מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני בהיריון?יעל15/09/2009
הנני לוקחת גלולות במידה ונכנסתי להיריון אני אקבל מחזור או לא?
הרי בלקיחת גלולות המחזור לא טבעי....
גדלה לי הבטן תוך 3 חודשים עליתי 4 קג', אין לי נטייה להשמנה. התחלתי לקיים יחסים לפני 3 חודשים. התחילה לי נשירת שיער, יש לי בחילות בעיקר בבוקר... האם אני בהיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הגיוני
לי ראובני15/09/2009גלולות למניעת הריון, כשמן כן הן, מונעות הריון.
כשאת לוקחת גלולות כל יום הסיכוי שאת לא תיכנסי להריון הוא 99%לכן אפשר לומר שהן די בטוחות.
יתכן שהגלולות שנתנו לך לא מתאימות ולכן גורמות לך לכל מיני תופעות לוואי.
באיזה גלולות מדובר?
שווה ללכת לרופא לבקש החלפה לגלולות דור שלישי כמו גינרה, יסמין, פמינט ומליאן
שנה טובה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל סיכוךאדווה14/09/2009
הי..אשמח לדעת משהו..סורי על הבורות..רציתי לענג את חברי (לעשות לו ביד..)הוא רמר שעדיף שהביא עמי איזה קרם לשם כך...אין לי מושג איזה..האם כל קרם גוף מתאים גם לאיזור הזה או שיש איזה ג'ל מיוחד לזה שצריך לרכוש?
ולגבי ג'ל לסיכוך נשים:כלומר אם אני לא מספיק רטובה כשנרצה לשכב...האם כדאי בנוסף לקונדום לשים לי ג'ל לסיכוך או שזה יפגע בקונדום.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל סיכה על בסיס מים
לי ראובני15/09/2009הכי טוב להשתמש בנוזלי סיכה על בסיס מים שלא פוגעים במרקם הקונדום
טובים להחדרה לנרתיק
וגם כדי להנות בגירוי ידני עבור הגבר והאישה
אפשר לקנות בסופרפאם החל מKY וכלה בכל מוצרי דורקס פליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIVמירי13/09/2009
שלום, האם תשובת אליזה שלילית לאחר 62 יום שוללת הדבקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
לי ראובני15/09/2009בדיקת HIV אפשר לעשות רק אחרי שלושה חודשים ממגע לא מוגן
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא לאחר 60 יום ?
מירי16/09/2009אבקש תגובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת HIV אמינה רק לאחר 3 חודשים
ד``ר ליאורה אברמוב17/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה בתשובות כתוב עד חודשיים ?
מירי17/09/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה?
לי ראובני17/09/2009הרשת מוצפת במידע לא עדכני
את צריכה לשים לב האם התשובה היא של אחד הגולשים ששמע מחבר ששמע מאחותו של הבן של השכנה וכולי או תשובה של איש מקצוע שזו עבודתו.
לא שהאדם ברחוב לא יידע בהכרח את התשובות, אבל כשאת לא יודעת מי עומד מולך, תבחרי למי להאמין ועם מי להתייעץ.
לכן מירי, למען הסר ספק, את יכולה לפנות למרפאת לוינסקי קומה 5 בתחנה מרכזית ולעשות בדיקה אנונימית בחינם במקום עם תיאום מראש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי כמה שאלות שמדאיגות אותי.נופר13/09/2009
1.שבן זוגי יורד לי אחרי כמה דקות (בגלל הרטיבות )הוא טוען שיש קצת ריח לא נעים
זה נורמלי ?
2. גםכ שאני יורדת לבן זוגי אז יוצא קצת טיפות לפני השפיך ויש לו גם קצת ריח לא נעים.
זה נורמלי?
3. חבר שלי לא יכול לשכב כמה פעמים ביום,ולכן קבע תור לסקסיולוג ( הוא חייל )
יכול להיות שגם פה יש איזה שהוא בעיה ?
והסקסיולוג באמת עוזר,כיאלו זה באמת עוזר ויכול לגרום לכך שהוא יכול לשכב כמה פעמים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
לי ראובני15/09/2009שלום לך
אין נורמלי או לא נורמלי באופן שבו אתם מבקשים לדעת
יש אנשים שאוהבים את זה ויש שלא.
אפשר לשנות את טעם השפיכה על ידי שינוי הרגלי אוכל לאכול יותר ירקות פירות ואומרים שאננס באופן ספציפי....
לגבי נשים, צריך להקפיד לשמור על המקום נקי ונטול פטריות
לגבי סקס כמה פעמים ביום, לא בטוחה שיש הרבה שיכולים כמה פעמים ביום.
מספיק שהוא יכול כשהוא רוצה ובחשק ושזה מספק אותו.
אם הוא לא עומד בקצב שלך, אז אפשר לנסות ולגוון את הצורות של ההנאה ההדדית כי אנשים לא ירצו או יוכלו בדיוק באותו אופן ובאותו הזמן.
טיפול סקסולוגי יכול תמיד לעזור, במתן ידע נירמול של חששות והרגעה.
בהצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני קצת יבשה והוא קצת רגיש..מוצנע13/09/2009
שלום
אני בת 26, נשואה שנה לבן גילי.
אנחנו מאוד רוצים להיכנס להריון ובינתיים זה לא הולך.
יש לנו קצת קשיים בקיום היחסים
מצד אחד- אני קצת יבשה
מצד שני הוא מאוד רגיש
מה שנוצר זה שהוא גומר תוך כדי כניסה- וזה מקטין את הסיכויים..
היינו רוצים לפתור את שתי הבעיות-
היובש- אני מרגישה די רטובה מבפנים, אבל זה כאילו לא יוצא החוצה- ואני לא חושבת שזה קשור להכנה- כי יש הכנה.
והגמירה- איך אפשר לשלוט בזה ?
תודה רבה
הקיום של הפורום הוא באמת הצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יקרה
לי ראובני15/09/2009שלום יקרה,
נשמע מצב בהחלט לא פשוט
אולם לא ניתן לצערי הרב לתת עצת קסם שתסייע ותפתור את כל הבעיות
ממליצה בחום על טיפול מיני
במידה ותרצו לקבל המלצות בהתאם למקום מגוריכם זאת אפשרות
מומלץ להכנס לאתר של איט"ם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר אברמוב, שאלה...טל12/09/2009
כשאני וחבר שלי מקיימים יחסים:
האם זה בסדר אם לפעמים יורד לי מעט גם (אחרי זה)?
האם (תוך כדי) זה אמור לכאוב (לא כאבים חזקים, הם כאלה עדינים)?
ולמה לפעמים קורה שאני לא גומרת (הוא גומר תמיד)?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
לי ראובני15/09/2009שלום שירן
לא ברור מה יורד לך אחרי זה, האם הכוונה לנוזלי נרתיק, אז כן התשובה היא כן, זה נורמלי.
לעיתים יש כאבים בפעמים הראשונות, לא אמור לכאוב בהמשך.
שווה ללכת לגניקוליגת כדי לשלול בעיות רפואיות או פטריה.
לגבי אורגזמה, האם את יודעת להגיע לאורגזמה בכוחות עצמך? באוננות?
אם כן, את יכולה לנסות להדריך את בן זוגך כיצד לגרום לך נעים.
אם לא, אז שווה לנסות להתחיל את התהליך לבד ואז לכוון אותו.
תנסי "להתאמן"....
יש ספרים מעולים שיכולים לסייע לך הראשון בהם הוא "דברים שרציתי לגעת" על אוננות של נשים מאת גילי פליסקין.
בהצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מיני בעקבות נטישת בן הזוגשרית11/09/2009
שלום,
אני בת 40. חליתי בסרטן השד לפנ י כ8 שנים.
בעקבות המחלה והטיפולים שכללו בין השאר כריתת שחלות בגיל 34 ,אני חווה מזה 8 שנים את תופעות גיל המעבר ביניהן חוסר חשק מיני , יובש וגינלי ועוד....
המשכתי לקיין יחסי מין עם בעלי לאורך כל התקופה ,אך בתדירויות נמוכות יותר מהאופן הרגיל או זה שהייתי רוצה.
לאחרונה נקלענו , בעלי ואני , למשבר עמוק מאוד בנישואין במהלכו הרגשתי שאני מאבדת את בעלי.
באופן מפתיע ביותר , החשק המיני חזר בענק והיובש הוגינלי דעך בחומרתו.
יחסי המין , דווקא בתקופת המשבר היו מדהימי , אך אליה וקוץ בה , בעלי מרגיש עכשיו שרימיתי אותו לאורך 8 השנים האחרונות ומתקשה להבין , כמוני אגב , הכיצד ????
יש להדגיש שלא רימיתי ! אני אהבתי ואוהבת את בעלי וכן אהבתי ואוהבת סקס עם בעלי !
אשמח לקבל הסבר כלשהו לתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס הוא גם בראש
לי ראובני15/09/2009שלום לך
סקס הוא גם בראש ולא רק בגוף הפיזי לכן כשאת חווית אפשרות של ניתוק הקשר ונטישה, יכולת להרגיש אובדן, להתאהב ולהתרגש מחדש ולהפיג באופן לא מודע חלק מהתופעות שמהן סבלת.
החוויה של בן זוגך של העדר אמון וקושי היא מובנת אך לא במקומה מאחר ובאמת לא היה לך את היכולת אז לשלוט בכך.
מזל שגיליתם שאתם יכולים לשחזר את התשוקה
השאלה היא האם תוכלו להחזיק בה?
אני מציעה לכם לפנות לטיפול זוגי סביב נושא זה
בהצלחה ושנה טובה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מגלולות,מוצדק??אדווה10/09/2009
שלום..יש לי שאלה:
1.התחלתי אמש ליטול גלולות מינס .האמת אני לא בעד לקחת כדורים אבל אין ברירה כי אני חוששת רק עם קונדום.הרופא פירט בפניי את הסיכונים והסתכלתי בעלון מידע ונבהלתי.אני חוששת שלא יווצרו לי בעיות בכבד חלילה או משהו.בעיקרון אני בריאה חוץ מבעיית עיניים.ר.עיניים אמר שזה יכול לעשות רק יובש בעין.בעלון רשום שבמקרים נדירים יש חשש להפרעה בראייה אבל רשום גם פקקת עורקים...חשש לחרשות(??.)וזה מלחיץ אותי.לקחתי אמש אחרי התלבטויות.יש לי מעין כאב קל מאוד בראש לא מיגרנה וקצת כואבות לי האצבעות ביד ימין בלבד.אני לא יודעת אם זה מהמינס או שזה היה קודם אולי ישנתי עליהן...או שאני בלחץ ממש גדול שהכנסתי את עצמי ואולי מוגזם?? אבל זה כואב קצת ואולי זה מזה וזה פשוט יעבור....
2.בגלל הבעיה בעיניים אני משתמשת במשחות וטיפות נגד יובש ,החומרים הם לא אנטיביוטיים אלא חומרי סיכה כדומה לוזלין.אבל במהלך החודש אני נוטה לשים משחה אנטיביוטית בשם סינטומיצין פעם בשבועיים לפעמים פחות לפעמים יותר.השאלה אם זה לא מפריע ומנוגד למינס.עד כמה זה מנוגד ולא יעיל?כי אם זה לא יעיל כל כך כי אני נוטה להשתמש בזה אז חבל שאני אתענה עם הגלולות.אין לי בעיה כל כך רק עם היעילות כי אני בכל מקרה מבקשת מחבר שלי לשים קונדום ,והשאלה היא יש גם סיכון לגוף בשילוב בין חומרי האנטיביוטיקה לחומרי הגלולה לא רק מבחינת היעילות אלא השילוב ביניהם?
3.אפשר לקבל המלצה למדבקות?הן פחות מסכנות את הכבד וכו'?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מיותר
לי ראובני10/09/2009שלום לך גל,
אני לא יודעת אם יצא לך לקרוא את העלון של אופטלגין, אקמול או אפילו סנטימוצין.
גם שם יש רשימת אזהרות.....
לא צריך להבהל.
אם את לוקחת גלולות ואחרי חודש חודשיים לא מרגישה טוב, תחזרי לרופא לשינוי.
מדבקות יכולות להתאים גם כמו שהן יכולות גם לא.
זה מאוד מאוד מאוד אישי.
לא ניתן לחזות למי יהיה טוב ולמי פחות
פשוט לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובה רינג או מדבקה נגד הריון ?אפרת09/09/2009
שלום,
אני סובלת מזה שנים מאנדומטריאוזיס קשה מאד, בחודשים האחרונים המחזור החודשי היה בלתי נסבל ואף הצטרפה לעניין גם אנמיה קשה, הרופאה המליצה לי על שימוש קבוע בנובה רינג כדי שלא אקבל מחזור יותר. אני משתמשת בנובה רינג מזה כחודשיים ולצערי אני מדממת קלות כל הזמן ואף כואב לי בעת קיום יחסי מין, כנראה שכתוצאה מיובש שנוצר עקב השימוש בטבעת.
קראתי קצת חומר על המדבקות ורציתי לדעת מספר פרטים:
1. האם מינון ההורמונים זהה בין המדבקה לטבעת?
2. אני נוטה למגרנות אשר פחתו עם השימוש הקבוע בטבעת, האם מעבר למדבקה עלול להחמיר שוב את המגרנות?
3. לא מצאתי בשום מקום את מרכיבי המדבקה ומכיוון שאני אלרגית למתכות האם יש סיכוי שאקבל גירוי חזק בעור מהמדבקה ?
4. יש לי נטייה לשומנים בדם, עד כמה השימוש במדבקה או בטבעת עשויים להחמיר את מצבי ?
5. האם המדבקה גורמת להשמנה ?
6. לטענת הרופאה אוכל לעשות שימוש רצוף של מספר שנים בטבעת או במדבקה כדי להמנע ממחזור חודשי, עד כמה אם בכלל זה יכל לפגוע בי מבחינה גופנית והאם קיים זמן מקסימלי לשימוש בטבעת זו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור האם את רוצה לדחות מחזור?
לי ראובני10/09/2009שלום אפרת,
לא ברור מתוך מה שכתבת האם את רוצה לדחות מחזור (ווסת) או ביוץ.
נובה רינג והמדבקות פועלות באותו האופן שפועלת הגלולה.
כלומר, הן נותנות לגוף תחושה של הריון ומונעות בכך ביוץ.
היתרון שלהן על פני הגלולה הוא שהן לא עוברות דרך מערכת העיכול.
כלומר, לא מתפרקות בכבד וכו אלא משפיעות באופן ישיר דרך מחזור הדם או השחלה על המחזור כולו.
במידה ואת רוצה לדחות ווסת, את יכולה לשקול את האפשרות של זריקה.
הנובה רינג והמדבקה כמו גלולות עשויות לגרום למיגרנות, אולם ידוע על פחות תופעות לוואי היום אודותיהן בנושא של חשק, מגרנות ועוד.
אני מציעה לך לפנות נוסף לקבלת חוו"ד נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובה רינג או מדבקה ?
אפרת10/09/2009תודה רבה על התגובה המהירה,
המטרה שלי הינה לא לקבל מחזור בכלל,
אני יודעת שזריקה גורמת להשמנה האם זה נכון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי כן
לי ראובני10/09/2009זו היא אחת מתופעות הלוואי כמו גם דחיית כניסה להריון בכמה חודשים מרגע ההפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מתוסבכת מאודיעל09/09/2009
אני בת 25 בתולה,מגיל צעיר אני מאוננת לא ע"י חדירה אלא ע"י שפשוף, וזה נעשה ביד ימין על צד שמאל בפות,וגומרת כשאני אך ורק על הבטן.(כנראה, כי אני בתולה ואני משערת שזו גמירה).
העניין הוא שיש לי עכשיו חבר ואנחנו מקיימים יחסים לא מלאים,על התחתונים.ואני לא מצליחה כ"כ לגמור,גם כשהוא נוגע עם היד על התחתון. אני מרגישה שונה מאשר האוננות שלי.
כאילו איך שאני עושה רק גורם לי לגמור , ונגיד כשאני על הגב ועם הנגיעות שלו זה לא הולך..
דבר שני, אני מרגישה איתו אחרת שיש נגיעה שהיא כביכול ישירות על הדגדגן , כי כשאני מאוננת זה לא ישירות נוגע , אלא דרך השפתיים. ואני גומרת. וכשהחבר נוגע וזו נגיעה ממש בדגדגן אני לא גומרת.
בתכלס נגיעה יותר ישירה בדגדגן אמורה להיות יותר טובה לא?!
ודבר שלישי ואחרון,אני מרגישה כאילו הרסתי לי את ההנאה מיחסי מין כי רק לבד אני יודעת לגמור ועם בן זוג לא...
מצטערת על החפירה, זה נורא מציק לי ואני חושבת על זה כל הזמן...
תודה יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מאוד שכיחה ובכלל לא
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2009מתוסבכת. תמיד אישה מכיר ה הכי טובה את הגוף שלה ויודעת מה עושה לה טוב. לוקח שנה לזוג להתאים את עצמו אחד לשני מבחינה מינית!
הדרך הטובה היא שתנסי ללמוד לאונן בדרך אחרת - לא על הבטן ועם האצבעות על הדגדגן. זה יקח יותר זמן כי זו תנוחה שאת לא רגילה אליה - אבל הפתרון הוא לשנות את ההרגל הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר אברמובטל08/09/2009
חבר שלי ואני בקשר עמוק של 4 שנים. אנחנו שנינו בני 18, עכשיו הקטע זה שכאילו אנחנו ממש מאוהבים והכל. עכשיו שנינו רוצים לקיים יחסים, אבל אני קצת מתפדחת כאילו להתחיל להשתמש בגלולות. כאילו ללכת לבית מרקחת ולבקש זה החלק שטיפה קשה לי. וכאילו חבר שלי הכי לא לוחת עליי והכל... וכאילו בכלל אני חוששת טיפה לגבי הפעם הראשונה. תודה, שירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דורש מרשם רופא
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2009ואי אפשר לקחת סתם בבית מרקחת.את צריכה לקבוע תור לרופא נשים ואז הוא יתאים לך את הגלולות המתאימות לך.
אין מה להתפדח - זה חלק מהבגרות של להיות אישה ......חכיתם כל כך הרבה זמן אז עשו זאת כמו שצריך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..טל08/09/2009
לד''ר ליאורה היקרה;
שלום.
אני בת 18 ויש לי חבר. אנחנו בקשר חזק של שלוש שנים. אנחנו לא הגענו עדיין ליחסים רציינים.
רציתי לשאול כאילו... אם אנחנו מקיימים כאלה "יחסים" אבל רק אם בגדים תחתוניים, אם יכול לקרות משהו??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם בגדים עליכם לא יכול לקרות כלום
ד``ר ליאורה אברמוב09/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק וחרמנותזוהר08/09/2009
שלום. אני בת 18 ויש לי חבר קבוע כבר 3 שנים. הוא גדול ממני בשנתיים והיחסים בנינו ממש ממש טובים. התחלנו לקיים יחסי מין לפני שנה וחצי בערך וזה היה אחרי הרבה מאוד "לחץ" מכיוונו. הוא יותר רצה ממני ובסופו של דבר גם אני התחלתי להיות בעניין. הסקס בנינו מאוד טוב. אני חושבת לפחות כי אין לי באמת למי להשוות. חבר שלי קרבי ומגיע הבייתה פעם בשבועיים או שלושה. התחלנו לשכב ממש לפני שהוא התגייס ואנחנו מנצלים כל פעם שהוא מגיע הביתה לשכב כמה שותר. שמתי לב שבחצי שנה האחרונה החשק שלי עלה מאוד ואני מוצאת את עצמי מאוננת אבל לא מצליחה לגמור ללא חדירה. אני וחבר שלי דיברנו על זה והוא הציע לקנות ויברטור שיוכל לשמש אותי כשהוא לא נמצא אבל לשמש גם אותנו כזוג. השאלה שלי לאחר ההקדמה הארוכה הזאת- אם אני יחליט להשתמש בויברטור בסופו של דבר ויהיה מספיק אמיצה להזמין אותו... האם זה יכול לפגוע ביחסי מין ביני לבין חבר שלי? למרות שזאת הייתה הצעה שלו האם העובדה שאני מחכה לו עד שהוא יחזור בסופי שבוע שומרת על היחסי מין הטובים בנינו או שאין קשר בין הסיפוק העצמי לסיפוק על ידי חבר שלי? האם אביזרי מין שונים טובים לשימוש אצל זוגות שמרוצים מיחסי המין שלהם או שכל זוג יכול להשתמש בהם בלי חשש שבסופו של דבר לא יהיו אפשרויות אחרות לגיוון...
תודה מראש. אני מצטערת על השאלה הארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד חזון למועד....
לי ראובני08/09/2009לא ניתן לחזות מה תהיה ההשפעה של הויברטור על היחסים האינטימיים ביניכם אולם ניתן לשער כי אם הקשר שלכם פתוח, אוהב, מפרגן ומכבד, אין סיבה שהם יפגעו או שהוברטור יפגום בהם בשום צורה.
העובדה שבן זוגך מפרגן לך ומעודד אותך להנות מינית גם כשהוא לא שם מעידה על אכפתיות ויצירתיות. זה סימן שהוא פתוח וקשוב.
וגם את היית פתוחה ומאפשרת כשהעלית בפניו את הרצון שלך לגמור גם ללא נוכחותו.
בלי שום קשר, אני ממליצה לנסות להתאמן ולאונן באמצעות גירוי ידני כדי לחוות שליטה והעצמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
י.פ08/09/2009היי,
אני לא משתמשת בטמפונים כיוון שאף פעם לא הצלחתי להחדיר אותם ואינני לוקחת גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבדק אצל רופא נשים
לי ראובני08/09/2009מומלץ כזה עם רקע סקסולוגי ולשלול את הבעיות שמניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
זוהר09/09/2009קודם כל תודה רבה. ציינת שחבר שלי פתוח- יכול להיות מצב שזה לא נורמלי כל כך שחבר שלי פתוח? כלומר יש דבר כזה "פתיחות יתר"?
ודרך אגב- אמרת שאת ממליצה לנסות אוננות בכל זאת עם גירוי ידני כדי להגיע לגמירה גם בלי חדירה. יכול להיות שגירוי שיעשה על ידי חבר שלי יביא לגמירה ללא חדירה ואוננות עצמי לא תביא לכך?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אברמוב ליאורהי.פ08/09/2009
שלום רב,
לעיתים אני סובלת מכאבים בזמן יחסי מין שלא יחסתי אליהם חשיבות, לאחרונה הכאבים גברו מאוד וגיליתי כי יש לי אדמומיות בנרתיק. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסטיבוליטיס או ווגיניסמוס
לי ראובני08/09/2009שלום רב,
מאחר ולא תארת את סוג הכאב (האם בזמן הניסיון לחדירה, בפתח הנרתיק, האם נרגע או ממשיך לכל אורך האקט...) קשה להגדיר באופן חד משמעי דרך הרשת במה מדובר.
בעיקר יש שתי סיבות שכיחות לכאבים בחדירה.
הראשון, וסיטיבוליטיס, דלקת מבוא העריה, יש נקודות כאב שבזמן חיכוך כואבות.
ניתן להפחית על ידי הפסקת שימוש בגלולות, מריחת שמנים וחומרים מאלחשים.
טיפול מיני בשילוב פיזיותרפיה לשיקום רצפת אגן מומלץ ביותר.
השני, וגיסמוס - כיווץ לא רצוני של שרירי הנרתיק, נגרם מלחץ או קושי או מתח סביב חדירה ויוצר התנייה של כאב ופחד נשנים המקשים על היכולת להרפות ולהנות בזמן קיום יחסי מין.
האם את משתמשת בטמפונים?
האם את משתמשת בגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבותר.07/09/2009
שלום רב,
אני בת 46 , בריאה,גרושה +2 ילדים גדולים ועם בן זוג (לא חיים ביחד) קרוב לשנה.
בזמן האחרון במהלך קיום יחסי המין, הוא טוען שאני רטובה פחות, למרות שבהתחלה
אני מתחילה עם המון רטיבות.
אני חושבת שאני "מתייבשת" אחרי שאני גומרת ואז אנחנו ממשיכים לקיים יחסים עד שהוא גומר.
האם זה נורמלי? האם אפשר לעשות משהו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
לי ראובני07/09/2009נשים רבות המגיעות לגיל 40 פלוס מתחילות לסבול מיובש נרתיקי בגלל ירידה בייצור אסטרוגן.
הקושי המשמעותי מגיע אחרי הפסקת הווסת, גיל המעבר.
אפשר ללכת לרופא נשים ולבקש תוספת טבעיות של הורמונים או להשתמש בחומר סיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)