פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי להתחיל "פינגר פוד"?חוששת
    לילו
    15/09/2009

שלום רב.תודה לבשמת על התשובה לשאלתי הקודמת.עזרת לי מאוד.ביתי בת 8 חודשים וקצת,נישפה למוצקים כבר בגיל 4 חודשים ואוכלת 2 ארוחות של טחונים ביום כבר חודשיים.מלבד זאת יונקת או אוכלת שאוב מבקבוק.למרות הניסיון הארוך יחסית עם טחונים היא עדיין עושה תנועות של דחיפה עם הלשון ו"שואבת" את האוכל מהכפית במקום לפתוח את הפה.לא עושה כלל תנועות של לעיסה ועל כן אני ממש מפחדת לתת לה בסקויט ביד או חתיכות קטנות של אוכל מצד שני חוששת שאני מעכבת בכך את התפתחות מיומנויות הלעיסה שלה.בקיצור...ביצה ותרנגולת.מתי לדעתכן אני צריכה "לסמוך" עליה שתסתדר עם עוגיות או חתיכות אוכל למרות שלא לועסת אלא מוצצת ובולעת ולמרות שיעולים ותנועות הקאה תוך כדי?
    סליחה על האורך.תודה מראש על התשובה.אתן עונות בצורה כ"כ מפורטת ומקצועית ואני שמחה מאוד להשתמש בשירות הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשיפה הדרגתית למזון מוצק

אודט בוקאי
    21/09/2009

שלום לילו
    נשמע כי בתך מסתגלת בקצב שלה למעבר מאוכל נוזלי לאוכל טחון. היכולת שלה להסתגל לשתי צורות אכילה-הנקה ומציצה מבקבוק (שתי פעולות שונות!!)היא יכולת טובה. עכשו היא נדרשת לבצע התאמה לאכילה מכפית, שזה אומר להפעיל שרירים אחרים בפה, עם קורדינציה אחרת בין תנועות השפתיים, הלשון והחיך. כל עוד היא מתמודדת עם האוכל הטחון ולא דוחה אותו החוצה או משתנקת, רצוי להמשיך בתהליך ולהיות קשובים לקצב שלה-אם זה דורש הפוגה ארוכה יותר בין כפית לכפית, מנות קטנות יותר בכל כפית וכו'..
    אני בהחלט ממליצה על חשיפה לביסקוויטים הנמסים (מאורז -אם אני לא טועה) מאחר שהם יאפשרו לה המשך אימון של שרירי הפה, מציצה, חיתוך (עם החניכיים, אין צורך בשיניים בהכרח) והסתגלות לסוגים נוספים של מרקמים. אין חשש לחנק כאמור מאחר והם נמסים בפה. באופן זה, היא תוכל גם לאחוז אותם בידה ולשלוט בקצב האכילה שלהם, מה שיאפשר לה תחושת שליטה במה שנכנס לפיה.
    אם את לא מבחינה בהתקדמות בתנועות הלעיסה והבליעה או ירידה בתנועות "ההקאה"תוך חודש נניח-בהחלט מומלץ לפנות לייעוץ של מרפאה בעיסוק מומחית בגיל הרך, אשר תוכל לצפות בה בעת האכילה ולהתרשם מיכולותיה.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישן לידי
    שני
    15/09/2009

אני אם חד הורית לתינוק בן שנה. הוא ישן לידי כבר כמה חודשים. האם יש עם זה בעיה לדעתכן? האם זה מזיק לו?

הוא איתי כל היום - הוא לא במעון. אני חוששת לשים במעון ובמילא לא עובדת. כולן אומרות לי שתינוק בן שנה כבר צריך מעון וחברת ילדים. האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    ישן לידי

הוספת תגובה

• דילגתם עלי

שני
    17/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדות ועצמאות בגיל הרך

אודט בוקאי
    21/09/2009

שלום שני
    לשאלתך-תינוק בן שנה לא צריך להיות במעון וטוב לו שיהיה בבית עם אמו, כל עוד אמו נהנית מגידולו וכל עוד הוא מקבל העשרה מותאמת לגילו ולצרכיו. הכוונה היא שיש לו סדר יום קבוע אשר לוקח בחשבון את צרכיו-מבחינת זמני שינה ואכילה, ולא מתאים את עצמו לסדר היום של המבוגר. בנוסף חשוב שיקבל גרייה מותאמת-חלקה בבית-צעצועים, משחקים וכו', וחלקה מחוץ לבית-ביקור בגן שעשועים, שם מתנסה במתקנים השונים, צופה בילדים אחרים ולומד מהם, חוקר את הסביבה, הטבע, מתרחק מאמו וחוזר אליה וכו'..
    לגבי השינה-חשוב מאוד שבנך יישן במיטה משלו ואם אפשרי-בחדר משלו, על מנת לפתח נפרדות מהמבוגר המטפל בו ועל מנת שיחזק את בטחונו העצמי ויכולתו לראות את עצמו כנפרד וכמסתדר ללא תלות במבוגר. השינה הנפרדת ממחישה את הצרכים הנפרדים-התינוק הולך לישון בשעות נפרדות ובתנאים שונים מאמו, ולא בהכרח אמור להרדם בשעות בהן אמו נרדמת או להיפך-היא לא אמורה להירדם בשעות בהן הוא אמור להירדם-זהו הבסיס להתפתחות נפש בריאה, הן של האם והן של התינוק-כל אחד על פי צרכיו.
    ככל שתעודדי את הנפרדות בינך לבין בנך, כך יפתח את בטחונו העצמי -ככל שאת תהיי כל הזמן בקרבתו-כך יפתח בך תלות לא הכרחית, בייחוד כאשר לא נמצא מבוגר שלישי בתמונה, בדמות אב/סב/סבתא.
    לעתים, כאשר האם מתקשה לבצע הפרדה באופן מלאכותי בינה ובין תינוקה, מאחר שאין מבוגר שלישי, הכנסתו למסגרת , אפילו באופן חלקי, יכולה לעודד נפרדות זו, שהיא משמעותית ביותר ביחסי אם-תינוק. עם זאת, כל עוד עידוד העצמאות לא יימשך בשעות שאחרי המסגרת, המטרה לא באמת תושג-לכן חשוב להתחיל בצעדי הנפרדות בתוך הבית. שלב ביניים יכול להיות בהכנסת ביביסיטר לשעה שעתיים מדי פעם.

בהצלחה!
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה באמבטיה
    אבי
    15/09/2009

שלום בנינו בן חודש ובזמן האחרון שמנסים לקלח אותו הוא בוכה בהיסטריה אנחנו מתוסכלים מהמצב
    מה אפשר לעשות בנדון ?
    אשמח לעזרה
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בוכה באמבטיה

הוספת תגובה

• שלום אבי

אודט בוקאי
    16/09/2009

אתה מתאר מצב שכיח אצל תינוקות בני יומם, בו הכניסה לאמבטיה מלווה בבכי, אשר לעתים מתחיל עוד משלב ההתפשטות (האם גם אצל בנכם?). לעומת זאת, ישנם תינוקות שחווים את המגע עם המיים כחוויה מרגיעה. לעתים, הבכי הוא תגובה לשינויים ולאו דווקא לדבר עצמו-מעבר מחום לקור, מלהיות עטוף ללהיות ערום.לעתים קיימת רגישות למגע ויש צורך בתהליך הדרגתי של הסתגלות למיים. ולעתים התינוק מגיב לתחושות של חשש וחוסר בטחון של המטפל המחזיק בו, בייחוד כשמדובר בילד ראשון (האמנם?).
    השאלה העולה היא מדוע כעת בנכם מגיב בקושי לאמבטיה ואילו לפני כן לא? נסו לחשוב על משהו שהשתנה ברצף הפעולות שכרוכות באמבטיה. האם קרה שבפעמים האחרונות בנכם או אתם נבהלתם מדבר מה במהלך המקלחת ויתכן והוא מקשר את אותה תחושת בהלה כל פעם מחדש לסיטואציית ההתקלחות? אם כן, אל דאגה,בנכם ילמד לחזור ולתת בכם אמון ככל שיעבור זמן מאותו ארוע והוא יעבור חוויה מתקנת כאשר הרחצה באמבטיה תחזור על עצמה יום יום ותעבור ללא בהלה מצדכם ומצידו.
    השתדלו לקלח אותו בזמנים בהם אינו עייף/רעב. ארגנו את האמבטיה כך שלכם יהיה נוח ביותר ותחושו בטחון בהחזקה שלכם את בנכם. השתדלו לקצר כמה שיותר את משך השהות במיים, עם זאת אל תנהגו בחפזון. השתדלו לחייך אל בנכם תוך כדי המקלחת, שירו לו שיר שאתם נהנים לשיר.
    בהצלחה,
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאום מסרב לצחצח שיניים
    אולגה אומנסקי
    14/09/2009

שלום!
    בני בן שנתיים,פתאום התחיל לסרב לציחצוח שיניים.הוא בוכה ומתנגד.אני מאד משתדלת לעשות זאת בעדינות,אבל בכל זאת יוצא שאני מנסה לצחצח לו בכוח,מה שגורם לעוד יותר התנגדות מצידו.
    מה לעשות,אני מרגישה שאני עושה לא נכון,אבל מאוד חשוב לי שיתרגל לפעןלה זאת.

לקביעת תור
    סגירה
    פתאום מסרב לצחצח שיניים

הוספת תגובה

• צחצוח שיניים לפעוטות

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום אולגה
    לא ציינת האם פעולת צחצוח השיניים חדשה עבור בנך: האם הוא מורגל בפעולה (שהינה אכן חשובה ביותר!) והסירוב הופיע בימים האחרונים, או שמא מדובר בהרגל חדש שאת מנסה להקנות לו.
    אם מדובר בהרגל חדש, הרי שאני מניחה שהוא צריך זמן על מנת לרכוש מיומנות זו ואת התחושה החדשה והלא-מוכרת שבפה. כדאי לתת לו להתעסק עם המברשת, לתרגל את תנועת המברשת בקצב שלו, ובהדרגה להנחות אותו לצחצוח. ילדים נהנים מאוד לצחצח לאחרים, אז כדאי לאפשר לו לעשות זאת לבובת-אמבטיה כלשהיא או אפילו לך (!). חשוב לוודא גם שזוהי לא רתיעה תחושתית, קושי בתחושה שבפה מתוך רגישות למרקמים, טעמים וכו' (מתבטא לעיתים בקושי לאכול אכל קר/חם, בקושי ללעוס או לבלוע מרקמים שונים וכו')
    אם מדובר ברתיעה שהתפתחה לאחרונה למרות שהפעולה מוכרת, אני מניחה שכדי לוודא שאין לזה גורם נקודתי-טרוויאלי (כמו למשל פצע בפה) או שמדובר פשוט בהתנגדות לשם ההתנגדות, על רקע הצורך להוכחי ולבטא שליטה ועצמאות באופן המאפיין את בני גילו.
    בכל מקרה, לא כדאי להפעיל כוח במשימה זו, וכדאי להתייעץ בשיננית או ברופא שיניים כיצד לעשות זאת איתו.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רגועה
    אורית
    14/09/2009

שלום
    יש לי תינוקת בת שנה וחודש עדיין לא הולכת עד עכשיו הייתה איתי בבית והיא ילדה שעדיין פוחדת מאנשים גם כאלה שהיא מכירה כמו מישפחה אין לה בעיה לשחק איתם כל עוד אני שם אבל לא מוכנה ללכת אליהם לידיים , כל אופן הכנסתי אותה לגן שיש בו 15 ילדים ו - 4 מטפלות היא הכי קטנה שם היחידה שלא הולכת דבר שקצת מקשה , אבל הבעיה העיקרית שהיא בוכה שם כל היום ולא אוכלת כלום אני מנסה להשאיר אותה כל יום רק 4 - 5 שעות שיהיה לה יותר קל
    העיניין שלא רק שהיא בוכה בגן כל היום גם שהיא באה הביתה היא מיתנהגת קצת אחרת היא עצבנית ומרבה לבכות בלי שום סיבה דבר שגורם לי לחשוב שאולי לא טוב לה שם
    אני לא יודעת אני לא רגועה ולא יודעת מה לעשות ??????????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    לא רגועה

הוספת תגובה

• הסתגלות למסגרת גנית

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום אורית,
    הכניסה למסגרת גנית הינה אירוע הדורש הסתגלות עבור כל ילד, ובוודאי עבור תינוקת צעירה אשר עד כה הייתה בטיפולך. הבכי שלה מבטא את הקושי של הימים הראשונים: הצורך להתרגל למקום חדש, למבוגרים אחרים שמטפלים בה, לנוכחות של ילדים נוספים שמתחלקים עימה בתשומת הלב. העובדה שהיא עדיין לא הולכת (האם זוחלת בחופשיות?) מגבילה את התנועה שלה ולפיכך גם את הביטחון שהיא חשה במידת יכולתה להסתמך על עצמה, כנראה לא חשה שהיא יכולה להגיע בקלות ממקום למקום. גם תגובת הבכי שלה בשעות אחר הצהריים מבטאים כנראה את קשיי ההסתגלות: בתך בוודאי פחות סומכת עלייך, חוששת שאולי תעזבי אותה, ומוודאה את קרבתך ואת נוכחותך הקרובה. לעיתים הכניסה למסגרת גנית מהוה חוויה של משבר אמון עם ההורים וזה חולף ברגע שתקופת ההסתגלות תמה.
    אני חושבת שהבחירה להשאירה בשלב זה לשעות ספורות בלבד הינה נכונה ומאפשרת לה כניסה הדרגתית. כשהיא תתרגל יותר בוודאי תסכים גם לאכול שם. עדין נראה לי שכדאי לבדוק עם הצוות מה כן קורה בשעות שהיא שם: כמה זמן לאחר לכתך היא נרגעת? האם מצליחה להעסיק עצמה בפינות משחק שונות? האם נעה בחופשיות בחללים השונים שבגן? האם נרגעת כאשר אחת המטפלות מרימה אותה? כל אלו יוכלו לתת לך אינדיקציה לגבי ההדרגתיות שבהסתגלות שלה ולקבוע האם אכן מדובר בתהליך - אומנם איטי - אבל שמתקדם הצלחה בסך הכל. חשוב מאוד לתת את הימים האלה להסתגלות ולא להזדרז להתחרט....
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו על ההסתגלות למסגרת גנית חדשה וכן לעיין בקישור הבא:
    http://www.beok.co.il/ SelectedArticle.aspx?ArticleID=9138
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם אבא
    אורית
    14/09/2009

שלום
    ביתי בת שנה וחודשיים תינוקת קצת קשה , עצבנית ובכיינית , פוחדת מאנשים עדיין
    שהיא הייתה קטנה בעלי היה בנסיעה ארוכה והיא לא ראתה אותו הרבה בגיל חצי שנה היא התחילה לבלות איתו יותר אבל הוא חסר ביטחון בכל מה שקשור עליה ולא כל כך יודע להיתמודד איתה במיוחד כי היא נותנת לו הרגשה שהיא לא אוהבת אותו היא לא מוכנה ללכת אליו אם הוא מיתקרב אליה היא רוב הזמן מעיפה אותו אני רואה שזה ממש פוגע בו נגיד היא רואה אותו ברחוב היא לא תתייחס אליו אפילו לא תחייך או תירצה ללכת אליו לעומת זאת אם היא רואה את אבא שלי היא ישר מחייכת ורוצה ללכת אליו כי הוא היה איתה הרבה שהיא הייתה תינוקת
    איך מתקנים את המצב הזה כי גם חלי כואב לראות את המצב הזה וגם לבעלי
    אני רוצה לציין שבעלי איש מאוד עדין ורגוע אבל הוא חסר ביטחון בכל מה שנוגע אליה
    מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם אבא

הוספת תגובה

• קשר עם דמויות מטפלות

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום אורית,
    כפי שהיטבת לציין, בתך עושה הבחנה בין דמויות שהיא מכירה לבין אלו שהיא לא מכירה על פי מידת הזמן שבילו איתה וטיפלו בה. הבחנה זו מאוד מאפיינת תינוקות קטנים והם עדיין לא מבינים "עם מי צריך ליצור קשר", כלומר, תינוק נקשר, או מתקשר, לכל דמות שמטפלת בו, נענית לצרכיו הגופניים (אוכל, שינה, ניקיון) והרגשיים (קרבה, הגנה, חום, היענות רגשית). העובדה שבעלך לא היה איתה בחצי השנה הראשונה פחות משמעותית בהשוואה לעובדה שהוא כנראה לא מבלה איתה דיי כיום: על מנת שהקשר ביניהם יתבסס ויהפוך משמעותי עבור שניהם עליו להיות איתה, לבלות איתה ובעיקר לטפל בה. רק שהות ממושכת איתה תאפשר את יצירת הקשר הזה, הוא ילמד להכיר אותה, ילמד מה היא אוהבת, מה מרגיע אותה, מה היא מעדיפה וכדומה, וכך יוכל לחוש יותר בטחון במחיצתה ולהנות יותר. על מנת שזה יקרה אני ממליצה פשוט להשאיר אותם לבד!! אין שום סיבה שהוא לא יסתדר. כדאי אולי בהתחלה לשהות יחדיו, בבית, במקום הנעים לה, לצייד אותו בהוראות המתאימות (זמני אכילה ושינה משוערים, חפצים אהובים, דרכי התרגעות וכו') ואז פשוט ללכת. והכוונה היא לא ללכת לרגע לשכנה ומייד לחזור, אלא ממש להתרחק מהבית כדי לתת להם להתנסות בשהות ביחד מבלי שתהיי במרחק חילוץ. הם יסתדרו, ואם לא בפעם הראשונה, אז בוודאי בשניה או בשלישית. על מנת שהקשר הזה יתפתח ביניהם עלייך לאפשר את המרחב על ידי שפשוט לא תהי שם. בתך לא 'לא אוהבת אותו' - היא פשוט לא מכירה אותו ועל כן לא סומכת עליו בשביל להנות במחיצתו ולהרגיש בטוחה, ורק אם היא תהיי סמוכה ובטוחה שהוא יסתדר, זה יקרה.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה מוכן לאכול לבד
    מיכלי
    13/09/2009

שלום!
    בני התינוק בן 10 חודשים. אוכל מוצקים מאז היה בן 7 חודשים, מאוד אוהב מוצקים ואוכל בשמחה רבה.
    בעבר, כאשר התחלנו לתת לו מוצקים, היה רוצה לקחת את הכפית ולאכול לבד. כמובן שמידי פעם נתנו לו, אולם רוב הזמן, האכלנו אותו.
    כעת, ניסיתי לתת לו את הכפית לאכול לבד וברגע שאני מתחילה לנסות הוא מתחיל לצרוח בקולי קולות ולא מוכן בשום אופן.
    חשוב לי לצין שאין לו שום בעיה להחזיק את הכפית ולהכניס אותה לפה, לפעמים הוא גם עושה את זה בהצלחה רבה בכמה ביסים ואני כמובן מעודדת אותו מאוד, אולם אחרי 3 או 4 ביסים הוא מתחיל לבכות בבכי מר וחזק שנמשך עד שאני מאכילה אותו.
    שאלתי היא מה לעשות: האם להתעקש שיאכל לבד ולא לתת לו "להתפנק"? אני פשוט מפחדת שהוא יתחיל להירתע מאוכל ולא יסכים לאכול כלל... מצד שני, נראה לי שהוא פשוט לא מוותר בקלות על ה"פינוק" שלו... מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה מוכן לאכול לבד

הוספת תגובה

• האכלה בכפית

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום מיכלי,
    בנך תינוק צעיר אשר מתרגל כעת את צעדיו הראשונים בשימוש בכלי אוכל. אני מסכימה איתך שלא נכון יהיה להביאו לכדי תסכול במהלך הארוחות: זה בהחלט עשוי להשפיע על האווירה בארוחה והנינוחות חשובה מאוד על מנת לתרום לפיתוח הרגלי האכילה שלו. כשרק התחלתם להתנסות באכילה בכפית הוא בוודאי הופתע והתרגש מאוד מהטעימות הראשונות ומהכלי המוזר שאת אחזת בו, כעת הבין שעל מנת לקבל אוכל אין צורך להתאמץ ובגילו זה לגמריי בסדר.....
    לדעתי, אין שום מניעה להמשיך להאכיל אותו, ולתת לו להתנסות בעצמו בכפית כשהוא מבקש לעשות זאת. בגילו הצעיר הוא כמובן לא מצופה להאכיל את עצמו!! ישנם ילדים שמעדיפים להתחיל את הארוחה בעצמם וא"כ ההורה ממשיך להאכיל, ואחרים רוצים קודם-כל להשביע את הרעב הראשוני על ידי האכלה, ואז כשהם שבעים יותר, מוכנים לניסיונות אכילה עצמאית. כך או אחרת, הפטנט שהכי מוכיח את עצמו הוא שימוש ב 2 כפיות: אחת לאימא ואחת לתינוק....
    חשוב מאוד להתנסות גם באכילה בידיים, finger-food, של פירות וירקות, לחם, ביסקוויט ואפילו פסטה, שניצל וקציצות - גם זה שלב התפתחותי חשוב שמעשיר את הארוחה ולמרות הליכלוך הכרוך בעיניין זה חשוב ביותר.
    בתאבון ובהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן או משפחתון
    אימא
    13/09/2009

שלום רב!
    הייתי רוצה לקבל דעה מקצועית בקשר לגן לילד בן 1.9 שנה, שהיה עד עכשיו בבית.
    אני מאוד מתלבטת בין גן (קבוצה של 25 ילדים/3 מטפלות) ומשפחתון (קבוצה של 5). מה עדיף בגיל זה?
    האם יחס אישי יותר שהוא יכול לקבל במשפחתון מהווה יתרון על הגן?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גן או משפחתון

הוספת תגובה

• בחירת מסגרת חוץ-בייתית

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום לאימא,
    שתי המסגרות שהזכרת מהוות אולי את שני הקצוות האפשריים לבחירה של מסגרות גניות. משפחתון קטן מעיין זה, מקנה יחס אישי ותומך אני מניחה שהחיסרון טמון בעושר התכנים להם זוכים במסגרת כזו: עד כמה ישנו סדר יום מובנה? האם ישנה חשיפה למגוון רחב של חפצים וצעצועים, חומרי יצירה, מתקני חצר, שהות/טיול באויר הפתוח וכדומה.
    לעומת זאת, קבוצת ילדים של 25 פעוטות עם 3 מטפלות הינה קבוצה שבוודאי מאפשרת תכנים מגוונים, פעילויות וחוגים, וכן יוצרת מסגרת מובנית ביותר, אך היחס אינו אישי דייו ומדובר במסגרת גדולה מבחינת כמות הילדים ונעדרת בכמות מבוגרים מספקת.
    אני חושבת שעל מנת להחליט יהיה עלייך לשקול את המרכיבים החשובים בעינייך, ולבחון את איכות שתי המסגרות, כל אחת על יתרונותיה וחסרונותיה. עבור ילד צעיר כמו בנך, ובוודאי עבור ילד שעד כה שהה בבית, להערכתי עדיפה מסגרת קטנה יותר המאפשרת התרגלות הדרגתית ואין צורך עדיין במסגרות גניות גדולות. יחד עם זאת, במסגרת משפחתון מעיין זאת למטפלת הבודדה ישנה חשיבות עצומה - האם מדובר במישהי שמסוגלת להתמודד עם 5 ילדים בו זמנית, על צורכיהם השונים?! עד כמה היא מנוסה בהפעלת מסגרת מעיין זו? מהו טווח הגילאים של הילדים הנוספים וכיצד היא בונה את סדר היום על מנת לתת תשומת לב לכל אחד מהם? מי מחליף אותה או עוזר לה בעת הצורך? היכן הילדים נמצאים רוב היום וכדומה.
    הכוונה אינה לבלבל אותך יותר, אלא לתת לך עוד נקודות למחשבה....
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לספר לילדה בת 5 על הריון
    אורטל
    13/09/2009

שלום ושבוע טוב ,
    אני בהריון בחודש חמישי , שבוע 21 . יש לי ילדה מקסימה בבית, בת 5 וחודשיים, חכמה ורגישה, אבל בנוסף לזה היא גם מאוד פגיעה ומשפטים כגון "אתם לא אוהבים יותר" או "למה אתה קורה לאמא נסיכה ולא לי" נשמעים בבית המון. אנחנו טורחים להזכיר לה את אהבתנו כל פעם מחדש ולא חוסכים בהפגנות חיבה ואהבה.
    אני חוששת לספר לה על ההריון. החכמה שלי כמובן שמה לב שמתרחש משהו ושואלת כל הזמן למה אני 'שמנה' כלכך ... בנתיים אנחנו מעבירים נושא ולא מספרים . מעבר לבעיית הרגישות שלה, אני חוששת שתפיסת הזמן שלה ( היא לא תבין מה זה לחכות 4 חודשים) תטריד אותנו ואולי כדי לנסות ולהמשיך בהסתרה .
    האם אנחנו נוהגים נכון ?
    אולי אנחנו דווקא כן צריכים להכין אותה מראש ?
    בבקשה עצתכם. תודה.

הוספת תגובה

• לקראת לידה

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום אורטל,
    אני מסכימה איתך שתפיסת הזמן של ילדה בת 5 הינה מוגבלת, ושקשה מאוד להמתין 4 חודשים, אבל נראה לי שבתך לגמריי מבינה את המתרחש בבית ולא ניתן עוד להתעלם מאמירותיה. בין אם זה בגלל גופך המשתנה, ובין אם בגלל הנטייה שלכם לנסות ולהעביר נושא, נדמה שהיא מגיבה לשינויים, וכל עוד אתם לא נותנים לה 'אישור' רשמי על המחשבות שלה, הפנטזיות שלה רק הולכות ומתעצמות. אומנם אין טעם להכביד על ילדים מידע שהם לא מבקשים מעצמם, וכל עוד ההיריון בראשיתו ועדיין אינו וודאי, אכן מומלץ לנסות להסתירו, אך איני רואה כל טעם להכחיש את המציאות שהיא עצמה כבר מבחינה בה. בעצם, מתי חשבתם לספר לה? הרי כמובן שלקראת שינוי כל כך גדול ומשמעותי - אשר טומן בחובו מהפכה של ממש בכל תחומי החיים של משפחתכם - דורש הכנה מראש. כולכם צריכים להתכונן לקראת השינוי וכך גם היא, בייחוד בגלל שהיא ילדה רגישה ומפותחת כל כך. ומכיוון שמדובר בילדה גדולה יחסית, שבוודאי ערה להיריונות אחרים מסביבה (בנות משפחה נוספות, אימהות של ילדים מהגן וכדומה), היא בוודאי לא תופתע. נדמה לי שבשלב זה, שבו היא לגמריי מגיבה למתרחש, ההסבר שלכם יאפשר עבורה הקלה ואישור לחשדותיה, ההסבר ייתן מילים ברורות ויאפשר הקלה. אלו הם דברים שהיא ממילא כבר יודעת, גם אם באופן בלתי-מודע, וזה יאפשר הכנה וביטוי למציאות. במובן הזה, הרבה יותר נכון לשתף אותה ולאפשר לה בטחון על שמה שהיא רואה הוא אכן נכון. זה עדיף על פני האפשרות שהיא תדמיין דברים אחרים, מופרכים, למשל, כפי שציינת, שאתם לא אוהבים אותה יותר - זה בוודאי הביטוי המילולי המתייחס לחשש שלה שאתם מצפים לעוד תינוק כתחליף אליה, כיון שהיא לא מספקת אתכם עוד. מבחינתכם זה כמובן שטות מוחלטת, אך מבעיניה זוהי כעת המציאות ועד שלא תאמרו לה את האמת היא לא תוכל להבין זאת.
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו המתייחסים לציפיה לקראת תינוק/ת במשפחה. שיהיה בשעה טובה ובהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות בת 10 חודשים
    נ
    13/09/2009

שלום רב

ביתי כמעט בת 10 חודשים , עושה כפיים יושבת זוחלת מנסה לעמוד, עומדת אך לא ממש זקוף כל היום מקשקשת מחייכת 2 דברים לא ממש ברורים לי 1. מה זה מבין את משמעות המילה לא או כן ? למה מתכוונים?

2. כשאני שואלת איפה אבא איפה אמא או אור לא מחפשת איך ניתן להבין אם ההבנה תקינה?

לפעמים היא מרימה את העינים למעלה ומסתכלת על האור

אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקות בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

נ
    14/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבני דרך בהתפתחות

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום לנ',
    מהודעתך אני מניחה שקראת סולם התפתחותי כלשהוא ושניסית למקם בו את בתך. ובכן, חשוב לציין שמדובר בטווחי-התפתחות כלומר בממוצע: מרבית הילדים בגיל מסוים משיגים את היכולת המסוימת. למשל, מקובל לומר שתינוקות מתחילים ללכת סביב גיל שנה. בפועל, מרביתם עושים זאת רק בגיל שנה וחודשיים, והטווח הוא בעצם בין 9-18 חודשים וזה לגמרי נורמלי.
    ולשאלתך לגבי ההבנה שלה: תקינות ההבנה בגיל הזה נאמדת על ידי הבנה של הוראות ושל מילים מוכרות. למשל 'תני לי', 'קחי', איפה ה...' וכדומה. מבחינת ההבנה של כן/לא, קודם כל מתפתחת ההבנה לאיסור ("לא!" או "אסור!") ואחר כך לגבי 'כן' (אפשר/מותר). כמו כן, בהדרגה מצופה להפנות את המבט בתגובה לשאלה 'איפה אימא' (או אבא, אור, בובה, כדור....). אבל העובדה שזה לא מתרחש תמיד לא משקפת שום דבר מובהק. בגיל שנה ישנה ציפיה שהפעוט יפנה את ראשו למשמע השם שלו , כלומר שתסתובב או תפנה מבטה כשקוראים בשמה. בגילה בעיקר חשוב לוודא שהיא יוצרת קשר-עין לשם בקשה מאחרים ושהיא מסוגלת להצביע על דבר-מה שהיא רוצה, או להבין את ההצבעה שלך ולהסתכל איתך יחד על אותו דבר. קוראים לה 'קשב משותף' וזה בעצם היסוד להבנה מילולית ולתקשורת תקינה.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת מגיבה בפחד לא מוסבר מאמא
    עינת
    11/09/2009

שלום
    בתי בת תשעה חודשים, תינוקת רגועה ומתוקה. אני אתה בבית, קשורה אלי ומרבית הזמן נמצאת אתי, חייכנית ומרוצה. הערב קרה לראשונה משהו מוזר מאד - היינו אצל הסבתא, התקלחתי ולבשתי בגדים שהיא השאילה לי. כמה דקות לאחר שיצאתי מהמקלחת לקחתי את בתי בידיים והיא התחילה לבכות בהיסטריה שממש לא אופיינית לה. חשבנו כי היא לא מרגישה טוב, אך לאחר זמן מה הבנו שהיא נרתעת ממני. כאשר עברה לבעלי נרגעה (כאשר בדרך כלל אני הדמות המרגיעה ביותר עבורה) ובכל פעם שראתה אותי עשתה פרצוף מפוחד, נרתעה והתחילה לבכות. גם כאשר לבשתי את החולצה שלי כי חשבתי שאולי לא מזהה את הריח שלי, הגיבה בצורה דומה. אציין גם שבדר"כ לא רואה אותי לאחר מקלחת. האם ייתכן כי לא הייתה בטוחה שאני אמה בגלל הריחות החדשים (בגדים, שמפו, בושם)? האם לאחר שאחזור לריח שלי זה יעבור? אם לא, מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה לא צפויה

בשמת אהרונסון
    13/09/2009

שלום עינת,

אכן קשה לדעת על פי דבריך מהו השינוי אשר הרתיע את בתך, אולי הריח הלא מוכר, השיער הרטוב, השינוי בלבוש? האירוע התרחש בבית סבתה, יתכן שלכך יש קשר? הכל יתכן. אני מניחה שחוסר היכולת לצפות לתגובה כזו ממנה היא הדבר שהטריד אותך. ואולי כאן העניין- עם הגדילה, יתכן שיופיעו עוד תגובות חדשות שלה לגירויים מוכרים שלא בהכרח ניתן יהיה לצפות, מה שיכול להוביל לתחושת חוסר שליטה הורית במצב...אוכל לומר בעניין הזה שאין כמו ההתנסות במצבים כאלו של חוסר ידיעה, של הפתעה, כדי להכיר טוב יותר את בתך וכדי להגביר את תחושת הביטחון שלך כאמא . מבחינת כיצד מגיבים במצבים אלו- כאם לתינוקת קטנה שאינה מדברת עדיין, כל שביכולתך הוא לנסות להיכנס לנעלי בת ה-9 חודשים, ולדמיין מה יכול היה להפחיד אותך בסיטואציה כזו. אפשר גם לדמיין מה יכול להרגיע- אולי מילים או צליל הקול המוכר בשיר מוכר? בעתיד, ככל שתבין ותתבטא יותר במילים, יהיה קל יותר להבין מה מפריע לה.
    יתכן מאוד שזהו אירוע חד פעמי בסיטואציה ספציפית, עקבי ועדכני במקרה הצורך,
    בהצלחה ושנה טובה,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי היא ראתה אותך עם מגבת על הראש?

נ
    13/09/2009

כי מקרה כזה קרה לי ובגלל שהראש היה עם מגבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמתרגז בשעת משחק
    איטה
    11/09/2009

שלום,
    בני בן 5 חודשים.
    שמתי לב לכך שבשעת משחק במיוחד בזמן שהוא מחזיק משהו בידיו, נראה שהוא מתרכז מאוד ומתחיל לרטון בקולניות ( מעין המהומים, קצת קשה לתאר את זה.).
    כעבור מעט מאוד זמן הוא נראה מרוגז וכועס.
    זה קורה כל הזמן.
    האם צריך לבדוק מעבר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמתרגז בשעת משחק

הוספת תגובה

• אישיות מתפתחת

בשמת אהרונסון
    13/09/2009

שלום איטה,

מדהים מחדש בכל פעם לזהות סקרנות, כוונות, ורצונות אצל תינוק כה צעיר... ממש אישיות שמתפתחת. את מתארת תינוק בן 5 ח' שמסוגל להתרכז בחפץ, לחקור אותו ואת עצמו תוך שהוא משמיע קולות. יתכן בהחלט שהוא כבר מסוגל לחוש תסכול כלשהו ביחס לאותו חפץ. כל אלו מצביעים על היכולות המתפתחות שלו, וכן על קשת שלמה של רגשות שקיימת שם בפנים. תסכול היא תחושה נורמלית, אצל הגדולים ואצל הקטנים. האם ישנן הבעות של הנאה לצד אלו של תסכול?
    מדבריך לא ברור מה היית רוצה לבדוק מעבר. ומה בעצם מדאיג אותך בתסכול שלו? האם ישנם דברים אחרים שמדאיגים? מה היו הציפיות כלפיו טרם שהחל עם הבעות אלו?
    על פניו, התיאור שלך אינו יוצא דופן ממש, אך יתכן שישנם עניינים עליהם לא הרחבת, ואת מוזמנת לעשות כן במקרה הצורך,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שלמה עם החלטתי
    לילו
    10/09/2009

שלום רב!
    ביתי בת 8 חודשים.איתי בבית עד כה.החודש חזרתי לעבודה בחצי משרה,גמישה מאוד ומשמעותית.לפני שהתחלתי לעבוד רשמתי את ביתי למעון (12 ילדים ,2.5 מטפלות) אך בתחילת השנה לא הצלחתי להביא את עצמי לשלוח אותה.ממש מפחדת מהדבקויות במיוחד מהחורף.בינתיים הכנסתי אותה למטפלת חמה ואחראית שאני מכירה זמן רב ומטפלת בילדה נוספת בת גילה. הבעיה היא שבכל פעם שאני עוברת ליד המעון יש לי יסורי מצפון על כך שביתי "משלמת" על החרדתיות שלי ונמנעים ממנה גירויים ופעילויות כמו חדר כושר,חיות,חוג מוסיקה חברת ילדים ועוד. אצל המטפלת הטון הרבה יותר רגוע,לפעמים הבנות משחקות והיא צופה קצת בטלויזיה,מקפלת כביסה...אני מפחדת שהיא משתעממת ונחסכים ממנה גירויים ולא ממצה את הפוטנציאל ההתפתחותי שלה.אציין כי נפגשת המון ע ם אחיינים שלי שנמצאים במסגרות כך שממילא חשופה מאוד להדבקויות שונות.לא?
    מה לעשות????חיכיתי זמן רב לחזור לעבודה ולעשייה ועד שעשיתי זאת,אני לא מצליחה להנות מזה בשל המחשבות האלה.הייתי מאוד שמחה לשמוע דעתכן הכנה בהתאם למצבי.(שהרי עם ה "היתרונות והחסרונות" ועם ה"לכאן ולכאן" אני כבר מטריפה את עצמי בעצמי,אז אפשר לדלג על זה :) תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לא שלמה עם החלטתי

הוספת תגובה

• לא שלמה

בשמת אהרונסון
    13/09/2009

שלום לילו,
    אם לענות לך עניינית, עמדתי היא שבגיל 8 ח' הכניסה למעון עדיין אינה הכרחית, במיוחד אם שוהה עם עוד ילדה נוספת. ניתן בהחלט לחכות לשנה הבאה, או אפילו לאביב, במידה ואת לא שלמה עם הכניסה שלה לגן. מבחינת גירויים- כרגע אינה ממש מפסידה מהעדרותה מהמעון, ולא תינזק אם תחשף אליהם בעוד שנה.
    גם מבחינת מחלות- במעון ישנה חשיפה גדולה יותר למחלות, וקרוב לוודאי שאצל מטפלת תהייה פחות חשופה. מאחר שהשנה הראשונה במעון בכל מקרה קשה מבחינת מחלות, ישנם הממליצים לדחות את הכניסה למעון לאחר גיל שנה ויותר, כאשר הוא חזק פיזית ויעמוד בהן טוב יותר (מבחינת ירידה אפשרית במשקל וכו').
    לכן אם את מרוצה מאותה מטפלת מבחינת יחס חם, אחריות ויכולתה לחשוף את בתך לגירויים מתאימים (בגינה, במשחק, באוכל וכו'), אינני רואה סיבה ממשית לדאגה כרגע. מבחינת העשרה, אפשר גם "להשלים" אחה"צ בחוג כדוגמת ג'ימבורי.
    מאחלת לכן שנה טובה ולך חזרה שקטה לעבודתך ,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה התפתחותית

לילו
    13/09/2009

תודה רבה על התגובה העניינית.עזרת לי.אם אפשר בבקשה שאלה בנושא התפתחותי:ביתי מניעה ללא הפסקה את כפות רגליה בתנועה סיבובית.אמנם אותנו זה מאוד משעשע,אך לעיתים אני חוששת שזה צריך להדאיג אותנו באיזשהו אופן.בנוסף היא תינוקת רגישה מאוד וכן לא אוהבת שנוגעים בה.מאוד אוהבת להיות אצלי בידיים(לא מוכנה שאחרים יחזיקו אותה) אבל אם אני מחזיקה לה בעדינות את כף היד או הרגל מושכת בכעס(ציפורניים אני גוזרת רק מתוך שינה וגם אז מושכת את היד).לא מסכימה שאמרח לה קרם גוף ועל קרם פנים אין בכלל מה לדבר.אמנם כבר נהנית מהאמבטיה אך בוכה בהתמדה בכל הלבשה.
    תינוקת מקסימה וחייכנית,יושבת וזוחלת.תנועתית מאוד,בקושי ישנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית

בשמת אהרונסון
    14/09/2009

לילו,
    יתכן שמדובר כאן בסוג של רגישות תחושתית למגע שמאפיינת חלק מהתינוקות. הרתיעה מסוגי מגע (במים, בטקסטורות מסויימות) או מעוצמת מגע שאינה מתאימה לה, הקושי במעברים , שינויי טמפרטורה, כמו בהפשטה ובהלבשה, יכולים להיות חלק מהתופעה. סיבובי הרגליים יכולים להיות סוג של גרייה עצמית, כך שיתכן שמדובר בעירוב של רגישות יתר עם תת רגישות באזורים מסויימים. מאחר שהיא קטנה עוד קשה לומר בוודאות. אפשר לעקוב אחרי זה וגם להתייעץ עם רופא הילדים כדי לשלול משהו אחר שמפריע לה. בינתיים חשוב למצוא מתוך ההתנסות איתה את אופני המגע שנעימים לה ולא לוותר על מגע. לכל התינוקות צורך כלשהו במגע והוא מהווה חלק משמעותי בחוויה הראשונית את העולם כמקום בטוח. אפשר בדרגה ובאיטיות לחשוף אותה לסוגי מגע אחרים תוך כדי משחק (למשל דיגדוגים, משחק בכדור מחוספס, מברשות, חם/קר).
    אפשר להתיעץ בנוגע לגרייה תחושתית מתאימה עם מרפאה בעיסוק.
    בהצלחה,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה קשה קשה בגן
    איילת
    10/09/2009

שלום. בני בן שנתיים. לפני כשבוע נכנס לראשונה לגן. עד עכשיו היה עם מטפלת בבית. הקליטה בגן קשה לו מאוד ואני לא יודעת מהי הדרך הנכונה לנהוג. ביום הראשון נשארתי איתו שעתיים והלכנו הבייתה. ביום השני נשארתי איתו כחצי שעה ואז הלכתי. לאחר כשעה התקשרו מהגן שאבוא לקחת אותו כי הוא לא מפסיק לבכות. בהמשך הימים הצוות בגן לחץ עלי ללכת מיד בבוקר ולא להישאר איתו בגן. כעבור שעתיים היו מתקשרים מהגן שנבוא לקחת אותו. המצב כיום הוא כך: אני מביאה אותו בבוקר, נפרדת ממנו, הוא מאוד בוכה. במהלך היום הוא לסירוגין מפסיק לבכות אך רוב היום הוא עדיין בוכה או יושב עם הבובה שלו והמוצץ צמוד לאחת המטפלות שאליה הוא נקשר. גם כאשר נראה שיש שיפור והוא קצת מתרגל הוא מיד אח"כ ממשיך לבכות ומתקשרים שנבוא לקחת אותו.
    בקיצור, לאחר יותר משבוע המצב לא משתפר. הוא לא נרגע ורוב הזמן בוכה. הוא ילד מאוד עקשן ואני תוהה האם לא נכון יותר לנהוג איתו בצורה שונה ואולי להשאר איתו יותר בגן עד שיתרגל וירכוש שם ביטחון. המטפלת שטיפלה בו פנוייה ויכולה לשהות איתו כמה שצריך וגם אני יכולה במידת הצורך להתפנות. הצוות בגן עדיין חושב שצריך להשאיר אותו לבד והוא יתרגל. מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    קשה קשה קשה בגן

הוספת תגובה

• כניסה קשה לגן

בשמת אהרונסון
    12/09/2009

שלום איילת,

אצל חלק מהילדים ההסתגלות למסגרת חינוכית חוץ ביתית יכולה לארוך יותר משבוע , ואפילו מספר שבועות. סביבת הגן שונה מאוד מסביבת הבית והמטפלת- הסביבה הלא מוכרת, היחס הפחות אינטימי, ריבוי הסובבים היוצרים רעש והמולה מסביב, השיגרה החדשה- לקטן שלך ישנן אין- ספור סיבות (מוצדקות מנקודת המבט של פעוט) להביע מחאה ופחד. כמו כן סביר להניח שהוא לא היחיד שבוכה, ובכי הוא עניין מדבק...אני מבינה מדבריך שבכ"ז ישנו שינוי קל המעיד על התחלה של התרגלות למצב החדש- אינו בוכה כל הזמן אלא לסירוגין, מתחיל להיקשר למטפלת מסויימת...נשמע שהוא בכיוון הנכון, על אף שלוקח לו יותר זמן.
    מבחינת מה "נכון" לעשות- גננות רבות ממליצות להורים לא להישאר בגן יותר מדי, מתוך הנחה שלמרות הקושי הראשוני, לילדים מספיק כוחות כדי להתגבר על המעבר, עם עזרת בובה/מוצץ ומטפלת חמה. כמו כן, נוכחות ההורה בגן עלולה להפריע (מבחינה טכנית) לגננות, שכן זה מעורר מתח גם אצל שאר הילדים שרואים הורים של אחרים בעוד ההורים שלהם אינם שם בשבילם..כמו כן במידה וההורה נמצא שם, הילד פחות יפנה למטפלת לנחמה. קשר בינו לבין המטפלות יווצר מתוך מצב של מצוקה קלה של הילד, אשר במהלכה הגננות יוכלו לנחם אותו ולעורר את אמונו.
    מצד שני, ישנן אמהות אשר מדווחות על מקרים בהם שהייה שלהן בגן (עם הפחתה הדרגתית ולאורך זמן) עזרה בהסתגלות של הילד.
    כך שהתשובה תלויה בגישה ובהליך הקליטה של הילד הספציפי. אם את רואה שיפור השבוע בהסתגלות, יתכן שלא כדאי לפתע להתחיל לשהות בגן. ואם אין ממש כל שינוי- יתכן שכדאי לשקול זאת, רק קחי בחשבון את תגובת הגננות.
    אני מציעה רק לבחור בדרך כלשהי בצורה עקבית כדי לא לבלבל אותו.

שיהיה בהצלחה רבה ושנה טובה,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן
    מיטל
    09/09/2009

בנותיי בנות שנה וחצי ונכנסו למשפחתון השנה. יש להם שמיכות שהן ישנות איתן ונורא קשורות אליהן. הגננת אמרה להביא אותן לגן שיוכלו לישון איתם כי זה נותן תחושת בטחון.
    באמצע היום שהן בכו הגננת הוציאה להן את השמיכות הן התעטפו בהן והסתובבו איתם, היא אמרה שזה די הרגיע אותן.
    אמרה בנוסף בגלל שהן לא מוותרות על השמיכה הן משחקות פחות ואוכלות פחות כי הן יושבות עם השמיכה עליהן. ואם במקרה עזבו את השמיכה כי איזה צעצוע עניין אותן אז מיד הן בוכות מחפשות שוב את השמיכה מוצאות ונרגעות.

ברור שבבית הן לא היו ככה צמודות לשמיכות.. הן אומנם ישנו איתם וקמו איתם אבל לאחר מספר דקות עזבו אותם והיו עסוקות בדברים אחרים.
    אמרתי לגננת שאולי לא כדאי להראות להן את השמיכות לפני שהן הולכות לישון כדי שזה לא יפריע להן במהלך היום. היא אמרה שלא כי זה נותן בטחון ומרגיע אותן.

נראה לי לא כל כך נכון... לתת להן עכשיו להיות תלותיות בחפץ מהבית, שנראה לי גורם להן עוד יותר להתגעגע ומפריע להן לתפקד.

האם זה נכון??

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי????

מיטל
    11/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיכה כחפץ מעבר

בשמת אהרונסון
    12/09/2009

שלום מיטל,

ראשית ברכות על הכניסה לגן. השמיכות של בנותיך משמשות כ"חפץ מעבר", כלומר אותו חפץ (בד"כ רך ונעים כמו דובי או חיתול בד) אשר משמש את התינוק/פעוט להרגעה כאשר הוא במצוקה, כאשר הוא מייצג עבורו משהו מהבית ומאמא... השימוש בחפץ גובר , מובן וחיוני בסיטואציות מעוררות מתח כמו זו שבה הן נתונות, עם היציאה מהבית למשפחתון. כאשר יסתגלו למסגרת החדשה ולדמויות המטפלות, קרוב לוודאי שייצמדו אליהן פחות. הבעיה כאן אינה ההיצמדות עצמה לחפץ, שהרי זו תגובה בריאה ואף מיטיבה עם הילדות (ילדים שמשתמשים בחפץ מעבר רגועים יותר ). עצם היות החפץ שמיכה, הופך את העניין לפחות פרקטי, משום שהשמיכות, בגודלן , עלולות במשך הזמן להגביל את הילדות בתנועה, במשחק וכו'.
    לכן, בשבועות הראשונים הייתי מניחה להן להשתמש בשמיכה כאשר זקוקות לה, ולהניחה בצד כאשר מסוגלות לוותר עליה- וזאת כדי לאפשר רגיעה והסתגלות ראשונית למקום. רק אם ישנם חפצים אחרים כמו דובון וכו' שקשורות אליהן ויכולות "לעשות את העבודה", ניתן להחליף בהן את השמיכה. בהמשך כאמור לאחר הסתגלות (לבדוק עם הגננת איך הולך) , אפשר יהיה להפחית בהדרגה את השימוש בשמיכות. אגב, הכרתי ילדים שנצמדו לשמיכה כאובייקט מעבר. בהמשך כאשר הדבר הפך לא נוח, האם גזרה את השמיכה לכדי גודל של חיתול בד, כדי שניתן יהיה לשתמש בה בעיתות מצוקה, וגם להכניסה למגירת הגן ברגעים שלא נזקקים לה...
    בהצלחה רבה ושנה טובה,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה