מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר אברמובאירנה30/05/2010
ד"ר אברמוב שלום,
אני סובלת כבר למעלה משנה וחצי מכאבים כרוניים בשפתיים ובכניסה לנרתיק. הדבר הגיע למצב שבו אני לא מסוגלת לשבת, ובוודאי שלא לקיים יחסי מין..
ראיתי 5 גניקולוגים שונים שלא מצאו ודבר ונתנו לי מרשמים שונים למשחות שונות.
הגניקולוג האחרון שראיתי לפני כחודשיים הפנה אותי לבדיקה לראות האם זה וסטיבוליטיס והתוצאות היו שליליות.
הכאב חלף לתקופה של כחודש וחצי וכעת חזר שוב.
אני אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את סובלת ממצב שנקרא וולוודיניה
ד``ר ליאורה אברמוב01/06/2010שזה כאבים באברי המין לפעמים ללא כל ממצא בבדיקה. פני למרפאות צוואר הרחם והעריה עשי בדיקה הנקראת וולווסקופיה. אם הכל תקין - שווה להפנות אותך למרפאות כאב המטפלות בטיפול תרופתי בכאבים כרוניים בהצלחות טןבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק ותחושות אי-נוחות.רונה28/05/2010
שלום רב,
אני בת 38. ילדתי את ילדיי לפני שנתיים ולפני חצי שנה. מאז הלידה הראשונה ועד היום אני מרגישה שהחשק המיני פשוט התפוגג ונעלם לו. אם פעם הייתי מדי פעם חרמנית, היום פשוט לא בא לי. אני לא מייחסת זאת רק לעייפות ולעומס, שבטוח יש להם חלק מסוים. הבנתי שיש גם לגיל השפעה בעקבות שינוי הורמונלי?
בנוסף, כאשר בעלי נוגע לי בפטמות, אני חשה תחושה לא נעימה, זה כאילו מעצבן אותי... אני מניקה עדיין. האם זה קשור? (פעם מאוד אהבתי זאת).
אציין, כי כשאנחנו שוכבים, אני מצליחה לגמור, אם כי במאמץ רב להתרכז וליהנות.
חבל לי, בשיא החיים, לאבד כל עניין במין וריגוש. מה הסיבות למצב והכי חשוב - האם ואיך ניתן לשנותו?
בתודה מראש,
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לאבחן דרך האינטרנט
לי ראובני29/05/2010רונה יקרה שלום,
קשה מאוד לאבחן דרך האינטנרט ולהגיע להגדרה מדויקת של מה הבעיה. נראה לי שהכי טוב יהיה אם תפני לרופאת נשים או למטפלת מינית ותנסי דרכן להבין מה עובר על הגוף שלך ועל עולם הרגש. האם את מרגישה שחזרת להיות בתפקיד האישה ולא רק תפקיד האם?
האם את מרגישה בנוח עם היותך אירוטית נאמר באזור החזה ולא רק בתפקיד המזינה?
האם יש לך עולם בוגר של עבודה או חברות שהוא מעבר לשמירה וטיפול בתינוקות?
זה מאוד משמעותי לתחושת הערך והחווייה שלך
שווה להתבונן עם איש מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזמן הנקה יש שחרור של הורמונים
ד``ר ליאורה אברמוב01/06/2010שיכולים לדכא את החשק המיני ולכן כנראה גם לא נעים לך המגע בפטמות כי היום הן מבויתות להנקה ולא למגע מיני
אם לא קבלת מחזור הרי גם הדכוי השחלתי עקב ההנקה מדכא את הורמוני המין
וכמובן שיש את כל הסיבות הנפשיות שקשורות לעומס עייפות וכו'.
תמיד יש מה לעשות - אם הבעיה מפריעה לשניכם אפשר לפנולת לטיפול מיני לשיחות. בכל קופת חולים יש סקסולוגים ובכל בית חולים יש מרפאות סקסולוגיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזהמישהי26/05/2010
שלום
אני שנה אחרי לידה רגילה,
ואין ספק שהחזה שלי נהייה עוד יותר קטן ממה שהוא היה..
למה זה קורה?
האם אחרי תקופה מסויימת החזה חוזר לגודלו הטבעי?
לא רוצה ממש להכנס לפרטים אבל אני קצת מתביישת בו כרגע בזמן האינטימיות.
אשמח לתשובה
תודה!
האם הנקה או שאיבה גורמת להקטנת חזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ספק שהריון לידה והנקה
ד``ר ליאורה אברמוב28/05/2010משפיעים על צורת השד וגודלו.
כמו שבזמן לקיחת גלולות לחלק מהנשים גדלות השדיים ובזמן הפסקת הגלולות הן מצטמקות - הרי כך קורה ברמה הרבה יותר גדולה אחרי הריון ולידה.
גם בזמן ההנקה השד מתמלא בחלב והוא גדוש ומלא ומתרןקן ומצטמק אחרי הפסקת ההנקה. לעתים השנויים האלה גורמים להקטנת השדיים בחלק מהנשים, להגדלת השדיים בנשים אחרות ולמבנה יותר נפול אצל האחרות.
חבל שאת נותנת לשנוי הזה שהוא כתוצאה מתהליך מדהים שעברת של הריון ולידה להפריע לך בקשרים האינטימיים עם בן זןגך.
זה המחיר שאנחנו משלמות לעתים על הולדת ילדים. אם מאוד מפריע לך תמיד ניתן לטפל חירורגית.
אם תחזרי לגלולות יכול להיות שהשדיים יגדלו מחדש.
ואולי יש יתרונות לחזה קטן? לפחות הוא לא נפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשקadi25/05/2010
יש לי חבר והיחסים בינינו מעולים- פתוחים, מקבלים גם במיטה. אבל מסיבה לא ברורה אני לא מגיעה לריגוש כמעט בכלל (אני בכלל לא מדברת על אורגזמה). אנחנו מדברים על זה אבל אני גם לא רוצה לבאס אותו אז אני לא מסבירה לו עד כמה חמורה הבעיה. הוא ממש משתדל, מקשיב ומנסה כל מה שאני מבקשת ועדין זה לא עוזר. בסופו של דבר בגלל שאני לא מתרגשת בכלל פשוט כואב לי ואנחנו מפסיקים. אני מפחדת שזה יפגע בקשר שלנו.
עם חבר שלי לשעבר היה לי סקס מעולה למרות שאהבה בינינו אז לא משתווה למה שיש לי עם החבר הנוכחי ולכן אני לא מבינה למה זה.
אני מאוד פתוחה בנושאים האלו והבעיה היא לא תקשורת. התחלתי לקחת גלולות מינס לאחרונה אבל הייתי לוקחת אותם גם בעבר ולא הרגשתי שהן פוגעות לי בחשק המיני. כמו כן, אני לא מאוננת אף פעם- אני תמיד לא באווירה המתאימה.
אשמח לקבל עצה בעניין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה גורמים משפיעים
לי ראובני25/05/2010ישנם גורמים רבים המשפיעים על תשוקה מינית, על חשק, על הרצון להיות באינטימיות
החל מהתרגשות מהקשר, רצון לקרבה, חוויה של משהו מובן מאליו וגם גלולות
שווה לראות האם הגלולות משפיעות, על ידי שינוי סוג ולראות איך זה מרגיש.
כמו כן, נשמע שיש הרבה חלקים בתקשורת בינך לבין בין זוגך שאינם פטורים ואינם מדוברים ושווה להשקיע מאמץ או זמן או אומץ בלשים את הדברים על השולחן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרונות לחוסר חשק באמצעות הומאופתיה
דר אדית דניאל30/05/2010שלום.
בהומאופתיה פתרונות רבים לבעיית חוסר חשק מיני בנשים { גם בגברים}
חוסר חשק מיני מבוסס על רבדים עמוקים ברגש וחשיבה של האדם כמו גם על רבדים גופניים
כל אישה מקבלת התייחסות שונה בהתאם לבעייתה שנובעת ממקור אחר
בברכה
ד''ר אדית דניאל
מומחית ברפואה משלימה
מנהלת פורום הומאופתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מיני אצל חברה שלישלומי1120/05/2010
אני וחברה שלי יוצאים מזה כשלוש שנים בתחילת הקשר הסקס היה מדהים וחושני והתדירות הייתה גבוהה מאוד עם הזמן מספיק לה פעם בשבוע פעמיים בשבוע וזה הכל אני מוצא את עצמי מתוסכל מהעבודה שהיא לא רוצה סקס באותה תדירות כמוני מבחינתי כל יום זה נחמד יש לציין שמדובר בבחורה צעירה בת 23 הסקס עצמו הוא מדהים אבל התדירות מפריעה לי שוחחנו על זה והיא טוענת שפשוט לא בא לה לפעמים אני מרגיש שהיא מקיימת איתי יחסי מין רק כדי לספק את הצורך שלי זה מתסכל מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפים
לי ראובני22/05/2010לפעמים הדרך הכי טובה היא להרפות.
נשמע שבת הזוג שלך חווה ירידה בחשק אבל גם מרגישה שמשהו בסקס הופך להיות מובן מאליו עבורה או פחות מהנה ולכן בעדר ספונטניות היא רק נענית אליך.
אולי צריך לתת לה יותר ליזום, לרצות, לבקש.
פשוט להרפות או לגוון, זו גם דרך, מקום אחר, תהליך חיזור לא שגרתי, פרחים, הודעת טקסט וכו שקצת יעוררו אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך החלפת גלולותשירה18/05/2010
שלום רב,
לפני כחודש התחלתי לקחת גלולות לאחר הפסקה של חצי שנה.
הגלולות שניתנו לי הינן מסוג יסמין אשר השפיעו לרעה וגרמו לתופעות לוואי שנעלמו בשבוע ההפסקה בין הגלולות.
לפני יומיים התחלתי שוב ליטול את החפיסה החדשה וכבר לאחר 2 גלולות חזרו תופעות הלוואי.
הבוקר ניגשתי לרופא גניקולוג תורן שהמליץ לי להחליף את הגלולות לגלולות מסוג BELARA.
שאלתי היא, מתי אני אמורה להתחיל ליטול את ה BELARA?
האם אני צריכה להמתין חודש? האם להמתין עד הופעת המחזור (גם במידה והוא יופיע בימים הקרובים)?
או האם אני יכולה כבר מהיום ליטול את הגלולה החדשה?
לתשובתכם בהקדם אודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסיימי חפיסה ואז תתחילי
לי ראובני22/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה נרטיקית ודגדגניתאני18/05/2010
יש לי שתי שאלות:
1)עד לפני הלידה השנייה הייתי מסוגלת לחוות עם בעלי אורגזמה נרתיקית בלבד אך רק בפוזה מסויימת...לא הרגשתי לחצים בלתי רצוניים כמו שאמורים להרגיש באורגזמה אך זה היה זה בוודאות-יכולתי להרגיש ממש איך שהגוף מגיע לשיא רגשי ופיזי מסויים..ממש תחושה של איפוס כוחות ונמנום עצבי..ואז מגיע השיא ופורקן.הבעיה התחילה אחרי הלידה השנייה ..מאז עברה שנה וכמה שלא ניסינו להגיע לאורגזמה באותה תנוחה כמו קודם..לא הצלחתי..לא חוויתי אורגזמה נרתיקית מאז..אוליאיזו פעם אחת...יש לציין שאני עדיין נהנית מאודדד מחדירה כזאת בתנוחה הזאת.אך לא משהו שאפילו מצקרב למה שהיה לי אז.מה ניתן לעשות? למה זה קורה?
2)רק לפני כמה זמן הבנתי שאני יכולה לגמור מגירוי דגדגן-עד אז כמעט ולא נגעתי בו-לא בזמן חדירה ולא אוננות.
ניסיתי כמה פעמים נגיעות על דגדגן\אוננות על דגדגן בעצמי ועם בן זוגי אך חוץ מהנאה לא הגעתי אפילו קרוב לתחושת אורגזמה..ולפני כמה זמן אוננתי עם ויברטור מיוחד לדגדגן בעצמי והצלחתי להגיע לאורגזמה-אבל אחרת לגמרי ממה שהיה לי בזמן חדירה-ממש אורגזמה לפי הספר-עם התכווצויות ופורקן.מאז אני השתחללתי בנושא ומגיעה לאורגזמות טובות יותר או פחות אך זה קורה אך ורק כשאני מאוננת לעצמי עם הויברטור עם בן זוגי נוכח ועוזר או לבד.
עדיין הבעיה היא שלוקח לי אפילו עם הויברטור ועם גירוי די מסיבי של דגדגן- די הרבה זמן להגיע לאורגזמה...אני נהנת מאוד מהתהליך ומאמינה שזה עניין של זמן ונסיונות לדעת מה ייקרב אצלי יותר את האורגזמה.הבעיה היא שאני מאוד רוצה ושומעת המון על נשים שמגיעות לאורגזמה דגדגנית רק מאצבעות או ירידה של בן זוג.....ניסינו את זה המון וחוץ מגירוי מאוד חדק זה אפילו לא מתקרב לאותה עוצמת גירוי ופורקן כמו עם הויברטור.איך אני יכולה לשפר את זה? האם אני נכללת בקטגורייית נשים שקשה להן להגיע לאורגזמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה נרתיקית ואורגזמה דגדגנית
לי ראובני22/05/2010שלום לך
הגוף משתנה בהריונות ובלידות ברמה הפיזית אבל גם במובן הריגשי.
זה נשמע מאוד הגיוני שמה שקרה בעבר ישתנה ויתפוס צורה אחרת.
מציעה לך להלחץ, להנות ובעיקר למצוא דרכים וצורות חדשות להנאה.
הרי אי אפשר לדעת מה יעשה טוב או לא בעתיד. פשוט לשחרר ציפיות ולהנות ממה שיש...
גם אביזרים יכולים לגרום להנאה, לעיתים גירוי מסיבי מדי על הדגדגן יוצר קהות בו אז לעיתים הפסקה של הגירוי הישיר לתקופה מחזירה את היכולת שלו להנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי סיכהגלית17/05/2010
אני לוקחת גלולות(יסמין) כבר חמישה חודשים וכתוצאה מכך אני לא נרטבת באותה קלות.
הרופאת נשים שלי המליצה לנו להשתמש בחומר סיכה. ניסנו חומר סיכה של DUREX אבל הוא שרף לי וחבר שלו המליץ לנו להשתמש בוזלין.
אבל בבית מרקחת נתנו לנו פראפין לבן רך וכתוב עליו לשימוש חיצוני בלבד ורציתי לדעת אם מותר להשתמש בו כחומר סיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזלין לא מומלץ לאברי המין
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2010פרפין אפשר, מומלץ לדעתי זה שמן שקדים שאין בעיה אם הוא יחדור לנרתיק והוא משמש גם נשים בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה נשיתעינת16/05/2010
שלום רב.
יש לי שתי שאלות:
1. האם זה סביר להגיע לאורגזמה רק אחרי 25-30 דקות?
2. כאשר אני גומרת יוצא לי זרם משפריץ ממש כמו שתן, והוא גם נראה כזה- שקוף.
האם יכול להיות שזהוי לא שפיכה נשית אלא שתן אמיתי שיוצא במהלך הגירוי?
יש לציין שאני מקפידה לעשות פיפי לפני מגע מיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, שפיכה נשית
אריק22/05/2010את ,כנראה ,אחת מיני מעטות הזוכות לשפיכה נשית. השפיכה הנחשקת ביותר (במיוחד בעיני הגברים). כדי לוודא שאכן זו שפיכה נשית יש להתרוקן תחילה משתן, לפני קיום היחסים (כפי שאכן את עושה) וכדי לוודא באופן ברור שאכן זו השפיכה הנשית הנכספת, אפשר להריח ואפילו לטעום (לא מזיק) - השפיכה הנשית הנה ללא טעם וללא ריח - זאת ההוכחה. תהני מיתרונך
ואכן, נשים רבות מגיעות לאורגזמה רק לאחר 30 דקות - מקובל וסביר ורק הסוף הטוב קובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורגזמה נשית
לי ראובני22/05/2010זמן ממוצע של נשים להגיע לאורגזמה הוא 20 דקות לכן התיאור שלך נשמע הגיוני ביותר.
זה כמובן משתנה מאישה לאישה בהתאם לכושר, שריר רצפת אגן והשליטה בו, הכרות עם הגוף
תחושת ביטחון במיניות ועוד.
אין נכון או לא נכון בענין הזה אלא רק חוויה משתנה
לגבי שאלתך השנייה, נראה כי מדובר אכן בשפיכה נשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגעה לאורגזמה אצל נשיםזיו14/05/2010
שלום, חברה שלי גומרת אחרי 2-3 דקות של חדירה, או ככה היא אומרת לפחות. האם זה בכלל אפשרי לבחורה להגיע לאורגזמה מחדירה לאחר 2-3 דקות? אני קצת ספקן בעניין וחושש שהיא מזייפת. יש לציין שיש משחק מקדים, אבל הוא לא כולל מגע עם אבר מינה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד קשה לבדוק
ד``ר ליאורה אברמוב14/05/2010הגעה לאורגזמה אצל נשים - מה לעשות ולרוב הנשים אין שפיכה ואין הוכחה מוחשית לגמירה. חלק מהנשים כ - 30% יכולות לגמור בחדירה - כמה זמן זה לוקח - משתנה מאישה לאישה תלוי ברמת הגירוי שלה ויכולות אישיות. אם אתה חושש שהיא מזייפת, נסה להגביר את המשחק המקדים, להוסיף עוד גירוי ממוקד לאברי המין, נסה לבדוק איתה איך היא אוהבת את המגע ואיפה , תקשורת בונה תמיד יכולה לשפר הנאה מינית אצל שניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מיני אחרי לידה ובהריוןלילך12/05/2010
רקע לבעיה:
נשואה שנתיים- דתייה-שומרת על טהרת משפחה שבועיים מותר לקיים ושבועיים לא.
אחרי חצי שנת נישואין מלאה במיניות ותשוקה (כמובן עניין הריחוק מוסיף עד מאוד) נקלטתי להריון ומאז ועד הלידה היה מותר לקיים יחסי אישות בלי הרחקה.
בתקופת ההריון החשק המיני ירד פלאות ולקראת סוף ההריון חזר ליציבות .
הנקתי את הילד במשך 8 חודשים וגם שם היתה בעיה גדולה שמתבטאת בעייפות,חוסר תשוקה,אי יכולת לעשות הפרדה בין נגיעה של האכלה בחזה לבין נגיעה מינית ביחסי אישות-קושי עצום במיוחד בנקודה הזו של החזה.
מייד כשהפסקתי להניק נקלטתי להריון-משמע אני כמעט שנתיים מותרת מבחינת יחסי אישות.
אני בחודש 4 והבעיה החריפה מאוד זה הגיע למצב שאני ממש בוכה ומתוסכלת שאין לי שום חשק לגעת בבעלי,לא לנשק בפה,לא נגיעות מיניות וחדירה ממש מגעילה אותי מיותר לציין מה בעלי מרגיש למזלי מבין אותי ומנחם אותי שזה לא בשליטתי.
ביהדות לגבר אין אפשרות פורקן חוץ מאישתו (אוננות)ועניין הפורקן משמעותי מאוד לריכוז של הגבר ולשמירה על שלום הבית כך הגם שנושא מכביד מאוד על כתפיי.
אנחנו משליכים את הבעיה כלפי ההריון וההנקה כי שמעתי על הרבה נשים שנמצאות בסיטואציה דומה
רק שאני מרגישה שזה ממש הקצין אצלי ומחפשת פיתרון לבעיה שנוצרה.
אציין שהיה לי הריון מצויין ולידה מדהימה וחוויתית.
אני לא מעוניינת לשבת אצל פסיכולוג ולדבר על הנושא,שמעתי על טיפול בצמחי באך לא יודעת עד כמה הם יעילים במצב הזה.
אודה לתשובה והכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת מן המגזר
לי ראובני12/05/2010שלום לך
ממליצה בחום לפנות לאסתר דה פואה שהיא דתייה ומטפלת מינית מקצועית ומצוינת.
הפרטים שלה נמצאים באתר איט"ם
היא מבינה את המשמעות של המורכבויות שציינת ממליצה בחום לא להזניח את היחסים והקשר בינך ובין בעלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מיני- בת 22רות10/05/2010
שלום,
אני בת 22 ועד לא מזמן לא הרגשתי צורך במגע מיני, מאז שאני זוכרת בגיל 10-12 חשבתי על מיניות ומגע מיני אבל מגיל 13 עד 17 ירדה לי המחשבה והרצון וחשבתי שזה משהו לא טוב שבנים בגיל הזה רק מחפשים סקס (זה גם מה שהרגשתי ממשפחתי, אף פעם לא דיברנו על מיניות ואם יצא לדבר על חברים בגיל כזה אז הם שללו וטענו שזה ילדים קטנים והייתי מאד תמימה בנושא הזה עד לא מזמן..), מגיל 16-17 הייתה יותר מודעות והבנה שלי אבל עדיין לא הרגשתי מוכנה בכלל והיה לי קושי בנושא הזה, לא אוננתי אף פעם, לא פינטזתי יותר מידיי ולהיפך אפילו מנעתי מעצמי הרגשתי שזה מביך ולא רצוי ...
מאז ועד לא מזמן לפני כשנה בערך הרגשתי שאני יכולה גם בלי זה, בלי מחשבות יותר מידיי, בלי מגע באיבר מין, בלי קיום יחסי מין בקיצור ללא מיניות בכלל.. (למרות שבתקופה זו מגיל 18 עד עכשיו, היו מערכות יחסים אמנם קצרות אבל עם מגע פיזי...),
בחצי שנה האחרונה התחלתי להתעניין יותר לגבי המיניות שלי, לקרוא ולבדוק.
אני מרגישה שבנושא המיניות אני כמו ילדה בת 15 ובכל שאר תחומי החיים אני בוגרת יותר.
כמו מאזניים ממש לא מאוזנות...
היה לי מאד חשוב בתקופה הזאת ללמוד כמה שיותר ולדעת כדי שארגיש מוכנה לזוגיות ולכל המשתמע מכך, היום אני מרגישה יותר פתוחה בנושא ומוכנה וכרגע אני בתחילת קשר עם מישהו.. אני כבר מרגישה שונה... מקווה שיצליח...אם לא אני יודעת שאצטרך ללכת לטיפול...אבל אני חייבת לנסות בעצמי לאחר שאני יותר מבינה בנושא.
רציתי לשאול כמה דברים ואשמח מאד לתשובה:
- אני עדיין מרגישה לא בביטחון עם משפחתי בכל הנוגע לזוגיות.. כאילו לא נעים לי כזה ובמיוחד אני חוששת מההתחלה מכל השאלות וכל הערות האלו של " מה עם החבר"? וכל מיני הערות כאלו שאני ממש לא סובלת.. כאילו בא לי לעשות קסם ולהיות לאחר שנה בקשר שאין את כל ההרגשה המביכה הזאת עד שכולם מכירים וזה הרגל... למה זה? מה אוכל לעשות כדי לעזור לעצמי עם ההרגשות האלו? זה מונע ממני לענות לטלפונים לידם ולהיות בהיכון שאם הוא יתקשר לשים על שקט וכדומה.. מן פחד כזה...
בעיקר בגלל שכולם רוצים שיהיה לי בן זוג כל הדודים והמכרים.. ובגלל שלא היה לי קשר רציני הרבה זמן אז זה עוד יותר מביך כי כולם יודעים שאיפשהו הייתה לי בעיה או לא יצא ואז פתאום שיהיה לי אז אני חוששת מכל ההתחלה הזאת והתגובות..
- עוד דבר, קראתי הרבה על בעייה ואגיניזמוס והבנתי שזה בדרך כלל קורה לנשים שהן סגורות בנושא המיני שבמשפחה היו יותר נוקשים בנושא המיני וכו', רציתי לדעת בגלל שלא חוויתי ושחששתי הרבה זמן האם אצלי הסיכויים יותר גבוהים לקבל את זה?
* אני מרגישה ממש פספוס גם כי לא חוויתי יחסי מין בזוגיות וגם כי לא הכרתי את הנושא הזה אף פעם. כל פעם שחשבתי על זה מנעתי מעצמי לחשוב כאילו זה דבר אסור!,
לאורך כל תקופת ההתבגרות זה לא היה במחשבותיי אלא חלק קטן מאד.
.האם זה בכל זאת בסדר? או שכדאי ללכת לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות להלחץ
לי ראובני12/05/2010שלי שלום,
נשמע שאת עסוקה המון במחשבות אודות מיניות, זוגיות, אהבה, במה יגידו, במה מצפים ממני, באיך זה יהיה עבורי, האם להתחיל או לא וכל המחשבות הללו לא מקדמות אותך אלא מאוד מלחיצות.
במיניות כמו בכל תהליך, צריך להתחיל בקטן, בכאן ובעכשיו, בליצור קשר אם את פוגשת מישהו שעשוה לך את זה, שאת מרגישה שבא לך ללכת איתו לשתות קפה ואח"כ להמשיך הלאה, לסרט, פאב וכו.
נשמע שטפול יכול לעזור להוריד קצת את החרדה והדאגה ולעזור לך למצוא את הקול האותנטי שלך.
בהצלחה ואת מוזמנת ליצור קשר, לקבל המלצות בהתאם לאזור מגוריך או להתחיל תהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. ו..
רות23/05/2010הייי,
כשכתבת לי שאוכל ליצור קשר, הכוונה שאני יכולה להתקשר אלייך? וזה באמת בסדר?
כי בעניין הנ"ל אני באמת מתקדמת לפי איך שהסברת לי אבל עכשיו זה עבר לשלב של מגע, באותו מצב כיף לי אבל אני אחרי זה פתאום נעצרת כזה כאילו "זה יותר מידי" (וזה לא באמת)..
אני ממש רוצה להתנסות ולא לפספס הזדמנות כזו עם בחור שמבין ונותן תחושה מרגיעה...
תודה לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את רוצה לטפל בבעיה
לי ראובני25/05/2010כי נשמע שזה מעבר לשאלה אחת בפורום, יש המון נושאים המעסיקים אותך
אז אולי שווה להתמודד עם הדברים לעומק ולראות מה זה עושה לך בתהליך טיפולי
אני לא יודעת איפה את גרה בארץ, אבל שווה להכנס לאתר איט"ם ולחפש מטפל הקרוב לאזור מגוריך
את מוזמנת גם ליצור קשר
0522528020
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה \\=אנונימית..10/05/2010
בוקר טוב..
יש לי שאלה חשובה !!
אני לוקחת גלולות פמינט, וזה יוצא שאני מתחילה לקחת ביום ראשון ומסיימת כעבור 21 ימים ביום שבת.
ביום שבת ה1.5 נגמרה לי החבילה, וזאת אומרת שהייתי אמורה להתחיל אותה ב9.5
בדר"כ אני לוקחת את הגלולה בסביבות 10 בלילה. אבל קרה שהיום לא הייתי בבית, ושכחתי מהגלולה ויצא שלקחתי את הגלולה הראשונה שבחפיסה בשעה 12:45 בלילה! זאת אומרת שהיום כבר העשירי לחודש.
רציתי לדעת אם אני מוגנת??? ישר לקחתי אותה כשנזכרתי..
זה חשוב לי לדעת.. תענו לי בהקדם :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לדאגה
לי ראובני12/05/2010חריגה של יום לכאן או לכאן לא תשפיע בצורה כזו מהותית וסביר להניח שאת מוגנת.
אם יש לך ספק, תשתמשי למשך שבועיים בקונדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...ירדן09/05/2010
אני מקווה שהשאלה שלי קשורה לפורום.
אני בת 17 וחצי ובלי עין הרע, ברוך ה' אני בריאה.
מינואר עד עכשיו לא קיבלתי. וחודשיים לפני ינואר גם לא קיבלתי. בקיצור, קיבלתי השנה רק פעמיים, ואחד בחופש הגדול האחרון.
אמא שלי תשאל את הרופאה מה אפשר לעשות, כי בלי עין הרע אני ילדה בריאה ואין לי שום בעיות וזה ממש מוזר שדווקא לי זה קורה.
אמא שלי אומרת שאולי אני אצטרך לקחת כדור אחד ואז זה יסתדר.
אני קצת בלחץ, אני מקווה שמישהו יוכל להרגיע אותי ולהגיד שהכל בסדר, ושזה לא בלאגן מסובך, כי עד לפני שנה היה לי מחזור סדיר, ולא היו לי שום בעיות, וזה פתאום קרה השנה.
חשוב לציין שאני ילדה בריאה, ואני לא אנורקסית ולא כלום.
תודה :'(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לקחת גלולות
לי ראובני11/05/2010לצורך הסדרת המחזור אבל את יכולה גם ללכת לרופא מתבגרים/ נשים ולשאול האם יש סיבה לעיכוב ואולי אולטרא סאונד יאשש או ידחה קושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא \ה לבדיקת בתייונית מטרסו05/05/2010
1]לבדיקת קרום הבתולין
2]היבחון איזה נזק יש לה באיבר מין
מוכנה לשלם ביד רחבה
וכמובן שזה היה קביל בבית משפט כחוות דעת
תודב
יונית
טלפון-052-2506793* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר מיון
המאושרת09/05/2010בחדר המיון של בית חולים וולופסון- יש שם מרכז מיוחד לנפגעות תקיפה מינית. חוץ מזה הטלפון של המרכז לסיוע לנפגעות תקיפה מינית הוא 1202 שם תוכלי לקבל מידע, יעוץ ותמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בתי חולים
המאושרת09/05/2010מרכז לנפגעות תקיפה מינית יש גם בבית חולים בני ציון בחיפה, בפוריה בטבריה והדסה עין כרם בירושלים. בטח יש עוד מרכזים, אני לא מכירה את כולם אבל אני בטוחה שבמרכזי הסיוע (1202) ידעו להפנות אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)