פורום מיניות האישה, מין נשי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    שירן
    22/10/2009

אני לוקחת מינס כבר 4 חודשים וחבר שלי גמר בתוכי שאני על הגלולה הלבנה (והמחזור תמיד מגיע לי בגלולה הלבנה השנייה אז לא ההיתי במחזור) האם אני יכולה להיכנס להריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• ושחכתי להגיד

שירן
    22/10/2009

אני לוקחת את הגלולה בדרך כלל כל יום בין 9-10 בערב אבל לפעמים יוצא יותר מאוחר בשעתיים או יותר מוקדם בשעה זה מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסוכן ואין בעיה

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/10/2009

לגבי שתי השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן
    ורד
    21/10/2009

שלום,
    כרגע אני ביומי הראשון לתחילת המחזור יש לי צריבה במתן שתן קשה לי לרוקן שתן אני מרגישה שאני מלאה וכואב לי שאני ניגשת לשירותים מה עלי לעשות קניתי היום משקה חמוציות ,כדורי חמוציות התחלתי לקחת לפני כשעתיים וטבלית בפי הטבעת שנקראת : קלוטרי
    האם זה בסדר ?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בדרכי השתן

הוספת תגובה

• לכי להבדק אצל רופא דחוף

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/10/2009

כנראה שיש לך דלקת בשתן ואני לא מבינה את הטיפול עם טבליה בפי הטבעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני לא מסוגלת לגמור. להרים ידים?
    אישה
    20/10/2009

אני בת 34, אוהבת מין, נהנית מהמגע, ומהחדירה, מהקרבה, מהכל. אבל לא מסוגלת לגמור. לא עמם עצמי, לא עם בן-זוג קבוע, ולא עם בן-זוג ארעי. מעולם לא גמרתי.
    אני תמיד מגיעה לאיזה "כמעטטט" ואז משהו בי פשוט ננעל. אני חייבת להפסיק לגעת בעצמי או שמי שאיתי יפסיק לגעת בי לאלתר. ממש לאלתר.
    וזהו, המיניות שלי נכבית, ובמקום הנאה עולים רגשי תסכול מאד גדולים מאותו כמעט.
    בפעצמים הבודדות שאיכשהו התקרבתי טיפה יותא - אז התחלתי לבכות פתאום.
    קראתי, ספרים ומאמרים, בדקתי, נגעתי בעצמי, ניסיתי הכל, כולל לוותר ולא לנסות לרדוף אחרי, פשוט להשלים עם העובדה שככה אני וכשזה יבוא זה יבוא, להינות מהמסביב.

אבל נמאס לי.
    נמאס לי כי עכשיו אני עם בנזוג חדש ומוצאת את עצמי חושבת ככה: בשביל מה להתחיל בכלל, הרי אני רק אהיה יותר מתוסכלת. או: "נמאס לי להעמיד פנים ולזייף, גם כלפי עצמי וגם כלי האדם שלידי".

האם אין מנוס אלא לוותר?

אני יודעת שכתבו ושאלו עוד לפני אבל כל כך אשמח להתיחסות אישית, זה נושא מאד כאוב.

תודה.

הוספת תגובה

• נסי ללכת לטיפול מיני

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/10/2009

שיבדוק מדוע את עוצרת ממש לפני האורגזמה, מחסומים? חרדות? חינוך? פחד מאבדן שליטה?
    אם נסית עד כה לבד ולא התקדמת הרי שאת זקוקה לעזרה יותר מקצועית. חבל לוותר.....בכל קופת חולים יש/ יועצים מיניים ובכל בית חולים יש מרפאה סקסולוגית. את יכולה לפנות לאתר של האגודה לטיפול מיני ולחפש שם מטפל\ת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם באמת יש נשים שמשפריצות
    לילי
    18/10/2009

לאחרונה שומעת סיפורים על בנות שמשפריצות באורגזמה -האם זה אמיתי ....ואם כן אז איך מגיעים לזה

הוספת תגובה

• יש כאלה שבגירוי נקודת G

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/10/2009

בקיר הקדמי של הנרתיק -יש שפיכה נשית. קורה רק ב10% מהנשים. אבל אצל חלק זה בריחת שתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לוסטיבוליטיס
    לילי
    18/10/2009

עברתי ניתוח וסטיבוליטיס לפני כחודשיים הרופא אמר שהניתוח הצליח אך לי יש עדיין כאבים ולא יכולה לקיים יחסי מין. הכאבים לא דומים לכאבים שחוויתי כשהיה לי את הוסטיבוליטיס האם המקום עדיין לא החלים?

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לוסטיבוליטיס

הוספת תגובה

• רפוי מניתוח וסטיבוליטיס

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/10/2009

יכול לקחת 3 - 6 חודשים למרות שמבחינה ניתוחית החירורגים רואים תוצאה טובה אחרי חודשיים הרי שמבחינה עצבית ההחלמה יכולה לקחת יותר זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסטיבוליטס
    לילי
    18/10/2009

רציתי לדעת אם דר אברמוב מתמחה בוסטיבולטיטס לאחר ניתוח

לקביעת תור
    סגירה
    וסטיבוליטס

הוספת תגובה

• אין שוני בטיפול בוסטיבוליטיס

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/10/2009

אחרי ניתוח - הטיפול הוא בדיוק אותו דבר כמו לפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת פטריה
    חגית
    17/10/2009

שלום,
    1.מה דעתכן על שימוש בשמן עץ התה למניעת פטריות? (טפטוף על גבי תחבושת בזמן מחזור למשל).

2. האם תיתכן שפשפת באזור השפתיים הקטנות ואיזור הנרתיק עקב שימוש בתחבושות בזמן המחזור או מהחוט של הטמפון, שיוצרת אח"כ תחושת גירוי? (יש לי גם יחסית שפתיים ארוכות..)

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת פטריה

הוספת תגובה

• 3 טיפות של עץ התה על התחתונית

ד``ר ליאורה אברמוב
    18/10/2009

יכול לעזור, השתמשי בפרוביוטיקה יום יום ובמקרים של הפרשות חריגות או גרד אפשר אפילו להחדיר כמוסות פרוביוטיקה לנרתיק.
    בדרךל כלל לא צריך להיות גירוי מהתחתבושות או מהחוט של הטמפון ותריך להבדק מדוע האזור של פתח הנרתיק כל כך רגיש אצלך. לא נראה לי קשור לאורך השפתיים הקטנות אך דורש בדיקת רופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    ק.
    16/10/2009

שלום
    אני נמצאת בטיפול ומבקשת לדעת היכן ניתן להשיג delator set לצורך טיפל בויגיניסמוס?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• יש מספר מקומות

ד``ר ליאורה אברמוב
    17/10/2009

חברת מדיפז איציק פוזננסקי ברחוב הנדיב בהרצליה משווקת ערכת מרחיבים אמריקאים של ברמן בעלות של כ230 שח.
    בבית מרקחת סופר טבע צפון ברחוב יהודה המכבי בתא יש ערכת מרחיבים שהיא למעשה מבחנות בגדלים שונים בעלות של 230 שח
    טוני אטלס מהוד השרון משווקת מרחיבים בעלות של כ 150 שח כל מרחיב.
    ישנן עוד חברות שאינני זוכרת שת שמותיהן כרגע. נסי להכנס באינטרנט תחת השם מרחיבים נרתיקים או דיאלטורים נרתיקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף.. תודה מראש
    גליהה
    15/10/2009

שלום היה לי פטריה פעם ואני חושבת שהיא עדיין נמצאת בגלל התסמינים
    הלכתי לרופא נשים ולא משנה מה הוא רשם לי אם זה קרם חיצוני או כדור לפטריה לבליעה.
    או להחדרה כל דבר לא עוזר למנוע תריח הרע הנובע מהנרתיק.
    וזה מתסכל אותי..
    כי פעם זה לא היה ככה ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות מאז שנדבקתי מגבר שהייתי איתו בקשר מפטריה זה נהיה ככה מה אני יכולה לעשות?

הוספת תגובה

• פטריה לא גורמת לריח רע מהנרתיק

ד``ר ליאורה אברמוב
    17/10/2009

ולכן כדאי שתעשי תרבית נרתיקית כדי לראות האם יש גורם זיהומי אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תותי
    14/10/2009

שלום ותודה על העזרה
    אני בת 28
    אני במערכת יחסים כבר 3 שנים, בשנה הראשונה של של הזוגיות היחסי מין היו מעולים גם לי וגם לבן זוג הם היו מהנים מגוונים קלילים ונעימים
    אפשר להגיד שבשנתיים האחרונות במהלך היחסים האינטימיים אני חשה ביובש בכאב וגם שורף לי וגם לאחר היחסים שורף לי. (אין דימום)
    זה דיי מטריד אותי ולא נעים לי אישית (הבן זוג שלי מאוד מבין ומרגיע אותי) כי אני רוצה שהתדירות תעלה (אנחנו מקיימים בממוצע 1-2 בשבוע ובשנה הראשונה זה היה יותר)
    אני מרגישה ממש אי נוחות בזמן היחסים ואפילו כמה פעמים עצרנו והפסקנו.
    התנוחה שבה הכי פחות כואב לי (וגם לא תמיד) היא תנוחה אחת בלבד בשכיבה כשהוא מעליי.
    אודה לעזרתך...
    ושוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יכול להיות שאת פחות מגורה

ד``ר ליאורה אברמוב
    17/10/2009

ולכן היובש - נסי להוסיף חומרי סיכה. אם לא יעזור פני לבדיקה רפואית בשאלה של וסטיבוליטיס שזה תגובה רגישות יתר בפתח הנרתיק הקורית בנשים צעירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נושא מורכב
    הדר
    13/10/2009

אני בת 23 ,ללא נסיון בקשר זוגי או מיני,לפני חודשיים קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה, נהניתי מאוד מעצם הקירבה והאינטימיות אבל לא חוויתי התעוררות מינית.וזאת למרות שמאוד נימשכתי לבחור ובכל זאת בחרתי בו להיות הראשון שלי,הוא עשה הכל כדי שאני יהנה ויגיע לאורגזמה, העיניין הוא שלא הרגשתי "חרמנות"...בזמן המין האוראל י אלא נעשיתי ממש ממש רטובה מה שהקל את החדירה אבל לא הרגשתי את החדירה כלומר לא הרגשתי אותו בתוכי.האם זה יכול להיות בגלל גודל האיבר שלו? או בגלל רטיבות יתר?,(לא ראיתי הרבה אברי מין,..אבל אני די בטוחה ששלא לא כל כך גדול...ובעיקר צר וארוך..)במהלך החדירה ביקשתי ממנו לחדור חזק יותר ועמוק ורק בתנועות די אגרסיביות יכולתי להרגיש משהו..חשוב לציין שאני בחורה קטנטונת וצרה!לכל הדעות!!! מה הסיבות לחוסר תחושה?
    דבר נוסף .ככל שאני מתבגרת יש בי פחות חשק מיני ויותר צורך ממשי בזוגיות וקירבה. בגיל 15, יכולתי להיתרגש אפילו ממגע של רופא או קוסמטיקאית (בזמן שעווה)ביריכיים הפנימיות קרוב למפשעה.היום ...ממש לא. אני מאוננת רק על ידי שימוש בזרם מים, ולעיתים רחוקות. קשה לי מאוד להגיע לתחושת סיפוק! אני יודעת שלא חוויתי אורגזמה.ניסיתי בעבר לאונן בעזרת האצבעות לא ברור לי איך אפשר להנות ככה כשעצם ההנאה שלי היא מהזרם החזק.חשוב מאוד לציין שיש לי היסטוריה לא פשוטה של דיכאונות ומשברים.אני בטיפולים שונים שנים...היום אני לוקחת ואייפקס, למיקטל ואלטרוקסין (תת פעילות בלוטת התריס) התרופות הפסיכיאטריות שינו לי את החיים. ואני
    בתהליך ממשי של החלמה.האם יש השפעה של התרופות השונות או תת פעילות הבלוטה על העיניין המיני???גם האנדוקרינולוגית שלי וגם הפסיכיאטר אומרים שאין השפעה.אני בחורה פתוחה אבל די מתביישת לדבר על כך בפתיחות עם הפסיכיאטר.מהתשובות שלכם לשאר הכותבות אני מבינה שיש השפעה למצב ריגשי ונפשי.אבל אין מה לעשות אני מורכבת וחושבת.
    אני מצטערת על האורך ו"החפירה"... שבמכתב.אבל למרות שאני לא פעילה מינית, אני רוצה לבוא ממקום שלם לזוגיות כשתקרה,ממקום בריא ולא מתוסבך...(אין לי בעיה עם המראה שלי...)
    האם יש צורך לעסוק בזה עכשיו או שעליי לחכות לזמן שאני אהיה בזוגיות..?
    אם אתן חושבות שיש מה לעשות בנידון...אני מוכנה לעשות הכל, אפילו להגיע לפגישה אם צריך.
    שאלה אחרונה!האם כדאי ללכת לגניקולוג או גניקולוגית?והאם עדיף לאישה להיות מטופלת אצל סקסולוגית אישה או גבר.?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    נושא מורכב

הוספת תגובה

• כל עכבה לטובה

לי ראובני
    14/10/2009

יקרה,
    את מתארת הרבה תהליכים שמתרחשים במקביל, ואכן יש סבירות גבוהה שהם משפיעים אחד על השני. כדורים פסיכאטריים אכן יכולים להוריד את החשק המיני. גם גלולות. שווה לפנות לרופא המטפל ולבדוק איתו אפשרות של שינוי מינון או סוג כדי לראות האם זה משנה את המצב.
    בגדול, שווה להתייעץ עם רופא/ סקסולוג כדי לתעדף מה יותר חשוב לך, ליצור קשר, לפתור בעיות אחרות או להפתח בקשרים מיניים. אני חושבת שבתהליך נטול לחצים שבו את מאפשרת לעצמך את הקצב הדרוש לך, תוכלי להגיע לכל המטרות האחרות שהצבת לעצמך.
    הכי חשוב לקבל את עצמך, גם מבפנים וגם מבחוץ, עם כל המתחים וההתמודדויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ליאורה אברהמוב
    בילי
    12/10/2009

שלום לך, רופאת הנשים שלי הפנתה אותי אליך לטיפול מיני.
    אני ניפגעת תקיפה מינית ואני כבר שנים לא קיימתי יחסי מין
    וכל המצב מאוד מלחיץ עבורי, רציתי לדעת קצת על הטיפול אם אפשר..

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר ליאורה אברהמוב

הוספת תגובה

• טיפול מיני

לי ראובני
    12/10/2009

שלום לך,
    אני מניחה שהופנית לד"ר אברמוב היא בגלל וגינסמוס, כיווץ של שריר רצפת האגן שלא מאפשר חדירה. האם מעבר לקיום יחסי מין, היו לך מערכות יחסים אינטימיות? קשר עם גבר שיכולת לסמוך עליו?
    טיפול מיני עוסק במקביל בהיבט הפיזי כמו גם הריגשי של המיניות ולכן משלב בעבודה מטפל במילים ומטפל פיזי במקרה זה פיסיותרפיסטית לשיקום רצפת אגן שמלמדת להרפות.
    תוכלי למצוא באתר אטם פרטים אודות המרפאות השונות ולבחור בזו שקרובה למקום מגורייך.
    ד"ר אברמוב עובדת באיכילוב ובמרפאה לבריאות האישה בקטוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בילי
    12/10/2009

אני לא בקשר אינטימי עם אף גבר, אני חיה עם אישה..
    ובכל זאת היא שלחה אותי אליכן כי אני בגיל שאני צריכה
    לחשוב על הריון ואני לא ממש רוצה..היא חושבת שזה מפחד
    ואני רק רוצה להיות בטוחה שפחד הוא לא הגורם שיחליט עבורי.
    אני רוצה לדעת שחוסר הרצון להביא ילד הוא מתוך בחירה.
    המטרה היא לא לפתח קשר אינטימי עם גבר כי את זה אני לא רוצה
    ולא צריכה..הספיק לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה- גלולות
    נועם
    12/10/2009

שלום,
    אתמול נבדקתי וקיבלתי מרופאת נשים מרשם לגלולות. זוהי פעם ראשונה, לא לקחתי בעבר. היא אמרה לי להתחיל לקחת את הגלולות ביום הראשון של המחזור, שאמור להיות ביום ראשון הבא. אתמול, קצת אחרי הבדיקה ואחרי שקניתי את הגלולות ראיתי שיש דימום אז לקחתי גלולה ראשונה (למרות שזה שבוע מוקדם יותר ממתי שהוא אמור להגיע). עוד אתמול בלילה ראיתי שזה היה איזשהו דימום חד פעמי ושאני כנראה לא במחזור כי אין עוד דימום בלילה והיום. מה לעשות? להמשיך לקחת את הגלולות? להפסיק לקחת את הגלולות ולהתחיל חפיסה חדשה עוד שבוע כשבאמת יגיע המחזור?
    האם זה שלקחתי גלולה אחת יכול לעכב או לשבש את המחזור אם אני צריכה לחכות עד שהוא יגיע?
    מה יכול לגרום לדימום/הפרשה כהה החד פעמית? יכול להיות שזה בגלל הבדיקה הגניקולוגית?

אני אשמח לתשובה מהירה כדי לדעת אם לקחת את הגלולה היום או לא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה- גלולות

הוספת תגובה

• הדימום נגרם כנראה מהבדיקה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2009

אל תקחי עוד גלולות והמתיני למחזור הבא שיכול להגיע בשיבוש קל - איחור או דימום יותר קל.
    ואז התחילי ברצף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמיר
    10/10/2009

אני בחורה בת 19 .יש לי בעיה כלשהי והיא ששמתי לב שאני לא נהנת כלל מחדירה אני לא יודעת ממה כן אני יכולה לגמור ולהרגיש הנאה אמיתית.

דבר נוסף שמתי לב כי בכייתי בזמן שחבר שלי חדר אלי ולא רציתי שימשיך .למה זה ? לא
    יודעת מה הסיבה ? האם יש לך רעיון ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מורכב

לי ראובני
    12/10/2009

שלום לך,
    ראשית חשוב לציין שרוב הנשים לא גומרות מחדירה, כלומר הן יכולות לגמור בזמן החדירה אולם מגירוי דגדגני באמצעות היד או באמצעות אביזר או חיכוך על הדגדגן.
    לגבי עניין הבכי, הרבה פעמים מרוב התרגשות משתחרר הצורך לבכות, זה יכול להרגיש נעים וטוב ולא צריך להבהל.
    יחד עם זאת, אולי זה גם מעורר רגשות לא נעימים, תיבת פנדורה של זכרונות או כאב כלשהו שאת סוחבת מהעבר?
    אולי משהו בחוויה היה לא נעים או הרגיש לך כמו ויתור על שליטה או תחושה של ביטחון?
    אולי זה קשור גם בקשר שלך עם בן זוגך?

אם יש לך ספק, אני מציעה תמיד לפנות לטיפול שקצת יעזור לעשות סדר בבלאגן.
    מטפל מיני יוכל לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת הרחם
    דנית
    09/10/2009

לאחרונה עברתי ניתוח להסרת הרחם. אני בת 45. לפני כן היו לי אורגזמות טובות במגע בנקודת ג'י אבל אחרי הניתוח אני לא מצליחה להגיע לזה, הגירוי נמוך וגם האורגזמות מהדגדגן חלשות יותר. האם עדיין יש סיכוי להנות פעם מנקודת ג'י או שפשוט להשלים עם האובדן?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת הרחם

הוספת תגובה

• עיבוד של החוויה

לי ראובני
    10/10/2009

שלום לך
    בעיקרון לא אמור להיות קשר ישיר בין גרוי דגדגני להסרת הרחם אולם נשמע כי הקושי בהתמודדות עם ניתוח מורכב, הלוקח מאיתנו משמעות נשית הוא הגורע.
    יתכן כי בעקבות הניתוח עולים מחשבות בדבר היכולת להנות כמו בעבר והדבר משפיע על ההנאה.
    מציעה לך לפנות למרפאה לטיפול מיני ולעבור גם בדיקה גניקולוגית.
    להרים ידיים אף פעם לא הייתי ממליצה, בטח לא בתחום כל כך משמעותי וחשוב שלרוב הוא מאוד מאוד בר תיקון
    בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה