יש גם לברר אצל מעסיק האים יש לך קרן פנסיה או ביטוח מנהלים שגם כן ניתן לפנות לגורמים אלו). ניתן לפנות לרופא תעסוקתי אשר ככל הנראה יכול להמליץ על מגבלות והעברה לתפקיד אחר.
    בהצלחה.
    ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה
    שמעון
    06/05/2009

האם אני יכול לקבל אובדן כושר עבודה, ומה עלי לעשות?
    אני חולה באי ספיקת כליות, ועומד לפני השתלה בקרוב.
    עדין לא עושה דיאליזה. הקרטנין שלי הוא 6.
    בנוסף יש גאוט, ומיגרנות.
    בעברי הרחוק עברתי פציעה בראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/05/2009

שלום
    עם אי ספיקה כיליתית כפי שאתה מתאר אתה יכול לקבל נכות מביטוח לאומי (אני לא בטוח כי אני לא זוכר בדיוק אך נראה לי 100%) זה יהיה זמני עד ההשתלה. היות ודיאליזה בדרך כלל שולל אפשרות להשתלה כנראה שזו הסיבה שאתה לא עושה.
    לגבי כושר עבודה , תלוי איזה עבודה אתה עושה מה הסיכון בו והדרישות. תפקיד ניהולי או עבודה משרדית לא בהכרח פסולים גם דיאליזה לא תמיד משמעותה אי כושר עבודה או לפחות לא מלא , הכל תלוי במצבך הכללי ובטיב העבודה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    06/05/2009

שלום רב!
    קיבלתה תשובה מלאה מד"ר לוי.
    בהצלחה בהשתלת כליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי בדיוק במצב שלך לפני כ 3 שנים

דורית
    31/08/2009

אתה מוגדר באי ספיקה כליתית סופנית
    אין קשר בין היכולת לעבור השתלה לבין ביצוע טיפולי דיאליזה !
    אם האוריאה שלך מעל 100 ( וככל הניראה שזה המצב שלך ) אתה כבר ב 100% נכות רפואית
    אם עבדת במשרה הדורשת עבודה "עם הראש" ריכוז תכנון מדוקדק וכו.. יש לך בעיה לתפקד כעט ולצערי גם לאחר שתעבור השתלה יש סיכוי גבוה שתסבול מאינסומניה בדרגה זו או אחרת וזאת בגלל התרופות נגד דחה שתקבל ( בעיקר בגלל פרוגרף ופרדניזון ) תחוש עיפות במהלך היום ולא תוכל לעסוק בעבודה שדורשת ריכוז , דיוק ותכנון . ( סורי , זו המציאות )
    לעומת זאת אם אתה עוסק בעבודות כפיים , לא צפויה לך בעיה רצינית ותוכל לשוב למעגל העבודה
    אני כותבת לך את זה מנסיון אישי ובעיקר מהכרות עם אישית עם המון מושתלי כליה . כדאי לך להכנס לפורום העמותה לחולי כליה ומושתלים , שם תוכל להחליף דעות ולקבל תשובות מבעלי נסיון אישי
    וכדי שלא יהיו אי הבנות : - למרות הכל עדיפה השתלה על פני דיאליזה !

מאחלת לך השתלה מוצלחת ומהירה

דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי - קרדיולוג
    משה
    05/05/2009

שלום רב,

אני צריך לקבל חוו"ד מרופא תעסוקתי המתמחה בקרדיולוגיה.

האם אוכל לקבל את המלצתכם?

תודה משה

לקביעת תור
    סגירה
    רופא תעסוקתי - קרדיולוג

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי -קרדיולוג.

ד``ר טמיר גפן
    05/05/2009

שלום רב!
    אני מכיר כמעט כל רופאים תעסוקתיים אך לא ידוע לי שיש רופא תעסוקתי- קרדיולוג.
    בדרך כלל במידה ויש צורך בחוות דעת בחולה קרדיאלי - רופאים תעוקתיים נותנים את החוות דעת בתחום של כושר עבודה מסיבה קרדיאלית.
    במידה ותוכל לפרט לגבי סוג החוות דעת שאתה זקוק לה יהיה ניתן לתת תשובה טובה יותר.
    ד"ר גפן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעסוקה

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/05/2009

כפי שענה דר גפן מעט רופאים מומחים ברפואה תעסוקתית מומחים בהתמחות אחרת . קרדיולוגים אינני מכיר. פנימאים אני מכיר, המטולוגים אני מכיר, לא משנה חוות הדעת של הקרדיולוג תאומץ ותתורגם בכושר עבודה ע"י הרופא התעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

משה
    06/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי פריצות דיסק עקב תאונת דרכים
    גדי
    04/05/2009

שלום ,עברתי לפני כחצי שנה תאונת דרכים אם רכב ,וכתוצאה מכך עברתי צילום c.t ואובחן שתי בלטי דיסק ,המשכתי לעבוד והיום המצב החמיר לכאבים נוראים ולשתי פריצת דיסק ובקע שלוחץ על הצד הימני המלצת האורטופד הפסקת העבודה במיידי ולשקול ניתוח גב, אני לא יכול להפסיק לעבוד יש לי התחיבויות מה עליי לעשות?? אשמח לקבל תגובה בהקדם בתודה גדי.

הוספת תגובה

• בעיות גב

ד``ר טמיר גפן
    04/05/2009

גדי שלום!
    מדובר דילמה די קשה. במידה ואתה עובד בתור שכיר תפנה לרופא תעסוקתי שיכול לתת המלצות למעסיק ולהמליץ על מגבלות בעבודה. במידה ואתה עצמא אין לי מה להגיד. החלתה הנה שלך ובהתאם למצבך הרפואי ומגבלותיך הפיזיות.
    המלצות ספציפיו יותר ניתן לתת רק לאחר בדיקה קלינית ועיון בתוצאות בדיקות עזר כולל CT או MRI. כמו כן במידה והמצב נגרם כתוצאה מתאונת דרכים יש לפנות לעו"ד ולטפל בנדון כמקובל.
    בהצלחה.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי כושר עבודה

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/05/2009

אולי יש לך ביטוח אי כושר עבודה או במסגרת פרטית או במסגרת מקום העבודה שאפשר להפעיל? אך גם כך תצטרך חוות דעת של רופא תעסוקתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין אישור או המלצת רופא תעסוקת
    יוליה
    03/05/2009

מזכירה סובלת מבעיות בגב עליון וידיים.
    היא אמורה לעבור ניתוח ב2 הידיים, אם אין שיפור במצבה.
    רופא תעסוקתי נתן לה המצלה לעבוד 6 שעות ביום במשך 3 חודשים
    כמו כן לעשות הפסקות קצרות לאחר הקלדות, כדי לתת לידיים לנוח....

נאמר לה כי זה רק המלצה ולא אישור...
    האם יש הבדל בין המלצה ואישור של רופא תעסוקתי?
    מי משלם את השעות שהיא לא תעבוד?
    האם אפשר לדרוש מהמעסיק להחליף את המקלדת של המחשב?

הוספת תגובה

• אישור -המלצה

ד``ר מרק-אלן לוי
    03/05/2009

אין הבדל של ממש אם כי זה לא הוראה. אבל מי ינסה ללכת נגד המלצה עם הסיכון להזיק למצבה למרות ההמלצה. לגבי החלפת מקלדת יש צורך בהמלצה שכזאת או על ידי מומחה בארגונומיה או רופא תעסוקתי אך זאת תהיה המלצה בלבד כי זה בדרך כלל לא עקרוני אביזרים לשיפור העמדה בדרך כלל מספיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור/המלצה

ד``ר טמיר גפן
    03/05/2009

הי!
    אין הבדל ממשי בין אישור והמלצה. ובכלל ד"ר לוי נתן תשובה מלאה ומפורטת.אין מה להוסיף.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מחלה על רקע פגיעה במעמד עוב
    נועה
    21/04/2009

שלום
    לאחר 20 שנות עבודה וחילופי מנהלים הועברתי לתפקיד אחר תוך פגיעה משמעותית במעמדי . מעבר זה נעשה "מהיום להיום" תוך פגיעה במוניטין שלי לעיני כלל עובדי המערכת כמו גם פגיעה ברמת העשיה והמעמד במסגרת תפקידי.
    על רקע זה בריאותי הדרדרה, אני נזקקת לטיפולים פסיכולוגיים , סובלת מתעוקת חזה ונזקקת מידי יום לבדיקות ובירורים רפואיים.
    שאלתי: אם מצבי הבריאותי יחמיר כך שלא אוכל להגיע לעבודה באופן סדיר או אאלץ להפסיק עבודתי האם אהיה זכאית למשכורת עד הפרישה?
    האם המעסיק רשאי לפטר אותי על רקע זה?
    תודה, נועה

הוספת תגובה

• החלטת מעסיק

ד``ר טמיר גפן
    21/04/2009

הי!
    המעסיק יכול לפתר אותך בלי שום קשר לשום דבר בגין קיצוצים או אי התאמה לתפקיד וכו'.
    בעניין העברה לתפקיד אחר תוך פגיעה משמעותית במעמדי הנה יש לפנות לעו"ד שעוסק בתחום דיני עבודה. הרי לא מדובר בבעיה רפואית ומדובר בהרעת תנאים.
    לגבי טיפולים פסיכולוגיים הרי צריך להוכיח קשר סיבתי בין מצב הנפשי שלך לבין הרעה בתנאי העבודה.
    תעוקת חזה זה סימן של מחלת לב איסכמית. הרעת תנאי העבודה לא נחשבת לגורם סיכון למחלת לב איסכמית. אירוע לבבי חריף על רקע ריב בעבודה או אירוע חריג אחר נחשב כתאונת עבודה במידה ואין גורמי סיכון אחרים אך אני מבין שלא מדובר במצב שכזה.
    משכורת עד לפרישה תקבלי במידה ויש לזכותך מספיק ימי המחלה או יש לך קרן פנסיה שתשלם לך במידה ואת תאבדי את כשירותך לעבודה.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתעללות בעבודה
    שירי יצחק
    20/04/2009

שלום, שמי גיא עבדתי במקום עבודה 10 שנים ובשנתיים האחרונות עברתי היתעללות מילולית מצד מנהלי הישיר ,אמר לי דברים פוגעים והכריח אותי לעשות דברים , אפילו נאלצתי להזניח את המשפחה שלי לטובת העבודה כי הוא לא השאיר לי הרבה בררות , כיום אני עזבתי את המקום העבודה כי נשברתי לא יכלתי לשאת בעומס הנפשי שהוא עשה לי. עזבתי את המקום בצורה כזאת שפשוט אמרתי לו שאני לא יכול יותר לעבוד איתו ופשוט קמתי והלכתי .... כיום אני עדיין מרגיש אבוד ומאוד מבולבל אבל יותר מהכל אני חושב שמגיעים לי הפיצויים שהם מסרבים לתת כי הם אומרים שאני "ממציא" את הדברים , אם אני אפנה לרופא תעסוקתי הוא יכול לקבוע את המצב הנפשי שלי אפילו שעברו 3 חודשים? כי אני מאוד מעוניין לתבוע

לקביעת תור
    סגירה
    היתעללות בעבודה

הוספת תגובה

• הטרדה נפשית

ד``ר מרק-אלן לוי
    20/04/2009

שלום,
    אין לבעיה שלך כל קשר כעת עם רופא תעסוקתי ,אם יש בעיות נפשיות עלך לפנות לפסיכיאטר שיאבחן אותם ובמידה ובגלל הבעיות הנפשיות (שיכולות להיות משניות להטרדה) אתה לא מסוגל לעבוד אז תוכל לתבוע. גם כי הטרדה נפשית מוכרת ומהווה עילה לתביעה.
    היות ואתה לא עובד אינך זכאי לבדיקה אצל רופא תעסוקתי בקופות.
    לגבי הפיצויים אני מבין כי התפטרת וכאן זה רק לפי רצונו הטוב של המעביד שתקבל אותם .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרוט

ד``ר טמיר גפן
    20/04/2009

הי!
    בנוסף לתשובתו של ד"ר לוי יש להוסיף שתוכל לתבוע את המעסיק במידה ונותרה נכות נפשית בעקבות התעללות אפילו שלא איבדת את כשירותך לעבוד.
    תזדקק לחוות דעת פסיכיאטר שיכול לקבוע האים המצב הנפשי נגרם כתוצאנ מלחץ שהופעל ע"י מעסיק ובהתאם לכך רופא תעסוקתי יוכל לקבוע את כשירות לעבודה.
    כל זה תוכל לעסות רק במסגרת פרטית כקופות חולים לא נותנות שירות שכזה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר מחלה קשה
    ריקי
    19/04/2009

שלום ד"ר

אני שנה וקצת לאחר סיום טיפולים כימותרפיים (סרטן רחם). לפני כ- 5 חודשים ביטוח לאומי קבע לי 28% נכות לצמיתות זאת לאחר שחזרתי לעבודה לחצי משרה..

מאז המחלה אני סובלת בעיות בתיפקוד כפות היידים. אני לאחר ניתוח בקע בצלקת הניתוח, פריצת דיסק, עייפות וחולשה.

עד היום הייתי מקבלת מחברת הביטוח אובדן כושר עבודה.
    חב' הביטוח מתישה אותי עד מאוד הם דורשים כל חודש מחדש אישורים רפואיים חדשיים.

האם מומלץ לפנות לרופא תעסוקתי? מה הסיכויים שרופא תעסוקתי יקבע כי אני יכולה לעבוד משרה מלאה?

יום טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר מחלה קשה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    19/04/2009

הי!
    נתחיל מגיל ומסוג העיסוק לא כתבת מילה לגבי שני נתונים חשובים. הרי יש הבדל בין עובדת יצור במפעל ועובדת בעבודה משרדית.
    לא ברור האים עברת גם טיפול ניתוחי?
    לא ברור עבור אלו סעיפים נקבע לך רק 28% נכות. כמו כן לא ברור לגבי חברת ביטוח. במידה ואת עובדת הרי את כבר לא נמצאת בעובדן כושר עבודה.
    לגבי רופא תעסוקתי - רופא יקב בחשבון כל הנתונים שציינתי לעיל כולל בעיות בכפות ידיים (לא ברור מה הבעיה כלא פורט במכתבך) ועל פי הנתונים אלו בהתחשבות בסוג עבודתך יקבע את כשירותך לעבודה.
    על פי הנכתב במכתבך לא ניתן לקבוע שום דבר.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

ריקי
    21/04/2009

שלום,

תודה על התיחסותך,

אני בת 37 עברתי ניתוח כריתה מלאה של כל המערכת הנשית.
    אני עובדת בעבודה משרדית. ישנה בעיה בכפות הידים של נפחות וקושי בתפקוד מאחר ויש לי נוקשות בכפות הידיים נימול וקושי במאמץ לדוגמא: אחיזה בחפצים, שידוך בשדכן הרמה של דברים.

נכות נקבעה על (ניתוח, כפות ידיים, פריצת דיסק, שבר....)

מה לדעתך יכול לקבוע רופא תעסוקתי? והאם אני או מקום העבודה מחויב לקחת את המלצתו.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    21/04/2009

מבחינת אחוזי נכות את זכאית לאחוזי נכות גבוהים יותר ולא 28% כפי שנקבע לך.
    במידה ורופא תעסוקתי מתרש מחומרת מגבלות יכול לקבוע אי כושר מלא וזמני לתקופה של מספר חודשים בהתאם לחומרת הממצאים.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר עבודה וביטוח

ד``ר מרק-אלן לוי
    20/04/2009

שלום כתוספת לתשובתו של דר גפן , לא משנה מה יכתוב רופא תעסוקתי חברת הביטוח בדרך כלל שולחת לרופא מטעמה שקובע מה כושר העבודה בהתאם לפוליסת ביטוח שלך. וזה מה שיקבע האם תהיה זכאית או לא לפיצוי. במידה ומתעוררים חילוקי דעות יש אז התחלה של מסכת עינויים בתי משפט......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב -המלצות רופא צבאי תעסוקתי
    הסבר לתוצאות
    17/04/2009

-שלום רב
    אני עובדת בצבא מזה כ 22 שנה ועקב כך נוסעת בממוצע 3 שעות נסיעה באוטובוס .
    סובלת מזה תקופה ארוכה מכאבי גב חזקים עם הקרנות לרגלים .
    יש לי סקרליזציה בחוליה L5
    הצרות מרוחים L3-4
    אורטופוריה פאצטלית L4-5-S1
    כמו כן דורבן משמאל
    רופא גב וכירופרקט המליץ על פטור מנסיעות אורוכות כתוצאה מזעזע לגב .
    מה יכול להמליץ רופא תעסוקתי במקרה זה .

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    18/04/2009

שלום רב!
    רופא תעסוקתי לא יכול לעזור במקרה שלך משום שלא מקובל ברפואה תעסוקתית להתערב בעניין הגעה למקום עבודה. גם לא ברור לגבי 3 שעות נסיעה.
    הרי במידה ובמהלך עבודתך עברת לגור רחוק הרי זו החלתתך ובמידה והעבירו אותך לעבוד רחור הרי מדובר בהרעת תנאי העבודה ואין לרופא תעסוקתי אפשרות לעזור בנדון.
    בהצלחה פחיפוש לאחר פתרונות אחרים.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    אולגה
    09/04/2009

שלום רב.
    אני אחות במחלקה אורטופדית. לפני כחודש וחצי נקרע לי שריר בשוק ברגל במהלך העבודה. עד עכשיו אני בחופשת מחלה ועדיין אינני מסוגלת לחזור לעבודתי בעקבות כאבים במאמץ קל. לאחרונה אחות אחראית שלי התחילה להפעיל עלי לחץ ולדרוש שאפנה לרופא תעסוקתי ( יש לי חופש מחלה עד סוף החודש מאורטופד - לטענתה זה לא מספיק ).
    כיצד עלי לפעול? האם אני צריכה לפנות לרופא תעסוקתי? האם רופא תעסוקתי יכול להמליץ גם על המשך חופש מחלה? אני רוצה לחזור לעבוד במחלקה ברגע שארגיש טוב ולכן מפחדת לגשת לרופא תעסוקתי, כי אין לנו במחלקה אפשרות לעבודה בישיבה או ללא הליכה. מה הם השלכות של ביקור אצל רופא תעסוקתי עלי מבחינה מקצועית? האם אפשר לפטר אותי ( אני קבועה )?
    תעזרו לי, בבקשה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• קרע בשריר.

ד``ר טמיר גפן
    10/04/2009

הי!
    נתחיל מזה שאף אחד לא יפתר אותך.
    רופא תעסוקתי בודק את הרגל ובמידה ומתרשם שמצב הרפואי שלך לא מאפשר חזרתך לעבודה כפי שעבדת נותן המלצה בהתאם. מכוון ואת עובדת בבית חולים רופא יכול לבדוק מול הנהלת בית חולים לגבי אפשרות להעביר אותך לעבודה במרפאה או לעבודה קלה אחרת במידת האפשר עד להחלמתך.
    בהצלחה. ד"ר גפןן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת אחות

ד``ר מרק-אלן לוי
    12/04/2009

אין כל בעיה עם הביקור אצל רופא תעסוקתי. יחד עם זאת האורתופד יכול לתת לך עד 3 חודשים של חופש מחלה ובטח לא אחות אחראית של המחלקה זכאית להגיד כל מילה על מי הוציא את האישורים אלה מנהל כוח אדם אם בכלל. (כנראה שיש בעיות נוספות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקור אצל רופא תעסוקתי
    הילה
    31/03/2009

עברתי תאונת עבודה לפני כארבעה חודשים.
    בימים הקרובים אני מוזמנת לרופא תעסוקתי - ברצוני לדעת אלו מסמכים רפואיים אני צריכה להביא עימי? והאם אני צריכה להציג בפני הרופא התעסוקתי את מסמכי ההחלטה הזמנית בנוגע לנכותי הזמנית מטעם ביטוח לאומי?

לקביעת תור
    סגירה
    ביקור אצל רופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי

ד``ר מרק-אלן לוי
    31/03/2009

שלום, עלייך להביא כל מסמך לגבי בריאותך ,התאונה והקביעה של הביטוח הלאומי אם את מעוניינת שהרופא יוכל לקבע את כושר העבודה שלך בצורה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי!

ד``ר טמיר גפן
    31/03/2009

הי!
    כל מסמך רפואי שיכול לקדם את ענייניך ולעזור לרופא מתקבל בברכה
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות רפואיות למתדלקים
    אסתי
    29/03/2009

רציתי לברר איזה בדיקות רפואיות יש לבצע לעובד חדש המגיע לתפקיד מתדלק בחברת דלק?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות רפואיות למתדלקים

הוספת תגובה

• בדיקות לעובדים

ד``ר טמיר גפן
    29/03/2009

הי!
    אין בדיקות ספציפיות למתדלקים!
    ביייי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי טמיר, תודה על התשובה המהירה!!

אסתי
    29/03/2009

אם אין בדיקות ספציפיות אז מה כן יש?
    כלומר, אם ארגון רוצה לבצע בדיקות לעובדים חדשים כאשר הם מגיעים למקום עבודה, אילו בדיקות כלליות כדאי לבצע?
    בתודה
    אסתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתדלקים

ד``ר מרק-אלן לוי
    30/03/2009

שלום מאז שהורד אחוז הבנזן בדלק אין בדיקות ספציפיות למתדלקים יחד עם זאת כל ארגון רשאי לשלוח את העובדים החדשים למרפאה תעסוקתית לבדיקת קבלה לעבודה. במקרים מסויימים הבדיקה מסתכמת במילוי טופס אך בסופו של דבר הארגון מקבל טופס כשירות לעבודה. (כל זאת דרך קופות החולים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אסתי
    02/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת במכונות שיקוף בהריון
    אנגיליקה
    24/03/2009

שלום! אני עובדת במכונות שיקוף בשדה תעופה. נכנסתי להריון וביקשתי מהמעסיק דו"ח לביקורת מתקני קרינה. למי אני יכולה לפנות שיוכל להסביר לי אותו ואם מי להתיעץ (_ בדו"ח נתונים הם ב מיקרואמפרים ולפי חוק אני יכולה להחשף לרמה של פחות או שווה 0.15 רם.) איך אני יכולה לפרש את הדו"ח? תודה

הוספת תגובה

• שיקוף

ד``ר מרק-אלן לוי
    24/03/2009

היות והקרינה לא יוצאת מהמכונה כלפי החוצה , מפעילי מכונות שיקוף לא נכללו בתקנות לעובדי קרינה כמו כן גם המקום שבו מופעלת המכונה אינו מוגן לקהל .עקרונית אין כל בעיה בעבודה בקרבה מכונת שיקוף בטחונית והיותך בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בידים וברגל
    ארי
    23/03/2009

מה עושים כדאי לקבל נכות במצב ידיים עם אגזמה ורגל נפוחה תמיד תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בידים וברגל

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טמיר גפן
    23/03/2009

הי!
    רק לפי אבחנה של אקזמה לא ניתן לקבוע נכות. רקלאחר בדיקת שטח הפגוע וסיבה לאקזמה ניתן לקבוע נכות. לגבי רגל נפוחה גם כן לא ברור. מה הסיבה לרגל נפוחה, בעיות ורידים, או מערכת לימפה או יכול להיות גם בעיה לבבית או כלייתית.
    לא ניתן לתת תשובה כשאלה כללית מידי
    בבבבבבבבבבבייייייייייייייייייייייייי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר מרק-אלן לוי
    24/03/2009

בכל מקרה או מדובר בנכות כללית או בנכות מהעבודה (מחלת מקצוע) זה 2 מסלולים שונים בביטוח הלאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה