פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוהבת פירות
    מיכל
    06/09/2011

שלום,
    בתי בת ה-8.5 חודשים לא אוהבת פירות (חוץ מבננה).
    נכון להיום-
    אוכלת שתי ארוחות מוצקות ושאר הארוחות סימילאק. מרק היא מאוד אוהבת ולכן אוכלת כמות יפה, אך הארוחה המוצקה השניה היא בעייתית- פירות. גם אם היא מסכימה לאכול אז זה ממש כמה כפיות ואז זו "מלחמה", מה שיוצא, זה שמשלימים לה עם סימילאק.
    ניסיתי כ"כ הרבה שילובים ועדיין ממשיכה כדי לנסות למצוא את השילוב האולטימטיבי. כמה שאלות-
    1. אילו עוד מאכלים או שילובים של אוכל אני יכולה לנסות לתת לה בשלב הזה?
    2. כמה זה נורא שהיא לא אוכלת פירות? האם להתעקש? האם לעבור לגרבר פירות?האם גרבר זה תחליף ראוי?
    3. מתי להחליף לה עוד ארוחת סימילאק? (ז"א ארוחה מוצקה שלישית)
    4. האם עדיף להשלים את האורחה הפחות "מוצלחת" עם סימילאק או להקדים את הארוחה שאחרי?
    5. האם לרווח את הארוחות יותר? בגלל שאני לא רוצה שתהיה רעבה מדי בארוחה מוצקה (כי אז לא יהיה לה סבלנות לאכול) אני מקפידה ליזום את האוכל כל 3 שעות. האם זו טעות?

המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהבת פירות

הוספת תגובה

• לא אוהבת פירות - תגובה

יעל משיח ארזי
    07/09/2011

מיכל שלום
    בגיל 8.5 חודשים את יכולה כבר להוסיף לאוכל קטניות (חומוס/ עדשים/ שעועית) יכולה להוסיף את החלמון של הביצה , טחינה גולמית בנוסף כמובן לפירות ולירקות להודו ולעוף.
    אם ביתך אוהבת ירקות, אז פחותת נורא שלא אוהבת פירות ניתן לקבל ויטמינים כך וכך. אבל חשוב לא לעשות מלחמה סביב האוכל ולהמשיך ולנסות ולהציע לה ואולי אפילו לאכול איתה, אם תראה אותך אוכלת אולי תרצה גם.
    אחרי חודש של 2 ארוחות טעימות רצוי להוסיף ארוחה שלישית של טעימות שלאט לאט תגדל ותוכל להחליף את התמ"ל. את התמ"ל ואו המים ניתן בסוף ארוחת המוצקים לפי הצורך.
    חשוב ליצור סדר של אכילה בזמנים יחסית קבועים ואכילה כל 3 שעות זה מצויין
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לגיל 11 חודשים
    אביבית
    05/09/2011

לשום,
    בתי בת 11 חודשים,עדיין יונקת (לא אוכלת תמ"ל). לא מוכנה לאכול מזון טחון (גם לא ירקות או פירות טחונים/מגורדים ) אלא רק "אוכל של גדולים"
    1- אני מעוניינת לדעת מהו התפריט היומי המתאים לגילה.וגם מהן הכמויות המתאימות לה (למשל: למה הכוונה כשאומרים מנת בשר/פרי וכו' ?) היא שוקלת בערך 9 ק"ג.
    2- הרבה פעמים אני מרגישה שהארוחה שאכלה קטנה מדיי והמליצו לי לנסות להוסיף לה דייסה.הבעיה שאת הדייסות המוכנות צריך לערבב בתמ"ל (שהיא לא אוכלת) או בחלב.האם אפשר להתחיל כבר עכשיו לתת לה חלב ניגר או שחובה לחכות עד גיל שנה בדיוק?
    תודה,
    אביבית

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לגיל 11 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט לגיל 11 חודשים - תגובה

איילת בר
    07/09/2011

שלום אביבית,
    ישנם תינוקות שמעדיפים מזון של גדולים כהגדרתך ופחות אוכלים מזון טחון.
    אם יש לה שיניים והיא אוכלת כל דבר ללא קושי ניתן לתת לה פירות וירקות חתוכים, כמובן בהשגחה ורצוי שיהיו רכים.
    דוגמא למנה בגיל זה = 2 פירות , חצי כערית דיסת קוואקר , 2 כפות דגנים וקציצת ירק או שתיים. כמובן שמשתנה בין תינוק לתינוק. ורצוי להיות קשובים לדרישות שלהם.

לגבי החלב ממליצה לך לתת חלב צמחי מסוג: שקדים, אורז,קוואקר במקום חלב פרה. אם בכל זאת את מחליטה לתת מוצרי חלב רצוי שיהיו אורגנים ועדיף לחכות לגיל שנה.

כדאי להכין דייסות ביתיות כדוגמת קוואקר או סולת על בסיס מיים בתוספת שקדיה או על בסיס חלב שקדים, סויה או חלב צמחי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוכלת מוצקים
    מאיה
    05/09/2011

שלום רב,

ביתי התינוקת בת 9 חודשים, לא אוכלת אוכל מוצק. היא פשוט לא מוכנה ולא מסכימה.
    רסקים או דברים דומים בכפית - בשום פנים ואופן לא (פשוט סוגרת שפתיים ומסובבת את הראש), אפילו את הברזל אני מכניסה לה בכוח לפה סגור.
    לעיתים "מנשנשת" לחם, קרקר או עוגיה (מותאמת לגילה כמובן), אבל לא ממש אוכלת, יותר מרסקת ומפוררת את זה ומעט מאוד נשאר בתוך הפה.
    היא ניזונה מתחליף חלב והנקה, כן שותה מים.

מה אפשר לעשות כדי לעזור לה עם המוצקים?

לא יודעת אם זה קשור - היא סובלת מדלקות ונוזלים באזניים.

אשמח לטיפים ועזרה... תודה מראש!!!

מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שלא אוכלת מוצקים

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוכלת מוצקים - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/09/2011

מאיה שלום
    מאוד חשוב לא להתייאש, ובמקביל לספק דוגמא אישית, בגיל 9 חודשים יכולה להצטרף אליכם לארוחות ואץ מרבית המזונות לאכול איתכם, שמשו לה דוגמא ואם תראה אותך אוכלת יגדל הסיכוי שתרצה גם
    אל תתייאשי אבל גם אל תראי שאת עושה יותר מידי עיניין סביב האוכל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתינוקת שלא אוכלת מוצקים...

מאיה
    06/09/2011

תודה על התשובה!

רק שאלה טכנית, התינוקת עוד לא יושבת... איך הכי טוב לנסות את המוצקים? טרמפולינה, עגלה, שתשב עליי?
    כמו כן, האם להמשיך עם רסקים? האם לתת לה דברים שהיא יכולה להחזיק ביד?
    אוכל אצבעות היא עוד לא יכולה בגלל שהיא עוד לא יושבת... בקיצור - איך כדאי להמשיך?

המון המון תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתינוקת שלא אוכלת מוצקים... - תגובה

יעל משיח ארזי
    06/09/2011

מאיה שוב שלום
    בשלב זה כאשר ביתך עדיין אינה יושבת בכוחות עצמה את יכולה להאכיל אותה כשהיא שעונה עליך "ישובה" לך על הירך. אפשר להעזר בפוף עליו נמצאת התינוקת בעת ההאכלה
    כמו כן ניתן להאכיל את הטעימות באמצעות בקבוק ולדאוג שהרסק יהיה במרקם יותר מיימי על מנת שיעבור , לפחות עד שתתיישב ותוכלי להשתמש בכיסא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחלב אם שאינו תמ"ל
    גלית
    05/09/2011

בני בן עשרה חודשים, יונק ואוכל מזון מוצק מכל הסוגים, למעט מוצרי חלב שהפסקנו לתת לו לאחרונה על דעת עצמנו בעקבות חשד שאולי הם הגורם לנזלת חוזרת ונשנית, שנראתה כנזלת אלרגית.
    אני רוצה להפסיק בהדרגה את ההנקה (כרגע יונק בבוקר, אחה"צ אחרי המעון, בערב לפני השינה ופעם-פעמיים בלילה), ולא רוצה לתת תחליף חלב סויה במקום החלבי.
    בעצם אין לי שום רעיון מה יכול להחליף את חלב האם, ונראה לי שבגילו הוא מן הסתם צריך לפחות 2 מנות ביום של חלב או שווה ערך לחלב, לא?

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לחלב אם שאינו תמ"ל

הוספת תגובה

• תחליף לחלב אם שאינו תמ"ל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    05/09/2011

שלום גלית,

אני ממליצה לך להמתין עם הפסקת החלב. אני מסכימה איתך שבנך זקוק לחלב עדיין ואם את לא מעוניינת לתת תחליף חלב אז אין ברירה להמשיך להניק. אני בעד הנקה אני חושבת שזה המזון הנכון ביותר עבור התינוק.

אני ממליצה לרב להניק אפילו מעל גיל שנתיים אך אם את מרגישה שאינך רוצה עוד המינימום לדעתי הוא לסחוב את זה עד גיל שנה - שנה וחצי.

בסך הכל, לא מדובר על כמות רבה של הנקות במשך היום. לגבי הלילה אם זה מאד מציק לך, אולי שווה לברר את העיניין לגבי השעות הללו.

אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מוצרי חלב

גלית
    06/09/2011

תודה רבה, נטלי.
    האם באמת יכול להיות קשר בין מוצרי חלב לנזלת (לא אצל כולם מן הסתם)?
    האם יש דרך לבדוק את זה מלבד הפסקת מתן מוצרי חלב? ואם זו הדרך- אז לכמה זמן והאם כדאי לנסות שוב מוצרי חלב בהמשך?
    עבר בערך חודש מאז התחלתי להקפיד על זה (גם לפני כן לא נתתי עדיין ממש גבינות או יוגורט בכפית או משהו, רק פה ושם שכבה דקה בלחם, בתוך פשטידות וכאלה), והוא מנוזל הרבה פחות אבל לא נקי לחלוטין, ותכף יתחילו וירוסי המעון והחורף וכבר יהיה קשה לדעת מאיפה מגיעה הנזלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מוצרי חלב - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

בשמחה.

מוצרי החלב לא מהווים מקור חיוני לאף מרכיב תזונתי. כל מה שיש בחלב ניתן להשיג גם במזונות אחרים ואפילו מקורות טובים יותר. כך שאיני רואה את הסיבה לחזור אליהם בהמשך. חלב מן החי הוא מאד אלרגני לגוף האנושי כי אינו מותאם לו אלא לעגל ולכן הגיוני מאד שגורם לו לנזלת. לא ניתן לבדוק את זה בצורה אחרת, הורדה מהתפריט היא הדרך הנכונה ביותר לעשות את זה.

אני בעד, אל תחששי.
    ואם את מעוניינת במידע נוסף על מוצרי חלב את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולקרוא גם ספרים בנושא: לדוגמה "שוטי החלב" של דוקטור אריה אבני בהוצאת פוקוס.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק לאחר ניתוח
    לנו
    05/09/2011

שלום,
    בני, תאום, נולד לפני 5 חודשים במשקל 1.9. עבר בהצלחה ניתוח לב ולאחריו אשפוז ממושך. כששוחרר שקל 3 ק"ג. לאחר חודשיים בבית שוקל 4.5.
    היום אוכל כ-450 CC ליממה, אבל בסה"כ בריא, חיוני ודי מבסוט.
    כששוחרר מביה"ח המליצו שיקבל חלב אם מועשר בתמ"ל (חצי כפית סימילאק נאושור לכל 60 CC). לאחרונה המליצו לי להעשיר גם ב-1 CC שמן קנולה לכל בקבוק.
    אני תוהה אם כל התוספים האלו באמת מומלצים. אולי יש משהו איכותי יותר, אולי הערבוב לא הכי מומלץ, ואולי להסתפק רק בחלב אם, למרות שברור שהוא זקוק לתוספת קלוריות.
    בנוסף, אני מתכוונת להפסיק לשאוב חלב בקרוב, ולא יודעת איך לעשות את המעבר.
    אשמח לשמוע המלצות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק לאחר ניתוח - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/09/2011

לנו שלום
    אין בעיה להוסיף את שמן הקנולה המהווה שומן צמחי בריא המיועד להעשרה קלורית.
    בשל המצב העדין של בנך הייתי מציעה ללכת לפי הוראות הרופאים.
    לגבי מעבר מחלב אם לתמ"ל, איני רואה קושי בכך היות ובנך רגיל לטעם בעקבות הערבוב של 2 סוגי החלב.
    בגיל 5 חודשים עדיין נותנים שלב אחד של תמ"ל ואת יכולה לנסות לתת 180 CC ולראות איך מגיב לבקבוק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתרונות לבעיית גזים בבקשה
    אושרת
    05/09/2011

אני מניקה את תינוקי כבר חודש. שומרת על תפריט שלא יגרום לו לגזים ולמרות זאת זה לא פוסק.
    רציתי לדעת אם כדאי לנסות אחד מהדברים הבאים אם זה יכול לעזור?:
    1. השכבה על הבטן
    2. מוצץ
    3. שתית מים (לתינוק)

מה עוד אפשר לעשות??

הוספת תגובה

• פיתרונות לבעיית גזים בבקשה - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/09/2011

אושרת שלום
    רוב התינוקות סובלים בחודשים הראשונים מגזים כחלק מהכנת מערכת העיכול שלהם והבשלתה ולא תמיד לנו יש מה לעשות מעבר ללהיות שם בשבילם.
    מוצץ והשכבה על הבטן במידה ומרגיעים את בנך יכולים לעזור. שתיית מים מיותרת היות ובחלב האם יש אחוז גבוה של מים.
    יש תכשירים טבעיים שיכולים לעזור עם הגזים כמו גרייפ ווטר לדוגמא.
    קפיצות על כדור פזיו ושימוש במינשא בתנוחת בטן לבטן או ערסול יכולים גם הם לעזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב ניגר
    צינצי
    05/09/2011

בתי בת 10 חודשים ורציתי לדעת האם כשאומרים שלא מומלץ לתת חלב ניגר עד גיל שנה הכוונה היא רק לחלב עצמו (הנוזל)? האם אני יכולה לתת לה מאכילים אפויים כמו פשטדיות שאחד המרכיבים בהם הוא חלב? או פנקייקס מטוגנים שגם בהם יש מרכיב של חלב?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב ניגר

הוספת תגובה

• חלב ניגר - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    05/09/2011

שלום צינצי,

אכן מדובר על חלב כחלב טרי אך עדיין מומלץ להימנע ממוצרי חלב עד גיל שנה - גם אפויים. ההמלצות הן שונות (תלוי את מי שואלים) המלצתי האישית היא לא לתת חלב מן החי כלל או לתת ממש מעט. מזון מן החי עושה יותר נזק מתועלת ולא מספק מרכיב תזונתי שמזון אחר לא יכול לספק.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה
    אריאלה
    05/09/2011

שלום!
    יש לי ילד בן שנתיים משקל 10 ק"ג רזה אבל מתפתח יפה בדיקות דם בסדר הילד לא אכלן גדול אבל אוכל מהכל
    בימים אלו נכנס לגן עד עכשיו היה בבית עם אמא
    בבוקר הוא היה שותה דייסה אך מהכניסה לגן בפסיק הוא לא שותה בגן הוא לא מכניס אוכל לפה לא פרות ביסקוויט כריך כלום רק מסתכל ולא מנסה עד לצהריים שהוא מגיע הביתה ואז הוא אוכל כי הוא ממש רעב הוא אוכל מהכל דוחף לפה
    מה עלי לעשות ? אני חוששת שיהיו לו בעיות של אכילה
    אשמח לקבל תגובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/09/2011

אריאלה שלום
    יש לשער כי זאת דרכו של בנך להתמוד עם השינוי בחייו, גן חדש. אני מציעה לך לתת לזה קצת זמן ובינתיים לדבר איתו על כמה כייף לאכול בגן ואיזה אוכל טעים יש שם ואיך כל הילדים אוכלים ביחד, אני צופה כי הוא יקבל ביטחון ויתחיל לאכול , בכל אופן תעקבי אחרי הנושא עם הגננת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים
    טלי
    04/09/2011

שלום ביתי בת 11 חודשים היא נכנסה לגן לא מזמן, וכל שעות האוכל שלה השתנו השאלה שלי היא מה להציע לה בארוחת הערב עד עכשין הייתי מביאה לה בקבוק. אשמח לתשובה ממך לגבי תפריט לערב תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/09/2011

טלי שלום
    בשלב זה ארוחת ערב צריכה להיות דומה לשלכם: פרוסה עם גבינה/טחינה , ביצה , חתיכות של ירק וכדומה
    לאט לאט ביתך תעבור לארוחות רגילות ופחות בקבוקים כתחליף לארוחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות ארוחות
    אלכס
    04/09/2011

שלום רב, בתי בת החודש (משקל 4600) איך יודעים כל כמה זמן היא צריכה לאכול וכמה. איני מניקה.עפ"י ההוראות שרשומות על אריזת מטרנה היא צריכה לאכול כ 180 מ"ל אבל היא לא אוכלת יותר מ 120 מ"ל והיא לא כל כך רגוע.כרגע אני נותנת לה לאכול כל 4 שעות אולי יש צורך לתת כל 3?

לקביעת תור
    סגירה
    תדירות ארוחות

הוספת תגובה

• תדירות ארוחות - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/09/2011

אלכס שלום ארוחה כל 3-4 שעות היא לחלוטין הגיונית כמו כן יש לעקוב אחר עליה תקינה במשקל בטיפת חלב.
    לאט לאט תעלה ביתך את הכמויות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי תזונת תינוקת בת 5 חו
    רינת
    04/09/2011

שלום יש לי תינוקת מתוקה בת 5 חודשים היא כרגע ניזונה
    7:00- הנקה 20 דקות לפני עבודה
    9/10:00- סימילאק 180 מ"ל
    12/13:00- מרק ירקות או פירות תכונים
    15:00 או מתי שדורשת- סימילאק 180 מ"ל
    לאחר מכן שאני חוזרת רק הנקה עד בערך 21:00 שהולכת לישון עד 7:00 בבוקר.
    כמה שאלות ברשותכן:
    1. היא מסיימת את ה 180 מ"ל בכייף ולפעמים אפילו ממשיכה קצת למצוץ אני מחליפה לה למוצץ והיא לא בוכה או משהו כזה ושקטה למשך 3 שעות (אבל תמיד מסיימת את הבקבוק).כיום שוקלת 6.300 האם לעלות לה את כמות הסימילאק ל 240 או שבגילה מספיק לה 180?

2. אמרו לי שאני צריכה להוסיף לה למנת הסימילאק כפית של דיסת קרונפלור או אורז של מטרנה המתאימות מגיל 4 חודשים. האם רצוי להוסיף??? יש שם ערכים שהיא צריכה?? או שזה רק לתינוקות שלא שבעים מהאוכל וקמים בלילה כי היא לא קמה לי בלילה טפו טפו.

3. מאיזה גיל אני יכולה להוסיף לה עוף ובשר למרק?? ואיזה חלקים של העוף והבשר הכי טובים לתינוקות?

סליחה על העומס שאלות פשוט לא ממש יודעת מה לעשות. תודה רבה לכן אתן עוזרות

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי תזונת תינוקת בת 5 חו - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/09/2011

רינת שלום,
    קודם כל הייתי מציעה לך בהדרגה להוסיף עוד ארוחה של טעימות אחה"צ ואחרי חודש של טעימות אפילו ארוחה נוספת , על מנת שתתרגל למוצקים ולטעמים השונים.
    לגבי שאלותייך,
    אם בסוף ה180 מוצצת מוצץ בהנאה סביר להניח שלא רעבה כי אחרת הייתה יורקת את המוצץ ומצפה לעוד אוכל, אבל את יכולה לנסות לתת לה פעם אחת 240 סביר להניח שלא מיד תסיים את כל הכמות אבל אולי תעלה ל200 CC ובהדרגה ל240 CC.
    לגבי תוספת הקורנפלור מיותר לעיתים מוסיפים לתינוקות שמרבים לפלוט או עם בעייה של רפלוקס.
    לגבי תוספת החלבון ממליצה יותר על הודו מכיל יותר ברזל מעוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה עוד שאלה ברשותך

דקלה
    07/09/2011

היא בת 5 חודשים לא מוקדם מידי ל 2 ארוחות מוצקים ביום??? חשבתי להוסיף לה בגיל 6 חודשים את ארוחת המוצקים השניה כך שתאכל גם פירות וגם מרק באותו יום.

שאני יוסיף לה את הארוחה השניה כדי לעשות זאת ארוחה אחרי ארוחה או שעדיף לתת תמ"ל בין ארוחת הפירות לבין המרק?

לגבי תוספות לסימילאק אמרת שאין צורך להוסיף לה קורונפלור, האם יש דייסה או תוסף אחר שאני כן צריכה להוסיף לה לתמ"ל או שמספיק רק התמ"ל? ואם כן באיזה גיל להוסיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה עוד שאלה ברשותך - תגובה

יעל משיח ארזי
    07/09/2011

דקלה שלום
    ארוחות טעימות לא מחליפות ארוחות אלא באות בנוסף לתמ"ל /הנקה שהייתה עד עכשיו. בערך אחרי שבועיים של נסיונות עם ארוחת טעימות אחת אפשר ורצוי להוסיף עוד ארוחת טעימות כזאת (מדובר ב2 כפות של רסק סה"כ) וכמובן שבסוף ארוחת הטעימות מציעים כרגיל את מנת התמ"ל הנקה כבעבר. אחרי חודש נוסיף ארוחת שלישית.
    לגבי הדייסות ניתן לתת כעוד סוג של טעימות על ידי ערבוב שלהן עם תמ"ל או חלב אם.אך חכי עם הדייסות אולי לגיל 6-7 חודשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגני בוקר - צ'יריוס
    הילה
    03/09/2011

שלום רב,
    בני בן השנה וחצי מאוד אוהב לאכול צ'יריוס.
    האם רצוי להימנע מאכילת דגני בוקר בסגנון זה בגלל סוכר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דגני בוקר - צ'יריוס

הוספת תגובה

• דגני בוקר - צ'יריוס - תגובה

איילת בר
    03/09/2011

שלום הילה,
    אני לא ממליצה על דגני בוקר מסוג זה כארוחת בוקר.תנסי לתת לו את דגני הבוקר של קוואקר - באריזה כחולה או חומה (עם קינמון) ריבועים יש בהם פחות סוכר.
    בכל מקרה בבוקר מומלץ יותר לתת כריך מלחם מלא או דייסה ביתית.
    ממליצה לך לגוון לו את ארוחות הבוקר ולאפשר לו לאכול צ'יריוס פעם או פעמיים בשבוע
    כדי שלא יהיה עבורו שינוי קיצוני מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים
    תמר
    03/09/2011

שלום רב!
    בתי המקסימה עוד רגע בת 7 חודשים. התפריט שלה הוא כזה:

7:00 מתעוררת- בקבוק 180 תמל
    9:00 פירות (בננה, אגס, תפוח, מלון, ענבים- כל פעם מגוונת בנפרד או שילובים)
    11:00-בקבוק 180 תמל
    :12:30-13: מנת ירקות (בטטה, גזר, דלעת, קישואים, מתכננת להתחיל להוסיף לה עוף והודו)
    15:00-בקבוק 180 תמל
    18:30- בקבוק 180 ואו 240 תמל

השאלות שלי הן -האם היא אוכלת מספיק לגילה? יש לי הרגשה שהיא קצת רעבה בשעות אחר הצהריים- האם לתת לה עוד מנת פרי או ירק?
    בנוסף, תוספות המוצקים הן בין ארוחות התמל- כיצד ארוחות אילו אמורות להחליף את הפורמולה? האם בהמשך פשוט מחליפים טת הפורמולה במוצק? תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים - תגובה

איילת בר
    03/09/2011

שלום תמר,
    בשעות אחר הצהריים את יכולה לתת לה פרי או ירק נוסף למזון שמקבלת במהלך היום.
    כמו כן אפשר לתת לה דייסת קוואקר/אורז או קינואה על בסיס חלב שקדים.
    דייסה ביתית ומזינה.
    עם הגיל היא תדרוש יותר מוצקים ופחות תמ"ל. (עד גיל9 חודשיםבערךתלוי בילד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת ברזל
    ליאת
    03/09/2011

האם שתיית תה קמומיל מקטינה את ספיגת הברזל ואת מאזן הברזל באופן כללי? מה לגבי תפוזים?

לקביעת תור
    סגירה
    ספיגת ברזל

הוספת תגובה

• ספיגת ברזל - תגובה

איילת בר
    03/09/2011

שלום ליאת,
    אכן נכון שתית כי תה קמומיל מקטינה את הספיגה ולכן לא מומלץ לשתות אותו עם מזון המכיל ברזל באותה ארוחה.
    רצוי לשתות את התה בין הארוחות ולא בסמוך להן.
    מיץ תפוזים מכיל ויטמין C ולכן מגביר את ספיגת הברזל מומלץ לצרוך לפני או עם הארוחה המכילה ברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב ולסויה
    דנה
    01/09/2011

שלום רב, בני בן ה- 3 וחצי חודשים עם בעיות בעיכול מגיל שבועיים, בתחילה ינק ואכל מטרנה וסבל מהקאות קשתיות רבות וחוסר עלייה במשקל, קיבלנו מרופא גסטרו זנטק בחשד לריפלוקס ואינפמיל, אך הילד המשיך להקיא ולסבול,אבל הייתה עלייה במשקל בעקבות הוספת אוכל אחרי כל הקאה (הילד היה מאוד רעב אחרי כל הקאה ניתן לו 60מיל) בעקבות ההקאות הומלץ לעבור לנוטרמיגן בחשד לרגישות בחלב, אך עם הנוטרמיגן ההקאות המשיכו ואפילו היתה החמרה במצב, הילד בכה והתפתל מכאבים אחרי כל ארוחה,צרח להוצאת הגרפס, לקחנו אותו להומופתית שעשתה לו טיפולים ברפואה סינית, היא ראתה שהגוף שלו לא סופג את החלב, עשינו גם בדיקת אולטרסונד וראו שהכל בסדר, בעקבות כך עברנו לאיזומיל ואוכל אותו מבמשך חודשיים, הילד מרגיש יותר טוב, לא מקיא, עולה במשקל יפה, אך פולט בכמויות רבות מאוד מהתחלה, ובשבועיים האחרונים החל לשלשל, אין חום או סבל, נשלחו בדיקות צואה תרבית שלילית אך דם סמוי חיובי בצואה! ובספירת דם נמצאה רגישות - EOSINOPHILS 1.72 K/UL ( 0.00- 0.93) (.........)*
    EOSINOPHILS % 12.59 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
    BASOPHILS 0.36 K/UL ( 0.00- 0.24) (.........)*
    BASOPHILS % 2.62 % ( 0.00- 1.50) (.........)*
    PLATELETS 554.00 K/UL ( 210.00- 550.00)
    מה עלי לעשות? אין אוכל שלא ניסתי ולא היה לו טוב, הילד אוכל רק תחליב חלב, ויש לציין שלאביו היתה רגישות לחלב עד גיל שנה וקיבל נוטרמיגן.אשמח לקבלת תשובה אני אובדת עצות. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלב ולסויה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב ולסויה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/09/2011

שלום דנה,

האם כעת את עדיין מניקה לעיתים? או שסיימת לגמריי?
    האם ניסיתם גם תחליף חלב צמחי?
    האם ניסיתם להוסף לו פרוביוטיקה ללא לקטוז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב ולסויה

דנה
    03/09/2011

הוא הקיא לי את החלב כאשר הנקתי ולצערי הפסקתי לאחר 3 שבועות, אפילו שאבתי ושמרתי לראות אם יוכל לקבל את החלב אחר כך אך ללא הצלחה.
    הוא מקיא כל תחליב שמבוסס על חלב בגלל זה לא ניסתי מטרנה צמחית כי היא על בסיס חלב. לא ניסינו לתת לו פרוביוטיקה ללא לקטוז, מה זה? האם זה יוכל לסייע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב ולסויה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    05/09/2011

מטרנה צמחית לא מכילה חלב, אלא מכילה חלבון מהצומח המשקה נראה כמו חלב אבל לא מדובר על חלב. חלב אם הוא המזון הכי טוב לתינוק. אם הוא הקיא כנראה מדובר היה על קושי עיכולי או בעיה אחרת אך החלב אם לא אשם. האם את בטוחה שכבר אין לך חלב? לעיתים הגוףיכול להמשיך לייצר גם לאחר שמפסיקים.

הפרוביוטיקה הם חיידקים חיוביים שעוזרים לעיכול ולמערכת העיכול לתפקד בצורה טובה יותר.

אני מציעה שתנסי לתת לו את הפרוביוטיקה ואם השלשול לא עובר לאחר מספר ימים אני מציעה שתגשי לרופא לשלול וירוס.

אם שום דבר לא מצליח להיסתדר, גשי ליעוץ פרטני בטיפת חלב או נטורופתית שמבינה בתחום.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה